آیت الله العظمی آخوندملاعلی معصومی همدانی در واپسین سالیان حیات
***نسیم معرفت***
مردیکه امام به او لقب"سلمان"داد+تصاویر
عقیق: فقید سعید مرحوم آیت الله العظمی حاج ملاعلی معصومی همدانی (قده) ازفقهای نامدار و شاگردان فاضل مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری(قده) به شمار می رود. وی پس از طی مدارج کمال و نیل به بالاترین مدارج علمی، به شهر همدان بازگشت و در طول سالیان طولانی به تربیت طلاب و فضلای فراوان همت گماشت.
***نسیم معرفت***
حجت الاسلام کیست؟ آیت الله به چه کسی می گویند؟ - خبرآنلاین
طلاب سه دوره مقدمات، سطح و خارج را در طی تحصیل خود میگذرانند. این مسیر یک مسیر فقه محور است که دروس اصلی آن فقه و اصول فقه است و دیگر رشتهها مانند فلسفه و کلام و تفسیر در حاشیه قرار دارد. بسیاری از طلاب به صورت تخصصی به دیگر رشتهها گرایش مییابند. مانند دیگر نهادهای آموزشی مانند دانشگاهها پس از طی هر مرحله به طلاب مدرک پایان دوره تعلق میگیرد. پس از دوره مقدمات مدرک سطح یک و پس از پایان جلد نخست کفایه که به صورت مدون پس از سال نهم تحصیل طلبه است، مدرک سطح دو تعلق میگیرد. با ورود به درس خارج فقه و اصول طلبه با ارائه پایاننامه مدرک سطح سه و پس از طی درس خارج با ارائه پایاننامه مدرک سطح چهار دریافت میکند.
نکته دیگر این است که این الفاظ در طول تاریخ دستخوش تغییر شده اند. مثلاً ثقة الاسلام که اینک برای طلاب مقدماتخوان و مبتدی به کار میرود در گذشته برای علمای بزرگ به کار میرفت مانند ثقةالاسلام کلینی. یا لفظ حجة الاسلام و المسلمین برای مراجع به کار برده میشد چنانچه بر روی رسالهها ی مرحوم آیت الله بروجردی میبیننیم، اما امروز این الفاظ معنای دیگری یافتهاند. حتی برخی استعمالها نوظهور و مربوط به سدهی اخیر است، لقب آیت الله العظمی پس از مرحوم بروجردی رایج شد.
کاربرد این القاب قاعده و قانون خاصی ندارد و تودهی مردم بیشتر از مرحلهی تحصیل در آن نقش دارند. به این معنا که در قوانین حوزوی قانونی نیست که گفته شود این مرحلهی تحصیلی مساوی این لقب است. اما عرف تحصیلات را نیز در نظر میگیرد.
مهمترین این القاب عبارتند از: ثقة الاسلام، حجة الاسلام، حجةالاسلام والمسلمین، آیت الله، آیت الله العظمی.
ثقة الاسلام
ثقة الاسلام به طلاب مبتدی و مقدماتخوان اطلاق میشود. دوره ی مقدمات از آغاز طلبگی تا پایان کتاب شرح لمعه است که معمولا در شش سال به پایان میرسد. در این دوره طلاب با ادبیات عرب به طور مفصل و فقه و اصول به صورت نیمه استدلالی آشنا میشوند. واژه ی ثقة الاسلام کاربرد اندکی دارد و غالباً استعمال نمی شود.
حجةالاسلام
حجةالاسلام به طلاب دوره سطح گفته میشود. در این دوره طلاب سه کتاب فرائدالاصول معروف به رسائل و کفایة الاصول را که در علم اصول نگاشته شده است به همراه کتاب مکاسب تلمذ میکنند. این کتب شامل فقه و اصول استدلالی است که به صورت متن محور تدریس میشود. این معمولاً چهارسال به طول میانجامد.
حجةالاسلام والمسلمین
با ورود به مرحله بعد و اشتغال به درس خارج، لقب طلاب کمی سنگینتر میشود و به آنان حجة الاسلام و المسلمین گفته میشود. دورهی خارج ادامه دورهی سطح است و در آن فقه و اصول به صورت مفصل و استدلالی بحث میشود با این تفاوت که متن محور نیست و استاد کتاب خاصی را محور درس قرار نمیدهد و بحث آزاد است. البته سیر درس و فهرست آن معمولاَ منطبق با یکی از کتب معروف است. برای نمونه بحث اصول غالباَ مطابق با سیر کتاب کفایه است، که در سالیان اخیر عدهای از بزرگان در صدد تکمیل این سیر بودند مانند آیت الله شیخ محمدحسین اصفهانی که الاصول علی نهجه الحدیث را با ترتیب و تبویب نو نگاشت و پس از وی به شهید آیت الله سید محمدباقر صدر نیز میتوان اشاره کرد. سیر خارج فقه نیز غالباَ بر اساس کتاب عروة الوثقی یا شرایع است. مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تحریرالوسیلهِ امام خمینی را محور سیر درس خارج فقه قرار داده بود.
آیت الله
آیت الله به کسی اطلاق میشود که دورهی خارج را با موفقیت گذرانده باشد و به درجه اجتهاد رسیده باشد. اجتهاد به این معناست که این فرد این توانایی را دارد که خود با استفاده از ادله و مبانی فقهی و اصولی احکام را استخراج کند. مجتهد خود بر دو گونه است، کسی که در برخی از ابواب فقه مجتهد است که وی را مجتهد متجزی مینامند و کسی که در تمام ابواب فقه مجتهد است.
آیت الله العظمی
به مراجع تقلید آیت الله العظمی گفته میشود. مرجع تقلید مجتهد اعلم جامع الشرایط است. هر مجتهدی به مقام مرجعیت نمیرسد. برخی از این عنوان و مقام فرار میکنند مانند مرحوم سید محمد فشارکی و برخی به احترام استاد خود ردای مرجعیت بر تن نمیکنند مانند شیخ محمدعلی کاظمی نویسنده فوائد الاصول که تقریر نویس درس میرزای نائینی است و برخی خود قائل به مرجعیت دیگری هستند.
واژههایی دیگر نیز برای تجلیل از مقام علمی روحانیون استفاده میشود مانند علامه. که بیشتر ناظر به جامعیت و ذوالفنون بودن است مانند علامه شعرانی و علامه طباطبائی.
***نسیم معرفت***
به نام خدا
حرمت مسلمان
امام علی علیه السلام :اِنَّ اللّهَ... فـَضَّلَ حـُرْمـَةَ الْمُسْلِمِ عَلَى الْحُرَمِ کُلِّها، وَ شَدَّ بِالاِْخْلاصِ وَالتَّوْحیدِ حُقُوقَ الْمُسْلِمینَ فى مَعاقِدِها.
خداوند، احترام و حرمت مسلمان را بر هر حرمتى برترى بخشیده و با اخلاص و توحید شیرازه ى حقوق مسلمانان را در نقطه هاى پیوند به سختى گره زده است .
شعری در دفاع از حریم حرمت یک مسلمان
دفاع ازحریم حرمت حجت الاسلام شیخ مهدی مجردگیلانی(حرمت مسلمان)
به به مجرد آمده باصدبشارت آمده
به به مجرد آمده از بهر خدمت آمده
درشأن اوگفتارهاباصدقرائت آمده
امامجردزین میان گویی سلامت آمده
درعرصه اجراء وکاراوباشهامت آمده
اندرطریق دین حق اوباصداقت آمده
دربحث ودرس حوزوی اندرکفایت آمده
درکارهای حوزوی او با لیاقت آمده
ازبهر او توهین ها بس بی نهایت آمده
اودلشکسته نزد حق اندرشکایت آمده
شعر از سید اصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
روزشنبه بیست وسوم خرداد1394.
تذکر:
شعری که برای جناب مستطاب حجت الاسلام شیخ مهدی مجردگیلانی سرودم بدان جهت بود که در تاریخ بیست وسوم خرداد1394 ساعت 9 و نیم صبح از طریق واتساب یکی از عزیزان ، شعری را برای من ارسال کرد که شاعرش حرمت شکنی را نسبت به جناب آقای مهدی مجرد گیلانی به اوج خود رسانید. شاعر نامحترم ونادان در شعر خود چندین نسبت ناروا وسنگین به آقای مجرد داده که حتی از نظر حقوقی وقضایی می تواند قابل پیگیری باشد.بعضی ازاین نسبت ها که در شعر این شاعر آمده( باکمال عذرخواهی ) عبارتند از : تمسخر قراردادن و سگ هاری و ضدّ آیین محمد ص دانستن آقای مجرد - ..-....-...... شاعر نامحترم وجاهل ، یک مسلمان ویک روحانی عزیز را که چندماه پیش بدست مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت الله صافی (مدّ ظله الشریف) ملبّس به لباس مقدس روحانیت شده ، به سگ هاری تشبیه و او را ضدّدین محمد ص معرفی کرده است!!! اینجانب سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی جهت دفع برخی توهمات که ممکن است به ذهن بعضی ها خطور نماید به صراحت اعلام می دارم که در قبال این شعر هیچ چیزی از آقای مهدی مجرد دریافت نکردم واساسا ایشان خبر ندارد که بنده در دفاع از حریم حرمتش شعر گفته ام. بنده صرفا برای دفاع از حریم حرمت یک مسلمان اقدام کردم وامیدوارم که هیچ زمانی شاهد چنین کارهای ضد اخلاقی وضداسلامی در جامعه انسانی واسلامی نباشیم. برمسؤلین مربوطه است که جلو هنجارشکنی ها و رفتارهای غیر اسلامی وضد دینی و... را بگیرند.
***************************************************************************
سایت اطلاع رسانی حوزه علمیه امیرالمومنین(ع) گیلان(رشت)
اختصاصی گیلانیان : حجت الاسلام مهدی مجرد گفت : امروزه دشمن با استفاده از فضای مجازی و ماهواره ها وارد خانه های مردم شده و در حال تبلیغ فرهنگ بی بند و باری غرب است .
مدیر اجرایی دفتر نماینده ولی فقیه در استان گیلان و مدیر حوزه علمیه امیر المومنین (ع) با بیان این مطلب در مراسم رونمائی سایت حوزه علمیه امیرالمومنن (ع) در جمع خبرنگاران مکتوب و مجازی استان ، که برخی از بزرگان استان مثل: دادستان دادگاه ویژه روحانیت استان ، نماینده ولی فقیه و رئیس عقدتی سیاسی نیروی انتظامی استان ، امام جمعه لاهیجان و برخی از اساتید حوزه حضور داشتند ، افزود :
امروز بهترین روز زندگی من است زیرا اگر هر چقدر حوزه علمیه وسیع و زیبا ، اساتید مجرب و همه امکانات تعلیم و تعلم و جانبی در حد عالی فراهم باشد اما اطلاع رسانی درستی صورت نگیرد کار زیادی را انجام نداده ایم و مثل این است که در خانه خود صحبت های مفیدی برای اجتماع خود کرده باشیم ولی حرف های ما به بیرون راه نیافته باشد و این قبیل کارها فقط فایده داخلی دارد و اثری مفید برای جامعه اسلامی نخواهد داشت .
وی با اشاره به شایعه های رنگارنگ در خصوص ساخت این حوزه علمیه بزرگ گفت : زمین این حوزه متعلق به منابع طبیعی بود که سالها در این مکان بلا استفاده قرار داشت که با رایزنیهای انجام شده جهت احداث حوزه واگذار شد
حجت الاسلام مجرد با بیان اینکه برای ساخت این حوزه سختی های زیادی تحمل نموده ایم ، اظهار کرد : این حوزه در سه فاز مجهز طراحی شده است که فاز اول آن به بهره برداری رسیده دارای ظرفیت آموزش سیصد طلبه جوان است .
مدیر حوزه علمیه امیرالمومنن (ع) در رابطه با افتتاح سایت حوزه بزرگ امیرالمونین (ع) رشت گفت : با افتتاح سایت ، حوزه از امروز وارد فاز جدیدی از پیشرفت شد و می تواند از طریق فضای مجازی به تمام خانه ها نفوذ نماید و اخبار و مباحث پیرامونی حوزه را به بهترین وجه ممکن به اطلاع عموم برساند .
وی در ادامه گفت : تاریخ مصرف دوران جنگ نظامی رو به پایان است و دنیای استعمار و استحمار قصد دارد با جنگ نرم جهان مطیع خواسته های خود نماید .
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان گفت : حوزه علمیه در امور جنگ نرم می تواند نقش بسیار موثری داشته باشد و در خط مقدم مبارزه با جنگ نرم قرار بگیرد .
وی ادامه داد : اگر حوزه نمی تواند بطور مستقیم وارد منازل مردم شود ولی با ابزار رسانه ای مجازی می تواند بصورت جذاب وارد خانه ها شده و در دل های مردم دنیا نفوذ نماید و آنان را از مزایای بی حد و حصر اسلام و زندگی متعالی بهره مند نماید .
وی از خبرنگاران خواست قلم ها را امام زمانی (عج) نموده و در پی حقیقت باشند و هرگز تابع افراد و جناح و غیره نباشند و بعنوان راه خدائی تلاش نمایند خوراک فکری الهی و مفید به حال جامعه فراهم و عرضه نمایند .
وی در خصوص نقش فضاهای مجازی و سایت ها گفت: ما امروزه باید مسلح به سلاح هایی باشیم که دشمنان ما از آنها استفاده می نمایند .
حجت الاسلام مجرد در پایان گفت : ما باید در راستای مقابله با جنگ نرم دشمن باید به سلاح خود آنان مسلح و مجهز شویم تا بتوانیم هر تک دشمن را با پاتک از نوع آنان پاسخ بگوییم.
گفتنی است در این مراسم سایت حوزه علمیه امیرالمومنین(ع) گیلان به آدرس www.rasht-intlho.ir افتتاح شدو مهمانان مرام به اتفاق در محوطه حوزه حضور یافته و چند اصله نهال بمناسبت ایام درختکاری در محوطه حوزه کاشتند .
************************************************************************************
امام جمعه لاهیجان:
آیتالله قربانی شانس آوردند که حجت الاسلام مجرد را درکنار خود دارند
حجت الاسلام و المسلمین احمد عبدالله زاده پاشاکی امام جمعه محترم لاهیجان گفت: اگر علمای بزرگ کشور و مخصوصا سایر نمایندگان ولی فقیه استانها، فردی همانند حجت الاسلام مجرد برای خود داشتند، به پیشرفت چشمگیری می رسیدند.
به گزارش خبرنگار درسیاهکل، امام جمعه لاهیجان در مراسم رونمایی از پایگاه جامع اطلاعرسانی حوزه علمیه امیرالمومنین(ع) رشت؛ بیان اینکه از فکر باز و اندیشه خوب حضرت حجت الاسلام مجرد پیرامون مسائل حوزه امیرالمومنین(ع) سپاس و قدردانی می کنم اظهار داشت: اگر علمای بزرگ کشور و مخصوصا سایر نمایندگان ولی فقیه استانها، فردی همانند حجت الاسلام مجرد برای خود داشتند، به پیشرفت چشمگیری می رسیدند.
**حوزه علمیه امیرالمؤمنین رشت**
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله زاده پاشاکی تأکید کرد: یک شانس بزرگی که آیت الله قربانی آوردند، این بود که شخصی به بزرگواری حاج آقا مجرد را در کنار خود دارند.
وی با بیان اینکه روحاینیون رسالت انبیا را بردوش دارند گفت: باید از طریق اینگونه سایتها حرف دین را به مردم برساند.
امام جمعه لاهیجان با تأکید براینکه مسائل دینی را برای نسل جوان باید به وسیله ابزار بروز آشنا کرد افزود: وبسایت حوزه علمیه بزرگ امیرالمومنین(ع) رشت نیز می تواند گام موثری در این راستا داشته باشد.
http://www.darsiahkal.ir/53911/%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%82%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%A2%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D9%87-%D8%AD%D8%AC%D8%AA-%D8%A7%D9%84/
****************************************************************************************
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان:
نیکی به مردم از صفات والاى اخلاقى امام کاظم ع/ منش امام موسی کاظم زندانبان را منقلب می کند
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان امام موسی کاظم(ع) را با منش در رفتار توصیف کرد و در عبادت و زهد از همه مردم عصر خویش برتر دانست
حجت الاسلام و المسلمین مهدی مجرد در گفتگو با خبرنگار کاسپین در رشت ضمن تسلیت سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) گفت: دوران حیات امام صادق (ع) مصادف بود با اواخر دوران بنی امیه و اوایل دوران بنی عباس و او و شیعیان فرصت و شرایط مناسبی بدست آوردند و سعی نمودند عناصر اعتقادی شیعه را تعیین نمایند.
وی افزود: دوگانگی میان فرزندان آل علی و آل عباس کمتر بود و مظلومیت آل پیامبر محوری برای اتحاد بود.
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه امام موسی کاظم(ع) پیشوای هفتم شیعه در خانواده مقدس و در هاله ای از قدس و تقوا به دنیا آمد، گفت: از پدر و مادری به وجود آمد که دارای ارحام مطّهر و اصلاب شامخه بودهاند.
مجرد افزود: دوران حیات ایشان مصادف است با آخرین نفسهائی که از دودمان اموی بیرون آمد در واقع بنی امیه در حال نزع روان بود.
حجت الاسلام و المسلمین مجرد به واقعه های دورن آن امام همام خاطرنشان کرد و افزود: طبیعی است که جامعه و عصر کودکی او، عصر بحران باشد زیرا از یک سو بنی امیه در حال جای خالی کردن است و از سوی دیگر بنی عباس درحال جان گرفتن و ریشه دار شدن؛ و در این کشمکش بود که بزرگترین واقعه تاریخ فقه اسلام جان گرفت و اتفاق افتاد.
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه عصر امام از دید فرهنگی زمان ظهور و بروز مکتبها و انحرافات فکری و عقیدتی در جامعه و عصر برخورد اندیشه در جامعه اسلامی است، تصریح کرد: مکاتب گوناگون وفلسفه های مختلفی فرصتی برای بروز و ظهور یافتند که آثاری مثبت و منفی به همراه داشتند.
وی به منش امام موسی کاظم اشاره کرد و افزود: منش و سلوک پاک او همگان را متأثّر مىساخت؛ چنان که بنابر روایات، چون او را در زندان حبس کردند، زندانبانان را منقلب ساخت و بدو ایمان آوردند.
حجت الاسلام مجرد در خصوص علم و دانش امام نیز اظهار داشت: درباره دانش آن امام همام (ع) روایت کردهاند که از همان کودکى شگفتى مردم را بر مىانگیخت.
مجرد با بیان اینکه معصوم علم را در خود درد گفت: امام موسی الکاظم(ع)هنوز کودک بود که فقهای مشهور مثل ابو حنیفه از او مسأله میپرسیدند و کسب علم میکردند.
رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان عبادت امام موسی کاظم (ع) را خاص دانست و افزود: در عبادت و زهد از همه مردم عصر خویش برتر بود و بدین روى او را لقب «العبدالصّالح» داده بودند.
وی نیکی به مردم را از خصایص دین مبین اسلام دانست و گفت: از صفات والاى اخلاقى امام کاظم (ع)، احسان و نیکى به مردم بود و نیازمندان بدو حاجت مىبردند و نیاز خویش را از او بر مىآوردند و «بابالحوائج» اش مىدانستند.
http://caspress.com/%D8%A8%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C/4346
رسانه نقش مهمی در پویایی جامعه اسلامی ایفا می کند
.......رئیس دفتر نماینده ولی?فقیه در گیلان با بیان اینکه جنگ سخت در شرایط کنونی منسوخ شده و دشمن با جنگ نرم وارد عرصه شده است، ادامه داد: برای مقابله با جنگ نرم نمی توان تنها از طریق منبر و مسجد پاسخگوی نیازهای جامعه شد، بلکه باید مسلح به سلاح های نرم که دشمنان آنها را ترویج می کنند باشیم........
http://www.ehyaonline.ir/vdci.5apct1auubc2t.html
************************************************************************************************
با دستان آیت الله گلپایگانی؛
*«مهدی مجرد» لباس روحانیت بر تن کرد+تصاویر - درسیاهکل
مسئول دفتر آیت الله زین العابدین قربانی نماینده ولی فقیه در استان گیلان با دستان آیت الله گلپایگانی عمامه گذاری کرد.
به گزارش درسیاهکل، مراسم عمامه گذاری طلاب توسط حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در تاریخ 19 دی ماه امسال(1393 شمسی) در قم برگزار شد.
مهدی مجرد مسئول دفتر آیت الله زین العابدین قربانی نماینده ولی فقیه در استان گیلان نیز در این مراسم حضور داشت و آیت الله گلپایگانی عمامه وی را بر سرش گذاشت.
تصاویر
http://www.darsiahkal.ir/51351/%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%B1%D8%AF-%D9%84/
کتاب زندگینامه آیت الله قربانی به قلم حجت الاسلام مهدی مجرد وحسین لطفی(سایت در سیاهکل):
به گزارش درسیاهکل، کتاب زندیگنامه آیت الله زین العابدین قربانی با نام “مروری بر گذر عمر” عصر روز شنبه در جشنواره ملی “شیوه های نوین تدریس معارف دین” در مجتمع شهید مطهری انزلی رونمایی شد.
حجت الاسلام “مهدی مجرد” و حسین لطفی نویسندگان این کتاب 535 صفحه ای هستند و در آن به شرح حال زندگی سیاسی و خاطرات آیت الله قربانی نماینده ولی فقیه در گیلان اشاره نمودند.
***نسیم معرفت***
دیدگاه شخصیت های گیلان درباره مرحوم آیت الله امینیان گیلانی ره
به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از رشت؛آیت الله رودباری ازعلمای بر جسته گیلان با تسلیت درگذشت آیت الله امینیان عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه آستانه اشرفیه گفت:این عالم برجسته گیلانی اهل تقوا ، جهاد وعزت وعظمت گیلان بود.
وی با اشاره به سجایای اخلاقی این روحانی اندیشمند افزود : ایشان هیچگاه از روی ریا ،کاری را انجام نمی داد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان هم گفت: آیت الله امینیان حامی ومدافع همیشگی آرمان های انقلاب ، امام و رهبری بود.
حجت الاسلام جمال یاری با اشاره به شخصیت بارز علمی ، فرهنگی و انقلابی این عضومجلس خبرگان رهبری گفت: آیت الله امینیان از روحانیان برجسته ایی بود که در دوران پیروزی انقلاب مانند دیگر شاگردان امام خمینی در همه ی صحنه ها حضور داشت.
وی افزود: این عالم وارسته گیلانی با برخورداری از سجایای اخلاقی والا ، همواره امین و مورد اعتماد مردم بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان از آیت الله امینیان بعنوان یار و حامی امام و رهبری یاد کرد و افزود: ایشان در خطابه ها وسخنرانی ها همیشه از حق مردم به ویژه محرومان دفاع می کرد.
آیت الله مختار امینیان عضو مجلس خبرگان رهبری وامام جمعه آستانه اشرفیه ظهر دیروز دعوت حق را لبیک گفت.
وی دیروز در سن 89 سالگی پس از سال ها تحمل رنج بیماری بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
آیت الله مختار امینیان که در سال 1305 در روستای فتیده لنگرود دیده به جهان گشود در سال 1323 در سن 18سالگی برای تحصیل علوم دینی به قم رفت.
وی از محضرآیات عظام بروجردی ، امام خمینی (ره) ، طباطبایی ، محقق داماد، گلپایگانی ، مرعشی نجفی،شریعتمداری، عبدالنبی عراقی، مرتضوی گیلانی، میرزا هاشم آملی و بهجت دروس دینی را فراگرفت.
این عالم وارسته گیلانی با شروع نهضت امام خمینی مبارزاتش را علیه رژیم شاهنشاهی آغاز وبارها در مجالس وعظ و خطابه چهره منحوس این رژیم را برای مردم افشا کرد.
آیت الله امینیان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای پیشرفت اسلام ،انقلاب و نظام از هیچ تلاشی فرو گذار نکرد و در این راه با تقدیم فرزند شهیدش محمد تقی امینیان دینش را به انقلاب و نظام ادا کرد.
آیت الله مختار امینیان یکی از4 نماینده گیلان در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری بود.
وی در 3 دوره گذشته این مجلس هم حضور داشت. وی از سال 1363 امام جمعه آستانه اشرفیه شد.
آیت الله مختار امینیان موسس حوزه علمیه آستانه اشرفیه هم بود و در تاسیس بسیاری از موسسات خیریه هم در این شهرستان نقش تاثیرگذاری داشت .
از وی آثاری نظیر مبانی اخلاق اسلامی ، مبانی فلسفله اسلامی ، از اسلام تا ارتداد و قرة العین در نماز منتشر شده است .
آیت الله محمد علی امینیان نماینده ولی فقیه در شهرستان آستانه اشرفیه و عضو خبرگان رهبری در سن 89 سالگی در شهرستان آستانه اشرفیه درگذشت.
و ی در سال 1305 در روستای فتیده لنگرود متولد شد و در سال 1323 به حوزه علمیه قم رفت و از محضر علمای بزرگی چون آیت الله بروجردی، امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی فیض برد.
آیت الله امینیان از بدو تاسیس مجلس خبرگان رهبری تا کنون نمایندگی استان گیلان در این مجلس را برعهده داشته است.
از جمله دیگر مسئولیت های وی، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه گیلان بود.
***نسیم معرفت***
علما از ابزارهای نوین عقب نمانند/ در عرصه معارف دین باید آینده را دید
حجت الاسلام محسن غرویان، استاد برجسته حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان با اشاره به برگزاری جشنواره شیوههای نوین تدریس معارف دین، اظهار کرد: معارف اسلامی در همیشه زمان جاری هستند و انسانها الی الابد باید از این معارف بهرهمند شوند، زیرا دین اسلام یک دین مستمر و پایدار است.
وی با بیان اینکه معارف دینی باید مستمراً سوالات بشر را پاسخ گوید، گفت: از طرفی بشر و سبک زندگی دائماً در حال تغییر و دگرگونی است و این اقتضا میکند تا نحوه استنباط و برداشت و اجتهاد ما از دین تغییراتی یافته و متاثر از اسلام باشد.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: نحوه استنباط و برداشت و اجتهاد از دین همان اجتهاد پویا و مستمری است که فقها و علما گفتهاند.
وی اذعان داشت: باید براساس مقتضیات زمان و مکان استنباط کنیم و از این اقیانوس معارف دینی و اسلام از قرآن، سنت از عقل و منابع فلسفی، کلامی مستمراً نیازهای خود را برآورده کنیم.
حجت الاسلام غرویان تاکید کرد: سبک زندگی انسان دائماً نو میشود و از این طرف معارف دینی هم باید پاسخگو باشد و این اقتضا میکند که تغییر و تحول دو طرفه باشد، یعنی شیوه انتقال معارف دینی باید نو شوند.
وی با بیان اینکه همه معارف دینی عوض نمیشود، گفت: ما یک ثابتات داریم یک متغیرات، ثابتاتی هستند که براساس فطرت است. فطرت انسان و نیازهای فطری انسان ثابت است و اصول اخلاق تغییر نمیکند.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: در کنار ثابتات متغیرهایی هم داریم. معارف دینی که به نسل جوان آموزش میدهیم در بخش متغیر است باید حرفهای نو بزنیم و با استفاده از ثابتات، بخش متغیرها را با استفاده از ابزار نوین که پاسخگو باشد مطرح کنیم.
وی اظهار داشت: طلاب باید معارف دینی را به گونهای فراگیرند که همواره فرض کنند در برابر آنها غیرمسلمانی نشسته است و میخواهد مسلمان شود.
حجت الاسلام غرویان اضافه کرد: دنیای امروز دنیای تحولات نوین است و باید معارف را هم از لحاظ صورت و سیرت(ظاهر و باطن) به گونهای ارزیابی کنیم که بشر امروز اینها را بپذیرد. اینها همانهایی است که فقها آن را مسائل مستحدثه (مسائل جدید) میدانند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به طرح شبهات فیلسوفان جدید در فلسفه دین، اظهار کرد: ما باید طبق فرمایش امام صادق(علیه السلام) عالم این زمان باشیم تا شبهات بر ما هجوم نیاورند.
وی در ادامه گفت: نسل جوان علاقه زیادی به علمایی مانند شهید مطهری و علامه طباطبایی و آیت الله قربانی و مکارم شیرازی دارندکه بر گذشته، حال و آینده چشم دارند، زیرا پاسخگوی سواالات جوانان هستند.
حجت الاسلام غرویان با بیان اینکه در عرصه معارف دین باید آینده را ببنیم و از شیوههای نوین بهره بگیریم، تاکید کرد: نمیتوان در برابر تکنولوژی مقاومت کرد زیرا نسل جوان از این ابزار استفاده میکند و علمای دین و نویسندگان دینی نباید از این ابزارها عقب بیافتند.
وی همچنین با تکریم شخصیت آیت الله قربانی، گفت: من قبل از طلبه شدن آثار قلمی ایشان را میخواندم و لذت میبردم.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: ایشان از نویسندگانی بودند که در آن سنین جوانی قلمشان برای ما بسیار لذت بخش بود و از ایشان الگو میگرفتیم و نسل جوان علاقه بسیاری به آثار قلمی این دانشمند اسلامی داشتهاند.
**دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان
http://www.kanon-guilan.ir/news/531785
***نسیم معرفت***
گناهی که حرمت آن بالاتر از حرمت تخریب خانه خداست!
حرمت مومن از حرمت کعبه بالاتر است - آستان قدس
قرآن کریم مومنان را ازهرگونه قضاوت درباره دیگران بدون علم و آگاهی ممنوع کرده است، چنان که فرمود:« ولاتقفُ ما لیس لک به علمُ انّ السّمع و البَصرَ والفؤاد کلّ اولئک کان عنهُ مسئولاً»[1] چیزی را که به آن علم و آگاهی نداری دنبال مکن زیرا گوش و چشم و دل ، همه در پیشگاه خدای متعال مورد سوال خواهد گرفت.
بعضی چیزها بسیار گران به دست می آیند، ولی بسیار ارزان از دست می روند. شاید نتوان باور کرد که پس از ایمان، چیزی گران تر از آبروی مسلمان وجود ندارد. آبروی یک فرد محصول یک عمر زندگی ، تلاش و سختی است که ممکن است در یک لحظه از دست برود، بنابراین گناهی نیز بالاتر و بزرگ تر از ریختن آبروی مسلمان وجود ندارد.
اسلام عزیز آبروی مسلمان را بسیار ارزشمند و والا می داند وریختن آن را بسیار خطرناک و گناهی بسیار بزرگ بر شمرده است. گناهی که به آبروریزی منجر شود، مانند: غیبت، تهمت، شایعه پراکنی و... از گناهان کبیره ای است که به آسانی آمرزیده نمی شود. متأسفانه درجامعه ما چزی که نزد بعضی ها ارزش ندارد، همین آبروی مسلمان است که آن را خیلی راحت، مورد تاخت و تاز قرار می دهند وخود ودیگران را گرفتار عذاب الهی می کنند.
امام صادق علیه السلام فرمودند:« المؤمنُ اعظمُ حرمه من الکعبه» [2]حرمت مومن از حرمت کعبه بالاتر است.
مقدس ترین سرزمین کعبه مکرمه(قبله گاه مسلمانان و نماز گزاران) است، به گونه ای که بدون توجه به آن نماز باطل است وحیوانی که به آن سو ذبح نشود، حرام است. تکریم و احترام کعبه بر همه واحب و اهانت به آن، حرام وگناه بسیار بزرگی است. هر کس نسبت به آن قصد سوء داشته باشد(مانندابرهه) با لشکر شکست ناپذیر « طیر ابابیل» رو به رو خواهد شد، ولی مومن بالاتر از کعبه قرار دارد. به گفته امام صادق علیه السلام مومن از کعبه عزیزتر و محترم تر و حتی حرمتش از آن بالاتر است، بنابراین همان طور که تخیب واهانت به کعبه حرام است تخریب چهره مومن و اهانت به او نیز حرام است.
به راستی چه کسی به خود جرأت می دهد کعبه را خراب یا به آن اهانت کند؟ آیا جز جبارانی مانند یزید که حکم تخریب وآتش زدن کعبه را صادر کرد، کسی چنین جسارتی را دارد؟ پس چگونه است که باوجود بالاتر بودن حرمت مومن از حرمت کعبه به آسانی مورد توهین، تخریب و جسارت قرار می گیرد و آبروی مسلمان به سادگی ریخته می شود؟
شکی نیست که اگر مسلمانی ترور شخصیت شود و از نظر اجتماعی ساقط گردد، این حالت از هزار بار کشتن او بدتر است وچنین شخصی مصداق این آیه شریفه است:
« من قتل نفساً بغیرِ نفسٍ او فسادٍ فی الأرض فکأنّما قتلَ الناس جمیعاً ...» [3]هر کس فردی را بکشد، چنان است که گویا تمام بشر را به قتل رسانده است(بدون شک کشتن یا ترور شخصیت از ترور وکشتن شخص بالاتر است)
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند:« المومنُ حرامُ کلّه عرضهُ و مسالُهُ ودمُهُ »مومن همه چیزش، آبروی او مال او وخون او حرام(محترم) است.
روزی آن حضرت به کعبه نگاه کردند وفرمودند: « ای کعبه! خوشا به حال تو، خداوند چقدر تورا بزرگ و حرمتت را گرامی داشته است! به خدا قسم حرمت مومن از تو بیشتر است، زیرا خداوند تنها یک چیز را از تو حرام کرده، ولی ازمومن سه چیز راحرام کرده است: مال، جان وآبرو تا کسی به او گمان بد نبرد.[4]
[1] . سوره اسراء ، آیه 36.
[2] . خصال، ص27.
[3] . سوره مائده، آیه 32
[4] . بحار الانوار، ج 64، ص71.
http://aqlibrary.ir/quran/index.php/1390-06-05-18-03-38/3811-1393-02-15-03-23-44
.: Weblog Themes By Pichak :.