سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مقامات پلیس استان کربلا از پایان غائله هواداران الصرخی در این استان خبر داد.

به گزارش سرویس بین‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از الغد پرس:فرماندهی پلیس استان کربلا اعلام کرد نیروهای امنیتی موفق شدند تا بطور کامل درگیری های مسلحانه میان افراد پلیس و حامیان "محمود الحسنی الصرخی" را کنترل کنند.

فرماندهی کربلا تاکید کرد دستگاه های امنیتی در این استان بطور کامل فتنه "گروه ستمگر" را زیر پا گذاشتند.

"سرهنگ احمد الحسناوی" مدیر رسانه ای پلیس کربلا در بیانیه اعلام کرد در حالی که کربلای امام حسین علیه سلام خود را آماده مبارزه با گروههای تروریستی و اندیشه تاریک تکفیر می کند، در حالی که کربلای محبت و صلح، آغوش خود را برای آوارگان جنهم خشونت می گشاید، خشونتی که وحدت عراق را هدف قرار داده است، با وجود همه صبری که شهروندان کربلا و فرزندان دلیر آن پیشه کرده اند، گروهی گمراه به ندای حق گوش نداده و آداب مهمانی و لطف اهالی کربلا را به جا نیاوردند.

خاطرنشان می شود، بامداد روز چهارشنبه هواداران "محمود الصرخی" مرجع خود خوانده درصدد به آشوب کشاندن شهر کربلا را داشتند که با مقابله نیروهای امنیتی عراق روبرو شده و به کار خود پایان دادن




تاریخ : پنج شنبه 93/4/12 | 12:9 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


رهبری رهبر معظم انقلاب در دیدار اساتید، محققان و پژوهشگران دانشگاه‌ها:

نهضت علمی کشور نباید متوقف شود/ تبدیل شدن دانشگاه‌ها به باشگاه‌ سیاسی سمّی مهلک است

خبرگزاری تسنیم: صدها نفر از استادان دانشگاهها عصر امروز (چهارشنبه) در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی به هم اندیشی و تبادل نظر در زمینه های علمی – دانشگاهی – فرهنگی – اجتماعی – اقتصادی و سیاسی پرداختند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری در ابتدای این نشست که بیش از 2 ساعت به طول کشید، 7 نفر از استادان دانشگاهها، دیدگاههای مختلف خود را بیان کردند. سپس حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اهمیت «تداوم جدی، پر شتاب و همه جانبه‌ی نهضت علمی» بعنوان عامل اصلی شکل دهنده سرنوشت آینده ایران و جهان اسلام، افزودند: تحقق این هدف مهم، نیازمند فعالیت و مدیریت جهادی کسانی است که عاشق پیشرفت میهن و ملت هستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیدار با اساتید دانشگاهها را یکی از شیرین ترین جلسات خواندند که هدف اصلی آن احترام و تکریم نمادین «دانشمندان و مجموعه زبدگان و نخبگان علمی و فکری کشور» است.
حضرت آیت الله خامنه ای مطالبی را که برخی از اساتید دانشگاهها در این دیدار بیان کردند، مفید و بسیار خوب دانستند و گفتند: انشاءالله از مجموع این مطالب، در برنامه ریزی ها و تبادل نظر با مسئولین استفاده خواهد شد و باید تأثیرگذاری این مطالب دیده شود.
ایشان بعد از این مقدمه چند نکته مهم را درخصوص حرکت علمی کشور بیان کردند. لزوم کُند و متوقف نشدن علمی کشور و ادامه آن با حرکتی پرشتاب تر و مضاعف، اولین نکته ای بود که رهبر انقلاب اسلامی مطرح کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: حرکت علمی کشور موضوعی اساسی برای آینده کشور و جامعه و حتی برای دنیای اسلام است.
ایشان افزودند: پس از سالها تأکید بر اهمیت کار علمی، اکنون حرکت علمی کشور به موفقیت های بزرگی دست یافته و در بُعد جهانی نیز شناخته شده است و در واقع می توان گفت از نهضت علمی جمهوری اسلامی ایران، در دنیا، رونمایی شده است.
رهبر انقلاب اسلامی به یک دغدغه مهم درخصوص پیشرفت های علمی کشور اشاره کردند و گفتند: مهمترین نگرانی این است که نهضت علمی کشور که پس از سالها زحمت و مجاهدت و حرکت در مسیری سخت، به نیمه راه رسیده است، دچار وقفه یا توقف شود.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: هرگونه توقف در این مسیر و یا کُند شدن شتاب موتور علمی کشور، با عقب گرد همراه خواهد بود.
ایشان افزودند: اگر این نهضت و حرکت علمی متوقف شود، بازگرداندن آن، بسیار مشکل خواهد بود بنابراین همه باید با تمام توان، به پیشرفت علمی کشور کمک کنند.
رهبر انقلاب اسلامی، متوقف شدن حرکت علمی کشور را یکی از نقشه های اصلی جبهه دشمنان نظام اسلامی دانستند و درخصوص استفاده مکرر از کلمه «دشمن» گفتند: برخی درخصوص استفاده از کلمه «دشمن» و تکرار آن، حساسیت دارند در حالیکه در قرآن کریم نیز بارها کلمه های شیطان و ابلیس تکرار شده که پیام آن، غافل نشدن از شیطان و دشمن است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: تکیه بر موضوع دشمن به معنای توجه نکردن به مشکلات و عیوب داخلی نیست اما غفلت از دشمن بیرونی، خطای راهبردی عظیمی است که ما را دچار خسارت می کند.
ایشان خاطرنشان کردند: مقابله با نقشه و چالش خصمانه دشمن، نیازمند حرکت و مدیریت جهادی در عرصه علمی و مقابله صحیح و هوشمندانه مسئولان و اساتید دانشگاهها با آن است.
رهبر انقلاب اسلامی مسئولان وزارت علوم و دانشگاهها و اساتید را به مراقبت جدی برای ادامه پرشتاب حرکت علمی کشور توصیه مؤکد کردند و افزودند: متأسفانه ما در دورانهایی، نمونه های نامطلوبی را در دانشگاهها داشتیم که جوانان نخبه را به ترک کشور تشویق می کردند و یا در سالهایی، افرادی در داخل وزارت علوم، در مقابل حرکت علمی مانع تراشی می کردند، این موارد به هیچ وجه نباید تکرار شوند.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: دانشگاه نباید در اختیار کسانی قرار گیرد که پیشرفت علمی کشور را به هیچ می انگارند بلکه باید در اختیار کسانی باشد که عاشق پیشرفت علمی ایران هستند و اهمیت آن را برای سرنوشت کشور و ملت درک می کنند.
رهبر انقلاب از زاویه کوتاه و میان مدت نیز، پیشرفت علمی کشور را دارای فواید گرانقدر از جمله بی اثر کردن تحریم ها خواندند و خاطرنشان کردند: دشمن می خواهد با ابزار تحریم بر روی آبروی ملی ایرانیان فشار بیاورد و ملت را تحقیر کند که استمرار «نهضت و پیشرفت علمی»، این ابزار را هم بی اثر خواهد کرد.
ایشان توجه مسئولان به شرکتهای دانش بنیان را از عوامل مؤثر در پیوند «علم و صنعت و کشاورزی» خواندند و افزودند: شرکتهایی که با استانداردها و شاخصه های لازم، حقیقتاً دانش بنیان هستند می توانند در تداوم نهضت علمی، نقش مهمی ایفا کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به برخی افراد تریبون دار که در اصل مسئله پیشرفت علمی ایران، اظهار تردید می کنند افزودند: این صحبتها از روی بی اطلاعی است و باید برای اینگونه افراد در بخشهای مختلف، تور علمی گذاشت تا پیشرفتهای تحسین برانگیز پزشکی، هسته ای، نانو، سلولهای بنیادین و دیگر عرصه ها را درک کنند و از سر بی اطلاعی سخن نگویند.
ایشان، تدوین نقشه جامع علمی کشور را، مسئله ای راهبردی و مبنای سندهای علمی تنظیم شده برای بخش های مختلف کشور برشمردند و افزودند: لازم است سهم دانشگاه های مختلف در این نقشه جامع علمی، تعیین شود تا مراکز علمی براساس مزیتها و ظرفیتهای خود، مسئولیتشان را در این سند مهم ایفا کنند.
رهبر انقلاب اسلامی، انطباق هرچه بیشتر فعالیتهای علمی با نیازهای کشور را، ضرورتی اساسی خواندند و افزودند: البته مقالات علمی استادان ایرانی که در جهان مرجع علمی می شود باعث افتخار و نشانه پیشرفت ایران است اما لازم است مقالات و دیگر فعالیتهای پژوهشی علمی، ناظر به تأمین نیازهای داخلی باشد تا دانشگاهها سهم خود را در کمک به مدیریت کشور بخوبی ایفا کنند.
نکته مهم دیگری که حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با استادان دانشگاهها بیان کردند، تأثیرگذاری ویژه «سخن، رفتار و منش استادان» بر دانشجویان بود.
ایشان خاطرنشان کردند: تفوق علمی استاد، برای او جایگاه ویژه ای در ذهن و شخصیت دانشجو بوجود می آورد که لازم است از این جایگاه تأثیرگذار برای پرورش جوانانی «خوش روحیه، امیدوار، خوش بین، شجاع، آینده نگر، دارای ایمان و اعتماد به نفس، معتقد به مبانی نظام، برخوردار از روحیه خدمت و پایبند به تعلقات معنوی و میهنی» استفاده کرد.
رهبر انقلاب در نگاهی نقادانه به جریانی که مرعوب و مغلوب فرهنگ غربی است افزودند: این جریان هرچه را ملی، خودی و میهنی است مستقیم یا غیرمستقیم مایه تحقیر و استهزا قرار می دهد و موجبات دلزدگی و یأس دانشجویان را فراهم می کند که این کار، بسیار غلطی است.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین دروس معارف دانشگاهها را فرصتی بسیار ارزشمند خواندند و خاطرنشان کردند: اگر استادان معارف با هوشمندی، تکیه بر معلومات عمیق و به روز شده، با دانشجو مواجه شوند بیشترین سود را به کشور و جامعه می رساند که نهاد نمایندگی در دانشگاهها، باید به این مسئله دقت و برای آن برنامه ریزی کند.
حضرت آیت الله خامنه ای، تحول بنیادین در علوم انسانی را نیازی حقیقی خواندند اما افزودند: معنای تحول در علوم انسانی، بی نیازی از کارهای علمی و تحقیقاتی غربیها نیست.
ایشان در بیان علت لزوم تحول در علوم انسانی گفتند: مبنای علوم انسانی در غرب، مادی و غیرالهی است در حالیکه علوم انسانی هنگامی به حال فرد و جامعه مفید خواهد بود که براساس جهان بینی الهی و اسلامی استوار باشد که باید در این زمینه با سرعت مناسب و بدون کندی یا شتاب زدگی تلاش کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان، بار دیگر نکته ای بسیار مهم را مورد تأکید قرار دادند و افزودند: مسئولان ذیربط و مدیران دانشگاهها باید با جدیت از تبدیل مراکز علمی به محل جولان و فعالیتهای جریان های سیاسی جلوگیری کنند.
ایشان تبدیل دانشگاهها به باشگاههای سیاسی را سهم مهلک حرکت علمی کشور خواندند و خاطرنشان کردند: متأسفانه در دوره ای شاهد این پدیده زیان بار بودیم.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأیید و دفاع از نگرش، فهم و مشرب سیاسی در میان دانشجویان تأکید کردند: این مسئله با تبدیل مراکز علمی به جولانگاه جریانهای سیاسی تفاوت دارد.
ایشان خاطرنشان کردند: آرامش دانشگاهها، زمینه ساز و شتاب بخش حرکت علمی کشور است و اگر خدای نکرده این آرامش ضربه بخورد، حرکت علمی متوقف می شود و ایران به عقب باز می گردد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضای صفا و معنویت و صدق و اخلاص ماه مبارک رمضان، همگان را به بهره گیری حداکثری از این ماه پربرکت و تقویت ارتباط با خداوند و گسترش فضای خوش بینی و اعتماد و محبت و خیرخواهی در روابط اجتماعی توجه کردند.
در ابتدای این دیدار 7 نفر از استادان رشته های مختلف دانشگاهها، دیدگاههای خود را بیان کردند.
دکتر سید احمدرضا خضری – استاد تمام دانشگاه تهران در رشته الهیات و تاریخ تمدن
دکتر عباس علی آبادی – عضو هیأت علمی دانشگاههای تهران، اصفهان و مالک اشتر در رشته مهندسی مکانیک
دکتر ابراهیم پور جم – دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
دکتر شهلا باقری – دانشیار رشته جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی
دکتر سیدمهدی رضایت – استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران رشته فارماکولوژی پزشکی
دکتر محمد باقرخرمشاد – دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی رشته علوم سیاسی
دکتر شهرام علمداری – دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در سخنان خود، این محورها را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
- «اقتصاد مقاومتی»، تنها راه استمرار و افزایش پیشرفت کشور در همه شرایط
- ضرورت شناخت قابلیتها، ظرفیتها و نقاط ضعف و قوت در موضوع اقتصاد مقاومتی
- ادامه پرشتاب نهضت علمی و تقویت روحیه خود باوری
- توسعه کیفی آموزش عالی به ویژه در دوره های کارشناسی
- توجه عینی و برنامه ریزی شده به ارتباط دانشگاه و صنعت
- زمینه ها و عوامل بازآفرینی تمدن اسلامی، ایرانی
- تأکید بر جنبش نرم افزاری به عنوان موتور محرک شکل گیری تمدن نوین اسلامی – ایرانی
- پیشنهاد تشکیل کارگروههای تخصصی برای اصلاح ساختارهای دولتی در بخش کشاورزی
- برنامه ریزی برای مدیریت بازار محصولات کشاورزی به نفع تولید کنندگان
- اصلاح الگوی تغذیه و توجه به سیاستهای تبلیغی متناسب با این الگوها
- ضرورت حساسیت ویژه مسئولان وزارت علوم به حفظ آرامش مراکز آموزش عالی و پرهیز از استفاده از عناصر حاشیه ساز
- ضرورت توجه به نقش اصیل فرهنگ در تحلیلهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی
- طراحی رشته های جدید برای جریان سازی در تولید دانش فرهنگی و گفتمان سازی فرهنگی
- توجه بیشتر وزارت علوم به مصوبات شورای تحول در علوم انسانی
- اهمیت نظام سازی فرهنگی
- انتقاد از فعالیتهای ناهمگون و متفاوت سازمانها و نهادهای فرهنگی
- ضرورت تعمیق و کاربردی شدن پژوهشها
- پیشرفتهای تحسین برانگیز عرصه نانو، اثبات کننده توانایی ایرانیان در رشته های علمی
- لزوم توسعه حمایتها از همه مراحل زنجیره تولید علم تا محصول
- لزوم رصد مستمر تحولات پرشتاب منطقه ای و جهانی برای واکنش به موقع و هوشمندانه در مقابل این تحولات
- ضرورت تحرک بیشتر دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی در منطقه و جهان اسلام
- بررسی آسیبهای بیداری اسلامی و اهمیت «تغذیه فکری و اندیشه ای» جریانهای فعال
- هوشیاری و مراقبت از جریان تحجر و تکفیر به عنوان عامل تأمین کننده خواستهای دستگاه سلطه جهانی
- پیشنهاد توجه ویژه به «مدیریت بحران» و «پدافند غیرعامل» در برنامه ششم توسعه
- اهمیت تغییر رویکرد نظام آموزشی از دانش محوری به حکمت پروری
- تبدیل سیاستهای کلی سلامت به شاخصهای متعادل، عملی و قابل ارزیابی
- و اهمیت توجه به شاخصهای سلامت معنوی در مراحل مختلف تحصیلی

انتهای پیام/




تاریخ : چهارشنبه 93/4/11 | 11:58 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
پنج دستوری که قرآن برای "قرائت قرآن" داده‌است


 
ماه رمضان ماه گناه سوزی است ماهی است که ما قلب‌مان را پاک کنیم و اگر قلب‌مان را پاک کردیم خدا ما را می‌بخشد قرآن می‌فرماید «وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا» ببخشید همدیگر را «أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ» النور/22

گروه فرهنگی جهان نیوز ـ نسیم معنوی ماه های رجب و شعبان، درهای رحمت ماه رمضان را به روی بندگان گشود. فرصت ویژه ای که سالی یک ماه به انسان ها داده می شود تا فراتر از آنچه تصور می کنند از رحمت و مغفرت و برکت الهی برداشت کنند و دل را در ساحل امان معبود آرام و قرار دهند. این مختصر، مجموعه ای است از خواندنی ها، دیدنی ها و شنیدنی ها مرتبط با این ماه مبارک.

پوستر قرآنی/ کل شیء هالک الا وجهه



گفتاری از حجت الاسلام محسن قرائتی
رمضان؛ ماه گناه سوزی

در میان ماه‌ها تنها ماهی که اسم آن در قرآن برده شده، ماه رمضان است. اسم آن یازده تا محرم، صفر، ربیع الاول، ربیع الثانی، ذالقعده، ذالحجه، اسم هیچ ماهی برده نشده جز ماه رمضان.

رمضان از "رمض" است، رمض یعنی سوزاندن، رمضان یعنی گناه سوزی، یعنی ماهی که انسان با توبه و عبادت گناهان خودش را بسوزاند. عظمت ماه رمضان به قرآن است نه به روزه، چون قرآن وقتی می‌خواهد تعریف ماه رمضان را بکند می‌فرماید «شَهْرُ رَمَضَانَ» می‌دانی چه ماهی است؟ «الَّذِی أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ» البقرة/185 نمی‌گوید (شهر رمضان الذی انزل کتب علیکم الصیام) یعنی پز رمضان به قرآن است پز رمضان به روزه نیست.

وقتی خدا می‌خواهد بگوید روزه بگیرید با چه لحنی می‌گوید؟ اول می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا» نمی‌گوید(یا ایها الناس) یعنی‌ای مردم اما «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا» یعنی‌ای کسانی که ایمان آوردید، کلاس«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا» از(یا ایها الناس) بالاتر است یعنی اگر خواستید کسی حرف شما را گوش بدهد با کلاس او را صدا بزن نگو احمد بگو احمد آقا، نگو زهرا بگو زهرا جان، یعنی اگر خواستید که مردم گوش به حرفتان بدهند اسم آنها را با ادب ببرید.

دوم: اگر می‌خواهید مردم گوش به حرفتان بدهند قانون و دستوری که می‌دهید این دستور را آسان جلوه بدهید که آقا این دستوری که می‌دهم در همه‌ی کشورها هست ما اگر می‌گوئیم درخت خیابان و جنگل را قطع نکنید در تمام دنیا اینطور است، اگر می‌گوئیم موتور سوارها کلاه ایمنی بگذارند در همه‌ی دنیا است، اگر می‌گوئیم کمربند ایمنی، در همه‌ی دنیا است. یعنی اگر مردم بدانند که این قانون را همـة عقلا عمل کرده‌اند عمل کردن برای آنها آسان می‌شود. اگر مردم در قوانین بفهمند که این قانونی که به آنها گفته شد عقلای عالم این قانون را پذیرفته‌اند پذیرفتن این رقم قانون برای مردم آسان است ولذا قرآن می‌فرماید «کُتِبَ عَلَیْکُمْ الصِّیَامُ» واجب شد که روزه بگیرید بعد می‌گوید «کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ» البقرة/183 تمام ادیان روزه داشتند.

برای اینکه مردم به حرف شما گوش بدهند قانون را ساده جلوه بدهید بگوئید خیلی نیست، سی روز است «أَیَّامًا مَعْدُودَاتٍ» سی روز که چیزی نیست تا رویت را آنطرف کنی تمام می‌شود. بعد هم می‌گوید تبصره هم داریم بهترین قانون این است که تبصره داشته باشد که آدمهایی که نمی‌توانند بروند «فَمَنْ کَانَ مِنْکُمْ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ» اگر از شما مریض بودید یا مسافر بودید «وَعَلَى الَّذِینَ یُطِیقُونَهُ» البقرة/184 کسی که طاقت روزه گرفتن ندارد، یعنی قرآن واجب کرده بود اما برای کسی که اگر روزه بگیرد مریض می‌شود، اگر روزه بگیرد در شیرش اثر می‌گذارد و بچه‌اش نمی‌تواند شیر بخورد، اگر روزه بگیرد در بچه‌ای که توی شکمش است و حامله است اثر می‌گذارد، اگر دکتر متدینی گفت روزه برای چشم تو، برای مغز تو و اعصاب تو ضرر دارد، اگر واقعاً ضرر دارد نباید بگیرد و اگر کسی گفت روزه می‌گیرم؛ چوب می‌خورد چون به همان دلیلی که می‌گویند روزه بگیر به همان دلیل هم می‌گویند گاهی روزه نگیرید ما باید تعبد داشته باشیم.

برای باران ماه رمضان، ظرف ویژه بیاوریم

چون ماه رمضان باران‌های ویژه‌ای می‌آید ما باید ظرف هایمان را پر کنیم قبل از اینکه ظرفهایت‌ان را پر کنید آنرا بشوئید. وقتی می‌دانند که یک منطقه‌ای در یک فصل خاصی باران می‌آید؛ حکومت یا مردم سد می‌بندند که آبها را پشت سد ذخیره کنند برای روز مباد. اگر بدانند که آب جیره‌بندی است مثلا روزهای جفت این منطقه آب نیست یا روز‌های فرد منطقه آب نیست، تمام زن و مرد آن خانه ظرفهای‌شان را می‌شویند آن روزی که آب هست ذخیره بر می‌دارند برای آن روزی که نیست. برای ذخیره برداشتن ظرف پاک می‌خواهیم.. پس. بسم الله، قلب‌مان را پاک کنیم در اول ماه رمضان اگر کینـة کسی هست فحش داده حلال، تهمت زده حلال، غیبت کرده حلال، ظرفتان را بشورید چون قلبی که توی آن کینه باشد خداوند توی این ظرفی که پشه و سوسک است شیر و شربت نمی‌ریزد.

معنای قلب سلیم از دید آیات قران

قلب سلیم، توی قرآن سه تا قلب داریم: قلب سلیم «مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِیمٍ» الشعراء/89، قلب منیب «وَجَاءَ بِقَلْبٍ مُنِیبٍ» ق/33، قلب مریض «فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ» البقرة/10، قلب سلیم قلبی است سالم که هیچ شرکی توی آن نیست جز خدا کسی را نمی‌فهمد. قلب منیب، انابه یعنی گول می‌خورد منتهی برمی‌گردد، توبه می‌کند، گناه می‌کند، اما بعد می‌گوید استغفر الله، خدایا بد کردم، حلال کن، ببخش، قلب مریض، باز آن‌وقت مرض‌ها فرق می‌کند ما چند رقم مریض داریم اینها مهم است که می‌گویم.

گاهی شیطان وسوسه می‌کند، هل می‌دهد، می‌رود کنار گاهی غیر اینکه هل می‌دهد. می‌رود توی روح بدن، گاهی هم وقتی می‌رود داخل، بیرون می‌آید، گاهی هم که شیطان می‌رود داخل و بیرون نمی‌آید. همه‌اش را هم آیه داریم اگر هل می‌دهد می‌فرماید «فَوَسْوَسَ إِلَیْهِ الشَّیْطَانُ» طه/120 بسوی او وسوسه می‌کنند مثل آدمی که دستش نمی‌رسد ولی یک سنگی به ماشین پرتاب می‌کند. بعضی وقتها می‌رود بغل او، هل هم می‌دهد «مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنْ الشَّیْطَانِ» الأعراف/201 تماس می‌گیرد هل می‌دهد بعضی‌ها نه، شیطان آنها را هل می‌دهد و داخل هم می‌رود «یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ» الناس/5 فی، یعنی می‌رود داخل. گاهی وقت‌ها که می‌رود داخل دیگر بیرون هم نمی‌آید «فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ» الزخرف/36 یعنی همانجا می‌ایستد یعنی انواع نفوذها فرق می‌کند.

ماه رمضان ماه پاک شدن قلب‌ها

ماه رمضان ماه گناه سوزی است ماهی است که ما قلب‌مان را پاک کنیم و اگر قلب‌مان را پاک کردیم خدا ما را می‌بخشد قرآن می‌فرماید «وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا» ببخشید همدیگر را «أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ» النور/22 ما زن داریم مرد داریم که جمکران می‌رود، روضه‌ی هفتگی می‌رود، سینه می‌زند، دو سه لیتر گریه می‌کند، اما کینـة مردم توی دلش هست. قرآن می‌فرماید اگر می‌خواهی تو را ببخشم کینـة مردم را از توی دل خودت بردار «وَلْیَعْفُوا» از نظر ما طلبه‌ها، از نظر ادبیات عرب امر است، امر هم یعنی واجب است، باید عفو کنند همدیگر را «وَلْیَصْفَحُوا» یعنی باید پرده را برگردانند می‌گویند صفحـة کتاب یعنی برگردانند «وَلْیَصْفَحُوا» یعنی صفحـة قلبت را برگردان شتر دیدی ندیدی «أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ» نمی‌خواهی خدا تو را ببخشد؟ اگر می‌خواهی خدا تو را ببخشد تو هم مردم را ببخش.

ماه رمضان ماه عبادت است ماه قرآن است. یک آیه قرآن خواندن ثواب یک ختم قرآن دارد بسیاری از خانمها و برادرهایی که قرآن بلد نیستند همین ماه رمضان شب‌های طولانی چقدر آدم داریم که قرآن می‌تواند بخواند این بشود معلم همان توی خانه و توی همسایه و فامیل یک آپارتمان چهار پنج طبقه کمتر یا بیشتر، توی اینها یکی قرآن بلد است باقی‌ها هم بلد نیستند آنکه بلد است ماه رمضان بعد از افطار بشود معلم آن هم که بلد نیست بشود شاگرد، آرام بخواند اینها هم عقب او بخوانند الحمدلله تلویزیون و رادیو معارف و رادیو قرآن و رادیو سراسری چند دفعه یک دور قرآن را می‌گذارند نوارهایی هست که از طرف سازمان تبلیغات و دفتر تبلیغات اوقاف، الحمدلله الان با این شرایط خیلی زیاد راحت می‌شود قرآن یاد گرفت خیلی‌ها باسوادند، الحمدلله خیلی‌ها قرآن بلد هستند الان ما چندین هزار جوان و نوجوان داریم که حافظ قرآن است.

خاطره ای جالب از سفر به یکی از کشورهای اسلامی

یک زمانی ما رفتیم یکی از کشورها، اول انقلاب بود خیلی بد بود آبرویمان رفت، با من مصاحبه کردند بعنوان شخصیتی که از ایران آمده گفتند آقا بفرمائید که در کشور جمهوری اسلامی چند تا حافظ قرآن است؟ خوب، اول انقلاب بود، ما خیلی هم حافظ قرآن نداشتیم، گفتم اگر بگویم کم داریم آبروی نظام می‌رود بگوئیم زیاد داریم دروغ گفته‌ایم، گفتم تکرار کن سؤالت را، من وقتی جواب بلد نیستم می‌گویم تکرار کن سؤالت را، توی این تکرار فکر می‌کنم می‌گوئیم یکبار دیگر بفرما چه سؤالی کردی، و اما چند تا حافظ قرآن داریم، ما در ایران خیلی حافظ قرآن نداریم ما در ایران محافظ قرآن خیلی داریم، بنده خدا گیج شد گفت حافظ چیه؟ محافظ چیه؟ گفتم حافظ این است که شما قرآن را حفظ می‌کنی همینطور تند تند می‌خوانی محافظ بسیجی‌های ما هستند تکه تکه می‌شوند ولی یک تکه زمین‌شان را به صدام نمی‌دهند اما ممکن است حمد و سوره‌اش هم غلط باشد، این‌را می‌گویند محافظ قرآن، ما حافظ نداریم اما محافظ داریم یعنی هشت سال بمباران شدیم اما یک سانتی متر زمین به دشمن ندادیم.

الان هم حاضر هستیم که همین جوانهای ما که بعضی هایشان هم بعضی جاها از آنها گله دارد راجع به بعضی چیزها که چرا قیافه‌اش اینطور است، چرا فکل او اینطور است، بعضی‌ها را هم که آدم دلش نمی‌خواهد که اینطور باشد همین‌ها هم چنان ته دلشان به خدا بدهکار است، چنان معتقداتی دارند که اگر احساس کنند خطر جدی است همانها با همان شرایطی که ما فکر می‌کنیم حزب اللهی نیستند می‌بینی عجب نیروهایی هستند، چقدر جوهر دین توی اینها قوی بود و ما خبر نداشتیم خیلی هم به ظاهر نمی‌شود قضاوت کرد اما ما می‌گوئیم تو که باطنت خوب است چرا ظاهرت اینجوری است؟!

5 دستوری که قرآن برای قرائت قرآن داده‌است

پنج تا دستور توی قرآن هست که چطور قرآن بخوانیم چون خود قرآن گفته که با من چه جوری برخورد کن اول گفته بی وضو نباش لَا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ» الواقعة/79 یکی از معناهایش این است که بی وضو نباش یک معنای بالاترش هم این است که واقعیات و انوار قرآن را روح‌های مطهر درک می‌کنند. یعنی تا روح مطهر نباشد معارف نورانی را درست درک نمی‌کند. قرآن پشت و پیش هم دارد ظاهر و باطن هم دارد گاهی وقتها ظاهر قرآن یک چیزی می‌گوید باطن قرآن کلاس بالاتری می‌دهد.

اول می‌گوید با وضو باشیم، بعد وقتی که وضو گرفتیم می‌گوید: «فَاقْرَءُوا» المزمل/20 بخوان، بعد می‌گوید شیوه‌ی قرآن هم «وَرَتِّلْ الْقُرْآنَ تَرْتِیلًا» المزمل/4 یعنی با صوت خوب، با حزن، یعنی با ترتیل کلماتش را نه هم جویده بخوان، حالا ترتیل هم معنا شده. بعد می‌گوید هر چی هم می‌توانی بیشتر بخوان «فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنْ الْقُرْآنِ» المزمل/20 یعنی هر چه نشاط داری.

بعد هم می‌گوید تدبر کن این آیه چه می‌گوید؟ یعنی به سراغ تدبر و تفسیر بروید بعد از تدبر هم می‌گوید حالا که فهمیدی عمل کن بعد از عمل هم می‌گوید به دیگران ابلاغ کن «وَإِذْ صَرَفْنَا إِلَیْکَ نَفَرًا مِنْ الْجِنِّ» الأحقاف/29 گروهی از جن آمدند بروند صوت قرآن را شنیدند گوش دادند همین چند تایی که شنیدند فوری رفتند به دیگران منتقل کردند، یعنی لازم نیست کسی که می‌خواهد تبلیغ کند تمام دین را بلد باشد این مقداری که بلد است برود بگوید چهار تا آیه بلدی همین چهار تا را بگو یک برگ زرد وقتی می‌افتد توی حوض این برگ زرد هم کشتی چهار تا مورچه می‌شود بابا تو برگ زرد، این برگ زرد هم می‌تواند کشتی چهار تا مورچه بشود همین یک کلمه‌ای را که بلدی همین یک کلمه را به دیگران بگو، بگو که آقا من این یک کلمه را امروز یاد گرفته‌ام می‌خواهم منتقل کنم. ما حدیث داریم که وقتی می‌خواهید پول بدهید به فقیر بده به بچه‌ات که او بدهد به فقیر، یعنی چه؟ یعنی این انفاق را به نسل بعد هم منتقل کن. پدرانی که تا حالا جلسات قرائت داشته‌اند ممکن است که سال دیگر جلسه قرائت نداشته باشند پول بدهند به پسرشان بگویند تو جلسـة قرائت درست کن مگر نمی‌خواهی که جلسـة قرآن تشکیل بدهی این پول، هم شاگردیهایت را دعوت کن استاد قرائت را من می‌آورم، مگر افطاری نمی‌دهی آقا جان من افطاری نمی‌دهم تو هم شاگردیهایت را دعوت کن تو امسال افطاری بده، یعنی این انفاق و این افطاری و این جلسات این عزاداریها به یک نسل بعد هم منتقل بشود اگر نشود می‌بینی که پدر دو ضربه سینه می‌زند پسرش هم کنار خیابان دارد نگاه می‌کند یعنی شکاف بین این دو نسل نباید باشد. انتقال این جلسات این مسئلـه‌ی مهمی است ولذا داریم مسجد که می‌روید دست بچه‌تان را بگیرید ببرید توی مسجد بچه‌ها باید توی مسجد بیایند کسی نباید بگوید بچه می‌آید چه می‌شود اذیت می‌کند.

پیغمبر (صل الله علیه و آله) سخنرانی می‌کرد امام حسن و امام حسین(علیهما السلام) کوچولو بودند تازه راه افتاده بودند بعد هم می‌افتادند پیغمبر(صل الله علیه و آله) دید اینها وارد مسجد شدند هی می‌افتند از منبر پائین آمد رفت اینها را بغل کرد آمد روی منبر نشست بچه‌ها را هم روی زانو نشاند شروع کرد به سخنرانی کردن. این یعنی احترام به بچه. بچه باید مسجد را ببیند، بچه باید موعظه را بشنود، تاریخ را باید بشنود، امام حسین(علیه السلام) بچه هایش را که برد کربلا می‌خواست جنایات بنی امیه را ببینند برگرددند سخنرانی کنند آن زمان که نه ضبط صوت بود و نه دوربین این بچه‌ها مثل دوربین با چشم هایشان فیلمبرداری کردند با گوشهایشان ضبط صوت بودند اینها آمدند گرفتند منتقل کردند این جلسات قدیمی را خیلی به آن عنایت داشته باشیم.

خاطره ای که سفیر ایران در فرانسه نقل کرد

من فرانسه بودم سفیر ما خاطره‌ای نقل کرد خیلی تکان دهنده، گفت یک کسی آمده پهلوی من گفت ببین من مذهبی نیستم خانمم هم می‌دانی که وضع حجابش چه جوری است خودم هم اصلاً مذهبی نیستم اما خیلی به غرورم بر می‌خورد که بیائیم مسیحی شویم ولی بچه‌مان آمده می‌گوید بابا جان نمی‌شود ما مسیحی شویم؟ من گفتم که ولله ما مسلمان نیستیم اما اینقدر هم غیرتم اجازه نمی‌دهد که بیایم مسیحی بشوم خلاصه وارسی کردیم که ببینیم بچه‌ی ما از کجا علاقمند شده است، بعد دیدیم این مسیحی‌ها یک جلساتی دارند فامیلی دور هم می‌گویند و می‌خندند بعد هم یک اصطلاحات مذهبی به آنها تزریق می‌شود بعد روز که می‌شود این بچه مسیحی‌ها می‌آیند توی مدرسه خاطره دیشب را برای بچه مدرسه ای‌ها می‌گویند این مسلمان‌ها... بعد می‌گفت حالا فهمی م که این جلسات فامیلی و خود جوش و این جلسات محلی چقدر مردم را بیمه می‌کند یعنی دور هم جمع می‌شوند یک آدم اسلام شناسی بیاید یک آدمی که تحصیلات بالاتری دارد محور جلسه را به خودش بگیرد جلسات خود جوش و فامیلی به شرطی که رنگ سیاسی نگیرد نمی‌خواهم بگویم دین از سیاست جداست، رنگ سیاسی نگیرد یعنی توی آن جلسه، جلسه تبدیل به خانه تیمی و پایگاه حزبی نشود. این جلسات را راه بیندازیم شبهای طولانی...

حضرت فرمود: نفس کشیدن در ماه رمضان عبادت است، خوابیدن عبادت است، شب هایش بهترین شب‌ها است، روزهایش بهترین روزها است، بعد یک کارهایی را باید دولت بکند البته من چند سال است که گفته‌ام باز هم می‌گویم چون من مسئول مملکتی که نیستم که کسی به حرف من گوش بدهد ولی خوب به عنوان کسی که چیزهایی می‌داند می‌گویم. چه اشکال دارد که نانواهای جمهوری اسلامی شب‌ها پخت کنند هر که نان می‌خواهد شب بگیرد برای فردا روز نانوا پای تنور نایستد چون ایستادن پای تنور نانوا نمی‌تواند روزه بگیرد روزه می‌گیرند خیلی از آنها ولی سخت است چه اشکالی دارد الان که فریزر آمده خیلی‌ها نان کهنه می‌خوردند توی روستاها که نان کهنه می‌خوردند یعنی یکی دو من آرد می‌گرفتند چند هفته می‌خوردند در روستا که قدیم کهنه خور بودند شهری‌ها هم الان کهنه خور شده‌اند حالا باقی‌ها هم یک ماه نان بیات بخورند بگذارند روی چراغ گرم بشود. ما می‌توانیم مثلاً ورزش توی ماه رمضان تعطیل بشود آخر مگر می‌شود که جوان دبیرستانی یا راهنمایی ورجه ورجه کند روزه بگیرد ورجه ورجه کند تشنه‌اش می‌شود بعد می‌رود آب می‌خورد ما می‌گوئیم آقا ورزش‌ها تبدیل بشود به نقاشی، وزیر آموزش و پرورش می‌تواند کاری بکند که بچه‌ها روزه‌شان را نخورند شهرداریها می‌توانند کاری کنند که نانوایی‌ها روزه‌شان را نخورند کارگرها و بناها می‌توانند برنامه هایشان را جوری تغییر بدهند که روزه‌شان را نخورند اگر روزه گرفتن برّ است قرآن می‌فرماید «وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى» المائدة/2 اینکه می‌گویی بچه‌ام نه سالش است رنگش زرد می‌شود طوری نیست رنگ زرد اشکالی ندارد بله، اگر مریض می‌شود بخورد، اما صرف اینکه بچه‌ام از حال می‌رود. . . اصلاً خدا گفته که روزه بگیر تا از حال بروی خدا می‌خواهد که از حال بروی مثل اینهایی که می‌دوند بگویند عرق کرد اصلاً می‌دویم تا عرق کنیم. روزه بگذار یک خورده رنگش زرد بشود یک خورده بی حال بشود طوری نیست بعداً خوب می‌شود.

اعتراف پزشک کمونیست به فواید روزه

یکی از پزشکهای کمونیست کتابی نوشته که به زبان فارسی هم ترجمه شده می‌گوید نوزده رقم مرض را با روزه خوب کردم می‌گوید من مسلمان نیستم می‌گوید امساک، یعنی همان چیزی نخوردن. همین دیروز مجله‌ای به دست من آمد که این رکوع و سجودی که ما می‌کنیم برای شکم، برای معده، برای روده، برای خون رسیدن به مغز، ما نمی‌دانیم هنوز اسلام را نشناخته‌ایم. می‌شود سحری بچه را جوری غذا داد که زود هضم نشود مثلاً بعضی از غذاها هست که دیر هضم است آن دقیقه‌های آخر بچه هایمان را صدا بزنیم که مثلاً نزدیک صبح باشد یک مقدار هم آموزش و پرورش ورزشش را کم کند سحری‌اش را یک غذایی باشد که زود هضم بشود اشتها آور نباشد یک مقدار هم رنگش زرد شود ولی بالاخره یک مقدار هم نسل‌مان باید دست نماز و روزه باشد.

آنوقت دعای ماه رمضان چقدر مستجاب می‌شود، امام سجاد(علیه السلام) وقتی ماه رمضان تمام می‌شود التماس می‌کند با ماه رمضان خداحافظی می‌کند می‌گوید خداحافظ‌ای ماه رمضان نیامده منتظر تو بودم، خداحافظ‌ای ماه رمضان که نرفته دلتنگ تو می‌شوم، خدا حافظ‌ای شب قدر چه عیدی برای اولیاء بودی، خداحافظ‌ای ماهی که برای دشمنان و افرادی که معرفت‌شان کم بود سنگین بودی، چقدر سنگین بودی برای آدمهای ناجور، چقدر زود گذشتی برای آدمهای خوب، یک خداحافظی می‌کند عین عاشق و معشوق و بزرگان ما از ماه رجب به استقبال می‌رفتند.

ما مخلوقیم و قرآن وصیت خالق است

شما هر چقدر هم باسواد باشید بگوئید والله من بابام وصیت نوشته آنرا نخوانده‌ام مردم می‌گویند تو باسواد هستی وصیت بابات را نخوانده‌ای؟ عجب آدمی هستی، بالاخره هر کس هیچی نخواند وصیت باباش را باید بخواند. بابا ما مخلوق هستیم این هم وصیت خالق است «ذَلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ» الأنعام/153 یعنی این وصیت خداست این سفارش خداست مخلوق باید کتاب خالقش را بخواند بعد هم کتابی که اینقدر نکته دارد، همین امسال ماه رمضان ما سوره یوسف را به مسابقه گذاشتیم بد نیست بشنوید بنده سوره یوسف را با نهصد تا نکته نوشتم یازده صفحه قرآن است نهصد نکته گیرم آمده از کتابها یک مقداری هم خدا به ذهنم انداخته ولی بیشترش از کتابها است گفتیم هر که نهصد تا را هزار تا بکند یک عمره، هفتاد نفر توی امتحان شرکت کردند نکاتی گفتند توی اینها بعضی هاش غلط بود دوشاخ تلفن را به برق زدند دو شاخ برق را به تلفن زدند غلط و غلوط و تفسیر به رای هم خیلی بود که گفتیم معلوم می‌شود که کار خطرناک است، ولی بعضی از آنها حرفهای نوی زده بودند ما حرفهای نو را که جمع کردیم سیصدوهفتاد حرف نو، جوانهای ایران بر اثر فکر گیرشان آمده بود که توی کتابهای تفسیر قبلی وجود نداشت آن سیصدوهفتاد تا را اضافه کردم به نهصد تای خودمان شد هزار و دویست و هفتاد تا جیبی چاپ کردیم گفتیم هر کس هم می‌خواهد فیلم با زینگ را می‌دهیم خودش چاپ کند یعنی نگوید کتاب فروشی راه انداخته ستاد تفسیر این تفسیر را که قیمتش حدود دویست تومان است یعنی پول سه تا سیب زمینی با سه چهار تا سیب زمینی شما هزار و سیصدوهفتاد تا نکته یاد می‌گیرید پنج تا نیم ساعت هم وقت می‌گیرد تا مطالعه کنید شما چه کتابی سراغ دارید که دو ساعت و نیم بخوانی بیش از هزار و سیصد نکته گیرت بیاید؟ قیمتش هم پول سه تا سیب زمینی باشد، دیگر با این شرایط اگر کسی نیاید سراغ قرآن پیداست که نمی‌خواهد بعد آنوقت اگر از قرآن پر نشویم از ضد قرآن پر می‌شویم از حرفهای یاوه پر می‌شویم مثل بچه‌ای که اگر بیسکویت نخورد ممکن است غذاهای مسموم می‌خورد.

ما لااقل روخوانی قرآن را، منتظر دولت هم نباشید این نهضت‌ها هنوز چند سال است که توی دست اقدام است هنوز به جایی نرسیده نهضت خودت بلند شو حرکت کن. امسال ماه رمضان جوری است که تقریباً با اول مهر تطبیق می‌کند و هنوز درسها خیلی داغ نیست، امتحانات نیفتاده، شب‌ها طولانی است، هوا نسبتاً خنک است، یعنی شب طولانی یک نعمت، هوای نسبتاً خنک یک نعمت، درسها فشار ندارد یک نعمت، آخر گاهی وقتها ماه رمضان به آخر ماه مرداد می‌خورد که هم هوا داغ است هم امتحانات فشار می‌آید. در این سرازیری اگر ماشین خواب رفته را روشن نکنیم پیداست راننده بی عرضه‌ای هستیم چون تمام راننده‌های بی عرضه ماشین‌هایی که خفه شده توی سرازیری روشنش می‌کنند این سرازیریهایی که خدا امسال گذاشته اگر ماشین قرآن توی این سرازیریها روشن نشود باید بگوئیم بسم الله الرحّمن الرحّیم اینجانب محسن قرائتی بی عرضه هستم توی سرازیری نتوانستم ماشینم را روشن کنم. جلسات نیم ساعته همراه با پذیرایی به حد قدرت حالا چای بود بستنی بود هر چی بود این جلسات خود جوش را راه بیندازیم یک نهضت قرآن آموزی زشت است بعد از بیست و پنج سال که از انقلاب می‌رود و هنوز دانشجو و دبیرستانی ما، فرهنگی ما، بازاری ما، خانه دار ما، از روی قرآن نمی‌تواند بخواند خیلی بد است. یک نهضت راه بیندازیم نه آن نهضتی که در دست دولت است چهار سال است که هنوز تصویب نشده است یا تصویب شده ما خبر نداریم نهضت درونی یعنی چاه خودتان باید آب داشته باشد اگر منتظر باشید لوله کشی کنند حالا حالاها چاه آب ندارد از خودتان بجوشد جلسات پنج نفر و شش نفر نیم ساعته همراه با پذیرایی ساده امیدواریم افرادی به پا خیزند و از این ماه رمضان بهترین استفاده را بکنند.

پوستر رمضانی/ رمضان بهار قرآن

 رمضان بهار قرآن



تاریخ : چهارشنبه 93/4/11 | 2:29 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
محسنی‌ثانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
رئیس کمیته امنیت ملی مجلس با بیان اینکه هیچ گونه علامتی در مورد حضور داعش در مرزها و یا داخل کشور نداشته‌ایم، گفت: تدابیر لازم برای حمله احتمالی "داعش" به ایران اندیشیده شده است.
محمدرضا محسنی‌ثانی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به موضوعاتی مبنی بر تحرکات احتمالی داعش در مرزهای ایران گفت: به حمدالله وضعیت مرزهای ایران امن است.

وی افزود: بعید می‌دانم داعش به فکر تجاوز به ایران باشد چرا که هر گونه تجاوزی در این زمینه نه تنها داعش بلکه حامیانش را مورد تهدید جدی ایران قرار خواهد داد.

رئیس کمیته امنیت ملی مجلس تاکید کرد: هیچ گونه علامتی در مورد حضور داعش در مرزها و یا داخل کشور نداشته‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: تدابیر لازم در ابعاد مختلف برای حمله احتمالی داعش به ایران اندیشیده شده است.

نماینده سبزوار در پایان گفت: بعید می‌دانم داعش چنین ناپرهیزی کند.

داعش در حدی نیست به ایران چپ نگاه کند

این در حالی است، پیشتر اسماعیل کوثری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر همکاری ایران و آمریکا برای مقابله با داعش گفت: گروهک تروریستی داعش در اصل توسط آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان پایه‌گذاری شده است.

وی افزود: اینکه آمریکایی‌ها بگویند می‌خواهیم با این گروهک مقابله کنیم، خنده‌دار است!

رئیس کمیته دفاعی مجلس تاکید کرد: هیچ‌وقت ایران با آمریکا در رابطه با این موضوعات همسو نخواهد شد، چرا که قطعا و یقینا آمریکایی‌ها از تروریست‌ها حمایت می‌کنند و القاعده، طالبان و داعش را آمریکا و عربستان پایه‌گذاری کرده‌اند.

وی ادامه داد: ایران زخم‌خورده و قربانی تروریسم است، چگونه می‌توانیم با آمریکا که دستش تا مرفغ به خون مسلمانان آغشته است، همکاری کنیم؟

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهار داشت: کسانی که این حرف‌ها را می‌گویند درک ندارند و سرشان در آخور آمریکایی‌هاست، در یک مقطعی نیز می‌گفتند باید با طالبان یکی شویم!

وی تاکید کرد: ایران با آمریکا به هیچ‌وجه در این رابطه کنار هم قرار نمی‌گیرد، چون آمریکایی‌ها از این گروهک‌های تروریستی حمایت می‌کنند.

کوثری گفت: ایران در کنار ملت عراق است و در بُعد نظامی وارد نمی‌شود، بلکه در جهت کمک‌های انسان‌دوستانه کمک می‌کند تا مردم عراق آسیب کمتری ببینند.

رئیس کمیسیون دفاعی مجلس در خصوص اینکه آیا امکان دارد گروهک تروریستی داعش به خود اجازه داده تا به جمهوری اسلامی ایران چپ نگاه کند، اظهار داشت: نه، اینها در این حد نیستند، چرا که محدوده داعش، عراق و سوریه است، لذا به هیچ‌وجه به طرف ایران اقدامی نخواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: اینکه برخی‌ها مطلع نیستند و حرف‌هایی می‌زنند، این حرف‌ها به دلیل عدم آگاهی است.

جهت مشاهده "واکنش نمایندگان مجلس به همکاری ایران و آمریکا برای مقابله با داعش" اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
مطالب مرتبط :



تاریخ : چهارشنبه 93/4/11 | 2:18 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

http://adinehpardisan.ir/uploads/188_1162_74_10.jpg

  نماز جمعه باشکوه شهر پردیسان  در شهر مقدس  قم  

 

http://adinehpardisan.ir/uploads/188_1162_74_10.jpg

سایت ستاد نماز جمعه پردیسان قم

                                                                     


تاریخ : چهارشنبه 93/4/11 | 1:22 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

شرح دعای روز چهارم ماه رمضان

اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ                              خدایا نیرومندم نما در آن روز به‌پاداشتن دستور فرمانت

 

واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ                                            و بچشان در آن شیرینی یادت را

وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ                              و مهیا کن مرا در آن روز برای انجام سپاسگزاریت به کـرم خودت

واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ                                 و مهیا کن مرا در ن روز برای انجام سپاسگزاریت به کـرم خودت

یـا أبْصَرَ النّاظرین                                                       ای بیناترین بینایان

 

دعا صالح
شرح فرازهای دعا

«اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ » : خدایا به من قوه بده تا در ماه رمضان بتوانم به خوبی عبادت و امر تو را اطاعت کنم. عبادت قوه می‌خواهد و قوه عبادت غیر از قوه جسمانی است.

اللَّهُمَّ قَوِّنِی فِیهِ عَلَی إِقَامَةِ أَمْرِکَ

خدایا به من قوت بده که در ماه رمضان خوب عبادت کنم و امر تو را اطاعت کنم ؛ نباید فراموش کرد قوّت عبادت غیر از قوّت بازو است.

امام زین‌العابدین علیه‌السلام در دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه چنین با خداوند مناجات می‌فرمایند؛ ”واعنا علی صیامه”‌ یعنی ”خدایا مرا برای روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان یاری فرما”‌ که اگر به مفهوم آن توجه نماییم می‌بینیم اولاً به پا داشتن روزه در ماه مبارک رمضان همان اقامه امر خداوند در این ماه می‌باشد، آن هم روزه واقعی که در دعای روز اول مختصراً در مورد آن شرحی داده شد، که مجدداً برای فهم بیشتر، اشاره می‌نماییم به ادامه دعا که آن حضرت می‌فرمایند: ”بکف الجوارح عن معاصیک”‌ یعنی ”ما را یاری کن تا بتوانیم اعضای بدن خود را از آلوده شدن به گناه و آنچه مورد پسند تو نیست بازداریم”‌ که این قسمت از دعا نیز نشان دهنده این است که روزه واقعی تنها پرهیز از خوردن و آشامیدن نمی‌باشد بلکه تمام اعضا و جوارح انسان باید روزه دار باشد و امر به روزه نیز از طرف خداوند امر به روزه واقعی می‌باشد، ثانیاً برای انجام دادن هر امری نیاز به نیرو و قوه الهی داریم چرا که ”لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم”‌ ”نیست نیرو و قوتی مگر (از طرف) خداوند بلند مرتبه و بزرگ”‌ و اگر خداوند در این امر ما را یاری نکند به واقع ما در انجام اعمال (چه عبادی و غیر عبادی) با شکست مواجه خواهیم شد.  پس در این روز از خداوند می‌خواهیم که ما را در انجام اوامرش نیرو و قوت بخشیده و یاریمان نماید .

سال‌ها پیش در مشهد پیرمردی بود بالای صد سال عمر داشت ولی نمازهایش را ایستاده می‌خواند ! همان پیرمرد یک بار سبک را به زور بر می‌داشت بنابراین قوت عبادت غیر از قوت بدن است .

در قدیم پدران ما دو ساعت به اذان برای عبادت در اتاقی خلوت می‌کردند و یک ساعت بعد از آفتاب از خلوت گاه خود بیرون می‌آمدند و دنبال کسب و کار می‌رفتند ؛ تاجرهای ما هم این طوری بودند ! دعا می‌خواندند ؛ زیارت عاشورا می‌خواندند و... بعد به محل کسب می‌رفتند ولی الآن چه....... ؟! لذا خیر و برکت هم کم شده است

توان امیرالمؤمنین الهی بود

امیر المومنین نان خشک  را نمی‌توانست بشکند، ولی قلعه خیبر را فتح کردند  و آن رشادت‌ها را آفریدند و یاران ایشان گفتند : شما با این شجاعت و ...  چطور نان خشک را نمی‌توانید بشکنید، حضرت فرمودند: آن به قوه روحانی بود و این به قوه جسمانی است .1

لذا این دو قوه با هم دیگر تفاوت دارد، پس ممکن است شخصی شصت ساله باشد، ولی قوت عبادت او از جوانان بیشتر باشد لذا در ماه رمضان از خدا درخواست کنید که قوه عبادت به شما بدهد . در دعای کمیل هم این دعا از خدا خواسته می‌شود که « قَوّ عَلی خِدمَتِکَ جَوارحی »2

 

چرا خیر و برکت کم شده است

در قدیم پدران ما دو ساعت به اذان برای عبادت در اتاقی خلوت می‌کردند و یک ساعت بعد از آفتاب از خلوت گاه خود بیرون می‌آمدند و دنبال کسب و کار می‌رفتند ؛ تاجرهای ما هم این طوری بودند ! دعا می‌خواندند ؛ زیارت عاشورا می‌خواندند و... بعد به محل کسب می‌رفتند ولی الآن چه....... ؟!  لذا خیر و برکت هم کم شده است .

 

دعا
وَ أَذِقْنِی فِیهِ حَلاَوَةَ ذِکْرِکَ

خدایا در این ماه رمضان یک درخواست دیگر هم از تو دارم و آن این است که حلاوت و شیرینی یاد خودت را به من بچشانی ؛ که اگر این‌طور شد ؛ دعای کمیل خواندن هم مزه پیدا می‌کند ؛ دعای ابوحمزه خواندن هم  مزه پیدا می‌کند ؛ دعای افتتاح مزه می‌کند ؛ روزه ماه مبارک رمضان مزه می‌کند و... بدانیم که عبادت هم مزه دارد .

در روایت وارد شده است اگر عالمی به علمش عمل نکند کم‌ترین عذابی که خدا برای او در نظر می‌گیرد این است که حلاوت و شیرینی مناجات با خدا از او گرفته می‌شود « إِنَّ أَدْنَی مَا أَنَا صَانِعٌ بِهِمْ أَنْ أَنْزِعَ حَلَاوَةَ مُنَاجَاتِی عَنْ قُلُوبِهِمْ »3پس دعا و عبادت مزه دارد .

 

وَ أَوْزِعْنِی فِیهِ لِأَدَاءِ شُکْرِکَ بِکَرَمِکَ

خدایا به کرمت  به من توفیق اداء شکرت را بده

شکر به چه معنا است آیا صرف گفتن« الهی شکر» گفتن است ؟تشکر از خداوند است؟

شکر یعنی اینکه نعمت‌هایی که خداوند تبارک و تعالی به من داده است را درست و بجا مصرف کنم ؛ در مسیر طاعت و بندگی‌اش استفاده کنیم نه در راه معصیت و نافرمانی .

اینکه چشم به نامحرم نگاه نکند شکر چشم  است ؛ اگر  گوش از آواز حرام و غیبت دوری بکند, شکر گوش سالم است ؛ زبان  هم اگر غیبت نکند شکر زبان کرده‌ام .

                                                شکر نعمت نعمتت افزون کند

                                                 کفر نعمت از کفت بیرون کند

ای خدایی که از همه کسانی که نظر می‌کنند، تو بصیرتر هستی ؛ ای خدایی که از همه بیناتر هستی به ما توفیق بده که ما در ماه رمضان گناه نکنیم به حف0خودت و به ستر خودت

وَ احْفَظْنِی فِیهِ بِحِفْظِکَ وَ سِتْرِکَ

خدایا در روز چهارم ماه رمضان من را از گناه حف0کن  و توفیق ترک گناه بده تو ستارالعیوب هستی من را حفظم کن تا کسی از گناهان من با خبر نشود.

 

یَا أَبْصَرَ النَّاظِرِین

ای خدایی که از همه کسانی که نظر می‌کنند، تو بصیرتر هستی ؛ ای خدایی که از همه بیناتر هستی به ما توفیق بده که ما در ماه رمضان گناه نکنیم  به حفظ خودت و به ستر خودت .

هنگامی که انسان به خداوند توکل نموده و امور خود را به خداوند بسپارد آنگاه است که خداوند او را از تسلط یافتن شیطان بر او حفظ می‌نماید و هنگامی که انسان از وسوسه‌های شیطانی محفوظ بماند دیگر گناهی از او سر نخواهد زد و دیگر آن که خداوند ستارالعیوب است یعنی عیوب انسان‌ها را که سرچشمه از خطا و گناهان آنان دارد، می‌پوشاند مگر اینکه انسان خود پرده دری نموده و بر اثر اصرار بر گناه و خطا، عیوب خود را برای دیگران آشکار سازد، پس در این روز از خداوندی که بیناترین بینایان است و بر اعمال ما نظارت دارد می‌خواهیم که ما را از انجام گناهان و پرده دری گناهان محفوظ بدارد.

 

 پی نوشت ها :

1- بحارالانوار ج : 21 ص : 26

2- اقبال الاعمال ، ص 709 ؛ مفاتیح الجنان ؛ دعای کمیل

3- کافی ج  1 ، ص  46

فرآوری : زهرا اجلال

گروه دین تبیان


منابع :

بیانات مرحوم آیة الله مجتهدی تهرانی

سایت مفاد




تاریخ : چهارشنبه 93/4/11 | 10:19 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
دفاع جالب ظریف از فتوای رهبرانقلاب در دیدار با اشتون



وزیر خارجه کشورمان در دیدار دو جانبه خود با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از فتوای رهبر انقلاب مبنی بر حرام دانستن تولید سلاح هسته ای با استدلال جالب توجهی دفاع کرد.
دفاع جالب ظریف از فتوای رهبرانقلاب در دیدار با اشتون

به گزارش خبرنگار جهان‌نیوز، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان هنگام بازگشت از آخرین نشست وین در میان خبرنگاران در هواپیما روایت جالبی از گفتگوی خصوصی خود با کاترین اشتون درباره ضمانت اجرایی صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای کشورمان اعلام کرد.

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وی خواستار ضمانت عینی برای عدم دستیابی به سلاح هسته ای شد که محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به استناد فتوای رهبری مبنی بر حرام دانستن تولید سلاح هسته ای به کاترین اشتون اطمینان به عدم تولید این سلاح را اعلام نمود.

اما کاترین اشتون از وی سندی محکم خواستار شد که محمد جواد ظریف در پاسخ به وی می‌گوید: در این سالن خبرنگاری وجود ندارد؛ همینطور عکاسی هم حاضر نیست. درست است؟ که اشتون تایید می‌کند.

وی می افزاید طبق اطلاع شما بنده در کشور آمریکا زندگی کرده‌ام و درس خوانده‌ام و با سبک زندگی شما آشنا هستم. درست است؟ که باز هم با تایید اشتون مواجه می‌گردد.

ظریف می‌افزاید پس می‌توانم به راحتی به دور از هر اطلاعی از دیگران و رسانه‌ها با شما مصافحه داشته باشم اما از این کار به دلیل دینی اجتناب می‌کنم. این مورد همان دلیل ما مسلمانان بر پیروی کردن از فتوای مرجع تقلید تشیع است.




تاریخ : سه شنبه 93/4/10 | 10:28 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
هشدار آیت‌الله مکارم شیرازی به رفتار آل سعود نسبت به شیعیان:
آیت‌الله مکارم شیرازی طی بیانیه‌ای به رفتار مسئولین سعودی نسبت به شیعیان هشدار داد گفت: به هر حال تکرار مى‌کنیم صدور حکم اعدام براى یک عالم بزرگ منطقه چیزى نیست که براى مراجع شیعه و بزرگان مکتب اهل‌بیت(علیهم السلام) و تمام علاقه‌مندان به آنها در سراسر جهان قابل تحمل باشد.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، "آیت‌الله مکارم شیرازی"، طی بیانیه‌ای به رفتار مسئولین سعودی نسبت به شیعیان هشدار داد.

متن این بیانیه به شرح ذیل است:
 
اخبار وحشتناکى از طرز رفتار مسئولین سعودى نسبت به شیعیان احصا و قطیف مى‌رسد. جمعى از بزرگان علماى آنها را به جرم آزادى‌خواهى در انجام مراسم مذهبى به زندان افکنده‌اند و تضییقات فراوانى براى آنها به وجود آورده‌اند و از همه وحشتناک‌تر این‌که زمزمه صدور حکم اعدام براى شیخ بزرگوار عالم معروف منطقه، شیخ نمر به گوش مى‌رسد.
 
ما به مسئولین سعودى هشدار مى‌دهیم که این‌گونه حرکت‌هاى تند احساسات همه شیعیان دنیا و پیروان مکتب اهل بیت(علیهم السلام) را به شدت جریحه‌دار مى‌کند و پیامدهاى سوئى در برخواهد داشت.
 
حاکمان سعودى به جاى این تشددها خوب است به درد دل آنها گوش دهند. آنها حقوق از دست رفته خود را مى‌خواهند. آنها آزادى در انجام مراسم مذهبى خود را طلب مى‌کنند. آنها به کشور خودشان علاقه دارند. کدام عقل و منطق اجازه مى‌دهد که در برابر این خواست‌هاى مشروع آن‌گونه رفتار شود؟
 
ما تعجب مى‌کنیم نهادهاى حقوق بشر دنیا چرا در این‌گونه موارد که موافق میل دولت‌هاى سلطه‌گر است، سکوت مى‌کنند؛ ولى اگر کمترین حرکتى در کشورى که هماهنگ با آنها نیست، رخ دهد، فریادشان بلند مى‌شود؟
 
به هر حال تکرار مى‌کنیم صدور حکم اعدام براى یک عالم بزرگ منطقه چیزى نیست که براى مراجع شیعه و بزرگان مکتب اهل‌بیت(علیهم السلام) و تمام علاقه‌مندان به آنها در سراسر جهان قابل تحمل باشد.




تاریخ : سه شنبه 93/4/10 | 10:10 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

نزول قرآن، اصل و اهمیت ماه رمضان/روزه از احکام انسان ساز اسلامى است

خبرگزاری شبستان: استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان با اشاره به عظمت ماه مبارک رمضان گفت: نزول قرآن، اصل و اهمیت ماه رمضان و روزه از احکام انسان ساز اسلامى است.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله محمد ناصری، استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان امروز "10 تیر" در جلسه درس اخلاق با بیان اینکه رخدادها و اتفاقات، سبب عظمت مکانی و زمانی می شود، اظهار داشت: عظمت یک زمین، مثل مسجد کوفه و یک زمان مانند ماه مبارک رمضان به دلیل اتفاقاتی است که در یک مقطع زمانی رخ داده است.


وی با اشاره به اینکه ماه رمضان ن ماهی است که قرآن در آن نازل شده است، افزود: این موضوع سبب عظمت ماه مبارک رمضان در بین سایر ماه ها شده است.


آیت الله ناصری، وجود شب قدر در ماه مبارک رمضان و شهادت حضرت علی(ع) در این ماه را از دیگر عامل های عظمت این ماه دانست و تصریح کرد: شب های قدر اوج معنویت رمضان است، شب هایی است که زندگی مومن در آن سراسر رنگ خدا می گیرد.
 

وی گفت: در ماه مبارک رمضان، شدت محبت خداوند متعال به بندگانش افزایش می یابد.


استاد اخلاق حوزره علمیه اصفهان ادامه داد: خداوند بندگانش را دوست دارد و  به آفرینش انسان افتخار می کند و بر انسان است که به سبب این همه نعمت از خداوند قدردانی و تشکر کند.


وی، روزه داری، اقامه نماز و انجام اعمال عبادی را برای سعادت انسان مهم برشمرد و گفت: خداوند نیازمند روزه، نماز و انجام سایر عبادی انسان نیست و این انسان است که به عبادت ها برای سعادت و پیشرفت خود نیازمند است و باید این اعمال را برای سپاس از خداوند و سعادت خود انجام دهد.


