مراسم شب قدر در مسجد غریب آباد لاهیجان
برادر شهیدسید علی سعادت میرقدیم
سید اصغر سعادت میرقدیم:
(شهادت افتخار ما است)
نماز ظهر عاشورا در گلزارشهدای شهرلاهیجان
به ترتیب حجت الاسلام حاج آقای صرفی پور وحجت الاسلام حاج آقای رنجبر
حجت الاسلام احمد عبدالله زاده پاشاکی لاهیجانی متولد 1350 ه ش
امام جمعه کنونی لاهیجان در سال1393
بفرمایید چای لاهیجان
یکی گفت:
هنوز با این گرانی ها پای آرمان های انقلاب و رهبرت هستی؟
گفتم:
در مکتب امام حسین (ع) ممکن است
زمانی آب هم برای نوشیدن نداشته باشیم!
نقل از وب سایت عاشق ولایت
خاطره جالب میرسپاه درباره علامه مصباح یزدی
چندی پیش همزمان با برگزاری مراسم بزرگداشت روز معلم، از مقام علمی علامه مصباح یزدی توسط یکی از شاگردان ایشان تجلیل صورت پذیرفت.
به گزارش بی باک، حجت الاسلام والمسلمین دکتر میر سپاه با قرائت اشعاری اظهار داشت: در اوائل طلبگی سئوالات بسیاری برای ما پیش می آمد که در واقع پاسخ به آنها، راه را برای ما روشن می کرد از جمله اینکه ما که هستیم؟ چه هستیم؟ به کجا قرار است برویم ؟
وی ادامه داد: زمانی اعلام شد که آقای استاد مصباح قرار است کلاسی دایر کنند که در واقع درس جدیدی است که در حوزه تدریس نمی شود و ما هم شرکت کردیم.
دکتر میرسپاه ادامه داد: وقتی از علامه مصباح عنوان درس را پرسیدیم ایشان اظهار داشتند که بگذارید وارد بحث شویم و مطالب را آغاز کنیم تا معلوم شود. مدتی گذشت . از استاد پرسیدیم آیا عنوان این درس، اخلاق است؟ ایشان جواب دادند: نه. چند روز بعد گفتیم آیا موضوع درس روانشناسی است که باز هم ایشان پاسخ منفی دادند.
عضو هیئت علمی موسسه اموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه بحث هایی که سرکلاس مطرح می شد واقعا انسان را زنده می کرد و به همه سئوالات اساسی در زندگی انسان پاسخ می داد، ادامه داد: پس از گذشت مدتی ایشان اظهار داشتند که موضوع این درس خودشناسی است.
وی افزود: حتی اگر علامه مصباح یزدی هیچ کاری برای ما انجام نداده بودند و فقط همین درس را به ما آموخته بودند، باز هم شکر این نعمت را نمی توانستیم به جای بیاوریم و آن طوری که شایسته است نمی توانستیم از ایشان تشکر کنیم. چرا که اگر این کلاس نبود، معلوم نبود که سرنوشت ما چه می شد و ما الآن کجا بودیم.
دکتر میرسپاه افزود: بعدها، جزوه ای از آن درس منتشر شد و کم کم کامل شد و کتاب به سوی خودسازی منتشر شد که البته جای خالی این درس در موسسه بسیار محسوس است.
وی در پایان به نمایندگی از سایر شاگردان علامه مصباح یزدی، از ایشان تقدیر کرد.
بی باک
********************************************************************
رساله ی عملیه بهترین دستورالعمل
رساله ی عملیه بهترین دستورالعمل برای خودسازی و رسیدن به کمال است.در کنار رساله ی عملیه ، نیاز به وجدان هم هست با این که همه از این نعمت برخوردارند ولی عده ای به جهت گناهان زیاد ، وجدانشان تعطیل می شود.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر میرسپاه به نقل از آیت الله مصباح یزدی در خصوص سختی آغاز راه کمال گفت : این مشکل بزرگی نیست ،بلکه برای شروع ، رساله ی عملیه بهترین دستورالعمل برای خودسازی است .
حجت الاسلام و المسلیمن علی اکبر میرسپاه استاد فلسفه و اخلاق به نقل از آیت الله مصباح یزدی در جمع طلاب جامعه عملیه امیرالمومنین گفت :نباید افکار عامیانه و خام درباره ی رساله ی عملیه داشته باشیم و بگوییم : فلان آقا سخت گیر است . فلان آقا آسان می گیرد . هیچ کس سخت یا آسان نمی گیرد زیرا هیچ مرجعی حق ندارد سلایق شخصی خودش را وارد فتوا بکند. یک مرجع تقلید باید طبق روایت ، صائناً لنفسه ، حافظاً لدینه ، مخالفاً لهواه ، مطیعاً لأمر مولاه باشد .
او افزود :در کنار رساله ی عملیه ، نیاز به وجدان هم هست با این که همه از این نعمت برخوردارند ولی عده ای به جهت گناهان زیاد ، وجدانشان تعطیل می شود.
وی ادامه داد :وجدان مثل دستگاه خاص در مواقع مشکوک چراغ می زند ولی گاهی اوقات ، جلوی چراغ وجدان را می گیریم . اگر انسان حقیقتا به رساله ی عملیه عمل کند و چراغ وجدانش هم فعال باشد ، خواهیم دید که استاد مناسب را می یابیم و وارد عالم انوار می شویم .
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر میرسپاه گفت :فطرت هر انسانی او را به سمت و سوی کمال سیر می دهد،وبرای کامل شدن باید راه کمال را با راهنمایی یک استاد بپیماییم . در راه یافتن بهترین استاد نیز دو مشکل کمی استاد خوب و عدم شناخت درست وجود دارد و شما همواره در معرض مدعیان دروغین هستید .
او ادامه داد : پیمودن راه کمال بدون استاد خطرناک است تا جایی که در روایات داریم : ((هلاک می شود کسی که استادی برای ارشاد خودش نداشته باشد))
وی افزود: گاهی در مسیر کمال عده ای به نام استاد اغراض شیطانی را مد نظر می گیرند و با نیت پاک جوانان بازی می کنند و آنان را در مسیر هوی و هوس خودشان به کار می گیرند.
استاد درس فلسفه و اخلاق تصریح کرد :اثرات و نتایجی که ریاضت های غیر شرعی دارند ، دلیل بر کمال نیست و ائمه علیهم السلام ، این مسائل را اصلا به حساب نمی آوردند . بزرگان دین ، هنگام مواجهه با افرادی که چنین ادعایی داشتند و یا به دنبال کارهای خارق العاده بودند ، سکوت می کردند و یا در مواقع خاص ، تنها به نکته ای اشاره می کردند تا اینکه شخص مدعی ساکت شود .
او ادامه داد:شخصی به آیت الله بهجت (قدس الله سره )گفته بود : حاج آقا شنیده ایم ذهن افراد را می خوانید درست است ؟ ایشان اصلا جواب ندادند . عملا می خواستند بگویند از این حرفها و کارها بیا بیرون ، کاری که وظیفه ات است را انجام بده .وی ادامه داد : ریاضت یعنی بر خلاف آن چیزی که نفست می خواهد عمل کنی . شخصی می گفت : نیمه ی شب بلند می شوم و می روم آب می خورم ولی حال نماز شب ندارم . یعنی رفتن به سمت نماز شب خودش ریاضت است.
وی خاطرنشان کرد : آیت الله احمدی میانجی می فرمودند : شخصی با زحمت فراوان به زیارت امام رضا(علیه السلام)رفت . غسل زیارت کرد و حرکت کرد به سمت حرم . هر کاری کرد نتوانست حال معنویش را به دست آورد ، در داخل جمعیت دید ، جوانی آمد و گفت : حال نداری ؟ صلوات بفرست . این شخص می گفت : بی اختیار صلوات فرستادم و یکدفعه ابرهای ضخیمی که روح مرا گرفته بودند کنار رفتند. اعوان و انصار امام زمان(عج)همه جا هستند ، فقط باید ما در خودمان ظرفیت و قابلیت ایجاد کنیم .
حجت الاسلام و المسلمین میرسپاه گفت : در زمان جوانی علاقه ی شدیدی به دکتر شریعتی داشتم و در اکثر سخنرانی های ایشان شرکت می کردم و سعی داشتم ایشان را به بقیه معرفی کنم . یکبار خدمت آیت الله مصباح رسیدم و از سخنرانی های دکتر تعریف کردم . ایشان فرمودند : «نه ، این طور نیست دکتر شریعتی اشکالات بنیادی زیادی دارد» بعد از صحبت با آقای مصباح با وجدان خودم خلوت کردم ، دیدم وجدانم می گوید : احتیاط کن.
وی در انتها افزود : بنا به فرموده ی آیت الله مصباح یزدی، تا دیر نشده است باید به این باور برسیم که سرباز امام زمان (عج) هستیم و ایشان را حاضر و ناظر بر اعمالمان ببینیم .
نقل از سایت جامعه علمیه امیرالمؤمنین ع
علی(ع) افتخار بشریت است
«لَوْ أَنَّ الْبَحْرَ مِدَادٌ وَ الْغِیَاضَ أَقْلَامٌ وَ الْإِنْسَ کُتَّابٌ وَ الْجِنَّ حُسَّابٌ مَا أَحْصَوْا فَضَائِلَکَ یَا أَبَا الْحَسَنِ.»
( بحار الأنوار، جلد 40، باب 91، حدیث 114)

مسئولان روش حکومتی امام عادل و پیشوای دادگستر را دنبال کنند
به گزارش خبرگزاری حوزه، متن پیام این مرجع تقلید به جشن بزرگ ولادت با سعادت حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در مدرسه علمیّه حضرت ولیّ عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف کهنوج بدین شرح است.
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله الحکیم: إنَّما وَلِیُّکُمُ اللهُ وَ رَسُولُه وَ الّذین آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلوةَ وَ یُؤتُونَ الزَّکوةَ وَ هُم رَاکِعُونَ
میلاد مسعود حضرت مولی الموحدین امام المسلمین و یعسوب الدین امیرالمؤمنین علیه افضل صلواة المصلین را به محضر مقدس قطب عالم امکان حضرت بقیة الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء و به همه شیعیان با اخلاص آن حضرت و شما عزیزان شرکت کننده در این جشن باشکوه و نورانی، تبریک و تهنیت عرض می کنم.
از حقیر خواسته اند که درباره فضایل و مناقب بی شمار آن حضرت عرضی داشته باشم ولی مگر می شود با این زبان الکن و با این بضاعت کم، عرض ادبی نمود؟.
حقیقت این است که با جمله ها و کلماتی که حروف آنها بیست و نه حرف بیشتر نیست نمی توان بزرگ بنده خاص و مخلص خدا را که در آیات بسیاری از قرآن، خداوند متعال او را وصف و مدح فرموده است توصیف و ستایش کرد.
آن وجود مقدّسی که حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله و سلم درباره ایشان می فرماید:
لَوْ أَنَّ الْبَحْرَ مِدَادٌ وَ الْغِیَاضَ أَقْلَامٌ وَ الْإِنْسَ کُتَّابٌ وَ الْجِنَّ حُسَّابٌ مَا أَحْصَوْا فَضَائِلَکَ یَا أَبَا الْحَسَنِ
آری! اگر جن و انس حسابگر و نویسنده شوند نمی توانند فضائل آن حضرت را بنویسند.
آنچه از آن امام بزرگ، رهبر موحدان و پیشوای مجاهدان، مدح و ستایش شده هر چه رسا و شیوا هم باشد، تنها به گوشه ای کوچک از عظمت های آن حضرت اشاره شده است. چهارده قرن است که عالمان و حکیمان از او گفته اند و هنوز هم نتوانسته اند همه آنها را بازگو کنند.
هزاران کتاب در اطراف شخصیت آن امام عزیز نوشته شده و هزاران شعر درباره آن امام مهربان سروده شده و هزاران سخنران و ناطق قوی درباره آن حضرت سخنرانی نموده اند، اما:
این شرح بی نهایت کز وصف یار گفتند حرفی است از هزاران کاندر عبارت آمد
آری! همان گونه که در احادیث شریفه بیان شده است، حضرت علی علیه السلام معجزه ای است که خداوند به رسول گرامی اش حضرت خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله عطا فرمود؛ معجزه ای که از همه معجزات انبیای گذشته، بزرگتر و حیرت انگیزتر است.
به ناچار باید زمین ادب را ببوسیم و خداوند متعال را به نعمت بزرگ ولایت آن حضرت و فرزندان بزرگوارش تا وجود مقدس حضرت ولی عصر علیه السلام حمد وسپاس بگوییم.
اینجانب فقط چند نکته خدمت عزیزان در این مجلس با عظمت که به نور ولایت حضرت علی علیه السلام منوّر گشته است عرض می کنم:
نکته اول اینکه ما باید بر شیعه بودن خود افتخار کنیم و خدا را شاکر باشیم که بعد از پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله، درب خانه باب علم پیامبر رفته و از ایشان پیروی نموده و راه نجات را در این خط مستقیم یافتیم که پیامبر فرمود:
أنا مَدِینَةُ العِلمِ وَ عَلِیّ بَابُها
منم شهر علم و دانش و علی هم باب آن است.
اگر بخواهید حقیقت دین اسلام را بیابیم باید از این راه وارد شویم که غیر آن، هلاکت، ضلالت و گمراهی است.
نکته دوم امروز که بر شیعه بودن خود افتخار می کنیم باید حقیقة هم پیرو واقعی آن امام عزیز باشیم. در صداقت و راستگویی، در امانت و وفای به عهد و پیمان، در دوری از گناه و خلاف شرع و در عبادت و بندگی، در اقامه نماز و ادای حقوق شرعیه، در خدمت به مردم بخصوص محرومین و بینوایان در دفاع از مظلوم و دشمنی با ظالم و بالاخره در پاک بودن زندگی و راه و روش آن، پیرو آن امام بزرگ باشیم.
مردان و زنان ما باید از بهترین مردان و زنان در تعظیم شعائر دینی و اقامه امر به معروف و نهی از منکر باشند. زنان ما در حفظ حجاب و عفّت و پارسائی، الگو و اسوه برای زنان دنیا باشند.
و آخرین نکته این است که زمامداران و فرمانداران و مسئولان حکومتی همه و همه اگر می خواهند با مردم بوده و مردم آنها را دوست داشته باشند، باید روش حکومتی آن امام عادل و پیشوای دادگستر را دنبال نمایند، حقوق حقه مسلمانان را رعایت نموده و در مصرف بیت المال کمال دقّت و احتیاط را بنمایند و خود را خادم مردم بدانند و بر این خدمت بر ملّت منّت نگذارند و فقط رضایت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را برای خود جلب نمایند.
درود بر شما مردم شریف و غیور کهنوج؛ و سلام و تحیّت بر سربازان حوزه حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و السلام علیکم و رحمة الله.
لطف الله صافی
12 رجب المرجب 1435
به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران، در سالروز ولادت امیرالمؤمنین علیهالسلام، هزاران نفر از اقشار مختلف مردم استان ایلام در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.






على (علیه السلام ) مى فرماید:
لِکُلِّ شَیْءٍ زَکَاةٌ وَ زَکَاةُ الْعَقْلِ احْتِمَالُ الْجُهَّال 1 ؛ هـر چـیـزى زکـاتـى دارد و زکـات عـقـل و خـردمـنـدى ، تحمل نادانان است .
در جـامـعـه مـمـکـن اسـت افـراد نـادانـى یـافت شوند که به هر دلیلى با ما مخالفت کنند و کارشکنى نمایند و اهانت کنند و یا مزاحم مقاصد و اهدافمان باشند. این گونه افراد همیشه بـوده و خـواهـند بود. در عصر انبیاء (علیهم السلام ) این قشر از مردم بودند که آلت دست ایـن و آن قرار مى گرفتند و دردسر درست مى کردند. در عصر امامان معصوم نیز بودند و آزار مى رساندند و اکنون نیز هستند.
قـرآن کـریـم از این گونه افراد به عنوان جهال و نادانان نام مى برد؛ زیرا بى گمان این گونه رفتارها در اثر جهل است ، ولى شیوه برخورد را قرآن ، مسالمت آمیز مى داند و برخورد خوب و سازنده را پیشنهاد مى کند و مى فرماید:
«وَ إِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا» 2 ؛(انسان هاى فداکار) وقتى مورد خطاب و اهانت جاهلان قرار مى گیرند، (با ملایمت و ملاطفت ) سلام مى کنند.
رفـتـار خشونت آمیز و تند با نادانان نتیجه منفى دارد، ولى اگر برخورد سالم و درست و بـامـحـبـت و سـازش بـاشـد، امـیـدى هـسـت کـه او را بـسـازد و از جهل بیرونش آورد.
نـمـونـه هـاى فـراوانـى در زنـدگـى امـامـان (عـلیـهـم السـلام ) نـقـل شـده کـه آن هـا دشـمـن خـدا را بـا یـک بـرخـورد شـایـسـتـه تـبـدیـل بـه دوسـتـى وفـادار کـردند .
گـاهى همان تحمل ، بلکه گذشت و حلم ، باعث ساختن و پشیمانى مى شود؛ چنان که نباید بـا نـادانـان زیـاد بـحـث و بـگـومـگـو کـرد و حتى گاه باید با سکوت او را ادب نمود و به قول معروف( جواب ابلهان خاموشى است) .
گاه در برخورد با این افراد ما خود نیز به بیراهه میزنیم و برخوردی میکنیم که خود را از آنها هم پایین تر می آوریم با داد و فریاد و زبان به فحاشی گشودن و یا مسخره کردن طرف که مثلا : "چقدر ابلهی که این را هم نمیدانی" می خواهیم درس اخلاق دهیم که این قبیل رفتارها زشت و ناستوده است . اگر ما مسلمانیم و پیرو قرآن و اهل بیت باید دقت کنیم و بزرگ منشی را چون آنان پیشه خود کنیم .
على (علیه السلام ) فرمود:
اعـقـل النـاس مـن لا یـتـجـاوز الصـمـت فـى عـقـوبـةالجهال3 ؛ خردمندترین مردم کسى است که براى عقوبت نادانان ، تنها از سکوت بهره جوید.
همچنین فرمود:
من اوکد اسباب العقل رحمت الجاهل 4 ؛از بهترین کارهاى خردمندى ، بخشودن نادانان است .
البـتـه موارد فرق مى کند و شخص دانا و داراى خرد باید موارد را تشخیص دهد و در هرجا از ابـزار مـنـاسـب بـهـره جـویـد. این گونه نیست که همه جا سکوت یا همه جا محبت ، موثر باشد. باید در هرجا بنا بر مقتضاى حال عمل شود .
و این ها به درایت شخص بستگی دارد که از فنون ارتباطی تا چه حد آگاه است و میتواند بهره گیرد و مخاطب شناسی کند و در هر موردی بنا به مقتضای حال رفتار کند .
نقل از سایت تبیان
1- غرر، ص 56.
2- سوره فرقان آیه 63.
3- غرر الحکم .
4- غرر الحکم ، ص 52.
*******************************************
- امام علی علیه السلام :
لِکُلِّ شَیْءٍ زَکَاةٌ وَ زَکَاةُ الْعَقْلِ احْتِمَالُ الْجُهَّال
برای هر چیزی زکاتیست و زکات عقل تحمّل نادانان است.
تصنیف غررالحکم و درر الکلم ص 56 ، ح 527
نقل از سایت کتابخانه احادیث شیعه
امام على علیه السلام : کُلُّ یَومٍ لا یُعصَى اللّه ُ فیهِ فَهُوَ عِیدٌ ؛
امام على علیه السلام :هر روزى که در آن خداوند نافرمانى نشود ، عید است .
امام على علیه السلام :نگاه کردن به سبزه موجب شادابى است .
امام على علیه السلام :هیچ لباسى زیباتر از سلامتى نیست .
امام على علیه السلام :غذا خوردن را با چشیدن نمک آغاز کنید .
امام على علیه السلام :چه نیکو جایگاهى است حمّام ؛ یادآور دوزخ است و چرک را از میان مى برد .
امام على علیه السلام :لباس پاکیزه اندوه را مى زداید .
امام على علیه السلام :خود را با آب از بوى ناخوشایند ، که دیگران را مى آزارد ، پاک کنید .
امام على علیه السلام :خانه هایتان را از تار عنکبوت پاک کنید .
.: Weblog Themes By Pichak :.