سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرسش وپاسخ (پاسخ به برخی سؤالات وشبهات)

 


**متاریدینگ ترکیبی از چندین فرقه انحرافی است

متاریدینگ چیست ؟

متاریدینگ توسط شخصی به  نام حسن فراهانی که ادعا می‌کند که روشی نو و خارق العاده برای مطالعه و حفظ قرآن کریم است و با ترکیب برخی از فنون تندخوانی و افکار و روش‌های رایج در معنویت‌های کاذب، اخیرا در مراکز فرهنگی و دانشگاهی کشور تبلیغ می‌شود.

متاریدینگ افکار و فنون معنویت‌های کاذب را با روش‌های کارآمدی از تندخوانی و نیز احادیث و روایاتی که تفسیر به رأی شده‌اند، آمیخته و مخاطب را با پوششی از دین و تأثیراتی از روش‌های استاندار تندخوانی، با افکار و روش‌های رایج در معنویت های کاذب سرگرم می‌سازد.

در ابتدای این نشست، برخی از حاضران که تجربه شرکت در جلسات انحرافی متاریدینگ را داشتند، به بیان تجربیات خود پرداختند.

 

با متاریدینگ مغز شما 2000 درصد رشد می‌کند

یکی از اشخاص که در این جلسات حاضر شده بود، اظهار کرد: مدتی قبل با تبلیغاتی درباره دوره‌های متاریدینگ یا فرا خواندن مواجه شدم که در آن‌ها گفته می‌شد که مغز شما 2000 درصد رشد می‌کند و قرآن به طور کامل در مغز شما ثبت می‌شود و دیگر فقط قرآن را برای ثواب آن می‌خوانید و این تبلیغات باعث شد تا خیل عظیمی از کسانی که می‌خواستند از معارف قرآن استفاده بیشتری ببرند، در آن ثبت نام کنند.

وی افزود: پس از جلسه آشنایی که با استقبال زیادی روبرو شد، سه برابر جمعیتی که برای کلاس آشنایی آمده بودند، برای ثبت نام آمدند، اما پس از گذشت چند روز از دوره، آرام آرام متوجه برخی مشکلات و موارد بیان نشده شدیم.

شرکت کننده این دوره‌ها تصریح کرد: نخستین ایرادی که به ذهن ما رسید این بود که این روش علمی در هیچ مجمع علمی یا تحقیقاتی ثبت نشده است و استاد این دوره، بدون هیچ گونه تجربه علمی و قبلی، این مسائل را مطرح می‌کرد. دیگر ایراد این دوره این بود که در جلسه آشنایی یا جلسات بعدی، هیچ کس به عنوان فارغ التحصیل این دوره معرفی نشد و استاد این دوره عنوان می‌کرد که من نمی‌توانم از این افراد دعوت کنم تا خودشان را معرفی کنند و از طرف دیگر خود این فرد نیز با این عنوان که نمی‌خواهم جلوه گری کنم، از نشان دادن توانایی‌های خود طفره می‌رود.

تجربه کننده این دوره، خاطرنشان کرد: این فرد در حالی که 9 سانس دو ساعته و به مدت دو روز در قم کلاس دارد، اما خود برای خواندن برگه سوالات، بیش از حد معمول وقت صرف می‌کند و توانایی ای از خود نشان نمی‌دهد.

این طلبه حوزه علمیه افزود: مواردی از توهین به مقدسات شیعه و صدیقه کبری(س) و مراجع عظام تقلید در گفته‌های این فرد مشاهده شده است و از طرف دیگر در برخی موارد، مسائلی مانند شفای کوانتومی را مطرح کرده است که جزو عقاید انحرافی به شمار می‌رود.

متاریدینگ به دنبال مبحث انحرافی چشم سوم است

یکی دیگر از طلاب حوزه علمیه قم که در جلسات انحرافی متاریدینگ شرکت کرده بود، در ادامه به بیان تجربیات خود پرداخت و اظهار کرد: من اشتیاق زیادی برای حفظ قرآن و تندخوانی داشتم و به خاطر اعتمادی که به محل برگزاری این کلاس‌ها و برخی اساتید ثبت نام کننده در این کلاس‌ها داشتم، در آن کلاس‌ها ثبت نام کردم اما از همان ابتدا بحث چشم سوم مطرح شد و من به علت مطالعه ای که از قبل داشتم، به این مسائل شک کردم و تحقیقات خودم را آغاز کردم.

وی افزود: این فرد تمریناتی را با ظاهر قشنگ و زیبا به طلاب و مردم ارائه کرده است اما در واقع به مانند یک اسب تراوا وارد اذهان می‌شود و شبهات را با پاسخ‌هایی که از قبل آماده کرده است، جواب می‌گوید تا بتواند روش متا را وارد حوزه علمیه کند.

این فرد شرکت کننده در دوره‌های متاریدینگ خاطرنشان کرد: این فرد ادعای بزرگی می‌کند و می‌گوید می‌خواهیم با این روش به یک روش تراکمی برسیم و تحولی در آموزش دانشگاه و حوزه در ایران ایجاد کنیم این در حالی است که تمریناتی که وی ارائه می‌کند، بیشتر تمرینات یوگاست که از آنها می‌توان مالش چشم، فعال سازی چشم سوم و غیره را نام برد.

این طلبه حوزه علمیه تصریح کرد: این فرد در صحبت‌های خود حرفی از یوگا نمی‌زند اما تمرینات عملی ولی و مطالب نوشته شده در جزوات، همان یوگاست و افراد فراری از این روش انحرافی را به طور عملی در دام می‌اندازد.

وی با اشاره به برخی افراد و کتب مطرح شده در این جلسات، افزود: این فرد از برخی افرادی که کتب انحرافی دارند، نام می‌برد و آن‌ها را ترویج می‌کند در حالی که فلان کتاب اصلا به درد زن خانه دار نمی‌خورد و توسط این فرد تبلیغ می‌شود.
این فرد شرکت کننده در جلسات انحرافی متاریدینگ خاطرنشان کرد: وی حوزه و دانشگاه را کاملا خلع سلاح می‌کند و می‌گوید حوزه در عرفان بسیار ضعیف است و پس از خلع سلاح حوزه علمیه قم، به تبلیغ روش خود می‌پردازد.

طلبه حوزه علمیه قم، مهم‌ترین انتقاد خود به این کلاس‌ها را حرکت بر خلاف ادعای مطرح شده توسط خودش ذکر کرد و گفت: وی می‌گوید که من 50 عرفان را پایین کشیده‌ام اما ما در این کلاس‌ها برای تقویت خواندن و کسب اطلاعات، ثبت نام کردیم و به دنبال عرفان نبودیم که وی برای ما از عرفان صحبت می‌کرد.

وی افزود: یکی از اساتید می‌گفت حرف‌های این فرد و امثالهم تنها تکنیک است اما در جواب وی باید گفت که این تکنیک فرد را به بغل عرفان‌های انحرافی می‌برد، دیگر تکنیک نیست و با مسائل انحرافی خلط شده است.

ح.ف حاضر به مناظره نیست

در ادامه این جلسه، حجت الاسلام مهدی میرزایی، استاد عرفان‌های نوظهور و پژوهشگر کابالا اظهار کرد: وقتی تبلیغ متاریدینگ را دیدم، با توجه به آشنایی با عرفان‌های نوظهور، در آن شرکت کردم و در جلسات اول تا سوم، بحث انحرافی ای مطرح نشد اما در جلسه بعدی، متوجه شدم که منظور ایشان از چشم سوم، همان چشم برزخی است و این موضوع را از این شخص پرسیدم.

استاد و پژوهشگر عرفان‌های نوظهور، افزود: این فرد در پاسخ، به مظلوم نمایی دست زد و خود را جمع کننده عرفان‌های انحرافی مانند فالون دافا و عرفان حلقه دانست و از کنار این مسئله بدون پاسخ مشخصی گذشت و حتی حاضر به مناظره در این مورد نشد.

 

مدعی متاریدینگ، به حوزه علمیه قم توهین می کند

دانشجوی شرکت کننده در این جلسات، سخنران بعدی این جلسه بود و اظهار کرد: برخی از تمرین‌های ذکر شده در این جزوات، همان تمرین‌های مطرح شده برای فعال کردن چشم سوم است و نکته دیگر این که متای پیشرفته را عرفان محض دانست.
وی افزود: برخی عوارض جانبی مانند سر درد برای افراد شرکت کننده پیش آمده است که این فرد در برابر آن پاسخگو نیست و به طور مستقیم به روحانیت توهین می‌کند و آن‌ها را افراد پارچه به سر می‌نامند اما این کارهای وی در مقابل این که فعالیت‌های خود را با برگزاری کلاس در قم، به حوزه علمیه مستند می‌کند، از همه مهم تر است.

متاریدینگ، ترکیبی از چندین فرقه انحرافی است

پس از صحبت‌های حاضران درباره کلاس‌های انحرافی متاریدینگ، حجت الاسلام و المسلمین مظاهری سیف، پژوهشگر و نویسنده عرفان‌های نوظهور به ایراد سخن پرداخت و اظهار کرد: از اینکه مدرسه کلام  و عرفان در موقعیت مناسبی به سراغ این عرفان نوظهور آمده است، خوشحالم و باید از طلابی که به این فرد در کلاس‌های انحرافی خود اعتراض کرده‌اند، تقدیر شود.

استاد عرفان‌های نوظهر حوزه علمیه قم افزود: به طور کلی آنچه در مورد متاریدینگ می‌دانیم این است که تلفیقی از روش‌های تندخوانی و برخی از عرفان‌های کاذب به شکل ترکیبی است و این کار جدیدی نیست و عرفان‌های کاذب از این روش‌ها، به شکل گسترده ای استفاده می‌کنند.

مدیر موسسه بهداشت معنوی تصریح کرد: این تلفیق برای نشان دادن کارآمدی و توسعه عرفان‌های نوظهور صورت گرفته است و در عین حال لایه ای از معنویت اسلامی روی آن کشیده شده است تا با پذیرش بیشتری مواجه شود.

تبلیغ معنویت بدون خدا

استاد حوزه علمیه قم اهم موارد انحرافی در متاریدینگ مطرح شده را بر شمرد و اظهار کرد: نخستین مورد انحرافی متاریدینگ تبلیغ معنویت بدون اعتقاد به خداست و در جزوات ح.ف آمده است: «عمل به معنویت می تواند اثر سلامت بخش در مغز داشته باشد. مهم نیست که چگونه به خدا ایمان دارید، زیرا دلایل قابل توجهی وجود دارد مبنی بر اینکه چنین عملکردی حتی اگر به خدا اعتقاد نداشته باشید، مؤثر است.» (جزوه پنجم.ص1)

 

کاهش عبادت و معنویت و بی اهمیت نشان دادن معنویت دینی

حجت الاسلام مظاهری سیف افزود: فروکاهش عبادت و معنویت به پیامدهای مادی و دنیوی آن و در نتیجه تأیید بی اهمیت بودن مسائل متعالی و معنویت دینی یا خداگرا از دیگر موارد انحرافی این شبه عرفان نوظهور است به طوری که عبادت‌های شرعی با مراقبه‌های بودایی و هندویی هم رتبه تلقی می‌شود.

وی افزود: این بحث مقدمه سازی و توجیه آموزش مراقبه به سبک بودایی و هندویی در جلسات آینده است و در جزوات ح. ف آمده است: مراقبه و عبادت مداوم سبب تقویت عملکرد عصبی در بخش های خاصی از مغز می شود که به دنبال آن اضطراب و افسردگی کاهش یافته و آگاهی اجتماعی و همدلی و شناخت و هوشمندی افزایش می یابد… وقتی که از نزدیک به اصول نرولوژیکی که پس زمینه اغلب سلوک های معنوی را تشکیل می دهد نگاه کنیم، می بینیم که منافع حاصل از مراقبه می تواند بی ارتباط به مذهب باشد.» (همان.ص1)

حجت الاسلام مظاهری سیف تصریح کرد: این فرد پس از همسان انگاری عبادات شرعی و مراقبه به آموزش هشت روش مراقبه می‌پردازد و می گوید: «مستندات علم اعصاب به ما در تهیه ی فهرست هشتگانه برای حفظ سلامت مغز کمک کرده اند؛ اما حتما روش های مؤثر دیگری وجود دارد که از دید ما دور مانده اند. من فکر می کنم فهرست ما شما را شگفت زده خواهد کرد. هیچ یک از روش ها بر پایه اصول دینی بنا نشده است، ولی خودتان می توانید آن ها را با آیین های معنوی مورد علاقه خود ادغام کنید.» (همان.3)

استاد عرفان های نوظهور و فرقه های معنویت گرا خاطرنشان کرد: در شمار پیامدهای مراقبه گفته می‌شود که «پندار ما از خدا عوض می شود.» (همان.ص3) پندار خدا یکی از مفاهیم اساسی در معنویت‌های کاذب است و آثار کسانی همچنون «نیل دونالد والش»، «اشو» و «دیپاک چوپرا» بر این موضوع تأکید دارند، که پندار ما از خدا باید عوض شود، ما خدا را موجودی عینی و متعالی می‌پنداریم، اما در آستانه عصر جدید متوجه ای موضوع می‌شویم که خودمان خدا هستیم و نیروهای درونی خودمان را به پنداری از خدا فرافکنی می‌کرده‌ایم و آن‌ها برای تغییر این پندار، مراقبه‌هایی به سبک هندویی و بودایی را پیش نهاد می‌کنند.

متاریدینگ به دنبال مراقبه های 8 گانه مکتب انحرافی اوشو است

استاد حوزه علمیه قم افزود: اولین مراقبه ای که این فرد از مراقبه های 8 گانه معرفی می کند، خنده است که توسط عرفان اوشو عینا مطرح شده است. از سوی دیگر این فرد افراد را به سمت مراقبه هل می دهد و از ابزارهای مختلفی مانند فیلم های تخیلی و کتاب ها استفاده می کند.

مدیر موسسه بهداشت معنوی تصریح کرد: این در حالی است که در اسلام، مراقبه حقیقی، تفکر و افزایش فعالیت های ذهی است و این مراقبه ای بود که پیامبر(ص) و امام علی(ع) انجام می داد، این در حالی است که آرامشی که این افراد دنبال می کنند، رسیدن به معنویت نیست بلکه رسیدن به ترشح هورمون های آرامش بخش در خون است.

استاد عرفان های نوظهور خاطرنشان کرد: مراقبه در مذاهب شرقی و هم چنین معنویت‌های کاذب در نقطه مقابل معنویت اسلامی قرار دارد، به طوری که در آن‌ها توقف تفکر و خلسه و رخوت حالتی معنوی محسوب می‌شود و آمادگی برای تجربه‌های موهوم و تخیلات ارزش معنوی پیدا می‌کند. این ویژگی نه تنها در خمیازه بلکه در سایر مراقبه‌های شرقی نقش بنیادی دارد.

وی با بیان مثالی از جزوات این فرد، افزود: «بعد از 10 تا 15 خمیازه احساس می کنید که باید ادامه بدهید و چشمهایتان اشک آلود می شود و بینی تان آبریزش پیدا می کند. احساس حضور می کنید و بی نهایت آرام و اسوده می شوید و به شدت هوشیار می شوید.» (همان.ص7)

معنویت‌های کاذب انسان را در مقام خدایی می‌دانند

حجت الاسلام مظاهری سیف تاکید کرد: معنویت‌های کاذب در این باور اتفاق نظر دارند که با تغییرات کیهان شناختی معاصر تحولات معنوی و درونی در حال وقوع است و ما در آستان? عصر جدیدی از تمدن بشر هستیم. عصری که با آگاهی نوین معنوی شکل می‌گیرد، دور? ادیان گذشته به پایان می‌رسد، انسان به الوهیت درونی پی می‌برد و قدرت‌های فوق العاده خود را کشف می‌کند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به یکی از جزوات این فرد، تصریح کرد: این فرد می‌گوید: «با نزدیک شدن منظومه شمسی به خورشید مرکزی، نیروی ادراکی ذهنی انسان ها افزایش می یابد. از آنجا که در آغاز یک عصر جدید قرار گرفته ایم؛ تصور می شود که بسیاری از رازهایی که تا کنون بر انسان ها پنهان بوده است، در این زمان بر همگان آشکار خواهد شد. این امر مهم از طریق دستیابی به بعد چهارم محقق می گردد، کسانی که به بعد چهارم نابینا باشند، از این مقوله محروم خواهند ماند. اشراف به ابعاد دیگر جهان هستی از طریق چشم سوم میسر می شود.» (جزوه هفتم.ص1)

پژوهشگر عرفان های نوظهور و معنویت های انحرافی تاکید کرد: مروجین عرفان های نوظهور اعلام می کنند که ما در آستانه عصر جدید هستیم و در حال به دست آوردن قدرت هایی هستیم که به خدایان نسبت می دادیم.

حجت الاسلام مظاهری سیف تصریح کرد: چشم سوم که در معنویت‌های کاذب مورد تأکید است، معمولاً نوعی تجرب? توهمی است، که معمولاً شخص به احساس سرخوشی می‌رسد و ممکن است مکاشفات کاذب و موهومی داشته باشد. در برخی از موارد باز شدن چشم سوم به ارتباط با جانّ منجر می‌شود، چنانکه در بین یوگی ها، تمرین کنندگان عرفان حلقه، عرفان سرخ پوستی و سایر معنویت‌های کاذب رخ می‌دهد.

مدیر موسسه بهداشت معنوی خاطرنشان کرد: در یکی از جزوات این فرد آمده است: «اشراف به ابعاد دیگر جهان هستی از طریق چشم سوم میسر می شود . افراد معمولی که فقط از چشم سر برای رؤیت استفاده می کنند، نسبت به متافیزیسن ها که از توانایی های چشم سوم بهره می گیرند نابینا محسوب می گردند. چشم سوم یک در، یک راه و یک روزنه به سوی نور و روشنایی است . بسیاری هستند که که می خواهند درباره ی چشم سوم بیشتر بدانند. اینان طالبان واقعی دانش حقیقی هستند.»

استاد حوزه علمیه قم گفت: آن چه این فرد می گوید رسما حرف های مرتبطین با اجنه و شیاطین است که توسط این فرد بیان شده است. در حالی که دانش واقعی در معنویت دینی خداشناسی و شناخت تکالیف در برابر اوست، نه تجربه‌های موهوم که گاهی با استفاده از گیاهان توهم زا در یوگا و عرفان سرخ پوستی دنبال می‌شود.

 

تطبیق چشم سوم بر چشم دل، انحرافی است

وی افزود: تطبیق چشم سوم بر چشم دل که در روایات و منابع دینی آمده است از دیگر موارد انحرافی عنوان شده توسط این فرد است و می گوید: «چشم سوم بدان سبب گویند که چشم‌های فیزیکی راست و چپ را اول و دوم در نظر گرفته و دو تا حساب شده‌اند، پس این ساختار چشم سوم نام گرفته است. چشم دل عنوانی است که بیشتر در ادبیات عرفان  به کار می‌رود. معادل عربی آن «بصر قلب» است که در احادیث و روایات نیز بدان اشاره شده است.» (همان)

حجت الاسلام مظاهری سیف تصریح کرد: یکی از اصول رایج در عرفان های کاذب، تجسم خلاق است و خلاصه آن این است که هر چه می خواهید را می توانید با تجسم، طلب کنید و به آن برسید.

مدیر موسسه بهداشت معنوی افزود: در کتاب های یوگا گفته می شود که کسی تا به انتهای آن نرسد، به چیزی نمی رسد و یوگا یک مذهب پنهانی است زیرا اگر مراحل آن گفته شود، افراد آن را غیر انسانی می بینند.

حجت الاسلام وحید حاجی آقازاده نیز در این جلسه اظهار کرد: این فرد قرآن را تابلوی خود قرار داده است و طلاب و فضلای حوزه علمیه قم را هدف قرار داده است و این در ذهنیت مردم تبعات خیلی بدی دارد.

مدیر موسسه بهداشت معنوی افزود: باید جلوی این بحث ها در حوزه گرفته شود و توبیخ شفاهی کفایت نمی کند زیرا این فرد عددی نبود و با ارتباط با نهادهای حوزوی، خود را مطرح کرده است.

 

http://www.faraghlit.com/%D9%85%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AF%DB%8C%D9%86%DA%AF-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA/




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 9:15 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
تاریخ : شنبه 94/3/16 | 9:12 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

امام جمعه لاهیجان:

آیت‌الله قربانی شانس آوردند که حجت الاسلام مجرد را درکنار خود دارند

از سمت چپ حجت الاسلام احمد عبدالله زاده پاشاکی امام جمعه محترم لاهیجان
و بعدش  حجت الاسلام  مهدی مجرد گیلانی

حجت الاسلام و المسلمین احمد  عبدالله زاده پاشاکی امام جمعه محترم لاهیجان گفت: اگر علمای بزرگ کشور و مخصوصا سایر نمایندگان ولی فقیه استانها، فردی همانند حجت الاسلام مجرد برای خود داشتند، به پیشرفت چشمگیری می رسیدند.

به گزارش خبرنگار درسیاهکل، امام جمعه لاهیجان در مراسم رونمایی از پایگاه جامع اطلاع‌رسانی حوزه علمیه امیرالمومنین(ع) رشت؛ بیان اینکه از فکر باز و اندیشه خوب حضرت حجت الاسلام مجرد پیرامون مسائل حوزه امیرالمومنین(ع) سپاس و قدردانی می کنم اظهار داشت: اگر علمای بزرگ کشور و مخصوصا سایر نمایندگان ولی فقیه استانها، فردی همانند حجت الاسلام مجرد برای خود داشتند، به پیشرفت چشمگیری می رسیدند.

mojarad_abdollahzadeh

حجت الاسلام و المسلمین عبدالله زاده پاشاکی تأکید کرد: یک شانس بزرگی که آیت الله قربانی آوردند، این بود که شخصی به بزرگواری حاج آقا مجرد را در کنار خود دارند.
وی با بیان اینکه روحاینیون رسالت انبیا را بردوش دارند گفت: باید از طریق اینگونه سایت‌ها حرف دین را به مردم برساند.
امام جمعه لاهیجان با تأکید براینکه مسائل دینی را برای نسل جوان باید به وسیله ابزار بروز آشنا کرد افزود: وبسایت حوزه علمیه بزرگ امیرالمومنین(ع) رشت نیز می تواند گام موثری در این راستا داشته باشد.