آیت الله ناصری با بیان اینکه روزه برای سلامت انسان مفید است، اظهار داشت: سلامتى نعمتى است که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست؛ به گونه‏اى که امروزه موضوع سلامتى و ضرورت حفظ آن از چنان جایگاهى برخوردار است که سازمان‏هاى بین المللى، منطقه‏اى و کشورى دست به تلاش‏هاى وسیعى زده‏اند تا با اجراى برنامه‏هاى جامع و ارائه راه‏کارهاى مناسب، سطح سلامتى را در جوامع بشرى ارتقا ببخشند.

 

وی گفت: دین مقدس اسلام نیز که پاسخگوى همه نیازهاى فردى و اجتماعى جامعه بشرى است به طور ویژه به این موضوع توجه دارد و روایات فراوانى که از بزرگان دین به دست ما رسیده است خود بیانگر این موضوع است.

 

آیت الله ناصری افزود: روزه از جمله احکام انسان ساز اسلامى است که علاوه بر اینکه جلا دهنده روح آدمى است، جسم انسان را نیز طراوت و جان تازه مى‏بخشد و با توجه به اینکه عامل بسیارى از بیمارى‏ها، پرخورى و زیاده روى در خوردن غذاهاى مختلف است، بهترین راه مبارزه با این بیماری ها، روزه‏دارى است.


پایان پیام/
 




تاریخ : سه شنبه 93/4/10 | 12:50 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

شرح دعای روز سوم ماه مبارک رمضان

اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ                                  خدایا در این روز مرا هوش و بیداری نصیب فرما  

وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ‌                             و از سفاهت و جهالت و کار باطل دور گردان

وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ                           و از هر خیری که در این روز نازل می‌فرمایی مرا نصیب بخش

بِجُودِکَ یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِین                                                 به حق جود و کرمت ای جود و بخشش دارترین عالم.

 

رمضان
شرح فرازهای دعا

اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ

خدایا در این ماه رمضان روزی کن که من هوشیار بشوم و حافظه پیدا کنم و از خواب غفلت بیدار بشوم ! انسان اگر بیدار بشود خیلی لذت می‌برد، نوع انسان‌ها در غفلت هستند لذا در ماه رمضان از خدا درخواست کنید که از خواب غفلت بیدار شویم .

 

علت ضعیفی حافظه

یکی از نعمت‌های بزرگ خدا ذهن است در این دعا از خدا درخواست ذهن و حافظه می‌کنیم، اگر می‌بینید حافظه ضعیف است و حافظه درست و حسابی نداریم علت آن گناه است ؛ به نامحرم که نگاه کنی حافظه می‌رود .

شخصی به دانشمندی مراجعه می‌کند و می‌گوید ؛ من حافظه ندارم آن دانشمند گفت: گناه نکن و علت آن را هم ذکر کرد و گفت : علم یک نوع فضیلت و برتری است و خدا این برتری را به شخص گنه‌کار نمی‌دهد لذا کسی که اهل گناه است مجتهد و ملا  نمی‌شود و اگر بخواهد ملا بشود و به درد مردم بخورد باید حافظه داشته باشد و لازمه آن ترک گناه است

مرحوم آیت الله بروجردی گاهی در درس شعرهای سیوطی می‌خواندند ؛ با این که حدود هفتاد الی هشتاد سال از زمانی که سیوطی می‌خواندند و مجتهد شده بودند فاصله بود، ولی به علت دوری از گناه از حافظه بسیاری قوی برخوردار بودند.

خدایا در این روز مرا از کارهای باطل و سفیهانه دور گردان ؛ غیبت نکنم ، دروغ نگویم و .. «سفاهت به معنای ؛ کار بی خردانه و بچگانه است

 

دعایی برای تقویت حافظه

پس از خدا؛ حافظه بخواهیم و ترک گناه کنیم ؛ این دعا را هم بعد از هر نماز بخوانید : 

« سُبْحانَ مَنْ لا" یَعْتَدی عَلی اَهلَ مَمْلَکَتِةِ سُبْحانَ مَنْ لا یَاْخُذُ اَهْلَ الْاَرضِ بِاَلْو"انِ الْعَذابِ سُبْحانَ الرَّؤُفِ الرَّحیمِ اللهُمَّ اجْعَلْ لی فی قَلبیْ نُوراً و بَصَرَاً و فَهْماً و عِلْماً اِنَّکَ عَلی" کُلِّ شَیْئٍ قَدیرٌ »[3] که باعث تقویت حافظه می‌شود ؛ قرآن حفظ کنید؛ حافظه زیاد می‌شود ؛خواندن آیت الکرسی حافظه را زیاد می‌کند و...

در ادامه دعای روز سوم از خدا طلب بیداری از خواب غفلت می‌کنیم

وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ

خدایا در این روز مرا از کارهای  باطل  و سفیهانه دور گردان ؛ غیبت نکنم ، دروغ نگویم و .. «سفاهت به معنای ؛ کار بی خردانه و بچگانه است.

وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ

خدایا هر کار خیری که در ماه رمضان نازل کرده‌ای نصیبی از آن کار خیر به من برسان.

 

شیطان چگونه از ما دور می‌شود

شیطان

رسول خدا فرمود : آیا شما را خبر ندهم  به اموری که اگر به آن امور عمل کنید شیطان از شما دور می‌شود؛ مثل دور بودن مشرق از مغرب ؟!

اصحاب گفتند : بله یا رسول الله

حضرت فرمودند : روزه بگیرید چرا که روزه صورت شیطان را سیاه می‌کند

یکی از کارهای خیر روزه  گرفتن است از خدا بخواهیم که در ماه رمضان مریض نشویم و توفیق روزه داری داشته باشم یکی از کارهای خیر دیگر صدقه است؛ صدقه دادن هم پشت شیطان را می‌شکند « و کَسْرَ ظَهره » و در ادامه آمده است مواظبت بر عمل صالح ؛ نماز شب و دوستی با خدا  و استغفار ریشه شیطان را قطع می‌کند

و در آخر حدیث گفته شده است « و لکلِ شیٍ زکات  و زکاتُ الابدان الصیام » که هر چیزی زکاتی دارد و زکات بدن‌های شما روزه است.[4]

وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِین

خدایا هر خیری که در ماه رمضان نازل می‌کنی برای من نصیبی از آن خیر قرار بده به جود و بخشش خودت ای کسی که جود و بخششت از همه بخشندگان بیشتر است.

 

                             نماز شب چهارم ماه رمضان

هشت رکعت در هر رکعت حمد وبیست مرتبه «قدر»

پی نوشت ها :

[1] - اقبال الاعمال ؛ سید بن طاووس  ص 123

[2] - « المستطرف فی کل فن مستطرف» ص 29 باب چهارم

[3] -  «مستدرک‌الوسائل ج : 5 ص : 78»  عَنِ النَّبِیِّ ص قَالَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَحْفَظَ کُلَّمَا تَسْمَعُ وَ تَقْرَأُ فَادْعُ بِهَذَا الدُّعَاءِ فِی دُبُرِ کُلِّ صَلَاةٍ وَ هُوَ «سُبْحَانَ مَنْ لَا یَعْتَدِی عَلَی أَهْلِ مَمْلَکَتِهِ سُبْحَانَ مَنْ لَا یَأْخُذُ أَهْلَ الْأَرْضِ بِأَلْوَانِ الْعَذَابِ سُبْحَانَ الرَّءُوفِ الرَّحِیمِ اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِی قَلْبِی نُوراً وَ بَصَراً وَ فَهْماً وَ عِلْماً إِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیْ‌ءٍ قَدِیرٌ »

ترجمه : پیامبر اکرم ( صلی اله علیه و آله و سلم)  در این حدیث خطاب به امیر المومنین  علی بن ابیطالب ( علیه السلام ) می‌فرمایند : ای علی  ؛ اگر می‌خواهی که هر چیزی را که می‌شنوی  و مطالعه و قرائت می‌کنی بخاطر بسپاری بعد از هر نماز این دعا را بخوان « سبحان من لا یعتدی ...»

[4] - « اصول کافی  ج 4 ص 62 »  عَلِیُّ بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْمُغِیرَةِ عَنْ إِسْمَاعِیلَ بْنِ أَبِی زِیَادٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَنْ آبَائِهِ )ع (أَنَّ النَّبِیَّ )ص( قَالَ لِأَصْحَابِهِ أَ لَا أُخْبِرُکُمْ بِشَیْ‌ءٍ إِنْ أَنْتُمْ فَعَلْتُمُوهُ تَبَاعَدَ الشَّیْطَانُ مِنْکُمْ کَمَا تَبَاعَدَ الْمَشْرِقُ مِنَ الْمَغْرِبِ قَالُوا بَلَی قَالَ الصَّوْمُ یُسَوِّدُ وَجْهَهُ وَ الصَّدَقَةُ تَکْسِرُ ظَهْرَهُ وَ الْحُبُّ فِی اللَّهِ وَ الْمُوَازَرَةُ عَلَی الْعَمَلِ الصَّالِحِ یَقْطَعُ دَابِرَهُ وَ الِاسْتِغْفَارُ یَقْطَعُ وَتِینَهُ وَ لِکُلِّ شَیْ‌ءٍ زَکَاةٌ وَ زَکَاةُ الْأَبْدَانِ الصِّیَامُ

فرآوری : زهرا اجلال

گروه دین تبیان


منابع :

سایت حوزه

بیانات آیة الله مجتهدی تهرانی




تاریخ : سه شنبه 93/4/10 | 12:44 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی