سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ده خاطره از شهید چمران/ وقتی امام دلش برای چمران تنگ شد
 
امروز 30 خرداد ماه مصادف با سالگرد شهادت بزرگمردی است که در اوج مراتب علمی قرار داشت و بسیاری از جوامع دانشگاهی بین المللی تشنه حضور او بودند؛ اما احساس تکلیف کرد و جبهه های حق علیه باطل را برای عروجش برگزید...
ده خاطره از شهید چمران/ وقتی امام دلش برای چمران تنگ شد

سرویس فرهنگی جهان نیوز:
1) با خودش عهد کرده بود تا نیروى دشمن در خاک ایران است برنگردد تهران. نه مجلس مى رفت، نه شوراى عالى دفاع.

یک روز از تهران زنگ زدند. حاج احمد آقا بود. گفت «به دکتر بگو بیا تهران.»گفت «عهد کرده با خودش، نمى آد.»

گفت «نه بیاد. امام دلش براى دکتر تنگ شده.»

بهش گفتم. گفت «چشم. همین فردا مى ریم.»

2) گفتم «دکتر، شما هرچى دستور مى دى، هرچى سفارش مى کنى، جلوى شما مى گن چشم، بعد هم انگار نه انگار. هنوز تسویه اى ما رو ندادن. ستاد رفته زیر سؤال. مى گن شما سلاح گم کرده ین...» همان قدر که من عصبانى بودم، او آرام بود.

گفت «عزیزجان، دل خور نباش. زمانه ى نابه سامانیه. مگه نمى گفتن چمران تل زعتر را لو داده؟ حالا بذار بگن حسین مقدم هم سلاح گم کرده. دل خور نشو عزیز.»

3) دکتر آر.پى.جى مى خواست، نمى دادند. مى گفتند دستور از بنى صدر لازم است. تلفن کرده بود به مسئول توپ خانه. آن جا هم همان آش و همان کاسه. طرف پاى تلفن نمى دید دکتر از عصبانیت قرمز شده. فقط مى شنید که «برو آن جا آر.پى.جى بگیر. ندادند به زور بگیر. برو عزیز جان.»

4) از اهواز راه افتادیم؛ دو تا لندرور. قبل از سه راهى ماشین اول را زدند. یک خمپاره هم سقف ماشین ما را سوراخ کرد و آمد تو، ولى به کسى نخورد، همه پریدیم پایین، سنگر بگیریم.

دکتر آخر از همه آمد. یک گُل دستش بود. مثل نوزاد گرفته بود بغلش. گفت «کنار جاده دیدمش. خوشگله؟»

5) اوایل که آمده بود لبنان، بعضى کلمه هاى عربى را درست نمى گفت. یک بار سر کلاس کلمه اى را غلط گفته بود. همه ى بچه ها همان جور غلط مى گفتند. مى دانستند و غلط مى گفتند.

امام موسى مى گفت «دکتر چمران یک عربى جدید توى این مدرسه درست کرد!

6)به پسرها مى گفت شیعیان حسین، و به ما شیعیان زهرا. کنار هم که بودیم، مهم نبود کى پسر است کى دختر. یک دکتر مصطفى مى شناختیم که پدر همه مان بود، و یک دشمن که مى خواستیم پدرش را در بیاوریم.

7) چپى ها مى گفتند «جاسوس آمریکاست. براى ناسا کار مى کند.» راستى ها مى گفتند «کمونیسته.»

هر دو براى کشتنش جایزه گذاشته بودند.

ساواک هم یک عده را فرستاده بود ترورش کند.


یک کمى آن طرف تر دنیا، استادى سر کلاس مى گفت «من دانش جویى داشتم که همین اخیراً روى فیزیک پلاسما کار مى کرد.»

8) سال دوم یک استاد داشتیم که گیر داده بود همه باید کراوات بزنند. سر امتحان. چمران کروات نزد، استاد دو نمره ازش کم کرد. شد هجده. بالاترین نمره.

9) تصمیم گرفتم بروم پیشش، توى چشم هاش نگاه کنم و بگویم «آقا اصلا جبهه مال شما. من مى خوام برگردم.» مگر مى شد؟ یک هفته فکر کردم، تمرین کردم.

فایده نداشت. مثل همیشه، وقتى مى رفتم و سلام مى کردم، انگار که بداند ماجرا چیست، مى گفت «علیک السلام» و ساکت مى ماند.دیگر نمى توانستم یک کمله حرف بزنم.

لبخند مى زد و مى گفت «سید، دو رکعت نماز بخوان درست مى شه.»

10)مى گفتند «چمران همیشه توى محاصره است.»

راست مى گفتند. منتها دشمن ما را محاصره نمى کرد. دکتر نقشه اى مى ریخت. مى رفتیم وسط محاصره. محاصره را مى شکستیم و مى آمدیم بیرون.


* برگرفته از مجموعه کتب یادگاران؛ رهی رسولی فر




تاریخ : جمعه 93/3/30 | 12:28 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

 

ای آنکه در نگاهت حجمی زنور داری

کی از مسیر کوچه قصد عبور داری؟

چشم انتظار ماندم، تا بر شبم بتابی

ای آنکه در حجابت دریای نور داری

 

 

نقل از بیتوته




تاریخ : جمعه 93/3/30 | 10:4 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

کمر درد سیاتیک و نشانه‌های آن

 


اگر ناگهان دچار کمردردی شده‌اید که همراه با آن، درد به باسن و پشت ران و ساق شما هم انتشار پیدا می‌کند، به احتمال زیاد دچار وضعیتی شده‌اید که به آن سیاتیک Sciatica می‌گویند.

 


 

کمر درد سیاتیک

سیاتیک چیست؟

 

 

 سیاتیک به کمر دردی می‌گویند که توسط عصب سیاتیک ایجاد شده باشد. در منطقه‌ای در بخش تحتانی کمر، رشته‌های عصبی انتهای نخاعی، کنار هم قرار گرفته و عصب سیاتیک را تشکیل می‌دهند. در نتیجه، آسیب یا فشار بر روی عصب سیاتیک در پایین کمردردی حس می‌شود که تا باسن، ران و پاها گسترش می‌یابد و تا 90درصد از افراد، بدون جراحی بهبود می‌یابند.

 

علایم سیاتیک

شایع‌ترین علامت سیاتیک، درد در ناحیه پایین کمر است که از طریق ران و باسن و یکی از پاها گسترش می‌یابد. درد معمولاً فقط یک پا را تحت تأثیر قرار می‌دهد و ممکن است موقع نشستن، سرفه کردن یا عطسه بدتر شود. همچنین ممکن است پا بی‌حس، ضعیف یا سوزش داشته باشد. علایم سیاتیک معمولاً ناگهانی ظاهر شده و روزها یا هفته‌ها ادامه می‌یابد.

 

درد سیاتیک یا سایر دردهای کمر؟

85 درصد از آمریکایی‌ها، تجربه برخی از انواع کمر درد را در دوران زندگی خود داشته‌اند. اما این همیشه شامل عصب سیاتیک نمی‌شود. در بسیاری از موارد، درد کمر در نتیجه کشیدگی یا فشار بیش از حد بر عضلات در قسمت پایین بدن است. آنچه که بیش از همه درد سیاتیک را از سایر دردها متمایز می‌کند، انتشار درد تا پایین پا و به درون انگشتان است. احساسی مثل گرفتگی شدید عضلات پا که چند روز طول بکشد.

 

چه کسی سیاتیک می‌گیرد؟

اکثر افرادی که سیاتیک می‌گیرند، بین سنین 30 تا 50 هستند. زنان ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به این مشکل در دوران بارداری باشند؛ به دلیل فشاری که بر عصب سیاتیک، از طرف رحم در حال رشد وارد می‌شود. علل دیگر عبارتند از: فتق دیسک و آرتریت دژنراتیو ستون فقرات.

در بسیاری از موارد، درد کمر در نتیجه کشیدگی یا فشار بیش از حد بر عضلات در قسمت پایین بدن است. آنچه که بیش از همه درد سیاتیک را از سایر دردها متمایز می‌کند، انتشار درد تا پایین پا و به درون انگشتان است. احساسی مثل گرفتگی شدید عضلات پا که چند روز طول بکشد.

 

علت: فتق دیسک بین مهره‌ای

شایع‌ترین علت سیاتیک، فتق دیسک است. دیسک مانند بالشتک بین مهره‌های ستون فقرات عمل می‌کند. با افزایش سن، این دیسک ضعیف‌تر شده و آسیب‌پذیرتر می‌شود. گاهی اوقات مرکز ژل‌مانند یک دیسک، از طریق پوشش خارجی آن فشار وارد کرده و و بر ریشه‌های عصب سیاتیک فشار وارد می‌کند. حدود 1 نفر از 50 نفر در طول زندگی‌شان به فتق دیسک مبتلا می‌شوند. در حدود یک چهارم از آن‌ها علایمی دارند که بیش از 6 هفته طول خواهد کشید.

 

علت: تنگی ستون فقرات

ساییدگی و پارگی طبیعی مهره‌ها می‌تواند منجر به تنگی کانال نخاعی شود. این تنگی، تنگی نخاعی نامیده می‌شود و ممکن است بر روی ریشه‌های عصب سیاتیک فشار وارد آورد. تنگی ستون فقرات در بزرگ‌سالان بالای 60 سال، شایع‌تر است.

 

علت: تومورهای نخاعی

در مواردی نادر، سیاتیک ممکن است از تومور در حال رشد در داخل و یا در امتداد نخاع یا عصب سیاتیک به وجود بیاید. همچنان که تومور رشد می‌کند، ممکن است بر روی اعصابی که شاخه‌ای از طناب نخاعی است، فشار وارد آورد.

 

علت: سندرم پیریفورمیس

پیریفورمیس، ماهیچه‌ای است که در عمق باسن جای گرفته. این ماهیچه انتهای ستون فقرات را به بالای استخوان ران و متصل کرده و مستقیماً عصب سیاتیک را در بر می‌گیرد. اگر این عضله دچار اسپاسم شود، می‌تواند بر روی عصب سیاتیک فشار وارد کرده و علایم تشدید سیاتیک نمایان گردد. سندرم پیریفورمیس، در زنان شایع‌تر است.

 

 

کمر درد سیاتیک

کیف پول چاق می‌تواند پیریفورمیس را شعله‌ور کند!

 

 

 ممکن است به نظرتان عجیب و غیرقابل باور بیاید؛ اما یک کیف چاق می‌تواند سندرم پیریفورمیس را شعله‌ور کند. این وضعیت بیشتر در مردانی دیده می‌شود که عادت دارند کیف پولشان را در جیب پشت شلوار بگذارند. نتیجه این کار، فشار مزمنی است که بر ماهیچه پیریفورمیس وارد شده و می‌تواند با گذشت زمان، عصب سیاتیک را تحریک کند. برای اجتناب از این درد و عواقب آن، کیف پول را در جیب جلو یا کیف دستی‌تان بگذارید.

 

علت: آسیب‌دیدگی یا عفونت

از علل دیگر سیاتیک، التهاب عضلانی، عفونت، یا آسیب‌هایی مانند شکستگی است. به طور کلی، هر نوع بیماری که موجب تحریک و یا فشرده شدن عصب سیاتیک شود، می‌تواند علایم درد سیاتیک را ظاهر کند. در برخی موارد، بدون هیچ علت مشخصی می‌تواند سیاتیک یافت شود.

 

تشخیص سیاتیک: معاینه

برای تشخیص اینکه سیاتیک دارید یا خیر، پزشک از شما می‌پرسد که دردتان چطور شروع شده و محل دقیق آن کجاست؟ ممکن است از شما خواسته شود چمباتمه بزنید، روی پاشنه و انگشتان پا راه بروید و یا پای خود را بدون خم شدن زانو بالا بیاورید. این تست‌های عضلانی می‌تواند به پزشک شما کمک کند تا تحریک‌شدگی سیاتیک را در شما تعیین کند.

 

تشخیص سیاتیک: تصویربرداری

پزشک شما ممکن است آزمایشات تصویربرداری تجویز کند تا اطلاعات بیشتری در مورد محل و علت عصب تحریک شده بدست آورد. در ام-آر-آی، هم‌ترازی دیسک‌های مهره‌ای، رباط‌ها و ماهیچه‌ها مشخص می‌شود. سی تی اسکن با استفاده از ماده حاجب نیز می‌تواند یک عکس مفید از طناب نخاعی و اعصاب را فراهم کند. تعیین علت سیاتیک می‌تواند به هدایت روند درمان کمک کند. تصویربرداری با اشعه ایکس به تشخیص ناهنجاری‌های استخوانی کمک می‌کند، اما نمی‌تواند مشکلات عصبی را پیدا کند.

اگر سیاتیک، ناشی از فتق دیسک باشد و پس از 4 تا 6 هفته، درد همچنان ادامه یابد، جراحی می‌تواند یکی از گزینه‌های درمان باشد. جراح، بخشی از دیسک فتق را برای از بین بردن فشار بر روی عصب سیاتیک حذف می‌کند. در حدود 90 درصد از بیماران پس از این عمل جراحی بهبود حاصل می‌کنند.

 

عوارض مربوط به سیاتیک

اگر شما دچار از دست دادن کنترل مثانه یا روده شده‌اید، با دکتر خود تماس بگیرید. این می‌تواند نشانه‌ای از یک اورژانس پزشکی باشد که نیاز به عمل جراحی جهت جلوگیری از صدمه دائمی دارد. خوشبختانه این عارضه بسیار نادر است. اغلب موارد، سیاتیک در عرض چند روز یا چند هفته از بین می‌رود و باعث هیچ ضرر پایداری نمی‌شود.

 

تسکین سیاتیک: یخ و گرما

مراحلی وجود دارد که می‌توانید در خانه انجام دهید و درد سیاتیک خود را تسکین دهید. گذاشتن حوله گرم یا کیسه یخ می‌تواند مفید باشد. اعمال گرما یا یخ به مدت 20 دقیقه هر دو ساعت باید انجام شود. به تجربه درخواهید یافت که کدامیک برای شما منفعت بیشتری دارد و یا اینکه متناوباً از سرما و گرما استفاده کنید.

 

تسکین سیاتیک: دارو

مصرف مسکن‌های بدون نسخه می‌تواند به تسکین کوتاه‌مدت درد سیاتیک کمک کنند. استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن در تسکین درد موثرند. پزشک شما ممکن است با تزریق‌های استروئیدی، التهاب را کاهش دهد.

 

 

کمر درد سیاتیک

تسکین سیاتیک: حرکات کششی

 

 

 در حالی که سیاتیک شما در حال بهبود است، سعی کنید خودتان را فعال نگه دارید. حرکت، واقعاً می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. یک فیزیوتراپیست می‌تواند به شما نشان دهد که چگونه به آرامی، حرکات کششی عضلات همسترینگ و پایین کمر را انجام دهید. با توجه به وضعیت پزشکی شما، برخی ورزش‌ها ممکن است توصیه نشود. پزشک شما ممکن است راه رفتن کوتاه مدت را توصیه کند.

 

تسکین سیاتیک: تزریق

در موارد شدید، پزشک ممکن است تزریق استروئید به ناحیه ستون فقرات را به منظور کاهش التهاب توصیه کند. در این روش تزریق، دارو مستقیماً به منطقه اطراف عصب سیاتیک هدایت می‌شود.

 

تسکین سیاتیک: جراحی

اگر سیاتیک، ناشی از فتق دیسک باشد و پس از 4 تا 6 هفته، درد همچنان ادامه یابد، جراحی می‌تواند یکی از گزینه‌های درمان باشد. جراح، بخشی از دیسک فتق را برای از بین بردن فشار بر روی عصب سیاتیک حذف می‌کند. در حدود 90 درصد از بیماران پس از این عمل جراحی بهبود حاصل می‌کنند. سایر اعمال جراحی، درد سیاتیکی که ناشی از تنگی کانال نخاعی است را تسکین می‌دهند.

اگر شما یک بار سیاتیک داشته باشید، شانس بازگشت وجود خواهد داشت. اما شما می‌توانید اقداماتی به منظور کاهش احتمالی آن انجام دهید: ورزش منظم؛ حفظ حالت مناسب بدن؛ خم شدن از ناحیه زانوها به هنگام بلند کردن اجسام سنگین.

 

توان‌بخشی سیاتیک

پس از عمل جراحی کمر، معمولاً از رانندگی، بلند کردن اجسام، یا خم شدن به جلو برای حدود یک ماه باید جلوگیری کنید. پزشک شما ممکن است فیزیوتراپی را برای کمک به شما در تقویت عضلات کمر توصیه کند. هنگامی که بهبودی کامل خود را بدست آوردید، یک فرصت عالی است تا شما به عقب برگردید و به همه فعالیت‌های عادی خود ادامه دهید.

 

طب مکمل

شواهدی وجود دارد که طب سوزنی، ماساژ، یوگا، و تنظیمات کایروپراکتیک می‌تواند درد پایین کمر را تسکین دهد. اما تحقیقات بیشتری نیاز است تا تعیین کند که آیا این درمان‌ها برای سیاتیک مفید است یا خیر.

 

پیشگیری از سیاتیک

اگر شما یک بار سیاتیک داشته باشید، شانس بازگشت وجود خواهد داشت. اما شما می‌توانید اقداماتی به منظور کاهش احتمالی آن انجام دهید: ورزش منظم؛ حفظ حالت مناسب بدن؛ خم شدن از ناحیه زانوها به هنگام بلند کردن اجسام سنگین. این کارها می‌تواند به شما در جلوگیری از آسیب به مهره‌های کمر که ممکن است منجر به سیاتیک شود کمک کند.

 

تبیان




تاریخ : جمعه 93/3/30 | 9:56 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

کی گفته قیامتی هست؟!

کی گفته قیامتی هست ؟! هر چی هست همین چند روزه دنیاست ، پس همین چند روزو خوشههه!!

تا به امروز این جمله را چقدر با خود مرور کرده اید؟!

خداروشکر ! شما اصلاً این س?ال براتون پیش نمیاد چون با قرآن و روایات مأنوسید ، حالا چند بار از دهان دیگران شنیده اید؟

پاسخ : خیلی زیاد!!

درسته ، این روزها وقتی به کسی که در حال انجام دادن عمل زشت و منکری است ؛ دروغ میگه ، نگاه حرام داره ، حجابو رعایت نمی کنه و هزاران منکر دیگری که خود شما هم روزانه شاهد بسیاری از آنها هستید ، حرفی می زنیم بر می گرده میگه کی گفته قیامتی است ؟! ما فقط برای این دنیا خلق شدیم و این دنیا که تموم بشه همه چیز تموم شده ، این حرفارو از کجا در آوردید؟!!

وقتی در عملکرد این عزیزان دقت می کنیم می بینیم که خیلی از آنها مثلا در رمضان ختم قرآن دارند و و در مسائل و مشکلاتی که در زندگی می مانند سراغ یه وردی ، ذکری می گردند تا مشکلشون حل بشه !!

گاهی اوقات با خودم می گویم : این عزیزان این آیه قرآن و امثال آن را توجه نکرده اند که می فرماید :

أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاکُمْ عَبَثًا وَأَنَّکُمْ إِلَیْنَا لَا تُرْجَعُونَ

خداوند در این آیه به توبیخ کسانی در آمده که سخن خداوند بر دلیل آوری و شرح اوضاع بعد از مرگ و برزخ و قیامت را شنیدند و با وجود این همچنان گمان می کردند که بعد از مرگ خبری نیست و انسان با مردن می پوسد و از بین می رود و نابود می شود.

در جایی دیگر می فرماید :

قَالَ إِن لَبِثْتُمْ اِلاَّ قَلِیلاً لَو أَنَّکُمْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ.

اگر به درستىِ گفتار ما عقیده داشتید، مى‏دانستید که جز مدتى کوتاه در دنیا و یا عالم برزخ درنگ نداشتید.

و این بیان بدان جهت است که مدت زندگى انسان در این سرا و یا در عالم برزخ، در برابر ماندگار بودن گناهکاران در آتش دردناک دوزخ، بسیار اندک است.

خداوند در این آیه به توبیخ کسانی در آمده که سخن خداوند بر دلیل آوری و شرح اوضاع بعد از مرگ و برزخ و قیامت را شنیدند و با وجود این همچنان گمان می کردند که بعد از مرگ خبری نیست و انسان با مردن می پوسد و از بین می رود و نابود می شود

 

و علی(علیه السلام) در سخنی می فرماید: «رحمت خدا بر کسی باد که می داند از کجاست و در کجا به سر می برد و به کدامین سو رهسپار است».( علم و حکمت در قرآن و حدیث، محمّد محمّدی ری شهری، ص411، (حدیث 1140). )(در حقیقت می داند که در آفرینش حساب و کتابی است و بیهودگی در خلقت خدا معنا ندارد.)

اما صد افسوس که در روزگار ما، این پرسش های اندیشه سوز و انسان ساز، همچنان وجود و حضور دارند و انسان معاصر نیز هنوز با خود زمزمه می کند:

عیان نشد که چرا آمدم، کجا بودم

دریغ و درد که غافل ز کار خویشتنم.( حافظ)

قرآن در آیات خود روشنگرى مى‏کند که انسان هرگز نباید چنین پندارد که بیهوده آفریده شده است؛ نباید فکر کند که او را رها کرده‏اند تا هر کارى خواست و توانست انجام دهد و آنگاه در برابر عملکردش نیز بازخواست نگردد!

نه، هرگز! اگر چنین باشد آفرینش او و جهان بازیچه و بیهوده و بى‏هدف است؛ چرا که اگر انسان در زندگى اجازه داشته باشد که دست به کارى زند که نه براى خودش سودمند افتد و نه عصر و نسل و دنیایى که در آن زندگى مى‏کند، در آن صورت، کارهاى او بیهوده است.

أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاکُمْ عَبَثاً

براستى آیا بر این پندارید که حکمت و هدفى در آفرینش شما و دنیاى شما نیست!و در جایی دیگر می فرماید:

أَیَحْسَبُ الْإِنسَانُ أَن یُتْرَکَ سُدًى ؛ آیا انسان مى‏پندارد که بى‏هدف و حکمت رها مى‏گردد!(36/قیامة

تبیان




تاریخ : جمعه 93/3/30 | 9:51 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
رئیس جمهور آمریکا روز پنج شنبه در سخنرانی خود درباره اوضاع عراق تاکید کرد مقامات این کشور باید اختلاف را کنار بگذارند.

به گزارش سرویس بین‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از سی ان ان: رئیس جمهور آمریکا امروز در سخنانی گفت ما آماده هستیم تا مستشاران خود را برای  کمک رسانی به نیروهای امنیتی عراق اعزام کنیم.

اوباما گفت:ما از کشورهای همسایه عراق می خواهیم تا امنیت این کشور را محترم شمرده و از همه عراقی می خواهیم تا اختلافات خود را کنار بگذارند.

وی گفت ما اوضاع اطلاعاتی را به خوبی زیر نظر داریم و در صورن نیاز آماده اقدام نظامی در عراق هستیم.

رئیس جمهور امریکا گفت تلاش های دیپلماتیک برای حمایت از امنیت عراق ادامه خواهیم داد و مقامات عرقی نیز باید اختلافات خود را کنار بگذارند.

اوباما گفت دولت عراق برای خروج از بحران باید وارد گفتگوی ملی شود.وظیفه ما انتخاب مقامات عراق نیست و خود عراقی ها باید رهبران خود را انتخاب کنند.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد آمریکا برای دومین بار در عراق نخواهد جنگید.نیروهای زمینی آمریکا برای دومین بار وارد عراق نخواهند شد و عراقی ها باید خود به دنبال راه حل باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت:پروازهای شناسایی بر فراز عراق را ادامه و بهریتن کارشناسان خود را برای مشخص کردن موضع تروریستها اعزام خواهیم کرد.باقی ماندن برخی نظامیان آمریکایی در عراق باید با درخواست دولت این کشور صورت بگیرد.

اوباما ادامه داد:ما باید مخالفان معتدل در سوریه را شناسایی و به آنها علیه گروههای تندرو و دولت سوریه کمک کنیم.آموزش مخالفان در سوریه و حمایت از انها چالش بزرگی را به وجود آورده است.

رئیس جمهور امریکا همچنین در ادامه سخنان خود تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران در حل بحران عراق می تواند نقش اساسی ایفا کند.




تاریخ : جمعه 93/3/30 | 9:43 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

1

 

کودک

                      کودک یعنی صفا وصداقت ونشاط                          ص

 

 

 

نسیم معرفت




.

 






تاریخ : پنج شنبه 93/3/29 | 11:2 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

استاد جواد محدثی

 

شعری از استاد جوادمحدثی

دلت را با خداوند آشنا کن 

       زعمق جان خدایت را صدا کن

دلت غفلت زده مانند سنگ است 

       مس دل را ز یاد او طلا کن

شکوه بندگی در خاکساری است 

      خضوع و بندگی پیش خدا کن

تو غرق نعمت پروردگاری    

        بیا و حقّ نعمت را ادا کن

نشان حق شناسی در نماز است

      جفا تا کی؟ بیا قدری وفا کن

رکوعی، سجده‌ای، اشکی، خضوعی  

    به پیش آن یکی، قامت دو تا کن

به پیش او گشا دست نیازی

  به درگاه بلند او دعا کن

به سنگ توبه‌ای بشکن دلت را  

     غرور و سرگرانی را رها کن

 




تاریخ : پنج شنبه 93/3/29 | 10:49 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

عکس های از قیدار  

  

 

عکس ازحجت شهیدی 

 

 شهرستان خدابنده  بزرگترین و پر جمعیت ترین شهرستان شمالغرب کشوربا بیش از5هزارکیلومترمربع و180هزارنفر جمعیت میباشد.مرکزاین شهرستان شهرمقدس قیدارنبی(ع)میباشد این شهرستان 6شهر دیگر بنام سهرورد، سجاس ،زرین رود،گرماب ،کرسف و نوربهار دارد که80هزار نفر از جمعیت شهرستان شهرنشین ومابقی در 266روستا سکونت دارند.غارکتله خور بزرگترین غار خشکی کشور دربخش افشار در80کیلومتری مرکز شهرستان قرار دارد مرقد مطهر حضرت قیدارنبی(ع)فرزندحضرت اسماعیل نوه حضرت ابراهیم وسی امین جد پیامبراعظم اسلام فضای این شهر رامعنوی نموده بطوری که این شهر لقب دارالمومنین به خود گرفته است.  از اشخاص برجسته معاصر این شهرستان میتوان از دکترمحسن رهامی نماینده مردم شهرستان در مجلس اول ودوم دکترسعدالله نصیری قیداری منجم واخترشناس نابغه کشورمان و نماینده مجلس هشتم مردم زنجان و حاج محمدسلطانی استاد اخلاق وادب نماینده مجلس هفتم اشاره کرد.شیخ شهاب الدین سهروردی ملقب به شیخ اشراق فیلسوف نامدار جهان اسلام ومولا قربانعلی ارقینی از مفاخیر این شهرستان هستند.  

وبلاگ یدالله نجفی

,fgh"»




تاریخ : پنج شنبه 93/3/29 | 10:30 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

یکی دیگر از انتظارات حضرت مهدی (عجل الله فرجه)  از ما ؛حفظ حجاب است

 

مرحوم آیت الله سید محمدباقر مجتهد سیستانی (ره) پدر آیت الله سید علی سیستانی تصمیم می گیرد برای تشرّف به محضر امام زمان (عجل الله فرجه) چهل جمعه در مساجد شهر مشهد زیارت عاشورا بخواند. در یکی از جمعه های آخر، نوری را از خانه ای نزدیک به مسجد مشاهده می کند. به سوی خانه می رود می بیند حضرت ولی عصر امام زمان (عجل الله فرجه) در یکی از اتاق های آن خانه تشریف دارند و در میان اتاق جنازه ای قرار دارد که پارچه ای سفید روی آن کشیده شده است. ایشان می گوید هنگامی که وارد شدم اشک می ریختم سلام کردم، حضرت به من فرمود: «چرا اینگونه به دنبال من می گردی و این رنج ها را متحمّل می شوی؟! مثل این باشید- اشاره به آن جنازه کردند- تا من بدنبال شما بیایم»

بعد فرمودند: «این بانویی است که در دوره کشف حجاب- در زمان رضا خان پهلوی- هفت سال از خانه بیرون نیامد تا چشم نامحرم به او نیفتد.»                   [شیفتگان حضرت مهدی (عجل الله فرجه) ، جلد 3 ، صفحه 158]

 

نقل از منبرک

 




تاریخ : پنج شنبه 93/3/29 | 6:43 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
گیاهان در قرآن


نقل از آدینه امید


1



قرآن کریم کتاب هدایت بشر به سوی خدای متعال است که در راستای اهداف هدایتی خود از شیوه های گوناگون برهان، موعظه، جدل به روش نیکو و اشاره های علمی استفاده کرده است. در قرآن کریم بیش از هزار آیه به مطالب علمی اشاره دارد که برخی در حد اعجاز علمی قرآن به شمار می آید.

تمام گیاهانی که از زمین می رویند از هر نظر مهم و آیت روشنی از عظمت خداوند می باشند. گیاهانی که در قرآن کریم از آنها اسم برده شده هم از نظر خواص و کاربرد و هم از جهت اشاره به رویدادها و اتفاقاتی که همراه با نام این گیاهان آمده نیز از اهمیت ویژه ای برخوردارند. چون نام این گیاهان با کلام الهی آمیخته شده اند به نوعی ارزشمند و مهم جلوه می کنند.

نام قرآنی: زیتون

اشارات قرآنی

1ـ اوست خدایی که از آسمان باران فرستاد و بدان باران هر گونه نباتی را رویانیدیم، و از آن نبات ساقه ای سبز و از آن دانه هایی بر یکدیگر چیده و نیز از جوانه های نخل خوشه هایی سر فرو هشته پدید آوردیم، و نیز بستان هایی از تاک ها و زیتون و انار همانند و ناهمانند. به میوه هایش آنگاه که می رسند بنگرید که در آنها عبرت هاست برای آنها که ایمان می آورند. (انعام / 99)

2ـ و اوست که باغ هایی آفرید نیازمند به داربست و بی نیاز از داربست، و درخت خرما و کشتزار با طعم های گوناگون، و زیتون و انار، همانند، در عین حال ناهمانند. چون ثمره آورند از آنها بخورید و در روز درو، حق آن را نیز بپردازید و اسراف مکنید که خدا اسراف کاران را دوست ندارد. (انعام / 141)

3ـ و با آن برایتان کشتزار و زیتون و نخل ها و تاکستان ها و هر نوع میوه برویاند، در این عبرتی است برای مردمی که می اندیشند. (نحل / 11)

4ـ و درختی است که در طور می روید. روغن می دهد و آن روغن برای خورندگان نان خورشی است. (مؤمنون / 20)

5ـ از روغن درخت پر برکت زیتون که نه خاوری است و نه باختری افروخته باشد. روغنش روشنی بخشد هر چند آتش بدان نرسیده باشد.

6ـ و زیتون و نخل (عبس / 29)

7ـ سوگند به انجیر و زیتون (تین / 1)

پیشینه درخت زیتون

نام علمی زیتون «الیا یوروپیا» است و در سرتاسر منطقه مدیترانه ای کاشته می شود. اما مرکز عمده تولید آن اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، تونس و مراکش می باشد. زادگاه اصلی این درخت احتمالاً فنیقیه بوده که در حدود سال 2000 قبل از میلاد در این ناحیه کاشته می شده است.

موارد مصرف زیتون

هر درخت زیتون 10 تا 20 کیلوگرم میوه می دهد. گوشت میوه ای زیتون منبعی برای روغنی ماندنی با کیفیتی عالی است که 15% یا بیشتر روغن از آن گرفته می شود. اولین افشره بهترین نوع روغن را دارد که نیازی به تصفیه آن نیست. از تفاله های زیتون در صنعت صابون سازی استفاده می شود.

روغن زیتون خوراکی در اروپا خواهان بسیاری دارد و در تهیه سالاد و غیره مصرف می شود. این روغن را می توان در برخی از غذاها به طور خام مصرف کرد.

روغن زیتون به دو صورت خوراکی و مالیدنی استفاده می شود.

در روایت ها نیز به خوردن زیتون و مالیدن آن به بدن توصیه شده است. روغن زیتون در بعضی از احادیث طعام انبیاء و در بعضی دیگر طعام المسلمین نامیده شد. این خود نشان دهنده آن است که انبیا و مسلمین اهتمام خاصی به روغن زیتون داشته اند و نشان دهنده آن است که دارای فواید زیادی برای سلامتی و تندرستی انسان است.

از پیامبر اسلام(ص) نقل شده است: روغن زیتون را تناول کنید و همچنین بدن خود را روغن مالی کنید که با این عمل شیطان 40 روز وارد بدن شما نمی شود.

در این روایت شیطان به معنای موجود شرور و ضرر زننده و میکروب تفسیر می شود.

فواید طبی زیتون

زیتون ارزش دارویی زیادی دارد. در صورتی که به صورت خوراکی مصرف شود ماده ای مغذی، آرام بخش و مسهلی ملایم است و زخم معده و اثنی عشر بیمار را بهبود می بخشد. این روغن برای ماساژ دادن نیز مناسب است. رسول خدا(ص) به مردم توصیه می کند که از روغن زیتون برای خوردن و برای ماساژ دادن استفاده کنند زیرا از شجره مبارکه گرفته شده است.

زیتون، کبد را با نشاط می کند و دستگاه گوارش را تقویت می کند، پوست را لطیف، و رشد انسان را قوی، و ضد سموم بدن و تسکین دردهای شکم است، و برای تقویت مو و برای امراض پوستی و تقویت اعصاب و تقویت نور چشم مفید است.

نام قرآنی: خیار

اشارات قرآنی

1ـ و آن زمان را که گفتید: ای موسی، ما بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت از پروردگارت بخواه تا برای ما از آنچه از زمین می روید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند. (بقره / 61)

در قرآن در آیه فوق از خیار به نام «قثا» همراه با عدس، سیر و پیاز نام برده است. اینها سبزی هایی بودند که بنی اسرائیل قبل از خروج از مصر و سرگردانی در صحرای سینا، همراه با پیامبرشان موسی، عادت داشتند که آن را بخورند.

خواص خیار

خیار شامل 90 درصد آب، حدود 3 درصد مواد قندی، کمتر از یک درصد پروتئین و مقدار ناچیز چربی می باشد. خیار سرد و مُدرّ (ادرارآور) است. و ماده ای پر ارزش برای ساختن سالاد است.

نام قرآنی: تین (انجیر)

اشارات قرآنی

1ـ سوگند به انجیر و زیتون. سوگند به طور مبارک. به این شهر امین که ما آدمی را در نیکوتر اعتدالی بیافریدیم. (سوره تین / 4 ـ 1)

در قرآن مجید فقط یک مرتبه کلمه تین (انجیر) آمده است. اما این یگانه یادآوری،

اهمیتی بسیار دارد. خداوند به تین و زیتون، طور سینا و بلد امین (مکه) سوگند یاد می کند و می فرماید آدمی در این دنیا به نیکوترین اعتدالی آفریده شده است. خداوند، از یک طرف به انجیر قسم یاد می کند و از طرف دیگر بحث قوام را مطرح می کند، پس بین انجیر و قوام انسان ارتباطی وجود دارد. دانشمندان بعد از تحقیقات در انجیر، به این نتیجه رسیده اند که انجیر تأثیر مستقیم در قوام و قدرت انسان و سلامتی بدن دارد.

تاریخچه انجیر

انجیر شاید گیاه بومی سوریه و فلسطین و مصر باشد، زیرا نوع خودرو و نوع پرورشی آن در این سرزمین ها دیده می شود. این درخت تنها با وجود حشره ای به نام مگس انجیر میوه می دهد، در صورت نبودن این حشره باروری غیر ممکن است و میوه ای به دست نمی آید. لازم است این حشره به مناطق جدید که کاشت درخت انجیر در آن متداول می شود منتقل گردد و گرنه درخت انجیر ثمر نمی دهد.

فواید انجیر

انجیر ماده ای سرشار از مواد غذایی است و چون الیافی ندارد خوردن آن مخصوصا پس از بهبودی از بیماری های طولانی تجویز می شود. گذشته از حدود شصت درصد مواد قندی موجود در آن، دارای مقدار محسوس جوهر لیمو و اسید مالیک و نمک های کانی نیز می باشد. انجیر غذایی است کامل و به سادگی هضم می شود. از نظر طبی ماده ای است که سنگ کلیه و صفرا را برطرف می کند و در رفع انسداد خفیف کبد و طحال مؤثر است. این میوه برای بهبود بواسیر و نقرس تجویز می شود و برای نارسایی کبد نیز مفید است.

امام رضا(ع) در باره فواید انجیر فرموده اند: انجیر، استخوان ها را محکم و موها را پرپشت و مرض و درد را از بین می برد. حتی احتیاج به دارو نیست.

انجیر که دارای کلسیم و فسفر است برای نیروی فکری و رشد بدن مفید است و پتاسیم آن فعالیت کلیه را فزونی می دهد و آهن در آن، کم خونی را درمان می کند.

انجیر برای اطفال مفید است، چون دارای مواد قندی و ازت خالص و مواد چربی است.

جوشاندن انجیر برای درد گلو و سرماخوردگی و سرفه، مفید است همچنین برای اسهال خونی مؤثر.

نام قرآنی: عنب (انگور)

اشارات قرآنی

1ـ آیا از میان شما کسی هست که دوست داشته باشد که او را بوستانی از خرما و انگور بوده باشد، و هر گونه میوه ای دهد. (بقره / 266)

2ـ و بر روی زمین قطعه هایی است در کنار یکدیگر و باغ های انگور و کشتزارها و نخل هایی که دو تنه از یک ریشه رسته است ... (رعد / 4)

3ـ و با آن برایتان کشتزار و زیتون و نخل ها و تاکستان ها و هر نوع میوه برویاند، در این عبرتی است برای مردمی که می اندیشند. (نحل / 11)

4ـ و از میوه ها و نخل ها و تاک ها شرابی مستی آور و رزقی نیکو به دست می آورید، و خردمندان را در این عبرتی است. (نحل / 67)

5ـ یا تو را بوستانی باشد از درختان خرما و انگور که در خلالش نهرها جاری گردانی. (اسراء / 91)

6ـ بر ایشان داستان دو مرد را بیان کن که به یکی دو تاکستان داده بودیم و بر گرد آنها نخل ها و در میان شان کشتزارها کرده بودیم. (کهف / 32)

7ـ با آن برایتان بوستان هایی از خرما و انگور پدید آوردیم. شما را در آن باغ ها میوه های بسیاری است که از آنها می خوریم. (مؤمنون / 19)

8ـ و در آن باغ هایی از نخل ها و تاک ها پدید آوردیم و چشمه ها را روان ساختیم. (یس / 34)

9ـ پرهیزکاران را جایی است در امان از هر آسیب، بستان ها و تاکستان ها. (نبأ / 31 ـ 32)

10ـ و تاک و سبزی های خوردنی. (عبس / 28)

انگور یکی از لذیذترین میوه هایی است که خداوند برای انسان آفریده است و یازده مرتبه در قرآن مجید نام این میوه آمده است.

تاریخچه کاشت انگور

بعضی از دانشمندان، ارمنستان و آذربایجان را منشأ اصلی این گیاه می دانند. احتمالاً کاشت مو در این ناحیه آغاز شده و از اینجا به ایران، عربستان و مصر گسترش یافته است. نقل شده که کاشت مو قبل از زمان نوح متداول بوده است. از این رو می توان گفت که در بین میوه ها انگور قدمتی بیش از نخل دارد. در تمدن های کهن آفریقا و آسیا به کاشت مو اهمیت بسیار می دادند. بیش از نیمی از محصول انگور جهان در کشورهای اروپایی تولید می شود.

خواص انگور

انگور یکی از بهترین منابع طبیعی گلوکز و فروکتوز است و 20 درصد انگور را این مواد تشکیل می دهند. انگور دارای پتاسیم است و این فلز، فرح بخش است و طپش قلب را که پدیدآورنده غم و اندوه است، درمان می کند. انگور دارای فسفات زیادی است که غذای مغز و اعصاب می باشد. مواد معدنی مانند سدیم، کلسیم و آهن به مقدار زیاد در آن وجود دارد. در صورتی که پروتئین و چربی آن بسیار ناچیز است. انگور دارای ویتامین «پی» است که در جلوگیری از خونریزی های ناشی از بیماری قند بسیار موثر است.

بوعلی سینا در باره فواید انگور می نویسد: انگور برای دردهای معده و روده مفید است.

انگور برای کسانی که رژیم غذایی دارند بسیار خوب است. تورم وریدی و تصلب شرائین بدن را به خوبی بهبود می بخشد. شیره تاک برای بیماری های پوستی مفید است. آب انگور برای تب و سرماخوردگی بسیار ثمربخش است. انگور به علت مواد معدنی موجود در آن خاصیتی محرک، هاضم، آرام بخش، اشتهاآور، مبرّد و مدرّ (ادرارآور) دارد. خون را زیاد و تصفیه می کند و ناتوانی عمومی را درمان می کند.

کشمش از نظر طبی مفیدتر از انگور است. کشمش برای تب، سرفه، نزله، یرقان و تورم نیمه حاد کبد و طحال نافع است.

استفاده نامطلوب از انگور

البته از انگور استفاده های نامناسب می شود. انگور در سرتاسر جهان مصرف خوراکی دارد، که 80 درصد این محصول برای ساختن شراب به کار می رود! و 7 درصد آن صرف تهیه کشمش و سرکه می شود. آمریکا و کشورهای اروپایی از تولیدکنندگان عمده شراب انگور هستند.

شراب سرچشمه امراض جسمی و همچنین کلیه انحرافات روحی است. لذا خداوند متعال در قرآن می فرماید: ای کسانی که ایمان آورده اید همانا خمر و شراب ... پلیدست و از عمل شیطان است پس اجتناب کنید از شراب، شاید شما رستگار شوید.

همچنین در کلام پیامبر اسلام(ص) است که شراب، مادر و ریشه و اساس جنایت ها و زشتی ها است. امراض دستگاه تنفس، بیماری های قلبی و مغزی و عصبی، بیماری های کبد، امراض جلدی و پوستی نتیجه استفاده از شراب است.

در روایتی دیگر از پیامبر(ص) آمده است که هر شرابی، تغییردهنده عقل است.

نام قرآنی: فوم (سیر)

اشارات قرآن

و آن زمان را که گفتید: ای موسی ما بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت از پروردگارت بخواه تا برای ما از آنچه از زمین می روید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند. (بقره / 61)

در زبان عربی سیر را ثوم می نامند اما نام قرآنی آن فوم است.

ابوایوب نقل کرده است: پیامبر(ص) روزی خورشی را که محتوی سیر بود تناول نفرمود. از او پرسیدم آیا حرام است؟ ایشان فرمودند: خیر ولی من بوی آن را دوست ندارم.

پیامبر(ص) همچنین فرموده اند: کسانی از شما که سیر را می خورد، تا بوی آن برطرف نشده است به مسجد نیاید.

حضرت علی(ع) فرموده اند: خود را با سیر معالجه کنید که هفتاد مرض را شفا می بخشد.

خواص سیر

سیر را به علت خواص دارویی آن همه می شناسند و به علت فراوانی آن که در دسترس همه قرار دارد آن را به عربی تریاق الفقرا می نامند. سیر برای مداوای امراض مختلف و برای معالجه فشار خون مفید است. گیاهی است گرم، محرک، ضد نفخ، ضد درد استخوان، ضد کرم، مقوی و برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است. سیر برای درمان ناراحتی های روده ای به عنوان ماده ای ضد عفونی کننده به کار می رود. سیر برای درمان فلج، نقرس، سیاتیک و امراض پوستی مؤثر است.

نام قرآنی: رمّان (انار)

اشارات قرآنی

1ـ اوست خدایی که از آسمان باران فرستاد و بدان باران هر گونه نباتی را رویانیدیم، ... و نیز بستان هایی از تاک ها و زیتون و انار، همانند و ناهمانند. به میوه هایش آنگاه که پدید می آیند و آنگاه که می رسند بنگرید که در آنها عبرت هاست برای آنان که ایمان می آورند. (انعام / 99)

2ـ و اوست خدایی که باغ هایی آفرید نیازمند به داربست و بی نیاز از داربست، و درخت خرما و کشتزار، با طعم های گوناگون، و زیتون و انار، همانند، و در عین حال ناهمانند. چون ثمره آوردند از آنها بخورید و در روز درو حق آن را نیز بپردازید. (انعام / 141)

3ـ و آن دو میوه، نخل و انار (رحمن / 68)

در تورات و انجیل هم از این میوه بهشتی نام برده شده است.

تاریخچه انار

زادگاه انار که نام علمی آن پونیکا گرانتوم می باشد، ایران می باشد. بزرگ ترین باغ انار دنیا در ایران (یزد) قرار دارد. بزرگ ترین موزه انار هم با 700 نوع انار متعلق به کشور ایران است.

انار میوه ای بسیار لذیذ و آبدار است و از روزگاران بسیار قدیم به عنوان میوه ای خوراکی و هم برای مصارف پزشکی اهمیت بسیار دارد. از گل، برگ، پوست ساقه و ریشه، پوست میوه و دانه و بالاخره عصاره و آب انار استفاده درمانی به عمل می آید.

در باغ های معلق بابل درختان انار بسیار خوبی کاشته بودند و در مصر باستان انار را می شناختند. در زمان حضرت موسی انارهای بسیار مرغوب در فلسطین و سوریه و لبنان کاشته می شد.

فواید انار

ارزش انرژی زایی میوه انار 65 درصد است. آب انار به سادگی هضم می شود و شامل 15 درصد مواد قندی است که منبعی سرشار از سدیم است و نیز شامل مقادیر زیادی ویتامین ث، کلسیم و فسفر می باشد. پروتئین و چربی آن بسیار اندک است. انار سرشار از ویتامین های آ، ب، ث، ای و به دلیل وجود ویتامین ب و آهن فراوان در انار، خوردن این میوه برای افراد کم خون بسیار مفید است. انار ماده ای غذایی مطبوع و دارای خواص طبی بسیار مفید است. دارویی مقوی برای قلب است و برای التهاب معده و جلوگیری از درد دل نافع است. آب انار شربتی مبرد و بسیار عالی است و به هنگام اسهال تشنگی را برطرف می کند. در درمان اسهال ساده و اسهال خونی مؤثر است. آب انار برای انواع ناخوشی ها از قبیل کم خونی، یرقان، فشار خون، بواسیر و درد مفاصل، دارویی مفید است. و اگر با عسل خورده شود صفرا را کم می کند. پوست ضخیم انار باعث می شود که این میوه با کیفیت خوبی نگهداری شود. انار را می توان تا شش ماه نگهداری کرد. پوست انار بیش از 20% جوهر مازو دارد و گاهی در صنعت چرم سازی به کار می رود. چرم معروف مراکشی و اسپانیایی در زمان گذشته با پوست انار دباغی می شد.

منابع: ــــــــــــــــــــــــــ

1ـ قرآن مجید.

2ـ وسیله الشیعه.

3ـ گیاهان در قرآن، دکتر محمد اقتدار حسین فاروقی، ترجمه احمد نمایی، پژوهش های استان قدس رضوی، مشهد، چ اول، 1374.

4ـ آموزه های تندرستی در قرآن، حسن رضا رضایی، انتشارات عطرآگین، قم، چ اول، 1384.

مجلات > خانواده و زنان > پیام زن > فروردین 1386، شماره 181 پدید آورنده : سرور اسفندیاری






تاریخ : پنج شنبه 93/3/29 | 6:34 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی