***نسیم معرفت***
(علماء مجاهد خِطّه سبزگیلان )
زندگینامه خودنوشت از آیت الله امینیان
زندگینامه خودنوشتی از آیت الله امینیان در دست است که شرحی از فعالیت های علمی و سیاسی و اجتماعی ایشان در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است. این زندگینامه کمتر دیده شده ولی حاوی مطالب ارزشمندی از زندگی آن مرد خدایی است که سالها در گیلان مشغول به خدمت به اسلام و انقلاب […]
صوت یک سخنرانی حماسی و صوت تظاهرات پرشور گیلانیان در ایام انقلاب اسلامی +دانلود صوت
این سخنرانی حماسی توسط حجت الاسلام و المسلمین عبدالعظیم یکتا، چند ماه قبل از پیروزی انقلاب در زمان نخست وزیری ازهاری (یعنی 14 آبان57 تا دی 57) و احتمالا در ایام محرم آن سال که در آذر ماه 57 و مصادف با اوج تظاهرات مردم ایران و گیلان علیه رژیم ستمشاهی پهلوی بوده است، در مسجد جعفری شهر صومعه سرا ایراد گردیده است
شهید حسن جمراد به روایت فرزندش
شهید حسن جمراد در زمان کوتاه پدر بودنش به فرزندانش آموخت که از خودنمایی و استفاده از اشیای گرانبها بپرهیزند تا قلب مردم فقیر نشکند. لباس عید را در روز اول مدرسه پس از تعطیلات نپوشند تا کودکانی که خانوادههایشان قادر به خرید نیستند رنج نبرند و پیوسته مهربان و بخشنده باشند.
گاهشمار زندگی آیت الله العظمی خمامی؛ بخشی منتشر نشده از کتاب آیت الله العظمی خمامی
به مناسبت فرارسیدن سالگرد شهادت آیت الله خمامی در دوم بهمن، سایت رنگ ایمان گاهشماری از زندگی آیت الله العظمی خمامی را منتشر کرده است. این گاهشمار از مطالبی است که باید در خلال کتاب آیت الله العظمی خمامی منتشر می گردید ولی به دلایلی این اتفاق نیفتاد و امروز شاهد انتشار آن به صورت مجازی هستیم.
آیة الله العظمی الشهید الحاج ملامحمد خمامی تیّار المطالبة بالشریعة فی گیلان و قیادته للحرکة الدستوریة
«آیة الله العظمى الحاج ملامحمد خمامی» کان المرجع الدینی لأهل گیلان فی أواخر حکومة ناصرالدین شاه القاجار و متزامنا مع فترة المشروطة. أدّى دورا رائدا فی إنشاء المشروطة و لم یأل جهدا فی هذا الطریق. لقد أصدر فتوى لدعم المشروطة و ذهب الى طهران و حضر فی المجلس الوطنی و أعلن عن دعمه للمشروطة. کان یعارض الأنشطة اللادینیّة لبعض قوى الحرکة فکان ینبّههم بجدیّة.
“Martyred Grand Ayatollah Hajj Mullah Muhammad Khomami” his role in Gilan’s legitimacy movement and his leadership of the constitutional revolution
چکیده انگلیسی کتاب آیت الله خمامی
اخبار گیلان در روزنامه جنوب
روزنامه جنوب از همان دست جرایدی است که البته در عصر مشروطیت و سالهای پر فراز و فرود تحولات سیاسی ایران رشد نمود و خود را به عنوان تریبونی ممتاز جهت انعکاس وقایع و اتفاقات مشروطیت ایران معرفی کرد. بخشی از اخبار و گزارشهای جنوب در آنروزها به گیلان مربوط میباشد.
در دوران مبارزه خودمان، یاد میرزاکوچک به ما نیرو می داد
نماد شجاعت و مجاهدت مردم گیلان، به حق شهید بزرگوار، میرزا کوچک جنگلى است که براى اسلام، براى قرآن، براى اقامهى دین و در مقابلهى با بیگانگان و متجاوزان، در دوران غربت قیام کرد و یاد او هرگز نباید فراموش شود.
روحانی آزادی خواه
خطر تصرف پایتخت ایران به دست میرزاکوچک، استعمار انگلیس را به تکاپو واداشت. انگلیس که حدود یک قرن ایران را غارت کرده بود، تشکیل یک حکومت دینی و مستقل را چون کابوس پایان چپاول هایش می دید، پس با تمام توان شروع به فعالیت کرد و با سایر دشمنان جنگل هم پیمان شد
برگی از تاریخ قاجار ؛ طاعون سال 1247 در گیلان و مازندران
گیلان را بالکلیه ویران ساخت، عمارت شهر رشت را «چنان عالیها سافلها» ساخته، وارث دوری برای بناها و املاک نمانده که دستی از دور بر آتش دارند. چه نازنین جوانان که باخط نورسته، بر خاک مذلّت نشسته، دست از جان شسته، انتظار مرگ را میکشید؛
معرفی آئینهای عزاداری کهن در گیلان
در گیلان دیروز و امروز، جوشش عشق به آستان اهل بیت علیهم السلام، نمودها و نمادهای پرشماری در عرصه آئینهای عزاداری داشته است که برخی از آنها بر طبق شواهد تاریخی و تاریخ شفاهی، سابقه چند صد ساله دارند.
کارنامه، زندگی و آثار جعفر خمامی زاده
جعفر خمامی زاده با اینکه از نزدیکان و بازماندگان شهید آیت الله خمامی به شمار می رفت ولی کم پیش می آمد که در جمعی نام این فقیه وارسته برده شود و خمامی زاده هتاکی ای به ایشان نکند. آیت الله خمامی از علمای روشن بین و صاحب بصیرتی بود که جریانات منحط و استعماری را به خوبی کشف کرده و همین مسئله باعث شد تا به دست روشنفکران سکولار، همراه با آیت الله شیخ فضل الله نوری به شهادت برسد. این موضع از رابینوی انگلیسی ـ نایب کنسول انگلیس در رشت در زمان مشروطه ـ آغاز شد و مقلدین این نویسنده تا به امروز بر همین سیاق باقی هستند. خمامی زاده مهم ترین مترجم آثار رابینوی انگلیسی بود.
جعفر خمامی زاده را بهتر بشناسیم
خمامی زاده در سنین جوانی به جرگه روشنفکران پیوست و به ترجمه مقالات نویسندگان اروپایی و خصوصا انگلیسی پرداخت. او چندین سال برای مجلات مختلف قلم می زد و ترجمه های مختلفی را از نویسندگان انگلیسی به فرهنگ ملت ایران تحمیل می کرد. معروف ترین اثر خمامی زاده ترجمه ای به نام «ولایات دارالمرز ایران ـ گیلان» است که گویا اولین کتابی هم هست که از او منتشر شده است. این کتاب ترجمه ای از یک نویسنده انگلیسی به نام «هاسنت لوئی رابینو» است.
طاعون سال 1247ق در گیلان و مازندان
متن پیش رو، رهیافتی به اندرون تاریخ دهه پایانی حکومت فتحعلیشاه قاجار است. نقبی به هزارتوی حکومت قاجار در ایران. در آن نویسنده، سید محمد صادق حسینی تنکابنی، گوشههای از بلای وبا و طاعون را در تنکابن، مازندران و گیلان شرح داده است. این متن، روایتی ناگفته از منظرههای تکان دهنده و رقّت بار اهالی مصیبتزده تنکابن و اطراف است.
حوزه های علمیه گیلان در گستره تاریخ
دورهء دوم حوزهء علمیهء رشت از قرن نهم آغاز و تا قرن پانزدهم تداوم مى یابد. یکی از این علما، عالمشیعه در قرن نهم هجرى عارف نامدار «عبد الکریم گیلانى» (811-767) است که کتابهاى «الانسان الکامل»، «الکهف الرقیم»، «المناظر الالهیة»، «السفر القریب»، «حقیقة الیقین»، «مراتب الوجود»، «شرح مشکلات الفتوحات»، «الکمالات الالهیة»، «الناموس الاعظم» و «قاب قوسین» را به رشته تحریر درآورده است.
**شهید حاج ابوالسن کریمی با دلی مالامال و مملوّ از درد و رنج از میان ما رفت . او مظلومانه زیست ومظلومانه رفت. تمام تهمت ها ونسبت های ناروا را فقط به یاد مظلومیت علی ( علیه السلام) تحمل کرد وبه جان خرید. تفکر و اندیشه های ناب او وسخنان و فریاد های روشنگرانه و حق طلبانه اش همیشه سبب بصیرت و بیداری و رشد وسعادت وحیاتِ معنوی وفکری برای رهپویان راه حق و حقیقت خواهد بود. (سیداصغر سعادت میرقدیم)
عکس هایی از شهید عزت پژوه
عکس هایی از شهید عزت پژوه
زندگینامه شهید عبادالله عزت پژوه
پاسدار شهید عباد الله عزت پژوه فرزند بختیار در روز 20 اردیبهشت 1328 در بخش گیوی توابع شهر خلخال به دنیا آمد. او فرزند دوم از خانواده پنج نفری خود بود. دریک خانواده مذهبی چشم به جهان گشود. دوستان و آشنایان می گویند خانواده شهید عباد به سادات و رو حانیت علاقه و اعتقاد بسیاری […]
زندگینامه شهید عبادالله عزت پژوه
پاسدار شهید عباد الله عزت پژوه فرزند بختیار در روز 20 اردیبهشت 1328 در بخش گیوی توابع شهر خلخال به دنیا آمد. او فرزند دوم از خانواده پنج نفری خود بود. دریک خانواده مذهبی چشم به جهان گشود. دوستان و آشنایان می گویند خانواده شهید عباد به سادات و رو حانیت علاقه و اعتقاد بسیاری […]
http://www.rangeiman.ir/1388-10-20-14-29-15-55/823-1390-12-19-13-33-06
.: Weblog Themes By Pichak :.