سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در نشست بررسی اربعین حسینی مطرح شد؛

 
نظر شیعه در خصوص الحاق سر مبارک سید الشهدا در کربلا
خبرگزاری حوزه / نشست تخصصی« بررسی زوایای اربعین حسینی(ره)» به همت انجمن تاریخ پژوهان حوزه و با مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) و پژوهشکده حج و زیارت، در سالن جلسات انجمن های علمی حوزه برگزارشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین یوسفی غروی در این نشست گفت: اربعین حسینی از منظرهای مختلف مورد بحث واقع شده است و تاریخ نگاران تا کنون مباحث متعددی را در این حوزه بیان کرده اند.

وی افزود: یکی از مباحث چالشی در تاریخ نگاری اربعین، موضوع حضور اهل بیت(ع) در کربلا است که این بحث از جمله سوالاتی است که امروزه مطرح می شود که آیا حضور اهل بیت(ع) در کربلا در همان اربعین سال اول روی داده است یا خیر.

این استاد حوزه تصریح کرد: آنچه مشخص است این است که برای اولین بار این بحث را سید بن طاووس  آن را  در جوانی مطرح کرد که این بحث برای اولین بار نیز مطرح شد و عالمان اسلامی بر این اساس نظرات خاصی را مطرح کردند.

وی گفت: پس از وی در قرن معاصر نیز حاجی نوری نیز بر استبعاد سیدبن طاووس بنا می نهد و چند احتمال را برای این حوزه بیان می کند که ایشان نیز چند سوال را مطرح می کند و حضور اهل بیت(ع) در اربعین سال اول را با سوال مواجه می کند.

حضور اهل بیت(علیهم السلام) در اربعین اول در کربلا

این پژوهشگر حوزه اظهارکرد: در مقابل این گروه از علما، اکثر علما موافق هستند که اهل بیت(ع) همان سال اول و در اربعین حسینی وارد کربلا شدند که ابوریحان بیرونی نیز در همان سده های نخستین هجری نیز اربعین را یکی از سنن مشهوره شیعیان ذکر می کند.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی غروی خاطرنشان کرد: در خصوص سرنوشت سرمبارک امام حسین(ع) نیز باید گفت که در این رابطه 8قول معروف وجود دارد که این نظرات همگی در یک چارچوب خاص بیان شده اند؛ ولی آنچه که شیعه به آن اعتقاد دارد همان الحاق سرمبارک حضرت به پیکرپاکشان در اربعین شهادتشان توسط امام سجاد(ع) است.

وی گفت: مرحوم سید محسن امین از جمله بزرگترین عالمان و بیدارگران فرهنگ تشیع است که گام های بسیار مهمی در خرافه زدایی از مجالس و سنت های ابداعی مردم برای عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) برداشت و باید این عالم بزرگ هرچه بیشتر به مردم معرفی شود.

مهمترین مبحث اربعین

در ادامه حجت الاسلام رنجبر نیز، در این نشست گفت: یکی از مهمترین مباحثی که در حوزه اربعین مطرح می شود مسایل مرتبط با حضور اهل بیت(ع) در کربلاست.

وی افزود اربعینی که امروز به عنوان یک سنت بزرگ پاس داشته می شود در همان اربعین سال اول واقع شد یا در اربعین سال 62باید گفت که به هیچ عنوان نمی تواند قول دوم را قبول کرد، ولی بحث در خصوص مبحث حضور اهل بیت(ع) در همان سال اول در سرزمین کربلا در اربعین سال اول است.

عضو انجمن تاریخ پژوهی  حوزه یادآورشد: محدث نوری در عصر ما چنین تشکیکی را در خصوص حضور اهل بیت(ع) در کربلا در همان سال اول مطرح کرد که ایشان در این حوزه 8پرسش را مطرح کرد که اولین آن عدم تناسب حضور و زمان حال بوده است.

حضور اهل بیت(ع) در شام بیش از ده روز نبود

وی افزود: در خصوص مبحث اول ایشان بیان می کند که اهل بیت(ع) حدود یک و نیم ماه در شام ماندند و با احتساب حضور در کوفه و مسافت، احتمال این که این حضرات در همان اربعین سال اول به کربلا رسیده باشند، جای سوال دارد.

حجت الاسلام رنجبر خاطرنشان کرد: این نظر ایشان توسط علمای دیگر به کلی رد می شود، زیرا حضور اهل بیت(ع) در شام به مدت بیش یک هفته تا ده روز منطقی نبوده است و با توجه به اینکه  برخی از علما نیز این مسیر را نیز به شکل نمادین طی کردند به اثبات رساندند که این امر امکان داشته است.

وی گفت:در خصوص بحث الحاق سرامام حسین(ع) به بدن مبارکشان نیز دو قول اصلی وجود دارد که اولی با این که اخباری نیز در این رابطه وجود دارد، یعنی این که سر مبارک حضرت در بالای سر امام علی(ع) در نجف به خاک سپرده شده است که از سوی شیعیان رد شده است.

حجت الاسلام رنجبر خاطرنشان کرد:برای شیعیان قابل قبول نیست که سر مبارک حضرت به بدنشان الحاق نشده باشد و به همین دلیل است که الحاق سرحضرت به بدن مبارکشان یکی از مویدات حضور اهل بیت(ع) در اربعین است.

http://hawzahnews.com/detail/News/340636

*******************************************


اربعین سال 61 یا 62 هجری قمری؟


عَنْ زُرَارَةَ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع):
یَا زُرَارَةُ إِنَّ السَّمَاءَ بَکَتْ عَلَى الْحُسَیْنِ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً بِالدَّمِ وَ إِنَّ الْأَرْضَ بَکَتْ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً بِالسَّوَادِ وَ إِنَّ الشَّمْسَ بَکَتْ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً بِالْکُسُوفِ وَ الْحُمْرَةِ … وَ مَا اخْتَضَبَتْ مِنَّا امْرَأَةٌ وَ لَا ادَّهَنَتْ وَ لَا اکْتَحَلَتْ- وَ لَا رَجَّلَتْ حَتَّى أَتَانَا رَأْسُ عُبَیْدِ اللَّهِ بْنِ زِیَادٍ وَ مَا زِلْنَا فِی عَبْرَةٍ بَعْدَهُ …؛

امام صادق(ع) فرمود: اى زراره آسمان تا چهل روز بر حسین بن على علیهما السّلام خون بارید و زمین تا چهل روز تار و تاریک بود و خورشید تا چهل روز گرفته و نورش سرخ بود … و فرشتگان تا چهل روز بر آن حضرت گریستند و هیچ زنى از ما اهل بیت خضاب نکرد و روغن به خود نمالید و سرمه نکشید و موهایش را شانه نزد تا وقتى که سر عبید اللَّه بن زیاد را به نزد ما فرستادند و پیوسته بعد از شهادت آن حضرت چشمانمان، اشک آلود بود…

کامل الزیارات، ابن قولویه، ص81 ؛ بحارالانوار، ج45، ص206، ح13

سؤال: آیا زیارت اربعین ابا عبدالله الحسین(ع) از سوی امام زین العابدین(ع)، زینب کبری(س) و قافله همراه در برگشت از سفر شام سال 61 هـ . ق (سال اول) و یا سال 62 هـ . ق (سال دوم) واقع شده‌ است؟

 برای پاسخ به پرسش فوق ابتدا باید توجه کرد برای بازگشت از شام به کربلا دو راه بیشتر وجود نداشته است.(1)

1- طریق سلطانیه : فاصله و مسافت از راه سلطانیه بین شام و کربلا حدود 40 منزل بوده‌ است. طریق سلطانیه شامل کربلا، کوفه، حلب، حمص، حماه، بعلبک، اشتوره، دمشق و… می گردد که آثاری همانند اعجاز سر امام حسین (ع) در جایگاه دیر راهب در نزدیکی «حماه» باقیمانده است. با توجه به اینکه مسیر هر منزل (مسافت طی شده در هر روز) حدود 45 کیلومتر بوده است مسافت تقریبی این مسیر 1800 کیلومتر میباشد.

2- طریق ساحلی فرات که بین کوفه و شام است. این مسیر در کتب تاریخی 175 فرسنگ ذکر شده‌ است و با توجه به طول مسافت شرعی فرسنگ که 5/5 کیلومتر بوده است مسافت تقریبی این مسیر 962/5 کیلومتر میباشد که حدود نصف طریق سلطانیه میشود.
طریق ساحلی فرات شامل شهرهای ساحلی فرات تا منطقه دیرزور و حسکه می‌باشد که این طریق به عنوان مسیر کاروان اسرا از دمشق به کربلا بعید است. شواهد و قرائن روشنی هم وجود ندارد که از آن‌جا رفته اند و یا برگشته باشند.

چند نکته مهم

  • اختناق حاکم و اظهار قدرت برای خاموش کردن دیگر شورش‌ها اقتضا می‌کرد که مسیری طی شود که بتوانند تبلیغات کنند و حرکت‌های ضد حکومتی را سرکوب نمایند. بخش عمده راه سلطانیه، مسیحی نشین بوده (مناطقی همانند زحله، بعلبک، زبود، العین و کلاً شامل شمال دره ‌بقاع) و خوف حرکت‌های مخالف  و ضد بنی امیه در میان آن‌ها بوده ‌است.
  • نگهداری أهل بیت (ع) به مدت یک‌ هفته در زندان کوفه و مدت یک‌ماه در شام قول دوم (سال 62) را تأیید می‌کند.
  • وحشت بنی امیه و تأخیر در دفن برخی از شهدای کربلا بعد از ده روز همانند جون بن حوی حکایت از تأثیر گذاری دراز  مدت در میان مردم داشته است.
  • اعلان پشیمانی توسط «یزید بن معاویه» از ارتکاب جرم کشتن ابی عبدالله الحسین (ع) و مقصر جلوه دادن عبیدالله بن زیاد و تصمیم‌های خود سرانه‌اش مؤیّد سال دوم است.
  • از تقسیم «1800 کیلومتر طریق سلطانیه» و «962 کیلومتر طریق فرات» مجموعه حرکت کاروان به صورت مستمر نیز از طریق اول 40 و یا 42 روز و طریق دوم 20 روز  می‌گردد که با رسیدن آنان در اربعین اول سازگار نیست.

پاسخ نهایی
الف: همان طور که مورّخان و ارباب مقاتل همانند مقرم، خوارزمی، مصباح الزائر، اقبال، کامل ابن اثیر، محمد ابن جریر طبری و … قائل اند که کاروان عزیز قافله کربلا در سال دوم رسیده‌اند، بنظر میرسد قول صحیح همین است. رسیدن کاروان اسرا در اربعین سال اول را به سید بن طاووس در «اللهوف عل قتلی الطفوف» نسبت داده‌اند که بنظر وی سال اول بوده و بر آن اشارت دارد.(2)

ب: ابن جریر طبری رسیدن کاروان در سال اول را انکار و نفی کرده و شیح مفید ضمن عدم تعرّض به سال اول و نیز شیخ طوسی (ره) و شیخ کفعمی (ره) گفته‌اند در روز بیستم صفر به حرم حسینی (ع) رجوع کرده‌اند و همان روز جابر بن عبدالله به همراه عطیه بن سعد بن جناده عوفی کوفی جهت زیارت به کربلا رسیده و او اول کسی است که مضجع شریف امام حسین(ع) را زیارت کرده‌ است.

ج: در هر صورت  زیارت « اربعین حسینی » از سوی جابر بن عبدالله انصاری و عطیه‌ بن ‌سعد بن جناده انجام شد و  در سال دوم تحقق یافت.

بر اساس قرائن و شواهد، این سنت زیبای الهی مورد تأیید و تأکید امام ششم و دیگر ائمه (ع) واقع شده‌ است و شوق به زیارت امام حسین(ع)  در اربعین همچنان ادامه دارد به طوری که در سال 1390 هـ.ش نزدیک 10 میلیون زائر دلباخته و عاشق در اربعین این توفیق را پیدا کردند.

———————-
(1) منتهی الآمال، جلد اول، فصل نهم، ص 520 – 522?

(2) اللهوف ، ترجمه عقیقی بخشایشی و محمد جواد مولوی‌نیا، ص 232 – 283.

http://www.ahmadzamani.ir/654

*****************************************

 


**تحقیقی جامع در رابطه با اربعین حسینی (سایت هم اندیشی دینی)

*این تحقیق اولویت در مطالعه دارد.(سید اصغر سعادت)


**امام حسین ع وزیارت اربعین

**رأس مبارک امام حسین(علیه السلام) در کجا مدفون شد؟

**ورود خاندان اهل ‏بیت امام حسین (ع) به کربلا در اوّلین اربعین(پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی)

**آیا اهل بیت(ع) روز اربعین حسینی به کربلا رسیدند؟(باشگاه خبرنگاران)

**درباره اربعین امام حسین(ع) | نشریه معارف نهاد مقام معظم رهبری

 **آیا اهل بیت روز اربعین به کربلا رسیدند؟/( وبلاگ قرب)

**آیا اسرای کربلا بعد از 40 روز به کربلا بازگشتند؟(وبلاگ مقالات)

**آیا لهوف اربعین اول را قبول دارد ؟- مشرق نیوز

**جابر و عطیّه اولین زائران کوی حسینی (سایت  بلاغ)

**عترت امام حسین (ع) - تحقیقى در باره اربعین حسینى(مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن)

**تحلیل مبنای تاریخی اربعین حسینی ع

**پژوهی درباره اربعین حسینی ع

**تحلیل مبناى تاریخى اربعین حسینى - صفحه ی اصلی(پایگاه جامع امامزادگان وبقاع متبرکه ایران اسلامی_سازمان اوقاف و..)

**تحلیل مبنای تاریخی اربعین حسینی - حوزه علوم اسلامی ..

 

 




تاریخ : پنج شنبه 93/9/20 | 6:21 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

به نام خدا

 

کلیک:سنجیده وحساب شده سخن گفتن


....بُزُرجمِهر بشنید و گفت: اندیشه کردن که چه گویم بِه از پشیمانی خوردن که چرا گفتم؟!


سخندان پرورده پیر کهن

        بیندیشد آنگه بگوید سخن

مَزن تا توانی بگفتار دم

      نکو گوی گر دیر گویی چه غم

بیندیش و آنگه بر آور نَفَس

      و زان پیش بس کن که گویند بس

به نطق آدمی بهتر است از دوابّ

         دوابّ از تو بِه گر نگویی صواب


دیباچه (مقدمه و آغازین )گلستان سعدی با تصحیح حسین استاد ولی ، ص41.

 

 








تاریخ : پنج شنبه 93/9/20 | 6:20 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

   رهبر امین    

رهبر من نور چشمان من است

 

 

کلیک:رهبر امین - شعری در وصف آیت الله خامنه ای

 

 
رهبر من نور چشمان من است                 عشق او آیین و ایمان من است
 
ذوالفقار حیدری در دست او           طاعتش میثاق و پیمان من است
 
سیدی از نسل پاک فاطمه(س)      هم ز نسل شیر یزدان من است   
  
در ولایت وارث آل نبی   (ص)         جانشینی از   امامان   من است   
 
همچو مه تابد به قلب شیعیا ن       نائب خورشید پنهان من است  
 
در هدایت سوی حق آرد   مر ا           این هدایت سمت قرآن من است

 

دوستانش دوست می دارم همی    دشمن او دشمن جان من است 

 
آنکه   مهر او ندارد   در وجو د          بی گمان همکیش نادان من است
 
در سخن چون ابر می بارد به دل       در کویر خشک باران من است 
 
در حضورش موج دریا دیده ام         در کلامش راحت جان من است    
 
در نگاهش غرق دریا می شو م         واژه هایش در و مرجان من است
 
قلب تارم را صفایی می دهد          جامع فکر پریشان من است  
 
من مرید آن دل   وارسته ام               او مراد و پیر عرفان من است    
 
بوی یوسف می دهد پیراهنش          گرچه خودیعقوب کنعان من است
 
من چو سنگم او چو کوه بیستون        من چو مورم او سلیمان من است
 
من چو بلبل او چو باغ پر زگل            من چوبرگ اوسروبستان من است   
 
نام او ورد زبانم روز   و شب             عشق اودرداست ودرمان من است
 
آرزوی دیدنش   دارم به    دل       در فراقش شهر زندان من است  
 
ای خوش آن روزی که بینم رهبرم         ساعتی در خانه مهمان من است  
 
هرگز ای یاران دعایش می کنید          شب نمازش ذکر یاران من است
 
روی خوبش با دو چشمت دیده ای             چهره اش چون ماه تابان من است 
 
غرق دریای تهاجم را چه غم         ناجی کشتی ز طوفان من است 
 
گر چه دشمن نقشه ها دارد بسی      حامی او حی سبحان من است     
 
در امانت او ‹‹ امین ›› انقلا ب           در شجاعت شیر میدان من است    
 
راه او باشد    ره پیر خمین (ره)      رهروراه شهیدان من است     
 
افتخار ما   بود ‹‹ سید علی ››       سرور من جان جانان من است 
 
چون فقیه وعالم است ودین شناس       مرجع تقلید دوران من است  
 
روز ششم ماه  تیر از سال شصت         رهبرم جانباز ایران من است 
 
ای خداوندا   نگهدارش تو   با ش           چون دعای او نگهبان من است    
 
شعر امروزم که وصف رهبر است          بهترین اشعار دیوان من است 
 
پیروانش نی به پاکستان و   هند      درفلسطین است و لبنان من است   
 
گوئیا مهدی(عج) چنین گوید که او         بهترین اصحاب و یاران من است   
      

 

 
* ‹‹ امین ›› تخلص شعری رهبر معظم انقلاب است.

 

وب اشعار فاطمیhttp://fatemi84.blogfa.com/

 



تاریخ : پنج شنبه 93/9/20 | 12:18 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی




تاریخ : پنج شنبه 93/9/20 | 12:17 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

 

به نام خدا

 

کلیک:سنجیده وحساب شده سخن گفتن


....بُزُرجمِهر بشنید و گفت: اندیشه کردن که چه گویم بِه از پشیمانی خوردن که چرا گفتم؟!


سخندان پرورده پیر کهن

        بیندیشد آنگه بگوید سخن

مَزن تا توانی بگفتار دم

      نکو گوی گر دیر گویی چه غم

بیندیش و آنگه بر آور نَفَس

      و زان پیش بس کن که گویند بس

به نطق آدمی بهتر است از دوابّ

         دوابّ از تو بِه گر نگویی صواب


دیباچه (مقدمه و آغازین )گلستان سعدی با تصحیح حسین استاد ولی ، ص41.

 

 




تاریخ : سه شنبه 93/9/18 | 7:33 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

بسم الله الرحمن الرحیم

برگرفته از کتاب ارزشمند «ثار الله» نوشته ی مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ حسین عندلیب همدانی 

{حضرت آیت الله استادی این کتاب را یکی از آثار مهم در باره عاشورا می داند)


در این نوشتار به اثبات می رسد که کاروان پر افتخار کربلا، پس از بارزگشت از شام در همان اربعین اوّل به زیارت امام حسین (علیه السلام) رفتند.

«بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضلالة»

«زیارت اربعین»

موضوع این نوشتار، بحثی است که از دیرباز بین مورخان و مقتل نگاران مطرح بوده و آن، اینکه آیا اهل بیت حسین (علیه‌السلام) در اولین اربعین شهادت، و در مسیر بازگشت از سفر اسارت، مزار پاک شهیدان را زیارت کرده‌اند یا نه؟

پیش از ورود به این مبحث، بیان سه نکته لازم است:

الف: ضرورت بحث

ممکن است برخی گمان کنند که طرح و بررسی این گونه مباحث، اهمیت چندانی ندارد، و به جای پرداختن به این گونه امور، باید به درس‌های تربیتی و سازنده‌ی حادثه‌ی نینوا توجه شود؛ ولی این تصور، خطاست، زیرا:

یکی از مهمترین راه‌های مبارزه با تحریف و دروغ پردازی در بیان واقعه‌ی کربلا، تبیین و تحلیل صحیح و فنی این حادثه است، و تنها در صورت روشن شدن مرز بین دروغ و واقعیت است که بحث‌های آموزنده‌ی اخلاقی و تربیتی معنا پیدا می‌کند. و نیز تنها در این صورت است که می‌توان پشتوانه صحیحی از نظر تاریخی، برای درس‌های جاودان و ماندگار عاشورا جست و جو کرد. از سوی دیگر بدون تردید، مردمی‌ترین حادثه در تاریخ بشریت، واقعه‌ی کربلاست. مردم با عشق و علاقه، مراسم سوگواری برپا می‌دارند، و عده‌ای دانسته یا ندانسته، با خواندن روضه‌های دروغین، به خیال خود مجلس را گرم می‌کنند.

حال آیا نباید قلمی هم پیدا شود که فقط در جایگاه گزارش و روایت تاریخ (و نه در مسند تحلیل پیام‌ها و درس‌ها) نشسته باشد، و با دقت، همه‌ی زوایا را حتی اگر به ظاهر کوچک و بی اهمیت باشند، بررسی کند و تکلیف گوینده، شنونده و برپاکنندگان محافل حسینی را روشن کند؟

علاوه بر این، طرح بحث اربعین، برکت‌های علمی و تاریخی دیگری را نیز به دنبال دارد، زیرا بررسی دقیق این مسأله، مستلزم ارائه‌ی نگرشی صحیح از مدت اقامت آل الله (علیهم السلام) در کوفه و شام، ترسیم مسیر حرکت از کوفه به شام و از آنجا به مدینه، تاریخ و چگونگی دفن سر مقدس سیدالشهدا (علیه‌السلام)، تعیین تاریخ و چگونگی زیارت جابر بن عبدالله انصاری از کربلا و… می‌باشد. 

ب: ریشه یابی اختلاف در گزارش‌ها

......................................................................

................................................جهت ادامه مطلب به آدرس زیر مراجعه شود:

 

http://www.hamandishi-dini.ir/%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82%DB%8C-%D8%AC/


***********************************


**تحقیقی جامع در رابطه با اربعین حسینی (سایت هم اندیشی دینی)

این تحقیق اولویت در مطالعه دارد.


**امام حسین ع وزیارت اربعین

**رأس مبارک امام حسین(علیه السلام) در کجا مدفون شد؟

**ورود خاندان اهل ‏بیت امام حسین (ع) به کربلا در اوّلین اربعین(پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی)

**آیا اهل بیت(ع) روز اربعین حسینی به کربلا رسیدند؟(باشگاه خبرنگاران)

**درباره اربعین امام حسین(ع) | نشریه معارف نهاد مقام معظم رهبری

 **آیا اهل بیت روز اربعین به کربلا رسیدند؟/( وبلاگ قرب)

**آیا اسرای کربلا بعد از 40 روز به کربلا بازگشتند؟(وبلاگ مقالات)

**آیا لهوف اربعین اول را قبول دارد ؟- مشرق نیوز

**جابر و عطیّه اولین زائران کوی حسینی (سایت  بلاغ)

**عترت امام حسین (ع) - تحقیقى در باره اربعین حسینى(مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن)

**تحلیل مبنای تاریخی اربعین حسینی ع

**پژوهی درباره اربعین حسینی ع

**تحلیل مبناى تاریخى اربعین حسینى - صفحه ی اصلی(پایگاه جامع امامزادگان وبقاع متبرکه ایران اسلامی_سازمان اوقاف و..)

**تحلیل مبنای تاریخی اربعین حسینی - حوزه علوم اسلامی ..

**************************************************


کتاب ارزشمند «ثار الله» نوشته ی مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ حسین عندلیب همدانی 


به گزارش خبرگزاری اهل‏بیت(ع) ـ ابنا ـ کتاب "ثارالله" نوشته «مرحوم آیت‌الله حسین عندلیب همدانی» که توسط انتشارات مرکز مطالعات راهبردی خیمه برای دومین بار تجدید چاپ شده بود،  در زمانی کمتر از یک ماه به چاپ سوم رسید.

استقبال شایانی از سوی سازمان‌های تبلیغات سراسر کشور، ائمه جماعات، وعاظ و مداحان سراسر کشور از این کتاب صورت پذیرفته است.

«ثارالله» کتابی در نوع خود بی‌نظیر، متقن، معتبر و در عین حال ساده و روان است که تاریخ و زندگی مولی‌الکونین حضرت اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) به همراه نکاتی از مقتل اصحاب باوفایش را روایت می‌کند.

نقل نکته‌های دقیق علمی در باب حدیث، تفسیر، فقه و کلام، مقتل‌شناسی، مکان‌شناسی و جغرافیای کربلا و عاشورا، وقایع‌نگاری و برداشت‌های تحقیقی عالمانه و به دور از دریافت‌ها و نظرات شخصی، کتاب را تا حد اثری قابل تحسین و تدریس در کرسی حوزه و دانشگاه بالا برده است.

نگارنده کتاب مرحوم آیت‌الله حسین عندلیب همدانی متوفای(1420ه.ق) از علمای شهر همدان و از شاگردان خاص آخوند ملاعلی معصومی همدانی بوده است.

از ویژگی چاپ سوم، ویرایش محتوایی و تصحیح متون عربی را می توان برشمرد. 

برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن 021-88934971 و  4-7751423  0251   تماس حاصل فرمایید.


http://www.abna.ir/persian/173150/print.html

 

چه رازی در عزای اربعین است - شعر

  اربعین حسینی

 

ندانم این چه داغی بر زمین است

چه رازی در عزای« اربعین »است؟  

جفــا  کردند  بر  آل  پیمبــــر (ص)

چرا دلهای  دشمن پر زکین است؟

که  لعنـت  بر   یزیــد  و  خاندانــش

مگراین قوم ظالم برچه دین است؟!

زنـــان را بنگـــر  و دیگـــر مپــرسید

چــرا  آه دل زینـــب  غمیـــن است

رقیــــه پس چرا با کاروان نیست؟!

مزارش در کدامین سرزمین است؟

سکینه  غرق ذات ذوالجـلال است

چرا پس ناله اش صوت حزین است

همان‌مردیکه گردآلود وخسته است

امام ماست ؛ زین العابـــدین است

حسینم کو ، اباالفضلم  کجـا رفت

علی اکبر  چرا  نقش زمین است

چرا قاسم به دشت کربلا نیست

علی اصغر چرا قطع الوتین است

ز  عاشــورا  و  تـــا روز  قیـــــامت

دگر این خاندان با غم قرین است

چرا این ظلم بر این خانــدان شد

چو  اولاد امیـرالمؤمنـین  است؟!

چه سنگین‌است داغش این مصیبت

بگفتا در  ره  احیـای  دین  است

خدایا این چه رسـم روزگار است

که شیعه زیر ظلم کافــرین است

 


 

 

حمیدرضا فاطمی

اربعین حسینی 1433 - شنبه 1390/10/24 شمسی 





تاریخ : دوشنبه 93/9/17 | 9:27 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


به نام خدا


 

سراب مذاکرات هسته ای ایران با 1+5

باپایان یافتن مهلت شش ماهه مذاکرات  در سوم آذر 93 رسانه ها خبردادند که مذاکرات تا دهم تیر 1394 تمدید شده است و تیم مذاکره کننده ایران علیرغم میلشان این تمدید را پذیرفته اند. روند سینوسی والتهاب آور مذاکرات هسته ای  فعلا سپری شده و شرایط به حال عادی بازگشته است. سؤال بزرگی که برای همه ما مطرح می باشد این است که در پشت درهای بسته اتاق مذاکرات در ژنو چه گذشته است؟!!! ملت ومجلس ونمایندگان و روحانیت وانقلابیون و... تا چه اندازه از تبادل نظرها و متن توافق نامه ها ی گذشته وجدید در جریان هستند؟!! در مذاکرات اخیر، اقتدار ومنافع ملی وعزت انقلابی واسلامی تاچه اندازه حفظ شده است؟!!! تاچه اندازه مقامات اروپایی وآمریکایی اراده جدی برای حل وفصل  مناقشه صوری وتصنّعی هسته ای ایران دارند؟!!!  آنچه که تا کنون از روند مذاکرات هسته ای فهمیده می شود آن است که آنها اصل را بر عدم حل مناقشه هسته ای ایران گذاشته اند ودر هر دوره از مذاکرات با بهانه تراشی ها وکارشکنی ها  وشرط وشروط های غیر مربوط ، مسیرمذاکرات را از رسیدن به مقصود درست منحرف می کنند. یکی از شرط وشروط های آنها  حفظ امنیت رژیم جعلی وکودک کش اسرائل غاصب است .اگرآنها اراده جدی برای حل پرونده هسته ای ایران داشتند نباید روند پیگیری این پرونده به بیش از ده سال بیانجامد به طوری که رئیس جمهورمحترم آقای دکتر حسن روحانی در یکی از مصاحبه ها بیان داشت که طولانی شدن مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 برای همه خسته کننده شده است.! از حال وهوای مزاجی تیم مذاکره کننده ما بخصوص جناب آقای دکتر ظریف فهمیده می شود که خسته شده است وفشارها از چندطرف اورا دچارزحمت کرده است؟!!! آقایان عراقچی وتخت روانچی هم حال خوشی ندارند.!!  سؤال دیگری که در باب مذاکرات هسته ای مطرح می باشد این است که آیا رفع ولغو تحریم ها و انتظار نتایج وثمرات از مذاکرات یک واقعیت است یا اینکه سرابی بیش نیست؟! آنچه که تا حال دیدیم نشان میدهد که مقامات آمریکایی واروپایی با اهداف وبرنامه های شومی که نسبت به جمهوری اسلامی ایران دارند نه تنها تحریم ها وفشارها ونقشه های شوم خود را کم نمی کنند بلکه افزایش هم می دهند واز ماهیت پلیدشان جزاین انتظاری نیست. اگر می گویند  در صورتی که ایران به تعهدات خود عمل کند ما تحریم ها را برمی داریم ،  ادعای توخالیی بیش نیست وهدفی جز باج خواهی وفشاربر ایران را ندارند .تیم مذاکره کننده ما متأسفانه  براساس تعهدی که به آنها داده  بیش ازمعاهدات ان پی تی ("ان.پی.تی" مخفف نام انگلیسی "معاهده منع گسترش هسته‌ای" (Nuclear Non- Proliferation Treaty) است.)، عمل کرده وبا این وجود  نه تنها تحریم ها و فشارها را لغو نکردند بلکه به اَشکال مختلف برطبل تحریم وفشار وتهدید می کوبند وهنوز هم زیاده خواهی میکنند . اعتماد وخوش بینی به وعده های دروغین آنها دور از درایت سیاسی وانقلابی است. اعتماد ودلخوشی به وعده های سردمداران کفر ونفاق وجنایت  در واقع دلخوشی به سرابی است گه هرگز دست یافتنی نیست. مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای با هوشمندی تمام فرمودند که به آنها خوش بین نیستند. اگر قرار باشد که مشکل هسته ای ایران از طریق مذاکرات حل وفصل شود باید متولیان امور هسته ای ما با عزت واقتدار ووقاراسلامی وسیاسی وانقلابی در این عرصه گام بردارند ودرغیر این صورت مشکل هسته ای حل نخواهد شد وآنها این بازی را تا هرجا که دوست داشته باشند ادامه خواهند داد.از اول انقلاب تاکنون هرجا که ما با هوشیاری وصلابت سیاسی وانقلابی در برابر مستکبرین ، ایستادیم موفق شدیم ودشمن را وادار به عقب نشینی کردیم وهرجا که ضعف وسستی از خود نشان دادیم دچار زیان وخسران شدیم ودشمن نیز گستاخ گشت.. اساسا در نزاع بین ما ومستکبرین عالم ، این ملت ایران ونظام جمهوری اسلامی ایران است که مدعی استیفای حقوق پایمال شده خود می باشدو مستکبرین عالم هیچ حقی برما ندارند. از آغاز نهضت اسلامی در ایران توسط حضرت امام خمینی ره تاکنون هزاران خسارت مادی ومعنوی از سوی آنها به ما وارد شد وهنوز هم خیانت ها وجنایت های آنها ادامه دارد. رئیس محترم جمهور جناب آقای دکتر حسن روحانی ووزیرخارجه آقای دکتر ظریف ودیگران  وهمه کسانی که بعدها دراین مقام ومنصب قرار می گیرند  باید با اقتدار وعزت دنبال استیفای حقوق پایمال شده ما توسط آمریکا وغرب باشند وذره ای کوتاه نیایند. در مناقشه تصنعی هسته ای ایران ،آنها با تزویر وترفند هایی نسبت به ما مدعی شدند ومتأسفانه مبنایی که آقای دکتر حسن روحانی در حل وفصل مسائل هسته ای  تحت عنوان بُردبُرد گذاشتند دور از درایت بوده وسبب پررویی وزیاده خواهی مقامات آمریکایی واروپایی شده است تاجایی که آنها ادعای حق وحقوق نسبت به جمهوری اسلامی ایران دارند!!!  امیدواریم که در فرصت باقیمانده تا دهم تیر 94 تیم مذاکره کننده ما با تنویرصحیح افکار عمومی ملت ایران  با عزمی راسخ تر و با درایت وهوش بالا وبا صلابت وعزت اسلامی وانقلابی،  از حقوق کشور وملت ایران درباب مسائل هسته ای وغیره به خوبی  دفاع و آن ها رااستیفاء کنند.

سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجانی

چهارم آذر 1393

****************************************************************************************************

مقام معظم رهبری یک سال قبل دوهفته قبل از توافقنامه ژنو فرمودند: «این مذاکرات تجربه ظرفیّت فکرى ملّت ما را بالا خواهد برد؛ مثل تجربه‌اى که در سال 82 و 83 در زمینه‌ تعلیق غنى‌سازى انجام گرفت، که آن‌ وقت تعلیق غنى‌سازى را در مذاکرات با همین اروپایى‌ها، جمهورى اسلامى براى یک مدّتى پذیرفت. خب ما دو سال عقب افتادیم، لکن به نفع ما تمام شد. چرا؟ چون فهمیدیم که با تعلیق غنى‌سازى، امید همکارى از طرف شرکاى غربى مطلقاً وجود ندارد. اگر ما آن تعلیق اختیارى را - که البتّه به‌نحوى تحمیل شده بود، لکن ما قبول کردیم، مسئولین ما قبول کردند - آن روز قبول نکرده بودیم، ممکن بود کسانى بگویند خب یک ذرّه شما عقب‌نشینى می کردید، همه‌ مشکلات حل می شد، پرونده‌ هسته‌اى ایران عادى می شد. آن تعلیق غنى‌سازى این فایده را براى ما داشت که معلوم شد با عقب‌نشینى، با تعلیق غنى‌سازى، با عقب افتادن کار، با تعطیل کردن بسیارى از کارها مشکل حل نمی شود؛ طرف مقابل دنبال مطلب دیگرى است؛ این را ما فهمیدیم، لذا بعد از آن شروع کردیم غنى‌سازى را آغاز کردن.

بنده همچنان که گفتم خوشبین نیستم؛ من فکر نمی کنم از این مذاکرات آن نتیجه‌اى را که ملّت ایران انتظار دارد، به‌دست بیاید، لکن تجربه‌اى است و پشتوانه‌ى تجربى ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ایرادى ندارد امّا لازم است ملّت بیدار باشد. ما از مسئولین خودمان که دارند در جبهه‌ دیپلماسى فعّالیّت می کنند، کار می کنند، قرص و محکم حمایت می کنیم، امّا ملّت باید بیدار باشد، بداند چه اتّفاقى دارد مى‌افتد [تا] بعضى از تبلیغاتچى‌هاى مواجب‌بگیر دشمن و بعضى از تبلیغاتچى‌هاى بى‌مزد و مواجب - از روى ساده‌لوحى - نتوانند افکار عمومى را گمراه کنند...

مذاکرات یک کارى است، یک تجربه‌اى است، احتمالاً یک اقدام مفیدى است؛ این کار را انجام بدهند، اگر نتیجه گرفتند که چه بهتر، امّا اگر نتیجه نگرفتند، معنایش این باشد که براى حلّ مشکلات کشور بایستى کشور روى پاى خودش بایستد. این توصیه قبلى خودمان را باز هم تکرار می کنیم: به دشمنى که لبخند می زند، اعتماد نکنید؛ این را ما به مسئولینمان، به بچّه‌هاى خودمان، فرزندان خودمان - اینهایى که در مسئله‌ دیپلماسى مشغول کار هستند، بچّه‌هاى مایند، جوانهاى خود مایند - [توصیه می کنیم‌]؛ توصیه‌ ما به اینها این است: مراقب باشید لبخند فریبگرانه شما را دچار اشتباه نکند، دچار خطا نکند؛ ریزه‌کارى‌هاى کار دشمن را ببینید.

توصیه هم می کنیم، هم به آحاد مردم، هم به مسئولین، هم بخصوص به شما جوانهاى عزیز که چشم‌وگوش‌ها را باز کنید. هر ملّتى با آگاهى، با هوشیارى، با بیدار ماندن و به خواب نرفتن، میتواند به اهداف والاى خود دست پیدا کند.»


**کلیک کنید:آیا مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 عزتمندانه است؟!!!

 

  **سید اصغر سعادت  (لاهیجان نیوز)

**سید اصغر سعادت   (رودسر نیوز)

**پایگاه خبری تحلیلی سیاهکل

 

**کلیک:{گیلانیان} خطه سرسبز گیلان

 

کالبد شکافی توافق‌نامه ژنو/حجت الأسلام سید محمود نبویان(لاهیجان نیوز)

*** {باسلام:  رمز موفقیت هیئت ایرانی در مذاکرات هسته ای (عمّار) است. عین یعنی عقل ودرایت میم یعنی مدیریت صحیح ودرست الف یعنی استقامت وپایداری راء یعنی رعایت اصول انقلابی واسلامی. در مذاکرات هسته ای حتما باید این رمز عملی شود تا ….. سیداصغر سعادت}

**************************************************************

به نام خدا

 

توصیه های ده گانه یک شهروند ایرانی به رئیس جمهورمحترم جناب دکتر روحانی

...............................................................

