** معنای کلمه عَصر در سوره (وَالْعَصرِ) +نسیم معرفت
***نسیم معرفت***
** سورة اَلعَصر
بِسمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ وَ الْعَصرِ(1) إِنَّ الأِنسانَ لَفِى خُسرٍ(2) إِلا الَّذِینَ ءَامَنُوا وَ عَمِلُوا الصلِحَتِ وَ تَوَاصوْا بِالْحَقِّ وَ تَوَاصوْا بِالصبرِ(3)
ترجمه:
بنام خداوند بخشنده مهربان
1 -به عصر سوگند،
2 -که انسان ها همه در زیانند.
3 -مگر کسانى که ایمان آورده ، و اعمال صالح انجام داده اند و یکدیگر را به حق سفارش کرده ، و یکدیگر را به شکیبائى و استقامت توصیه نموده اند.
سوره وَالعَصر یکصد و سوّمین سوره قرآن کریم است .این سوره در مکه نازل شده و داراى 3 آیه است.
** محتوى و فضیلت سوره وَالعَصر
معروف این است که این سوره در مکه نازل شده ، هر چند بعضى احتمال مَدنى بودن آن را نیز داده اند ، عبارات و آیات کوتاه آیات سوره ، و لحن آن ، نیز شاهد مکى بودن آن است.
به هر حال جامعیت این سوره به حدى است که به گفته بعضى از مفسران تمام علوم و مقاصد قرآن در این سوره خلاصه شده است ، و به عبارت دیگر : این سوره در عین کوتاه بودن برنامه جامع و کاملى براى سعادت انسان تنظیم و ارائه نموده است.
نخست از سوگند پر معنى به عَصر شروع مىشود که تفسیر آن را به زودى خواهید دید ، سپس سخن از زیانکار بودن همه انسانها که در طبیعت زندگى تدریجى نهفته است به میان مى آورد ، بعد فقط یک گروه را از این اصل کلى جدا مىکند ، آنها که داراى برنامه چهار ماده اى زیر هستند : 1- ایمان ،2- عمل صالح ، 3- سفارش یکدیگر به حق ، 4- و سفارش یکدیگر به صبر و این چهار اصل ، در واقع برنامه هاى اعتقادى و عملى و فردى و اجتماعى اسلام را در برمى گیرد .
** در باره فضیلت تلاوت این سوره در حدیثى از امام صادق (عَلَیهِ السَّلامُ ) مىخوانیم : مَنْ قَرَأَ «وَ الْعَصْرِ» فِی نَوافِلِهِ بَعَثَهُ اللّهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ مُشْرِقاً وَجْهُهُ ضاحِکاً سِنُّهُ قَرِیرَةً عَیْنُهُ حَتَّى یَدْخُلَ الْجَنَّةَ : هر کس سوره و العصر را در نمازهاى نافله بخواند خداوند او را در قیامت برمى انگیزد در حالى که صورتش نورانى ، چهره اش خندان و چشمش ( به نعمت هاى الهى ) روشن است ، تا داخل بهشت شود. [ ثَوابُ الأَعمال ص 113.«مَجمعُ البَیان»، جلد 10، صفحه 535.] و معلوم است که این همه افتخار و سرور و شادمانى از آنِ کسى است که این اصول چهارگانه را در زندگى خود پیاده کند ، نه فقط به خواندن قناعت نماید.
** تنها راه نجات
در ابتداى این سوره با قسم تازه اى روبرو مى شویم ، مىفرماید : به عصر سوگند ! ( وَالْعَصرِ).
واژه عَصر در اصل به معنى فشردن است ، و سپس به وقت عصر اطلاق شده ، به خاطر اینکه برنامه ها و کارهاى روزانه در آن پیچیده ، و فشرده مىشود .
سپس این واژه به معنى مطلقِ زمان و دَوران تاریخ بشر و یا بخشى از زمان ، مانند عصر ظهور اسلام و قیام پیغمبر اکرم (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) ، و امثال آن استعمال شده است ، و لذا در تفسیر این سوگند( وَالْعَصرِ) مفسران احتمالات زیادى گفته اند:
1 -بعضى آن را اشاره به همان وقت عصر مىدانند ، به قرینه اینکه در بعضى دیگر از آیات قرآن به آغازِ روز سوگند یاد شده است مانند وَ الضُّحى ( سوره ضُحى آیه 1 ) - یا - وَ الصُّبحِ اِذا اَسفَرَ ( مدثر - 34).
این سوگند به خاطر اهمیتى است که این موقع از روز دارد چرا که زمان ، زمانِ دگرگونى نظام زندگى و حیات انسانها است ، کارهاى روزانه پایان مىگیرد ، پرندگان و حیوانات به لانه هاى خود بازمى گردند ، خورشید سر در اُفق مَشرق فرو مىکشد ، و هوا تدریجا رو به تاریکى مىرود .
این دگرگونى انسان را به قدرت لا یَزال الهى که بر این نظام حاکم است متوجه مىسازد ، و در حقیقت نشانه اى از نشانه هاى توحید و آیتى از آیات پروردگار است که شایسته سوگند مىباشد.
2 -بعضى دیگر آن را اشاره به سراسر زمان و تاریخ بشریت دانسته اند که مملوّ از درسهاى عبرت ، و حوادث تکان دهنده و بیدارگر است ، و روى همین جهت آنچنان عظمتى دارد که شایسته سوگند الهى است .
3 -بعضى روى قسمت خاصى از این زمان مانند عصر قیام پیغمبر اکرم (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) یا عصر قیام مهدى (عَلَیهِ السَّلامُ ) که داراى ویژگى و عظمت خاصى در تاریخ بشر بوده و هست انگشت گذارده ، و سوگند را ناظر به آن مىدانند.
4 -بعضى نیز به همان ریشه لغوى این واژه برگشته ، و سوگند را ناظر به انواع فشارها و مشکلاتى مىدانند که در طول زندگى انسانها رخ مىدهد ، آنها را از خواب غفلت بیدار مىکند ، به یاد خداوند بزرگ مىاندازد ، و روح استقامت را پرورش مىدهد .
5 -بعضى دیگر آن را اشاره به انسانهاى کامل مىدانند که عُصاره عالم هستى و جهان آفرینشند.
6 -بالاَخره بعضى آن را ناظر به نماز عصر شمرده اند ، به خاطر اهمیت ویژه اى که در میان نمازها دارد ، زیرا آنها صلاة وُسطى را که در قرآن روى آن تاکید خاصى به عمل آورده نماز عصر مىدانند. [حافِظُوا عَلَی الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطی وَ قُومُوا لِلَّهِ قانِتینَ (سوره بقره آیه 238) ]
با اینکه تفسیرهاى فوق با هم تضادى ندارند و ممکن است همه در معنى آیه جمع باشد و سوگند به تمام این امور مهم یاد شود ، ولى در میان آنها از همه مناسب تر همان عصر به معنى زمان و تاریخ بشر است ، چرا که بارها گفته ایم سوگندهاى قرآن همواره متناسب با مطلبى است که سوگند به خاطر آن یاد شده ، و مسلم است که خسران انسانها در زندگى ، نتیجه گذشتنِ زمانِ عمرِ آنها است ، و یا عصرِ قیامِ پیغمبر خاتم (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) به خاطر اینکه برنامه چهار ماده اى ذیل سوره در چنین عصرى نازل گردیده .
از آنچه گفته شد عظمت آیات قرآن و گستردگى مفاهیم آن به خوبى روشن مىشود که یک کلمه از آن ( یعنی وَالْعَصرِ) تا چه حد پُر معنى و شایسته تفسیرهاى عمیق و گوناگونى است.
تفسیر نمونه ج : 27ص : 289.
http://www.andisheqom.com/public/application/index/viewData?c=8673&t=article
** تنظیم و اصلاح و مختصری اضافات : توسط استاد سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
***سخنان حضرت آیت الله سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجی (سایت در سیاهکل)+کلیک کنید
***سخنان حضرت آیت الله سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجی (سایت در سیاهکل)+کلیک کنید
***نسیم معرفت***
**پایگاه خبری تحلیلی (در سیاهکل) حجاب و عفاف و راهکارهایی در جهت اجرایی کردن آن
به نظر بنده غفلت و غافل شدن از نقشه های رنگارنگ دشمنان اسلام و قرآن ، بزرگترین خطر و عاملِ انحطاط و سقوط برای جوامع اسلامی و مسلمین می باشد ....
**پایگاه خبری تحلیلی (در سیاهکل) خطر بزرگ بدحجابی و بی حجابی
به نظر بنده اصل هشدار و احساس خطر و تذکر دلسوزانه خطیب توانمند حضرت حجت الاسلام ناصر رفیعی بجا و شایسته و قابل تقدیر و ستایش بوده و پرداختن به مسایل حاشیه ای در واقع خارج شدن از اصل تکلیف و وظیفه و انحراف افکار عمومی است…
***نسیم معرفت***
**پایگاه خبری تحلیلی (در سیاهکل) پیروز نهایی فدراسیون است!!(5 مطلب درباره نتایج انتخابات94)
متاسفانه در فتنه 88 عده ای جاهل و نادان و مغرض که از طرف دشمنان انقلاب و …. هم حمایت می شدند نشاط و شادابی و حلاوت و شیرینی مردم نسبت به انتخابات سال 88 را از بین بردند....
***نسیم معرفت***
**پایگاه خبری تحلیلی (در سیاهکل) چرا با آمریکا نباید رابطه داشته باشیم؟!!
ما پیشینه خوبی از آمریکا نداریم و حال فعلی او هم بسیار زشت و وقاحت بار است و آدم عاقل هم تجربه شده را دوباره تجربه نمی کند....
***نسیم معرفت***
**پایگاه خبری تحلیلی (در سیاهکل) زیر بار مذاکرات ذلت بار نخواهیم رفت
ملت با شرافت و عاشورایی ایران اسلامی هرگز زیر بار ظلم و تحقیر و ذلت نخواهد رفت و به کسی هم اجازه نخواهد داد که شرافت و عزت آنها را مخدوش نماید......
***نسیم معرفت***
**پایگاه خبری تحلیلی (در سیاهکل) 10 دلیل جهت ضرب الاجل برای مذاکرات هسته ای ایران با 1+5
امید است که ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر حسن روحانی و جناب آقای دکتر ظریف و دست اندرکاران دیگر مسائل هسته ای به این نکات ذکر شده از بنده به عنوان یک شهروند ایرانی توجه خردمندانه داشته باشند......
**پایگاه خبری تحلیلی (درسیاهکل) روز قدس، روز خشم و فریاد در برابر ستمگران و مستکبِرینِ عالم است....
***نسیم معرفت***
**پایگاه خبری تحلیلی(درسیاهکل)نکاتی درباره برخورد با مواد مخدر و معتادین ومصونیت جوانان از خطرات مواد
***نسیم معرفت***
**پایگاه خبری تحلیلی(درسیاهکل) هرکسی و قومی مسؤل عواقب اعمالِ بدخود است
***نسیم معرفت***
** پایگاه خبری تحلیلی ( در سیاهکل) +تذکراتی به دکتر محمد حسین قربانی و حسن کربلایی
***نسیم معرفت***
**پایگاه خبری تحلیلی (درسیاهکل) + اهمیت کتاب و کتابخوانی
***نسیم معرفت***
** پایگاه خبری تحلیلی (در سیاهکل)+ اهمیتِ وحدت اسلامی بین مسلمین+کلیک کنید
***نسیم معرفت***
پایگاه خبری تحلیلی (درسیاهکل) + باریک بینی های مُضِرّ و تفرقه افکنانه و وحدت شکن+کلیک
***نسیم معرفت***
پایگاه خبری تحلیلی (در سیاهکل)+ نوروز از نظر اسلام پذیرفته شده یا خیر؟+کلیک
**نوروز روز دعوت به توحید است+نوروز+نسیم معرفت
**ارزش و اهمیت نوروز در اسلام+نسیم معرفت
***سخنان حضرت آیت الله سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجی (سایت در سیاهکل)+کلیک کنید
***سخنان حضرت آیت الله سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجی (سایت در سیاهکل)+کلیک کنید
** حضرت آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
***نسیم معرفت***
** گفتگویی صمیمانه در(گروه طلاب و روحانیون استان گیلان)+نسیم معرفت
** دفاع ازحریم حرمت حجت الاسلام شیخ مهدی مجردگیلانی(حرمت مسلمان)+کلیک کنید
** تاریخ ششم آبان 1395 ه.ش
سلام وادب واحترام به مدیر محترم و اعضاء بزرگوار( گروه طلاب و روحانیون استان گیلان) شب جمعه همه شما بخیر و سلامتی باشه.
خداوند رفتگان شما بخصوص شهداء را غریق رحمت عام وخاص خود بفرماید.
از جناب مستطاب آقای ... عزیز و بزرگوار هم سپاسگزارم که توفیق حضور در این گروه را برای بنده فراهم نمود
شهادت جانسوز سیدالساجدین حضرت زین العابدین (عَلَیهِ السَّلامُ ) ملقب به ذُوالثَّفَنات را به همه شما بزرگواران تسلیت عرض می کنم...
سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
******************************
................ ................. .................
با احترام کامل
اقای سعادت عزیز من سوالی دارم از محضرتون
چه طور در سال 94 به به مجرد میکردین والان بر رفتارهای اشتباه مهدی مجرد در (سایت در سیاهکل) مصاحبه میکنید
مگر در سال 94 اشتباهات ایشان برشما مشخص نبود؟؟؟ [سید گیلانی]
................. ................. .................
S.A Saadat,
به نام خدا
سلام علیکم
اللهم صل علی محمد وآل محمد
لطفا بادقت و بدون هیجان مطالعه بفرمایید :
سپاسگزارم از لطف و بزرگواری تون
وَ الْعَصْرِ * إِنَّ الْانسَانَ لَفِى خُسْرٍ * إِلَّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ وَ تَوَاصَوْاْ بِالْحَقِّ وَ تَوَاصَوْاْ بِالصَّبرِْ *
اولا : بهتر بود که شعر و متن بنده رو « تحت عنوان دفاع از حریم حرمت یک مسلمان» (که در باره حجت الأسلام مهدی مجرد سروده شده ) کامل ذکر می فرمودید .
ثانیا: به عنوان دفاع از حرمت یک مسلمان سروده شده بود .
ثالثا : تا وقتی که جُرم کسی از نظر قانون و قضایی ثابت نشده نباید به عنوان مُجرم شناخته شود و بعد از اثبات جرم ، در محدوده جُرم ، مجرم است نه مطلقا .
رابعا : هر فردی ممکن است از خصلت های خوب و بد برخوردار باشد که جناب حجت الاسلام آقای مهدی مجرد هم چنین بوده و ذکر خیر بنده از ایشان تحت عنوان (دفاع از حریم یک مسلمان) ناظر به خصال خوبش بوده البته تا زمانی که چنین ویژگی هایی در وی باقی باشد. ذکر خیر از کسی معنایش تایید همه رفتارهای شخص نمی باشد .
خامسا : اگر بنا باشد براساس گمان ها و اخبار منتشره (بویژه در فضاهای مجازی و....)که احتمال صدق و کذب می رود درباره اشخاص قضاوت شود ممکن است بسیاری از افراد را متهم به فساد و جرم کنیم و این خلاف تعالیم قرآن و اهلبیت علیهم السلام و حالق و از بین برنده وحدت و همدلی بین مسلمین است. در آیه 12 از سوره حجرات چنین آمده است :
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا یَغْتَب بَّعْضُکُم بَعْضًا أَیُحِبُّ أَحَدُکُمْ أَن یَأْکُلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیْتًا فَکَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللَّـهَ إِنَّ اللَّـهَ تَوَّابٌ رَّحِیمٌ
سادسا : ایشان با نظارت حضرت آیت الله زین العابدین قربانی و به دست مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی ملبس شده بودند (که همان تایید عملی است و مرجعیت نیز یکی از ارکان حوزه است )و این فی الجمله دال بر حسن ظاهری فرد است و تا زمانی که در طریق صحیح و صواب باشد مورد تایید است نه الی الابد .
سابعا : در زندگی من و تو (وبزرگانی مثل حضرت امام خمینی و....) بارها اتفاق افتاده که از کسی کَتبا ویا شفاها تعریف و تمجیدی صورت گرفته ولی بعدا خلاف آن واقع شده و یا اینکه بعدا آن شخص ، فاسد و یا عنصر نامطلوب ازکار درآمده ..... .
ثامنا : حال فعلی افراد ملاک می باشد
............... .......
جمعه
هفتم آبان 1395ه.ش
مخلص همه شما
سیداصغرسعادت میرقدیم
************************************
با عرض سلام خدمت شما برادر عزیز
وتشکر از پاسخ مودبانه ی شما که جای تقدیر و تشکر دارد والبته گرچه بنده قانع نشدم
شما در مصاحبه ی با (سایت در سیاهکل) فرمودید:
(واما در رابطه با ماجرای جناب مستطاب حجت الاسلام مهدی مجرد نکته ای رو عرض می کنم و آن اینکه ایشان از توانمندی های فوق العاده ای در برخی از امور اجرایی و غیره داشتند ولی متأسفانه به جهت عدم رعایت برخی از اصول اخلاقی و شرعی و دینی دچار آسیب گردید که مسائلی بوجود آمد که امیدوارم که به خوبی حل وفصل شود . اگر جناب آقای مهدی مجرد برخی امور را رعایت می کرد انسان بسیار موفقی می شد ولی …. …)
سوال بنده ی از شما دوست عزیز این است :
1_حکم دادگاه اقای مهدی مجرد هنوز نیومده پس چه طور از مشکلات و جرمهای ایشان مطلع بودین و مصاحبه کردین؟؟؟؟
2_طبق فرموده ی شما که نمیتوان به افراد سوء ظن داشت و البته حرف درستی هم هست ولی چه طور و با چه پشتیبانه ای شما درصدد انتقاد به مهدی مجرد بودید در صورتی که هنوز حکم دادگاه نیامده
[In reply to سید گیلانی]
دفتر اقای صافی اگر حوزه ی مربوطه ی کسی که میخواهد ملبس شود نامه بزند که ایشان شرایط ملبس شدن رو دارند دفتر اقای صافی اجازه میدهد ان شخص ملبس شود
در نتیجه ملبس کردن اقای صافی برای هرشخص و افرادی ممکن هست و دلیل بر مجوز شرعی و قانونی اقای مجرد نمیشود . [In reply to سید گیلانی]
******************
به نام خدا
سلام علیکم
اللهم صل علی محمد وآل محمد
از لطف شما ممنون و سپاسگزارم
البته دیشب که بنده به این گروه اومدم فضا ، فضای دوستی و خوش آمدگویی بود و درست هم همین است. اینکه کمی بعد از ورود برای یه میهمان تازه ورود پی درپی پیام اعتراض فرستاده شود خیلی جالب نبود ولی به ناچار بنده پاسخ گفتم . ما همه نسبت به هم برادریم و اخوت دینی همیشه باید پُررنگ باشد وبه چشم همه بیاد و ببینند و بحث ها هم طبق موازین دینی و ادب اسلامی صورت گیرد و حتی المقدور افعال دیگران را تاجایی که عقل و شرع و عرف و ادب دینی اقتضا می کند حمل به صحت بکنیم مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. واقعا عرض می کنم که امروزه همه ما داریم چوب بداخلاقی های مختلف در عرصه های گوناگون را می خوریم . گاهی خواسته برحق خود را هم با بداخلاقی دنبال می کنیم که در این رابطه داستان ها و حکایت های حقیقی و واقعی وجود دارد که فعلا مجال پرداختن به آن ها نیست. ......
واما آن مطلبی که از (سایت در سیاهکل) ارسال فرمودید بیانگر اثبات جُرم نیست و تعبیر به (عدم رعایت .....) است نه اثبات جُرم . .....
دوستدارتون سیداصغرسعادت میرقدیم
هفتم آبان 1395 ه.ش
**********************************
سلامی دوباره به شما برادر عزیز
سوال من رو جواب ندادین
به فرموده ی خود شما در (سایت در سیاهکل) :
اقای مهدی مجرد در بعضی از مراتب
اصول اخلاقی و شرعی و دینی رو رعایت نکرد
این عدم رعایت اقای مهدی مجرد رو شما چه طور متوجه شدین؟؟؟ [In reply to سید گیلانی]
**************************************************
تذکر مدیر محترم گروه ( گروه طلاب و روحانیون استان گیلان) :
با سلام
حاج آقا سعادت تازه تشریف آوردند اجازه دهید چند روز بگذرد بعد اگر سوالی دارید از ایشان بپرسید. این روند در آغاز ورود ایشان جالب نبود . این مطلب منحصر در ایشان نیست ، هر دوست عزیز دیگری هم تازه وارد گروه شوند این روند برای ایشان صدق می کند. ضمنا از قوانین این گروه ، رعایت احترام به شان و شخصیت همه افراد خصوصا علمای پیشکسوت می باشد .
باتشکر - مدیر گروه
******************************************
S.A Saadat,]
به نام خدا
سلام علیکم
اللهم صل علی محمد وآل محمد
راه های اِحراز و شِبه احراز مختلف است ( 1-احراز وجدانی 2- احراز برهانی 3 - احراز کشفی و عرفانی 4- احراز نومی 5- احراز تعبدی (بیّنه و شهود و نقل ) 6- احراز به نحو شهرت در اَلسِنَه. 7- احراز به نحو تواتر 8 - احراز رفتاری و گفتاری و نوشتاری که به رفتار و گفتار و نوشتار شخص بر می گردد که در قالب احراز وجدانی و حسی و یا بیّنه ( ویا نقل ) می گنجد)
همانطور که احراز کردم که در اینجا نسبت به میهمان تازه ورود( رعایت اصول اخلاقی ) نشده است ... هرمیهمانی که باشد نسبت به جناب حجت الاسلام آقای مهدی مجرد نیز یکی از انواع احرازهای فوق الذکر ممکن است .
تذکر جناب مدیر محترم را وارد می دانم البته نه صرفا برای خودم بلکه به همان بیانی که تعلیل فرمودند....
اخلاق و رعایت آن مادر همه خوبی هاست
مخلص شما
سیداصغرسعادت میرقدیم
هفتم آبان 1395 ه.ش
** تذکراتی به دکتر محمد حسین قربانی و حسن کربلایی +سایت در سیاهکل
** دفاع ازحریم حرمت حجت الاسلام شیخ مهدی مجردگیلانی(حرمت مسلمان)+کلیک کنید
** تذکراتی به دکتر محمد حسین قربانی و حسن کربلایی +سایت در سیاهکل
سادسا : ایشان با نظارت حضرت آیت الله زین العابدین قربانی و به دست مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی ملبس شده بودند (که همان تایید عملی است و مرجعیت نیز یکی از ارکان حوزه است )
ابعاد شخصیتی و سیره فردی امام سجاد (علیه السلام)+نسیم معرفت
برخی از ویژگیهای شخصیتی ان حضرت:
وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ یُحِبُّ الْمُـحْسِنِینَ.
برای ما معلوم شد که حضرت کاری به دشنام دهنده ندارد. چون به در خانه آن مرد رسیدیم، حضرت فرمودند: به صاحب خانه بگوئید علی بن الحسین است. صاحب منزل در حالیکه نگران تلافی بود و در این داستان شکّی نداشت، به در خانه آمد. حضرت به او فرمودند: لحظاتی قبل مطالبی را درباره من گفتی، اگر در من وجود دارد، به خاطر آن از حضرت حق طلب مغفرت می کنم، اگر در من نیست و تو اشتباه کردی، برای تو عفو و بخشش می خواهم!!
صاحب خانه پیشانی حضرت سجّاد را بوسید، و عرضه داشت: یابن رسول اللّه آنچه گفتم در تو نبود، این منم که باید مورد عفو حقّ قرار بگیرم.
فرمود: اگر روزه نبودم پیاده می شدم و کنار سفره شما می نشستم. چون به منزل رسید دستور داد غذائی مخصوص آماده کنند، سپس همه جذامیان را به خانه خواست و همراه آنان سر یک سفره نشست، و از آنان بدینگونه دلجوئی فرمود.
بیائیم همچون سیّد عابدان، و زینت عبدت کنندگان، و فخر سالکان به فریاد آنان که به فریادشان نمی رسند برسیم، و دست نوازش به سر آنان که دستی بر سرشان نمی کشند بکشیم، و به رفع نیاز آنان که کسی به رفع نیازشان بر نمی خیزد اقدام کنیم، و خلاصه در این چند روزه عمر کسب معرفت و فضیلت کنیم، و به اخلاق اولیاء حقّ و عاشقان جمال و جلال آراسته گردیم.
چه نیکوست که تمام مسلمانان برای رفتن به مسجد جهت انجام نماز جماعت علاوه بر نیّت خالص، از بهترین لبس و خوشبوتریت عطر استفاده کنند، تا در برخورد با یکدیگر غرق در نشاط و انبساط گشته، و محلّ عبادت هم بطور دائم از بهداشت و طهارت برخوردار باشد.
10. سرگذشتی عاشقانه
روزی در حالی که حضرت علی بن الحسین با دو نفر از خادمانش در حرکت بود، به دنبال آن جناب آمد و قصد کرد کاری خنده دار انجام دهد; در برابر دیدگان مردم عبای حضرت را از گردن آن جناب کشید، سپس دور شد; دوباره آمد عبا را برداشت و فرار کرد; آنگاه بازگشت و عبا را به طرف آنجناب انداخت. حضرت بدون آنکه به وی التفات کند، فرمودند: این شخص کیست؟ عرضه داشتند: دلقکی است که مردم مدینه را می خنداند، حضرت فرمودند: به او بگوئید: برای خداوند روزی است که در آن روز اهل باطل غرق در خسارتند.
به وقت غسل بدن شریفش، آثار به دوش کشیدن آن انبان را به صورت سیاهی پوست بر شانه مبارکش مشاهده کردند.
16 بی اعتنایی به زر و زیور دنیا
**برخی ازانقلابیون بایدیک دوره اخلاق اسلامی را آموزش ببینند+نسیم معرفت
***نسیم معرفت***
به نام خدا
سلام علیکم
اللهم صل علی محمد وآل محمد
من و تو و ما و شما و ایشان همه و همه نیازمند تذکر و خیر خواهی هستیم . همه ما باید رذایل رو از خود دورکنیم و به اوصاف حمیده مزین گردیم. از کبر و غرور و عجب و لجاجت و سوء ظن و قضاوت های نادرست و جهل و نادانی و کینه و عداوت و انحرافات فکری و انجماد در اندیشه و کج اندیشی وکج فهمی و .... دوری کنیم و به تقوی و راستی و صدق و صداقت و پاکی و حُسن ظن و بزرگواری و عفو و گذشت و خیرخواهی و ژرف اندیشی و خرد ورزی و تواضع و مهرورزی و ... متصف شویم ....
باید :
اصل را بر اخوت و برادری بگذاریم
اصل را بر محبت و دوستی بگذاریم
اصل را بر اتحاد و همدلی بگذاریم
اصل را بر خیرخواهی و نیکی بگذاریم
اصل را برحسن ظن بگذاریم
اصل را بر خِرد ورزی و عقل بگذاریم
............. ................ ...........
به علماء و عالمان وارسته و صالح احترام بگذاریم .
حقوق بزرگ تر ها ی سنی و علمی و معنوی را رعایت کنیم.
احترام بزرگان علمی ومعنوی خود را در مقام عمل و رفتار و گفتار مراعات کنیم.
در حدود تخصص خود اظهار نظر کنیم و پا را از گلیم خود فراتر نگذاریم.
عقل و اندیشه درست ، برما حاکم باشد نه تمایلات نفسانی و شیطانی و ... .
دربرابر مطالب حق و سخنان راستین لجاجت نکنیم .
از محضر علمی و معنوی علماء و روحانیت مُعظّم و بزرگوار بهره مند شویم و توقعات نامعقول از آن بزرگواران نداشته باشیم و بر آن ها تَحکُّم و بی ادبی نداشته باشیم.
از علماء و اهل علمِ بزرگوار فاصله نگیریم.
روایتی از پیامبر اکرم (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) در اوایل طلبگی در یکی از کتاب های شهید محراب حضرت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب (ظاهرا در کتاب حکومت اسلامی ایشان)دیده بودم که نبی مکرم اسلام (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) فرمود: هرگاه ملتی و امتی از علماء خود فاصله بگیرند مبتلا به سه بلا می شوند:
1- یا بی ایمان از دنیا خواهند رفت .
2-یا حاکم جائر و ستمگر برآنها مسلط می شود .
3-یا برکت از زندگی شان برداشته می گردد.
بدانیم که هَتک حرمت عالمان دینی و بی احترامی فِعلی وقولی و نوشتاری و... نسبت به آنها اثر وضعی ناگواری دارد و تجربه و تاریخ گواه و شاهد آن است و مجالی نیست که حکایت هایی در این رابطه متذکر شوم.
بدانیم که همه کسانی که در برابر انبیاء و علماء ربانی بی ادبی کردند و می کنند متاسفانه برای خود دلایل بنی اسراییلی داشتند . شاگرد حضرت امام خمینی (ره ) یعنی مرحوم آیت الله منتظری با دلایل شیطانی در برابر استادش مقاومت نمود و لجبازی او باعث خسارت جبران ناپذیر شد.
بدانیم که کشمیری ها و بنی صدر ها و مسعود رجوی ها و گروهگ های منحرف و بانیان آن ها مثل منافقین و گروهک فُرقان و... با دلایل و تسویلات شیطانی در برابر شهید بهشتی ها و مطهری ها و باهنر ها و ... ایستادگی نمودند. آنها هم می گفتند ما قرآن و روایات می فهمیم و تفسیر می کنیم . بنده قبل از اینکه طلبه شوم (اوایل انقلاب)مسؤل کتابخانه محل بودم و عاشق کتاب و کتابخوانی بودم . یادم هست که در آن زمان کتاب هایی از نهادهای آن زمان به کتابخانه های محلات از جمله محل ما هدیه شد. بخشی از آن کتاب ها نوشته منافقین بود . تفسیر سوره صاد و تفسیر سوره های دیگر از اواخِر قرآن . همه اش تفسیر انحرافی بود .
بدانیم که اگر حواس ما نباشد از جایی که انتظارش نیست منحرف می شویم .... ؟!!!
عموما کسانی که به علماء و اهل علم دهن کجی و بی ادبی و هتّاکی کردند دچار شر شدند .
سعی کنیم نصایح و سخنان خیرخواهانه اهل علم و علماء را با جان و دل گوش کنیم و ....
.... بزرگان ما اگر اشتباهی هم داشته باشند باید حرمت جایگاه حقیقی و حقوقی شان حفظ گردد. حرمت حریم بزرگان نباید شکسته شود . .. . اگر به بزرگان احترام کردیم در واقع به خود احترام نمودیم . . .
فریاد و داد و اعتراض ما باید برای خدا و با رعایت شءونات اخلاقی و دینی و منطقی و....باشد نه برای تظاهر و جلب افکار این وآن .....
به نظر می رسد که برخی از انقلابیون ما باید یک دوره اخلاق اسلامی و دینی را آموزش ببینند و بارها مرور فرمایند تا نسبت به رفتارهای ضداخلاقی مصونیت پیدا کنند . . امیدوارم تذکرات خیرخواهانه ما مورد توجه برخی از انقلابیون و... قرارگیرد . ..
«اخلاق و ادب اسلامی مادر همه خیرات و خوبی ها است » این پیوندها را فراموش نکنیم : انقلابی بودن + اخلاق – انتقاد و اعتراض کردن + اخلاق – سخنرانی کردن + اخلاق – اظهار نگرانی کردن + اخلاق – عزل و نصب کردن + اخلاق – ……..
شاعر چه نیکو سرود :
اقوام روزگار به اخلاق زنده اند قومی که گشت فاقد اخلاق مردنی است....
سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
پنجم مهر 1395 ه.ش
***نسیم معرفت***
به نام خدا
عوامل هیجده گانه موفقیت در دنیا و آخرت :
1- اخلاص
2- یاد خدا
3- خودشناسی و تهذیب نفس که اساس سعادت و خوشبختی در دنیا و آخرت است .
4- تفکر
5-همت و تلاش . قوله تعالی : وَ أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعی سوره نجم آیه 39 .
6-دور اندیشی
7- برنامه و هدف داشتن
8- مشاوره و مشورت با دیگران
9- همنشینی با خوبان
10- رفتار و برخورد نیکو با مردم
11- گرهگشایی از کار مردم
12- مطالعه آثار سودمند مثل آثار شهیدآیت الله مرتضی مطهری و شهیدآیت الله عبدالحسین دستغیب و...
13-یاد داشت مطالب مفید و سودمند
14- توکل به خداوند متعال
15- توسل به اهل بیت (علیهم السلام)
16- امید به آینده
17-پیوسته در محضر قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) بودن .
18- تَوَلّی و تَبَرّی با در ک درست از این امر مهمّ
سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
***نسیم معرفت***
سلام استاد عزیز .ببخشید این جمله که سیدالشهداء (ع) به یاران میفرمایند اگر کسی حق الناس یا دَین دارد برگردد . سند فرمایش حضرت رو کجا میشود پیدا کرد ؟
******************************
S.A Saadat
علیکم السلام
سپاسگزارم
موسى بن عمیر از پدرش نقل مى کند که امام (عَلَیهِ السَّلامُ ) ، (در روز عاشورا) به من فرمود:
«نادِ اَنْ لا یُقْتَلَ مَعِی رَجُلٌ عَلَیْهِ دَیْنٌ وَ نَادِ بِها فِی الْمَوالِی فَأِنّی سَمِعْتُ رَسُولَ اللّهِ(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) یَقُولُ: مَنْ ماتَ وَ عَلَیْهِ دَیْنٌ اُخِذَ مِنْ حَسَناتِهِ یَوْمَ الْقِیامَة»؛ (میان همه یارانم اعلام کن هر کس دَیْنى بر عهده دارد با من کشته نشود ؛ زیرا که من از رسول خدا(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) شنیدم فرمود: «هر کس از دنیا برود و دَیْنى بر ذمّه داشته باشد، از حسنات وى در فرداى قیامت برداشته مى شود»).
در نقل دیگرى آمده است که عمیر انصارى گفت: امام (عَلَیهِ السَّلامُ ) به من فرمود:
«نادِ فِى النّاسِ اَنْ لا یُقاتِلَنَّ مَعِی رَجُلٌ عَلَیْهِ دَیْنٌ، فَأِنَّهُ لَیْسَ مِنْ رَجُلِِ یَمُوتُ وَ عَلَیْهِ دَیْنٌ لا یَدَعُ لَهُ وَفاءً اِلاّ دَخَلَ النّارَ»؛ (میان مردم اعلام کن هر کس بدهکار است در رکاب من پیکار نکند، زیرا هر کس از دنیا برود در حالى که دَینى بر عهده اش باشد که چاره اى براى آن نکرده باشد گرفتار دوزخ مى شود).
مردى برخاست و گفت: همسرم پذیرفت که از طرف من بپردازد. امام (عَلَیهِ السَّلامُ ) پاسخ داد:
«وَ ما کِفالَةُ امْرَاَهِِ، وَ هَلْ تَقْضِی اِمْرَاَهٌ»؛ (کفالت آن زن چه فایده اى دارد؟ آیا او قدرت دارد چنین کند؟!)
(اِحقاق الحق، ج 19، ص 429)
http://the14.ir/fa/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B9-%D9%81%D8%B1%D9%85%D9%88%D8%AF%D9%86%D8%AF-%D8%A7%DA%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B3%DB%8C-%D8%AD%D9%82-%D8%A7%D9%84%D9%86%D8%A7%D8%B3-%D8%A8%D9%87/
استاد ایرادی وارد کردند به اینکه این حدیث رو قاضی نورالله از خطیب بغدادی عُمَری مذهب آورده که کُتب شیعه هیچکدوم نقل نکردند؟!
S.A Saadat
این حدیث در سایت حضرت آیت الله مکارم شیرازی نیز آمده است :
توجه به حقُّ الناس، حتی در روز عاشورا
موسى بن عمیر از پدرش نقل مى کند که امام (عَلَیهِ السَّلامُ ) (در روز عاشورا) به من فرمود:
«نادِ اَنْ لا یُقْتَلَ مَعِی رَجُلٌ عَلَیْهِ دَیْنٌ وَ نَادِ بِها فِی الْمَوالِی فَأِنّی سَمِعْتُ رَسُولَ اللّهِ (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) یَقُولُ: مَنْ ماتَ وَ عَلَیْهِ دَیْنٌ اُخِذَ مِنْ حَسَناتِهِ یَوْمَ الْقِیامَةِ»؛ (میان همه یارانم اعلام کن هر کس دَیْنى بر عهده دارد با من کشته نشود ؛ زیرا که من از رسول خدا (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) شنیدم فرمود: «هر کس از دنیا برود و دَیْنى بر ذمّه داشته باشد، از حسنات وى در فرداى قیامت برداشته مى شود»).
در نقل دیگرى آمده است که عمیر انصارى گفت: امام(عَلَیهِ السَّلامُ ) به من فرمود:
«نادِ فِى النّاسِ اَنْ لا یُقاتِلَنَّ مَعِی رَجُلٌ عَلَیْهِ دَیْنٌ، فَأِنَّهُ لَیْسَ مِنْ رَجُل یَمُوتُ وَ عَلَیْهِ دَیْنٌ لا یَدَعُ لَهُ وَفاءً اِلاّ دَخَلَ النّارَ»؛ (میان مردم اعلام کن هر کس بدهکار است در رکاب من پیکار نکند، زیرا هر کس از دنیا برود در حالى که دینى بر عهده اش باشد که چاره اى براى آن نکرده باشد گرفتار دوزخ مى شود).
مردى برخاست و گفت: همسرم پذیرفت که از طرف من بپردازد. امام(عَلَیهِ السَّلامُ ) پاسخ داد:
«وَ ما کِفالَةُ امْرَاَةِِ، وَ هَلْ تَقْضِی اِمْرَاَهٌ»؛ (کفالت آن زن چه فایده اى دارد؟ آیا او قدرت دارد چنین کند؟!).(1)
راستى عجیب است که انسانى در بُحرانى ترین شرایط، حتّى به بدهکارى هاى اصحاب و یاران خود به مردم توجّه داشته باشد و راضى نشود بدهکاران همراه او پیکار کنند و شهید شوند ؛ مبادا حقوق مردم از دست برود.
این برنامه را با کار کسانى مقایسه کنید که سراسر زندگى آنها انباشته از حرام و حقوق مردم بوده و کمترین اهمّیّتى براى آن قایل نبودند، اصلا چیزى را به نام «حقّ الناس» باور نداشتند!!
پی نوشت: (1). احقاق الحق، ج 19، ص 429. (2). گردآوری از کتاب: «عاشورا ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها، پیامدها»، سعید داودی و مهدی رستم نژاد،
(زیر نظر آیت الله العظمى ناصر مکارم شیرازى)، انتشارات امام على بن ابى طالب(علیه السلام)، قم، 1388 هـ.ش، ص 413.
سایت آیت الله مکارم شیرازی
http://makarem.ir/main.aspx?lid=0&mid=254133&typeinfo=25&catid=25438
استاد : بحث اینه که اگر همچین مسئله مهمی وجود داشت هیچوقت از نگاه محدثین و مورخین معتبر شیعه پنهان نمیموند، اتفاقا این قضیه با روایات زیادی که اشاره به فقر بعضی شیعیان داره و توانایی پرداخت بدهی ندارند در تضاده مثلا:
« هر کس از شیعیان ما که از خود دینی به جای گذارد، پس بر ماست که آن را ادا نماییم و هر کس از خودش مالی باقی نهاد، متعلق به ورثه اوست.»
حضرت رضا علیه السلام/ صفات الشیعه/ ص45/ ح5
« هر کس از شیعیان بمیرد و از خود دینی به جای گذارد، پس ادای دین او به عهده ماست و هر کس مالی از خود باقی نهد، متعلق به وارثان اوست.»
حضرت صادق علیه السلام/ کافی/ ج7/ ص168/ ح1
حضرت رضا علیه السلام، از قول پیامبر می فرمایند:
« هر کس از شیعییان خودش دینی به جا گذارد و توانایی ادای ان را نداشته باشد، پس بر عهده من و علی است...»
معانی الأخبار/ شیخ صدوق/ ص52/ ح3
« هر کس از خودش بدهی به جا گذارد یا عیالش { بی چیز و بی سرپرست} باقی بماند، پس ادای آن به عهده من (پیامبر) است. امام صادق علیه السلام فرمودند: برای امام هم، مثل همین است.»
دعائم الأسلام/ مغربی/ ص391/ ح138
استاد عزیز : باتوجه به اهمیت وفای به عهد و ادای دین وحقُّ الناس هم در قرآن و در روایات این احادیث چطور معنا کنیم.چطور توجیه میشود؟!!
سلام علیکم
یک توجیه آن است که امام حسین (عَلَیهِ السَّلامُ ) حتی در آن لحظات حساس جنگ و قتال به همه مردم عالم توجه می دهد که بدهی و دَین و حقّ الناس مهم است و باید آن را قبل از مرگ بپردازند اگرچه امام (عَلَیهِ السَّلامُ ) می داند که کسانی که در آن شرایط (روز عاشورا) همراهش هستند یا همه شون دَینی ندارند و یا اگر برخی از آن ها دَینی داشته باشند و قدرت پرداخت و یا فرصت سفارش به پرداخت راندارند طبق روایات ، ایمه (عَلَیهِِمُ السَّلامُ ) جبران خواهند نمود . پس شاید منظور امام (عَلَیهِ السَّلامُ ) توجه دادن به اهمیت به دین است . حضرت مسلم بن عقیل هم قبل از شهادت وصیت کرده بود که دیونش ادا شود. توجه داشته باشید که امام حسین (عَلَیهِ السَّلامُ ) تا روز عاشورا در مراحل مختلفی اصحابش را غَربال فرمود و در روز عاشورا از یارانش با ستایش و تمجید و ... یاد نمود. اصحاب امام حسین (عَلَیهِ السَّلامُ ) در روز عاشورا صاف وصاف و کاملا غَربال شده بودند . پس این هم قرینه است بر اینکه اصحاب امام حسین (عَلَیهِ السَّلامُ ) در روز عاشورا دَینی به گردن نداشتند و یا اینکه اگر دَین و حقُّ النّاسی داشتند قبلا سفارش و وصیت در این باره را به دیگران کرده بودند و....
سیداصغر سعادت میرقدیم
29 مهر 1395
استاد بزرگوار تشکر از لطفتان
.: Weblog Themes By Pichak :.