گلزار سخن سعادت






 




تاریخ : شنبه 93/4/21 | 12:49 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
آیت‌الله جنتی در خطبه‌های نماز جمعه تهران:
دبیر شورای نگهبان در خطبه‌های نماز جمعه تهران گفت:در این شرایط جدید متأسفانه چراغ سبز نشان دادند و با کلمه اعتدال، فتنه‌گران را امیدوار کردند و راه عناصر مطرود و عناصری سابقه‌دار که بعضی‌هایشان زندان رفته و در فتنه حضور داشتند به دانشگاه و جاهای دیگر باز شد.
به گزارش خبرنگارسیاسی باشگاه خبرنگاران؛ "آیت الله احمد جنتی" امام جمعه موقت تهران، ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی (ع) در خطبه‌های دوم امروز - 20 تیرماه -  نمازجمعه تهران، گفت:کوثری که خداوند به حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) عنایت کرد ، چشم دشمنان کور شد.

وی با اشاره به مظلومیت‌های ویژه کسی که پس از امام علی(ع) عهده دار ولایت امر مسلمین شد و منصوب پیغمبر و منصوب خدا بود افزود: حضرت امام حسن مجتبی(ع) به صورت بسیار بدی خانه نشین شد یعنی دشمنان شیطان صفت که درس شیطانی را زیاد خوانده بودند و می‌دانستند چه طور بندگان صالح خدا را از صحنه به در کنند با پول دادن و خرید افراد و نفوذ در سپاه امام مجتبی، کاری کردند که به هر حال حضرت مطمئن شد در این سمت نمی‌تواند کاری کند و ناچار شد قراردادی را امضا کرد و عملاً کنار رفت.


امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: گرچه امامت حضرت محفوظ بوده و شیعیان به ایشان مراجعات داشتن، بعد خانه نشین شد. بعضی از این دوستان و شیعیان پدرش می‌آمدند اعتراض می‌کردند و دل حضرت را می‌شکستند. بعد با مسمومیتی که از همسر خودش در وجودش پیدا شد که این هم باز تاسف بیشتری داشت، به شهادت رسیدند.

وی تصریح کرد: درباره قبر مطهر حضرت نیز شیعیانش آرزو دارند در آن‌جا به زیارت بروند و حمد و سوره بخوانند اما دشمنان همان راه بنی‌امیه را ادامه می‌دهند.

آیت‌الله جنتی درباره وفات حضرت خدیجه (س) گفت:  این بانوی عزیز و شریف پس از حضرت زهرا (س) شریف‌ترین بانوی اسلام است.

وی افزود:  حضرت خدیجه(س) و حضرت زینب(س) در یک مرحله دیگر کاری کردند که واقعاً انسان از خودش خجالت بکشد که این‌قدر عقب هستیم.

دبیر شورای نگهبان اظهار داشت: یک زن ثروتمند دارای وضعیت مالی مناسب بااینکه خواستگارهای زیادی دارد خودش می‌رود سراغ حضرت رسول(ص) و بعد که سر مهریه صحبت می‌شود می‌گوید مهریه‌ام را خودم می‌دهم و به عهده خودم است.
آیت‌الله جنتی تصریح کرد: حضرت خدیجه (س) می‌گوید زوجتک یا محمد به نفسی می‌دانید صیغه عقد ایجابش با زن است نه مرد. گفت زوجتک، من خودم را به عقد تو درآوردم و مهرم برعهده خودم است. ای ابوطالب تو ولیمه راه بینداز.
وی افزود: دشمنان این‌قدر ملامت و اذیت کردند و آن فرهنگ غلط جاهلیت بود.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: در شب معراج حدیثی است که حضرت رسول (ص)‌ به جبرئیل فرمودند تو به من حاجتی داری چیزی از من می‌خواهی؟ گفت من آن چه که از شما می‌خواهم این است که سلام خدا را به خدیجه برسان و حضرت وقتی از معراج برگشتند این سلام را به حضرت خدیجه رساندند حضرت خدیجه هم فرمود که سلام من برخدا و سلام بر جبرئیل؛ حضرت خدیجه(س) چنین مقامی دارد.
 
آیت‌الله جنتی با اشاره به رحلت آیت‌الله محمدی گیلانی گفت: این مرد عظیم، شریف و مردمی که 11 سال در شورای نگهبان با ما همکاری داشت و 4 سال دبیر شورا بود، ما فقط از او خوبی دیدیم.

وی تصریح کرد: ایشان مردی متین، باوقار، با معنویت و با خلوص بود و موقعی که در دستگاه قضایی وارد شد، مسئولیت سنگین را برعهده گرفت و افراد رژیم طاغوت را یکی یکی محاکمه و محکوم کرد. خداوند روحش را با حضرت علی (ع) محشور فرماید. رحلت این بزرگوار را به قوه قضاییه و بیت شریف خودشان تسلیت عرض می‌کنم.
 
امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیت‌الله مهدوی کنی گفت: بیماری‌ ایشان هنوز ادامه دارد و امیدوارم با دعاهای شما و دوستان در این ایام به‌خصوص شب‌های قدر حال ایشان بهتر شود و دوباره بتوانیم در خدمت ایشان باشیم.

حجاب نقش اثرگذاری در جامعه دارد

وی با اشاره به روز عفاف و حجاب اظهار داشت: به جهت خاطره حمله مأمورین شاه به مسجد گوهرشاد که مردم در اعتراض به کشف حجاب جمع شدند و فریاد زدند و مأمورین ریختند به جان مردم و کشتند و هتک قداست بارگاه حضرت رضا(ع) کردند و عده‌ای کشته شدند و عده‌ای آواره شدند.

آیت‌الله جنتی تصریح کرد: به جرم این که می‌گفتند ما می‌خواهیم حجاب داشته باشیم این اتفاق افتاد.

دبیر شورای نگهبان گفت: حجاب نقش اثرگذاری در جامعه دارد، تنها مسئله شرعی نیست، نسل را حفظ می‌کند، جلوی حرام‌زادگی را می‌گیرد، روابط نامشروع را جلوگیری می‌کند، پاک‌دامنی را حفظ می‌کند، مسئله ساده‌ای نیست.
وی افزود: حق به جانب آن‌هایی بود که به شهادت رسیدند و رفتند از حجاب دفاع کردند.

باید ستاد مقتدری برای بررسی حجاب تشکیل شود

آیت‌الله جنتی اظهار داشت: متأسفانه امروز درباره مسئله حجاب مشکل داریم، نمی‌دانم باید چه کار کرد. باید یک ستاد مقتدر برای بررسی مسئله حجاب به وجود آید و افرادی با اختیارات کامل و با امکانات کامل بنشینند راجع به این مسئله مهم چاره‌جویی کنند.
 
وی تصریح کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سال‌های سال خاک می‌خورد، هر چی گفتیم کسی گوش نداد، فقط حرفش زده می‌شود ولی 10، 20 دستگاه را برای این کار مسئول کردند. باید چاره‌جویی کرد باید عقلا راه‌حل پیدا کنند ولی بالاخره کارهایی می‌شود.

آیت‌الله‌ جنتی گفت: من گفته‌ام بازهم می‌گویم کارهای شدنی داریم، من مسئولین اجرایی را مقصر می‌دانم. اعلام می‌کنم این‌ها مقصر هستند. دلیلش این است که در دستگاه خودشان می‌توانند حجاب را رعایت کنند.

وی افزود: یک کارمند را می‌توانند به او بگویند که با حجاب بیا تو مدرسه و اداره و بیمارستان و دانشگاه  این کار می‌شود یا نه؟ چرا نمی‌کنند؟ فقط مسأله خیابان نیست. در خیابان نیروی انتظامی کار می‌کند. حداکثر تشکر را هم از آن‌ها می‌کنم ولی همیشه نباید بار را بر گردن آن‌ها انداخت.
 
با کلمه اعتدال فتنه‌گران را امیدوار شدند

امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: مسئله دیگر مسئله فتنه است. در این شرایط جدید متأسفانه چراغ سبز نشان دادند و با کلمه اعتدال، امثال این‌ها را امیدوار کردند. عناصر مطرود و عناصری سابقه‌دار که بعضی‌هایشان زندان رفته و در فتنه حضور داشتند، مردم این‌ها را می‌شناختند، در دانشگاه و جاهای دیگر یکی‌یکی راهشان باز شد.

وی تصریح کرد: این افراد امیدوار شدند که بیایند و در جاهای دیگر پست‌ها را اشغال کنند از جمله دانشگاه‌ها، بعد اگر یک عده را تربیت کردند هیچ کس دیگر نمی‌تواند برخورد کند.

آیت‌الله جنتی گفت: این مسئله جدی است. من کارهایی که این‌ها دارند می‌کنند یکی یکی می‌گویم. انتصاب افرادی که در غائله کوی دانشگاه 78 و 88 نقش داشتند، تلاش برای بازگرداندن محکومان و افراد مؤثر در فتنه 88، برکناری عناصر مؤمن در دانشگاه علی‌رغم فرمایش ولی امر مسلمین، انتصاب افراد مسئله‌دار، ادامه سرپرستی رؤسای دانشگاه‌هایی که در شورای انقلاب فرهنگی رأی نیاوردند، یعنی این‌ها را قبول نداشته، این چه دهن‌کجی به مجلس و شورای انقلاب فرهنگی است؟

وی افزود: افرادی این‌گونه یکی‌یکی سر کار می‌آیند و پست‌ها را اشغال می‌کنند و بعد یک حرف‌هایی می‌زنند. نمی‌دانم مجلس چه برخوردی کرد؟ این باید عمل شود. امیدواریم که این‌جور باشد ولی بنده شخصاً معتقدم آن کسی که اول کار، خودش را نشان داد هویت خود را مشخص کرده است.