...................................................................

.................................................................

ملت انقلابی ایران هرگز مذاکراتی را که ثمره اش ذلت و پایمال شدن اصول وارزش های انقلابی ودینی اش باشد قبول نخواهد کرد ودربرابر آن ساکت نمی ماند. آیا تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی وتحریم ها ، مذاکره با سران جنایتکار اروپایی وآمریکایی (که ازحامیان جنایتکاران بخصوص رژیم پلید صهیونیستی هستند) است؟!!! چرا همه مسائل کشور را به این مذاکرات شوم پیوند زده اید؟!!!نکند کاسه ای زیر نیم کاسه باشد؟!!! اینجانب به عنوان یک شهروند ایرانی که به فرهنگ وتمدن وارزش های قرآنی ودینی وانقلابی خود افتخار می کنم چند سفارش به رئیس جمهور محترم جناب دکتر روحانی دارم:

1- باتمام وجود پیرو مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای باشید(پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد. امام خمینی)

2-با ملت ایران صادق باشید وچیز ویا چیزهایی که به سرنوشت نظام وملت وکشور مربوط می شود از آنها پنهان نکنید.(شنیدم که بعضی از نمایندگان مجلس فرمودند که بسیاری از چیزهایی که در مذاکرات می گذرد نمایندگان مجلس از آن بی خبرند)

3- با تأسی از امام خمینی ره ومقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای  دربرابر سران جنایتکار وستمگر اروپا وآمریکا  موضعی قاطع واستوار وسدید وشدید وبدون خدشه داشته باشید واین موضع قاطع واستوار وسدید وشدید را به وزیر امور خارجه وهمکارانش ابلاغ فرمایید.

4-دربرابر اعتراض های انقلابیون بیدار وهوشمند ودلسوز عصبانی نشوید .این آیه را مکرر مرور فرمایید:( مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ...سوره فتح آیه 29)

5-همانطو رکه قبلا فرمودید که من رئیس جمهور همه ملت هستم نه یک حزب ویا قشر خاص  براین سخن درست خود استوار باشید

6-به دغدغه های مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای در باره مقوله فرهنگ توجه کامل فرمایید واز آن غفلت نشود.

7- به دغدغه های مراجع عظام در باب ترویج شعایر دینی در جامعه وحفظ آن ها بویژه در باب حجاب وعفاف که از امّهات مسائل اسلامی ودینی است  عمیقا توجه شود.

8- به فرهنگ وتربیت جوانان در کشور عزیز ایران بسیار بسیار توجه وبرنامه ریزی شود.

9- به کشاورزی کشور بابرکت ایران توجه وعنایت کامل داشته باشید.

10-  حکومت در جمهوری اسلامی ایران را در مسیر تحقق حکومت حضرت مهدی عج  بدان وهمه کارهای خویش را در این راستا قرار بده.

برای شما وسایر دولت مردان آرزوی موفقیت وسلامتی دارم

سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجانی

 روز شنبه دهم آبان 1393.

**********************************************

خطبه های نماز جمعه تهران در چهاردهم آذر 1393

 

خطیب این هفته نماز جمعه تهران با بیان اینکه نتیجه برد – برد در مذاکرات هسته ای بی معناست گفت: آیا عقب نشینی و قبول ذلت ما در مقابل پول ارزش دارد.


حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در نمازجمعه امروز با بیان اینکه شرط قبولی اعمال رعایت تقوا است، گفت: با یک لحظه لغزش انسان آبروی چند ساله خود را بر باد می‌دهد، کسی که دارای رسالت است به خصوص مسئولان نظام اسلامی، مسئولیت‌های هدایتی بر اساس نجات بشر دارند و اگر بشر بر خود مسلط باشد گرفتار طاغوت‌های بیرونی نمی‌شود.

گزیده اظهارات امام جمعه موقت تهران را در ادامه می‌خوانیم:

  • بر اساس فرمایش امیرالمؤمنین(ع) اگر خواستید به مسئولان بد گرفتار نشوید ادارات شما ادارات خادم باشد نه خائن، پاک باشد نه رشوه‌خوار، بازیگر سیاسی نبوده و در حصار حزب خاصی محدود نشود باید خودتان آزاده باشید.
  •  آمریکا ترس ندارد، تحریم و تکفیری‌ها ترس ندارند، منافقان داخلی نیز شرارت کرده‌اند ولی خود نابود شدند. اینها هم ترس ندارد و ترس از اینها عقلانی و دینی نیست، امام علی(ع) فرمود فقط از گناه بترسید.

ایجاد تنش در دانشگاه‌ها خیانت است

  • 16 آذر روز دانشجو و جزء‌افتخارات دانشجویان کشور است، یکی از افتخارات دانشجویان ما این است که هویت ضد استکباری دارند، در فاصله کم از کودتای 28 مرداد سال 32 جنبش دانشجویی خود را نشان داد و 3 تن از دانشجویان در مقابله با آمریکا جان خود را از دست دادند و ریشه جنبش دانشجویی با هویت ضد استکباری گره خورد.
  • به گفته امام راحل دانشگاه ما دانشگاهی بود که غرب آن را برای ایجاد فاصله مردم و دین یا مردم و علم آورده بود و هیچ وقت استقلال و اکتشافات از این دانشگاه عاید کشور نمی‌شد زیرا مستشاران فرهنگی آن آمریکایی بودند اما اصالت مردم و ریشه جوانانی که حتی در دامان اساتید اروپایی رشد کردند اینگونه بود که انقلاب اسلامی را به کمک امام راحل و مردم به ثمر رساندند و این ضد استکباری بودن را در تسخیر لانه جاسوسی نیز نشان دادند.
  • امروز با افتخارات علمی دانشگاه‌ها توقع آن است که رشد علمی جهشی و شتاب حرکت علمی حفظ شود و محیط اخلاقی و دینی در دانشگاه حاکم باشد.
  • دانشجو اگر سیاست زده باشد به دشمنان بزرگ و مشکلات کلان دنیا فکر نمی‌کند در حالیکه دانشجویان ما باید دشمنان اصلی بشر را شناخته و بصیرت کافی پیدا کنند همانطور که امام خمینی(ره) فرمود همه سلاح‌ها را به سمت آمریکا نشانه بروید و هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید.
  • برخی دوست دارند که دانشگاه‌ها باشگاه احزاب باشند در حالیکه این مسئله از عقلانیت، واقع‌بینی و اهداف خون پاک شهدا به دور است، زیرا سیاست‌زدگی و ایجاد تنش در دانشگاه‌ها خیانت است.
  • البته مسئله بی‌توجهی به سیاست یعنی سیاست‌گریزی نیز در شأن مسلمانان نیست و سیاست استراتژی اسلام این است که هوشیاری سیاست‌مدارانه برای آحاد مردم به خصوص پایگاه‌های علمی وجود داشته باشد که دنیای سلطه در هیچ جبهه‌ای بر ما پیشی نگیرد.
  • در جبهه فرهنگ‌، دفاع، سیاست و اقتصاد اگر آنها بر ما توفق داشته باشند و سلطه بیابند یعنی از خط اسلام خارج شدیم و همه باید به این فکر کنیم که فضای عمومی دانشگاه در فضای به زیر کشیدن زیاده‌خواهان از اریکه قدرت باشد.

  • از مسئولان دانشگاه، دانشجویان، مردم شهید داده و ولایت‌مدار و مردم روز 9دی که در عمق جان آنها محبت به ولی‌فقیه آمیخته است و اسلام را دین زندگی می‌دانند توقع هست که دانشجویان الگو و ممتاز در علم و اخلاق داشته باشند و روز 16 آذر را برای تعمیق روحیه تنفر از آمریکا بزرگ بدانند و در تداوم آن پافشاری کنند.

تروریسم زائیده برنامه‌های نامشروع غرب است

  • مسئله حقوق بشر مسئله‌ای است که غربی‌ها به عنوان فریبی برای غارت دنیا مطرح کردند وگرنه، بشری که آنها از آن دم می‌زنند بشری نیست که مد نظر خداوند بوده است، اینها نه بشر را می‌شناسند نه حق بشر را ادا می‌کنند و مسئله حقوق بشر را دچار تناقض کرده‌اند و در این مسئله نیز آبروی نداشته‌شان از بین رفت.
  • علاوه بر سوابق سلاح اتمی پس از آنکه ژاپن هم در مسیر مذاکره بود گفتند برای پایان جنگ از سلاح اتمی استفاده کردیم که این مسئله دروغ است زیرا اینها نسل‌کشی کردند و عامل کودتا بودند.
  • در داخل کشور خودشان 51 روز در محاصره همه را در آتش سوزاندند.
  • پلیس آمریکا یک جوان سیاه‌پوست را با اینکه اسلحه‌ای نداشت با 6 گلوله به قتل رساند، این عدالت‌کشی و تبعیض نژادی و مقابله با حقوق اولیه انسان‌ها است، آمریکا اولین کشوری است که زندانی زیادی دارد و 61درصد زندانی‌ها را سیاه‌پوستان تشکیل می‌دهند، اینها چطور دم از حقوق بشر می‌زنند؟
  • آمریکا مولد تروریست است و تروریست زائیده نامشروع برنامه‌های غرب است و آمریکا این جریان فاسد را تولید می‌کند.
  • در جریان داعش نیز چندین تن اسلحه را به این امر اختصاص دادند و با هواپیما کمک تسلیحاتی می‌کردند و حالا جریان فریبکار، مستبد، ضد حقوق بشر و زیاده‌خواه می‌خواهد بگوید مدعی حقوق بشر است. امیدوارم اینها را از موقعیت غرور و تکبر با پیشتازی مردم ایران از جایگاه استکبار پائین بکشند و به غرور آنها خاتمه دهند.
  • نمی‌دانم سران کشورهای اسلامی تا کی این ننگ را می‌پذیرند و چرا ملت‌های آنها بقیه آنها را نمی‌گیرند؟ چرا این همه بی‌عرضه‌گی انجام می‌شود؟ چرا این همه همراهی با نظام آدم‌کش و کودک‌کش؟ نمی‌دانم چرا این سران کشورهای اسلامی مماشات می‌کنند.
  • نفس‌های آخر اسرائیل است، این غده سرطانی همانطور که امام خمینی فرمود جمع می‌شود به صورت یک انفجار عظیم اسرائیل را نابود می‌کند.

آمریکا هیچ طلبی از ایران ندارد

  • آمریکا اموال ایران را بلوکه کرده، تحریم غیرقانونی ظالمانه راه انداخته و در حال حاضر نیز مذاکرات را طولانی می‌کند ولی تیم ما به راهنمایی مقام معظم رهبری تا کنون روشنگرانه برای افکار عمومی دنیا به مذاکره ادامه داده است تا همه بدانند که ایران اهل مذاکره است و از پایگاه اقتدار پاسخ می‌دهد.
  • اساس این است که آنها طلب ندارند و ما هم اساساً حق خود را می‌خواهیم ولی آنها حق ما را گرفته‌اند، ما از چه چیزی کوتاه بیاییم؟ مسئله برد - برد نیست. کجا خلاف قانون انجام دادیم؟ بر اساس توافقات بین‌المللی حق خود را می‌خواهیم.
  • داشتن سلاح اتمی از دیدگاه فقهی مقام معظم رهبری برای ما و همه حرام و خلاف قوانین بشری و عواطف انسانی است که مایه ایجاد نا امنی در جهان می‌شود.
  • آنها هزاران کلاهک اتمی دارند و اسرائیل را هم به 200کلاهک مجهز کردند. و قلدرمأبانه برای ما تعیین تکلیف می‌کنند، عقب‌نشینی ما قبول ذلت در برابر پول ارزش دارد؟
  • ما کوتاه نمی‌آییم و تنها راهی که ما را در برابر تحریم‌ها بیمه می‌کند مقاومت است.
  • از دولت و کسانی که در جبهه اقتصاد مقاومتی می‌توانند صاحب فکر و عمل باشند و همچنین مردمی که بدون کمک هیچ کشوری جنگ را به پایان رساندند توقع می‌رود که در جنگ اقتصادی و روانی نیز همان عرضه را داشته باشند.
  • تنها کمبود آب مطرح نیست بلکه کانال‌های آب باید تأمین شود، از خیانت آمریکا در تقسیم اراضی این بود که زمین‌ها را خرد کرد و حالا نمی‌توان به طور کلان کشاورزی را رونق داد.
  • همچنین آمریکا روستاها را شهرنشین کرد تا کالاهای خود را به خورد مردم بدهد. در حالیکه ما باید کاری کنیم که تولید نخوابد و در مسئله یارانه نیز تولید باید در اولویت باشد که هم اشتغال تأمین شود و هم خودکفایی.

رسای  اندیشه

http://rasayeandisheh.ir/fa/news/1498/%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%87-

*************************

http://fararu.com/fa/news/215969/%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D9%87-   

منبع: فرارو

 




تاریخ : دوشنبه 93/9/17 | 7:32 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

در نشست بررسی اربعین حسینی مطرح شد؛

 
نظر شیعه در خصوص الحاق سر مبارک سید الشهدا در کربلا
خبرگزاری حوزه / نشست تخصصی« بررسی زوایای اربعین حسینی(ره)» به همت انجمن تاریخ پژوهان حوزه و با مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) و پژوهشکده حج و زیارت، در سالن جلسات انجمن های علمی حوزه برگزارشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین یوسفی غروی در این نشست گفت: اربعین حسینی از منظرهای مختلف مورد بحث واقع شده است و تاریخ نگاران تا کنون مباحث متعددی را در این حوزه بیان کرده اند.

وی افزود: یکی از مباحث چالشی در تاریخ نگاری اربعین، موضوع حضور اهل بیت(ع) در کربلا است که این بحث از جمله سوالاتی است که امروزه مطرح می شود که آیا حضور اهل بیت(ع) در کربلا در همان اربعین سال اول روی داده است یا خیر.

این استاد حوزه تصریح کرد: آنچه مشخص است این است که برای اولین بار این بحث را سید بن طاووس  آن را  در جوانی مطرح کرد که این بحث برای اولین بار نیز مطرح شد و عالمان اسلامی بر این اساس نظرات خاصی را مطرح کردند.

وی گفت: پس از وی در قرن معاصر نیز حاجی نوری نیز بر استبعاد سیدبن طاووس بنا می نهد و چند احتمال را برای این حوزه بیان می کند که ایشان نیز چند سوال را مطرح می کند و حضور اهل بیت(ع) در اربعین سال اول را با سوال مواجه می کند.

حضور اهل بیت(علیهم السلام) در اربعین اول در کربلا

این پژوهشگر حوزه اظهارکرد: در مقابل این گروه از علما، اکثر علما موافق هستند که اهل بیت(ع) همان سال اول و در اربعین حسینی وارد کربلا شدند که ابوریحان بیرونی نیز در همان سده های نخستین هجری نیز اربعین را یکی از سنن مشهوره شیعیان ذکر می کند.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی غروی خاطرنشان کرد: در خصوص سرنوشت سرمبارک امام حسین(ع) نیز باید گفت که در این رابطه 8قول معروف وجود دارد که این نظرات همگی در یک چارچوب خاص بیان شده اند؛ ولی آنچه که شیعه به آن اعتقاد دارد همان الحاق سرمبارک حضرت به پیکرپاکشان در اربعین شهادتشان توسط امام سجاد(ع) است.

وی گفت: مرحوم سید محسن امین از جمله بزرگترین عالمان و بیدارگران فرهنگ تشیع است که گام های بسیار مهمی در خرافه زدایی از مجالس و سنت های ابداعی مردم برای عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) برداشت و باید این عالم بزرگ هرچه بیشتر به مردم معرفی شود.

مهمترین مبحث اربعین

در ادامه حجت الاسلام رنجبر نیز، در این نشست گفت: یکی از مهمترین مباحثی که در حوزه اربعین مطرح می شود مسایل مرتبط با حضور اهل بیت(ع) در کربلاست.

وی افزود اربعینی که امروز به عنوان یک سنت بزرگ پاس داشته می شود در همان اربعین سال اول واقع شد یا در اربعین سال 62باید گفت که به هیچ عنوان نمی تواند قول دوم را قبول کرد، ولی بحث در خصوص مبحث حضور اهل بیت(ع) در همان سال اول در سرزمین کربلا در اربعین سال اول است.

عضو انجمن تاریخ پژوهی  حوزه یادآورشد: محدث نوری در عصر ما چنین تشکیکی را در خصوص حضور اهل بیت(ع) در کربلا در همان سال اول مطرح کرد که ایشان در این حوزه 8پرسش را مطرح کرد که اولین آن عدم تناسب حضور و زمان حال بوده است.

حضور اهل بیت(ع) در شام بیش از ده روز نبود

وی افزود: در خصوص مبحث اول ایشان بیان می کند که اهل بیت(ع) حدود یک و نیم ماه در شام ماندند و با احتساب حضور در کوفه و مسافت، احتمال این که این حضرات در همان اربعین سال اول به کربلا رسیده باشند، جای سوال دارد.

حجت الاسلام رنجبر خاطرنشان کرد: این نظر ایشان توسط علمای دیگر به کلی رد می شود، زیرا حضور اهل بیت(ع) در شام به مدت بیش یک هفته تا ده روز منطقی نبوده است و با توجه به اینکه  برخی از علما نیز این مسیر را نیز به شکل نمادین طی کردند به اثبات رساندند که این امر امکان داشته است.

وی گفت:در خصوص بحث الحاق سرامام حسین(ع) به بدن مبارکشان نیز دو قول اصلی وجود دارد که اولی با این که اخباری نیز در این رابطه وجود دارد، یعنی این که سر مبارک حضرت در بالای سر امام علی(ع) در نجف به خاک سپرده شده است که از سوی شیعیان رد شده است.

حجت الاسلام رنجبر خاطرنشان کرد:برای شیعیان قابل قبول نیست که سر مبارک حضرت به بدنشان الحاق نشده باشد و به همین دلیل است که الحاق سرحضرت به بدن مبارکشان یکی از مویدات حضور اهل بیت(ع) در اربعین است.

http://hawzahnews.com/detail/News/340636

*******************************************


اربعین سال 61 یا 62 هجری قمری؟


عَنْ زُرَارَةَ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع):
یَا زُرَارَةُ إِنَّ السَّمَاءَ بَکَتْ عَلَى الْحُسَیْنِ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً بِالدَّمِ وَ إِنَّ الْأَرْضَ بَکَتْ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً بِالسَّوَادِ وَ إِنَّ الشَّمْسَ بَکَتْ أَرْبَعِینَ صَبَاحاً بِالْکُسُوفِ وَ الْحُمْرَةِ … وَ مَا اخْتَضَبَتْ مِنَّا امْرَأَةٌ وَ لَا ادَّهَنَتْ وَ لَا اکْتَحَلَتْ- وَ لَا رَجَّلَتْ حَتَّى أَتَانَا رَأْسُ عُبَیْدِ اللَّهِ بْنِ زِیَادٍ وَ مَا زِلْنَا فِی عَبْرَةٍ بَعْدَهُ …؛

امام صادق(ع) فرمود: اى زراره آسمان تا چهل روز بر حسین بن على علیهما السّلام خون بارید و زمین تا چهل روز تار و تاریک بود و خورشید تا چهل روز گرفته و نورش سرخ بود … و فرشتگان تا چهل روز بر آن حضرت گریستند و هیچ زنى از ما اهل بیت خضاب نکرد و روغن به خود نمالید و سرمه نکشید و موهایش را شانه نزد تا وقتى که سر عبید اللَّه بن زیاد را به نزد ما فرستادند و پیوسته بعد از شهادت آن حضرت چشمانمان، اشک آلود بود…

کامل الزیارات، ابن قولویه، ص81 ؛ بحارالانوار، ج45، ص206، ح13

سؤال: آیا زیارت اربعین ابا عبدالله الحسین(ع) از سوی امام زین العابدین(ع)، زینب کبری(س) و قافله همراه در برگشت از سفر شام سال 61 هـ . ق (سال اول) و یا سال 62 هـ . ق (سال دوم) واقع شده‌ است؟

 برای پاسخ به پرسش فوق ابتدا باید توجه کرد برای بازگشت از شام به کربلا دو راه بیشتر وجود نداشته است.(1)

1- طریق سلطانیه : فاصله و مسافت از راه سلطانیه بین شام و کربلا حدود 40 منزل بوده‌ است. طریق سلطانیه شامل کربلا، کوفه، حلب، حمص، حماه، بعلبک، اشتوره، دمشق و… می گردد که آثاری همانند اعجاز سر امام حسین (ع) در جایگاه دیر راهب در نزدیکی «حماه» باقیمانده است. با توجه به اینکه مسیر هر منزل (مسافت طی شده در هر روز) حدود 45 کیلومتر بوده است مسافت تقریبی این مسیر 1800 کیلومتر میباشد.

2- طریق ساحلی فرات که بین کوفه و شام است. این مسیر در کتب تاریخی 175 فرسنگ ذکر شده‌ است و با توجه به طول مسافت شرعی فرسنگ که 5/5 کیلومتر بوده است مسافت تقریبی این مسیر 962/5 کیلومتر میباشد که حدود نصف طریق سلطانیه میشود.
طریق ساحلی فرات شامل شهرهای ساحلی فرات تا منطقه دیرزور و حسکه می‌باشد که این طریق به عنوان مسیر کاروان اسرا از دمشق به کربلا بعید است. شواهد و قرائن روشنی هم وجود ندارد که از آن‌جا رفته اند و یا برگشته باشند.

چند نکته مهم

  • اختناق حاکم و اظهار قدرت برای خاموش کردن دیگر شورش‌ها اقتضا می‌کرد که مسیری طی شود که بتوانند تبلیغات کنند و حرکت‌های ضد حکومتی را سرکوب نمایند. بخش عمده راه سلطانیه، مسیحی نشین بوده (مناطقی همانند زحله، بعلبک، زبود، العین و کلاً شامل شمال دره ‌بقاع) و خوف حرکت‌های مخالف  و ضد بنی امیه در میان آن‌ها بوده ‌است.
  • نگهداری أهل بیت (ع) به مدت یک‌ هفته در زندان کوفه و مدت یک‌ماه در شام قول دوم (سال 62) را تأیید می‌کند.
  • وحشت بنی امیه و تأخیر در دفن برخی از شهدای کربلا بعد از ده روز همانند جون بن حوی حکایت از تأثیر گذاری دراز  مدت در میان مردم داشته است.
  • اعلان پشیمانی توسط «یزید بن معاویه» از ارتکاب جرم کشتن ابی عبدالله الحسین (ع) و مقصر جلوه دادن عبیدالله بن زیاد و تصمیم‌های خود سرانه‌اش مؤیّد سال دوم است.
  • از تقسیم «1800 کیلومتر طریق سلطانیه» و «962 کیلومتر طریق فرات» مجموعه حرکت کاروان به صورت مستمر نیز از طریق اول 40 و یا 42 روز و طریق دوم 20 روز  می‌گردد که با رسیدن آنان در اربعین اول سازگار نیست.

پاسخ نهایی
الف: همان طور که مورّخان و ارباب مقاتل همانند مقرم، خوارزمی، مصباح الزائر، اقبال، کامل ابن اثیر، محمد ابن جریر طبری و … قائل اند که کاروان عزیز قافله کربلا در سال دوم رسیده‌اند، بنظر میرسد قول صحیح همین است. رسیدن کاروان اسرا در اربعین سال اول را به سید بن طاووس در «اللهوف عل قتلی الطفوف» نسبت داده‌اند که بنظر وی سال اول بوده و بر آن اشارت دارد.(2)

ب: ابن جریر طبری رسیدن کاروان در سال اول را انکار و نفی کرده و شیح مفید ضمن عدم تعرّض به سال اول و نیز شیخ طوسی (ره) و شیخ کفعمی (ره) گفته‌اند در روز بیستم صفر به حرم حسینی (ع) رجوع کرده‌اند و همان روز جابر بن عبدالله به همراه عطیه بن سعد بن جناده عوفی کوفی جهت زیارت به کربلا رسیده و او اول کسی است که مضجع شریف امام حسین(ع) را زیارت کرده‌ است.

ج: در هر صورت  زیارت « اربعین حسینی » از سوی جابر بن عبدالله انصاری و عطیه‌ بن ‌سعد بن جناده انجام شد و  در سال دوم تحقق یافت.

بر اساس قرائن و شواهد، این سنت زیبای الهی مورد تأیید و تأکید امام ششم و دیگر ائمه (ع) واقع شده‌ است و شوق به زیارت امام حسین(ع)  در اربعین همچنان ادامه دارد به طوری که در سال 1390 هـ.ش نزدیک 10 میلیون زائر دلباخته و عاشق در اربعین این توفیق را پیدا کردند.

———————-
(1) منتهی الآمال، جلد اول، فصل نهم، ص 520 – 522?

(2) اللهوف ، ترجمه عقیقی بخشایشی و محمد جواد مولوی‌نیا، ص 232 – 283.

http://www.ahmadzamani.ir/654

*****************************************

 


**تحقیقی جامع در رابطه با اربعین حسینی (سایت هم اندیشی دینی)

*این تحقیق اولویت در مطالعه دارد.(سید اصغر سعادت)


**امام حسین ع وزیارت اربعین

**رأس مبارک امام حسین(علیه السلام) در کجا مدفون شد؟

**ورود خاندان اهل ‏بیت امام حسین (ع) به کربلا در اوّلین اربعین(پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی)

**آیا اهل بیت(ع) روز اربعین حسینی به کربلا رسیدند؟(باشگاه خبرنگاران)

**درباره اربعین امام حسین(ع) | نشریه معارف نهاد مقام معظم رهبری

 **آیا اهل بیت روز اربعین به کربلا رسیدند؟/( وبلاگ قرب)

**آیا اسرای کربلا بعد از 40 روز به کربلا بازگشتند؟(وبلاگ مقالات)

**آیا لهوف اربعین اول را قبول دارد ؟- مشرق نیوز

**جابر و عطیّه اولین زائران کوی حسینی (سایت  بلاغ)

**عترت امام حسین (ع) - تحقیقى در باره اربعین حسینى(مرکز تعلیمات اسلامی واشنگتن)

**تحلیل مبنای تاریخی اربعین حسینی ع

**پژوهی درباره اربعین حسینی ع

**تحلیل مبناى تاریخى اربعین حسینى - صفحه ی اصلی(پایگاه جامع امامزادگان وبقاع متبرکه ایران اسلامی_سازمان اوقاف و..)

**تحلیل مبنای تاریخی اربعین حسینی - حوزه علوم اسلامی ..

 

 




تاریخ : دوشنبه 93/9/17 | 7:4 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

به نام خدا
حقیقت آرامش چیست و راه های رسیدن به آن کدام است؟
آرامش در زندگی شعار یا حقیقت؟ آیا در زندگی می توان به آرامش رسید ؟ و آیا این تنها یک شعار نیست؟
پاسخ اجمالی

آرامش به معنای طمأنینه و راحتی فکر در زندگی، حقیقت مطلوبی است که اسلام آن را ستوده است و راه هایی برای رسیدن به آن تعیین کرده است. برخی از عوامل رسیدن به آرامش که در متون اسلامی ما آمده است عبارت اند از: یاد خدا، حسن ظن، اعتماد به نفس، دوری از آرزو های دور و دراز، ازدواج، نظم در زندگی و کارها، استفاده از شب برای استراحت، استفاده از غذا های سالم و طبیعی؛ مثل انگور سیاه، نظافت؛ مانند شستن سر، شستن لباس و...، در مقابل عوامل متعددی وجود دارد که مانع تحقق آرامش اند ؛ مانند رغبت و علاقه به دنیا، حسادت، شک و دو دلی، طمع و... .

 

نتیجه این که در متون دینی ما راه های دست یابی آرامش بیان شده است و همین امر بهترین دلیل بر امکان دست رسی به آن است، علاوه بر آن از مطالعه زندگی بزرگانی که به دستورات دین عمل کرده اند و به آرامش درونی رسیده اند می توان به این واقعیت رهنمون شد که کسب آرامش در زندگی یک شعار نیست و این چیزی است که ما خود می توانیم با به کار بستن دستورات دینی آن را در خود احساس و تجربه نماییم.

پاسخ تفصیلی

آرامش یعنی طمأنینه، تسکین و آسودگی خاطر[1] که در مقابل آن تشویش، نگرانی و اضطراب است.

 

از نظر اسلام آرامش و طمأنینه امری واقعی، حقیقتی و دست یافتنی است. در متون دینی ما راه های به دست آوردن آرامش بیان شده است و همین امر بهترین دلیل بر امکان دست رسی به آن است. علاوه بر این مطالعه زندگی بزرگانی که به دستورات دین عمل کرده اند و به آرامش درونی رسیده اند، می تواند ما را به این واقعیت رهنمون سازد که کسب آرامش در زندگی یک شعار نیست و این چیزی است که ما خود می توانیم با به کار بستن دستورات دینی آن را در خود احساس و تجربه نماییم.

 

عوامل پیدایش و ایجاد آرامش:

 

قرآن و روایات عوامل متعددی را برای آرامش بیان نموده اند برخی از آنها عبارتند از:

 

1. ذکر و یاد خدا: در قرآن آمده است: همانا با یاد الاهی قلب ها آرام می شود.[2] منظور از یاد و ذکر خدا یعنی این که انسان همیشه توجه و یقین داشته باشد که هیچ موجودی در عالم نمی تواند مستقل و جدای از «الله» وجود داشته باشد تا چه رسد به این که بتواند منشأ اثر باشد: «تمام عزت از او است»،[3] و تمام قدرت و ملک و هستی از او است. عزت و ذلت بندگان نیز به دست او است. او بر همه چیز توانا است.[4]

 

چنین انسانی هیچ نگرانی و خوف و حزنی ندارد؛ چنان که قرآن می فرماید: "کسی که دنبال هدایت من باشد او دیگر خوف و نگرانی ندارد".[5] بله اگر انسان واقعا با تمام وجودش باور داشته باشد که هیچ دگرگونی و قدرتی در عالم نیست مگر این که وابسته به خداوند بزرگ است و آن گاه با زبان بگوید: «لاحول و لاقوة الا بالله العلی العظیم»، دیگر دغدغه و اضطرابی ندارد. رسول مکرم اسلام (ص) فرمودند: ذکر «لاحول ولا قوة الا بالله» شفای از 99 درد است که کمترین آن دردها، غم و غصه است.[6]

 

2. توکل به خدا: توکل یعنی این که انسان وظیفه خود را در حد توانایی انجام داده و نتیجه کارها را به خداوند واگذار نماید. قرآن مجید می فرماید: "کسی که بر خدا توکل کند خداوند او را کفایت می کند".[7]

 

3. رضایت به خواست الهی: اگر انسان باور داشته باشد که خداوند متعال همیشه خیر خواه بندگان خود است و به خواست الهی گردن نهد هیچ دغدغه ای نخواهد داشت.

 

4. ارتباط و اطاعت از اولیای الهی: خداوند به پیامبرش می فرماید: "هنگامی که از مردم خمس و زکات دریافت می کنی بر آنها درود بفرست؛ زیرا که صلوات تو بر آنها، مایه آرامش آنها است".[8]

 

5. ازدواج با همسر مومن و صالح: قرآن می فرماید: "یکی از نشانه ها و آیات الهی این است که برای شما از جنس خودتان همسرهایی آفرید تا با او به سکونت و آرامش برسید".[9]

 

6. استراحت در شب: خداوند در قرآن می فرماید: "او همان کسی است که شب را برای شما قرار داد تا در آن آرام شوید".[10]

 

7. خوردن غذای سالم و طبیعی: در روایات وارد شده است که خوردن انگور سیاه،[11] غم و غصه را از بین می برد.....

 

8. پاکیزگی و نظافت: در روایات زیادی آمده است که: شستن لباس،[12] و شستن سر[13] و... باعث از بین رفتن غم و غصه می شود. اینها بعضی از عوامل ایجاد آرامش است که در روایات و آیات مطرح شده است.

 

از طرف دیگر، اگر انسان از چیزهایی که مانع آرامش است و برای انسان پریشانی خاطر می آورد دوری کند، زمینه رسیدن به حالت طمأنینه و آرامش را فراهم ساخته است.

بعضی از عوامل از بین رفتن آرامش که در روایات بدان ها اشاره شده است عبارت اند از:

 

1-دلبستگی به دنیا: پیامبر اکرم (ص) فرمود: "رغبت و علاقه به دنیا موجب غم و حزن انسان است و زهد و بی رغبتی به دنیا موجب راحتی قلب و بدن است".[14]

 

امام خمینی (ره) نیز با توجه به روایات به فرزندشان حاج سید احمد فرمودند: «... من آنچه ملاحظه کردم و مطالعه در حال قشرهای مختلف نمودم، به این نتیجه رسیده ام که قشرهای قدرتمند و ثروتمند، رنج های درونی و روانی و روحیشان از سایر اقشار بیشتر و آمال و آرزوهای زیادی که به آن نرسیده اند بسیار رنج آورتر و جگر خراش تر است... آنچه مایه نجات انسان ها و آرامش قلوب است، وارستگی و گسستگی از دنیا و تعلقات آن است که با ذکر و یاد دایمی خدای تعالی حاصل می شود».[15]

 

2- طمع و چشم داشت به مال مردم: پیامبر اکرم (ص) فرمودند: "کسی که به مال دیگران طمع و چشم داشت، داشته باشد حزن و اندوهش طولانی خواهد شد".[16]

 

3- حسادت: امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود: "غیر از حسود ظالمی را ندیدم که شبیه ترین کس به مظلوم باشد؛ زیرا دارای قلبی غصه دار و حزنی پیوسته است".[17]

 

4- شک و عدم رضایت: رسول خدا (ص) فرمودند: "همانا که خداوند با حکمت و فضلش، راحتی و شادی را در یقین و رضا قرار داده و غصه و ناراحتی را در شک و نارضایتی گذاشته است".[18]

 

پس دست یابی به آرامش تنها یک شعار نیست، بلکه حقیقتی دست یافتنی و دارای راه های عملی بسیاری است که در متون دینی به وضوح بیان شده است.

 



[1] المصباح المنیر، قسمت حرف «ط» کلمه طمأن.

[2] رعد، 28. «اَلا بِذِکرِ الله تَطمَئِنُّ القُلُوبُ».

[3] نساء، 139. «اِنَّ العِزَّة َلِلّهِ جَمیعاً».

[4] آل عمران، 26؛ «قُلِ اللَّهُمَّ مالِکَ الْمُلْکِ تُؤْتِی الْمُلْکَ مَنْ تَشاءُ وَ تَنْزِعُ الْمُلْکَ مِمَّنْ تَشاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِیَدِکَ الْخَیْرُ إِنَّکَ عَلى‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدیرٌ».

[5] بقره،38؛ «فَمَن تَبِعَ هُدایَ فَلاخَوف عَلیهِم...»

[6] بحارالانوار، ج 74، ص 88.

[7] طلاق، 3؛ «وَمَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُهُ».

[8] توبه، 103. .«اِنَّ صَلوتَکَ سَکَن لَهُم».

[9] روم، 2.

[10] یونس، 67. «هو الذی جعل لکم اللیل لتسکنوا فیه».

[11] 6- سن، [المحاسن‏] عَنْ بَکْرِ بْنِ صَالِحٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ شَکَا نَبِیٌّ مِنَ الْأَنْبِیَاءِ إِلَى اللَّهِ الْغَمَّ فَأَمَرَهُ بِأَکْلِ الْعِنَبِ. بحارالانوار، ج 73، ص 323.

[12] قال علی (ع): غَسلُ الثِّیاب یَذهَبُ بِالهَمِّ و الحُزن – بحارالانوار، ج 76، ص 84 و الخصال.

[13] قال الصادق (ع): "من وجد هَمّا فلایدری ما هو فلیغسل رأسه"، بحار الانوار، ج 76، ص 323.

[14] قال رسول الله (ص): "الرغبة فی الدنیا تورث الغم و الحزن، و الزهد فی الدنیا راحة القلب و البدن"، بحارالانوار، ج 73، ص 91.

[15] وعده دیدار، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، نامه 26/4/1363.

[16] قال رسول الله (ص): "من نظر الی ما فی ایدی الناس، طال حزنه و دام اسفه"، بحارالانوار، ج 77، ص 172.

[17] بحارالانوار، ج 73، ص 256.

[18] بحارالانوار، ج 77، ص 61 و تحف العقول.

http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa1882







تاریخ : یکشنبه 93/9/16 | 4:18 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

http://mobalegh.miu.ac.ir/uploads/eshare_1_66355.jpg

 

 

http://mobalegh.miu.ac.ir/uploads/maktab_2_66354.jpg

 

http://mobalegh.miu.ac.ir/uploads/maktab_1_66390.jpg

http://mobalegh.miu.ac.ir/uploads/eshare_2_66391.jpg

http://mobalegh.miu.ac.ir

http://5219577425.parsiblog.com/

نقل از صراط مستقیم

 




تاریخ : شنبه 93/9/15 | 4:26 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی