سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

 تربیت 20 هزار حافظ کل قرآن در 15 سالمدیر عامل جامعة القرآن الکریم خبر داد؛

  تربیت 20 هزار حافظ کل قرآن در 15 سال 


  صدالبته شهرت این موسسه را کماکان باید به نام "سید محمد حسین طباطبایی ( علم الهدی)"، خردسال ترین حافظ قرآن کریم در آن زمان دانست.  

 

اشاره؛

جامعة القرآن الکریم، مؤسسه ای است با حدود 700 شعبه در سراسر کشور که بنابر گفته مدیرعامل آن، تنها در سال گذشته، آموزش قرآنی 260 هزار نفر در گروه های سنی و مقاطع مختلف تحصیلی را در دستور کار خود دارد. 

بیش از یک دهه است که بخش قابل توجهی از مردم به ویژه قشر متدین و مذهبی جامعه، با نام "موسسه جامعة ‌القرآن‌الکریم و اهل‌بیت (ع)" آشنا هستند. البته سابقه تاسیس چنین موسسه فراگیری به سال 1377 بازمی گردد. چه آن که در خردادماه آن سال که مصادف با عید سعید قربان نیز بود، این موسسه در شهر مقدس قم پایه گذاری شد و بدین سان فعالیت قرآنی خود را از آغاز سال تحصیلی 78-1377 با پذیرش و گزینش 120 نفر آغاز کرد.

بهانه ای که علم الهدی جور کرد!   

صدالبته شهرت این موسسه را کماکان باید به نام "سید محمد حسین طباطبایی ( علم الهدی)"، خردسال ترین حافظ قرآن کریم در آن زمان دانست. او که به یاری خدای متعال و البته همت والدین تلاشگرش، با حفظ کل آیات وحی در سنین خردسالی توانست عناوین و مدارکی را از بزرگان حوزه و برخی دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور به دست آورد و از سوی بسیاری از مردم و رسانه ها در همان سال های میانی دهه 70 به عنوان " معجزه قرن" لقب بگیرد.

تربیت 20 هزار حافظ کل و 14 هزار مربی قرآن 

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی طباطبایی، پدر حجت الاسلام سید محمد حسین طباطبایی که از آغاز تاسیس تاکنون، مدیر عاملی موسسه بزرگ قرآنی جامعه القرآن الکریم را عهده دار است، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که به لطف الهی در این سال ها حدود 20 هزار نفر در این موسسه موفق به حفظ کل قرآن کریم شده اند، اظهار داشت: در مدت 15 سال از آغاز فعالیت جامعه القرآن الکریم، در پرتو توفیقات الهی و عنایات حضرت ولی عصر(عج)، ما موفق به آموزش حدود 14 هزار مربی قرآن شده ایم که در حال حاضر بالغ بر 5 هزار نفر از آنان مشغول به فعالیت مقدس قرآنی هستند.

وی همچنین با اشاره به بهره گیری از شیوه های نوین و کارآمد آموزش قرآنی در این موسسه، افزود: در مرکز تربیت مربی  وابسته به جامعة القرآن الکریم، ماهیانه بین 100 تا 200 مربی برای آموزش قرآن تربیت می‌شوند و برخی از این افراد که گواهینامه دریافت می‌کنند برای تبلیغ به شهرستان‌ها اعزام شده و خود منشأ بسیاری از خدمات و برکات قرآنی می گردند.

موسسه ای فراگیر با 700 شعبه  

مدیر عامل جامعة القرآن الکریم همچنین با اشاره به فعالیت حدود 700 شعبه این موسسه در سراسر کشور، گفت: از این تعداد 400 شعبه مربوط به خردسالان و مابقی در زمینه بزرگسالان اعم از خواهران و برادران فعالیت می کنند، ضمن آن که 70 مرکز پیش دبستانی، ابتدایی و راهنمایی تحت پوشش این موسسه قرار دارند.

آموزش قرآنی 260 هزار نفر در سال 92

وی با بیان این که به لطف الهی شاهد استقبال و گرایش قابل توجه مردم برای ثبت نام فرزندانشان در موسسات قرآنی کشور از جمله این موسسه هستیم، افزود: تنها در سال گذشته بیش از 260 هزار نفر در شعبات سراسر کشور این موسسه، تحت آموزش و تعالیم قرآنی همچون روخوانی، روان خوانی، حفظ، تجوید، مفاهیم، تفسیر، احکام و روایت و ... قرار گرفتند.

برنامه هایی برای هر سن و علاقه ای

حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی ادامه داد: گرچه گرایش ویژه فعالیت‌های جامعة القرآن الکریم، حفظ قرآن مجید و جهت عمومی آن، فعالیت برای خردسالان سراسر کشور می‌باشد، اما با این حال موسسه به گونه‌ای برنامه ریزی کرده که هیچ فرد علاقه‌مند به قرآن آموزی، با هر سن و وقت برای حضور، از قرآن آموزی محروم نشده و به قدر همت و حوصله و وقتی که دارد از اقیانوس بی پایان معارف کلام وحی، بهره مند گردد.

الگوی بسیاری از موسسات قرآنی

وی با اشاره به این که طی این سال ها، موسسه از حیث چارت سازمانی و فعالیت های متنوع، به الگوی بسیاری از موسسات و مراکز مشابه تبدیل شده است، بیان داشت: تاکنون به همت این موسسه بیش از300 عنوان کتاب قرآنی به چاپ رسیده و در اختیار علاقه‌مندان قرآن قرار گرفته است؛ همچنین یکی دیگر از فعالیت های فرهنگی موسسه چاپ و توزیع نشریه ماهنامه سروش و نسیم وحی با 20 هزار تیراژ است که با توزیع در کل شعبات موسسه در سراسر کشور در اختیار مخاطبین قرار می‌گیرد.

یک درخواست قرآنی از خانواده های ایرانی

این فعال قرآنی در ادامه سخنان خود از خانواده ها خواست که نسبت به تربیت قرآنی فرزندانشان، رویکرد فعالانه ای را در پیش بگیرند، گفت: اگر از سنین خردسالی کودکان خود را در مسیر اهداف و برنامه های قرآنی قرار دهیم، انشاالله این امید است که آن ها در نوجوانی و جوانی در خدمت قرآن و مکتب اهل بیت(ع) باشند و به ویژه سبک زندگی آن ها در همه لحظات و مراحل عمر، متأثر از قرآن و اهل بیت(ع) باشد.

نسخه نجات از مفاسد و گمراهی ها

مدیر عامل جامعة القرآن الکریم با تاکید بر این که قرآن وعترت، درمان همه دردهای بشریت می باشند، تصریح کرد: بی شک امروز تنها در پناه قرآن و عترت است که می توان نسل جدید را با وجود انواع و اقسام وسایل و مراکز فساد و شبهه های گوناگون ، بیمه کرد و آن ها را در مسیر تربیت و آموزش صحیح ، هدایت کرد.

حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی افزود: توسعه و تحکیم فرهنگ قرآنی و نشر معارف حقه ائمه اطهار(ع)، امر بسیار مهم و بایسته ای در جامعه جوان ماست و امیدوار هستیم که در پرتو برنامه ریزی صحیح و البته حمایت های مسئولان نهادها و ارگان های فرهنگی و اجرایی شاهد ترویج و نهادینه سازی معارف قرآنی در تمام شهرها و روستاهای کشور باشیم.

ارتقاء کمی و کیفی فعالیت های موسسه

وی با اشاره به این که ارتقای کیفی و کمی فعالیت های قرآنی و نیز تجهیز سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شعبات قرآنی موسسه در سراسر کشور، از اولویت‌های مهم کاری ماست، تاکید کرد: از آغاز شروع به کار این موسسه هدف اصلی ما کسب رضای خدا  و امام زمان(عج) و حرکت در مسیر خواسته ها و دغدغه های والای مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید بوده و امیدواریم که با عنایات الهی در همین مسیر مقدس گام های استوار بهتری در آینده برداریم.

پاسخ به یک انتقاد

مدیر عامل جامعة القرآن الکریم همچنین در پاسخ به انتقادی که بعضاً مطرح می شود، مبنی بر این که روش مربیان این موسسه با عنوان" ایما و اشاره" برای خردسالان، دارای عیوب و آسیب هایی است، تصریح کرد: عموماً در مؤسسات قرآنی ویژه خردسالان جهت آموزش عبارات و آیات منتخب جزء سی‌ام از روش «اقرأ» یعنی خواندن استاد، استماع شاگرد و تکرار کردن او استفاده می‌شود، حال آن که در این موسسه با توجه به سن کودکان، برای جذابیت و تنوع کار آموزش و تثبیت مفاهیم مختلف در ذهن آنها، از شیوه‌هایی همچون شعر، قصه، انواع بازی‌ها، نمایش، نقاشی و رنگ‌آمیزی نیز استفاده می‌شود.

وی با طرح این مساله که غالباً روش آموزش در مؤسسات قرآنی ویژه کودکان و خردسالان یکسان است، گفت: آنچه که باعث تفاوت در سطح کیفی و کمی آموزش در برخی از مؤسسات شده آن است که آنها برای آسان شدن یادگیری الفاظ یا بالا بردن فهم نونهالان نسبت به مفاهیم آیات، کتب آموزشی، وسائل کمک آموزشی و یا روش‌های بدیع و جذابی را تألیف و ابداع کرده‌اند.

روش "اشاره" ؛ بهترین شیوه آموزش قرآن به خردسالان

حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی که خود مبدع روش آموزش قرآنی «اشاره» می باشد، ادامه داد: البته وجود کتاب‌های آموزشی، وسایل کمک ‌آموزشی و سایر لوازم ابداعی که با خلاقیت‌های فردی یا جمعی پدید آمده سبب شده تا این مراکز توفیق بیشتری در عرصه آموزش قرآن به خردسالان داشته باشند.

مدیر عامل جامعة القرآن الکریم در خاتمه خاطرنشان کرد: گرچه به اعتقاد بسیاری، بهترین روش حفظ آیات منتخب و سوره‌های کوچک قرآن همان روش «اقرأ» بوده، اما به اعتقاد ما که به تجربه نیز ثابت شده، بهترین روش جهت درک و یادگیری معانی و مفاهیم آیات قرآن برای کودکان همان روش «اشاره» می باشد که هم اکنون در جامعه القرآن در حال پیاده سازی می باشد که خوشبختانه نتایج بسیار خوبی نیز از این طریق حاصل شده است.

برپایه این گزارش، علاقمندان می توانند برای آشنایی بیشتر به موسسه جامعة القرآن الکریم به پایگاه اطلاع رسانی این موسسه قرآنی به نشانی http://www.jameatulquran.com  مراجعه نمایند.




تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 7:3 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی