به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، امر به معروف و نهی از منکر در مقیاس وسیع و عمومی خود حتی از جهاد بالاتر است و اساس جهاد را این فریضه استوار میکند اما اینکه امر به معروف و نهی از منکر چیست و ما در مقابل آن چه وظیفهای داریم در آیات و روایات به صراحت بیان شده است.
امر به معروف و نهی از منکر یکی از ارکان اساسی اسلام و ضامن برپا داشتن همه فرایض اسلامی است و باید در جامعه ما احیاء شود و هر فردی از آحاد مردم، خود را در گسترش نیکی و صلاح و برچیده شدن زشتی و گمراهی و فساد، مسئول احساس کند.
با توجه به اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر از این پس در صفحه حقوقی قضایی، دیدگاهها و بیانات مقام معظم رهبری را در مورد این فریضه دینی مرور میکنیم.
*مفاهیم و تعالیم اسلامی را در فضای محیط کار، احیا کنیم
مقام معظم رهبری در تاریخ 4 شهریور 1371 در دیدار با اعضای انجمنهای اسلامی ادارات، کارخانهها و بیمارستانهای سراسر کشور، بیان کردند؛ زبان گویا، یعنی اینکه مفاهیم و تعالیم اسلامی را در فضای محیط کار احیا کنیم، طوری شود که در محیط کار اسلام حس شود. نه مثل دوران طاغوت که انسان وقتی به داخل محیطی میرفت احساس میکرد در آن محیط همه چیز ضد اسلام است. رفتار زنان، پوشش زنان، برخورد مردان، جلف گریهایی که گاهی بعضی از مردان و زنان میکردند، در آن دوران غیر اسلامی بود.
نقطه مقابل آن فضای اسلامی است، به نحوی که وقتی انسان وارد ادارهای میشود، نگاه کند ببیند آثار اسلام همه جا پیداست، وقت ظهر میشود مردم میروند نماز، زنان با پوشش مناسب میآیند. مردان و زنان ارتباط و برخوردشان در داخل اداره متین و محترمانه است.
*با عواملی که محیط را از شکل اسلامی خارج میکند، مقابله کنید
با عواملی که محیط را از شکل اسلامی خارج میکند، مقابله کنید. با گفتار، با سخنرانی، با پخش جزوات مناسب، با تذکرات بجا، با امر به معروف و نهی از منکر که وظیفه شما در داخل محیط کار و در همه جا است، با این روشها کاری کنید که فضا فضای اسلامی شود.
همه تشکیلات به خصوص مدیریتی که شما با او کار میکنید، موظفاند در این راه به شما کمک کنند و کارهای شما را تسهیل کنند.
.: Weblog Themes By Pichak :.