متاسفانه برخی از بازیگران یعنی کسانی که خود را قشر روشنفکر و فرهیخته می‌پندارند، در اوج بی‌ فرهنگی با یک حیوان حرام گوشت یا بدتر از آن با یک سگ، انس گرفته‌اند و این یک فاجعه فرهنگی است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران، طی سال‌های اخیر نگهداری از حیوانات اعم از سگ و گربه در ابعاد کوچک و خانگی در منازل مسکونی و زندگی با گونه های مختلفی از حیوانات به صورت یک الگو و کلاس اجتماعی تبدیل شده است.


از دید روانشناسان اجتماعی نگهداری از حیواناتی مانند سگ و گربه در منزل، نشانه‌ای از نابودی فرهنگ و گوشه‌ای از عقده‌های روحی و رفتاری و نیز کمبودهای عاطفی در زندگی شخصی افراد است به طوری که آنان با بهانه مختلف همچون "تنهایی‌های امروزی و ناهنجاری‌های جامعه خویش"، سعی در سرپوش گذاشتن همنشینی خود به عنوان یک انسان با حیوانات دارند.

محققان اجتماعی بر این باورند، که هم غذا  شدن با این گونه حیوانات و آنها را با خود به مراکز عمومی آوردن ضمن آنکه نشانگر کمبود محبت شدید افراد است، از عدم برقراری ارتباط فرد با خانواده و جامعه نیز حکایت می‌کند و گاهاً افراد تحت الشعاع، خود تحت تأثیر تفکرات چنین افرادی قرار می‌گیرند.

ازنظر روانشناسان این یک واقعیت است که با شیوع زندگی فانتزی و با کم عمق شدن روابط انسانی، تمایل به داشتن حیوانات خانگی بالطبع افزایش پیدا می‌کند و انسان‌های دوران پست مدرن به صورت عمومی حیوانات خانگی را به دلیل علاقه به بازیگوش بودن و یا صدای زیبای آن‌ها نگهداری می‌کنند.
 
جالب اینکه در این میان، شبکه‌های ماهواره‌ای برای کسانی که لذت داشتن حیواناتی مانند سگ و گربه و... در خانه را درک نمی کنند ابراز تأسف می کند و در این زمینه رپرتاژ خبری وسیعی می دهد که: "کسانی که حیوان خانگی در خانه ندارند نمی توانند احساس علاقه به حیوان را درک کنند و دست خودشان هم نیست، چون تجربه اش را نکردند. ولی وقتی یک حیوان خانگی در خانه داشته باشید آنقدر به آن عادت می کنید و انس می گیرید که یکی از اعضای خانواده تان می شود! "

این گونه رفتارها حتی در بین اقشار خاص جامعه نیز نفوذ کرده است. بازیگران از این جمله هستند؛ متاسفانه کسانی که خود را الگو و قشر روشنفکر و فرهیخته می پندارند، با یک حیوان حرام گوشت یا بدتر از آن با یک سگ‌، انس می‌گیرند تا جایی که در مواردی مشاهده شده به طور علنی اعلام می‌کند که او را از بقیه اعضای خانواده شان بیشتر دوست دارند و بعضا وقتی که باید به همسر و یا خانواده خود ابرازعلاقه کنند، در کنار حیوان وقت می‌گذراند که تصاویر زیر بخشی از این فاجعه است:


علی صادقی


هانیه توسلی



روناک یونسی


هدیه تهرانی


سارا خوئینی‌ها


نیوشا ضیغمی


لیلا اوتادی


هانیه توسلی

الناز حبیبی


آناهیتا نعمتی


نیوشا ضیغمی




تاریخ : پنج شنبه 93/3/1 | 9:52 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
واکاوی شریعتمداری درباره جنجال سفر هاشمی و سیدحسن

