***نسیم معرفت***
به نام خدا
خصوصیات اخلاقی علامه حکیم عسکری گیلانی لشت نشایی از زبان جناب حجت الأسلام فرامرز علیزاده لشت نشایی
جناب مستطاب آقای حجت الأسلام فرامرز علیزاده لشت نشایی یکی از همشهری های علامه حکیم عسکری گیلانی لشت نشایی می باشد که در روز سه شنبه تاریخ 30شهریور 1395 برابر با هیجدهم ذی الحِجه 1437 ه.ق یعنی روز غدیر خُمّ به منزل بنده ( سیداصغر سعادت میرقدیم ) تشریف آوردند و در خلال دید و بازدید و تبادل سخن ، بنده یادی از حکیم عسکری نمودم و نکاتی از خصوصیات اخلاقی حکیم عسکری بیان کردم و از ایشان خواستم که درباره این شخصیت بزرگوار اگر مطالبی و نکاتی در خاطر دارند بیان نمایند که خوشبختانه با توجه به اینکه حکیم عسکری همشهری آقای علیزاده بود و سال ها با هم ارتباط داشتند نکات خوبی را مطرح کردند که مجموع نکات ایشان را فهرست وار تقدیم می کنم :
1- حکیم زین العابدین عسکری خیلی انسان منظم و وقت شناسی بود و به نظم در امور زندگی خیلی اهمیت می داد .
2- به وفای به عهد و وفای به وعده بسیار توجه داشت و اهمیت می داد . اگر به کسی قولی و وعده ای می داد وفادار بود .
3- خیلی نظیف و پاکیزه و مرتب و منظم بود و از اهل ژولیدگی بیزار بود . پنان مرتب و پاکیزه بود که حتی یک لکّه کوچک هم تو لباس هایش پیدا نبود . عبا و قبا و عمامه اش خیلی مرتب و تمیز و پاکیزه بود
4- هنگامی که کسی صحبت می کرد به سخنانش با دقت گوش می داد و توجه می کرد . اگر مطلب درستی بود تأیید می کرد و اگر مطلب نادرستی بود عالمانه جواب می داد .
5- به هنگامی که منبر می رفت به مخاطبین توجه داشت و دوست داشت که مردمی که پای منبرش هستند به مطالبش توجه کنند یعنی منبرش یک منبر تشریفاتی نباشد که چیزی بیان شود و وقت بگذرد و بعد مجلس تمام شود و بگویند که فلان جلسه و مجلس انجام شد .
6- انسان صادق و باصفایی بود و از حقه بازی و کَلَک بازی و حیله و نیرنگ بیزار بود .
7- با وقار می نشست و با وقار راه می رفت و در قم برای رفت و آمد به کلاس تدریس اکثرا با پای پیاده تردد می کرد .
8- سیر وسیاحت و سفر کردن را دوست داشت و به طلبه ها می گفت که هر دو ، سه ماهی حتما یک بار مسافرتی داشته باشید که در روح و روان و جسم اثر خوبی دارد . می گفت که آب اگر درجایی بماند کَدِر و یا آلوده و لَجَن می شود . آب جاری ، زلال و صاف است . سعی کنید مسافرت کنید تا روح تان زلال و صاف شود . گاهی که به لشت نشاء می آمد به اطراف می رفت تا از طبیعت زیبا استفاده نماید .
9- هرگز اهل لغو گویی و هرزه گویی نبود . سنجیده و با فکر و توجه حرف می زد .
10- درکارها خیلی جدّی بود و اهل سستی و سَمبَل کاری نبود . به کاری که انجام می داد خیلی اهتمام داشت .
11- در برابر حرف ها و سخنان سست و بی اساس واکنش نشان می داد و بطور مُستدَل رد می کرد .
12- اهل معرکه گیری نبود .
31 شهریور 1395 ه.ش
19 ذی الحِجّه 1437 ه.ق
روز چهارشنبه
سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
.: Weblog Themes By Pichak :.