امیدوارم به وعده محاکمه یکی از سران فتنه که پرونده‌اش سه سال به علت فشار زیاد عقب افتاده است، عمل کنند
 
آیت‌الله جنتی با تشکر از قوه قضاییه و آیت‌الله آملی لاریجانی اظهار داشت: ایشان در مقابله با عناصر فتنه قاطعیت خوبی نشان دادند.

وی تصریح کرد: یکی از سران فتنه که سه سال پرونده‌اش پر شده و غنی‌ترین پرونده را دارد و از هر جهت آماده دادگاه است، با فشارهای زیاد عقب انداختند، من نمی‌دانم آیا بعضی‌ها خونشان رنگین‌تر از دیگران است؟ مگر وقتی کسی جرم کرد نباید دستگاه قضایی با وی برخورد کند؟ همه در برابر قانون تسلیم باشند. چرا تبعیض قائل شوند؟ چرا فشارها مانع اجرای عدالت می‌شود؟ این برای ما قابل‌قبول نیست.
 
امام جمعه موقت تهران گفت: امیدوارم که ان‌شاءالله طبق وعده‌ای که داده شده در همین آینده نزدیک، به این محاکمه عمل شود و این اعتراضات برچیده شود و دستگاه عدالت قضایی، خودش را تبرئه کند.

وی افزود: مسئله دیگر، مطلبی است که مقام معظم رهبری فرمودند، جمله به جملش قابل بحث است.

آیت‌الله جنتی اظهار داشت: ایشان فرمودند شعار اعتدال خوب است، افراط محکوم است، اسلام مظهر اعتدال است، اما اعتدال یعنی مبارزه شدید با کفار، برخی  خیال می‌کنند اعتدال یعنی این‌که برخورد با دشمن و عناصر شناخته‌شده نکنیم، اما این افراط است.

دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: اعتدال یعنی مهربانی با یکدیگر، یعنی امر به معروف و نهی از منکر، مراقب باشید که برخی در صحنه سیاسی کشور جریان‌های مؤمن را کنار نزنند.

وی گفت: چرا این بچه‌هایی که این همه شهید دادند در هشت سال دفاع مقدس، هنوز جانبازان و قطع نخاعی‌هایشان هستند، هنوز شهدایشان و اجسادشان را نیاورده‌اند، چرا این‌ها باید کنار زده شوند و دیگران بیایند؟

آیت‌الله جنتی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که جریان‌ مؤمن را کنار نزنند زیرا این جریان است که در قبال خطر سینه سپر می‌کند.

دبیر شورای نگهبان اظهار داشت: توصیه می‌کنم این جمله‌ها را همه جا تابلو کنند، همه بدانند راه چیست و هرکسی که غیر از این راه را می‌رود بشناسند.

وی تصریح کرد: 26 تیر ماه سالگرد تأسیس شورای نگهبان است، در این فرصت آخر خطبه امکان این که بتوانم راجع به شورای نگهبان صحبت کنم ندارم، هفته آینده سخنران قبل خطبه مطالبی را عنوان کنند من فقط می‌خواهم به‌صورت کوتاه عرض کنم.

آیت‌الله جنتی گفت: شورای نگهبان آن ویژگی که از اول داشته قاطعیت و عدم سفارش پذیری و عدم نفوذپذیری بوده یعنی آنجایی که تشخیص می‌دهد قانون را اجرا می‌کرده است.

وی افزود: شورای نگهبان طبق قانون عمل می‌کند و با سفارش کسی را تأیید نمی‌کند، این ویژگی است. وابسته به هیچ جا ندارد، استقلال کامل دارد و کاملاًً رعایت قانون را می‌کند.

دبیر شورای نگهبان اظهار داشت: من نمی‌خواهم بگویم ما هیچ خطایی نکرده‌ایم، حتماً مواردی بوده، درباره بعضی از آن‌ها عذرخواهی کردیم ولی روال و قرار بر این است آقایان فقها راجع به مسائل فقهی بررسی کامل می‌کنند، جمع اعضا راجع به مسائل مختلف انتخاباتی و غیرانتخاباتی اظهارنظر می‌کنند و به حمدالله مواضع بسیار روشن شورای نگهبان قابل دفاع است.

خداوند مثلث شوم آمریکا، انگلیس و اسراییل را لعنت کند

آیت‌الله جنتی تصریح کرد: فلسطین امروز در آتش می‌سوزد، خدا لعنت کند آمریکا، انگلیس و اسرائیل این مثلث شوم را که از وضعیت موجود در عراق این تروریست‌ها در وضعیت رقت‌آور، سوء استفاده می‌کنند و به صورت زمینی و هوایی غزه را بمباران می‌کنند و جوان‌های روزه‌دار را به خاک و خون می‌کشند.

وی گفت: امیدوارم دشمنان عاقبتشان به خیر نباشد و جان سالم به درد نبرند، البته ایستادگی در برابر آن‌ها  عواقب دارد.

آیت‌الله جنتی افزود: امام حسین(ع) شهید شدند و این سلسله شهدا و سلسله زندانیانی که زندان رفتند و زجر کشیدند در مقابل دشمنان ایستادند، اما عاقبت با شماست آینده از آن فلسطین و عراق است.

امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: در عراق و سوریه، تروریست‌های دیوانه و وحشی به جان مردم افتاده‌اند و ناموس مردم را هتک می‌کنند، کاری که در بسیاری از شرارت‌های قبلی سابقه نداشته، اموال را غارت می‌کنند، بچه را جلوی پدر و مادرش می‌کشند این شرارت‌ها بی‌سابقه است.
 
وی تصریح کرد: از این تروریست‌ها واقعاً بدتر در تاریخ نداشته‌ایم، این آمریکایی که به بهانه مبارزه با تروریسم به عراق وارد شد، همین‌طور تماشا می‌کند و مجامع جهانی خفه شده‌اند. چرا اعتراض نمی‌کنید؟ بچه‌ها و زن‌ها چه گناهی کرده‌اند؟

دبیر شورای نگهبان گفت: عراق و فلسطین وضعشان بسیار اسف‌بار است ولی آینده برای آن‌هاست، در عراق آثار شکست اشرار زیاد می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: گزارشی که ما داریم به حمدالله پیشرفت‌های خوبی نصیب شده و از آیت‌الله سیستانی تشکر می‌کنم که آن فتوای مردانه را دادند و نیروهای مردمی را در مقابل تروریست‌ها بسیج کردند و اثر خود را گذاشتند و امیدمان به نیروهای مردمی است و البته ارتش هم بازسازی می‌شود.

" آیت الله جنتی" همچنین در خطبه‌های اول امروز نماز جمعه تهران در رابطه با نتایج تسلط شیطان بر انسان گفت: یکی از بدترین نتایج گناه تسلط شیطان بر انسان است که وجود انسان در اختیار و غبضه شیطان قرار می‌گیرد که این ولایت شیطان بر انسان است.
 
وی تصریح کرد: دو نوع ولایت در قرآن آمده است، ولایت خدا و اولیایش و ولایت شیطان و حزبش، آن کسی که تحت ولایت خداست، خداوند متعال حمایت و راهنمایی‌اش می‌کند و بالعکس آن کس که در تحت ولایت شیطان است که به راه‌های نادرست کشیده می‌شود.

امام جمعه موقت تهران افزود: در قرآن مجید حدود 86 مورد درباره شیطان صحبت شده که عمده آن تشریح دشمنی شیطان با انسان است و اشاره به این دارد که با او با دشمنی برخورد کنید و او را به دوستی نگیرید.
 
آیت الله جنتی با اشاره به اینکه، یکی از اشتباهات انسان این است که که با دوستش دشمنی کند و با دشمنش دوستی کند، گفت: در مسائل سیاسی ما همین طور است که کسانی که با دشمنان نظام مثل آمریکا، رژیم جعلی صهیونیستی و انگلیس دوستی می‌کنند این‌ها واقعا با مردم خودشان دشمنی می‌کنند.  
 
وی در رابطه با آسیب‌های دوستی با شیطان گفت: بلاهای فراوانی دوستی با شیطان بر سر آدمی می‌آورد یکی از کارهایش این است که آدم را از فقر می‌ترساند و انسان را وادار می‌کند حالت بخل و حرص بورزد که این روحیه‌ی شیطانی است.
 
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: خداوند متعال می‌فرمایند، انفاق کنید تا شما را بیامرزم هر چی که در راه من انفاق کنید من هم در دنیا و آخرت جبران می‌کنم که این وعده خدا بر ماست.

وی بیان داشت: یکی از نقشه‌ها و توطئه‌های شیطان این است که انسان را مغرور می‌کند تا در تشخیص انسان اثر بگذارد آن وقت خوب و بد را از هم تشخیص نمی‌دهد.
 
آیت الله جنتی ادامه داد: نمی‌دانم این اشراری که به جان مردم افتادند این تروریست‌هایی که مدعی اسلام هستند و این چنین هتک حیثیت می‌کنند بعضی‌هایشان  به خیال خودشان احتمال می‌دهند که احساس گناه و جنایت نمی‌کنند و کار خوبی به ادعای اسلام و به نام اسلام انجام می‌دهند که کار انسان به این جا می‌رسد ما باید حواسمان را جمع کنیم تا اینگونه زشتی‌ها در نظرمان زیبا نشود.  
 
وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن گفت: در سرزمین مکه آن زمان که اسلام طلوع کرد ثروت و سرمایه در دست مشرکین و بت‌پرست‌ها بود و بعد اسلام دستور داد که این‌ها دیگر حق ندارد به مسجد الحجرام وارد شوند بعضی‌ها این طور فکر می‌کردند که کار ما مشکل است و تمام ثروت و بازار ما دست غرب و آمریکا است و درآمدی نداریم و از طریق روی آوردن به غرب درآمد کسب می‌کنیم.

اکنون بعضی از کشورها به دلیل طمع و کمک آمریکا مردمشان را با دلار آمریکایی معامله می‌کنند

آیت الله جنتی افزود: اکنون خیلی از کشورها به دلیل این که طمع به آمریکا دارند تسلیم این کشور می‌شوند و به دلیل کمک آمریکا ملت را به این کشور می‌فروشند و مردم را با دلار آمریکایی معامله می‌کنند این کارها ضد الهی و خدایی است.

وی در پایان در رابطه با مشکلات اقتصادی برای ازدواج جوانان با اشاره به آیات قران و احادیث خاطرنشان کرد: این پسرها و دخترها را زن و شوهر بدهید نترسید اگر به فکر فقر هستید خدا از فضل خودش بی‌نیازتان می‌کند همان‌گونه که امام صادق می‌فرماید: آن کسی که از ترس فقر و مسائل مالی ازدواج نمی‌کند بدگمانی و سؤظن به خدا دارد که این‌ها موارد شیطانی است که انسان را از راه رسیدن به خدا منحرف می‌کند.




تاریخ : شنبه 93/4/21 | 12:25 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

تسنیم گزارش می‌دهد/

امضای طومار بانوان لاهیجانی به منظور مقابله با بدحجابی + تصاویر

خبرگزاری تسنیم: جمعی از بانوان روزه دار و فرهیخته شهرستان لاهیجان از طیف‌های مختلف، به منظور احیای امر به معروف و نهی از منکر و مقابله با بدحجابی با تهیه طوماری، از مسئولان فرهنگی کشور و گیلان خواستار رسیدگی به وضعیت حجاب شده‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  لاهیجان، با توجه به اینکه از چندی پیش وضعیت عفاف و حجاب توسط عده‌ای از افراد در این شهرستان تغییر یافته و جلوه‌هایی از حضور زنان در کوچه و خیابان‌ها مشاهده می‌شود که این نحوه حضور برای شهری نظیر نظیر لاهیجان ، دور از انتظار است، بانوان فرهیخته لاهیجان با تهیه طوماری، از مسئولان فرهنگی کشور و گیلان خواستار رسیدگی به وضعیت حجاب شده‌اند.

جمعی از بانوان روزه دار و فرهیخته شهرستان لاهیجان از طیف‌های مختلف، به منظور احیای امر به معروف و نهی از منکر و مقابله با بدحجابی طوماری امضا کرده و آن را به دست مسئولان فرهنگی می‌رسانند.

نظر به اهمیت احیا امر به معروف در جامعه که امروزه به عنوان واجب فراموش شده و سبب توسعه بی‌بند و باری شده است، جمعی از بانوان نخبه شهرستان لاهیجان از دانشجو، جامعه قرآنی، خانواده شهدا و مدرس دانشگاه و جمع دیگری از بانوان این شهرستان با امضای نامه‌ای به مسئولان فرهنگی، خواستار حرکتی جدی در این امر شده‌اند.




تاریخ : جمعه 93/4/20 | 7:49 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
  50 تفسیر منحصر بفرد از قرآن در حوزه تدوین شده استمدیر گروه قرآن و حدیث حوزه؛

  50 تفسیر منحصر بفرد از قرآن در حوزه تدوین شده است 


  مدیر گروه قرآن و حدیث حوزه علمیه قم گفت: انقلاب اسلامی تحولی در حوزه قرآن، علم تفسیر و علوم قرآنی ایجاد که این 35 سال برابر با 200 سال گذشته است. 

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام حسین علوی مهر در حاشیه بازدید از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در جمع نخبگان 17 کشور آسیایی، اروپایی و آفریقایی اظهارداشت: ارائه کتب تفسیری، برگزاری کرسی های تفسیر، قرآن، ترجمه های متعدد و نگارش کتب متعدد از جمله این تحولات می باشد که ما در گذشته شاهد آن نبوده ایم.

مدیر گروه قرآن و حدیث حوزه با بیان این که ما پیش از انقلاب و تا 200 سال قبل از آن تنها شاهد 10 یا 12 کتاب تفسیری بوده ایم خاطرنشان کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی ایران از نعمت 100 ترجمه مختلف قرآن کریم و 50 تفسیر منحصر به فرد بهره مند هستیم بطوریکه در بحث ترجمه قبل از انقلاب شاهد دو یا سه ترجمه و در زمینه تفسیر شاید پنج تفسیر وجود داشته است.

حجت الاسلام علوی مهر با اشاره به این که بسیاری از ترجمه ها به دلیل نیاز جامعه به زبان فارسی نگاشته شده اند افزود: ما در بحث تفسیر بیشتر تفاسیر موجود به زبان فارسی و عربی می باشد.

وی ادامه داد: به برکت این انقلاب مبارک حوزه های علمیه ما در خصوص دروس مرتبط با قرآن و تفسیر شاهد برگزاری بیش از 200 تا 250 کرسی درس می باشد که 14 رشته تخصصی برگرفته از قرآن را در مقطع عالی دکترا به طلاب خود می آموزد.

حجت الاسلام علوی‌مهر علوم روانشناسی، اجتماعی، سیاسی، بهداشت و سلامت، مدیریت، اقتصاد، تربیت، نجوم و حقوق را از جمله علوم روز برشمرد که با محوریت قرآن در حوزه های علمیه و در مقاطع عالی تدریس می شود.

وی با اشاره به آموزش طلاب کشورهای اسلامی از جمله عراق، پاکستان و هندوستان در جامعة المصطفی العالمیه یادآور شد: تعدادی از طلاب کشور عراق تحصیلات حوزوی خود را در مقطع دکترا به پایان رسانده‌ و در حال برگشت به سوی کشور خود هستند.

مدیر گروه قرآن و حدیث حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنانش " المیزان"  را بهترین تفسیر عصر حاضر دانست و گفت: مفسران بسیار توانایی در حوزه‌ها و مدارس استان قم تفسیر قرآن کریم را در دست اقدام دارند و تمام این موفقیت ها از آثار و برکات انقلاب اسلامی است.

 

 




تاریخ : جمعه 93/4/20 | 7:31 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
میرفطروس در بهار 1357 کتابی به نام «اسلام شناسی» نوشت که تماماً فحّاشی و اهانت به دین مبین اسلام و حضرت رسول(ص) و ائمه معصومین(ع) بود. او بیست سال بعد کتاب اسلام شناسی را در خارج از کشور تجدید چاپ کرد.................................................
گروه فرهنگی مشرق -

شهریار زرشناس


http://www.mashreghnews.ir/fa/news/325413

***************************************************

 

مسعود لقمان دانش‌آموخته علوم اجتماعی که به گفته یکی از سایت‌های «پان ایرانیست» در سال 88 و در جریان یک تجمع کارگری به صورت «اتفاقی» شرکت کرده بود سابقه دستگیری دارد، همو در یکی از نوشته هایش دوران دیکتاتوری رضا شاه «دوران باشکوه تجدد ایران» نامگذرای می‌کند.
صراط: مسعود لقمان دانش‌آموخته علوم اجتماعی که به گفته یکی از سایت‌های «پان ایرانیست» در سال 88 و در جریان یک تجمع کارگری به صورت «اتفاقی» شرکت کرده بود سابقه دستگیری دارد، همو در یکی از نوشته هایش دوران دیکتاتوری رضا شاه «دوران باشکوه تجدد ایران» نامگذرای می‌کند.

 در حالی که بیش از 40 روز از پایان اولین نمایشگاه کتاب دولت یازدهم می‌گذرد فضا برای بررسی برخی کتاب‌های عرضه شده که اول بار در بهار 93 به بازار نشر ایران راه پیدا کردند باز شده است، شاید همین خصوصیت موجب می‌شود مزه شیرین انتظار برای رسیدن بزرگترین «آوردگاه» فرهنگی کشور در روزهای منتهی به «اردیبهشت‌ها»، در ایام پس از نمایشگاه هم ادامه یابد، این بار اما با خواندن دست‌چین‌های آن 10 روز.

نمایشگاه امسال اما خالی از پدیده‌های سوال برانگیز و نقاط تاریک در پرونده‌اش نبود، چه آنکه تامل بیشتر در برخی آثار ارائه شده در آن که برخی سال‌ها بابت محتوای ارائه شده استحقاق عرضه عمومی را نداشتند این سوال را ایجاد می‌کند که چارچوب منطقی و قانونی دست اندرکاران نظارت در وزارت ارشاد بعد از گذشت کمتر از یکسال در دولت جدید تا چه میزان تغییر کرده است؟ آیا این تغییر مشی شگرف در تولیدات فرهنگی که سال‌ها پیش در دولت موسوم به اصلاحات تجربه شده، قرار است بار دیگر این بار در قامت اعتدال گرایی تجربه شود؟ و بسیاری از سوال‌های دیگر که با دیدن برخی آثار مجوز گرفته در دوره جدید باید از مسئولان فرهنگی پرسید.
 
«ایران در گذر روزگاران» اثر مسعود لقمان با سیاهه‌ای از سوابق عجیب و غریب که مقدمه‌اش در سال 88 نوشته شده اما در بهار 93 اول بار به ویترین کتاب‌فروشی‌ها راه پیدا کرده است یکی از نقاط تاریک پرونده وزارت ارشاد است، در این کتاب گفتگوهای لقمان با 7 نویسنده که در پیشینه برخی از آنها، کارنامه‌های سیاه از سابقه صدور اعلامیه علیه نظام جمهوری اسلامی تا چاپ کتاب علیه اعتقادات صریح و منصوص دینی در آن دیده می‌شود.
 
 
رضاخان چگونه به دست عناصر فتنه تطهیر می شود؟
 
برای دیدی عمیق‌تر به آثار فاجعه‌بار چاپ کتابی با مختصات پیش‌گفته باید هم از شخصیت تعدادی از کسانی که در این کتاب به پای سخنان آنان نشسته شده است گفت و هم از آنچه در این کتاب منتشر شده سخن به میان آورد، هرچند باید در ابتدا تاکید کرد آنچه در این باره ذکر خواهد شد تنها گوشه ای از همه‌ی گفتنی‌هاست.
 
نویسنده‌ای که به صورت اتفاقی در یک تجمع دستگیر شد!  
 

مسعود لقمان دانش‌آموخته علوم اجتماعی که به گفته یکی از سایت‌های «پان ایرانیست» در سال 88 و در جریان یک تجمع کارگری به صورت «اتفاقی» شرکت کرده بود سابقه دستگیری دارد، همو در یکی از نوشته هایش دوران دیکتاتوری رضا شاه «دوران باشکوه تجدد ایران» نامگذرای می‌کند.
 
رضاخان چگونه به دست عناصر فتنه تطهیر می شود؟
 
لقمان اخیرا با حمله به آیت الله سیداحمد خاتمی خطیب جمعه تهران که از تمدن 1400 ساله سخن گفته بود نوشت: «واژگونه این جماعت، آنانی‌اند که خاستگاه تاریخ ایران را تازش اعراب می‌دانند و گویی ایرانیان، یک‌شبه از زیر بته سر برآورده‌اند و پیش از آن، هیچ نشانی از تاریخ و فرهنگ و شهرآیینی در این سرزمین سراغ نتوان کرد!»
بیش از این می‌توان از نویسنده ی این کتاب نوشت که آن را به بیشتر به سوال‌ها و نحوه تنظیم گفتگوهای کتاب موکول می‌کنیم.
 
عباس میلانی؛ مقایسه تشیع و استالینیست ها برای تبرئه پهلوی
یکی از افرادی که روایتگر تاریخ ایران در کتاب «ایران در گذر روزگاران» نشر شورآفرین است عباس میلانی نویسنده ساکن امریکا و  یکی از سرپرستان پروژه دموکراسی ایران در مؤسسه هوور است.

شاید عجیب باشد فردی مانند میلانی که محور تاریخ نگاریش در سال های طولانی علیه جریان مذهبی، شخص امام خمینی(ره) و نهضت اسلامی ایشان است هنوز در سال 93 از امریکا درباره تاریخ ایران مجوز وزارت ارشاد جمهوری اسلامی می‌گیرد.

رضاخان چگونه به دست عناصر فتنه تطهیر می شود؟

وی در سخنرانی که به مناسبت رونمایی آخرین کتابش «درباره شاه» با وارونه کردن تاریخ با  اشاره به اینکه «گمان شاه این بود که خطر عمده در وهله اول کمونیست‌ها و در وهله دوم ناسیونالیست‌ها هستند» در توهینی آشکار به امام(ره) می گوید: «(شاه) فکر می‌کرد اسلام پادزهری است برای کمونیست‌ها، غافل از آنکه در اسلام کسانی هستند که خلافت می‌خواهند.»

قلب واقعیت های تاریخی متعدد در واقع تخصص میلانی است، شاید برای همین است که میلانی در دانشگاه‌های امریکا با امکانات کامل در حال تاریخ نگاری معاصر ایران است؛ برای اینکه بگوید: «اگر من درست بگویم ریشه‌های انقلاب اسلامی را شاه ریخت.»، «پیش از آنکه رضا شاه دستور بدهد، کشف حجاب از پایین شروع شده بود.»، «در خانواده پهلوی تنها کسی که در تمام 35 سال اخیر به خدمتگزاران گذشته‌اش کمک کرده، اشرف پهلوی است.»و...

میلانی در گفتگویش با لقمان در همین کتاب «ایران در گذر روزگاران» هم اظهارات جالبی دارد، اظهاراتی که معلوم نیست چرا اجازه نشر گرفته است؛ میلانی در این گفتگو بی سابقه ترین دفاعیات تاریخ را از «رضا شاه» دیکتاتور انجام می‌دهد تاجایی که در ادعایی می گوید: «بر خلاف تصور عامه‌ی مردم، انگلستان نظر خوشایندی به رضاخان نداشت...» جالب این است میلانی از شدت علاقه به رضاخان و پهلوی ها و برای اینکه این رژیم فاسد را از هرگونه انتقادی نه مخالفت هم مبرا کند اظهارات تندی علیه مصدق انجام می‌دهد.
دفاع جانانه میلانی از فروغی تا جایی که در تمجیدی وی را یک "وطن پرست واقعی" می‌نامد و دست آخر هم می‌گوید: «فروغی و حسین علا دو نفری اند که نقش کلیدی برای حفظ سلطنت برای محمدرضا شاه ایفا کردند.»
میلانی با تعریف از رویه فرهنگی فروغی، وی را در پی تجدد و هویتی خردورز، فردگرا و قانونمند می‌نامد و به روی کار آمدن رضاشاه را در همین راستا ارزبانی می‌کند، اما تاسف برانگیزترین بخش اظهاراتش آنجاست که شهید بزرگوار «شیخ فضل الله نوری» را «معاند» این تجدد می‎نامد.
میلانی در اظهارات سخیف دیگری تاکید می‌کند: «قرابت و شباهت فرهنگی و نظری اساسی ای بین روایت استالینیست‌ها و ارکان یک نوع تفکر مذهبی در ایران(در ادامه توضیح می دهد منظورش تشیع است) وجود دارد.»

حرف‌های بسیار دیگری درباره اظهارات عباس میلانی و همچنین دیگر آثارش وجود دارد که برای جلوگیری از اطاله کلام از آن می گذریم.

در پایان این بخش باید تاکید شود که چگونه انتشار ده‌ها یادداشت و مقاله و مصاحبه عباس میلانی که در آنها به طور علنی علیه نظام جمهوی اسلامی و رهبری انقلاب سخن گفته است از دید وزارت ارشادی ها جا مانده است؟
 
علی میرفطروس؛ سلمان رشدی دوم
یکی دیگر از افراد دیگری که در این کتاب تاریخ تجدد ایران را بررسی کرده نویسنده کتاب موهن «مقدمه‌ای بر اسلام شناسی» یعنی علی میرفطروس است. بیش از ورود به بحث شخصیتی و آثار این فرد، باید از مخاطبان بواسطه نقل برخی عبارات موهن و هتاکانه نامبرده علیه اسلام و مقدسات عذرخواهی و از درگاه خداوند طلب استغفار کرد.
این فردی در کتاب «مقدمه‌ای بر اسلام شناسی» رسما می‌نویسد: «حضرت محمد همانگونه که خود تاکید کرده انسانی بود مثل دیگر انسان‌ها با ضعف‌ها، بلندپروازی‌ها، خشم‌ها، علایق، آرزوها و هوس‌ها و کمبودهای یک انسان، بنابراین در تحلیل شخصیت پیغمبر اسلام باید از افسانه‌سازی‌ها و اغراق‌پردازی‌های رایج پرهیز کرد و...»
  وی در بخش‌های مختلف کتاب موهنش انواع و اقسام توهین‌ها و جسارت های غیرقابل ذکر را علیه اصل دین مبین اسلام، قرآن کریم و پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه هدی(ع) روا می‌دارد تا آنجا که مدعی «دستور قرآن برای همخوابی مسلمانان با زنان شوهردار»، «نفاق پیامبر» و.... می‌شود.

پیرامون وهن شدید اسلام در عقاید این فرد آنچنان مثال‌های واضحی وجود دارد که در وجود مجوز رسمی برای کتابی حاوی سخنان و نظرات میرفطروس هر عقلی به شک می افتد!

رضاخان چگونه به دست عناصر فتنه تطهیر می شود؟
میرفطروس( نویسنده خائن وهتاک و...)

نظرات موهن و اهانت‌های بی‌شرمانه فرد مذکور به ساحت دین مبین اسلام و مکتب تشیع و پیامبر رحمت(ص) و ائمه معصومین علیهم السلام تا جایی است که شاید بتوان لقب "سلمان رشدی دوم" را برازنده وی دانست.
مطلب حاضر از ذکر لیستی از توهین‌های متعدد، دروغ‌های بزرگ تاریخی و حملات شدید وی به تاریخ و محکمات اسلامی معذور است ولی باید درباره دفاع تمام قد وی از رضاشاه پهلوی در گفتگوی مذکور در این کتاب هم نوشت.
وی 1000 سال حکومت بعد از اسلام را تا ظهور پهلوی را یکباره سیاه می‌داند و فقط آغاز دوران دیکتاتور انگلیسی پهلوی را "دوران نوین ایران" می‌نامد.
میرفطروس همچینن ید طولایی در عناد علنی علیه نظام اسلامی داشته است تاجایی که رسما می‌گوید: «مشکل مردم ایران و منطقه و جهان، مشکل«تأسیسات اتمی ایران» نیست بلکه مشکل اساسی، خود ِرژیم جمهوری اسلامی است که با سوءاستفاده از درآمدهای سرشار نفت، درایران، فلسطین، لبنان، عراق، افغانستان و … ایدئولوژی کینه و نفرت و مرگ منتشر می کند، ایدئولوژی هولناکی که اینک در منطقه و جهان، در تدارک یک «هولوکاست اسلامی» است.»
 میرفطروس که در این کتاب با مجوز رسمی وزارت ارشاد درباره تاریخ ایران سخنوری کرده است شخصی است که به تصریح خودش خواهان حمله نظامی رژیم صهیونیستی به ایران شده و از گفتن این مطلب هم ابا ندارد که در دیدار نمایندگان پارلمان این رژیم نامشروع، تقاضای خفت بار حمله نظامی به ایران اسلامی را مطرح کرده است.

البته عناد میرفطروس با اسلام سابقه ای دیرین دارد چنان که شهید مطهری در مقدمه کتاب "علل گرایش به مادی گرایی" درباره کتاب "حلاج" میرفطروس وی را «مادّی مسلک معاصر» لقب می‌دهد و تاکید می‌کند: توطئه ی عظیمی در کار است. در اینکه چنین توطئه ای از طرف ضدّمذهبها برای کوبیدن مذهب در کار است، من تردید ندارم.»
میرفطروس آنچنان به طرفداری از غرب و امریکا فکر و اندیشه می‌کند که حتی کودتای ننگین 28 مرداد 32 را از بار مسئولیت آنها برمی‌دارد!
 
پازل تطهیر پهلوی و حمله به جمهوری اسلامی چگونه تکمیل شد؟
این گزارش برای آنکه مطلب به سیر طولانی شدن نلغزد در بخش پایانی با ذکر خیلی کوتاه از دیگر افراد حاضر در روایت سکولار و ملحدانه از تاریخ ایران از کلکسیونی از افراد ضدانقلاب مانند «داریوش آشوری» که مطالب متعددش علیه نظام جمهوری اسلامی در رسانه های خارج نشین خارج از حوصله این مطلب است، مرتضی ثاقب فر دیگر پان ایرانیست افراطی و... استفاده شده است.
از نکات جالب کتاب انتشار گفتگوی مسعود لقمان با ضد انقلاب شهیر، ماشاالله آجودانی در سال 87 در سایت فارسی زبان سازمان سیا یعنی گویا نیوز است و 6 سال بعد همین گفتگو در یک کتاب با مجوز وزارت ارشاد به چاپ می‌رسد.
 
حال سوال ابتدای این نوشتار دوباره مطرح می شود که چگونه در وزارت فرهنگ ارشاد و اسلامی دولت جمهوری اسلامی می توان مجوز به کتابی داد که به تریبونی برای عقده گشایی عده ای از عناصر سلطنت طلب و حتی ملحد علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و حتی مکتب تشیع تبدیل شده است و این که اگر (ان شاالله) این مجوز از سر غفلت اعطا شده است برخورد مسئولین ذی ربط با این مورد و مواردی از این دست چگونه خواهد بود؟
http://www.seratnews.ir/fa/news/182240 پایگاه خبری تحلیلی صراط



تاریخ : جمعه 93/4/20 | 3:18 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
دعای آیت الله بهجت درحق آیت الله گیلانی
 
آیت الله دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان خاطره ای از دعای سلامت آیت الله بهجت درحق آیت الله محمدی گیلانی(ره) به بیان شخصیت ارزنده و ارزشمند این عالم وارسته پرداخت.

به گزارش جهان نیوز، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در گفت و گو تسنیم با اشاره به شخصیت والا و ارزشمند مرحوم آیت الله محمدی گیلانی(ره) اظهار کرد: مرحوم آیت الله محمدی گیلانی از شاگردان برجسته و بافضیلت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(رض)، امام خمینی(ره) و مرحوم علامه طباطبایی(قدس سره) بودند.

وی افزود: درک محضر این بزرگان و بزرگان دیگر و شخصیتهای طراز اول حوزه علمیه قم در سالهای زعامت مرحوم ایت الله بروجردی بسیار ارزشمند و مایه خیر و برکت بوده و تمامی بزرگوارانی که در آن فضای علمی و معنوی و روحانی و نورانی و در نزد آن بزرگواران تربیت یافته اند به حق جزو خدمتگزاران ممتاز و علمای خدوم و آگاه و زمان شناس قرار گرفته اند.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه اراک تصریح کرد: این افراد، پس از وفات مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(رض) جزو بهترین و وفادارترین شاگردان امام راحل(ره) قرار گرفته و رنجهای تبعید و زندان و آوارگی را در راستای تحقق نهضت امام خمینی(ره) به دوش گرفته اند.

آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به تلمذ و درس آموزی آیت الله محمدی گیلانی در محضر اساتید و مراجع بزرگ همچون آیت الله بروجردی گفت: مرحوم آیت الله محمدی گیلانی(ره) از این قبیل شاگردان و دلدادگان به امام(ره) و ارمانهای آن بزرگوار بودند و تا آخرین لحظات حیات خود را نیز براین عهد و پیمان باقی ماندند و در تمامی شرایط دوران پیش از انقلاب اسلامی و پس از آن با صبر و متانت خاص و عشق به امام و انقلاب و شهدای عزیز در تمامی سنگرهای جهاد اجتهاد ادای وظیفه نمودند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: آیت الله محمدی گیلانی هرگز در راه تحقق وعده های الهی برخود سستی و تردید راه ندادند و در این راه فرزندان خود را نیز از دست دادند و مانند کوه صبر و استقامت خم به ابرو نیاوردند و اهداف متعالی نظام اسلامی را فراموش نکردند.

وی تصریح کرد: آن مرحوم در سنگرهای ریاست دادگاه های انقلاب اسلامی، دیوان عالی کشور، مجلس خبرگان رهبری، شورای نگهبان، تدریس و تالیف، تبلیغ و ارشاد و تبیین حدود و حقوق الهی با تمامی وجود کوشیدند و مظهر اخلاق و ادب و تواضع بودند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی آیت الله محمدی گیلانی افزود: مرحوم آیت الله محمدی گیلانی(ره) خود جزو اساتید محترم و صاحب نظر و مورد احترام در حوزه علمیه قم بودند و از نظر تواضع و حسن سلوک و آداب معاشرت و تعلیم و تربیت و اخلاق حسنه اسلامی چهره ای شاخص و شناخته شده بودند.

دعای آیت الله بهجت در شفای آیت الله محمدی گیلانی

آیت الله دری نجف آبادی با بیان خاطره ای از آیت الله بهجت(رض) گفت: به یاد دارم در جلسه ای خدمت عارف بزرگوار و فقیه پارسا آیت الله بهجت شرفیات شده بودم و ایشان جویای احوال آیت الله گیلانی شدند و بنده خدمت آن بزرگوار عرض کردم ایشان کسالت داشته و قلبشان را عمل نموده و نیاز به دعای خیر شما دارند.

وی افزود: پس از پایان، مرحوم آیت الله بهجت برمقداری نبات دعا خوانده و جهت شفای ایشان محبت نمودند و بنده نیز آنرا خدمت ایشان همراه با سلام و احوال پرسی تقدیم نمودم.

امام جمعه اراک با دعای غفران و خیر برای ایشان تصریح کرد: خداوند هردوی آن بزرگواران را با صاحب شریعت و صاحب ولایت محشور فرموده و در جوار قرب خود ماوی دهد.




تاریخ : جمعه 93/4/20 | 12:15 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
وقتی آیت‌الله گیلانی منزل خودش را مصادره کرد/ ماجرای تدریس خصوصی برای حاج‌احمدآقا
جزئیات دستور آیت‌الله و کشته شدن پسرش
 
 
داماد خانواده آیت‌الله گیلانی گفت: ایشان برای فرزندانش منزلی خریده بود، اما وقتی آنها به گروه منافقین پیوستند به دلیل اینکه اموال آنها مشمول مصادره می‌شد با حکم خود آیت‌الله گیلانی آن خانه به نفع بنیاد شهید مصادره شد.
وقتی آیت‌الله گیلانی منزل خودش را مصادره کرد/ ماجرای تدریس خصوصی برای حاج‌احمدآقا

به گزارش جهان، محمدمهدی مفتح نماینده مجلس شورای اسلامی و داماد خانواده آیت‌الله محمدی گیلانی در گفت‌وگو با فارس درباره ویژگی‌های این روحانی فقید اظهار داشت: آیت‌الله گیلانی از مجتهدین مبرز حوزه علمیه قم و از شاگردان نزدیک به امام خمینی (ره) بود، در یک خانواده کشاورز به دنیا آمد پدر ایشان کشاورز ساده‌ای در روستای دعوی‌سرا استان گیلان بود و خانواده متدینی داشتند.

* اساتید آیت‌الله گیلانی در حوزه علمیه


وی تصریح کرد: با وجود اینکه پدر آیت‌الله گیلانی کشاورز بود اما امامت جماعت روستا را نیز بر عهده داشت. در سن 10 - 15 سالگی در مدرسه علمیه رودسر می‌رود بعد از چند سال تحصیل در آنجا به قم مهاجرت می‌کند در قم استعداد بالا و علاقه‌ای بسیار از خود نشان می‌دهد و همین امر موجب شد محضر علمای بزرگی همچون آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله محقق داماد، علامه طباطبایی و به ویژه حضرت امام(ره) مدارج تحصیلی را پشت سر گذارد و یک مجتهد و فقیه مسلمی در علوم دینی و اسلامی می‌شود و از همان سال‌ها که نهضت امام خمینی(ره) آغاز شده بود به عنوان یک شاگرد نزدیک حضرت امام(ره) در تمام لحظات انقلاب حضور فعال داشت.

این فرزند شهید مفتح عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل جایگاه علمی و فقهی آیت‌الله محمدی ایشان و دقت بالا و احتیاطی که در مسائل گوناگون داشت مورد تأیید حضرت امام (ره) قرار گرفت و خطیرترین مسئولیت روزهای اول انقلاب که مسئولیت دادگاه‌های انقلاب بود از جانب امام راحل به ایشان سپرده شد همچنین سال‌هایی که عناصر منحط رژیم پهلوی فعال بودند و عوامل رژیم پهلوی در دادگاه‌های اسلامی محاکمه شدند آیت‌الله محمدی گلپایگانی علاوه بر تخصص و آگاهی به حدود و ثغور مباحث فقهی، قاطعیت، احتیاط و ... همه موارد در ایشان جمع بود و در واقع ملکه عدالت در آیت‌الله گیلانی بسیار درخشان بود و به همین دلیل حضرت امام چنین مسئولیت‌های خطیری را به ایشان سپردند.

وی تصریح کرد: همچنین ایشان مورد عنایت و توجه مقام معظم رهبری بود و از جانب ایشان نیز مسئولیت‌های متعددی را برعهده داشت از جمله اینکه عضو شورای افتای مقام معظم رهبری بودند که سال‌‌ها است هر هفته جلسه‌ای تشکیل می‌شود و فقهای بزرگ مسائل فقهی را در حضور رهبری بحث و بررسی می‌کنند ایشان یکی از اولین اعضای این جلسات بود.

* حکم‌های قضایی آیت‌الله گیلانی در اوایل انقلاب، اکنون نیز مورد استناد قضات است


مفتح خاطرنشان کرد: مقام علمی و دقت نظر ایشان به حدی بود که وقتی امروزه حکم‌ها و احکام دادگاه‌هایی که ایشان در همان سال‌های اولیه انقلاب دادند با آن همه شدت و فشار و حجم و فشردگی بالای کار، این حکم‌ها برای قضات و مراجع قضایی‌ ما به عنوان یک مستند به شمار می‌رود و قضات ما به این احکام، استناد می‌کنند و آیت‌الله گیلانی به دلیل برخورداری از غنای علمی، دقت، احتیاط و ملکه عدالت و اینکه حکم‌ها را مبسوط می‌نوشتند و محکومیت‌ها را به طور مستند ارائه می‌داد اینکه مثلا فلان موضوع توسط آیت‌‌الله محمدی گیلانی، چنین حکمی داده شد و اکنون نیز باید اینگونه حکم صادر شود به هر حال یک شخصیت بسیار ارزشمندی از ابعاد مختلف بود.

وی درباره خصوصیات اخلاقی فردی و خانوادگی آیت‌الله محمدی گیلانی ابراز داشت: این استاد بزرگوار بسیار در خانه با اعضای خانواده و با فرزندانش مهربان بود و یک خانواده گرم و پرمحبتی داشت بسیار در برخورد‌ها مؤدب بود و در میان علمای هم‌سن و سال خود معروف هستند که ایشان در اوایل طلبگی همواره برخوردهای مؤدبانه‌ای در راه رفتن، نشستن، صحبت کردن داشت.

*وقتی آیت‌الله گیلانی منزل خودش را مصادره کرد


این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره نحوه برخورد آیت‌الله گیلانی با فرزندانشان اظهار داشت: ایشان بسیار مهربان و دارای خانواده صمیمی بودند پسر بزرگ ایشان در همان سال‌های اول انقلاب در یک تصادف از دنیا می‌رود و دو پسر دیگر ایشان دانشجوی دانشگاه تهران بودند برای این دو فرزند خود، منزلی در تهران تهیه می‌کند و فرزندانشان مالک آن خانه می‌شوند هر چند که پدرشان آن خانه را خریده بود.

وی ادامه داد: بعد از سال‌ها زمانی که فرزندان ایشان گرایش‌های خاصی به گروهک‌ منافقین پیدا می‌کنند و به لحاظ شرعی حکم کسانی که منافق بودند، علیه نظام اسلامی اقدام و با منافقین همکاری می‌کردند این بود که اموالشان مصادره و محکوم به اعدام می‌شدند، آیت‌الله گیلانی منزلی را که برای فرزندانش خریده بود به دلیل اینکه در مالکیت فرزندانش بود و اموال آنها مشمول مصادره می‌شد به نفع بنیاد شهید مصادره شد و در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت.

* نحوه کشته‌شدن پسر آیت‌الله گیلانی


مفتح عنوان کرد: در آن سال‌ها وقتی نهادهای انقلابی می‌خواستند یکی از منازل تیمی گروهک منافقین را شناسایی کنند ابتدا افرادی که در آن جا رفت و آمد می‌کردند را تحت نظر گرفتند. این گروه برای کسب اجازه از محضر حاکم شرع و برای مبارزه با منافقین به محضر آیت‌الله گیلانی رسیدند و پرسیدند برای دفاع در برابر منافقین اگر خطری جان ما را تهدید کرد آیا اجازه تیراندازی داریم یا نه؟! ایشان پرسیدند چه کسانی در این خانه تیمی گروهک منافقین هستند، گروه اعزامی گفتند فلان پسر شما هم در آنجا حضور دارد اما با این وجود هیچ تفاوتی در تصمیم و اجازه آیت‌الله گیلانی به وجود نیامد و ایشان همان قاطعیتی که در برخورد با منافقین داشت با فرزند خودش هم داشت لذا در همان زمان محاصره خانه تیمی گروهک منافقین و در درگیری‌ها یکی از فرزندانش در آنجا کشته شد.

*حضور مرحوم حاج احمد خمینی در منزل آیت‌الله گیلانی


وی در پاسخ به این سؤال که عکس‌العمل همسر آیت‌الله محمدی گیلانی درباره رعایت عدالت و اجرای احکام الهی گفت: خداوند همسر آیت‌الله گیلانی را رحمت کند ایشان نیز در این فضا تربیت شده بودند و می‌دانستند مطلبی که آیت‌الله گیلانی می‌فرماید همان وظیفه دینی است که باید به آن عمل کند و همواره یار و کمک کار آیت‌الله گیلانی بودند.

فرزند شهید مفتح یادآور شد: آیت‌الله محمدی گیلانی جاذبه بسیار قوی‌ داشت، از نظر علمی نیز یک وزنه بود. شاگردان ایشان در حال حاضر اساتید بزرگ حوزه علمیه قم هستند؛ سال‌های سال مرحوم حاج احمد آقای خمینی فرزند حضرت امام (ره) به منزل آیت‌الله گیلانی می‌آمد و به طور خصوصی طی ساعت‌هایی از محضر ایشان درس می‌آموخت.





تاریخ : جمعه 93/4/20 | 12:12 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

اخلاص؛ شرط اول کارهای فرهنگی/ فعالیت های فرهنگی نباید بوی کهنگی بدهد

خبرگزاری شبستان: رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه در فعالیت های فرهنگی باید از اصالت مفاهیم شیعی مراقبت کرد، گفت: فعالیت های فرهنگی بوی کهنگی نداشته باشد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، شب گذشته(18 تیر) در گردهمایی مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد مشهد اظهار کرد: فعالیت های جهادی فرهنگی دشوارتر است،


وی با بیان اینکه پیامبر(ص) نبرد تن به تن را نبرد آسان و نبرد سخت را نبرد با خود و اصلاح فرهنگی دانسته اند، افزود: جهاد اکبر فردی؛ مهار کردن دیکتاتور درون است اما جهاد اکبر اجتماعی به مفهوم اصلاح فرهنگ و اخلاق عمومی و تطهیر اخلاق نظری و عملی در حد توان در جامعه است.


رحیم پور ازغدی وصل شدن فعالیت های فرهنگی به حکومت را از فواید رسمی شدن اقدامات فرهنگی برشمرد و بیان کرد: لغزش هایی از قبیل ریا، چاپلوسی، مطرح شدن نام و رسم خود، و غیره از جمله آفات فعالیت های فرهنگی است.


وی با اشاره به اینکه خداوند امانت خلیفه اللهی را به همه آفریده های خود عرضه کرد اما فقط انسان بود که این امانت را پذیرفت، تصریح کرد: این مسئولیت سخت و سنگین خداوند همان جهاد اکبر است که آدمی با شهامت خود آن را پذیرفت.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره ای به نگاه دین به موضوع نشاط و شادی در مسایل فرهنگی داشت و ابراز کرد: کاری که جوسازی های غربی به دنبال آن هستند آنست که می خواهند دین اسلام را دینی آغشته با غم جلوه بدهند.


وی با بیان این مطلب که برخی از غم ها مانند حسد، کینه، یاس و غم های مادی منشأ غیر دینی دارند و داشتن این غم ها گناه محسوب می شود، گفت: غمی که انسان مجاهد و مومن در مسیر حق دارد غمی بسیار مقدس است چرا که این نوع غم موجب رشد و تعالی انسان می شود.


رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه در برابر غم های مادی، شادی احمقانه، شادی که از روی حماقت، تکبر، تمسخر و غفلت است، وجود دارد که دین در برابر این نوع شادی نیز موضع گیری می کند، اذعان داشت: شادی ناشی از حق، انفاق، خنداندن نیز مورد تاکید دین است که پیامبر(ص) و اهل بیت نیز از این نوع شادی استقبال می کردند.


وی ادامه داد: روایت شده است که امام زمان(عج) در جامعه موعود برای همه جهان و حتی مردگان شادی و سرور خواهد آورد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: دین اسلام برای جامعه بشری دعوت به لبخند حقیقی می کند و فعالیت های فرهنگی ما نباید بوی کهنگی داشته باشد.


وی با تاکید بر اینکه کار فرهنگی باید دارای برنامه ریزی دقیق و دارای نتیجه باشد، افزود: اگر کار فرهنگی نامنظم، بدون در نظر گرفتن محتوا، شکل و فرم کار فرهنگی باشد این کار عملی غیر فرهنگی می شود.


رحیم پور ازغدی داشتن اخلاص را در کار فرهنگی را بسیار بااهمیت خواند و افزود: اگر اخلاص و صداقت در کار باشد افراد در میانه راه آرمان ها و اهداف فعالیت های فرهنگی را رها نمی کنند.


وی علم محوری را از دیگر اصول فعالیت های فرهنگی برشمرد و بیان داشت: فعالیت های فرهنگی باید آگاهانه و عالمانه باشد چرا که از دل بسیاری از محافل دینی که با علم همراه نیست انحرافات و بدعت گذاری هایی خارج می شود.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مراقبت اخلاقی را یکی دیگر از اصول فعالیت های فرهنگی دانست و تصریح کرد: باید به مشخص کردن اهم و مهم در فعالیت های فرهنگی توجه ویژه ای شود و امکانات و تجهیزات نیز بررسی شود.
 

وی با اشاره به اینکه در فعالیت های فرهنگی باید از اصالت مفاهیم شیعی مراقبت کرد، اظهار داشت: اصل اسلام و تشیع، توحید، عدل، نبوت، امامت و غیره است و دیگر مسائل در ذیل این موارد به وجود می آید.


رحیم پور ازغدی با بیان اینکه سه اصل شفاعت، توسل و زیارت علاوه بر مذهب تشیع در اهل سنت نیز وجود دارد، گفت: وهابی ها شفاعت شیعیان به اهل بیت را شفاعت مشرکانه و شفاعت سکولار می دانند.


وی گفت: در برابر ما دو دسته دشمن وجود دارد دسته اول افرادی که عوام فریب بوده و دیگران را شستشوی مغزی می دهند و دسته دوم افرادی مانند گروه تروریستی داعش که رهبران سرویس های جاسوسی آمریکا و اسرائیل آنها را رهبری و هدایت می کنند.
 




تاریخ : جمعه 93/4/20 | 11:52 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

دعای مجیر در روزهای 13 ،14 و 15 ماه رمضان


خواند دعای «مجیر» در روزهای 13، 14 و 15 ماه مبارک سفارش شده است .این نکته را نباید فراموش کرد که دعا تنها برای دست‌یابی به ثواب نیست، بلکه اصل دعا خواندن برای رسیدن به کمال است.


دعای روز سیزدهم ماه رمضان

اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ                   ای خدا در این روز مرا از پلیدی و کثافات پاک ساز

وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ                         و بر حوادث خیر و شر قضا و قدرت صبر و تحمل عطا کن

وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ                        بر تقوی و پرهیزکاری و مصاحبت نیکوکاران موفق دار

بِعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین                              و به یاری خود ای مایه شادی و اطمینان خاطر مسکینان.

دعا با صدای امیر رضا عرب

«دعا» برای رسیدن به کمال است

خواند دعای «مجیر» در روزهای 13، 14 و 15 ماه مبارک سفارش شده است .این نکته را نباید فراموش کرد که دعا تنها برای دست‌یابی به ثواب نیست، بلکه اصل دعا خواندن برای رسیدن به کمال است.

در روایات است که با انجام هر گناهی لکه سیاهی بر قلب انسان می‌نشیند که آن لکه سیاه با مرور زمان و انجام گناهان بیشتر، افزوده می‌گردد و باعث سیاه شدن دل انسان می‌شود به طوری که دیگر حقایق الهی را نمی‌تواند بشنود و به مخالفت با آنان می‌پردازد

غذاهای حلال در استجابت دعا تأثیرگذار است

«اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ»

در این دعا از خدا می‌خواهیم ما را از کثافات پاک کند. منظور از «کثافات»، چرک گناه و معصیت است. انسان اگر اهل معصیت باشد، بوی بدی به خود می‌گیرد و اگر مؤمن باشد، خوش‌بو خواهد بود. «او یس قرن» هنگامی که به ملاقات پیامبر ‌(صلی الله علیه وآله) آمده بود، فضای خانه رسول‌الله ‌(صلی الله علیه وآله) را معطر کرده بود و فردای آن روز که پیامبر (صلی الله علیه وله) به خانه خویش باز گشت، فرمود: «إِنِّی لَأَجِدُ نَفَسَ الرَّحْمَنِ مِنْ جَانِبِ الْیمَن»، یعنی پیامبر (صلی الله علیه وله) رایحه خوش اویس را استشمام کرده بود.

هنگامی که انسان گناه و معصیت پروردگار خویش را انجام می‌دهد به تحقیق که آن گناه و معصیت اثر سویی بر ظاهر و باطن آن انسان می‌گذارد به طوری که در روایات است که با انجام هر گناهی لکه سیاهی بر قلب انسان می‌نشیند که آن لکه سیاه با مرور زمان و انجام گناهان بیشتر، افزوده می‌گردد و باعث سیاه شدن دل انسان می‌شود به طوری که دیگر حقایق الهی را نمی‌تواند بشنود و به مخالفت با آنان می‌پردازد، پس انسان برای آن که از آلودگی‌های گناهان پاک و طاهر گردد باید از یگانه پروردگار عالم مدد بجوید و از او بخواهد که گناهان او را بیامرزد تا از آلودگی‌ها نیز خلاصی یابد چرا که تنها با آمرزش و غفران الهی است که انسان از پلیدی‌ها و زشتی‌های گناه پاک می‌گردد و خداوند متعال نیز در قرآن به بندگان خود این‌گونه بشارت می‌دهد: ”قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ ”‌(زمر ،53) یعنی ”بگو از رحمت خداوند نومید نشوید، به راستی که خداوند همه گناهان را می‌بخشد، همانا او آمرزنده و مهربان است.”‌ پس ما نیز در این روز از خداوند می‌خواهیم که ما را جزو توبه کنندگان واقعی از گناهان قرار داده تا از پلیدی‌ها و زشتی‌های گناه که ما را روسیاه درگاهش نموده است، پاک گرداند.

در روایت آمده است که قلب انسان زنگ می‌زند، همان‌طوری که آهن زنگ می‌زند، پس قلبتان را با استغفار و قرائت قرآن جلا بدهید. همچنین کمک کردن و دستگیری از یتیمان هم زنگار دل را از بین می‌برد

برطرف کردن بوی تعفن روح

در حال حاضر زمانه به گونه‌ای است که طهارت واقعی نداریم و همه چیز شبهه‌ناک است. در طول سال انواع غذاهای حرام و شبهه‌ناک را خورده‌ایم و «ماه رمضان» فرصتی برای شست‌وشوی باطنی است. تناول غذاهای حلال در استجابت دعا تأثیرگذار است.

مراد از «کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ»، قضا و قدر حتمی الهی است. هر کس در لوح محفو0 قضا و قدری دارد که نمی‌داند صلاح او در آن امر است

قرائت قرآن در هنگام سحر، زنگار دل را از بین می‌برد

«الدَّنَسِ وَالْأَقْذَارِ» 

مراد از این عبارت «کثافات و پلیدی گناه» است،  گناه آدمی را کثیف می‌کند و دل را زنگار می‌گیرد. برای اینکه زنگار قلب را از بین ببریم باید سحرها قرآن بخوانیم. در روایت آمده است که قلب انسان زنگ می‌زند، همان‌طوری که آهن زنگ می‌زند، پس قلبتان را با استغفار و قرائت قرآن جلا بدهید. همچنین کمک کردن و دستگیری از یتیمان هم زنگار دل را از بین می‌برد.

 

«وَصَبِّرْنِی فِیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ»

در این بخش از دعا از خدا می‌خواهیم که ما را در برابر قضا و قدر خویش راضی کند. بنابراین از خدا درخواست می‌کنیم که خدایا مرا بر تقدیر خودت صابر قرار بده! مراد از «کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ»، قضا و قدر حتمی الهی است. هر کس در لوح محفوظ قضا و قدری دارد که نمی‌داند صلاح او در آن امر است.

انسان در تمام مراحل زندگی برای رشد و ترقی و ارزیابی عملکردش امتحان می‌گردد و کسانی در این امتحان پیروز می‌گردند که بر تقدیرات الهی راضی بوده و بر مشکلات و مصائب صبر نمایند

 

”صبر در مقابل امتحان الهی”‌

خداوند در قرآن می‌فرماید: ”و لبنلونکم بشیِ من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشران”‌یعنی ”و امتحان می‌کنیم شما را به وسیله‌ای از ترس و گرسنگی و نقصان و ضرر از اموال و خودتان و میوه‌هایتان (در باغ‌ها) و بشارت باد بر صابران”‌ که این آیه نشان دهنده آن است که انسان در تمام مراحل زندگی برای رشد و ترقی و ارزیابی عملکردش امتحان می‌گردد و کسانی در این امتحان پیروز می‌گردند که بر تقدیرات الهی راضی بوده و بر مشکلات و مصائب صبر نمایند.

هنگامی که مصیبتی بر آنان وارد شد، بگویند: ”انا لله وانا الیه راجعون”‌ یعنی همه ما برای خداییم و به سوی او باز می‌گردیم”‌ که خداوند نیز در عوض صبر و ایمان آن‌ها در قرآن می‌فرماید: ”أُولَئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ”‌(بقره ،157) یعنی ”آنان گروهی هستند مخصوص به درود و الطاف الهی و رحمت خاص پروردگار و آنان خود هدایت یافتگانند”‌

دل بی‌غم در این عالم نباشد         اگر باشد بنی‌آدم نباشد

در این دنیا هر شخصی به میزان خود دارای غم و مشکل است. استادم (مرحوم شیخ علی اکبر برهان) می‌گفت: اگر یک روز گفتی که من غصه‌ای ندارم، بدان که اجلت نزدیک است! سید بن طاووس به فرزندش می‌گوید: پسرم خانه که می‌سازی، بگذار گوشه‌ای از آن خرابه باشد تا بدون غصه و دغدغه نمانی.

رابطه تنگاتنگی بین تقوا و مصاحبت با نیکان می‌باشد چرا که انسان تقوا پیشه هیچ گاه با بدکرداران و کسانی که معصیت پروردگار خویش را انجام می‌دهند مصاحبت و معاشرت نمی‌کند

یکی از فلسفه‌های روزه ، «تقوا» می‌باشد

«وَوَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَی»

در این بخش از دعا از خدا می‌خواهیم که ما را موفق به تقوی کند. تقوا به معنی این هست که اگر کسی از اعمال ما با خبر شود، طوری زندگی کرده باشیم که ناراحت نشویم. ماه مبارک رمضان فرصتی برای تمرین تقوا است.

 ”تقوا و پرهیزکاری”‌

راه تقوا

”ان اکرمکم عندالله اتقکم”‌ یعنی ”به درستی که گرامی‌ترین شما نزد خداوند تقوا پیشه ترین شماست”‌ و برای آنکه ما نزد پروردگار خویش دارای اجر و قربی باشیم باید تقوای الهی را پیشه کنیم که تقوا یک کلام به مفهوم انجام واجبات و ترک محرمات الهی می‌باشد که انسان را به مقام‌های والای دنیوی و اخروی می‌رساند که یکی از آن مقامات این است که انسان تقوا پیشه و پرهیزکار طبق آیه قرآن نزد پروردگار خویش دارای حرمت می‌گردد چنانچه خداوند در تمام امور در دنیا و آخرت او را کفایت می‌کند .

 

«وَصُحْبَةِ الْأَبْرَارِ»

در این بخش از دعا از خدا می‌خواهیم که خدایا ما را با خوبان و ابرار هم‌نشین کند. باید به این نکته توجه داشت که با چه کسی هم‌نشین می‌شویم چنانچه در شعری داریم: «با بدان کم نشین که صحبت بد / گر چه پاکی تو را پلید کند».

”رابطه تقوا و مصاحبت با نیکان”‌

رابطه تنگاتنگی بین تقوا و مصاحبت با نیکان می‌باشد چرا که انسان تقوا پیشه هیچ گاه با بدکرداران و کسانی که معصیت پروردگار خویش را انجام می‌دهند مصاحبت و معاشرت نمی‌کند چرا که خود خداوند نیز در قرآن می‌فرماید: «قل لایستوی الخبیث والطیب» : ”بگو که خبیث و آلوده به کثافات و طاهر و پاکیزه مساوی نمی‌باشند”‌ تنها مصاحبت تقواپیشگان با نیکان و ابرار است چرا که خود نیز از نیکان و ابرار هستند. زیرا کسی به درجه ابرار و نیکان نرسد مگر اینکه تقوای الهی را پیشه سازد.

 

«بعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَینِ الْمَسَاکِین»

خدایا به کمک و یاری خودت این چهار دعای من را مستجاب کن، ای کسی که روشنی چشم فقرا هستی.

نماز شب چهاردهم ماه رمضان

شش رکعت در هر رکعت حمد و سى مرتبه اِذا زُلْزِلَتْ

فرآوری : زهرا اجلال

گروه دین تبیان


منابع :

سایت مفاد

بیانات آیت الله مجتهدی تهران




تاریخ : جمعه 93/4/20 | 11:11 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

خاطراتی از زندگی علامه جعفری ره

9d
 خدا می­داند که در این ذکر گفتن چه اسراری هست و چه ابوابی را به روی انسان باز می­کند، چه درهایی از حکمت­ها را می­گشاید و چه رزق­هایی در این اذکار نهفته است.

تسبیح؛

نیمه­های شب مشغول ذکر بودم که از ذهنم گذشت کاش تسبیح داشتم صبح باید خدمت استاد می­رسیدم. وقتی رسیدم ساعت 15/7 بود. استاد آن زمان ساعت 30/7 برای تدریس می­آمدند بالا. من که زنگ را می­زدم استاد می­آمدند و در را باز می­کردند و با هم می­رفتیم بالا. آن روز همین که در را باز کردند, تسبیحشان را به من دادند و گفتند: این تسبیح را بگیر و دیگر در ذکر به فکر تسبیح نباش!([1])

بازگشت احسان ؛

چند ماه قبل از ارتحال استاد جهت ایراد سخنرانی در اجلاس هفته وقف از ایشان دعوت به عمل آمد که پذیرفتند و در موعد مقرر سخنرانی خود را تحت عنوان وقف و مالکیت در اسلام ایراد کردند. پس از سخنرانی از طرف مسؤولان برگزار کننده اجلاس مبلغی در جوف پاکت به ایشان تقدیم شد. فردای آن روز یکی از مسؤولان ذی ربط به بنده گفت: این مبلغ کم بود و ما در نظر داریم معادل همین مبلغ را مجدداً به ایشان تقدیم کنیم و شما با توجه به این­که واسطه این دعوت بوده­اید, خدمت استاد شرفیاب شوید و ضمن تشکر مجدد و ارایه متن پیاده شده­ی سخنرانی, این مبلغ را نیز به ایشان تقدیم کنید. بنده نیز در بعد از ظهر یکی از روزهای گرم تیرماه به منزل ایشان رفتم و مثل همیشه استاد را غرق در مطالعه در کتابخانه­ی ایشان یافتم و پس از گپی خودمانی با عذرخواهی به ایشان عرض کردم پاکتی که پس از اجلاس به شما دادند، مبلغش کم بوده و مسؤولان اجلاس معادل همین مبلغ را مجدداً خدمت شما تقدیم می­کنند و پاکت را به ایشان دادم. حضرت علامه ابتدا استنکاف کردند و قبول نمی­فرمودند، ولی پس از اصرار بنده قدری فکر کردند و با دست روی پای خود زدند و الله اکبر می­گفتند, عرض کردم موضوع چیست؟ با قدری تأمل فرمودند: می­دانید چه شد؟ من همین امروز آن مبلغی را که داده بودند, به فردی که اجاره منزلش عقب افتاده بود، دادم و هنوز چند ساعت نگذشته شما معادل همان مبلغ را مجدداً برای بنده آورده­اید.([2])

رو ذکر کن؛

در حرم حضرت فاطمه معصومه س کنار استاد نشسته بودم و مشغول خواندن زیارت بودیم. پس از زیارت و نماز، استاد تسبیحی به دست گرفتند و مشغول ذکری طولانی شدند. پیش خود تعجب کردم که استاد با این همه مشغله­ی فکری و مطالعاتی و علمی چه طور این همه وقت را به ذکر گفتن اختصاص می­دهند. عباراتی را صدها بار تکرار می­کنند و دوره تسبیح می­گردانند. حتی طلبه­هایی که معمولاً در قسمت بالای سر حضرت معصومه3 مشغول مباحثه و مطالعه بودند با دیدن این منظره متعجب شدند. طاقت نیاوردم و پس از اتمام اذکار، خدمت استاد عرض کردم: شما چه طور این همه وقت صرف ذکر گفتن می­کنید؟ با خنده زیبایی که خیلی از اوقات بر لبانشان بود، فرمودند: خدا می­داند که در این ذکر گفتن چه اسراری هست و چه ابوابی را به روی انسان باز می­کند، چه درهایی از حکمت­ها را می­گشاید و چه رزق­هایی در این اذکار نهفته است. و بعد اضافه فرمودند: بسیاری از مشکلات با همین ذکرها برای من حل و آسان شده است. مولوی خوب می­گوید که:

ای برادر، تا توانی فکر کن                  فکر اگر جامد شود، رو ذکر کن([3])

9d

عشق به درس؛

سرمای تبریز معروف است. پدر می­فرمودند که: وضعیت مالی مناسبی نداشتیم و یخبندان زیاد بود. کفش­هایمان سوراخ بود و لباس­هایمان نامناسب، اما عشق در دلمان جوشان بود و ما همچنان به دبستان می­رفتیم. یک روز پلیس جلویمان را گرفت و گفت: توی این سرما با این سر و وضع نامناسب کجا می­روی؟ گفتیم: می­رویم درس بخوانیم. او دست من و برادرم را گرفت و آورد در خانه و به مادرم گفت: این­ها را توی سرما کجا می­فرستید؟ این بچه­ها یخ می­زنند! مادرم گفت: چه کار کنم؟ علاقه دارند. درس را دوست دارند و با جدیت دنبال می­کنند. پلیس چیزی نگفت و رفت و ما از درز خانه نگاه کردیم وقتی کاملاً دور شد، راهی دبستان شدیم.([4])

بدون تشریفات و بی­ریا؛

استاد درباره­ی اولین سفر حج واجب خود، خاطره­ی جالبی را تعریف کردند که شنیدنی است: در این سفر حج که با تعدادی از دوستان و فضلا همسفر بودم، در فرودگاه جدّه متوجه شدم که تعدادی از اهالیِ روستایی از اطراف مراغه به علت نداشتن روحانی کاروان، ناراحت و مضطرب هستند. از همراهان خود پوزش طلبیدم و جهت انجام مناسک حج به جمع روستاییان پیوستم. در این سفر، بیش از دیگر سفرها لذت بردم، چون آن­ها عنوان خاصی برایم قایل نبودند و مرا به صورت دانشمند و استاد و این­ چیزها نمی­شناختند. آنان خیلی ساده و بی­پیرایه دور من جمع می­شدند و ضمن طرح مسایل شرعیِ خود، حمد و سوره­ی خود را نیز می­خواندند. حتی برای صدا زدن من، عنوان شیخ را به کار می­بردند و پیوسته دستور می­دادند: شیخ! چنین کن و چنان کن. برای من بسیار شیرین بود که در میان آن­ها باشم و بدون تشریفات و بی­ریا، با آن­ها دعا بخوانم و برخی از مسایل حج را برای آن­ها بگویم.([5])


پی­نوشت:

1. روزنامه اطلاعات، 19/8/1378.

2. روزنامه اطلاعات، شنبه 22/8/1378.

3. روزنامه اطلاعات، سه شنبه 25/8/1378.

4. روزنامه اطلاعات، شنبه 29/8/1378.

5. علاّمه محمدتقی جعفری، زندگی، تفکرات و آراء، مؤسسه تدوین و نشر آثار علامه جعفری، ص 17.

تهیه و تنظیم : گروه حوزه علمیه تبیان




تاریخ : جمعه 93/4/20 | 12:44 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی