***نسیم معرفت***
اهمیت وارزش مباحثه بین طلاب در حوزه های علمیه
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله رحمان زاده گیلانی ، مدیر سابق حوزه های علمیه گیلان گفت: اصل فرهنگ مباحثه به عنوان روشی سنتی و در عین حال موثر، همچنان به عنوان یکی از بهترین شیوه های فهم صحیح و عمیق مطالب در حوزه های علمیه، رایج است.
وی افزود: در واقع در فرایند مباحثه آنچه رخ می دهد، این است که در حین انجام آن، بسیاری از کم و کاستی ها و ناگفته ها یا گفته های مبهم و نامفهوم در جهت رفع اشکال از طرفین مباحثه، هویدا و آشکار می شود.
حجت الاسلام والمسلمین رحمان زاده یکی دیگر از فواید مباحثه را کنجکاوی و جستجو برای پاسخ به سوالات ایجاد شده در هنگام مباحثه عنوان کرد و افزود: هم اکنون نیز شاهد هستیم که با توجه به اثربخشی روش مباحثه این روش به عنوان یکی از روش های نوین و موفق در کشوری همچون ژاپن در حال اجرا است.
مدیر سابق حوزه های علمیه گیلان با بیان اینکه اصل مباحثه، اصل بسیار مترقی و پیشرفته ای است که مناسب شرایط هر زمان است و در هر نوع مرکز آموزشی قابل استفاده و بهره برداری می باشد، تصریح کرد: نباید این گونه تصور شود که تمام روش های قدیمی و سنتی کارایی خود را از دست داده و برای نسل جدید کاربردی نیست بلکه باید از نکات مثبت آموزشی گذشته و روش های جدید انتقال مفاهیم دینی و علمی برای تدوین شیوه مناسب تدریس، استفاده شود.
وی یکی از کارهای ضروری برای شکوفا شدن استعداد دانش پژوهان در علوم حوزوی و دانشگاهی را اکتفا نکردن به کتاب درسی و ترغیب و تشویق کردن دانشجو و طلبه به تحقیق و تفحص در زمینه های گوناگون علمی برای ایجاد جهش فکری و روبه رو شدن با مسائل جدید و دست نخورده دانست و خاطرنشان کرد: تنها در این صورت است که شیرینی یادگیری علم هم در کام دانش پژوه و هم در کام اساتید شیرین و گوارا می شود.
حجت الاسلام والمسلمین رحمان زاده، انجام کنفرانس های علمی توسط دانش پژوهان بعد از تدریس و بیان دروس توسط اساتید را از دیگر شیوه های مفید و علمی برای آشنایی دانشجو و طلبه به صورت عملی با شیوه تدریس کردن عنوان و اضافه کرد: مهم ترین اثر این کار این است که موجب حرکت دانشجویان به سمت مسائل جدید و انجام تحقیقات می شود.
***نسیم معرفت***
http://javananemasajed.ir/675/%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4_%D8%A8%DB%8C%D9%86%D8%B4_%D8_
.: Weblog Themes By Pichak :.