سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

نصیحت امام خمینی به ائمه جمعه گیلان

نصیحت امام خمینی به ائمه جمعه گیلان

 

هر بیننده و خواننده منصفی با خواندن این عبارات، تصدیق می‌کند که این سخنان امام راحل، حرف دیروز، امروز و هر روز است و هنوز صدای امام به گوش می‌رسد. رنگ ایمان برای بازخوانی مطالبات تاریخی حضرت امام راحل از ائمه جمعه و جماعات گیلان، قسمتی از این سخنان را بازنشر می‌نماید

جمعه 18 اسفند 1396 - 22:41

قسمتی از سخنان امام خمینی در دیدار با ائمه جمعه گیلان:

ائمه جمعه برخی از شهرهای استان گیلان در تاریخ 22/10/1360 در جماران، به دیدار حضرت امام خمینی رفتند و مسائلی را درباره گیلان با آن امام عزیز مطرح کردند و امام نیز در سخنانی به مطالب مهمی درباره نقش روحانیون در سامان دادن امور مردم و انقلاب، و همچنین آگاهی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی منطقه گیلان پرداختند. این سخنرانی امام در جلد 15 از صحیفه امام، از صفحه 481 تا 488 منتشر شده است.[1]

هر بیننده و خواننده منصفی با خواندن این عبارات، تصدیق می‌کند که این سخنان امام راحل، حرف دیروز، امروز و هر روز است و هنوز صدای امام به گوش می‌رسد. رنگ ایمان برای بازخوانی مطالبات تاریخی حضرت امام راحل از ائمه جمعه و جماعات گیلان، قسمتی از این سخنان را بازنشر می‌نماید:


اوایل انقلاب دیدار با امام خمینی در قم- حجج اسلام محمد زاهد، پور جعفر، امینیان و عبدالعظیم یکتا

 

نصیحت امام خمینی به ائمه جمعه گیلان


«و این روحانیون هستند که باید قدر این مسائل را بدانند. روحانى اگر درست شد همه چیز درست مى‏شود و اگر ـ خداى نخواسته ـ فاسد شد، فَسَدَ الْعالَمُ. این مسأله، واقعیتى است. من در جوانى در بعضى از بلاد، گاهى در ایام تابستان مى‏رفتم و بعضى جاها را مى‏دیدم که مردم همه خوبند. [شهر] محلات را ـ محلاتى که نزدیک خمین است ـ مى‏دیدم که مردم چقدر متدین و خوبند. بعد وقتى که انسان متوجه مى‏شد مى‏دید که عالِم آنجا مرد خوبى است. یکى دو تا عالِم خوب بودند، مردم به تَبَع آنها خوب مى ‏شدند. هر جا عالِم خوب باشد، اصلاح مى‏کند مسائل را، البته عالمِ عاقلِ متدین. و اگر ـ خداى نخواسته ـ انحرافى در این قشر پیدا بشود، انحراف سرایت مى‏کند. مردم نظرشان به این جمعیت است، مى‏بینند چه مى‏کند.

از این جهت، الآن یک مسئولیت بزرگى به دوش همه ماها هست؛ همه ائمه جمعه، همه ائمه جماعت و همه علماى بلاد؛ یعنى، خدا دیگر عذر را برداشته است. اگر ما در چند سال پیش از این عذر داشتیم که خوب با سرنیزه که ما نمى‏توانیم مقابله کنیم، یک کلمه بگوییم حبس است، اینها خوب، یک عذر بود. امروز دیگر تمام عذرها منقطع شده است؛ یعنى، خدا حجت را بر ماها تمام کرده است. نمى‏توانیم بگوییم که ما نکردیم چون نمى‏توانستیم. الآن همه شما توانایى دارید که هر کدام در محیط خودتان، آن محیط را اصلاح کنید. به اصلاح خودتان، و با تفاهم با مردم و تفاهم با مسئولین امور، مى‏توانید اصلاح کنید مسائل را.

از این جهت ما همه‏ مان موظف به این معنا هستیم که عملًا وحدت را [حفظ کنیم‏] بین این محلهایى که هستیم؛ حالا هر کدام، شهریها در شهرها و دهاتیها در دهات و روستاییها در روستاها. اگر اینها همه با هم تفاهم کنند و تبلیغ بشود به اینکه ما همه باید با هم باشیم، ما همه باید با هم کار بکنیم. مثلًا مسائلى که هست حل مى‏شود و بحمد اللَّه مردم هم حاضرند…

و آن چیزى که از همه مهمتر است، روحانیون است. اگر چنانچه روحانیون در هر محلى که هستند به وظایف روحانیت خودشان، معنویت خودشان، تبلیغات معنوى خودشان، عمل بکنند، مردم اصلاح مى‏شوند و مردم حاضرند الآن براى پذیرفتن، همه مردم. بنابر این، هم اسلام همه مسائل را آورده است و هم شما مى‏توانید همه مسائل را پیاده کنید، اسلام همه‏ اش را آورده است. اما یک وقت بود که نمى‏توانستید، قدرت بر این مطلب نداشتید.

امروز قدرت دارید که مردم را اصلاح کنید و قدرت دارید که ـ خداى نخواسته ـ بر خلافش باشید و هیچ عذرى هم ندارید. نه من عذر دارم نه شما، نه سایرین، هیچ کدام عذر نداریم که بگوییم نشد، نمى‏شد، نمى‏توانستیم. هر کسى توانایى تبلیغ را دارد در هر جا و توانایى اینکه اگر در بین ـ مثلًا فرض کنید ـ یک گروهى با گروه دیگرى اختلاف پیدا بشود این توانایى براى آقایان هست که آنها را آشتى بدهید، به حسب نوع این طور است که ائمه جماعت و ائمه جمعه خصوصاً در بین مردم، حالا این است که مردم دوست مى‏دارند و تَبَعیّت مى‏کنند. و لهذا، ائمه جمعه الآن تکلیفشان از ائمه جماعت بیشتر است؛ براى اینکه آنها یک مرکز حساسى را دارند و یک مطالب حساسى را ادا مى‏کنند، مردم هم حاضرند. از این جهت، ائمه جمعه الآن تکلیفشان از سایرین بیشتر است که اگر ـ خداى نخواسته ـ یک وقت در گفتارشان، در کردارشان، یک خلافى واقع بشود این خلاف سرایت مى‏کند. مردم مى‏فهمند و شایع نمى‏کنند. و اگر چنانچه ائمه جمعه در همه کشور با وحدت کلمه مردم را دعوت کنند به صلاح، دعوت کنند به اسلام، این مردم که همه قبول دارند ائمه جمعه خودشان را مردم مى‏روند دنبال اینها و کارها را انجام مى‏دهند.»

 —————————————————

[1] . ائمه جمعه حاضر در این جلسه عبارت بودند از حجج اسلام آقایان: احسان‏بخش( امام جمعه رشت)، شمس( امام جمعه لنگرود)، قربانى( امام جمعه لاهیجان)، یکتا( امام جمعه صومعه سرا)، قتیل زاده( امام جمعه بندر انزلى)، اجاق نژاد( امام جمعه آستارا)، صفوى( امام جمعه فومن)، قدس( امام جمعه کلاچاى)، شفیعى( امام جمعه چابکسر) و ناطقى( امام جمعه هشتپر).

http://www.rangeiman.ir/11730/%d9%86%d8%b5%db%8c%d8%ad%d8%aa-%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%85-%d8%ae%d9%85%db%8c%d9%86%db%8c-%d8%a8%d9%87-%d8%a7%d8%a6%d9%85%d9%87-%d8%ac%d9%85%d8%b9%d9%87-%da%af%db%8c%d9%84%d8%a7%d9%86/




تاریخ : شنبه 96/12/26 | 8:31 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی