سفارش تبلیغ
صبا ویژن


3

 

***نسیم معرفت***

2

0

گیلانیان : رییس مؤسسه اندیشه شرق و جمعی از طلاب کشورهای آمریکای لاتین و طلاب زبان آموز اسپانیائی ایران با نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت (حضرت آیت الله زین العابدین قربانی)دیدار کردند .

حجت الاسلام و المسلمین محسن ربانی، رییس مؤسسه اندیشه شرق گفت: برای اینکه انقلاب باعظمت ما بتواند چهره دنیا را عوض نماید باید دنباله‌روی مسیر و سیره رهبر معظم انقلاب اسلامی باشیم.

ربانی گفت : دنیا تشنه معارف اسلامی است و این مهم در تماس مبلغان ما با مردم خارج از کشور به ویژه امریکای لاتین و تشرف جوانان این کشورها به اسلام قابل درک و لمس است .

عضو شورای مدیریت جامعة المصطفی(ص)، به نقش پررنگ انقلاب اسلامی ایران در دنیا اشاره و تصریح کرد: احیای تفکر دینی و بیداری مسلمانان و مستضعفان از جمله تأثیرات انقلاب اسلامی در کشورهای مختلف بوده است .

بنا به گفته این مسئول در حال حاضر تعداد 35 هزار نفر طلبه خارجی در در جامعة المصطفی مشغول به تحصیل هستند که از طریق مراکز اسلامی متعدد ایران در کشور ها جذب شده اند .

 

 


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

 

http://guilanian.ir/%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D9%85%D9%88%D8%B3%D8%B3%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D9%82-%D9%88-%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C-%D9%84%D8%A7%D8%AA/




تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 6:48 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

سایت اطلاع رسانی حوزه علمیه امیرالمومنین(ع) گیلان(رشت)


اختصاصی گیلانیان : حجت الاسلام مهدی مجرد گفت : امروزه دشمن با استفاده از فضای مجازی و ماهواره ها وارد خانه های مردم شده و در حال تبلیغ فرهنگ بی بند و باری غرب است .


مدیر اجرایی دفتر نماینده ولی فقیه در استان گیلان و مدیر حوزه علمیه امیر المومنین (ع) با بیان این مطلب در مراسم رونمائی سایت حوزه علمیه امیرالمومنن (ع) در جمع خبرنگاران مکتوب و مجازی استان ، که برخی از بزرگان استان مثل: دادستان دادگاه ویژه روحانیت استان ، نماینده ولی فقیه و رئیس عقدتی سیاسی نیروی انتظامی استان ، امام جمعه لاهیجان و برخی از اساتید حوزه حضور داشتند ، افزود :

امروز بهترین روز زندگی من است زیرا اگر هر چقدر حوزه علمیه وسیع و زیبا ، اساتید مجرب و همه امکانات تعلیم و تعلم و جانبی در حد عالی فراهم باشد اما اطلاع رسانی درستی صورت نگیرد کار زیادی را انجام نداده ایم و مثل این است که در خانه خود صحبت های مفیدی برای اجتماع خود کرده باشیم ولی حرف های ما به بیرون راه نیافته باشد و این قبیل کارها فقط فایده داخلی دارد و اثری مفید برای جامعه اسلامی نخواهد داشت .

وی با اشاره به شایعه های رنگارنگ در خصوص ساخت این حوزه علمیه بزرگ گفت : زمین این حوزه متعلق به منابع طبیعی بود که سال‌ها در این مکان بلا استفاده قرار داشت که با رایزنی‌های انجام شده جهت احداث حوزه واگذار شد

حجت الاسلام مجرد با بیان اینکه برای ساخت این حوزه سختی های زیادی تحمل نموده ایم ، اظهار کرد : این حوزه در سه فاز مجهز طراحی شده است که فاز اول آن به بهره برداری رسیده دارای ظرفیت آموزش سیصد طلبه جوان است .

مدیر حوزه علمیه امیرالمومنن (ع) در رابطه با افتتاح سایت حوزه بزرگ امیرالمونین (ع) رشت گفت : با افتتاح سایت ، حوزه از امروز وارد فاز جدیدی از پیشرفت شد و می تواند از طریق فضای مجازی به تمام خانه ها نفوذ نماید و اخبار و مباحث پیرامونی حوزه را به بهترین وجه ممکن به اطلاع عموم برساند .

وی در ادامه گفت : تاریخ مصرف دوران جنگ نظامی رو به پایان است و دنیای استعمار و استحمار قصد دارد با جنگ نرم جهان مطیع خواسته های خود نماید .

رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان گفت : حوزه علمیه در امور جنگ نرم می تواند نقش بسیار موثری داشته باشد و در خط مقدم مبارزه با جنگ نرم قرار بگیرد .

وی ادامه داد : اگر حوزه نمی تواند بطور مستقیم وارد منازل مردم شود ولی با ابزار رسانه ای مجازی می تواند بصورت جذاب وارد خانه ها شده و در دل های مردم دنیا نفوذ نماید و آنان را از مزایای بی حد و حصر اسلام و زندگی متعالی بهره مند نماید .

وی از خبرنگاران خواست قلم ها را امام زمانی (عج) نموده و در پی حقیقت باشند و هرگز تابع افراد و جناح و غیره نباشند و بعنوان راه خدائی تلاش نمایند خوراک فکری الهی و مفید به حال جامعه فراهم و عرضه نمایند .

وی در خصوص نقش فضاهای مجازی و سایت ها گفت: ما امروزه باید مسلح به سلاح هایی باشیم که دشمنان ما از آنها استفاده می نمایند .

حجت الاسلام مجرد در پایان گفت : ما باید در راستای مقابله با جنگ نرم دشمن باید به سلاح خود آنان مسلح و مجهز شویم تا بتوانیم هر تک دشمن را با پاتک از نوع آنان پاسخ بگوییم.

گفتنی است در این مراسم سایت حوزه علمیه امیرالمومنین(ع) گیلان به آدرس www.rasht-intlho.ir افتتاح شدو مهمانان مرام به اتفاق در محوطه حوزه حضور یافته و چند اصله نهال بمناسبت ایام درختکاری در محوطه حوزه کاشتند .

 


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

 

 

 

***نسیم معرفت***

http://guilanian.ir/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%88%D9%85






تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 6:39 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

          الفاتحه + الصلوات
مرحوم حجت الاسلام حاج رحمت الله قائمی گیلانی رودسری(ابوالشهداء)

ایشان مدیر حوزه علمیه رودسر و مدیر گزینش جهاد سازندگی گیلان را برعهده داشت دارای دو فرزند شهید و پنج فرزند جانباز 20 تا 65 درصد هستند.

مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین رحمت‌الله قائمی بیش از 50 سال برای پیروزی و اعتلای انقلاب اسلامی تلاش کرد.

*تجلیل امام جمعه رودسر از ابوالشهدین قائمی

 

*روحانی مبارز گیلان و پدر شهیدان قائمی درگذشت‌

 

***نسیم معرفت***






تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 6:30 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
نظر آیت الله وحید خراسانی درباره مقام معظم رهبری
آیت الله وحید خراسانی درخصوص رهبر انقلاب نظرات بسیار زیبایی دارند که بیان آن در ایام سفر آیت الله خامنه ای به شهر قم قابل توجه است.

و این درحالی است که جریان ضدانقلاب تلاش می کند نظرات آیت الله وحید خراسانی را در مقابل رهبری نشان دهند.

* هنگامی که آیت الله آملی لاریجانی برای مشورت به خدمت آیت الله وحید خراسانی رسیده بودند تا نظرات ایشان را در خصوص پست ریاست قوه قضاییه جویا شوند ایشان فرمودند به هرطریق که می توانید این سید را کمک دهید ایشان تنها است اگر شما او را کمک نکند پس چه کسی به ایشان یاری رساند.

* روزی یکی از طلبه ها خدمت آقای وحید خراسانی می رود و از اوضاع و احوال کشور گلایه می کند و ایشان خطاب به این طلبه جوان می گویند آیا من می توانم کشور را اداره کنم ؟

این طلبه جوان بعد از مدتی تفکر می گوید؟ خیر شما نمی توانید این کشور را اداره کنید
آیت الله وحید می گویند به راستی چه کسی بهتر از مقام معظم رهبری می تواند این کشور را اداره کند.

* آیت‌الله محمد مهدی شب‌زنده‌دار نیز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به حمایت آیت‌الله وحید خراسانی از مقام معظم رهبری گفت: آیت‌الله العظمی وحید خراسانی که ما بیست و چند سال خدمت ایشان مشرف می‌شدیم و تلمذ کردیم، چند بار در جلسات مختلف فرمودند «کارهای آقای خامنه‌ای بر‌اساس موازین است».

وی ادامه داد: یعنی ایشان ضوابط شرعی را مراعات می‌کنند و اصل در این است که هوا و هوس ندارند و وقتی تشخیص می‌دهند که این حکم، حکم خداست به آن عمل می‌کنند و این یک شهادت بزرگی است.

استاد دروس خارج حوزه علمیه قم گفت: در جلسه دیگری هم آیت‌الله وحید خراسانی از آیت‌الله خامنه‌ای و پدر ایشان تعریف کردند، بنابراین وقتی مقام معظم رهبری به حرم اهل بیت و قم مشرف می‌شوند، وظیفه همه ما است که از مقام شامخ ایشان تجلیل کنیم.

وی بیان داشت: این تجلیل، تجلیل از اسلام، مذهب، اهل بیت و مرجعیت بوده و شکر نعمت حکومت اسلامی است که خداوند متعال به این مملکت ارزانی داشته است
http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=126142
http://naebeemam.blogfa.com/8907.aspx



تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 6:27 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

آیت‌الله زین‌العابدین قربانی

 

***نسیم معرفت***



نماینده ولی‌فقیه در گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم:

«استاد محققی لاهیجی» سفیر علوم دینی در عرصه بین‌المللی بود


**علامه محمد محققی لاهیجی
خبرگزاری تسنیم: نماینده ولی‌فقیه در گیلان با بیان اینکه شخصیت‌هایی داشتیم که دنیای اسلام را زنده کردند، گفت: یکی از این شخصیت‌ها محققی لاهیجی است که زحمات زیادی در عرصه‌های بین‌المللی برای اسلام کشید و سفیر علوم دینی در عرصه بین‌المللی بود.

آیت‌الله زین‌العابدین قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت ، با اشاره به شخصیت علمی و مجاهدت‌های استاد محمد محققی لاهیجی، اظهار داشت: استاد محققی لاهیجی از اساتید موفق حوزه و دانشگاه بود و در حوزه علمیه نیز با استفاده از شیوه‌های نوین تدریس می‌کرد.

وی با تأکید بر تکریم شخصیت علما و اندیشمندان و مفاخر کشور، افزود: تجلیل از مقام علمای خدوم و بی‌آلایش همانند محمد محققی لاهیجی تبلیغ برای اسلام و معرفی اندیشمندان اسلامی است.

نماینده ولی‌فقیه در گیلان، محمدمحققی لاهیجی را از مفاخر برجسته این استان دانست و گفت: مسئولان برای تبیین شخصیت مشاهیر و مفاخر گیلان که مایه عزت هستند، تلاش کنند.

آیت‌الله قربانی با بیان اینکه شخصیت‌هایی داشتیم که دنیای اسلام را زنده کردند و نامشان پرآوازه است، تاکید کرد: یکی از این شخصیت‌ها محققی لاهیجی است که زحمات زیادی در عرصه‌های بین‌المللی برای اسلام کشید و سفیر علوم دینی در عرصه بین‌المللی بود.

به گزارش تسنیم، استاد ‌محمد محققی لاهیجی استاد دانشگاه تهران و حوزه و نماینده آیت الله العظمی بروجردی در آلمان و اروپا و بنیانگذار مرکز اسلامی هامبورگ آلمان بود.

وی در سال 1289 در لاهیجان متولد و در سال 1331 جهت تدریس به دانشگاه تهران دعوت شد و در سال 1334 توسط آیت‌الله العظمی بروجردی، یعنی 60 سال پیش به آلمان و اروپا اعزام شد.

*



  • http://www.nividar.com/news/554170f35dc5f1ca4fac5b55



تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 3:13 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

IMG_1756

***نسیم معرفت***

چه افتخاری بالاتر از این‌ که دست ولی امر مسلمین جهان بالای سر ملت ایران است


*حوزه علمیه اهل بیت آستانه اشرفیه

امام‌جمعه آستانه‌اشرفیه در دیدار  آیات عظام عبدالکریم فرحانی معاون آموزش و امور حوزه‌های علمیه کشور و عبدالفتاح نواب مسئول دبیرخانه شورای حوزه‌های علمیه کشور با وی گفت: افتخار ماست که دست ولایت و دست صاحب‌الزمان بالای ماست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آستان‌خبر، آیت‌الله محمدعلی امینیان بابیان اینکه دست‌های کوچک نظاره‌گر دست‌های بزرگ است افزود: اگر کارهایمان بر پایه اخلاص و قصد خلوص باشد موردعنایت ولی زمان خواهد بود و از برکات آن بهره‌مند خواهیم شد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه استان گیلان با تأکید بر انجام‌وظیفه در امور حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: چه افتخاری بالاتر از این‌که دست ولی امر مسلمین بالای سر ملت ایران است و با عنایت الهی کارهای کشور به‌خوبی به انجام می‌رسد.

نماینده گیلان در خبرگان رهبری با تقدیر از کارهای خوب و چشمگیری که در حوزه‌های علمیه کشور به‌ویژه در گیلان انجام‌گرفته است اظهار کرد: از تلاش‌های حجت‌الاسلام لاکانی و دبیرخانه حوزه‌های علمیه گیلان که زحمات زیادی را برای مدارس علمیه استان تحمل می‌کنند تشکر می‌نماییم.

IMG_1733 IMG_1737IMG_1751

در این دیدار دبیر حوزه‌های علمیه گیلان...... گفت: آیات عظام فرحانی و نواب برای بررسی مشکلات و گره‌گشایی و رفع تنگناهای موجود به گیلان تشریف آوردند.

حجت‌الاسلام لاکانی افزود: یکی از برنامه‌های اساسی ما این است در شهرهای که حوزه علمیه ندارند سفیران هدایت را در آنجا داشته باشیم.

آیت‌الله سید عبدالفتاح نواب با ابراز خرسندی از دیدار با آیت‌الله امینیان گفت: شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور در برنامه‌های کاری خود سفر به تمام استان‌ها را سرلوحه کار خود قرار داده است.

مسئول دبیرخانه و نماینده شورای حوزه‌های علمیه کشور افزود: تاکنون حوزه‌های علمیه بیش از 20 استان کشور حضور یافته را از نزدیک با مسائل و چالش‌های حوزه علمیه کشور آشنا و بازدید قراردادیم و در نشست‌هایی آن‌ها را موردبررسی قراردادیم.

IMG_1747

در ادامه حجت الاسلام رضا بابایی رئیس دفتر آیت‌الله امینیان گزارشی از حوزه‌های علمیه آستانه‌اشرفیه ارائه داده گفت: حوزه علمیه اهل‌بیت در آستانه اشرفیه  با 12 استاد ثابت که 9 استاد آن کد دارمی‌باشند وبا 64 طلبه تا پایان سطح یک به فراگیری علوم دینی مشغول می‌باشند که امیدواریم در سال جدید آن را به دو برابر افزایش دهیم.

افزود: حوزه علمیه اهل‌بیت آستانه اشرفیه  با داشتن معاونت اجرایی، پژوهشی، تبلیغاتی و ...یکی از حوزه‌های برتر گیلان است و برای طلاب این حوزه همه امکانات رفاهی فراهم گردیده است.

لازم به یادآوری است که آستانه‌اشرفیه دارای دو حوزه علمیه برادران (جلالیه، اهل‌بیت) و یک حوزه خواهران هست.


http://www.rangeiman.ir/images/namavaran/yekta/1.jpg

این دیدار مربوط به ایامی است که امام در قم ساکن بودند و عده ای از علمای گیلان برای دیدار با ایشان به قم رفتند. در این تصویر 4 نفر از روحانیون گیلان دیده می شوند که به دیواری که در عکس دیده می شود، تکیه داده اند. از راست مرحوم حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی زاهد (امام جماعت مسجد حاج سمیع رشت)،‌ مرحوم حجت الاسلام و المسلمین پورجعفر از روحانیون رشت، آیت الله محمدعلی امینیان در حال ایستادن (امام جمعه موقت رشت در آن زمان و امام جمعه فعلی آستانه اشرفیه)، حجت الاسلام و المسلمین عبدالعظیم یکتا (امام جمعه صومعه سرا) در عکس دیده می شوند.


حجت الاسلام سیدهاشم بوشهری در کنار آیت الله مختار امینیان گیلانی


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

 

http://www.dana.ir/News/191964.html




تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 3:5 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


حوزه های علمیه - اخبار > همایش نکوداشت ...


مرحوم حجة‌الاسلام والمسلمین محققی‌لاهیجی

همایش نکوداشت اولین امام جماعت و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ

 به گزارش خبرگزاری حوزه، سمینار نکوداشت عالم فقید حجة‌الاسلام والمسلمین محمد محققی‌لاهیجی نخستین امام جماعت و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ آلمان، با پیام آیةالله‌العظمی صافی حضور علما، روحانیون، دانشجویان و مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد. 




به گزارش خبرگزاری حوزه، سمینار نکوداشت عالم فقید حجةالاسلام والمسلمین محمد محققیلاهیجی نخستین امام جماعت و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ آلمان، با پیام آیةاللهالعظمی صافی حضور علما، روحانیون، دانشجویان و مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد. بر پایه همین گزارش حضرت آیةالله صافی گلپایگانی در پیامی به بزرگداشت محققی لاهیجی گفتند: توفیقات زیادی در مرکز بزرگ اسلامی، نصیب مرحوم محققی نماینده آیةاللهالعظمی بروجردی در اروپا گردید که تا امروز برکات حضور ایشان در آلمان و اروپا ادامه دارد.

متن پیام این مرجع تقلید به همایش بزرگداشت مرحوم حاج شیخ محمد محققی

لاهیجی در گیلان بدین شرح است:

بسماللهالرحمنالرحیم

قالالله الحکیم: الذین یبلغون رسالاتالله و یخشونه و لایخشون أحداً إلا الله السلامعلیکم و رحمةالله

تجلیل و تکریم مجاهدان در راه خدا، مبلغان سرافراز و انسانهای آزاده، وظیفه انسانی و اخلاقی همه مردم پاکسرشت و آزادمنش میباشد.

امروز اگر مجلس بزرگداشتی به نام یکی از شخصیتهای علمی و تبلیغی، در استان عالمپرور گیلان تشکیل شده است و نام آن مرد بزرگ دوباره در اذهان زنده میشود، همه بهخاطر مجاهدتها و نیت پاک و اخلاص آن عالم فرزانه و دانشمند وارسته است.

مرحوم حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ محمد محققی لاهیجی تغمدهالله بغفرانه، از انسانهای ستوده و عالمان وارستهای بود که عمر شریف خود را وقف خدمت به دین اسلام و نشر فرهنگ غنی اهلالبیت (ع) در داخل و خارج کشور نمود و از فرصتهای طلایی عمر خویش، برای خدمت به خدا و بندگان خدا استفادهها کرد.

آن روزی که استاد اعظم ما مرحوم آیةاللهالعظمی آقای بروجردی (ره)، بنای تأسیس مسجد بزرگ امام علی (ع) را در هامبورگ نهادند و اراده آن مرجع بزرگ بر این تعلق گرفت که اسلام عزیز و تشیع راستین را در نقاط مختلف جهان تبلیغ نمایند، مرحوم حجةالاسلام والمسلمین آقای محققی را برای این امر بسیار بااهمیت انتخاب کرده و ایشان هم با بلاغ حسن و اخلاق پسندیده و روش فاضله حتیالامکان این کار مهم را به انجام رسانید.

آن فقید سعید در طول عمر خدمتگزاری به ساحت مقدس حضرت ولیعصر ارواحالعالمین لهالفدا در آن مرکز بزرگ اسلامی، توفیقات زیادی نصیبشان گردید که تا امروز برکات حضور ایشان در آلمان و اروپا ادامه دارد.

این حقیر به روح مقدس ایشان سلام و درود فرستاده و از حضرات علمای اعلام و دانشمندان والامقام خطه شریف گیلان میخواهم که همچنان یاد علما و خدمتگزاران به دین و مکتب را گرامی داشته و نسل جدید را با خدمات آنان آشنا نمایند؛ «و عند ذکرالصالحین تنزلالرحمة»

رحمت خداوند بر همه بندگان صالح خدا و سلام بر شما عزیزان؛ و صلیالله علی سیدنا محمد و آلهالطاهرین

لطفالله صافی - 10 رجب المرجب 1436


تکریم علما، نکوداشت و پاسداشت ارزشهای اسلامی است

 بر پایه همین گزارش، آیةالله زینالعابدین قربانی نماینده ولیفقیه در گیلان و امام جمعه رشت، در این همایش، مرحوم محققی را سفیر تشیع در غرب عنوان کرد و در پایان سخنان خود بر لزوم تکریم از علما تأکید و خاطرنشان ساخت: تکریم علما و فرهیختگان، نکوداشت و پاسداشت ارزشهای اسلامی و الهی است.

برپایه این گزارش: مرحوم حجةالاسلام والمسلمین محققیلاهیجی یکی از مشاهیر لاهیجان بود که در سال 1289 شمسی در محله گابنه لاهیجان به دنیا آمد.

 محققی لاهیجی پس از کسب علوم و دروس متوسطه به درس خارج بزرگان راه یافت و سپس سطوح عالی علوم دینی را در قم آموخت و همزمان در این شهر علم هیئت، فیزیک و دیگر علوم طبیعی را برای طلاب علاقهمند تدریس میکرد.

محققیلاهیجی به مدت 10 سال از سال 1334 از طرف آیةاللهالعظمی بروجردی (ره) بهعنوان سفیر شیعه در اروپا انتخاب شد و در هامبورگ آلمان به تبلیغ معارف دینی و اسلامی پرداخت و مسجد شیعیان در هامبورگ را ساخت.

 





تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 2:50 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

shekastedel_emamjome_dar_siahkal

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا شکسته دل ، امام جمعه  محترم سیاهکل در استان گیلان

پایگاه خبری تحلیلی در سـیاهکل


حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا شکسته دل امام جمعه  محترم سیاهکل در استان گیلان  با بیان اینکه امیدوارم حوزه علمیه ای ای در خور شأن مردم شرق گیلان درسیاهکل افتتاح بشود، تأکید کرد: از خیرین می خواهم تا با اهداء زمین، شرایط ساخت حوزه علمیه درسیاهکل را فراهم کنند.

 


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

http://www.darsiahkal.ir/50044/%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D9%85-%D8%AA%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%A1-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%8C-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C/




تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 2:46 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

خبرگزاری حوزه: استان‌ها: گیلان

مدیر حوزه علمیه گیلان:
: آسیب های جامعه ناشی از مهجور ماندن قرآن است
حوزه/ مدیر حوزه علمیه استان گیلان، بسیاری از آسیب های امروز جامعه را ناشی از مهجور بودن قرآن و احادیث اهل بیت(ع) دانست و بر لزوم عمل به آموزه های قرآنی تاکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین لاکانی در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» در رشت با تاکید بر این که عمل به آموزه های قرآنی، رشد و تعالی جامعه را به همراه دارد، تصریح کرد: بسیاری ازآسیب های امروز جامعه به علت مهجور بودن قرآن و احادیث اهل بیت(ع) است.

مدیر حوزه علمیه گیلان همچنین از برگزاری مرحله دوم  ششمین دوره مسابقات  قرآن و حدیث ویژه طلاب مدارس استان خبر داد و گفت: باید در تمامی بخش های جامعه به ویژه در حوزه علمیه،  قرآن و احادیث اهل بیت (ع) را ترویج و اشاعه دهیم .

وی با اشاره به این که در این دوره  از مسابقات 180 نفر از طلاب استان داوطلب حضور دراین آزمون هستند، افزود:  شرکت کنندگان در این دورهف  در رشته های  تفسیر قرآن کریم ، معارف حدیث و ادعیه ،حفظ موضوعی قرآن و حفظ حدیث  به رقابت می پردازند .

حجت الاسلام والمسلمین لاکانی اضافه کرد: از داوطلبان به صورت کتبی و شفاهی آزمون به عمل می آید و به افرادی که امتیازلازم را کسب نمایند  جوایز ارزنده ای تعلق خواهد گرفت .

مدیر حوزه علمیه گیلان در خاتمه  به اهداف برگزاری آزمون های قرآنی اشاره کرد و گفت: این مسابقات در راستای  ترویج و اشاعه آموزه های قرآنی و روحیه قرآن محوری  دربین طلاب برگزار می گردد.


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

 

***نسیم معرفت***


http://hawzahnews.com/detail/News/348493




تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 1:40 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

گذشته و حال حوزه علمیه گیلان
قربانی

آیت‌الله زین‌العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت در گفت‌و‌گویی صریح و صمیمی با مرکز خبر حوزه به پاره‌ای از پرسش‌ها در خصوص پیشینه حوزه علمیه این استان، ضرورت حضور علما در شهرستان‌ها، رسالت‌های حوزه و روحانیت، جایگاه ولایت فقیه، نحوه ارتباط دولت با مراجع عظام و ... پاسخ داد. 

متن کامل گفت‌وگو با این روحانی صریح‌ اللّهجه تقدیم خوانندگان ارجمند می‌گردد.

س) لطفا ابتدا اشاره‌ای به پیشینه حوزه علمیه گیلان و علمایی که در عرصه دین تاثیرگذار بوده‌، از این دیار برخاسته‌اند، بفرمایید.

 مرحوم سلار دیلمی صاحب کتاب معروف «المراسم العلویه فی الاحکام النبویه» که در اوایل قرن پنجم بعد از فوت شیخ طوسی، مرجع علی الاطلاق شیعه در نجف بود، شاگرد سید مرتضی و شیخ مفید بود که بعد از رحلت مرحوم شیخ، مرجعیت شیعه را عهده‌دار شد. این فقیه بزرگوار که از راه حلب به ایران می‌آمد در خسروشاه تبریز بیمار می‌شود و در آنجا فوت می‌کند و قبرش در این شهر است.این نشان می‌دهد که از اواخر قرن چهارم عالمان بزرگی از این منطقه برخاسته‌اند و منشا خیر و برکت برای جهان تشیع بوده‌اند.

مرحوم کیا ابوالحسن کوشیار دیلمی، ریاضیدان و منجم معروف ایرانی و استاد ریاضیات و نجوم بوعلی سینا که در قرن ششم کتاب ایشان به زبان چینی ترجمه و در چین تدریس می‌شد، اهل گیلان بود. مرحوم میرزای قمی اهل شفت هستند، مرحوم حاج سید محمدباقر شفتی معروف به «حجت‌الاسلام شفتی» بنیانگذار مسجد سید اصفهان از همین شفت است، ملا عبدالرزاق لاهیجی داماد ملاصدرا اهل لاهیجان است، مرحوم حاج شیخ عبدالله مازندرانی که در اصل مازندرانی نیست برای دیوشل گیلان است و چون تحصیلات ابتداییش در مازندران بوده است به عنوان آقا شیخ عبدالله مازندرانی معروف است و الان خانواده‌اش در لاهیجان هستند، حاج شیخ شعبان دیویشلی، مجتهد معروف اهل همین لاهیجان است، مرحوم شریف لاهیجی، صاحب «تفسیر شریف لاهیجی»، مرحوم آقا شیخ هاشم اشکوری که استاد آیت‌الله شاه‌آبادی «استاد امام» بود که او هم شاگرد مرحوم میرزا ابوالحسن جلوه بود و فلسفه ملاصدرا را از آن طریق به امام (ره) منتقل کرد، همگی از دیار گیلان بوده‌اند. به هر حال ما همیشه علمای برجسته‌ای را در این منطقه داشته و داریم.

س) قدمت حوزه گیلان به چه زمانی بر می‌گردد؟

من تاریخ دقیقی ندارم، ولی از اینکه سلاردیلمی در اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم از این منطقه بوده است، معلوم می‌شود از همان زمان‌ها حوزه علمیه در گیلان فعال بوده چون سادات کیا، تشیع را در این منطقه ترویج کردند؛به طوری که شاه اسماعیل نزد میرشمس‌الدین که فرد عالمی از شهر ما بود، تربیت شد و بعدها تشیع را در ایران رسمیت داد.

به هرحال گیلان همواره پایگاه تشیع بوده سیدرضی، سیدمرتضی، شیخ صدوق و شیخ مفید و امثال اینها در سایه آل‌بویه که حاکمان شیعه گیلانی در دوران خلافت عباسی بودند، رشد کردند و اگر آنها نبودند، ما این عالمان را نداشتیم.

س) حضورعلمای بزرگ در شهرستان‌ها چه آثار و برکاتی داشته است؟

در گذشته حوزه علمیه مثل الان که در قم تمرکز پیدا کرده، متمرکز نبود، حوزه‌های نجف، اصفهان، شیراز، مشهد، مازندران، گیلان و...مهد تربیت علما و انسان‌های شایسته‌ای بودند که مردم با دیدن چهره و شنیدن کلمات نورانی آنها، واقعیات اسلام را لمس می‌کردند؛ ولی در زمان ما حوزه در قم متمرکز شده، همچنین عالمانی که در شهرستان‌ها و استان‌ها بودند، عموماً فوت کرده‌اند و طلاب جوان در راس کارها قرار گرفته‌اند و مردم تا حدودی مثل علمای گذشته با آنها احساس صمیمیت نمی‌کنند.

 به نظر من جلوه الهی که از روحانیت سلف در مردم تجلی پیدا کرده و معلومات عمیق اسلامی که در گفتارشان وجود داشته، الان در شهرستان‌ها کمرنگ شده است. این گونه عالمان را در گذشته در شهرستان‌ها داشتیم که مجتهد مسلم بودند و الان جامعه از وجود آنها محروم شده است.

بر اساس همین مبنا مقام معظم رهبری تصمیم گرفتند و همواره تاکید داشته‌اند، حوزه فقط در قم تمرکز پیدا نکند؛زیرا اگر شهرستان‌ها از علما خالی شوند، طبعا مردم از مبانی دین دور می‌مانند.

س) چرا جنابعالی به حوزه قم و یا دیگر حوزه‌ها هجرت نکردید و در گیلان رحل اقامت گزیدید؟

 من دوست پنجاه، شصت ساله رهبر معظم انقلاب هستم، تقریبا از سال 1334 با آقا رفاقت دارم. بعد از انقلاب و فوت امام، رفتم خدمت ایشان و عرض کردم که اجازه بدهید من از گیلان به قم و یا تهران بیایم، ایشان فرمودند اجازه نمی‌دهم!

 گفتم آقا شما قبلا به من می‌فرمودید که من دلم به حال شما می‌سوزد که در گیلان داری می‌پوسی، ایشان فرمودند بله، اما الان زمان تغییر کرده است، آن زمان دوران طاغوت بود و الان زمان جمهوری اسلامی است و در مقام تحلیل فرمود که ما در گیلان مرحوم سید ابوالقاسم اشکوری و سید حسن بحرالعلوم داشتیم که واقعا ملا بود، حاج شیخ رفیع خُرگامی هم مباحثه مرحوم مشکینی صاحب حاشیه بر کفایه، اهل این استان بود. آقا فرمود شما در گیلان بمانید .

 س) برای تقویت حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها در شرایط کنونی، چه راهکاریی را پیشنهاد می‌کنید؟

وقتی مقام معظم رهبری فرمود که علما و روحانیون به شهرستان‌ها بروند و تمرکز در قم را کم کنند، بزرگان حوزه در جامعه مدرسین تصمیم گرفتند که حوزه علمیه از این وضعیت خارج شود. همان زمان بنده نامه‌ای به آیت‌الله یزدی نوشتم و گفتم راهش این است که در استان‌ها حوزه‌های علمیه قوی به وجود آید و عالمان و اساتید از قم به شهرستان‌ها بیایند تا هم علم پخش شود و هم تمرکز و کم‌حاصلی در آنجا از بین برود. اتفاقا جامعه مدرسین گفتند که ما از پیشنهاد شما خوشحالیم و  اگر می‌توانید یک حوزه بزرگ در گیلان به وجود بیاورید. ما الان در رشت، صومعه‌سرا، فومن، تالش، آستارا، بندر انزلی، آستانه اشرفیه، لاهیجان، لنگرود و رودسر حوزه داریم، اما حوزه‌های مجهز و با امکاناتی نیستند و از کمبود اساتید برجسته رنج می‌برندکه این مسئله باعث شده تا حدودی بنیه علمی و اخلاقی طلاب ضعیف باشد.

س) چرا هنوز نتوانسته‌ایم سیره علمای گذشته را در بین طلاب شهرستانی ترویج دهیم؟

چون استاد و مربی خوب، برنامه‌های مناسب، مدیریت اصولی، کتابخانه و امکانات و تجهیزات کافی و قابل قبول نداریم.

 من خودم شصت سال قبل در مدرسه جامع لاهیجان درس می‌خواندم، فضای مناسبی در مدرسه وجود نداشت. تمام بازاری‌ها و مردم در آن رفت‌وآمد می‌کردند، اتاق‌ها به قدری نمور بود که اگر در اتاق را می‌بستی اکسیژن در اتاق وجود نداشت و چراغ نفتی خاموش می‌شد. ما در چنین جاهایی درس خواندیم و حالا هم در شهرستان‌ها وضعیت یک مقدار بهتر شده، هر چند در بعضی از جاها تلاش‌هایی شده است و درس‌هایی گفته می‌شود، ولی در مجموع وضعیت خیلی مناسب نیست، البته بعضی از علمای برجسته و طلاب توانمند از درون همین حوزه‌ها رشد کرده و در عرصه‌های مختلف اثرگذار بوده‌اند.

 س) گویا حوزه علمیه بزرگ امیرالمومنین(ع) را در دست احداث دارید، با چه انگیزه‌ای تصمیم به ساخت حوزه‌ای با این وسعت گرفته‌اید؟

 ما تصمیم گرفته‌ایم که یک حوزه بزرگ داشته باشیم، بیست هکتار زمین در بهترین جای شهر رشت تهیه کردیم، ابتدا بنا بود حوزه‌ای که ظرفیت 300 طلبه داشته باشد بسازیم. نقشه‌ای را طراحی و آماده نمودیم و آن را برای جامعه مدرسین بردیم، آقایان گفتند که حوزه را در چهار طبقه بسازید تا 1600 طلبه تربیت بشود و از آسیای میانه از طریق جامعه‌لمصطفی هم به شما طلبه می‌دهیم.بزرگانی چون آقایان یزدی، جنتی، مقتدایی و.... به اینجا آمدند وضع ما را دیدند. ما کار ا شروع کردیم و گفتیم بودجه بدهید؛ گفتند از طریق مجلس بودجه‌ی اختصاص داده شده است.

ما کار را شروع کردیم، اما خبری از بودجه نشد! ما تاکنون سه میلیارد قرض کرده‌ایم در آبان ماه سفری به قم داشتم، خدمت بزرگان حوزه رسیدیم به آنها عرض کردم دستمان را بگیرید،.

آقایان قول‌های مساعدی دادند که انشاء‌الله به زودی روند ادامه کار سرعت بیشتری خواهد گرفت.

س) الان کار در چه مرحله‌ای است و پیش‌بینی شما در خصوص ادامه کار چیست؟

 سقف طبقه اول زده شده است و اگر بودجه و هزینه‌های آن تامین شود، طی دو سال حوزه بزرگ امیرالمومنین(ع) را تحویل می‌دهیم.

س) در مورد بازسازی مدارس علمیه قدیمی چه برنامه‌ای دارید؟

مدرسه میرزا کوچک خانه را کوبیدیم و سه طبقه درست کردیم که یک طبقه آن به ساختمان مرکز مدیریت حوزه علمیه گیلان اختصاص داده شده و دو طبقه آن هم در اختیار طلاب قراردارد.

س) ساختمان مدرسه علمیه خواهران چطور؟

 مدرسه خواهران را که 150 سال سابقه تاریخی داشته است، البته نه به نام حوزه خواهران، بلکه به نام مدرسه حاج سمیع که در زمان طاغوت مدرسه «شاهدخت» نام داشت را با همفکری آیت‌الله شرعی، علی‌رغم مخالفت برخی از علمای منطقه، با استفتا از مقام معظم رهبری، تخریب کردیم و الان در حال ساخت آن در سه طبقه برای خواهران هستیم.


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

 

 

***نسیم معرفت***

http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=117120




تاریخ : یکشنبه 94/3/17 | 1:33 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی