***نسیم معرفت***
به نام خدا
** اهمّیت دلسوزی و خیرخواهی برای مسلمانان
قالَ رَسُولُ اللهِ «صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ» : أَیُّمَا امْرِئٍ وَلِیَ مِنْ أَمْرِ الْمُسلِمینَ شَیْئاً وَ لَمْ یَحُطْهُم بِما یَحُوطُ بِهِ نَفْسَهُ لَمْ یَرَحْ رائِحَةَ الْجَنَّةِ.
هر کس بخشی و چیزی از کار مسلمانان را بر عهده و بدست گیرد و در کار آنها مانند کار خود دلسوزی و توجّه نکند ، بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد.
( کَنزُالعُمّال از مُتّقی هِندی ج 6 ص 20 حدیث 14654 . - نَهجُ الفَصاحَه از ابوالقاسم پاینده ص 206 حدیث 1025) .
قالَ رَسُولُ اللهِ «صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ» : أیُّما والٍ وَلِیَ شَیْئاً مِنْ أمْرِ أُمَّتی فَلَمْ یَنْصَحْ لَهُم ْوَ یَجْتَهِدْ لَهُمْ کَنَصیحَتِهِ وَ جُهْدِهِ لِنَفْسِه کَبَّهُ اللّهُ تَعالَى عَلَى وَجْهِهِ یَوْمَ القِیامَةِ فِی النّارِ.
هر والی و زمامداری که عُهده دار کاری از امور اُمّتم گردد پس برای آنها آنگونه که برای خود خیرخواهی و کوشش می کند ، خیرخواهی و تلاش نکند خداوند مُتعال در روز قیامت او را با صورت در آتش میاندازد «واژگون در جهنم می کند» .
( کَنزُالعُمّال از مُتّقی هِندی ج 6 ص21 حدیث 14664 .)
خیر خواهی و تلاش و کار و خدمت برای مردم یکی از نعمت های الهی است که اگر کسی توفیق چنین نعمتی نصیبش شده باید شکر الهی را بجا آورد و شکر گزار و سپاسگزار الهی باشد . خدمت به دیگران مخصوصا خدمت و خیر خواهی نسبت به طبقات مستضعف و ضعیف و کم برخوردار جامعه امر شایسته ای است و از اخلاق پیامبران الهی می باشد و سبب رضایت و خشنودی پروردگار و جلب رحمت و لُطف و عنایت الهی است . کسانی که مسؤلیت هایی در جامعه پیدا می کنند باید خیرخواهی و خدمت به مردم را سرلوحه کارشان قرار دهند و به این کار افتخار و مُباهات کنند که : توفیق خدمت کردن به مردم پیدا کردند و لحظه ای نباید خود را طلبکار مردم حساب کنند و بر آنها منّت بگذارند . متأسفانه در جامعه ما گاهی مشاهده می شود که برخی از مسؤلین صرفا جهت منافع شخصی خود کار می کنند و تا جایی کار و تلاش می کنند که با منافع آنها در تعارض و تضاد نباشد و در غیر این صورت با تمسک به صد عُذر و بهانه از زیر بار مسؤلیت شانه خالی می کنند و مردم را سرگردان و نگران می نمایند . چنین کسانی باید بدانند که پیامبر اکرم «ص» به آنها خطاب می کند و می فرماید : أَیُّمَا امْرِئٍ وَلِیَ مِنْ أَمْرِ الْمُسلِمینَ شَیْئاً وَ لَمْ یَحُطْهُم بِما یَحُوطُ بِهِ نَفْسَهُ لَمْ یَرَحْ رائِحَةَ الْجَنَّةِ. یعنی هر کس بخشی و چیزی از کار مسلمانان را بر عهده و بدست گیرد و در کار آنها مانند کار خود دلسوزی و توجّه نکند ، بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد . و یا اینکه فرمود : أیُّما والٍ وَلِیَ شَیْئاً مِنْ أمْرِ أُمَّتی فَلَمْ یَنْصَحْ لَهُم ْوَ یَجْتَهِدْ لَهُمْ کَنَصیحَتِهِ وَ جُهْدِهِ لِنَفْسِه کَبَّهُ اللّهُ تَعالَى عَلَى وَجْهِهِ یَوْمَ القِیامَةِ فِی النّارِ. یعنی هر والی و زمامداری که عُهده دار کاری از امور اُمّتم گردد پس برای آنها آنگونه که برای خود خیرخواهی و کوشش می کند ، خیرخواهی و تلاش نکند خداوند مُتعال در روز قیامت او را با صورت در آتش میاندازد .
کسی که مسؤلیتی به عهده می گیرد باید در خدمت مردم باشد و به خواسته ها و نیازهای واقعی و به درد و دل ها و شکایات آنها توجه نماید و در حدّ توانِ خود در رفع رنج ها و آلام مردم بکوشد و موجبات رشد و ترقّی و آسایش آنها را فراهم آورد . در نظام جمهوری اسلامی ایران قبول مسؤلیت مساوی با خدمت کردن و نوکری کردن برای مردم است و هر مسؤلی در هر جایی باید خود را نوکر مردم و جامعه بداند . در روایتی از پیامبر اکرم («صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ») آمده است که فرمود : سَیِّدُ القَومِ خادِمُهُم یعنی رئیس و پیشوای هر قومی خادم و نوکر آن قوم است . حضرت آیت الله امام خامنه ای در 17 آبان 1399 در آغازین درس خارج فقه شان در رابطه با اینکه خدمت به مردم همان نوکری کردن برای مردم است و با خدمت کردن آدمی می تواند به سِیادت و سروری برسد فرمودند : (هر کسی بیشتر خدمت کند ، او اَولی به سِیادت است بنابراین برای اینکه بفهمیم سیّد قوم کیست ، سراغ حَسَب و نَسَب و اسم و عُنوان نرویم بلکه به سراغ کسی برویم که بیشتر به این قوم خدمت میکند، او سیّد قوم است . کسی که سیّد قوم است و به هر جهت و دلیلی به او سیادت و ریاست در این قوم داده شده است او باید خادم این قوم باشد . اینکه گاهی تعبیر میشود مسئولین «نوکر» مردماند، بعضی ایراد میگیرند که آقا این کلمه «نوکر» را نگویید! این کلمه پیغمبر است؛ خادم یعنی نوکر. ) .
امیدواریم کسانی که نام و نشانی در این نظام و کشور پیدا کردند و موقعیّت و مقام و شُهرتی در این کشور امام زمان (عج) و نظام جمهوری اسلامی پیدا کردند و پُست و مقامی برای آنها فراهم شده است خدمتگذار ملّت و مردم باشند و خود را برتر از مردم ندانند و دَور خود حصارکشی نکنند و هم خودشان به دیدار مردم عزیز بروند و هم مردم بتوانند طبق یک برنامه ریزی درست به حضور آنها برسند و راحت بتوانند نیازها و مشکلات خود و منطقه شان را منعکس کنند . اگر ملت و مسؤلین با هم باشند دشمن یا دشمنان هیج غلطی نمی توانند بکنند و در غیر این صورت ممکن است دشمنان طمع کنند و از شکاف ها و روزنه هایی که ایجاد می شود نیات پلیدشان را اجرا نمایند . در پایان شایسته است که سخن معروف بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی «ره» را یادآور شوم که فرموده بود : (اگر به من بگویند خدمتگزار ، بهتر از این است که بگویند رهبر . رهبری مطرح نیست، خدمتگزاری مطرح است. اسلام ، ما را موظّف کرده که خدمت بکنیم . خدمتگزاری مطرح است . )
** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
************************************
*** قرآن کتابی پراز خیر وبرکت+ کتابخانه اینترنتی آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=2252 +کلیک کنید .
*** انسان گُل سَرِ سَبَدِ موجودات(تفسیر)+ تنظیم و اصلاحات و اضافات توسط استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+ پایگاه اندیشوران حوزه + http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=6779 .+کلیک کنید .
***کتابخانه اینترنتی آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی ....+کلیک کنید
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
***استاد سید اصغر سعادت میر قدیم لاهیجی - پایگاه اندیشوران حوزه+http://saadat.andishvaran.ir/fa/ScholarMainpage.html.+کلیک کنید+
http://www.diyareaftab.ir/news/1521/ + پایگاه خبری دیار آفتاب +
وظایف روحانیت نسبت به آینده انقلاب اسلامی+استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
http://www.diyareaftab.ir/news/1521/+پایگاه خبری دیار آفتاب
*****************
http://neshasteasatid.com/node/1911+ وظایف روحانیت نسبت به آینده انقلاب اسلامی+از استاد سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
*****************
https://www.dana.ir/news/640868.html/%D9%88%D8%B8%D8%A7%DB%8C%D9%81-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C + وظایف روحانیت نسبت به آینده انقلاب اسلامی+استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+شبکه اطلاع رسانی دانا+ استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+
وظایف روحانیت نسبت به آینده انقلاب اسلامی - راه دانا+استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی + https://www.dana.ir/news/640868.html/%D9%88%D8%B8%D8%A7%DB%8C%D9%81-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C .
شَکَوْتُ اِلَی اَبِی عَبْدِ اللهِ (ع) تَفَرُّقَ اَمْوَالِنَا وَ مَا دَخَلَ عَلَیْنَا فَقَالَ: عَلَیْکَ بِالدُّعَاءِ وَ اَنْتَ سَاجِدٌ، فَاِنَّ اَقْرَبَ مَا یَکُونُ الْعَبْدُ اِلَی اللهِ وَ هُوَ سَاجِدٌ.
به امام صادق(ع) از پراکنده شدن اموالمان و بلایی که بر سرمان آمده بود، شِکوه کردم، فرمود: زمانی که در سجده هستی دعا کن، زیرا نزدیک ترین زمان بنده به خداوند وقتی است که در سجده است.( وسائل الشیعه ج 6 ص317 - اَلکافی ج 3 ص 324 )
*** بحث خُمس - +http://ayatollahnekounam.com/2018/07/16/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%86%D9%87%D9%85-%D8%AE%D9%85%D8%B3/ + .
.: Weblog Themes By Pichak :.