***نسیم معرفت***
*** پاسخ آیت الله العُظمی مکارم شیرازی به پرسش های مختلف نوروزی
حضرت آیت الله مکارم شیرازی نظر خود را درباره مراسم عید نوروز، اعمال عید نوروز در مفاتیح، برپایی سفره هفت سین، گذاشتن پول میان اوراق قرآن، سبزه هایی که به شکل اسامی مقدسه درآورده می شود و...، را اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید در پاسخ به پرسش های نوروزی، نظر خود را درباره برگزاری مراسم عید نوروز، جایگاه عید نوروز در اسلام، اعمال عید نوروز در مفاتیح، برپایی سفره ی هفت سین، نام گذاری نوروز به عنوان عید، گذاشتن پول میان اوراق قرآن، شادی و تفریح در نوروز و سیزده بدر، سبزه هایی که به شکل اسامی مقدسه درآورده می شود و...، را اعلام کردند.
متن پرسش های نوروزی و پاسخ های حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی می آید:
1- نظر مُعَظَّمُُ لَه در مورد عید نوروز
سئوال: نظر مبارک شما در مورد برپایی مراسم عید نوروز چیست ؟ و از دیدگاه دینی چه جایگاهی دارد ؟
پاسخ: اوّلاً: در برخی روایات نوروز را عید مذهبی دانسته اند که حوادث تاریخی مطلوب ویا پیروزی هایی در آن واقع شده؛ ولی با توجّه به این که اعتبار این روایات ثابت نیست نمی توان نوروز را به عنوان عید مذهبی در نظر گرفت امّا عید ملّی ایرانیان و بعضی کشورهای اسلامی دیگر است. مانند بسیاری از اعیاد که در میان اقوام جهان مرسوم است و بدعت هم محسوب نمی شود. و اساس این عید ملّی آغاز بهار است که تحوّل مهمّی در عالم طبیعت و موجودات به وجود می آید .ثانیاً: به موازات این عید سنّت های حسنه و کارهای پسندیده ای از جمله دعا و توجّه به خداوند در آغاز سال، صله رحم، کنار گذاشتن کدورتها، نظافت، مسافرت و تجدید قوا برای انجام کار بهتر، کمک به نیازمندان در هفته احسان و مانند آن انجام می شود که آثار مثبتی دارد و از نظر اسلام مطلوب است .
ولی باید از آمیخته شدن این امور مثبت با خرافات و گناهان خودداری کرد؛ از جمله شب چهارشنبه سوری است که هیچ مدرکی برای آن نیست و تفاوتی با سایر چهارشنبه ها ندارد و ضایعات فراوانی هر سال در آن ایجاد می شود از جمله نقص در بدن یا آسیب رسیدن به بیماران قلبی و عصبی و زنان باردار. که نمی توان این ها را نادیده گرفت و گفت این مراسم جزء آداب نیاکان است، چرا که مصداق سخن مشرکان در آیه شریفه « إِنَّا وَجَدْنا آباءَنا عَلى أُمَّةٍ وَ إِنَّا عَلى آثارِهِمْ مُقْتَدُونَ (الزخرف/23) » خواهد شد. و پریدن از روی آتش و تبادل سرخی و زردی و امثال آن قطعاً از خرافات می باشد. همچنین روز سیزدهم فروردین که می تواند آثار مثبتی از جمله گردش در طبیعت و دیدن آثار عظیم خلقت خداوند و تفریح سالم داشته باشد و نباید آن را با خرافاتی از جمله نحس دانستن آن و پایمال کردن زراعت مردم به این بهانه و ارتکاب گناهان آلوده کرد .با توجّه به نکات فوق باید اعتدال را در مورد این عید در نظر گرفت؛ از طرفی نباید آن را به طور کامل نفی کرد زیرا آثار مثبت فراوانی دارد و نه هر چیز را که به نام عید نوروز انجام می شود پذیرفت. «وَ کَذلِکَ جَعَلْناکُمْ أُمَّةً وَسَطا (البقرة / 143 ) ».
2 – روایات مربوط به نوروز و تعظیم آن
سئوال: من به شخصه هیچ عقیده ای به ملیت و ملی گرایی ندارم و فکر می کنم که یکی از اهداف متعالیه اسلام زدودن همین افکار قومی و قبیله ای و ... بوده است. اکنون در کتاب «مفاتیح» به احادیثی برخوردم دربارهی تعظیم نوروز و مراسمی که درباره ی آن و عبادات مخصوص آن روز آورده شده است. آیا این روایات کاملاً معتبر است؟یکی از دوستان می گفت احتمال آن که اجداد ما این روایات را ساخته باشند تا بتوانند در سایه ی آن کار خود را بکنند زیاد است. مثلاً در «هفت سین» قرآن می گذارند تا رنگ و بوی اسلامی بگیرد و به این عنوان آن را حفظ کنند. لطفاً توضیح دهید.
پاسخ: نوروز ربطی به قوم خاصی ندارد و مربوط به طبیعت است که در روایات به آن اشاره شده است و سفارش به روزه و دعا و ... کرده اند اما مسائل اضافی و ملحق به نوروز، ساختگی است و اعتبار ندارد.
3 – جایگاه عید نوروز در اسلام
سئوال: عید نوروز در روایات و احادیث ما شیعیان و در شرع مقدس اسلام چه جایگاهی دارد؟ و آیا در این باره حدیث و روایتی موجود است؟ و آیا رسم و رسوماتی برای آن تعریف شده است؟
پاسخ: روایتی در مورد نوروز وجود دارد هر چند از نظر سند مورد گفتگو است. شرح آن را در کتاب «مفاتیح نوین» بخش (اعمال ماه های خورشیدی) مطالعه فرمایید.
4– نوروز از منظر اسلام
سئوال: آیا این درست است که دین اسلام عید نوروز را رد کرده است؟ با توجه به روایت امام موسی کاظم (علیه السلام) چرا باید دین اسلام عید نوروز را رد کند؟ آیا نمی شود ما تمام سنت های کشورمان را که مربوط به زمان هخامنشیان است داشته باشیم و شیعه هم باشیم؟
پاسخ: عید نوروز فرصت مناسبی برای صله رحم و نظافت و امثال آن و تفکر در مورد عظمت خدا در نو شدن طبیعت است ولی اگر به کارهای خرافی نظیر مراسم چهارشنبه سوری و سیزده بدر دچار شود، قطعاً مورد رضایت خداوند نخواهد بود.
5 – روز عید مردگان
سئوال: آیا درست است که روز قبل از سال تحویل (عید سال نو شمسی) روز عید مردگان است؟ این روز اعمال یا دعای خاصی دارد؟ در این روز می بینیم که سفره هفت سین بر سر مزار پهن می کنند، آیا درست است؟
پاسخ: این مطلب اعتباری ندارد و این یک رسم عرفی است که مردم بر سر مزار مردگان حاضر می شوند و فاتحه می خوانند.
6 – برپایی سفره ی هفت سین در جوار اماکن متبرکه
سئوال: آیا برپایی «سفره ی هفت سین» به عنوان یک مراسم سنتی در کنار بقاع متبرکه جایز است؟
پاسخ: مانعی ندارد.
7 – تایید سنت های حسنه نوروز
سئوال: شنیده بودم که شما گفته اید نوروز بی اساس و سطحی است و مسلمانان را از آن بر حذر داشته اید. می خواستم بدانم که آیا این مطلب صحت دارد و این که نظر شما درباره ی نوروز چیست؟
پاسخ: عید نوروز جنبه های مثبت و منفی متعددی دارد. جنبه های مثبت آن نظافت، صله رحم، کمک به اقشار ضعیف و کم درآمد و مانند آن است و جنبه های منفی آن، مراسم خرافی چهارشنبه سوری، سیزده بدر، تشریفات کمرشکن، چشم و هم چشمی، مسافرت های گناه آلود، شکستن مرز محرمیت ها و امثال آن می باشد. حال اگر به جنبه های مثبت آن پرداخته شود و از جنبه های منفی آن اجتناب شود طبق روایت حضرت علی علیه السلام که فرمدند " َ کُلُّ یَوْمٍ لَا یُعْصَى اللَّهُ فِیهِ فَهُوَ یَوْمُ عِیدٍ " عید نوروز طبیعی، عید تشریعی هم می شود و اگر خدای نکرده بر عکس شود از منظر حضرت علی (علیه السلام) چنین روزی عید نخواهد بود.
8 – شادی و تفریح در نوروز و سیزده بدر
سئوال: آیا نحس بودن عدد 13 مورد قبول فرهنگ شیعه است؟ جایگاه نوروز و شادی در فرهنگ شیعه چگونه است؟
پاسخ: سیزده بدر ریشه شرعی ندارد و از خرافات است ولی تفریح سالم و خالی از گناه بدون اعتقاد به نحس بودن سیزده، اشکالی ندارد . در زمینه ی نوروز می توانید به کتاب «مفاتیح نوین» که در بخش (تالیفات) سایت موجود است در قسمت «اعمال ماه های خورشیدی» مراجعه فرمایید.
9 – نام گذاری نوروز به عنوان عید
سئوال: آیا گفتن لفظ «عید» برای سال نو و عید نوروز اشکال دارد؟
پاسخ: اشکالی ندارد.
10– فضیلت شرعی نداشتن عید نوروز
سئوال: من طلبه هستم و با چند نفر دیگر از طلاب در مورد عید نوروز تحقیقاتی انجام داده ایم و طبق گفته علمای رجال و درایه، حدیثی که شیخ طوسی (رحمة الله) در مورد عید نوروز ذکر کرده اند معتبر نمی باشد زیرا اولا خبر واحد است و به حد تواتر نرسیده، ثانیاً منبع آن کتابی قوی نیست چون در کتاب دعاییه ایشان ذکر شده نه در کتاب فقهیه ایشان. در ضمن اصل کلمه ی عید یعنی بازگشت. این بازگشت در حالیست که ریشه ی این عید به آیین زردشتیان باز می گردد. حال سوال این است که نظر فقهی و نظر محققانه ی شما در این مورد چیست؟
پاسخ: ما برای عید نوروز جنبه ی شرعی قائل نیستیم، بلکه یک قرارداد عرفی است که آثار مطلوبی دارد و از آثار نامطلوب آن نیز باید پرهیز گردد.
11– سبزه هایی که به شکل اسامی مقدسه درآورده می شود
سئوال: ما امسال سبزه عید نوروز را به شکل اسم های پنج تن مثلاً «یا حسین» درآوردیم و چون آن ها را روز سیزده بدر همان جا می گذاریم، آیا مشکلی ندارد؟ اگر مشکل دارد با سبزه ها چه کار کنیم؟
پاسخ: در صورتی که بی احترامی و هتک حرمت شود، جایز نیست و بهتر است در محلی قرار دهید که بی احترامی نشود
12– اعمال عید نوروز در مفاتیح
سئوال: اعمالی که در مفاتیح تحت عنوان عید نوروز آمده مربوط به کدام تقویم است؟ آیا هر سال نو را در هر فرهنگ شامل می شود (مثلا عید نوروز ایرانیان) یا برای تقویم قمری است؟
پاسخ: خیر، مربوط به عید نوروز (سال شمسی) است.
13– گذاشتن پول میان اوراق قرآن
سئوال: رسم است که در عید نوروز و مانند آن پول لای قرآن می گذارند و عیدی می دهند. آیا این کار اشکال دارد؟
پاسخ: اشکالی ندارد.
https://www.hawzahnews.com/news/308220/%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%A7 .
***********************************
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
***نسیم معرفت***
*** ای مورچگان به خانه هاى خود بروید...«سوه نَمْل آیه 18»+پیام ها
حَتَّى إِذا أَتَوْا عَلى وادِ النَّمْلِ قالَتْ نَمْلَةٌ یا أَیُّهَا النَّمْلُ ادْخُلُوا مَساکِنَکُمْ لا یَحْطِمَنَّکُمْ سُلَیْمانُ وَ جُنُودُهُ وَ هُمْ لا یَشْعُرُونَ «سوه نَمْل آیه 18» .
(سلیمان با لشکر خود حرکت مىکرد) تا به وادى مورچگان رسیدند، مورچهاى گفت: اى مورچگان! به خانههاى خود بروید تا سلیمان و لشکریانش شما را ناآگاهانه پایمال نکنند.
نکته ها
«نَمْل» در لغت به معناى حرکت زیاد با پاى کوچک است. «1»
کلمهى «نَمْلَةٌ» را مىتوان به خاطر تنوین آن، مورچهاى بزرگ و فرمانده معنا کرد که در این صورت در زندگى مورچگان مُدیریّت و فرماندهى وجود دارد و مىتوان تنوین را نشانه ناشناسى مورچه معنا کرد که در این صورت پیام آیه این مىشود که حتّى اگر ناشناسى اخطار دلسوزانه مىدهد، به هشدارش توجّه کنیم .
پیام ها
1- حیوانات، با شعور خود منطقهاى را براى زندگى انتخاب مىکنند. «وادِ النَّمْلِ»
2- گفتگو و امر ونهى در میان حیوانات نیز وجود دارد. «قالَتْ نَمْلَةٌ یا أَیُّهَا النَّمْلُ»
3- در میان مورچگان، هم فرماندهى و هم اطلاعرسانى و هم فرمانبرى وجود دارد. قالَتْ نَمْلَةٌ ... ادْخُلُوا
4- حیوانات شعور دارند و مفاسد و ضررها را مىشناسند و به یکدیگر هشدار مىدهند. «ادْخُلُوا مَساکِنَکُمْ»
5- غریزه دفع ضرر احتمالى، در حیوانات نیز وجود دارد. ادْخُلُوا ... لا یَحْطِمَنَّکُمْ
6- کسى که با احساس خطر، همنوع خود را هشدار ندهد از مورچه هم کمتر است. «لا یَحْطِمَنَّکُمْ»
7- هنگام راه رفتن دقّت کنیم تا مورچگان را پایمال نکنیم. «لا یَحْطِمَنَّکُمْ»
8- انبیا در امور عادّى خود، مثل دیگران زندگى مىکردند. «لا یَحْطِمَنَّکُمْ سُلَیْمانُ»
9- فساد رهبر، مقدّمهى فساد مردم است. «لا یَحْطِمَنَّکُمْ سُلَیْمانُ وَ جُنُودُهُ»
10- مورچه، افراد انسانها، بلکه شغل آنها را هم مىشناسد. «سُلَیْمانُ وَ جُنُودُهُ»
11- اولیاى خدا با آگاهى و عمد، حتّى به مورچهاى ضرر نمىرسانند. «وَ هُمْ لا یَشْعُرُونَ» مورچگان از عدالت و تقواى حضرت سلیمان آگاهند و مىدانند آن بزرگوار آگاهانه به مورچهاى نیز ظلم نمىکند .
*** تنظیم : توسّط استاد سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
«1». اَلتَّحقیقُ فِىکَلِماتِ القُرآنِ از مرحوم میرزا حَسَن مُصْطَفوی تَبریزی مشهور به علّامه مُصْطَفوی .
http://wiki.ahlolbait.com/%D8%A2%DB%8C%D9%87_18_%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87_%D9%86%D9%85%D9%84 +حجت الاسلام استاد محسن قرائتی کاشانی .
***********************************
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
***نسیم معرفت***
فرومایگان جامعه
معنای کلمه «غَوْغَاءُ» : غَوْغَاءُ یعنی جماعت و گروه و اَنجمن - آوازها و فریاد های پی در پی - هَمهَمَه و سَر و صَدا و شُور و مَشغَله و فریاد و فَغان که به هنگام حادثه ها و بلایا از ازدحام و خروج و رفت و آمد مردم پدید می آید و فریاد سگان را هم «غَوْغَاء» می گویند . «غَوْ» بمعنای فریاد و نَعره است و «غا» مُبدَّل «گا» بمعنی جایی که غَوْ و فریاد بسیار و محلِّ اجتماعِ فریادخواهان باشد ، چنانکه «شَوْغَاه» جای خوابیدنِ شبِ گوسپندان را می گویند . شاید اصل و ریشه این کلمه ، «کَوْکا»ی فارسی باشد . «غَوْغَاءُ» بمعنای شُور و فریاد و بانگ و فَغان ، یک معنای مجازی است و معنای حقیقی و اصلی آن ، جماعت و گروه و اَنجمن می باشد و چون کثرت و ازدحام افراد و اشخاص موجب بانگ و فریاد و هَمهَمَه و سَر و صَدا می شود لذا به معنای شُور و فریاد و فَغان استعمال شده است .
لَا تُرَى إِلَّا عِنْدَ کُلِّ سَوْأَةٍ : أَى : لَا تُرَى مُجتَمِعَةََ إِذِ العَوامُّ لایَجتَمِعُ غالِباََ إِلّا فِی مِثْلِ ذلِکَ . فَکَلامُ الخَطیبِ عَلَى أَغْلَبِ الأَحْوَالِ . وَ السَّوْءَةُ : «فَعْلَةُُ» مِنَ السُّوءِ . . یعنى غَوغاگران و فرومایگان به صورت دسته جمعى دیده نمى شوند زیرا عَوامّ و مردمانِ فُرومایه غالِباََ جز در چنین مواردى - یعنی به هنگام وقوع تَبهکاری ها و کارهای خلاف - جمع نمى شوند ، پس کلام و سخن خَطیب و گوینده نیز به اغلب حالات مربوط می شود . سَوْءَة بر وزن «فَعْلَة» از ریشه سُوء به معنای کار بَد و زشت و ناپسند است. ( شرح اِبن مَیثَم بَحرانی ج 5 ص 345 و 346)
«مَرْحَباََ» از ماده «رَحْب» به معناى فُسْحَت و وُسْعتِ جا و مکان است و هنگامى که میهمانى برای کسی وارد شود ، عرب به او «مَرْحَباََ» مى گوید یعنى بفرمایید و خوش آمدید که در محل و جای وسیع و مناسبى وارد شدید . معادل «مَرْحَباََ» در فارسى همان «خوش آمدید» می باشد و ضد آن «لا مَرْحَباً» است که به معناى «خوش نیامدید» و یا «خوش آمد بر شما مباد» می باشد .
أُتِىَ أَمِیرُالْمُؤْمِنِینَ (عَلَیهِ السَّلامُ) وَ هُوَ بِالْبَصْرَةِ بِرَجُلٍ یُقَامُ عَلَیْهِ الْحَدُّ قَالَ : فَلَمَّا قَرُبُوا وَ نَظَرَ فِى وُجُوهِهِمْ قَالَ : فَأَقْبَلَ جَمَاعَةٌ مِنَ النَّاسِ . فَقَالَ أَمِیرُالْمُؤْمِنِینَ (عَلَیهِ السَّلامُ) : یَا قَنْبَرُ اُنْظُرْ مَا هَذِهِ الْجَمَاعَةُ ؟! قَالَ : رَجُلٌ یُقَامُ عَلَیْهِ الْحَدُّ . قَالَ : فَلَمَّا قَرُبُوا وَ نَظَرَ فِى وُجُوهِهِمْ قَالَ : لاَ مَرْحَباً بِوُجُوهٍ لاَ تُرَى إِلاَّ فِى کُلِّ سُوءٍ . هَؤُلاَءِ فُضُولُ الرِّجَالِ أَمِطْهُمْ عَنِّى یَا قَنْبَرُ .
*** مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ بِأِسْنَادِهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الصَّفَّارِ عَنْ أَبِی إِسْحَاقَ الْخَفَّافِ عَنِ الْیَعْقُوبِیِّ عَنْ أَبِیهِ قَالَ : أُتِیَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ (ع) وَ هُوَ بِالْبَصْرَةِ ، بِرَجُلٍ یُقَامُ عَلَیْهِ الْحَدُّ . قَالَ : فَلَمَّا قَرُبُوا وَ نَظَرَ فِی وُجُوهِهِمْ قَالَ : فَأَقْبَلَ جَمَاعَةٌ مِنَ النَّاسِ . فَقَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ (ع) : یَا قَنْبَرُ اُنْظُرْ مَا هَذِهِ الْجَمَاعَةُ ؟! قَالَ : رَجُلٌ یُقَامُ عَلَیْهِ الْحَدُّ . قَالَ : فَلَمَّا قَرُبُوا وَ نَظَرَ فِی وُجُوهِهِمْ قَالَ : لَا مَرْحَباً بِوُجُوهٍ لَا تُرَى إِلَّا فِی کُلِّ سُوءٍ هَؤُلَاءِ فُضُولُ الرِّجَالِ أَمِطْهُمْ عَنِّی یَا قَنْبَرُ . (وَسائِلُ الشِّیعَة ج 28 ، باب 22 ، بَابُ کَرَاهَةِ اِجْتِمَاعِ اَلنَّاسِ لِلنَّظَرِ إِلَى اَلْمَحْدُودِ ، ص 45)
وقتى امیرمؤمنان (عَلَیهِ السَّلامُ) در بصره بود ، مردى را جهتِ اِجرای حَدّ شرعی نزد آن حضرت آوَردند . در این هنگام جماعتى از مردم برای تماشای اِجرای حَدِّ مُجرِم به طرف آن حضرت به راه افتادند . امیرالمؤمنین (عَلَیهِ السَّلامُ) به قنبر فرمود : اى قنبر ببین که این گروه و جماعت چه کسانی هستند و برای چه منظوری آمدند ؟! قنبر عرض کرد : مردى است که مُستَحقِّ حَدّ شرعی است و باید حَدّ بر او جاری شود و این گروه برای تماشا آمدند نه برای عِبرَت گرفتن . راوى مى گوید : وقتى که آنها نزدیک شدند و آن حضرت در چهره هایشان نگاه کرد فرمود : لاَ مَرْحَباً بِوُجُوهٍ لاَ تُرَى إِلاَّ فِى کُلِّ سُوءٍ . هَؤُلاَءِ فُضُولُ الرِّجَالِ أَمِطْهُمْ عَنِّى یَا قَنْبَرُ : خوش آمد مَباد چهره هایى که جز در صحنه هاى شَرّ و بد و ناپسند دیده نمى شوند ، آنها افرادی فُضُول و هرزه و بیهوده و لااُبالی در جامعه هستند ، اى قنبر آنها را از من دور ساز .
* مَنبَع : تَهذیبُ الأَحکام : جلد 10 ، باب 10 ، ص 150 - میزانُ الحِکمَة ج12 ص 480 حدیث 20921 - اَلوافی ج 15 ص554 - وَسائِلُ الشِّیعَة ج 28 ، باب 22 ، بَابُ کَرَاهَةِ اِجْتِمَاعِ اَلنَّاسِ لِلنَّظَرِ إِلَى اَلْمَحْدُودِ ، ص 45 -
*** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
************************************
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
** با اصلاحات و اضافات توسُّط : استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
http://www.mortezamotahari.com/fa/BookView.html?BookId=362&BookArticleID=124173+پایگاه جامع استاد شهید مرتضی مُطهّری +
************************************
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
***کتابخانه اینترنتی آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی ....+کلیک کنید
***علی ای همای رحمت شهریار+شعر فارسی+شهریار و شاعران نامدار دیگر+https://www.sherfarsi.ir/shahriar/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AD%D9%85%D8%AA . +کلیک کنید .
*** مجموعه ای از دعاها به نثر ساده زبان فارسی +پایگاه اندیشوران حوزه +آیت الله سید اصغر سعادت میر قدیم لاهیجانی+http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=11703 .+کلیک کنید .
مجموعه ای از دعاها به نثر ساده زبان فارسی+آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی+ (کلیک کنید)
*** مَبعَث و رسالت از دیدگاه علامه شهید مرتضی مطهّری +پایگاه اندیشوران حوزه -+با اصلاحات و اضافات توسط : استاد سید اصغر سعادت میر قدیم لاهیجی + http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=15452 + کلیک کنید .
***متن کتاب «عُیُونُ الحِکَمِ وَ المَواعِظ» از اَبُوالحسن عَلِیّ بن محمد اَبِی نَزال لَیثی واسطی از عُلَمای قرن ششم هجری قمری - کتابخانه دیجیتال (بازار کتاب) قائمیه + https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=8367&Itemid=135&lang=fa#!/ccomment . + کلیک کنید .
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=42&lid=0&mid=411360&catid=29408 +
وَ قَدْ أُتِیَ بِجَانٍ وَ مَعَهُ غَوْغَاءُ فَقَالَ لَا مَرْحَباً بِوُجُوهٍ لَا تُرَى إِلَّا عِنْدَ کُلِّ سَوْأَةٍ» .+ سایت آیت الله مکارم شیرازی
***نسیم معرفت***
######################
نام شاعر را نمی دانم ولی زیبا سروده است :
*** خُوش خبر یک خبر ازآمدن دوست بگو
خُوش خبر یک خبر ازآمدن دوست بگو
هرپیامی که مگر ازطرف اوست بگو
دل مارا به نشانی زظُهورش بنواز
یعنی ازدیدن آن لحظه که نیکوست بگو
هرخبررا که شنیدی نکنی هیچ دریغ
هرنشانی که ازآن قامتِ دلجوست بگو
ازهُوَیدا شدنِ یُوسف ما گو چه خبر
ازظهورش که پُراز شور و هَیاهُوست بگو
# مُخلِصانَه : صَلَوات
######################
************************************
*** قرآن کتابی پراز خیر وبرکت+ کتابخانه اینترنتی آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=2252 +کلیک کنید .
*** انسان گُل سَرِ سَبَدِ موجودات(تفسیر)+ تنظیم و اصلاحات و اضافات توسط استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+ پایگاه اندیشوران حوزه + http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=6779 .+کلیک کنید .
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
***کتابخانه اینترنتی آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی ....+کلیک کنید
****علامه مصباح یزدی مطهری زمان+پیام تسلیت آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=18116 . +کلیک کنید .
*** شرح نهج البلاغه اِبن اَبِی الحَدید مُعتَزِلی+ بیست جلدی - کتابخانه دیجیتال + https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=1002641020&Itemid=167&lang=fa .+کلیک کنید .
***زن در آیینه جلال و جمال -آیت الله علامه عبدالله جوادی آمُلی+ http://hodat.ir/uploads/zan%20daa%20aeeneye%20jamal_43635.pdf .
***خَنساء شاعر نامدار عرب + تحقیقی از یک محقق افغانی از اهل سنّت-+ http://www.heratonline.com/Islam/articles/2016/khansa.pdf .
***علی ای همای رحمت شهریار+شعر فارسی+شهریار و شاعران نامدار دیگر+https://www.sherfarsi.ir/shahriar/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AD%D9%85%D8%AA . +کلیک کنید .
*** مجموعه ای از دعاها به نثر ساده زبان فارسی +پایگاه اندیشوران حوزه +آیت الله سید اصغر سعادت میر قدیم لاهیجانی+http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=11703 .+کلیک کنید .
مجموعه ای از دعاها به نثر ساده زبان فارسی+آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی+ (کلیک کنید)
***نسیم معرفت***
*** چَشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود+شهریار
پیش از آنی که پُر از خاک شود کاسه چشم
چَشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود
تا جهان باقی و آیین مَحبّت باقی است
شعر حافظ همه جا وِرد زبان خواهد بود
حافظا چشمه اِشراق تو جاویدانی است
تا اَبَد آب از این چشمه روان خواهد بود
صُحبتِ پیرِ خَرابات تو دریافته ام
رُوحم از صُحبت این پیر جوان خواهد بود
شَهریارا به گداییِ دَرِ مَیکَدَه ناز
که دلت مَحرَمِ اَسرارِ نَهان خواهد بود
شعر : از شهریار تبریزی
رهبر مُعظَّم انقلاب [حضرت آیت الله امام خامنه ای] علاقه خاصی به استاد شهریار داشتند که این علاقه در رویدادهای متعدد و سالیان سال تجلی یافته است. از جمله در سال 85 در جریان برگزاری کنگره یکصد سالی استاد شهریار، رهبر انقلاب فرمودند: شهریار شاعر بسیار بزرگی است. تجلیل از او حقیقتاً تجلیل از شعر فارسی و ادب فارسی است. علاوه بر این، شخصیّت خود شهریار به نظر من با قطع نظر از محصولِ ذهن او -که شعر او است- شخصیّت برجستهای است. شهریار یک شخصیّت پاکیزه و دارای خِصال برجستهی اخلاقی بود. یک انسان مُتواضع، حَقپرست، پارسا، بسیار صمیمی و صادق ، از جمله کسانی که کالای شعر خود را حاضر نیست به کسی بفروشد ، این خیلی مهم است . شهریار برای بسیاری از شاعرانِ جوان در ایران و سراسر دنیا یک الگوی کم نظیر است. مهمترین درسی که پیروان راه او میتوانند بیاموزند، این است که همیشه فُوت و فَن حرفهای در شعر و ادب و هنر حرف اول را نمیزند ، گاهی باید عاشق باشی و بگذاری عشق به جای تو سخن بگوید . + (
https://www.mehrnews.com/news/5026058/%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%B4 .+خبر گزاری مِهر .
)
************************************
*** قرآن کتابی پراز خیر وبرکت+ کتابخانه اینترنتی آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=2252 +کلیک کنید .
*** انسان گُل سَرِ سَبَدِ موجودات(تفسیر)+ تنظیم و اصلاحات و اضافات توسط استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+ پایگاه اندیشوران حوزه + http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=6779 .+کلیک کنید .
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
***کتابخانه اینترنتی آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی ....+کلیک کنید
****علامه مصباح یزدی مطهری زمان+پیام تسلیت آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=18116 . +کلیک کنید .
*** شرح نهج البلاغه اِبن اَبِی الحَدید مُعتَزِلی+ بیست جلدی - کتابخانه دیجیتال + https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=1002641020&Itemid=167&lang=fa .+کلیک کنید .
***زن در آیینه جلال و جمال -آیت الله علامه عبدالله جوادی آمُلی+ http://hodat.ir/uploads/zan%20daa%20aeeneye%20jamal_43635.pdf .
***خَنساء شاعر نامدار عرب + تحقیقی از یک محقق افغانی از اهل سنّت-+ http://www.heratonline.com/Islam/articles/2016/khansa.pdf .
***علی ای همای رحمت شهریار+شعر فارسی+شهریار و شاعران نامدار دیگر+https://www.sherfarsi.ir/shahriar/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AD%D9%85%D8%AA . +کلیک کنید .
***نسیم معرفت***
***ویژگی های رفیق راستین+حدیث از امام علی علیه السلام
قالَ عَلِیُُّ (عَلَیهِ السَّلامُ) : اَلصَّدیقُ الصَّدوقُ مَنْ نَصَحَکَ فِی عَیبِکَ وَ حَفِظَکَ فِی غَیبِکَ وَ آثـرَکَ عَلى نَفْسِهِ .
دوستِ راستین و راست کردار کسی است که از سَرِ صِدق و صفا نسبت به عیب هایت نصیحت و خیر خواهی نموده و خطاهایت را به تو گوشزد کند و در بر طرف کردن عیوبت ترا راهنمایی نماید و در غیاب و پُشت سرت حُرمت و آبرو و حقّ و حقوقِ ترا حفظ نماید و ترا بر خودش ترجیح دهد و مقدّم بدارد و نسبت به تو ایثار و بخشش کند .
منبع : غُرَرُالحِکَم وَ دُرَرُ الکَلِم ج2 ص80 حدیث 1926 - میزان الحِکمة ج 5 ص 311 - میزان الحِکمة ج 6 ص207 حدیث 10459 - غُرَرُالحِکَم وَ دُرَرُ الکَلِم ج 1 ص 104 -
یکی از نعمت های ارزشمند که باید قدرش دانسته شود رفیق و دوستِ راستین و خوب و خیرخواه و باوفا می باشد . یکی از چیزهایی که انسان نسبت به آن احساس نیاز می کند داشتن دوست و رفیق و همدم یک رنگ و صادق و پاک نیّت است . کسی که در زندگی و در دوران عمرش نتواند از همدم و رفیقِ خوب برخوردار باشد از نظر سلوک معاشرتی دچار مشکل بوده و خیلی از بهره مندی هایی که باید از این راه نصیبش می شد از دست داده و یا می دهد . آدمی اگر چه ممکن است دارای زن و فرزند و خانواده خوبی باشد ولی این مسئله نمی تواند بی نیازکننده از رفیق و صَدیقِ راستین باشد . برخی اسرار و یا حقائق است که آدمی حتی نمی تواند به زن و فرزند و خانواده خودش مُنتقل کند ولی می توان آن ها را به همدم و رفیقِ شایسته و نیکومَرام و نیکو سرشت مطرح نمود . رفیق صالح و صادق ویژگی ها و آثار و برکاتی دارد که از جمله ویژگی ها و آثارِ خوبِ رفیقِ نیکو سرشت و راست کردار آن چیزهایی است که مولا امیرالمؤمنین (عَلَیهِ السَّلامُ) در این سخن گهربارش به آن ها اشاره فرموده است : اَلصَّدیقُ الصَّدوقُ مَنْ نَصَحَکَ فِی عَیبِکَ وَ حَفِظَکَ فِی غَیبِکَ وَ آثـرَکَ عَلى نَفْسِهِ : 1- از روی صِدق و صفا و بدون غَرَض و مَرَض نسبت به تو نصیحت و خیر خواهی نموده و خطاهایت را به تو گوشزد می کند و در بر طرف کردن عیوبت ترا راهنمایی می نماید . 2- در غیاب و پُشت سرت حُرمت و آبرو و حقّ و حقوقِ ترا حفظ می نماید . 3- ترا بر خودش ترجیح می دهد و مقدّم می دارد و نسبت به تو ایثار و بخشش دارد .
*** آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
************************************
*** قرآن کتابی پراز خیر وبرکت+ کتابخانه اینترنتی آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=2252 +کلیک کنید .
*** انسان گُل سَرِ سَبَدِ موجودات(تفسیر)+ تنظیم و اصلاحات و اضافات توسط استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+ پایگاه اندیشوران حوزه + http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=6779 .+کلیک کنید .
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
***کتابخانه اینترنتی آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی ....+کلیک کنید
****علامه مصباح یزدی مطهری زمان+پیام تسلیت آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=18116 . +کلیک کنید .
*** شرح نهج البلاغه اِبن اَبِی الحَدید مُعتَزِلی+ بیست جلدی - کتابخانه دیجیتال + https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=1002641020&Itemid=167&lang=fa .+کلیک کنید .
***زن در آیینه جلال و جمال -آیت الله علامه عبدالله جوادی آمُلی+ http://hodat.ir/uploads/zan%20daa%20aeeneye%20jamal_43635.pdf .
***خَنساء شاعر نامدار عرب + تحقیقی از یک محقق افغانی از اهل سنّت-+ http://www.heratonline.com/Islam/articles/2016/khansa.pdf .
***علی ای همای رحمت شهریار+شعر فارسی+شهریار و شاعران نامدار دیگر+https://www.sherfarsi.ir/shahriar/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AD%D9%85%D8%AA . +کلیک کنید .
أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ یُسَبِّحُ لَهُ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ الطَّیْرُ صَافَّاتٍ کُلٌّ قَدْ عَلِمَ صَلاتَهُ وَ تَسْبِیحَهُ وَ اللَّهُ عَلِیمٌ بِما یَفْعَلُونَ . آیا ندیدی تمام آنان که در آسمانها و زمینند برای خدا تسبیح میکنند، و همچنین پرندگان به هنگامی که بر فراز آسمان بال گستردهاند؟! هر یک از آنها نماز و تسبیح خود را میداند و خداوند به آنچه انجام میدهند داناست . (سوره نور آیه 41)
گر ترا از غَیب چشمی باز شد
با تو ذرّات جهان همراز شد
نُطق خاک و نُطق آب و نُطق گِل
هست مَحسوس حواسِ اهل دِل
جُمله ذرّاتِ عالَم در نَهان
با تو می گویند روزان و شَبان
ما سَمیعیم و بَصیر و باهُشیم
با شما نامَحرمان ما خامُشیم
از جَمادی سویِ جانِ جان شوید
غُلغُلِ اَجزای عالَم بشنوید
فاش ، تسبیحِ جَمادات آیدت
وسوسه تَأویلها بزدایدت
شاعر نامدار جهانی «جَلالُ الدِّین رُومِی معروف به مولوی»
https://ganjoor.net/moulavi/masnavi/daftar3/sh37/+شعر مولانا
************************************
*** قرآن کتابی پراز خیر وبرکت+ کتابخانه اینترنتی آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=2252 +کلیک کنید .
*** انسان گُل سَرِ سَبَدِ موجودات(تفسیر)+ تنظیم و اصلاحات و اضافات توسط استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+ پایگاه اندیشوران حوزه + http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=6779 .+کلیک کنید .
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
***کتابخانه اینترنتی آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی ....+کلیک کنید
****علامه مصباح یزدی مطهری زمان+پیام تسلیت آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=18116 . +کلیک کنید .
*** شرح نهج البلاغه اِبن اَبِی الحَدید مُعتَزِلی+ بیست جلدی - کتابخانه دیجیتال + https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=1002641020&Itemid=167&lang=fa .+کلیک کنید .
***زن در آیینه جلال و جمال -آیت الله علامه عبدالله جوادی آمُلی+ http://hodat.ir/uploads/zan%20daa%20aeeneye%20jamal_43635.pdf .
***خَنساء شاعر نامدار عرب + تحقیقی از یک محقق افغانی از اهل سنّت-+ http://www.heratonline.com/Islam/articles/2016/khansa.pdf .
***علی ای همای رحمت شهریار+شعر فارسی+شهریار و شاعران نامدار دیگر+https://www.sherfarsi.ir/shahriar/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AD%D9%85%D8%AA . +کلیک کنید .
***نسیم معرفت***
*** یاد باد عصری که فانوس داشتیم - یکدگر را واقعا دوس داشتیم +نسیم ادب
یاد باد عصری که فانوس داشتیم
یکدگر را واقعا دوس داشتیم
دور از بحث و نزاع و اختلاف
در کنار هم به هم اُنس داشتیم
*** استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی
************************************
*** قرآن کتابی پراز خیر وبرکت+ کتابخانه اینترنتی آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=2252 +کلیک کنید .
*** انسان گُل سَرِ سَبَدِ موجودات(تفسیر)+ تنظیم و اصلاحات و اضافات توسط استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+ پایگاه اندیشوران حوزه + http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=6779 .+کلیک کنید .
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
***کتابخانه اینترنتی آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی ....+کلیک کنید
****علامه مصباح یزدی مطهری زمان+پیام تسلیت آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=18116 . +کلیک کنید .
*** شرح نهج البلاغه اِبن اَبِی الحَدید مُعتَزِلی+ بیست جلدی - کتابخانه دیجیتال + https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=1002641020&Itemid=167&lang=fa .+کلیک کنید .
***زن در آیینه جلال و جمال -آیت الله علامه عبدالله جوادی آمُلی+ http://hodat.ir/uploads/zan%20daa%20aeeneye%20jamal_43635.pdf .
***خَنساء شاعر نامدار عرب + تحقیقی از یک محقق افغانی از اهل سنّت-+ http://www.heratonline.com/Islam/articles/2016/khansa.pdf .
***علی ای همای رحمت شهریار+شعر فارسی+شهریار و شاعران نامدار دیگر+https://www.sherfarsi.ir/shahriar/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AD%D9%85%D8%AA . +کلیک کنید .
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام باقر کهن پور ظهردوشنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی اظهار کرد: سپاه و بسیج در این هفته به دنبال دو هدف هستند.
وی با بیان اینکه ارتقای بصیرت دینی و همچین معرفت سیاسی و تبیین شعار سال از جمله این دو هدف است، افزود: این اهداف مهمترین محورهای برنامه های هفته عقیدتی سیاسی شهرستان را تشکیل می دهد.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه صومعه سرا با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) که دوعلم در دنیا دارای ارزش است، گفت : داشتن علم دینی و علم بدن و یا همان پزشکی دو علم مهم است.
وی با بیان اینکه معرفت دینی جایگاه مهمی دارد ،خاطرنشان کرد: انسانی که عالم به مسائل دینی و معرفت الهی نباشد سلامت جسمی و اجتماعی آن در خطر است.
حجت الاسلام کهن پور با تأکید بر اهمیت داشتن علم سیاسی، تصریح کرد : اگر فردی عالم به مسایل سیاسی و روز زمان خود نباشد توانایی تشخیص دشمنان و دوستان را نداشته و از بصیرت سیاسی نیز محروم است.
وی با بیان اینکه افزایش بصیرت سیاسی جامعه یکی از اولویت ها در حوزه عقیدتی سیاسی است ، تلاش می کنیم با برگزاری گفتمان و نشست های بصیرتی سبب ارتقای بصیرت سیاسی مردم به ویژه در راستای حمایت از کالا و تولید داخلی شویم.
به گفته این مسئول اگر کالای ایرانی از سوی مردم و مسئولان حمایت نشوند در آینده شاهد افول اقتصادی کشور خواهیم بود.
مسئول دفتر نمایندگی ولی ققیه در سپاه صومعه سرا در ادامه یادآورشد: در زمینه ارتقای بصیرت سیاسی و تبیین تحقق شعار سال از تجربیات سایرین بهره گیری می کنیم.
وی همچنین به برخی از نمونه های حمایت و مصرف کالاهای ایرانی از سوی علما و بزرگان دینی و مذهبی اشاره کرد ، افزود : نمونه های زیادی از این موارد در تاریخ ایران وجود دارد که باید برای مردم بیان شود تا تعصب استفاده از به کالاهای داخلی در مردم ایجاد شود.
https://www.mehrnews.com/news/4285119/%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%88-
************************************
*** قرآن کتابی پراز خیر وبرکت+ کتابخانه اینترنتی آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=2252 +کلیک کنید .
*** انسان گُل سَرِ سَبَدِ موجودات(تفسیر)+ تنظیم و اصلاحات و اضافات توسط استاد سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی+ پایگاه اندیشوران حوزه + http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=6779 .+کلیک کنید .
*** درس هایی از نَهجُ البَلاغه توسط آیت الله سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در مسجد امام خمینی پردیسان قم-چهار شنبه شب ها (شب های پنج شنبه) - بعد از نماز مغرب و عشا . +سایت حکیم زین العابدین عسکری گیلانی لشت نشایی رشتی+http://hakim-askari.rozblog.com/post/693 .+کلیک کنید .
http://saadatmirghadimha.rzb.ir/post/8 .
***کتابخانه اینترنتی آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی ....+کلیک کنید
****علامه مصباح یزدی مطهری زمان+پیام تسلیت آیت الله سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی+پایگاه اندیشوران حوزه +http://saadat.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=18116 . +کلیک کنید .
*** شرح نهج البلاغه اِبن اَبِی الحَدید مُعتَزِلی+ بیست جلدی - کتابخانه دیجیتال + https://www.ghbook.ir/index.php?option=com_dbook&task=viewbook&book_id=1002641020&Itemid=167&lang=fa .+کلیک کنید .
***زن در آیینه جلال و جمال -آیت الله علامه عبدالله جوادی آمُلی+ http://hodat.ir/uploads/zan%20daa%20aeeneye%20jamal_43635.pdf .
***خَنساء شاعر نامدار عرب + تحقیقی از یک محقق افغانی از اهل سنّت-+ http://www.heratonline.com/Islam/articles/2016/khansa.pdf .
***علی ای همای رحمت شهریار+شعر فارسی+شهریار و شاعران نامدار دیگر+https://www.sherfarsi.ir/shahriar/%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%AD%D9%85%D8%AA . +کلیک کنید .
.: Weblog Themes By Pichak :.