اینگونه دروغ‌پردازی‌ها نشان می‌دهد که جریانات یاد شده از نجابت و قانون‌گرایی همراه با صلابت حزب‌الله و توده‌های مردم مومن و متعهد به تنگ آمده‌اند و از این روی آرزوهای خود برای تشنج‌آفرینی و نسبت دادن آن به حزب‌الله را تبدیل به خبر! کرده‌اند.
واکاوی شریعتمداری درباره جنجال سفر هاشمی و سیدحسن
به گزارش جهان نیوز، حسین شریعتمداری در کیهان نوشت:
شخصی در خیابان دست روی شانه عابری گذاشت و گفت؛ ببخشید آقا! چهره شما خیلی برای من آشناست. تصور می‌کنم شما را در اصفهان زیارت کرده بودم! عابر در پاسخ گفت؛ حتما اشتباه می‌فرمائید چون بنده در همه عمر خود، حتی یک بار هم به اصفهان نرفته‌ام!... و از شخصی که سؤال کرده بود پرسید؛ حضرتعالی چه مدت در اصفهان بوده‌اید؟ و در چه سالی؟ طرف گفت؛ من هم در تمام طول عمرم به اصفهان نرفته و رنگ آن شهر را هم ندیده‌ام! عابر با تعجب پرسید؛ پس چرا تصور می‌کردید که بنده را در اصفهان دیده‌اید؟! و یارو گفت؛ اصلا موضوع را فراموش کن! احتمالا دو نفر دیگر در اصفهان همدیگر را دیده‌اند که البته ربطی به من و شما ندارد!

چند هفته قبل در شهر بروجرد اعلام شده بود قرار است روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه 16 و 17 اردیبهشت «همایش ملی تبیین شخصیت علمی حضرت امام خمینی(ره)» با حضور حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در دانشگاه دولتی حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی برگزار شود و از طریق رسانه‌ها و با نصب بنر و تبلیغات گسترده در سطح شهر برای حضور در این همایش دعوت به عمل آمده بود. اما، چند روز پیش از موعد مقرر به ناگاه اعلام شد این همایش لغو شده است! و در پی آن، روزنامه‌های زنجیره‌ای و سایت‌های تحت مدیریت حزب کارگزاران و مدعیان اصلاحات، با آب و تاب فراوان و تیترهای درشت اعلام کردند، این همایش به علت آن که کسانی قصد برهم زدن آن را داشته‌اند لغو شده است! و ادعا کردند عده‌ای با تجمع مقابل دانشگاه به سفر آقای سیدحسن خمینی و برگزاری همایش یاد شده اعتراض کرده‌اند! و بیم آن می‌رفت که مراسم با تشنج روبرو شود!

اما، خبر این تجمع اعتراض‌آمیز نه فقط از سوی هیچ مقام یا نهاد مسئولی تایید نشد بلکه دانشجویان و مردم عادی نیز که به طور طبیعی و به اقتضای حضور و یا تردد پیوسته خود از مقابل دانشگاه بروجرد بایستی از این تجمع باخبر می‌شدند، درباره انجام چنین تجمعی ابراز بی‌اطلاعی کرده و خبر یاد شده را بی‌اساس و ساختگی دانستند. در همان حال، معاون سیاسی- امنیتی استانداری لرستان نیز با اعلام اینکه مردم استان از حضور حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی شادمان بوده و برای استقبال از ایشان آماده شده بودند، اخبار منتشر شده در سایت‌ها و رسانه‌های زنجیره‌ای را غیرقابل تایید دانسته و تاکید کرد؛ شورای تأمین هیچ مشکل و مانعی برای برگزاری این همایش نداشته است ایشان درباره علت لغو همایش می‌گوید «علت را باید از رئیس دانشگاه پرسید»!

از سوی دیگر، مسئول روابط عمومی دانشگاه آیت‌الله ‌العظمی بروجردی نیز با صدور بیانیه‌ای خبر تجمع اعتراض‌آمیز در مقابل این دانشگاه را «کذب محض» دانست و ...

هفته گذشته، فضای رسانه‌ای و سیاسی کشور شاهد رخداد مشابه دیگری هم بود. در این رخداد نیز رسانه‌های زنجیره‌ای خبری با این عنوان را در سطح گسترده‌ای منتشر کردند که قرار است آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به اصفهان سفر کرده و در مراسم سالگرد رحلت آیت‌الله طاهری اصفهانی سخنرانی کند. بعد از انتشار این خبر و بازتاب آن در رسانه‌های بیگانه که با تحلیل‌ها و تفسیرهای خاص و مثل همیشه، بی‌پایه و اساس آنها همراه بود، همان روزنامه‌ها و رسانه‌های یاد شده اعلام کردند که سفر آیت‌الله هاشمی به اصفهان لغو شده است و موجی از هیاهو به راه انداختند که چه نشسته‌اید! «عده‌ای خودسر»! و «افراطی‌»! بعد از آن که با تهدید و ارعاب مانع حضور نوه حضرت امام در همایش بروجرد شدند، کار تهدید را به جایی رساندند که آیت‌الله هاشمی نیز ناچار شد سفر برنامه‌ریزی شده خود به اصفهان را لغو کند!

اما این دفعه هم خبری از تهدید و نشانه‌ای از ارعاب که بتواند ادعای شارلاتان‌های حاشیه‌ساز را تایید کند وجود نداشت و جریان خزنده و مشترک‌المنافع! کارگزاران و اصلاحات تلاش کردند کاسه‌‌کوزه را بر سر استاندار اصفهان بشکنند و یک روزنامه‌ زنجیره‌ای برای آن که تنور این ماجرای ساختگی را برای بهره‌برداری‌‌های دیکته شده گرم نگه دارد، نوشت؛ «به گفته یکی از اعضای کمیته برگزاری این مراسم، هاشمی رفسنجانی به دلیل کدورت از سر باز زدن استاندار و مقامات استان برای دعوت از وی، حضور خود در این مراسم را منتفی اعلام کرده است»! و به نقل از فرزند آیت‌الله طاهری نوشت: «استانداران به جای این که بخواهند با این گروه‌های فشار برخورد کنند، صورت مسئله را پاک کرده و کلا سخنرانی را لغو می‌کنند تا هیچ برخوردی صورت نگیرد»!
بعد از این جنجال پر سر و صدا نیز معلوم شد که خبر سفر آقای هاشمی رفسنجانی به اصفهان و سخنرانی ایشان در مراسم سالگرد رحلت آیت‌الله طاهری از اساس دروغ بوده است.

حجت‌الاسلام قدرت‌الله علیخانی، مشاور آقای هاشمی در مصاحبه با روزنامه اعتماد و در پاسخ به این سوال که «درست است که سفر آیت‌الله هاشمی به اصفهان لغو شده است»؟ می‌گوید «اصلا بنا نبوده است که سفری صورت بگیرد». آقای علیخانی توضیح می‌دهد که «مخالفت استاندار با سفر آقای رفسنجانی نیز صحت ندارد» و...

اکنون باید پاسخ این پرسش را جستجو کرد که حاشیه‌سازی‌ها و دروغ‌پردازی‌های جریان مرموز و بدسابقه یاد شده با چه انگیزه‌ای صورت پذیرفته و جنجال‌آفرینان از جعل این همه خبر دروغ چه هدفی را دنبال می‌کرده‌اند؟! همین جریان آلوده در ماجرای فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88 نیز دست به اقدامات مشابهی زده و مثلا، بارها روی قبر خالی برای مرده‌های خیالی عزاداری کرده بودند! و...

درباره انگیزه و اهداف این جریان آلوده از حاشیه‌سازی‌های یاد شده اگرچه گفتنی‌های فراوانی هست ولی از آن میان تنها به چند مورد اشاره می‌کنیم؛

1- اینگونه دروغ‌پردازی‌ها نشان می‌دهد که جریانات یاد شده از نجابت و قانون‌گرایی همراه با صلابت حزب‌الله و توده‌های مردم مومن و متعهد به تنگ آمده‌اند و از این روی آرزوهای خود برای تشنج‌آفرینی و نسبت دادن آن به حزب‌الله را تبدیل به خبر! کرده‌اند.

2- حاشیه‌سازی‌ها می‌تواند برای فرار برخی مسئولان از پاسخگویی به تعهداتی باشد که مطابق قانون بر عهده آنهاست و متأسفانه تاکنون با آنچه که وعده داده بودند و انتظار می‌رفت فاصله زیادی دارند.

3- برخلاف اصولگرایان - به معنی واقعی کلمه و نه این یا آن جمعیت تابلودار - که از حضور در اجتماعات بزرگ مردمی و دانشجویی و دفاع از آرمان‌ها و عملکرد خود استقبال می‌کنند و علی‌رغم سر و صدا و هیاهوی برنامه‌ریزی شده با صلابت آمیخته به آرامش و اعتماد به نفس به سخنان خود ادامه می‌دهند، برخی از مدعیان اصلاحات و اعتدال‌ و اعضای حزب کارگزاران از آنجا که در مقابل پرسش‌های منطقی منتقدان پاسخی در چنته ندارند، ترجیح می‌دهند از حضور در اجتماعات پرهیز کنند و برای این منظور پشت سر آقایان هاشمی و سید حسن خمینی پنهان شده‌اند و...

4- توسل یک جریان سیاسی به جعل خبرهایی از این دست و نمونه‌های مشابه آن که دامنه دوام اندکی داشته و به زودی فاش خواهند شد، نشانه آن است که جریان مزبور به آخر خط رسیده و هویت سیاسی خود را غیرقابل ترمیم می‌داند و از این روی دغدغه از دست دادن آن را ندارد و...



تاریخ : پنج شنبه 93/3/1 | 10:39 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
چند پیشنهاد فرهنگی مطمئن به دولت
هادی شریفی
 
می توان قسمتی ناچیزی از مبلغ یارانه ، سبد کالا و یا حق بیمه نیروی کار را، تبدیل به "سبد کالای فرهنگی" و"حساب ذخیره فرهنگی" کرد، تا رونقی برای اقتصاد نشر، رشد فرهنگی جامعه، اصلاح فرهنگ کار و نهایتا توسعه اقتصادی و افزایش بهره وری باشد.

گروه فرهنگی جهان نیوز ـ هادی شریفی*:  بارها و بارها این حدیث گهربار را شنیده ایم که «تعجب می کنم از فردی که در غذای جسمانی خود فکر می کند اما در غذای روح و جان خویش نمی اندیشد» و لحظه ای به آن فکر کردیم که چرا اینگونه ایم؟ اما باز به راحتی از کنار آن عبور کرده ایم.

این حدیث گهربار از امام حسن مجتبی(ع) است که می فرماید: «عَجِبْتُ لِمَنْ یتَفَکَّرُ فی مَأْکُولِهِ کیفَ لا یتَفَکَّرُ فی مَعْقُولِهِ » (بحار الانوار، ج 1، ص 218.)

نکته این است که ما همیشه به دنبال آنچه که نیاز مادی مان را تامین می کند تلاش می کنیم اما به این نمی اندیشیم آیا نیاز معنوی مان و غذای روح مان را نیز توانسته ایم فراهم کنیم یا نه!

بخصوص اکنون که بحث هدفمندی یارانه ها و سبد کالای خانوار در همه جا بر سر زبانهاست و همه می کوشند به نوعی تهاجم و تحریم اقتصادی را رفع کنند، آیا کسی به این اندیشیده که خانواده نیاز به سبدکالای فرهنگی هم دارد و باید به فکر تهاجم فرهنگی نیز بود؟ و آیا راهکاری برای آن در نظر گرفته شده است؟

از سویی دیگر نیز آمار مطالعه در کشورمان بسیار نگران کننده است و به تبع آن اقتصاد نشر نیز وضعیت نابسامانی دارد، مردمی که کتاب نمی خوانند مسلما صنعت نشرشان نیز به شدت تضعیف و رابطه نخبگان جامعه با مردم قطع و توسعه فرهنگی و اقتصادی کند خواهد شد.

اما راه چاره چیست و چگونه می توان وضعیت فرهنگی و مطالعه را در جامعه تاحدی اصلاح کرد؟

باید گفت دولت حداقل همان قدر که به فکر اقتصاد است باید به فکر فرهنگ نیز باشد و همان قدر که برای خوراک مادی مردم هزینه می کند به تناسب برای خوراک معنوی و فرهنگی مردم نیز باید هزینه کند و یا حداقل راه توسعه فرهنگی کنترل شده توسط بخش خصوصی و مردم را ایجاد و تسهیل کند. اما آنچه که مشاهده می شود این است که نیاز مردم و عرضه دولت در حوزه اقتصاد صدها برابر هزینه دولت در حوزه فرهنگ است و بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد و فعالین فرهنگی هم چنان تقویت نمی شوند.

مسلما به مصداق حدیث «کاد الفقر ان یکون کفرا» در شرایط اقتصای حاضر، توجه به نیازهای اقتصادی مردم در اولویت به نظر می رسد اما دولت نیز نباید از پرداختن به فرهنگ شانه خالی کند. این لزوما به این معنا نیست که دولت باید هزینه زیادی نسبت به بخش فرهنگ کند بلکه با مدیریت منابع موجود و بهینه سازی مصرف آن می تواند بخش فرهنگ را نیز رونق بخشد.

همچنین سیاست های یارانه ای دولت در حوزه فرهنگ نیز در گذشته چندان بی عیب نبوده است، از کاغذهای یارانه ای که تبدیل به کتاب نشدند گرفته تا بن های کتابی که سر چهارراه ها یا در میدان انقلاب زیر تابلوی "بن کتاب خریداریم" تبدیل به پول نقد شدند همه به نوعی سیستم غلط یارانه رسانی به صنعت نشر و فرهنگ را روایت می کنند.

اما برای رونق صنعت نشر و افزایش میزان مطالعه مردم و توسعه فرهنگی چند راه مطمئن به نظر نگارنده می رسد که در پی می آید:

1-سبد کالای فرهنگی

به تازگی سبد کالای غذایی در میان مردم توزیع شد و البته این کار باعث شد که کالاهای اساسی مستقیما به دست مردم برسد و از تورم حاصل از واریز نقدی آن به حساب ها و همچنین تخلف مردم و عرضه کنندگان برای تبدیل کالا به پول نقد و یا دریافت بیش از حد کالا جلوگیری شد.

با همین روش می توان قسمتی از مبلغ سبد غذایی که به مردم داده می شود، تبدیل به سبد کالای فرهنگی کرد. به این ترتیب که مثلا اگر قرار است دولت 80 هزار تومان هزینه سبد غذایی هر خانوار کند ، 10 هزار تومان آن را برای خرید کتاب قرار دهد و شخص ملزم باشد که از فروشگاههای معتبر کتاب که دارای تنوع موضوع کتابند، کتاب تهیه کند البته با لحاظ این که نظارت دولت بر روی فروشگاه ها باشد که مانند بن کتاب، این هزینه تبدیل به پول نقد و یا کالایی غیر از کتاب برای مردم نشود.

و یا اینکه با ایجاد "حساب اندوخته فرهنگی" برای سرپرست خانوار در سایت هدفمندی یارانه ها که همه دریافت کنندگان یارانه در آن ثبت نام کرده اند، فروشگاه اینترنتی کتاب ایجاد کرده، لیستی متنوع (از مثلا 3 هزار عنوان کتاب) تهیه شود و مردم توسط آن از فروشگاه کتاب سایت، کتاب تهیه کنند و از طریق پست در اختیار آنها قرار گیرد.

2-یارانه فرهنگی

در حال حاضر ماهانه یارانه ای برای هر نفر به حساب سرپرست خانوار واریز می شود که می توان 10 درصد از این مبلغ را از همان طریق گفته شده در قسمت قبل به یارانه فرهنگی و کتاب اختصاص داد.

3- تهیه کتاب از طریق حق بیمه کارگری و کارمندی

نیروی کار کشور ماهیانه می بایست مبلغی را بعنوان حق بیمه به وزارت کار بپردازند که مبلغ قابل توجهی برای هر نفر است.

درصد ناچیزی از مبلغ حق بیمه را (مثلا 1 درصد) می توان به کتاب اختصاص داد که آن را بیمه شونده، کار فرما و سازمان تامین اجتماعی هرکدام بپردازند. اگر چه این مبلغ در هر ماه مقدار ناچیزی است اما در کل سال می تواند مقدار قابل توجهی شود و هزینه خرید چند کتاب از آن تامین شود.

همینطور برای تهیه کتاب توسط سازمان تامین اجتماعی لیستی متنوع (از مثلا 3 هزار عنوان کتاب) تهیه شود و در سایت سازمان قرار گیرد و همینطور که بیمه شدگان هم اکنون می توانند سوابق خود را در سایت چک کنند، "حساب اندوخته فرهنگی" هم داشته باشند و توسط آن از فروشگاه کتاب سایت، کتاب تهیه کنند و از طریق پست یا در محل ارائه لیست و حق بیمه در اختیار آنها قرار گیرد.

* * *


اجرایی کردن طرح های عنوان شده درسالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدریت جهادی" نام گذاری شده توسط دولت می تواند یکی از راه ها برای تحقق شعار سال باشد که عزم چند وزارتخانه را می طلبد.

این اقدامات هم به رشد اقتصادی صنعت کتاب کمک خواهد کرد و هم به توسعه فرهنگی جامعه و مسلما بهبود فرهنگ کار و افزایش کار مفید را در پی خواهد داشت و اگر چه مبلغی از یارانه یا حق بیمه به آن اختصاص می یابد اما در نتیجه رشد فرهنگی حاصل از آن به کمک اصلاح فرهنگ اقتصادی جامعه و رشد اقتصادی آمده و در افزایش بهره وری نقش ارزنده ای خواهد داشت.

فراموش نکنیم که یکی از اصلی ترین راههای توسعه اقتصادی و ایجاد درآمد بیشتر برای جامعه و کشور اصلاح فرهنگ کار است.

* فعال فرهنگی و رسانه ای و نویسنده کتابهای «خون نوشت» و «غنچه یاس کبود»




تاریخ : پنج شنبه 93/3/1 | 10:25 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

                         نام این گل (گل قلبی) است

 

**قال الإمام الباقر علیه السلام :اِعلَم أنَّ الإِلفَ مِنَ اللّهِ ، وَالفِرکَ1مِنَ الشَّیطانِ .2

امام باقر ع فرمود:بدان که اُلفت [و دوستى] از جانب خداست و کینه [و نفرت] ، از جانب شیطان است .

**قال الباقر علیه السلام :إنَّ الشَّیطانَ یُغری بَینَ المُؤمِنینَ ما لَم یَرجِع أحَدُهُم عَن دینِهِ ، فَإِذا فَعَلوا ذلِکَ استَلقى عَلى قَفاهُ وتَمَدَّدَ ، ثُمَّ قالَ : فُزتُ . فَرَحِمَ اللّهُ امرَأً ألَّفَ بَینَ وَلِیَّینِ لَنا . یا مَعشَرَ المُؤمِنینَ! تَأَ لَّفوا وتَعاطَفوا .3

 امام باقر ع فرمود:شیطان ، همواره میان مؤمنان ، اختلاف افکنى مى کند و تا زمانى که یکى از آنان از دینش بر نگردد [به این کار خود ، ادامه مى دهد] . همین که چنین کردند ، به پشتْ دراز مى کشد و به استراحت مى پردازد و مى گوید : «موفّق شدم !» . پس رحمت خدا بر آن کس که میان دو تن از دوستان ما دوستى افکنَد ! اى گروه مؤمنان! با یکدیگر دوست و مهربان باشید .


**قال رسول رسول اللّه صلى الله علیه و آله :الوُدُّ یُتَوارَثُ ، وَالبُغضُ یُتَوارَثُ .4

 پیامبر ص فرمود:مِهر و کین ، هر دو ، ارث بُرده مى شوند .

1. الفِرکُ : البغض (الصحاح : ج 4 ص 1603 «فرک») .

2. الکافی : ج 3 ص 481 ح 1 و ج 5 ص 500 ح 1 ، تهذیب الأحکام : ج 7 ص 410 ح 1636 کلّها عن أبی بصیر ، وسائل الشیعة : ج 14 ص 81 ح 25176 .

3. الکافی : ج 2 ص 345 ح 6 ، منیة المرید : ص 326 کلاهما عن زرارة ، عوالی اللآلی : ج 2 ص 115 ح 316 وفیه «قررت» بدل «فزت» ، بحار الأنوار : ج 75 ص 187 ح 6 .

4. المستدرک على الصحیحین : ج 4 ص 194 ح 7343 ، المعجم الکبیر : ج 17 ص 189 ح 507 ، مسند الشهاب : ج 1 ص 157 ح 218 ، الإصابة : ج 4 ص 424 الرقم 5600 کلّها عن عفیر ، کنز العمّال : ج 16 ص 116 ح 44117 .

5. الکافی : ج 1 ص 22 ح 14 ، الخصال : ص 590 ح 13 ، علل الشرائع : ص 115 ح 10 ، المحاسن : ج 1 ص 313 ح 620 ، مشکاة الأنوار : ص 442 ح 1485 کلّها عن سماعة بن مهران ، بحار الأنوار : ج 1 ص 110 ح 7 .


دانشنامه قرآن وحدیث ج14ص11.

 نقل از سایت حدیث نت

 




تاریخ : پنج شنبه 93/3/1 | 10:4 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

 

{ایمان  -درایت-  اراده - همت  چهار رمز موفقیت}

 

سعادت_سید اصغر







تاریخ : پنج شنبه 93/3/1 | 12:9 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی