سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نتیجه تصویری برای تصویر زیبای حجت الاسلام رئیسی

***نسیم معرفت***

به نام خدا

گفتمان مُتعالی و ارزشی رئیسُ السّاداتی هرگز فراموش نخواهد شد

برخی ممکن است بپندارند که نظر آقای سعادت میرقدیم بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری 96 عوض شده است   ولی چنین پنداری قطعا ناصواب است . معتقدم که گفتمان مُتعالی و ارزشی و انقلابی  رئیسُ السّاداتی  که برخاسته از متن انقلاب اسلامی و قرآن و اهل بیت
(عَلَیهِمُ السَّلامُ)  است  همیشه برقرار خواهد بود و هیچگاه تعطیل بردار نیست.... و بنده  هرگز از این گفتمان اصیل و ناب ، عدول نکرده و نخواهم کرد .

سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی

30 اردیبهشت 1396.

 

** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی




تاریخ : شنبه 96/2/30 | 9:59 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

نتیجه تصویری برای چهره شاد رهبر خامنه ای

***نسیم معرفت***

به نام خدا

سلام بر
حضرت ولیّعصر (عَجَّلَ اللهُ تَعالَی فَرَجَهُ الشَّریفَ)

سلام بر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای

سلام بر ملت شریف و فهیم و انقلابی ایران

انتخاب دکتر حسن روحانی  از سوی ملت ایران به عنوان دوازدهمین رییس جمهوری ایران اسلامی را به همگان تبریک عرض می کنم و طبق فرمایش مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العُظمی امام خامنه ای  پیروز واقعی ملت شریف و انقلابی و بابصیرت ایران است. حضرت آیت الله سید ابراهیم رئیس الساداتی معروف به رئیسی با حضور خود در عرصه انتخابات موجب رونق و شکوفایی عرصه انتخابات شد و به وظیفه شرعی و انقلابی خویش عمل نمود و حق مطالبه در ریشه کنی فساد و تبعیض و  برخورد با عوامل نفوذی و مانند آن (با درایت و هوشیاری)  پیوسته پابرجا خواهد بود   . اکنون وقت آن است که همه با هم با صمیمیت و برادری بدور از نزاع های ویرانگر در جهت اعتلاء کشور و خدمت به مردم و همکاری با دولت دوازدهم در راستای تقویت نظام و رهبری و رفع فساد و مشکلات اقتصادی و ... خالصانه ، فداکاری و کوشش نماییم .

سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی

30 اردیبهشت 1396
روز شنبه

**آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی

 




تاریخ : شنبه 96/2/30 | 12:37 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر



نتیجه تصویری برای گل های بسیار زیبا

***نسیم معرفت***


**بخشی از ویژگی های کاندیداهای شورای شهر و ....

1 -** ایمان  به  خداوند متعال

2-**تعهد

3-**تخصص

4-**خِرَدورزی

5-**تدبیر

6-**مشورت با خردمندان و صاحبان تخصص و تجربه

7-**دوری و اجتناب از خود محوری در اقدام به کارها مخصوصا امور مهمه

8-**تجربه شده  را  دوباره تجربه نکند(حافظ عَلیهِ الرَّحمه در دیوانش گوید: مَن جَرَّبَ المُجَرَّبَ حَلَّت بِهِ النَّدامَةَ یعنی کسی که تجربه شده را دوباره تجربه نماید پشیمان خواهد شد)

9-**پاکدستی

10-**عفت و حیاء

سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی




تاریخ : چهارشنبه 96/2/27 | 11:56 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

نتیجه تصویری برای گل های بسیار زیبا

***نسیم معرفت***


** قال علی  (عَلَیهِ السَّلامُ)  : ما ذَلَّ مَنْ أحْسَنَ الْفِکَرَ.


حضرت علی
(عَلَیهِ السَّلامُ)  فرمود : : کسی که اندیشه‌اش نیکو باشد، خوار نگردد.
«غُرَرُالحِکَم، ح 9458»


قال  علی  (عَلَیهِ السَّلامُ)  :  أَلْفِکرُ فی الخَیْرِ یَدْعُوا إِلی الْعَمَلِ بِهِ.
حضرت علی
(عَلَیهِ السَّلامُ)  فرمود : اندیشه کردن در کار خیر ، (آدمی را ) به اقدام و عمل به آن جلب می نماید .
«غُرَرُالحِکَم، ح 1395»


اندیشمندان اعتقاد دارند که اگر بر هر چیزی تمرکز کنیم، پس از مدتی آن‏را بدست می ‏آوریم، چرا که بسیاری از خواسته ‏های ما، ‌امری ذهنی هستند و اگر خواسته خود را در ذهن پرورش دهیم،‌ دیری نخواهد پایید که به آن‏ها خواهیم رسید.

اگر قادر به کنترل ذهن شویم، می‏توانیم به ناممکن ‏ها دست پیدا کرده و حتی بر بیماری‏ های جسمی و روحی غلبه کنیم. برخی روانشناسان می گویند : شما می‏توانید با قدرت ذهن، زندگیتان را عوض کرده و خود را شفا دهید.

انسان تبدیل به چیزی می‏شود که به آن می‏اندیشد.

جلال الدین رومی در این باره  چه زیبا  می گوید :

ای برادر تو همان اندیشه ‏ای

مابقی تو استخوان و ریشه ‏ای

گر گُلست اندیشه‏ تو، گلشنی

ور بود خاری، چو هیمه‏ گُلخَنی

http://ferdoss.persianblog.ir/tag/%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA_%D8%B0%D9%87%D9%86

 

** قدرت اندیشه و فکر - روانشناسی موفقیت (رازهای موفقیت،اصول... +عزیزی)




تاریخ : چهارشنبه 96/2/27 | 11:38 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

نتیجه تصویری برای علامت سوال

 

***نسیم معرفت***

** قال رَسَولُ اللهِ  (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) : اَرْبَعةٌ تَزیدُ فِى الْعُمْرِ : اَلتَّزویجُ بِالاَْبْکارِ ، وَ الاِْغْتِسالُ بِالْماءِ الحارِّ وَ النَّوْمُ عَلَى الْیَسارِ وَ اَکْلُ التُّفاحِ بِالاَْسْحارِ . 

چهار چیز، بر عمر مى افزایند : ازدواج با دختران ، شستشو با آب گرم، خوابیدن برشانه و پهلوی چپ و خوردن سیب در سحرگاهان.


[مَواعِظُ العَدَدِیِه ، ص 211
حدیث ]



** به نظر می رسد اشکالاتی در این حدیث باشد :

یکی اینکه  اِغتسال  با آب گرم  در هر شرایطی مفید نیست بلکه  بستگی به فصول و نیز مزاج و طبیعت افراد نیز دارد . در زمستان ها  بطور طبیعی  از آب گرم استفاده می شود و در تابستان ها از آب خنک و سرد....(اَلماءُ البارِد)   بعلاوه  استفاده از آب سرد و خنک چه بسا آثار مثبت تری جهت نشاط و  رفع خستگی و  ....داشته باشد ... 
ونیز در باره  کلمه(اِغتِسال) باید معلوم شود که آیا مراد غُسل اصطلاحی است یا اینکه مراد مطلق شستن اعم از غسل اصطلاحی و غیرآن است . ظاهرا  مراد  از آن معنای اعم است...
مطلب دیگر در باره خواب به پهلوی چپ است . آنچه از روایات مختلف در باب نَوم و خواب فهمیده می شود آن است که خوابیدن به سمت راست یک سنت مطلوب و  اسلامی است .  در کتاب مَفاتیحُ الحَیات از آیت الله عبدالله جوادی آملی صفحه191 چنین آمده است :  در آموزه های دینی اولویتِ سمتِ راست در برخی از کارها توصیه شده است . برای مثال خوردن غذا با دست راست ، ورود به مسجد و خروج از دستشویی با پای راست و ... از مصادیق آن است . پیامبر گرامی
 (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ)  فرمود : إِنَّ اللهَ یُحِبُّ التَّیامُنَ فِی کُلِّ شَی‏ءِِ .خدا سمت راست در هر چیزی را دوست می دارد .(مُستدرَکُ الوَسائل ج 1 ص 330)  در کتاب مَفاتیحُ الحَیات ص 192 در باره آداب خوابیدن چنین ذکر شده است :  رسولخدا ص می فرماید :  ای علی  خوابیدن چهار گونه است :  خواب پیامبران بر پشت ، خواب مؤمنان بر پهلوی راست ، خواب کافران و منافقان بر پهلوی چپ و خواب شیطان ها بر رویشان( دمرو) است .

 امام رضا    (عَلَیهِ السَّلامُ)  در باره شیوه خوابیدن چنین می فرماید :

وَ اعلَم اَنَّ النَّومَ سُلطانُ الدِّماغِ وَ هُوَ قِوامُ الجَسَدِ وَ قُوَّتُهُ فَأِذا اَرَدتَ النَّومَ فَلیَکُن اِضطِجاعَکَ اَوَّلاََ عَلَى شِقِّکَ الأَیمَنِ ثُمَّ انقَلِب عَلَى الأَیسَرِ وَ کَذلِکَ فَقُم مِن مَضجَعِکَ عَلَى شِقِّکَ الأَیمَنِ کَما بَدأتَ بِهِ عِندَ نَومِکَ .

بدان که خواب سبب سلطنت و تسلُّط بر مغز است( یعنی خواب بر فعالیت مغز مسلَط و حاکم می شود و فعالیت مغز کم می گردد و آدم خوابیده هوشیاری ندارد مگر معصومین ع و برخی اوتاد ) . خواب بدن را نیرو وقُوّت مى‏ بخشد پس وقتى که اراده خواب نمودی اول بر پهلوى راست دراز بکش آنگاه بطرف چپ برگرد .  همچنین هنگام برخاستن از خواب  از طرف راست شروع کن چنان که موقع خوابیدن از همان طرف آغاز کردى .

رساله ذَهَبِیّه امام رضا ع (طِبُّ الرّضا ع)

بحارالأنوار ج 62 ص 316 .

و رُوِیَ عَنِ الامام علی بن موسى الرِّضَا (عَلَیهِ السَّلامُ) ، عَنْ آبَائِهِ ـ فِی حَدِیثٍ ـ أَنَّ رَجُلًا سَأَلَ عَلِیّاً ( علیه السلام ) عَنِ النَّوْمِ عَلَى کَمْ وَجْهٍ هُوَ ؟

قَالَ : " النَّوْمُ عَلَى أَرْبَعَةِ أَوْجُهٍ : الْأَنْبِیَاءُ تَنَامُ عَلَى أَقْفِیَتِهِمْ مُسْتَلْقِینَ وَ أَعْیُنُهَا لَا تَنَامُ مُتَوَقِّعَةً لِوَحْیِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ، وَ الْمُؤْمِنُ یَنَامُ عَلَى یَمِینِهِ مُسْتَقْبِلَ الْقِبْلَةِ ، وَ الْمُلُوکُ وَ أَبْنَاؤُهَا تَنَامُ عَلَى شَمَائِلِهِمْ لِیَسْتَمْرِءُوا مَا یَأْکُلُونَ‏ ، وَ إِبْلِیسُ مَعَ إِخْوَانِهِ وَ کُلُّ مَجْنُونٍ وَ ذُو عَاهَةٍ یَنَامُ عَلَى وَجْهِهِ مُنْبَطِحاً .

روایت شده از امام رضا ع از پدران گرامیش که مردی از حضرت علی ع در باره اقسام خواب سؤال نمود  و آن حضرت در پاسخ فرمودند که خوابیدن بر چهار قسم است : 1- پیامبران بر پشت دراز کشیده می خوابند در حالی که چشم هایشان برای دریافت وحیِ پروردگار نمی خوابد .  2- مؤمن رو به قبله بر پهلوی راست می خوابد 3- پادشاهان و فرزمدانشان برای گوارایی غذا بر پهلوی چپ می خوابند و ابلیس و برادرانش و دیوانگان و آسیب دیدگانِ عقلی بر روی شکم می خوابند . ( مَفاتیحُ الحَیات از آیت الله عبدالله جوادی آملی ص192 - وسائل الشیعة : 6 / 504 - عُیون اَخبارالرّضا ع ج1 ص246 و 247) .


و رَوى ابْنُ شَهْرَآشُوبَ فِی الْمَنَاقِبِ ، فِی صِفَةِ نَوْمِ النَّبِیِّ (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) : وَ کَانَ إِذَا أَوَى إِلَى فِرَاشِهِ اضْطَجَعَ عَلَى شِقِّهِ الْأَیْمَنِ وَ وَضَعَ یَدَهُ الْیُمْنَى تَحْتَ خَدِّهِ الْأَیْمَنِ .

اِبن شهر آشوب در کتاب مَناقبش در باره چگونگی خواب پیامبر  (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ)   روایت کرده که  :  هرگاه پیامبر ص برای خوابیدن به رختخواب می رفت بر پهلوی راستش می خوابید و دست راستش را زیر گونه راستش قرار می داد . ( مَفاتیحُ الحَیات از آیت الله عبدالله جوادی آملی ص -مُستدرَکُ الوسائل : 5 / 115 ) .


سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی

 

** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی


**************************************

** طریقه خوابیدن | مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

**سرّ تأکید روایات بر این که کارها را با راست انجام دهید چیست؟

** الرسالة الذهبیة المعروفة بطب الامام الرضا(ع)

** دانشیار - مروری بر رساله ذهبیه

**الرسالة الذَهَبِیّة المعروفة بطبّ الأمام الرضا ع

**شش دلیل علمی که می‌گوید چرا باید به سمت چپ خود بخوابید!

** نگاهی به برخی از آداب خواب در اسلام

 




تاریخ : دوشنبه 96/2/25 | 11:49 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
تاریخ : شنبه 96/2/23 | 6:27 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

نتیجه تصویری برای آدم متکبر و مغرور

***نسیم معرفت***

به نام خداوند قادرِ متعال ، عزیز و قهار

 

تذکر و یادآوری برای متکبرین و مغرور ها

ای مغرور و  ای متکبر به چه جهت و برای چه  زندگی و امورات و آرزوهای دنیوی ترا  فریفته و  مغرور کرده است ؟ و به چه جهت مغرور و مفتون و فریفته این دار غرور (مظاهر فریبنده دنیا) شدی؟! و برای چه تکبّر و تفاخر به مال و جمال و علم و مقام و سایر امورات خود می کنی؟!  بدان و آگاه باش که آغاز پیدایش و وجود تو بعد از خاگ و گل ، نطفه و مَنیِّ جهنده می باشد چنانکه خداوندِ تَبارَکَ وَ تَعالَی در سوره قیامه آیه 37 می فرماید : أَلَمْ یَکُ نُطْفَةًمِنْ مَنِیٍّ یُمْنی : آیا او نطفه اى از مَنِىّ که در رَحِم ریخته مى شود نبود ؟ و نیز در سوره نحل آیه 4 می فرماید : خَلَقَ الْإِنْسانَ مِنْ نُطْفَةٍ فَإِذا هُوَ خَصیمٌ مُبینٌ .خداوند انسان را  از نطفه ای ( ناچیز  ) بیافرید ، اما به ناگاه او ستیزه جویی آشکار است ( که بر ضد خالق خود مجادله و ستیزه جویی می کند)  و نیز در سوره اَلأِنسان(دهر) آیه1 و 2 می فرماید : هَلْ أَتی‏ عَلَی الْإِنْسانِ حینٌ مِنَ الدَّهْرِ لَمْ یَکُنْ شَیْئاً مَذْکُوراً *  إِنَّا خَلَقْنَا الْإِنْسانَ مِنْ نُطْفَةٍ أَمْشاجٍ نَبْتَلیهِ فَجَعَلْناهُ سَمیعاً بَصیراً . آیا بر انسان روزگارانی نگذشت که چیز قابل ذکری نبود؟ * ما انسان را از نطفه مختلط و ممزوجی  آفریدیم  و او را مى آزمائیم (لذا) او را شنوا و بینا قرار دادیم . و این کلمه یعنی کلمه نطفه بیش از دَه بار یعنی در حدود دوازده بار در قرآن کریم ذکر شده است و در این امر و مطلب یعنی ذکر لفظ نطفه در موارد متعدد از آیات خداوند حکیم ، آگاهی و هشدار و تذکر و یادآوری است برای انسانِ متکبر و مغرور و غافل و فریفته  و مغرور و فریب خورده به مال و جمال و علم و مقام و عنوان و شهرت و ماشین و خانه و سایر امور خود .  و معنای کلمه نطفه یا عبارت است از آب صاف و زُلالی که ممکن است کم باشد یا زیاد ، چنانکه در کتاب های لغت از قبیل مفردات راغب اصفهانی که مختص به لغات و کلمات قرآنی است و نیز کتاب صِحاح اللُّغه جوهری و کتاب اَقربُ المَوارِد شَرتونی همین معنی ذکر شده است و از امام باقر ع نقل شده که در پاسخ به سؤال سائل یعنی محمد بن مسلم ، در باره کلمه نطفه چنین فرمود : اَلنُّطفَةُ تَکونُ بَیضاءَ مِثلَ النُّخامَةِ الغَلیظَةِ فَتَمکُثُ فِی الرَّحِمِ إذا صارَت فیهِ أربَعینَ یَوماً ، ثُمَّ تَصیرُ إلى عَلَقَةٍ یعنی نطفه همانند خَلطِ غلیظِ سینه ، سفید می باشد، پس مدّتی در رَحِم (زن) مى ‏مانَد تا اینکه مدّت زمانش به چهل روز برسد آنگاه  به عَلَقه تبدیل مى‏شود .  یا اینکه نطفه به اصطلاحِ علمی  عبارت است از چیزی که به آن أِسپِرماتُوزُیید (در مَردان) و  أُووُل (در زنان)  می گویند . و در  بین مردم  از باب تسامُح عرفی ، به نطفه ، مَنِیّ گفته می شود  و نام کُل که مَنِیّ است بر جزء آن که نطفه است اطلاق می گردد و در قرآن کریم  به نطفه ، ماء مَهین(أَ لَمْ نَخْلُقْکُمْ مِنْ ماءٍ مَهینٍ . سوره مرسلات آیه 20 ) و ماء دافِق(خُلِقَ مِنْ ماءٍ دافِقٍ . سوره طارق آیه 6 ) و غیره نیز گفته می شود .

و چه زیبا  به فارسی سروده شده است این شعر :

آنکه شده ساخته ز آب منی
نیست سزاوار مقام منی
لاف منیت زکسی درخور است
کو صمد است و همه جایش پر است

و بدان که پایان و نهایت تو  منتهی به جیفه و مردارِ گندیده و بد بو و متعفِّن می شود و چه زیبا فرمود حضرت مولا امیرالمؤمنین (عَلَیهِ السَّلامُ)  :  مَا لِابْنِ آدَمَ وَ الْفَخْرِ- أَوَّلُهُ نُطْفَةٌ وَ آخِرُهُ جِیفَةٌ- وَلَا یَرْزُقُ نَفْسَهُ وَ لَا یَدْفَعُ حَتْفَهُ. فرزند آدم  (بنی آدم ) را با فخر و تکبر چکار که اولش نُطفه است و آخرش مردار است نه می تواند خودش را روزی دهد ونه می تواند مرگ را از خود دفع کند. (روزی دهنده و ستاننده روح و جان خداوند متعال است و  بطور موقّت چند روزی در این دنیا به انسان ها مهلت داده شده است که شاکر خواهند بود و یا  ناسپاس و ...   )  ای مغرور و ای متکبر ، بگو که در جُمجُمه و در سَر و کَلَّه  و در مُخ و مغز تو چه چیزی هست؟! آیا این مطالب و کلمات و آیات مذکوره برای تو مُبهم و نامفهوم است؟! هرگز چنین نیست  که این مطالب مُبهم باشد بلکه تو خود را به جهل و نادانی زدی . آیا گمان می کنی که تو کسی هستی ؟!  آیا گمان می کنی که قهرمان و پهلوان و استوار و قوی و درست اندام و دارای مال و مُکنت و جمال و مقام و منصب و شهرت و عنوان و... هستی ؟!  گیرم که همه آنچه را که گمان می کنی  ، مال تو باشد و ادعای تو نیز درست باشد ولی آیا ارزش دارد که به این امور فانی و زوال پذیر فریفته و مغرور شوی و فخر و مباهات بنمایی؟! بدان که همه این امور فتنه و آزمایش و امتحان برای تو می باشد . خداوند حکیم در سوره کهف آیه  7 فرمود :  إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَی الْأَرْضِ زینَةً لَها لِنَبْلُوَهُمْ أَیُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً . ما آنچه را روی زمین است زینت آن قرار دادیم ، تا آنها را بیازماییم که کدامینشان بهتر عمل می کنند .  و در سوره حدید آیه 20  فرمود : اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ کَمَثَلِ غَیْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَباتُهُ ثُمَّ یَهیجُ فَتَراهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ یَکُونُ حُطاماً وَ فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ شَدیدٌ وَ مَغْفِرَةٌ مِنَ اللَّهِ وَ رِضْوانٌ وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِبدانید زندگی دنیا تنها بازی و سرگرمی و تجمّل پرستی و فخرفروشی در میان شما و افزون طلبی در اموال و فرزندان است ، همانند بارانی که محصولش کشاورزان را در شگفتی فرو می برد ، سپس خشک می شود بگونه ای که آن را زردرنگ می بینی سپس تبدیل به کاه می شود! و در آخرت ، عذاب شدید است یا مغفرت و رضای الهی و ( به هر حال ) زندگی دنیا چیزی جز متاع فریب نیست .  و در سوره آل عمران آیه 14 فرمود : زُیِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَواتِ مِنَ النِّساءِ وَ الْبَنینَ وَ الْقَناطیرِ الْمُقَنْطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَ الْخَیْلِ الْمُسَوَّمَةِ وَ الْأَنْعامِ وَ الْحَرْثِ ذلِکَ مَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ اللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الْمَآبِ @ قُلْ أَ أُنَبِّئُکُمْ بِخَیْرٍ مِنْ ذلِکُمْ لِلَّذینَ اتَّقَوْا عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدینَ فیها وَ أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ وَ رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ وَ اللَّهُ بَصیرٌ بِالْعِبادِ.  محبّت امور مادی ، از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از طلا و نقره و اسبهای ممتاز و چهارپایان و زراعت ، در نظر مردم جلوه داده شده است ( تا در پرتو آن ، آزمایش و تربیت شوند ولی ) اینها ( در صورتی که هدف نهایی آدمی را تشکیل دهند ، ) سرمایه زندگی پست ( مادی ) است و سرانجام نیک ( و زندگیِ والا و جاویدان ) ، نزد خداست.

و بدان که هر انسان عاقلِ مکلف ، پیوسته در معرض امتحان و ابتلاء و تکلیف می باشد و بیهوده و عَبَث ، رها نشده است . خداوندِ تَبارَکَ وَ تَعالَی در سوره قیامه آیه 36 فرمود : أَیَحْسَبُ الْإِنْسانُ أَنْ یُتْرَکَ سُدیً . آیا انسان مى پندارد که به حال خود رها مى شود و پس از مرگ زنده نمى گردد و کیفر و پاداشى در کار نیست ؟

ای غافل  و ای چسبیده به این عالمِ مُلکی و ناسوتی و حیوانی ، خداوند متعال ترا خلق نکرده که اهلِ لهو و لَعِب و لَغویّات و بی هدف و  غافل و مغرور و متکبر و حیله گر و مکّار و  مُقیم و ماندگار در مرتبه حیوانیت و بَهیمیّت و چهار پایان باشی !! و سعی کن که مصداق این آیات نباشی : ذَرْهُمْ یَأْکُلُوا وَ یَتَمَتَّعُوا وَ یُلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ یَعْلَمُونَ . بگذار آنها بخورند ، و بهره گیرند ، و آرزوها آنان را غافل سازد ولی بزودی خواهند فهمید . (سورهُ الحجر الآیة 3)  ، فَذَرْهُمْ یَخُوضُوا وَ یَلْعَبُوا حَتَّی یُلاقُوا یَوْمَهُمُ الَّذی یُوعَدُونَ . آنان را به حال خود واگذار تا در باطل خود فرو روند و بازی کنند تا زمانی که روز موعود خود را ملاقات نمایند . (سورة المعارج الآیة 42) 

و چه نیکو سروده شده به فارسی این شعر  در توصیف برخی از افرادی که مُنغَمِر و فرو غلتیده در خوردن و آشامیدن و لذت های نفسانی و حیوانی هستند :
 چو کرمی کو میان به نهان است
زمین وآسمان او همان است

و بدان و آگاه و مُتنبِّه باش ای مغرور و ای متکبر به اینکه تو  در دوره ای از دوران ها و روزی از روزگاران در کَتم و پوششی از عدم بودی و چیز قابل ذکری نبودی . خداوند حکیم در سوره انسان (دهر) آیه 1 چنین فرمود : هَلْ أَتی‏ عَلَی الْإِنْسانِ حینٌ مِنَ الدَّهْرِ لَمْ یَکُنْ شَیْئاً مَذْکُوراً . آیا بر انسان روزگارانی نگذشت که چیز قابل ذکری نبود؟ و روزی از روزگاران تو در شکم مادرت در نهایت ضعف و ناتوانی بودی و قدرت بر چیزی نداشتی و ضعف و ناتوانی تو در آن هنگام بسیار زیاد بود و تو در آنجا ( در شکم و رَحِم مادر) در ظلمت ها و تاریکی های گوناگون (مَشیمَه ، رَحِم و شکم) اقامت داشتی چنانکه خداوند حکیم در سوره زُمَر آیه 6 چنین فرمود : ... یَخْلُقُکُمْ فی‏ بُطُونِ أُمَّهاتِکُمْ خَلْقاً مِنْ بَعْدِ خَلْقٍ فی‏ ظُلُماتٍ ثَلاثٍ ذلِکُمُ اللَّهُ رَبُّکُمْ .. او شما  را درشکم های مادرانتان با آفرینشی پس از آفرینشی در میان تاریکی های سه گانه ( مَشیمَه ، رَحِم و شکم ) می آفریند . تغذیه و غذا و قُوت و قُوَّت تو در رَحِمِ مادر و در آن ایام ،  خون آلوده و نجس و پَلِشت بود و به تحقیق در هر روز و شب و در تمام ایام بارداری در مَحفظه غِشاءِ آبی و مَشیمَه و در رَحِم  در حال دگرگونی و جابجایی و حرکت و انتقال و حرکت و جریان بودی  تا اینکه در شکم مادرت به  نُه ماه و اندی رسیدی و بعد از دگرگونی ها و تحوُّلات دوران جَنینی ، چنانکه در سوره مؤمنون آیه 13 و 14 به آن ها اشاره شده است :  ثُمَّ جَعَلْناهُ نُطْفَةً فی‏ قَرارٍ مَکینٍ @ ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظاماً فَکَسَوْنَا الْعِظامَ لَحْماً ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقینَ . آنگاه او را نطفه گردانیده و در جای استوار (صُلب و رَحِم) قرار دادیم .سپس نطفه را بصورت عَلَقَه [ خون بسته ] ، و عَلَقَه را بصورت مُضغَه [ چیزی شبیه گوشت جویده شده ] ، و مُضغَه را بصورت استخوانهایی درآوردیم و بر استخوانها گوشت پوشاندیم سپس آن را آفرینش تازه ای دادیم پس بزرگ است خدایی که بهترین آفرینندگان است  ،    منتقل شدی از عالَم جَنینی (که عالَم شگفت انگیز نامیده شده است ) و از شکم مادرت ( بعد از اینکه سستی ها و ناتوانی ها و ضعف های پی در پی را متحمِّل شد )  چنانکه در سوره لقمان آیه 14 به آن اشاره شده است  : حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلی‏ وَهْنٍ .مادرش او را با ناتوانی روی ناتوانی حمل کرد ( به هنگام بارداری هر روز رنج و ناراحتی تازه ای را متحمّل می شد )   ،  به سوی دار و سرای غرور و فریب و محل موقَّت و گذرا .  و علی (علیه السلام) در این باره فرمود : ...  أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا الدُّنْیَا دَارُ مَجَازٍ وَ الآخِرَةُ دَارُ قَرَارٍ  فَخُذُوا مِنْ مَمَرِّکُمْ لِمَقَرِّکُمْ . ای مردم دنیا مکان عبور و آخرت منزلگاه حقیقی است، پس از این مکان عبور و گذرا ، برای خانه جاودانه ،  زاد و توشه ای جمع نمایید و نیز فرمود :  اَلدُّنْیَا تَغُرُّ وَ تَضُرُّ وَ تَمُرُّ . دنیا مى فریبد و زیان مى زند و  می گذرد .

وبعد از اینکه از ناحیه سر از شکم مادر به عالَم دنیا افتادی و منتقل شدی و در حال تولُّد و آمدن به دنیا مملُوّ و محفوف و آغشته و همراه با آلوده گی های تَهوُّع آور و مُشمئز کننده بودی و بعد از ورود در این عالَم که « دنیا» نامیده می شود و  محفوف و همراه هست با  تلخی ها و سختی ها و خوشی ها و حُزن و سُرور و  فرود و فراز و وحشت و اُلفت و جنگ و صلح و جدایی و اتصال و گریه و خنده و دوستی و دشمنی و بلندی و پستی و باطل و حق که ان شاءَ الله حق باطل را از اساس و ریشه نابود خواهد نمود و غیر این موارد ، و بعد از انتقال به این دنیا با اوصافی که دارد ،  سیر دیگری را شروع کردی که با تحوُلات مهمی که دارد از سیرِ جَنینی و بَطنی(شَکمی)   متمایز و ممتازخواهد بود . سیر دیگری را شروع کردی(کودکی و نوجوانی و جوانی )  تا اینکه  به حدِّ رُشد و قدرت و توانایی و بلوغِ جسمی و بدنی  و معنوی رسیدی و در سوره حج آیه 5 چنین آمده است :  یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنْ کُنْتُمْ فی‏ رَیْبٍ مِنَ الْبَعْثِ فَإِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ مِنْ مُضْغَةٍ مُخَلَّقَةٍ وَ غَیْرِ مُخَلَّقَةٍ لِنُبَیِّنَ لَکُمْ وَ نُقِرُّ فِی الْأَرْحامِ ما نَشاءُ إِلی‏ أَجَلٍ مُسَمًّی ثُمَّ نُخْرِجُکُمْ طِفْلاً ثُمَّ لِتَبْلُغُوا أَشُدَّکُمْ وَ مِنْکُمْ مَنْ یُتَوَفَّی وَ مِنْکُمْ مَنْ یُرَدُّ إِلی‏ أَرْذَلِ الْعُمُرِ  لِکَیْلا یَعْلَمَ مِنْ بَعْدِ عِلْمٍ شَیْئاً . ای مردم! اگر در رستاخیز شک دارید ، ( به این نکته توجّه کنید که: ) ما شما را از خاک آفریدیم ، سپس از نطفه ، و بعد از خون بسته شده ، سپس از «مضغه» [ چیزی شبیه گوشت جویده شده ] ، که بعضی دارای شکل و خلقت است و بعضی بدون شکل تا برای شما روشن سازیم ( که بر هر چیز قادریم ) ! و جنین هایی را که بخواهیم تا مدّت معیّنی در رحم ( مادران ) قرار می دهیم ( و آنچه را بخواهیم ساقط می کنیم ) بعد شما را بصورت طفل بیرون می آوریم سپس هدف این است که به حدّ رشد و بلوغ خویش برسید. در این میان بعضی از شما می میرند و بعضی آن قدر عمر می کنند که به بدترین مرحله زندگی ( و پیری ) می رسند آن چنان که بعد از علم و آگاهی ، چیزی نمی دانند.

ای مغرور و ای متکبر  اگر تو عالم و یا جاهل و یا غنیّ و یا فقیر و یا قوی و یا ضعیف هستی و یا دارای جمال و منصب و مقام و عنوان و موقعیت و جایگاه اجتماعی می باشی  پس بدان که با وجود این اوصاف  هیج راه فراری از چنگال های مرگ نخواهی داشت و مرگ و موت گریبانگیر تو خواهد شد  و همانا مرگ  و قبر در پیاپیش تو قرار دارد و به آن خواهی رسید و خداوندِ تَبارَک و تَعالَی در سوره نساء آیه  78 چه زیبا فرمود :  أَیْنَما تَکُونُوا یُدْرِکْکُمُ الْمَوْتُ وَ لَوْ کُنْتُمْ فی‏ بُرُوجٍ مُشَیَّدَةٍ . هر جا باشید ، مرگ شما را درمی یابد هر چند در برجهای محکم باشید  و اگر به آنها [ منافقان ] حسنه ( و پیروزی ) برسد. و در سوره آل عمران آیه 185 فرمود : کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ وَ إِنَّما تُوَفَّوْنَ أُجُورَکُمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِ.  هر کسی مرگ را می چشد و شما پاداش خود را بطور کامل در روز قیامت خواهید گرفت آنها که از آتش ( دوزخ ) دور شده ، و به بهشت وارد شوند نجات یافته و رستگار شده اند و زندگی دنیا ، چیزی جز سرمایه فریب نیست .ودر سوره اَلرَّحمن آیه 26 و 27 فرمود :  کُلُّ مَنْ عَلَیْها فانٍ * وَ یَبْقی‏ وَجْهُ رَبِّکَ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِکْرامِ .همه کسانی که روی آن [ زمین ] هستند فانی می شوند *  و تنها ذات ذو الجلال و گرامی پروردگارت باقی می ماند.

و چه زیبا سرود  به فارسی شیخ اَجلّ سعدی شیرازی :
جهان ای برادر نماند به کس
دل اندر جهان آفرین بند وبس
مکن تکیه برملک دنیا و پشت
که بسیار چون توپرورد و کشت
چو آهنگ رفتن کند جان پاک
چه بر تخت مردن چه بروی خاک

و  نیز  گفت :  هرچه نپاید دلبستگی نشاید .

ای انسان و ای متکبر و مغرور این آیات را  از روی تدبُّر و فهم قرائت نما :

** یا أَیُّهَا الْإِنْسانُ ما غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَریمِ ( سورة الأنفطار -الآیة 6)
**یا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمْ وَ اخْشَوْا یَوْماً لا یَجْزی والِدٌ عَنْ وَلَدِهِ وَ لا مَوْلُودٌ هُوَ جازٍ عَنْ والِدِهِ شَیْئاً إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَلا تَغُرَّنَّکُمُ الْحَیاةُ الدُّنْیا وَ لا یَغُرَّنَّکُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ. (سورة اللُّقمان-الآیة 33)

** یَعِدُهُمْ وَ یُمَنِّیهِمْ وَ ما یَعِدُهُمُ الشَّیْطانُ إِلاَّ غُرُوراً (سورة النساء-الآیة 120)

** کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ وَ إِنَّما تُوَفَّوْنَ أُجُورَکُمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ وَ مَا الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِ. (سورة آل عمران-الآیة185)

و روایت شده که حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) وقتی که عبور نمود به مدائن و آثار کسری( کاخ انوشیروان ستمگر و پادشاهان ساسانی )  هنگام مشاهده این آثار ، این آیات را قرائت نمود :
کَمْ تَرَکُوا مِنْ جَنَّاتٍ وَ عُیُونٍ *  وَ زُرُوعٍ وَ مَقامٍ کَریمٍوَ نَعْمَةٍ کانُوا فیها فاکِهینَ * کَذلِکَ وَ أَوْرَثْناها قَوْماً آخَرینَ * فَما بَکَتْ عَلَیْهِمُ السَّماءُ وَ الْأَرْضُ وَ ما کانُوا مُنْظَرینَ *

و در پایان این آیه را نَصبُ العین خود قرار داده و در آن تدبُّر و اندیشه نما  هنگامی که به نعمت و نِقمت و راحتی و آفت و حُزن و شادی ...  مواجه می شوی :  لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلی‏ ما فاتَکُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاکُمْ وَ اللَّهُ لا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتالٍ فَخُورٍ . (سورة الحدید- الآیة23)

و علی (علیه السلام) فرمود : رَحِمَ اللّهُ اِمْرَاً عَلِمَ مِن أینَ وَفی أینَ وَ إلی أینَ .

خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده و در کجا هست و به کجا می رود .
(کتابِ اسفار اربعه  ج8، ص355.)

و چه زیبا  این شعر به فارسی سروده شده :

روزها فکر من این است و همه شب سخنم

که چرا غافل از احوال دل خویشتنم

از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود




....               ....              .....    ادامه دارد  ............  

خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده و در کجا قرار گرفته است و به سوی کجا می رود»

ãäÈÚ äæÔÊå: http://parsinet.blogfa.com/tag/%C2%AB%D8%B1%D9%8E%D8%AD%D9%8E%D9%85%D9%8E-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%D9%8F-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D8%A1%D9%8B-%D8%B9%D9%8E%D8%B1%D9%8E%D9%81%D9%8E-%D9%85%D9%90%D9%86-%D8%A3%DB%8C%D9%86-%D9%88-%D9%81%DB%8C-%D8%A3%DB%8C%D9%86-%D9%88-%D8%A5%D9%84%DB%8C
˜?í ˜ÑÏä ÈÏæä Ð˜Ñ ãäÈÚ ÈÇÚË ˜ÇåÔ ÑÊÈå æÈ ÔãÇ ÏÑ ?æ?á ãíÔæÏ

 اَلرّاقِم للسُّطُور : السید اصغر سعادت المیرقدیم اللاهیجی
نوسنده متن : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی

 ** تَذکِرَةُُ لِلمُتَکبِّرین وَ المَغرُورِین+تذکر و یادآوری برای متکبرین و مغرور ها

+سایت حکیم عسکری گیلانی لشت نشایی

 
**تَذکِرَةُُ لِلمُتَکبِّرین وَالمَغرُورِین+تذکربرای متکبران و مغرورین+نسیم معرفت

** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی



تاریخ : جمعه 96/2/22 | 2:5 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

نتیجه تصویری برای میلاد امام زمان مبارک

***نسیم معرفت***

به نام خدا

میلاد خجسته حضرت حجت بن الحسن العسکری (علیهما السلام) منجی عالم بشریت و فریاد رس مظلومان بر همگان مبارک

آفتاب در پشت ابر پنهان نمی ماند مدام
نور حق با صدجمال حق  هویدا میشود
دوره ظلم وستم دورش به پایان می رسد
زندگی در کام انسان ها مهنّا میشود
شوکت مستکبران در هم فرو ریزد همی
عزت مستضعفین تا حد اعلا میشود
بلبلان اندر نواشان یک نوا دارند همه
عاقبت گیتی سراسر نور زهرا میشود
جمکران هرجای جایش بوی مهدی می دهد
شهر قم با جمکران بی شک معلّا میشود

شعر از سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی

 

** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی

******************************************

** عاقبت دنیا گلستان و شکوفا میشود - پایگاه اندیشوران حوزه

** عاقبت دنیا گلستان و شکوفا میشود - نسیم معرفت

** یادداشت های استاد سعادت میرقدیم - عاقبت دنیا گلستان و...




تاریخ : پنج شنبه 96/2/21 | 11:38 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
تاریخ : پنج شنبه 96/2/21 | 11:2 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

***نسیم معرفت***

صاحِبُ الأَمر لقب کیست؟!

یکی از لقب های حضرت مهدی  (عَلَیهِ السَّلامُ)   «صاحِبُ الأَمر» است. امام صادق  (عَلَیهِ السَّلامُ)   درباره اتفاقات هنگام ظهور می فرماید: «در این زمان هر کس از فرزندان علی  (عَلَیهِ السَّلامُ)   که در مدینه است، به مکه می گریزد و به صاحب امر می پیوندد و صاحب امر به سوی عراق روی می آورد...». اگرچه بقیه ائمه  (عَلَیهِمُ السَّلامُ)   نیز صاحب امر امامت بوده اند؛ ولی به خاطر عظمت امر امامت وقیام آن حضرت، این لقب درباره حضرت مهدی  (عَلَیهِ السَّلامُ)   متداول تر است. البته آنچه بیشتر در روایات آمده «صاحِبُ هذَا الأَمر» است؛ ولی رفته رفته این ترکیب در زبان مردم به  «صاحِبُ الأَمر» تبدیل شده و به عنوان یکی از القاب آن حضرت  قرار گرفته است.

دریافت کد دانشنامه مهدویت

 

** وبلاگ روستای سادات محله  (بوجایه - لاهیجان)

** وبلاگ روستای سادات محله  (بوجایه - لاهیجان)




تاریخ : چهارشنبه 96/2/20 | 12:26 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی