استانها > مرکز > قم

تعویض سنگ قبر میرزا حسن کاشفی در قم دردسرساز شد

قم - خبرگزاری مهر: تعویض سنگ قبر مرحوم میرزا حسن کاشفی، از علمای شیعه در قم دردسر ساز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مقبره مرحوم میرزا حسن کاشفی که در پیاده رو و در مقابل پاساژ کویتی‌ها و روبروی حرم حضرت معصومه(س) قرار دارد روز گذشته توسط پیمانکاری که با شهرداری قم قرارداد بسته است و به بهانه زیباسازی شهر تخریب شد که این مسئله باعث شد تا مردم از صبح امروز در محل مقبره این عالم شیعی تجمع کنند.

بیشتر افرادی که در محل مزار مرحوم میرزا حسن کاشفی حاضر بودند را طلاب و روحانیونی تشکیل می‌دادند که نسبت به تخریب مقبره این عالم معترض بودند.

در برخی محافل و رسانه‌های خبری از این اقدام به عنوان نبش قبر عالم شیعی نام برده شده است که توسط شهرداری قم به شدت تکذیب شد و بیان شد که فقط سنگ قبر مرحوم کاشفی تعویض خواهد شد.

لازم به ذکر است، این مزار مربوط به علامه حکیم، محدث و فقیه میرزا حسن کاشفی پسر أسوة الحکما، علامه عبد الرزاق لاهیجی صاحب کتاب "شوارق" و مادر وی دختر صدرالمتالهین ملاصدرا صاحب "أسفار أربعه" است که با تائید نسب ایشان از سوی آیت الله مرعشی نجفی مقبره این عالم در محل یاد شده ساخته شد.

در زمان رژیم پهلوی که خیابان ارم ساخته شد، ناگهان کارگران به جسد سالمی مقابل قبرستان شیخان برخوردند که با رجوع به مرحوم آیت الله مرعشی نجفی، نسب این عالم ربانی توسط معظم له تعیین و تأیید گردید.

این محل که به صورت سنگ قبر برجسته‌ای بود روز گذشته تخریب و با کاشی پوشانده‌ شده بود.

این اقدام می‌توانست با تدبیر و اطلاع رسانی به شکل بهتری انجام شود تا چنین مشکلاتی پیش نیاید.

تکذیب دفتر آیت الله صافی گلپایگانی

دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی نیز امروز با صدور اطلاعیه‌ای هرگونه فتوای جواز نبش و تخریب قبر مقبره محدث فقیه میرزا حسن کاشفی را تکذیب کرد.

در اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید آمده است: پیرو سئوال تعدادی از مومنین درباره‌ تخریب مقبره محدث فقیه میرزا حسن کاشفی (رحمه الله علیه)، واقع در خیابان ارم قم، بدینوسیله انتساب هرگونه فتوای جواز نبش و تخریب قبر به معظم له تکذیب می‌گردد.

********************************************************************************

 

مدفن

میرزا حسن لاهیجی که تقریباً تمام عمر خود را در شهر قم گذرانیده، وفاتش نیز در این شهر اتفاق افتاد و در همین شهر مدفون گردید. قبر وی در قبرستان بزرگ اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س)واقع بوده، که در خیابان سازیهای جدید در کنار خیابان ارم در تقاطع این خیابان با خیابان چهارمردان در ضلع جنوب شرقی واقع گردیده است.

و اخیراً توسط حضرت آیت اللّه سید شهاب الدین مرعشی نجفی(ره) قبر وی تعمیر و سنگ قبری برایش تعبیه نموده اند. ولی متأسفانه در نوشته سنگ قبر دقت کافی نشده و اشتباهات فاحشی در آن روی داده است.

نوشته سنگ قبر وی چنین است:

هو الباقی. هذا مضجع العلامة الحکیم المتکلم المحدّث الفقیه المیرزا حسن الکاشفی ابن أسوة الحکماء المولی عبدالرزاق اللاهیجی صاحب الشوارق و أمّه بنت صدر المتألهین. توفّی سنة .1043

همانطور که ملاحظه می شود دو اشتباه واضح در این نوشته وجود دارد.

اوّل آنکه: لقب میرزا حسن در هیچ کتابی کاشفی ذکر نشده است. و فقط در اینجا بدون هیچ دلیلی بعد از اسم وی لقب کاشفی ذکر شده است.

دوم اینکه: تاریخ وفات میرزا حسن سال 1121می باشد که آن را افندی در ریاض العلماء ذکر کرده است و متأسفانه در اینجا با 78سال اختلاف می باشد. سال 1043ذکر شده که دو سال قبل از تولد وی می باشد.




تاریخ : سه شنبه 93/1/26 | 9:38 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی