***نسیم معرفت***
بیانیه مرکزمدیریت حوزه های علمیه درباره آتش زدن به کتاب طبی هاریسون
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته (4 / 11 / 1398) ویدئویی از آتش زدن کتاب طب هاریسون کتاب پزشکی داخلی توسط فردی به نام تبریزیان که به عنوان استاد طب اسلامی مشهور است، منتشر و باعث بروز واکنشهایی از جمله از سوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه و وزارت بهداشت شد. مرکز مدیریت حوزههای علمیه با صدور بیانیهای ضمن اعلام انزجاز در آتش زدن کتاب علمی به نام طب هاریسون، آن را محکوم کرده و بیان داشت: اینگونه تفکرات و اقدامات در حوزه علمیه جایگاهی نداشته و انتسابی به حوزه و روحانیت ندارد.
متن بیانیه مرکز مدیریت حوزههای علمیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حوزههای علمیه و بزرگان آن با تأکید بر جایگاه علم و اندیشه و نقد عالمانه، حرکت ناپسند و جاهلانه اخیر در تعرّض به یکی از متون مهم علم پزشکی را که در فضای مجازی انتشار یافته است ناروا میدانند و حوزههای علمیه و بزرگان آن و شورای عالی و مدیریت حوزههای علمیه آن را محکوم میکنند، آشکار است که اینگونه تفکرات و اقدامات در حوزه علمیه جایگاهی نداشته و انتسابی به حوزه و روحانیت ندارد.
اسلام عزیز، روحانیت معظم، حوزه علمیه و بزرگان آن در طول تاریخ همواره پرچمدار و مشوق رشد و شکوفایی علمی در همه قلمروها و در بسیاری از این زمینهها به ویژه در زمینه بهداشت و پزشکی پیشگام بودهاند و این سنت دیرپا همچنان ادامه دارد.
انتظار میرود دستگاههای ذیربط در این زمینه اقدام لازم به عمل آوردند.
امید است پیشرفتهای علمی ایران و رشد مراکز علمی و دانشگاهها،که در پرتو انقلاب اسلامی رشد چشمگیر داشته است، استمرار و ارتقاء یابد.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/11/05/2188578/%D9%88%D8%A7
*************************************************
***نسیم معرفت***
به نام خدا
«نقش تعلیم و تربیت»
حضرت آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی لاهیجی در کتابِ نخستین رساله اخلاق و تعلیم و تربیت اسلامی از امام علی (عَلَیهِ السَّلامُ) در بخش پیشگفتار صفحه 21 در رابطه با «نقش تعلیم و تربیت» چنین می فرماید :
تعلیم ، از مقوله «علم» به معنای یاد دادن و تربیت از ماده رَبْو به معنای رشد و پرورش دادن است . حیوانات ، هنگامی که از مادر متولِّد می شوند ، به حکم غریزه و الهام فطری ، وظیفه و برنامه زندگی خود را به خوبی می دانند و در نیل به کمالاتِ ممکنِ خود ، نیازی به معلِّم و مُربِّی ندارند . بچه ماهی هنگامی که از تخم بیرون آمد ، همانگونه که شنا کردن و تنفّس نمودن و تغذیه مخصوصِ خود را می داند ، فرار از دشمن و جُفت گیری و تولید مثل و ادامه زندگی در شرایط مختلف را نیز می داند و نیازی ندارد که این امور را از کسی یاد بگیرد و یا تحت نظر کسی پرورش یابد . حشره آموفیل با آن که علف خوار است ولی چون نوزاد او باید هنگام تولّد چند صباحی از کِرم تغذیه کند از این رو هنگام تخم گذاری ، کِرمِ مخصوصی را شکار می کند و با نیش خود آن را به گونه ای فلج و نیمه جان می سازد تا هنگامی که فرزند او از تخم بیرون می آید کنار خود گوشتِ کِرم بی جان را که نه زنده است و نه فاسد شده بیابد و از آن تغذیه نماید . او این کار را تنها از راه الهامِ فطری انجام داده است و گرنه هیچوقت او رنگ مادر را ندیده است . زنبور عسل ، مکیدن شیره گل ها و تبدیل آن به عسل و ساختن خانه مُسدَّس و تقسیم مسؤلیت های اداره کَندو و تولید عسل را میان خود ، تنها از وحی الهی و غریزه طبیعی آموخته و انجام داده است . و این همان حقیقتی است که در قرآن مجید از قول حضرت موسی «ع» و برادرش در مقام معرفی پروردگارشان در مقابل فرعون چنین بیان شده است : قالَ فَمَنْ رَبُّکُما یا مُوسى * قالَ رَبُّنَا الَّذِی أَعْطى کُلَّ شَیْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدى (سوره طه آیه 49 و 50) فرعون پرسید : پروردگار شما کیست ای موسی ؟! موسی (عَلَیهِ السَّلامُ) گفت : پروردگار ما کسی است که به هر موجودی آنچه لازمه آفرینش او بوده است داده سپس رهبریش کرده است .
اما انسان در انجام کارها و تشخیص وظائف و طیِّ تکامل ، تنها به غرائز و الهامات فطری متّکی نیست بلکه در عین مجهز بودن به عقل و اختیار ، نیاز به مُعلِّم و مُربِّی دارد که اگر دستش را نمی گرفتند و پا به پا نمی بردند چه بسا همانند چهارپایان راه می رفت و اگر یک حرف و دو حرف بر دهانش نمی گذاردند یارای سخن گفتن نداشت چنانکه مولوی گفته است :
دائما هر کرِّ اصلی گنگ گشت ناطق آن کس گشت کز مادر شنود
عَلی هذا آدمی برای شناخت حقائق هستی و درک راز و رمز آن ، نیاز به معلم دارد و بدون او نمی تواند خیر و شرّ خود را تمییز دهد و به اسرار آفرینش پی ببرد . و همچنین در پرورش استعداد های جسمی و روحی خود و نیل به کمالِ مطلوب و زدودن رذائل اخلاقش که همانند آفاتی شجره طیّبه وجودش را خشک و بی حاصل و متعفِّن می سازد ، محتاج به مُربّی است که اگر انبیاء و اولیاء الهی در راه تعلیم و تربیت او قیام نمی کردند و در راه تکامل علمی و اخلاقی وی رنج و مرارت تحمّل نمی نمودند ، بی شک اکنون بشریّت دورانی بدتر از قرون وُسطی را طی می کرد که قرآن مجید در این رابطه می فرماید : لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ .(سوره آل عمران آیه 164) . به یقین خدا بر مؤمنان منّت نهاد آنگاه که پیامبری از خودشان برانگیخت تا آیات او را بر آنها بخواند و پاکشان سازد و به آنها کتاب و حکمت بیاموزد و به طور قطع آنان پیش از این در گمراهی آشکاری بودند . چنانکه ملاحظه می فرمایید ، فرستادن پیامبر در میان آن مردم گمراه با سلاحِ تلاوت آیات الهی و تزکیه و تعلیم آنان ، از نعمت های بزرگ الهی به شمار آمده که موجب منّت گذاری خداوند بر مؤمنان شده است . و در آیه ای دیگر این کار را مایه حیات انسان ها دانسته که گویا مردمی که تحت تعلیم و تربیت انبیاء قرار نگرفته اند مرده اند : یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَجِیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاکُمْ لِما یُحْیِیکُمْ . (سوره انفال آیه 24) . ای کسانی که ایمان آورده اید دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید آنگاه که شما را برای زنده ماندن دعوت می کند .
@ منبع : کتاب ِ «نخستین رساله اخلاق و تعلیم و تربیت اسلامی» ص 21 ، از حضرت آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی لاهیجی
** تایپ شده توسطِ استاد سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی در تاریخ چهارم بهمن 1398 ، در شب جمعه دو ساعت قبل از اذان صبح .
*************************************************
***********************************************
**************************************************************
*** مَحاسِن و مَکارِم اَخلاق و تفاوتهای آن ها+آیت الله زین العابدین قربانی لاهیجی گیلانی+کلیک
**تشکیل کانون بحث درلاهیجان از خدمات فرهنگی آیت الله قربانی گیلانی+نسیم معرفت+کلیک
**صاحب کتابِ«تفسیرجامِع آیاتِ الأَحکام+آیت الله زین العابدین قربانی+نسیم معرفت+کلیک کنید
** برخی از افراد ناآگاه آیت الله قربانی را رنجاندند+آیت الله محمدی گلپایگانی+نسیم معرفت+کلیک
*** برخی ازافرادناآگاه آیت الله قربانی رارنجاندند+آیت الله محمدی گلپایگانی+نسیم معرفت+کلیک
** آیت الله زین العابدین قربانی ازبزرگان علمی وفرهنگی گیلان و ایران+نسیم معرفت+کلیک
**پروژه تجاری آدینه رشت و سخنان آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی+نسیم معرفت+کلیک
**پروژه تجاری آدینه رشت و سخنان آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی+نسیم معرفت+کلیک
** سخنان آیت الله قربانی درروز معارفه نماینده ولی فقیه جدیدِگیلان+نسیم معرفت+کلیک
**ساخت627 خانه برای محرومین توسط آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی+دیارمیرزا+کلیک
**آیت الله قربانی باعث افتخارگیلان هستند(دکترمصطفی سالاری استاندارگیلان+دیارمیرزا+کلیک
** آیت الله قربانی ازبرکات نظام هستند(حجت الاسلام حاج علی اکبری)+دیارمیرزا+کلیک
**صاحب کتابِ«تفسیرجامِع آیاتِ الأَحکام+آیت الله زین العابدین قربانی+نسیم معرفت+کلیک کنید
*** «نقش تعلیم و تربیت»+حضرت آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی لاهیجی
** برچسب های ناچسب به آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی+نسیم معرفت+کلیک
** برچسب های ناچسب به آیت الله زین العابدین قربانی گیلانی+نسیم معرفت+کلیک
***نسیم معرفت***
دکتر ظریف : اظهارات اروپاییها هیچ وجه قانونی ندارد لذا ما از بلاوجه بودن اقدام اروپاییها استفاده میکنیم. اگر اروپاییها اقدام دیگری انجام دهند طبق نامه رئیسجمهور در همان اردیبهشت 1397، موضوع خروج ایران از NPT مطرح میشود.
*** مؤمن ازیک سوراخ دوبارگزیده نشود
جناب آقای دکتر ظریف عزیز سلام علیکم : ما طبق فرامین و هشدارهای رهبر عزیزمان حضرت آیت الله امام خامنه ای همیشه می گفتیم که به این گرگ ها و وحشی های خونخوار و جنایتکار نمی شود اعتماد کرد ولی مدعیان دولت تدبیر و امید با اعتماد به این قدرت های مستکبر و زورگو و با خوش بینی های بچگانه به آنها بعد از بیست ماه مذاکرات هسته ای و کش و قوس های زیاد سر انجام به توافق هسته ای با گروه 1+5 نائل شدند توافقی که در واقع و در مقام عمل بر ضرر و زیان ما بود به گونه ای که مقام معظم رهبری در تاریخ اول فروردین سال 95 از آن به عنوان «خسارت محض» تعبیر نمود . ایشان فرمودند : (کسانی که امید میبندند به اینکه بنشینیم با آمریکا در فلان مسئله مذاکره کنیم و به یک نقطهی توافقی برسیم -یعنی ما یک تعهّدی بکنیم، طرف مقابل هم یک تعهّدی بکند- از این غفلت میکنند که ما ناگزیر باید به همهی تعهّدهای خود عمل کنیم «امّا» طرف مقابل با طُرق مختلف، با شیوههای مختلف، با خدعه، با تقلّب سر باز میزند و به تعهّدهایی که کرده است عمل نمیکند. این چیزی است که ما امروز در مقابل چشم خودمان داریم میبینیم؛ یعنی خسارت محض.) . توافق هسته ای که با گروه 1+5 انجام گرفت در واقع یک توافق منفعلانه و ناشیانه از سوی تیم مذاکرات هسته ای ایران به ریاست جناب دکتر ظریف بود که دستورش را از آقای حسن روحانی «رئیس جمهور» دریافت می کرد . در این توافق که به دور از هوشمندی و تدبیر و حکمت و مصلحت بود ، بندهای قابل ملاحظه ای با شیّادی و نیرنگ های طرف مقابل گنجانیده شده است که عملا بر ضرر ما و به سود دولت های مستکبر آمریکا و غرب بود . آگاهان و مطّلعین و کارشناسان دلسوز بر این باورند که از راه برجام و توافق هسته ای ، آسیب ها و خسارت های مادی و معنوی بسیاری بر کشور و ملت شریف و عزیز و انقلابی ما تحمیل شد و یا خدای ناکرده می شود . آقای دکتر حسن روحانی که منادی تدبیر و امید بود و دولتش را دولت تدبیر و امید نامید در طول دور اول و دوم ریاست جمهوری خویش برخلاف تدبیر و درایت عمل نمود و با عدم رعایت اصول مدیریتی صحیح و نیز با موکول کردن و گره زدن امور کشور به مذاکرات هسته ای و برجام و برجامیات و دل بستن به وعده های فریبنده غربی ها و آمریکایی ها و عدم اهتمام و اعتناء به توانمندی ها و ظرفیت ها و استعداد های داخلی ، مشکلات و گرفتاری های زیادی را برای کشور و ملت رقم زد به طوری که در طول دوران ریاست جمهوری آقای حسن روحانی که اکنون بیش از هفت سال از آن می گذرد بر اثر فشارهای اقتصادی و معیشتی ، اعتراضات مردمی به شکل های مختلف ظهور و بروز نمود و عوامل ضد انقلاب و دشمنان جمهوری اسلامی و دولت های استکباری و عوامل آنها با سوار شدن بر این موج ها ، اغتشاشات راه انداختند و خسارت های مالی و جانی زیادی بوجود آمد که نمونه بارز آن فاجعه بنزین در آبان 1398 بود که دولت امید و تدبیر با دست خود برای ملت فاجعه ایجاد کرد !!! دولتمردان و مسؤلان کشوری در تعامل با دنیا و نیز در اداره امور کشور باید بر اساس فرامین رهبری و بر اساس تدبیر و حکمت و مصلحت همراه با هوشمندی و بصیرت عمل نمایند و برای مقابله با توطئه های دشمنان اسلام و انقلاب نیز کاری کنند که کشور عزیز ایران تا حد ممکن از همه جهات قوی باشد . باید کاری کنیم که تجربه های تلخ دوباره تجربه نشود که حافظ «عَلَیهِ الرَّحمَه» می گوید : مَن جَرَّبَ المُجَرَبَ حَلَّت لَهُ النَّدامَةُ . هر کس تجربه شده را باز تجربه کند دچار پشیمانی می شود . در روایت است که پیامبر (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ) فرمود : لا یُلْدَغُ الْمُؤْمِنُ مِنْ جُحْرٍ مَرَّتَیْنِ . یعنی مؤمن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود .
** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
*************************************************
.: Weblog Themes By Pichak :.