 


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

http://www.darsiahkal.ir/53911/%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%82%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%A2%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D9%87-%D8%AD%D8%AC%D8%AA-%D8%A7%D9%84/




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 9:9 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

نتانیاهو بزرگترین جنایتکار جنگی است

رهنورد

حجت الاسلام نعمت رهنورد امام جمعه موقت لاهیجان گفت : گروهک های داعش ،منافین و طالبان از یک آبشخور نشخوار می کنند و خط فکری آنها یکی است.

به گزارش «لاهیجان» ، حجت الاسلام نعمت رهنورد امام جمعه موقت شهرستان لاهیجان با بیان اینکه معنای تقوا ،اجتناب و پرهیز از دو امر نافرمانی حق و از یاد بردن اوامر الهی است افزود:بعد از گذشت دو هفته از ماه مبارک رمضان،چقدر نگهبانی از دعاها و نمازهای ماه رمضان کردیم و این ذخیره معنوی را به کدام بانک مطمئن سپردیم.

وی در ادامه با بیان اینکه علمای اخلاق قدمهایی را برای سالکین تعیین کردند که یکی از این قدم ها خود محاسبه گری اعمال است افزود: سیر و سلوک شرط و شروطی ندارد،جز مراقبت در واجبات الهی و ترک محرمات الهی .

خطیب جمعه لاهیجان با بیان اینکه هرکسی که صبح کاری خود را آغاز می کند با خودش شرط کند که فقط امروز گناه نکند افزود:مراقبت بر این عمل و ترک سفره های گناه،به همراه محاسبه و حساب کشیدن از خودمان در یک بازه زمانی مشخص و جریمه کردن خود پس از انجام معصیت ،بهترین راه برای رهانشدن و خارج نشدن از مسیر الهی است.

حجت الاسلام نعمت رهنورد در ادامه با پاسداشت یاد و نام شهدای جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه یادواره شهدای اصناف،محلات ،ورزشکاران و اقشار نباید تحت الشعاع یادواره شهدای شهرستان قرار گیرد افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری زنده نگه داشتن یاد نام شهید کمتر از شهادت نیست.

وی در ادامه با اشاره به کشتار مردم مظلوم غزه با بیان اینکه گروهک فرقان،داعش،طالبان و منافقن در نام و اسم با یکدیگر تفاوت دارند افزود:همه این افراد و گروهک ها از آبشخور نشخوار می کنند و در ماهیت با یکدیگر فرقی ندارند.

خطیب جمعه لاهیجان با اشاره به 17 مرداد و روز خبرنگار با بیان اینکه خبرنگاران یک سلاح در دست دارند و آن هم قلم آن هاست که اگر درست بنگارند مورد قسم خدای متعال قرار می گیرند افزود:خبرنگار کربلا اگر از واقعه کربلا برای ما خبر نمی آورد ما کجا می دانستیم که در آنجا چه گذشته است،پس خبرنگاران واقع کربلا حضرت زینب(ص) و حضرت امام سجاد(ع)بودند.

وی در پایان با اشاره به جنگ 30 روزه غزه و شکست رژیم صهیونیستی به گفته کارشناسان نظامی دنیا افزود: نتانیاهو به التماس افتاد و به کشورهای عربی منطقه روی زد که آتش بس برقرار شد تا شاید او را به عنوان جنایتکار جنگی معرفی نکنند.


**کلیک کنید:(مطالب مفید)




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 8:59 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
تاریخ : شنبه 94/3/16 | 8:41 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر



نام:سید اصغر
نام خانوادگی:سعادت میر قدیم لاهیجانی
نام پدر:سید یوسف

زندگی نامه

به نام خدا    شرح حال کوتاه :

اینجانب سیداصغرسعادت میرقدیم فرزندسیدیوسف دراول اردیبهشت سال 1345 درشهرستان لاهیجان متولدشدم در سال1362جذب مدرسه علمیه لاهیجان شدم وبخشی ازرسائل ومکاسب رادرآنجافراگرفتم ودرسال 1372واردحوزه علمیه قم شدم وسال های متمادی دردروس خارج فقه واصول ونیز دروس اسفار وفصوص ابن عربی وشفای بوعلی سینا ومنظومه مرحوم حاجی سبزواری وتفسیر.....ازمحضربزرگان بهره بردم وازسال 1364 تاکنون یعنی 1393درحدود 24 سال تدریس علوم حوزوی داشته ودارم که در مرکز امور اساتید و... ثبت شده است و 18سال آن مربوط به سطوح عالیه حوزوی است وبیش از 10اثر قلمی در قالب کتاب ومقاله دارم که دستخط است وچاپ نشده است ودر زمینه های فقه واصول وکلام وفلسفه وتفسیرو...سال ها کار کرده ام  -خداوند همه ما را در مسیر اسلام وقرآن واهلبیت علیهم السلام حفظ فرماید-اللهم صل عی محمد وآل محمد

 

{تاسال 93 ، 24 سال سابقه تدریس علوم حوزوی دارم که 18 سال آن در سطوح عالیه حوزوی است و 6سال هم مربوط به پایه های یک تا شش می باشد.و  تاسال 93بیش از 6سال درس تفسیر قرآن کریم دارم وچندسالی هست که درس تفسیر بنده با عضویت در مجمع عالی تفسیر انجام میگیرد.}

******************

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

شرح حال مفصّل یک طلبه روستایی

 

اَلّلهمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَد وَ آلِ مُحَمَد وَعَجِّل فَرَجَهُم وَ اَهلِک اَعدائَهُم اَجمَعِین

گواهی می دهم که معبودی غیر از اَلّله تَبارَکَ وَتَعالی نیست واینکه  حضرت مُحَمَّد بن عبد الله صَلَّی

الّلهُ عَلَیهِ وَآلِهِ  رسول وفرستاده برحق از جانب اوست ونیز شهادت می دهم که حضرت امیرالمؤمنین علیّ بن ابیطالب عَلَیهِ السَّلام ولیّ وحجت خداست وهریک از امامان معصومین علیهم السلام یکی پس از دیگری تا حضرت حجت بن الحسن العسکری (عجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشریف) جانشینان برحق پیامبرند.

با درود وسلام منفصل ومتصل برهمه انبیاء واوصیاء وشهداء وصدّیقین وجمیع بندگان صالح بالأخص برچهارده اختر تابناک آسمان عصمت وطهارت علیهم السلام ومخصوصا بر حضرت ولیعصرامام زمان (عج) وسالارشهیدان حضرت امام حسین ع و بویژه بر نور دیدگان  وپاره تن رسول ص  ،مظلومه شهیده حضرت صدیقه کبری فاطمه زهراء (سلام الله علیها) دخت نبی مکرّم اسلام که قبر منوّر ومطهرش برمعصومین علیهم السلام وبعضی ازخواص ، هویدا و آشکار است وبر غیر آنها تا روز ظهور حضرت حجت عج  مخفی ومستور خواهد بود. لعنت خدا وفرشتگان وهمه موجودات برکسانی که  فعلا وقولا وقلما وبه هرنحو دیگر بر پیغمبر وآلش بویژه بر یادگار رسول ص واُمُّ الأئمّة النُجَباء حضرت فاطمه سلام الله علیها   ظلم وستم وجفا روا داشتند.

 

تولد

اینجانب سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی در روز اول اردیبهشت سال 1345 هجری شمسی در ایام فصل شکوفه وشکفتن و رویش گل ها وگیاهان  وایام گل وبلبل  وطراوت بهاری  در روستای سادات محله از توابع شهرستان لاهیجان  از شهرهای شرقی استان گیلان  در یک خانواده ریشه دار دینی ومذهبی پا به عرصه گیتی نهادم.  نام پدرم  سید یوسف ونام جدم سید ابراهیم (رحمة الله علیهما) ونام مادرم هاجر رمضانی می باشد  که در قید حیات است وخداوند اورا در پناهش حفظ فرماید. پدرم دارای 6 پسر و3 دختر بوده وبنده چهارمین نفر از فرزندان ذکور می باشم. یکی از برادرانم به نام شهید سید علی سعادت که یک سال از من بزرگتر بوده در تاریخ 19 / 11 /   1360  در سنّ تقریبا هفده سالگی در جبهه غرب کشور در منطقه نوسود -پاوه  از استان کرمانشاه به درجه پُرافتخار شهادت نایل گشت.  فاصله نوسود تا پاوه در حدود 45 کیلومتر است. روحش شاد وراهش ، پُر رهرو باد.

 

شهرلاهیجان

 

لاهیجان ، یکی از زیبا ترین شهرهای ایران، در شرق استان گیلان  واقع شده واز شمال به دریای خزر واز جنوب به کوه های دیلمان وقلّه درفک(درفک نام قله‌ای در استان گیلان و در رشته‌کوه البرز است) وشهرستان رودبار واز مشرق به شهرستان لنگرود واز مغرب به شهرستان های آستانه اشرفیه  وکوچ اصفهان ورشت متصل است.....

لاهیجان دارای لقب پایتخت گردشگری جهان اسلام است،[2]  این شهر در ناحیه کوهپایه‌ای قرار دارد

 

تحصیلات غیر حوزوی

 

دوره تحصیلات ابتدایی تاکلاس چهارم را در دبستان سادات محله لاهیجان وپنجم ابتدایی را در قریه آهندان(که در مقابل و  روبروی سادات محله قرار دارد) گذراندم. مقارن با سال اول راهنمایی بنده ، پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به رهبری  قائد اعظم حضرت امام خمینی ره  رخ داد ونظام فاسد وطاغوتی شاهنشاهی فروپاشید ونابود شد. به جهت بعضی از مشکلاتی که وجود داشت بالأجبار یک سال(سال تحصیلی 58-57) از ادامه تحصیل محروم شدم وبعد از آن به لطف خدا تا سال اول نظری رشته تجربی( سال 62-61) در دبیرستان سهروردی لاهیجان ادامه تحصیل دادم. موفقیت بنده در دوران راهنمایی  در مدرسه شهید مفتح لاهیجان  مرهون زحمات برادرعزیزم شهید سید علی سعادت بود. او با دوچرخه اش هر روز صبح  مرا از روستای سادات محله ،  به مدرسه راهنمایی شهید مفتح ( معروف به مدرسه پیش ساخته  که می گفتند آلمانی ها آن را ساخته بودند)در شهر می رساند.  فاصله منزل ما که در انتهای سادات محله بود تا مدرسه شهید مفتح درحدود چهار یا پنج کیلومتر بود و بعضی اوقات از منزل تا مدرسه شهید مفتح  پیاده تردد می کردم ودر فصل زمستان یخبندان گهگاهی حسابی زمین می خوردم وکتاب ها ودفترهایم که توی پلاستیک بود به اطراف پراکنده می شد.

 

فعالیت های دینی وفرهنگی در سنین نوجوانی وجوانی

 

در اوج طراوت نوجوانی وجوانی  هنگامی که مشغول تحصیل در دوره راهنمایی بودم همه هفته در شب های جمعه در مسجد سادات محله دعای پرفیض کمیل برگزار می کردم ودرشب های چهار شنبه دعای توسل می خواندیم وعده ای از مردم بویژه جوانان وبعضی از خواهران شرکت می نمودند ونیز در سال دوم وسوم راهنمایی وهمچنین اول دبیرستان که بودم برای بعضی از جوانان محل در داخل مسجد ونیز در کنار مزاربرادرم شهید سید علی سعادت( که در اتاقی در جانب ورودی درب مسجد مدفون است وصندوق نذوراتی هم روی قبرش بود) کلاس قرآن برگزار می کردم ویکی از کسانی که در کلاس قرآن بنده می آمد  آقای فرهاد صفری بوده که بعدها به عنوان بسیجی عازم جبهات جنگ تحمیلی عراق علیه  ایران  شد وبه شهادت رسید.

 

جریان های سیاسی  اوائل انقلاب

 

در سال های نخست انقلاب اسلامی تقریبا در همه ایران،محافل بحث وتاخت وتاز جریان های فکری وسیاسی  ، خیلی داغ وپرسر وصدا بوده ودر منطقه گیلان بویژه در لاهیجان وسیاهکل ورشت  در عین حال که عموم مردم ، متدین وپیرو انقلاب وامام خمینی  ره  بودند اما متأسفانه گروه هایی از قبیل مجاهدین خلق(منافقین) ودیگر منحرفین فعالیت داشتند وروش های مختلفی را درسطح وسیع وگسترده برای انحراف مردم بالأخص جوانان بکار می گرفتند. در میدان ها وجاهای پر تردد به طور آشکارا  نشریات انحرافی خود را پخش می کردند. عناصر ضد انقلاب ومجاهدین خلق در محله پُردسَرِ لاهیجان چاپخانه برای نشریات گمراه کننده خود داشتند که توسط انقلابیون به آتش کسیده شد.  به لطف خدا وبا هوشیاری مردم وعناصر فعال بویژه با مجاهدت وفداکاری های سردار رشید گیلان شهید حاج شیخ ابوالحسن کریمی ، ریشه فتنه ها کنده شد ولانه ها وآشیانه های آشوب وانحراف ویران شد. در همین کشمکش ها ودرگیری های سیاسی در شهر لاهیجان افرادی مورد ضرب وجرح واقع شدند از جمله اینکه در پارک ملی لاهیجان برادرعزیزم شهید سید علی سعادت از سوی گروه های منافقین ومنحرفین مورد ضرب وجرح  شدید قرار گرفت به طوری که اگر نیروهای انقلابی ومردم  به کمک ودادش نمی رسیدند در آن زمان  به شهادت می رسید.

 بنده در آن زمان تا حدی آشنای به جریان های سیاسی بودم ودر سال های دوم وسوم راهنمایی ونیز اول دبیرستان در مدرسه از این قبیل بحث ها یعنی بحث های سیاسی و... با دیگران داشتیم وبا عنایات الهی جذب هیچکدام از دسته های منحرفین نشدم بلکه برای تقویت انقلاب ونظام جمهوری اسلامی  ومنویات حضرت امام خمینی ره ، نشریات وپوسترها وعکس هایی از امام از بعضی مراکز آن زمان (مثل سازمان تبلیغات اسلامی ونمایندگی دفتر حزب جمهوری اسلامی و...))دریافت می کردم وپخش می نمودم. ودر روزهای جمعه ،برخی از جوانان محل خود را به سوی نماز جمعه می بردم.   

یادم هست که در اوائل انقلاب یک روزی عده زیادی از مردم از لاهیجان تاسیاهکل راهپیمایی وتظاهرات کردند ودر طول مسیر راهپیمایی( لاهیجان_کوی زمانی_ بوجایه_ سادات محله_ ....سیاهکل)  روی در ودیوار آرم مخصوص مجاهدین می زدند ونیز یادم هست که اینها در اکثر منطقه ها ومیدان های شهر  چادرهایی زده بودند وبرای فریب مردم  اجناسی را به قیمت ارزان ویا رایگان در اختیار مردم قرار می دادند وبعضی از جوانان فریب خورده در همه میدان های شهر مستقر می شدند وبا در دست داشتن نشریه های مجاهدین خلق ومانند آن سعی در گمراه کردن جوانان داشتند که اگر هوشیاری وبیداری عناصر فعال بویژه شهید حاج ابو الحسن کریمی( که توسط منافقین با زمینه سازی بعضی ها به شهادت رسید) نبود شاید منطقه گیلان  ، کردستان دیگری می شد. شهید کریمی  به همراهی نیروهای انقلابی وکمک های مردمی همه گروه های منافقین ومنحرفین رادر استان گیلان بویژه در رشت ولاهیجان وسیاهکل  قلع وقمع کرد وقابل توجه اینکه تنها در شهر لاهیجان  تعداد قابل توجهی از منافقین از زن ومرد وپسر ودختر در اوائل انقلاب اعدام شدند وبرگزاری هرگونه مجالس برای آنها از سوی خانواده هاشان ممنوع بود وجلوگیری می شد. منافقین در آن زمان غائله های زیادی در شهرهای گیلان به ویژه در رشت ولاهیجان و...ایجاد کردند وافراد زیادی را در استان گیلان به شهادت رساندند که در تاریخ سیاسی گیلان ثبت شده است.

 

امر به معروف ونهی از منکر

 

بنده قبل از اینکه طلبه شوم وزمانی که مشغول تحصیل در دوره راهنمایی بودم با منکرات ومفاسد برخورد می کردم. به اندازه ای که آشنا به اسلام ودستورات آن بودم دوستان ورفقا وآشنایان را راهنمایی می کردم واگر کسی خلافی مرتکب می شد تذکر می دادم. از باب نمونه اگر کسی در ماه رمضان علناً روزه خواری می کرد شدیداً تذکر می دادم واین در حالی بود که هنوز به سن بلوغ نرسیده بودم ولی چون در یک خانواده مذهبی ودینی رشد کرده بودم از سنین قبل از بلوغ به نماز وروزه و... می پرداختم ودعاهای مفاتیح الجنان را زیاد می خواندم واکنون نیز مفاتیح الجنان قدیمی  که مرحوم پدرم از روی آن دعا می خواند در اختیار بنده است . یکی از خاطراتی که در باب امر به معروف ونهی از منکر در خاطرم مانده وجالب است اینکه روبروی منزل ما در سادات محله لاهیجان  زمینن وسیعی بود که افراد از محل های مختلف ودور ونزدیک  حتی از شهر می آمدند ودر آنجا فوتبال و والیبال   بازی می کردند وحتی  مسابقات فوتبال بین محلات (با جام فوتبال) برگزار می شد. کسانی که در آنجا والیبال بازی می کردند  بازی شان همراه با شرط بندی بود واین کار در آن زمان از نظر بنده  که یک نوجوان بودم  قمار محسوب می شد لذا بعد از اینکه چند بار به آنها تذکر دادم وتوجه نکردند، تور بازی آنها را با چاقو پاره پاره کردم!!!

 

علاقه وافر به امور قرآنی ودینی

 

بنده علاقه فراوانی به معارف وامور قرآنی ودینی داشتم وحتی قبل از بلوغ وتکلیف ، به نماز ودعا وسایر برنامه های دینی می پرداختم. در زمانی که سوم راهنمایی ویا اول دبیرستان بودم(یعنی قبل از طلبگی) کتاب سِرُّالبیان فی علم القران از سرهنگ حسن بیگلری را  که یک دوره تجوید استدلالی واز منابع تجویدی است بارها خواندم ودرآموزش وتعلیم قرآن از آن استفاده می نمودم. محیط خانوادگی ما در آن زمان طوری بود که خیلی زود قرآن را خودبخود فرا گرفتم. در یک روز تابستانی که در حیات منزل عمویم  به همراه افراد دیگرمشغول پاک کردن پیله های ابریشم بودیم (که به اصطلاح محلی به آن کچ چِینی می گویند) خبردارشدم که در مدرسه ابتدایی آهندان که روبروی محل مااست یک آقایی از طالقان آمده ( ملّای قرآنی) وقرآن درس می دهد ومن در همان روز پاک کردن پیله را رهاکردم ورفتم در آن کلاس شرکت کردم وجایزه گرفتم وبرگشتم.

 

یادی از مرحوم پدرم

 

 

مرحوم پدرم سید یوسف سعادت  ( مُتَوفّای  26 / 3/  1373 که خود وپدرش جزو نیکان وخوش نامان واز سادات بسیار محترم در منطقه ومحل های اطراف بودند)  قرآن را طبق عادت همیشگیش  با صدای بلند  به شیوه سنّتیِ دلنشین وحزین تلاوت وقرائت می کرد. خوب یادم هست که سوره های یس والرحمن وجمعه را بیشتر قرائت می نمود ودر همه شب های جمعه با صدای بلند سوره جمعه را تلاوت می کرد واین کار سبب شد که بنده واعضاء خانواده جذب قرآن شویم وبه لطف خدا زود قرآن را فراگرفتم وهرجا که اشکال داشتم از پدرم سؤال می کردم. از آن زمانی که قرآن را خوب یاد گرفتم تاکنون که مشغول نگارش می باشم بیش از  صدوپنجاه بار قرآن را ختم کرده ام. مرحوم پدرم اهل تهجّد ونماز شب ودعا ونیایش های نیمه شبی بود.  

 

 

مسؤلیت کتابخانه سادات محله

 

زمانی که مشغول تحصیل در دوره راهنمایی بودم مسؤلیت کتابخانه کوچک سادات محله که در گوشه ای از مسجد قرار داشت وقبلا به عهده دیگران بود ، به اینجانب واگذار شد وچندین سال عهده دار این امر بودم وطول این مدت توفیق خوبی برایم فراهم شده بود تا کتاب های زیاد وگوناگونی را مطالعه نمایم. البته در آن زمان به کتابخانه در روستاها و محلات خیلی اهمیت داده می شد وافراد خوبی بودند که این کتابخانه ها را اداره می کردند ودر خلال این کار ، فیلم های سازنده ای از مراکز مربوطه می گرفتند ومردم را  جهت تماشا در مسجد جمع می کردند واثرات خوبی داشت وچندین بار بنده شاهد این فیلم های خوب وسازنده در مسجد محل ما یعنی سادات محله بودم ومردم هم استقبال می کردند. درآن زمان به کتاب وکتاب خوانی اهمیت داده می شد وبخش زیادی از جوانان واقعا اهل مطالعه بودند. متأسفانه این مسئله اکنون به افول گراییده شده است. کتاب ، هویت فرهنگی یک کشور وملت وجامعه است. کتاب های مفید وسودمند وارزشمند نشانه و سبب سلامت فکری ودینی واعتقادی واخلاقی مردم است. کتاب خوب بهترین همنشین وهم صحبت است.... درآن زمان که مسؤلیت کتابخانه را داشتم  یکی از کتاب های مفید وجالب  که چندین بار آن را مطالعه کردم ، کتاب شعله فساد بود. با اطلاعاتی که از طریق مطالعه این کتاب پیدا کرده بودم ، خیلی از افرادی را که در معرض آلودگی هایی بودند راهنمایی کردم ونجات پیداکردند.

 

 

استفاده از رادیو

 

در اوائل انقلاب زمانی که دوم یا سوم راهنمایی بودم (ایام نوجوانی) یک رادیو کوچک از لاهیجان خریدم وهمیشه همراهم بود و ازاین طریق تمام اخبار وسخنرانی هایی که پخش می شد استفاده می کردم ومی توانم بگویم که از مطلع ترین افراد محل و...  در سن نوجوانی بودم. هرحادثه ای که آن زمان در کشور رخ می داد از طریق این رادیوی کوچک مطلع می شدم واین در حالی بود که بسیاری از خانواده ها ازجمله خانواده ما  تلوزیون ویا رادیو نداشتند. در آن زمان ساعت 1 عصر سخنرانی های بسیار عالی وعالمانه از رادیو پخش می شد وبنده همه آنها را گوش دادم وبهره بردم. یادم هست که سخنرانی های آقای فخر الدین حجازی خیلی با حرارت بود. از سخنرانی شخصیت هایی مانند شهید استاد مطهری وشهید رجایی وشهید بهشتی وآیت الله طالقانی و وشهیددکتر علی شرعتی .... استفاده می کردم.

 

فعالیت در پایگاه  امام زاده آسید محمدیمنی در لاهیجان

 

در حدود سال 62-61  ویا کمی قبل از آن ،بیش از یک سال در پایگاه مقاومت بسیج درامام زاده  آسید محمد یمنی لاهیجان مشغول کارهای فرهنگی وتعلیم قرآن واحکام و...بودم ودر آن زمان مسؤلیت پایگاه به عهده جناب آقای حسین پور بود(که اکنون احتمالا کارمند بانک می باشد) وایشان معاونی به نام آقای شاهپوری داشت که کمی هیکلی بود. این دو غالبا همه جا باهم بودند . آقای حسین پور با موتورهوندایی که در اختیار داشت بیشتر اوقات با آقای شاهپوری برای امورات پایگاه ومانند آن به این طرف وآن طرف می رفتند وچند نفر از بچه های آهندانی نیز در این پایگاه بودند . یکی از آنها به نام ....ذوقی یا علی نیا  بوده که بعد ها در جبهه به شهادت رسید. دریک قسمت از پایگاه آسید محمد ، خواهران بسیجی مشغول فعالیت بودند.  در این پایگاه با اسلحه هایی مانند کُلت و کلاش و ژ 3 آشنا شدم وطریقه باز وبسته کردن آنها را یاد گرفته بودم .

چند مدتی که در آنجا بودم  گروهی از برادران به صورت اردویی از شهر ساری مازندران به شهر لاهیجان وپایگاه آسید محمد  آمده بودند وچند شبانه روزی در پایگاه استقرار داشتند. بنده در جمع این عزیزان می رفتم وبرای آنها صحبت های دینی می کردم  وحتی یک شب به اتفاق بعضی از آنها ونیز تعدادی از بچه های پایگاه به طور دسته جمعی( هریک به صورت فرادی وجداگانه) نماز شب برپاکردیم ویکی از آنها در قنوت نماز شب (نماز وتر) هر دودست خود را  کاملاً نزدیک صورت خود گرفته بود وبه هنگام خواندن 300 بار اَلعَفو ، یکباره به زمین افتاد وما مراسم نماز را زود تمام کردیم وگفتیم چه شده؟!! گفت  سرم گیج رفت وافتادم . سرگیجی و افتادنش به خاطر آن بود که دستهایش را خیلی نزدیک صورت گرفته بود.  به هر صورت به خیر گذشته بود. قابل تذکر ویادآوری است که در نماز شب (در یک رکعت آخر که به آن نماز وتر گویند)  به هنگام گفتن 300 مرتبه اَلعَفو  و 70 مرتبه ذکر استغفرالله واتوب الیه  و... دست چپ را برابر صورت با فاصله مناسبی می گیریم وبا دست راست که برابر ران پا پایین انداخته شده  ذکرها را با انگشتان دست ویا تسبیح می شماریم.

 

اهمیت وارزش خواب متعادل

 

در پایگاه مقاومت آسید محمد لاهیجان یک شب  پسر عمه ام نگهبان شب بود ومن هم در آن شب  در کیوسک نگهبانی همراهش بودم تا خسته نشود. از سر شب تا صبح بیدار ماندیم وقتی که صبح شد هردوی ما  از بی خوابی که کشیده بودیم دیگر قدرت باز کردن چشم را نداشتیم ولحظه به لحظه چشمانمان به خواب می رفت. آن موقع بود که من اهمیت وارزش خواب را فهمیده بودم که خوابیدن به اندازه لازم ومتعادل یک نعمت الهی است وبیش از حد هم خوابیدن، سبب نقمت وحسرت است.در باره خواب از جهات مختلف ، روایاتی وارد شده است. در روایتی آمده است که خواب بر شش قسم است قال رسول الله صل الله علیه و اله :

«النوم علی سبعه أوجه : نوم الغفلة فهو الذی فی مجلس الذکر و نوم الشقاوة فهو الذی وقت الصبح ، و نوم العقوبة فهو النوم الذی وقت الصلاة، و نوم اللعنة و هو الذی بعد صلوة الفجر ، و نوم الراحةفهو النوم الذی عند استواء النهار ، و نوم الرخصة فهو نوم بعد العِشاء و نوم الحسرة فهو النوم لیلة الجُمُعَة»

رسول خدا صل الله علیه و اله:

خواب هفت نوع است:

1. خواب غفلت :خوابی است که در مجلس پند رخ می دهد.

2. خواب شقاوت :خوابی است که هنگام صبح رخ می دهد.

3. خواب عقوبت :خوابی است که هنگام نماز باشد.

4. خواب لعنت :خوابی است که بعد از نماز صبح باشد.

5. خواب راحت :خوابی (قیلوله) است که هنگام ظهر باشد.

6. خواب رخصت :خوابی است که بعد از شام باشد.

7. خواب حسرت :خوابی است که در شب جمعه باشد.

 زبدة الأحادیث ج2 ص158 و   اَلمواعظ العددیه ، ص246

قال رسول الله صلى‏ الله‏ علیه‏ و‏ آله :

إذا قالَ الْعَبدُ عِندَ مَنامِهِ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ یَقولُ اللّه‏ُ: مَلائِکَتى! اُکتُبُوا بِالْحَسَناتِ نَفسَهُ إلَى الصَّباحِ؛

هر گاه بنده‏ اى هنگام خوابش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحیم بگوید، خداوند به فرشتگان میگوید: به تعداد نفس‏هایش تا صبح برایش حسنه بنویسید.

جامع الأخبار، ص 42

قال الصادق علیه السلام

اَلنَّومُ راحَةٌ لِلْجَسَدِ وَ النُّطْقُ راحَةٌ لِلرُّوحِ وَ السُّکوتُ راحَةٌ لِلْعَقْلِ؛

خواب مایه آسایش جسم، سخن مایه آسایش جان و سکوت مایه آسایش عقل است.

من لایحضره الفقیه، ج 4، ص 402، ح5865

 

همانطورکه گفته شد گاهی خواب یک نعمت است وگاهی هم سبب حسرت ونقمت وبدبختی است.    شاعر می گوید:

 تنبلی آرد به چشمان تو خواب    می شود آینده ات یکسر خراب.

 

 

مسافرتی به شهر ساری

 

 

 

 

 

..............................................                            .........................................

.........................................                  .....................................ادامه دارد..................

.
**کلیک کنید:(مطالب مفید)

http://saadat.andishvaran.ir/fa/ScholarMainpage.html




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 8:35 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

نامه رهبر کاتولیک های جهان به آیت الله رمضانی+ متن | لاهیجان

نامه رهبر کاتولیک‌های جهان به آیت الله رمضانی+ متن

3fb64e26d576ca52597b08e870ff5a23

رهبر کاتولیک‌های جهان از اقدامات دکتر رضا رمضانی ‌گیلانی (نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری)، رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه در ایجاد و گسترش صلح میان ملل جهان تشکر کرد.

به گزارش«لاهیجان» به نقل از 8دی نیوز، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان در پاسخ به نامه‌ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا رمضانی ‌گیلانی رئیس اتّحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه از همبستگی و نگرانی وی درخصوص صلح جهانی تشکر و قدردانی کرد.

متن این نامه به شرح زیر است:

از واتیکان در تاریخ 23/3/2015

جناب آقای دکتر رمضانی

شما در نامه سرگشاده? خود خطاب به پاپ فرانسیسکوس، از جانشین پطرس مقدّس تقدیر و تشکر نموده‌اید. همچنین نقش مهم مسیحیت و اسلام را در ایجاد و گسترش صلح میان ملل جهان مورد تاکید قرار داده و مخالفت خویش را در مورد بی‌احترامی به مقدّسات دینی بازگو نموده‌اید.

 از شما به خاطر تاکید نسبت به همبستگی و نگرانی در مورد صلح جهانی، از سوی آن مقام مقدّس تشکر می‌کنیم.

 پاپ فرانسیسکوس با دعاهای خویش خواسته شما مبنی بر تأمین احترام و صلح بین مردم را همراهی می‌کند و رحمت واسعه خدا را برای شما مسألت دارد.

با تقدیم بهترین آرزو‌ها
پِرِلات پیتر ب. وِلس

نامه حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «رضا رمضانی‌گیلانی» به «پاپ فرانسیس»

 رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه پس از اهانت نشریه فرانسوی شارلی ابدو به ساحت مقدس پپیامبر گرامی اسلام(ص)، به پاپ فرانسیس نامه نوشت.




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 8:25 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

نامه شما به جوانان اروپا، موجب روشنی چشم‌ها شد | لاهیجان


نامه اتحادیه علمای اروپا به رهبر انقلاب؛

نامه شما به جوانان اروپا، موجب روشنی چشم‌ها شد

رمضانی

رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه با استقبال از نامه آیت الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان اروپایی نوشت: مرقومه ­ی پر مهر حضرتعالی خطاب به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی به مصداق «کلمه طیّبه» که از درایت حکیمانه، دغدغه ­های فراملّی و بصیرت جهانی ­آن رهبر فرزانه در خصوص مسائل بین المللی حکایت داشت.

به گزارش «لاهیجان»، رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه با استقبال از نامه آیت الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان اروپایی نوشت: مرقومه ­ی پر مهر حضرتعالی خطاب به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی به مصداق «کلمه طیّبه» که از درایت حکیمانه، دغدغه ­های فراملّی و بصیرت جهانی ­آن رهبر فرزانه در خصوص مسائل بین المللی حکایت داشت، حسب اطلاعات می‌دانی، با استقبال وسیع مسلمان منطقه مواجه شد و موجب روشنی چشم­‌ها و شفای دل­‌ها گشت.

 

متن کامل نامه حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه خطاب به رهبر معظم انقلاب به این شرح است: ‎

 

 بسم الله الرحمن الرحیم

 

مقام رفیع ولایت و مرجعیت عالیقدر جهان اسلام

 

حضرت آیت الله العظمی خامنه ­ای مدظلّه العالی

 

سلام علیکم و رحمت الله و برکاته

 

بعد از تحیّات وافره و آرزوی صحّت و سلامتی برای ولی امر مسلمین به استحضار می‌­رساند: مرقومه ­ی پر مهر حضرتعالی خطاب به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی به مصداق «کلمه طیّبه» که از درایت حکیمانه، دغدغه ­های فراملّی و بصیرت جهانی ­آن رهبر فرزانه در خصوص مسائل بین المللی حکایت داشت، حسب اطلاعات می‌دانی، با استقبال وسیع مسلمان منطقه مواجه شد و موجب روشنی چشم­‌ها و شفای دل­‌ها گشت.

 

در دنیای امروز این یک واقعیت است که با وجود همه­ی تنگناهای ظاهری، ظرفیت عظیم نسل نو و جوان نه یک تهدید، بلکه یک فرصت طلایی به شمار می‌­رود که جنابعالی با خطابی عاطفی و محبّت آمیز و در عین حال مستدل و عقلانی، آنان را هنرمندانه و خیرخواهانه همچون انبیاء و اولیاء مخاطب خود ساختید. هر بخش و هر جمله از این پیام نورانی و دقیق به فرصت­‌ها و اولویت­‌ها در کنار تهدید‌ها و چالش­‌ها بخوبی اشاره داشت و تصویری از آینده را در پیش روی جوانان منطقه ترسیم نمود.

 

امروزه بر اهل تحقیق مبرهن بلکه واضح و آشکار است که با موج بیداری جهانی، دوران استعمار نو به زودی به پایان می‌­رسد و آینده از آن اسلام و در خط و راه انبیاء عظام علیهم صلوات الله اجمعین است. چه کسی است که نداند پروژه­های اسلام هراسی و اسلام ستیزی با تمام تلاش­های انجام شده و بهره گیری از تمام ظرفیت­‌ها، به بن بست رسیده و دیگر بیش از این نمی‌­توانند افکار عمومی و به ویژه اذهان جستجوگر جوانان را به بازی بگیرند؟ افزایش مراکز دینی و اسلامی به خصوص در بخش­های علمی و آکادمیک و حجم استقبال معنا دار از همایش­‌ها و سمینارهای معنوی و معرفتی، هوای تازه­ای را در ریه­های معنوی غرب به گردش انداخته است و در برابر این حرکت پرشتاب، کسی را یارای ایستادن نیست. نگاه­های گزینشی در آیات و روایات، تمسّک به اخبار غیر مستند و تاریخ غیر معتبر و امثال این تاکتیک­‌ها و استفاده از شبکه­‌های مجازی اجتماعی و امواج رسانه­ای صهیونیستی دیگر برای مقابله با بیداری نسل جوان غرب کارآیی خود را از دست داده است. جوانان، خصوصاً جوانان مسلمان به عنوان نسلی پویا و حقیقت­جو در هر مجلس و محفلی مشاهده می‌­شوند که به دنبال فهم راه صحیح زندگی هستند و پرسان پرسان راه جدیدی را سراغ می‌­گیرند و می‌­خواهند به طور مستقیم و بی‌واسطه به حقایقی فکر کنند که در هیاهوی رسانه­‌ها و زرق و برق تمدّن شیطانی، هیچ وقت به نسل گذشته­ی آنان اجازه داده نشد درباره­ی آن­‌ها و نسبتش با هویت دینی و انسانی خود فکر کنند.

 

این حقایق، اردوگاه باطل گرایان و اتاق­های فکر آنان را سراسیمه و آشفته ساخته و موجب شده شتابزده دست به اقداماتی بزنند که در کوتاه­‌تر شدن عمر باطل تأثیر بسزا دارد. و این وعده­ی الهی است که «إنَّ الباطِلَ کانَ زَهوقاً».

 

البته این نامه گام اوّل نبود و در گذشته نیز همواره به مناسبت­های دیگر هوشمندی و وقت‌شناسی ولی امر مسلمین در عرصه­های جهانی، موجب عزّت و سرافرازی پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام را فراهم آورد، فتواهایی همچون تحریم استفاده از سلاح­های کشتار جمعی و ساخت و نگهداری بمب اتمی، تحریم توهین به مقدّسات و بزرگان مذاهب و…

 

در پایان، خدای را بر نعمت ولایت و زعامت حضرتعالی سپاس می‌­گویم و به نمایندگی از اتحادیه ­ی اروپایی علما و تئولوگ­های شیعه، نامه­ی گران سنگ حضرتعالی را نصب العین قرار داده و از خدای سبحان عاجزانه مسألت می‌­کنم هدایت­های حکیمانه و داهیانه ­ی آن رهبر فرزانه بتواند خلأ هدایتی موجود در دنیا را پر سازد و نسل جوان توفیق یابد تا با یک مدیریت راهبردی بر اساس راهبرد‌ها و راهکارهایی که اشاره فرمودید، در ساختن آینده­ی پر امید و روشن در جهت رسیدن به هویت واقعی، تغییر نامعادلات موجود، ایجاد آشتی و صلح و صفا و امنیت پایدار در جامعه­ی بشری، احقاق حقوق ملّت­های مستضعف و در یک کلام اعلای کلمه الله نقش برجسته ایفا کند.

 

خدای متعال سایه­ی با برکت آن وجود عزیز و رهبر الهی را مستدام بدارد. آمین.

رضا رمضانی

رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ­های شیعه

 


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

http://www.lahidjan.com/40035/%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%D8%8C-%D9%85%D9%88%D8%AC%D8%A8-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%DB%8C-%DA%86%D8%B4.html




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 8:20 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
MAHFOZE

آیت‌الله‌ عباس‌ محفوظی‌ در سال‌ 1307 هجری‌ شمس‌ در یکی‌ از روستاهای‌ شهرستان‌ رودسر و در میان‌ خانواده‌ای‌ مذهبی‌ و دوستدار خاندان‌ پاک‌ پیامبر(ص‌) به‌ دنیا آمد. تولد او با شب‌ ولادت‌ حضرت‌ ابوالفضل‌ العباس‌(ع‌) مصادف‌ شده‌ بود. پدرش‌ پیشه‌ کشاورزی‌ داشت‌ و گاه‌ نیز به‌ تجارت‌ می‌پرداخت‌.

آیت‌الله‌ عباس‌ محفوظی‌ در سال‌ 1307 هجری‌ شمس‌ در یکی‌ از روستاهای‌ شهرستان‌ رودسر و در میان‌ خانواده‌ای‌ مذهبی‌ و دوستدار خاندان‌ پاک‌ پیامبر(ص‌) به‌ دنیا آمد. تولد او با شب‌ ولادت‌ حضرت‌ ابوالفضل‌ العباس‌(ع‌) مصادف‌ شده‌ بود. پدرش‌ پیشه‌ کشاورزی‌ داشت‌ و گاه‌ نیز به‌ تجارت‌ می‌پرداخت‌.

دوران‌ تحصیل‌:
آیت‌الله‌ محفوظی‌ دروس‌ دورة‌ ابتدایی‌ را در رودسر به‌ پایان‌ برد و سپس‌ به‌ دبیرستان‌ رفت‌. امّا حدود یک‌ سال‌ بعد به‌ سبب‌ اشتیاق‌ فراوان‌ به‌ تحصیل‌ دروس‌ دینی‌، به‌ حوزه‌ علمیه‌ رودسر وارد شد. حوزه‌ علمیه‌ رودسر در آن‌ روزگار رونق‌ چندانی‌ نداشت‌ و استبداد رضا خانی‌ باعث‌ شده‌ بود که‌ مردم‌ کمتر به‌ تحصیل‌ علوم‌ دینی‌ رو آورند. استاد محفوظی‌ پس‌ از حدود 2 سال‌ اقامت‌ در حوزه‌ علمیه‌ رودسر به‌ این‌ نتیجه‌ رسید که‌ برای‌ یافتن‌ استادانی‌ بهتر و شرایط‌ تحصیلی‌ مناسب‌تر به‌ قم‌ آید. این‌ در حالی‌ بود که‌ دروس‌ دورة‌ مقدمات‌ تا سیوطی‌ را در حوزه‌ رودسر به‌ پایان‌ رسانیده‌ بود.
با ورود به‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌، به‌ محضر استادان‌ مبرّز و صاحب‌ نام‌ آن‌ دیار مشرف‌ شد و در زمانی‌ کوتاه‌ دروس‌ مقدمات‌ و سطح‌ را به‌ پایان‌ برد و به‌ درس‌ خارج‌ علمای‌ بنام‌ آن‌ روزگار همچون‌ آیت‌الله‌ العظمی‌ بروجردی‌(ره‌) و امام‌ خمینی‌(ره‌) راه‌ یافت‌. او مدتی‌ نیز برای‌ تحصیل‌ به‌ نجف‌ اشرف‌ رفت‌. قصد او برای‌ این‌ سفر، آشنایی‌ با سبک‌ تدریس‌ علمای‌ آن‌ دیار و سنجش‌ شرایط‌ تحصیل‌ بود؛ امّا پس‌ از بازگشت‌ با مخالفت‌ خانواده‌ رو به‌ رو شد و از سفر به‌ نجف‌ منصرف‌ شد.

استادان‌ و دوستان‌:
آیت‌الله‌ عباس‌ محفوظی‌ در سالیان‌ تحصیل‌ خود، محضر استادان‌ بسیار را درک‌ کرد. تنها استاد او در حوزه‌ علمیه‌ رودسر آقاسید هادی‌ روحانی‌ بود که‌ دروس‌ مقدمات‌ تا سیوطی‌ را نزد او به‌ پایان‌ برد. با ورود به‌ قم‌ در سال‌ 1324 به‌ درس‌ استادانی‌ همچون‌ آقامیرزا علی‌ راسخی‌، آقا شیخ‌ حسین‌ زرندی‌ و آقا شیخ‌ نعمت‌الله‌ صالحی‌ رفت‌ و مطول‌ را نزد آیت‌الله‌ مشکینی‌ و شرح‌ لمعه‌ را نزد آیت‌الله‌ صدوقی‌، آقا سید محمد حسین‌ درچه‌ای‌ و شهید آیت‌الله‌ بهشتی‌ و آیة‌الله‌ منتظری‌ آموخت‌. برای‌ فراگیری‌ رسائل‌ به‌ نزد آقا شیخ‌ عبدالجواد اصفهانی‌ رفت‌ و مکاسب‌ را نزد مرحوم‌ شیخ‌ مرتضی‌ حائری‌ و مرحوم‌ مجاهدی‌ تبریزی‌ فرا گرفت‌. استاد او در کفایه‌، مرحوم‌ سلطانی‌ طباطبایی‌ بود.
او با اتمام‌ دوره‌ سطح‌ به‌ دروس‌ خارج‌ آیت‌الله‌ العظمی‌ بروجردی‌(ره‌)، آیت‌الله‌ العظمی‌ امام‌ خمینی‌(ره‌)، آیت‌الله‌ العظمی‌ میرزا هاشم‌ آملی‌(ره‌)، آیت‌الله‌ العظمی‌ محقق‌ داماد(ره‌)، آیت‌الله‌ العظمی‌ گلپایگانی‌(ره‌)، آیت‌الله‌ العظمی‌ شیخ‌ عباسعلی‌ شاهرودی‌(ره‌) رفت‌ و از محضر آن‌ بزرگواران‌ بهره‌های‌ بسیار برد. امّا استاد اصلی‌ او در فقه‌ و اصول‌، امام‌ خمینی‌(ره‌) بود. او در بخش‌ حکمت‌ نیز از محضر علامه‌ طباطبایی‌(ره‌) بهره‌مند شد شرح‌ منظومه‌ حکمت‌ را نیز از آیة‌الله‌ منتظری‌ آموخت‌. او در درسهای‌ اخلاق‌ استادان‌ خود نیز حاضر می‌شد.
آیت‌الله‌ محفوظی‌ در سالهای‌ تحصیل‌ خود با فضلای‌ بسیاری‌ رابطه‌ دوستی‌ داشت‌ و درسهای‌ آموخته‌ را مباحثه‌ می‌کرد که‌ از آن‌ میان‌ می‌توان‌ آیت‌الله‌ محمدی‌ گیلانی‌، شهید هاشمی‌نژاد و شهید شیخ‌ عبدالحسین‌ رضایی‌ و شیخ‌ محمدباقری‌ طاهری‌ شاهرودی‌ را نام‌ برد.

فعالیتهای‌ علمی‌ و فرهنگی‌:
آیت‌الله‌ عباس‌ محفوظی‌ تا به‌ امروز، تلاشهای‌ فرهنگی‌ بسیاری‌ را به‌ انجام‌ رسانده‌ است‌. او که‌ از نخستین‌ سالهای‌ تحصیل‌ به‌ تدریس‌ می‌پرداخته‌، بارها و بارها کتب‌ دوره‌ مقدمات‌ و سطح‌ را به‌ طلاب‌ مستعدّ و فضلای‌ بسیاری‌ درس‌ داده‌ است‌؛ و سالهاست‌ که‌ به‌ تدریس‌ خارج‌ فقه‌ می‌پردازد و طلاب‌ بسیاری‌ را از درس‌ و اخلاق‌ خود بهره‌مند می‌سازد.
او در زمینه‌ علوم‌ عقلی‌ نیز به‌ تدریس‌ کتب‌ فلسفی‌، از جمله‌ شرح‌ منظومه‌ سبزواری‌ پرداخته‌ است‌ که‌ این‌ تدریس‌، تا هم‌ اکنون‌ نیز ادامه‌ دارد. همچنین‌ وی‌ کتابی‌ در زمینه‌ ولایت‌ فقیه‌ نگاشته‌ است‌ و کتابهای‌ بسیاری‌ نیز در دست‌ چاپ‌ دارد.

فعالیتهای‌ سیاسی‌:
آیت‌الله‌ محفوظی‌ در کنار تحصیل‌ و تدریس‌، همواره‌ از مبارزه‌ بر ضد رژیم‌ پهلوی‌ باز نمانده‌ است‌ و ضمن‌ شرکت‌ در جلسات‌ جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌، زیر بسیاری‌ از اعلامیه‌های‌ افشاگرانة‌ آن‌ مرکز را امضا کرده‌ است‌.
او در رژیم‌ گذشته‌ بارها مورد تعقیب‌، بازجویی‌ و تبعید قرار گرفته‌ است‌ و با پیروزی‌ شکوهمند انقلاب‌ اسلامی‌ در سال‌ 1357 نیز همواره‌ مدافع‌ و یار امام‌(ره‌) و رهبر معظم‌ انقلاب‌ بوده‌ است‌.
آیت‌الله‌ محفوظی‌ هم‌ اکنون‌ در قم‌ به‌ تدریس‌ و تربیت‌ طلاب‌ اشتغال دارد.

 


**کلیک کنید:(مطالب مفید)

http://www.rasadroudsar.ir/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3-%D9%85%D8%AD%D9%81%D9%88%D8%B8%DB%8C/




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 8:15 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

***نسیم معرفت**


زندگینامه حضرت آیت‌الله زین‌العابدین قربانی

زندگینامه آیت الله زین‌العابدین قربانی لاهیجانی - پایگاه خبری ـ تحلیلی ...

حضرت آیت الله زین العابدین قربانی، فرزند غلامحسن، در سال 1312در روستای پنچاه آستانه‌اشرفیه دیده به جهان گشود. 

سرویس مشاهیر آستان‌خبر ـ علی رحیمی

حضرت آیت الله زین العابدین قربانی، فرزند غلامحسن، در سال 1312در روستای پنچاه آستانه‌اشرفیه دیده به جهان گشود. تا سن 14سالگی در کنار کار کشاورزی، قرآن وفارسی تا کلاس سوم قدیم وکتابهایی مثل: سیدالا نشاء، جودی وامثال این‌ها را در مکتب آن زمان آموختند سپس برای تحصیل علوم دینی به لاهیجان عزیمت نمودند ودر مدرسه جامع این شهر به تحصیل پرداختند.

پس از طی دروس تا سیوطی ومغنی در سال 1328 عازم قم شدند وتحصیلاتش را در محضر اساتید معروف حوزه ادامه دادند.

مدارج علمی واساتید:
معظم وله پس از طی تحصیلات سطح وگذشتن از معالم وقوانین ولمعه، دروس رسایل ومکاسب را از محضر آیت ا….. مشکینی حفظه الله، منظومه وحکمت در محضر آقا رضا صدر، برادر امام موسی صدر ودیگر اسلتید حوزه آموختند وجلد اول کفایه را در خدمت آیت ا.. سلطانی وجلد دوم را در خدمت آیت الله مجاهدی تبریزی به پایان رساندند.

در ادامه تحصیل به درس خارج حضرت آیت ا…. بروجردی (رحمت الله) شرفیاب شدند ودر این ایام رساله‌ای درباره (صلوات احتیاط) نوشتند وامتحان درس خارج را با نوشتن رساله‌ای درباره صلوات احتیاط وبانمره عالی قبول شدند.

دروس فلسفه، تفسیر وقسمتی از شفاء وچند جلد از کتاب اسفار را در محضر آیت الله علامه طباطبایی در مدرسه حجتیه وسلماسی آموختند وبقیه مجلدات اسفار را در محضر اساتید دیگر خواندند ومدت 8 سال از محضر درس فقه واصول حضرت امام (ره) بهره بردند از اینرو حضرت ایشان از آیت الله بروجردی، حضرت امام وعلامه طباطبائی بیش از همه تأثیر پذیرفتند.

امور تبلیغی:
از سال 1336 به موازات تحصیل گه گاهی در جلساتی که بمناسبت‌هایی در بیت علمای مدارس علمیه، مراجع، بزرگان وغیره برگزار می‌شد بهمراه بزرگانی چون: آیت الله مشکینی آیت الله محمدی گیلانی ودیگران به منبر می‌رفتند.

حضرت آیت الله قربانی بعد‌ها وعظ وخطابه را در مسجد هدایت تهران، زمانی که آیت الله طالقانی اقامه نماز می‌کردند پی ودر سال 1338 در مسجد بالا بازار میانه چال ومسجد آیت الله رضوی کاشان واستان‌ها وشهرستان‌های دیگر مثل: مازندران، گیلان وخوانسار ادامه دادند.
وعظ وخطابه حضرت آیت الله قربانی گاهی منشاء آثار خیر وزمانی هم باعث گرفتاری‌های وی می‌شد وتحت تعقیب (ساواک) قرار می‌گرفتند.

 
آغاز به کار نوسیندگی:
 
از سالهای 1336 در کنار تحصیل ووعظ وخطابه به امر نویسندگی روی آوردند وبا نوشتن مقالاتی در روزنامه‌ها وموسسات علمی در قم و تهران رسماً پا به عرصه نویسندگی گذاشتند. در تهران به روزنامه‌های: ندای حق، وظیفه وغیره مقاله می‌دادند ودر چند موءسسه علمی قم به عنوان نویسنده آزاد یا عضوهیأت تحریر به شروع به فعالیت کردند.

در مجله مکتب اسلام که حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، حسین نوری همدانی و چند نفر دیگر عضو هیئت تحریریه بودند جذب این مجله شدند و به عضویت هیئت تحریریه در آمدند و سال‌ها در این مجله قلم زدند که بسیاری از آن مقالات تکمیل شد و به صورت کتاب در آمد که به عنوان نمونه می‌توان از کتاب ارزشمند اسلام و حقوق بشر نام برد همچنین در آن زمان مکتب اسلام مجله? دیگری به نام (مسایل نسل جوان) منتشر می‌کرد که حضرت ایشان چند سال سلسله مقالاتی را در این مجله به چاپ رساندند (موسسه در راه حق) که به آیت الله سید محسن خرازی تعلق داشت یکی دیگر از موسساتی بود که حضرت ایشان به اتفاق چند نفر از آقایان نشریه‌ای را با همین نام به طور ماهانه منتشر می‌کردند و یا بعضی از کتاب‌ها را در این موسسه ترجمه می‌کردند همچنین موسسه دیگری نیز به نام (معارف جعفری) وجود داشت که مرتب به این موسسه مقاله می‌دادند.

حضرت آیت الله قربانی به موازات امر نویسندگی به اتفاق آقایان: شیستری، حسین حقانی، علی حجتی کرمانی، عباسعلی عمید زنجانی و به سرپرستی حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در جلسات هفتگی خودشان پس از تعیین موضوعات مبتلابه جامعه اقدام به تحقیق می‌کردند و نتیجه تحقیقات را در قالب سلسله کتابهایی تحت عنوان (از اسلام چه می‌دانید) به چاپ می‌رسانند.

عناوین کتابهای اول و دوم این گروه (زن و انتخابات) و (بلاهای اجتماعی قرن ما) بود که اثر مطلوبی در زمان خود برجای گذاشت اما کتاب سوم گروه به نام (اصول عقاید شیعه) با حوادث سال 42 حوزه مواجه شد که به تبع آن بعضی از دوستان وی زندانی و برخی تبعید و گروهی نیز از جمله خود آیت الله قربانی فراری شدند و جمع ایشان متلاشی شد.

در کتاب (اصول عقاید شیعه) موضوع مورد تحقیق حضرت ایشان (معاد) بود که ما حصل این تحقیق به صورت کتابی به نام (بسوی جهان ابدی) در آمد که بار‌ها چاپ و منتشر شد.

حضرت آیت الله قربانی در کنار این همه مشغله گاهی کتابهایی را نیز ترجمه ونتشر می‌کرد ند که از جمله کتاب (اسلام وصلح جهانی) است.

اصل این کتاب به نام (السلام العالمی والاسلام) نوشته سید قطب بود که به اتفاق استاد سید هادی خسروشاهی ترجمه شد.

تألیفات:
تحقیقات وتألیفات حضرت ایشان تا کنون بدون وقفه ادامه یافت وهم اکنون 45 اثر از ایشان به چاپ رسید که 5 کتاب معظم له در دانشگاه‌ها وحوزه‌های علمیه جزء کتابهای درسی بشمار می‌رود چندین اثر نیز آماده چاپ دارند ومقدمات چاپ چند اثر دیگر نیز فراهم شده است که ان شاء الله به زودی زیر چاپ خواهد رفت.

مهم‌ترین اثری که حضرت آیت الله قربانی برای تحقیق و تدوین آن حدود 14 سال زمان صرف کرده‌اند کتاب (تفسیر جامع آیات الاحکام) است که در 12 جلد به چاپ رسید و امروزه در (دانشگاه علوم اسلامی قم) که از کشورهای مختلف دنیا دانشجو دارد جزء کتاب درسی است و در دانشگاههای دیگر هم بعضی از مباحث آن تدریس می‌شود.

هنگامی که حضرت آیت الله قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی بودند، وهابی‌های وطنی با انتشار کتاب (بت شکن) قصد بی‌اعتبار کردن اصول کافی را داشتند که معظم له در پاسخ به آنان کتاب (علم حدیث) را نوشتند که امروزه در حوزه علمیه قم تدریس می‌شود و در ردیف کتابهای درسی الزهرای قم قرار دارد.

حضرت ایشان علاقه? ویژه‌ای به قرآن و نهج البلاغه دارند به همین دلیل ایامی که در لاهیجان مقیم بودند روزهای دوشنبه برای مسئولان شهرستان کلاس درس نهج البلاغه دایر کردند و طی حدود 1000 جلسه نهج البلاغه را شرح کردند.

یکی از اثرات ارزشمند این کلاس‌ها کتاب «اخلاق و تعلیم و تربیت اسلامی از نگاه امام علی (ع)» که در واقع شرح نامه 31 نهج البلاغه است به زیور طبع آراسته شد و حدود 500 صفحه دارد.

این کتاب در مدرسه (حقانی) قم به عنوان محور درس (اخلاق علوی) تدریس می‌شود و اخیراً نیز یکی از اساتید زبان انگلیسی دانشگاه با اجازه ناشر، این کتاب را به زبان انگلیسی ترجمه کرده است و در بعضی از دانشگاه‌ها برای تدریس متون انگلیسی از این کتاب استفاده می‌کنند.

معظم له سرانجام به این فکر افتادند که نخستین خطبه نهج البلاغه را که از دیر باز ده‌ها نفر بر آن شرح نوشته‌اند و از نظر علمی یکی از مشکل‌ترین خطبه‌های نهج البلاغه است شرح نمایند. چون درسش را قبلاً گفته بودند آقازاده فاضل و روحانی ایشان، دکتر محمد علی قربانی که 18 سال درس خارج می‌خواند و دکترایش را نیز گرفته‌اند، نوارهای مربوطه را پیاده، فصل بندی و تعیین منابع نمودند و با نام (جهان بینی امام علی علیه السلام) به چاپ رسانیدند.

یکی دیگر از درس‌های نهج البلاغه، نامه امام علی (ع) به مالک اش‌تر است که اخیراً این شرح نیز آماده شد و با نام (منشور مملکت داری، در نامه امام علی (ع) به مالک اش‌تر) به زیر چاپ خواهد رفت.
دلیل تلاش شبانه روزی معظم له در زمینه ترویج قرآن و نهج البلاغه اینست که معتقدند: از آنجایی که بهترین کار برای توجه دادن جامعه به اسلام و انقلاب اسلامی بالا بردن سطح فکر و دانش افراد جامعه است بنابراین باید نسبت به قابل فهم عمومی کردن منابع معرفتی ما که به ترتیب اهمیت: قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، متون احادیث و ابواب مختلف می‌باشد، اقدام نمود.

حضرت آیت الله قربانی در طی اقامت خود در لاهیجان بموازات کلاس‌های تفسیر نهج البلاغه درس تفسیر قرآن را نیز در دستور کار خود داشتند و هفته‌ای یک روز در حسینیه هدایت تفسیر قرآن می‌گفتند و این مهم را با سوره مبارکه کهف شروع و بسیاری از سوره‌های قرآن را هم تفسیر کردند و زمانی هم که مکلف به پذیرفتن عنوان نماینده ولی فقیه در گیلان شد و به رشت آمدند، جلسات تفسیر قرآن را در شب‌های ماه مبارک ادامه دادند و ماحصل این جلسات هر شب از صدا و سیمای مرکز گیلان، شبکه باران به مدت نیم ساعت پخش شد.

البته ایشان تاکنون سوره‌های: رعد، کهف، یاسین، بقره، لقمان، و قسمت‌های مهم سوره (آل عمران) را تفسیر کرده‌اند و تعدادی از این تفاسیر آماده چاپ است.

حضرت آیت الله قربانی به دلیل مشغله فراوان و کهولت سن نمی‌توانند جلسات تفسیر را استمرار ببخشند فلذا به تناسب حال و قال و در فرصت‌های مناسب به این مهم مسی پردازند.

فعالیت‌های سیاسی
حضرت آیت الله قربانی در سال‌های 31 و 32 با مرحوم سید مجتبی نواب صفوی، رهبر فدائیان اسلام که در آن زمان گاهی به مدرسه فیضیه قم می‌رفتند و با طلاب به گفتگو می‌نشستند و هراز گاهی نیز در نماز جماعت مرحوم آیت الله اراکی و زنجانی شرکت می‌کردند، آشنا شدند و با شنیدن سخنرانی‌ها و خواندن (کتاب حکومت اسلامی) ایشان تحت تاثیر قرار می‌گرفتند و در جلسات فدائیان اسلام در قم و تهران شرکت می‌کردند و به این طریق جذب فدائیان اسلام شدند و فعالیت‌های سیاسی خود را از این سال‌ها آغاز کردند.

رابطه ایشان با فدائیان اسلام به حدی بود که مرحوم سید محمد واحدی، مرد شماره 3 فدائیان اسلام کتاب (سیوطی) را نزد ایشان آموختند و حتی طی سفری به کاشان کردند در باغ (فین) سخنرانی کردن.
در سال 1334 که این جوانمردان به شهادت رسیدند حضرت آیت الله قربانی محزون و افسرده مدتی در اختفا به سر بردند و به مدت 40 روز به مشهد رفتند که آشنایی معظم له با مقام معظم رهبری در همین ایام حزن و اندوه اتفاق افتاد.

حضرت آیت الله قربانی می‌گویند (در طول حیات حضرت آیت الله عظمی بروجردی، امام یک عالم ربانی، یک فقیه صمدانی و یک استاد بزرگوار حوزه علمیه قم بودند و به احترام آیت الله بروجردی کار سیاسی نمی‌کردند زیرا ایشان را ولی فقیه و خود را تابع می‌دانستند وقتی در سال 40 حضرت آیت الله بروجردی ازدنیا رفتند مرجعیت در میان آقایان تقسیم شد و شاه بدون توجه به موقعیت علمی و فقهی علمای قم تلگرافی به نجف کرد که آن مسائل سیاسی پیش آمد، امام مبارزه سیاسی خود را رسماً آغاز کرد و شاگردان امام نیز چون تحت تاثیر امام بودند پیرو استاد شدند و با وعظ و خطابه در منابر اقدام به روشنگری نمودند.

حضرت آیت الله قربانی در این زمان علاوه بر روشنگری هراز گاهی مامور رساندن اطلاعیه‌های امام به شهرستان‌ها، از جمله استان گیلان می‌شدند تا آن اطلاعیه‌ها به دست آقایان علما از جمله حضرات آیات: ضیابری، بحر العلوم، لاکانی و دیگران برسد.

بنابراین جرقه مبارزات انقلابی توسط مرحوم نواب صفوی در حضرت آیت الله قربانی زده شد و در زمان حضرت امام (رضوان الله علیه) تبلور پیدا کرد.

معظم له در سال 42 گرفتار ساواک شدند و مورد اذیت و آزار و اهانت بسیار قرار گرفتند و زندانی شدند. بعد از اینکه از زندان ساواک خلاصی پیدا کردند حدود 5 سال ممنوع المنبر و ممنوع الخروج از کشور شدند.
حضرت آیت الله قربانی در مورد این ایام سخت و سیاه می‌گوید:
 (دوران بسیار سختی بود. خدارحمت کند مرحوم شهید بهشتی و شهید مطهری و خدا حفظ کند آقای هاشمی رفسنجانی را که در آن دوران سیاه که زندگی مادی ما مختل شده بود، بنده را مورد عنایت قرار می‌دادند.)

در این سال‌ها ایشان به پیشنهاد شهید بزرگوار مطهری به تهران رفتند و در مسجد ابوالفضل واقع در خیابان ستارخان فعلی که در نزدیکی منزل آقایان باهنر و موسوی اردبیلی قرار داشت به اقامه نماز پرداختند ولی همچنان ممنوع المنبر بودند وبه جای ایشان آقایان: ناطق نوری، مطهری ومعزی به منبر می‌رفتند.

چون روزهای پنج شنبه هر هفته در این مسجد جلسه‌ای با آقایان: مهدوی کنی وهاشمی رفسنجانی پیرامون نهج البلاغه دایر کرده بودند، ساواک متوجه موضوع شد وهیأت امنا را وادار کرد ت عذر ایشان را بخواهد که معظم له به دوباره به لاهیجان مراجعت کردند.

حضرت ایشان در سال 50 دوباره گرفتار زندان ساواک شدند ودر زندان تصمیم به ترجمه برخی از مجدات کتاب (الغدیر) گرفتند وجلد‌های پنجم، نهم ودهم الغدیر را در زندان ترجمه کردند. چون در انجام این مهم از کمک‌های بعضی از افسرا ن خودی سود جستند همیشه از آنان به نیکی یاد می‌کنند.

این بار آزادی حضرت آیت الله قربانی از زندان مصادف با دوران سخت انقلابیون بود ومعظم له در راستای کمک وهمکاری با انقلابیون همیشه در تهران، قم ولاهیجان در تردد بودند که الحمدالله تمام آن محرومیت‌ها وشداید وسختی‌های به صبح پیروزی منتهی شد.

زندگی خصوصی:
حضرت آیت الله قربانی در مورد زندگی خصوصی خود می‌گوید: (خداوند ده فرزند شامل 3دختر و7پسر به من عطا فرموده است که پسران من جزیکی، همه دکترومهندس هستند ودختران من نیز همه لیسانس یا فوق لیسانس هستند ودو نفرشان استاد دانشگاه هستند. دامادهای من هم همه بچه‌های خوب وتحصیلکرده هستند. یکی متخصص پوست ودیگری در وزارت امور خارجه وسومی نیز مهندس است. بچه‌های من نوعاً تحصیلکرده هستند بعضی‌ها تحصیلات علمی دارند که یکی از ان‌ها دکتر محمد علی است که حدود 18سال است درس خارج خواند ودکترایش را نیز گرفته است. این پسرم صاحب قلم وتألیفات است. پسرهای دیگر من یکی معاون دانشگاه، یکی دندانپزشک ویکی هم پزشک عمومی است. عروس‌های من هم الحمدالله همین طور هستند. یک عروسم دکتربیهوشی ویکی دیگر دکتر عمومی است.
محیط خانه من بحمدالله محیط آرامی است. با فرزندان ونوه‌ها واعضای خانواده رفتاری دوستانه وبراساس مهر ومحبت واحترام متقابل دارم.)

معظم له در خصوص همسرشان می‌گوید: من موفقیت وزندگی خصوصی وعلمی خودم را مدیون همسرم هستم که اگر همراهی او در کارهای علمی نبود این پیشرفت را نداشتم. البته همسرم فرزند مرحوم آیت الله کوشالی است که پدر ایشان مردی متقی ودین باور بود. من کمتر روحانی‌ای به پاکی ا یشان دیدم.
حضرت آیت الله قربانی علیرغم موفقیت علمی وسیاسی در سطح کشور شدیدأ به خانواده خود توجه داشته ودارند ودر همه امور با آنان به شور مشورت می‌نشینند. معظم له در یکی از خاطرات تلخ ایام ستمشاهی می‌گوید: هنگامی که از زندان آزادشدم بدون اطلاع دوستان به اتفاق اعضای خانواده به مشهد رفتیم ودر یک مهمانپذیری دو اتاق گرفتیم. وقتی مقام معظم رهبری با خبر شدند که من در فلان مهمانپذیر هستم با برادرش آسید محمد خامنه‌ای، برادر بزرگ آقا که هم مباحثه من در حوزه علمیه قم بودندبه دیدن من به ان مهمانپذیر آمدند وخواستند که به منزلشان برویم. اما چون همراه داشتم از پذیرفتن دعوت ایشان عذر خواستم. ولی ایشان فرمودند: بعد از ظهر می‌آیم تا با هم به خواجه اباصلت برویم. چون تا آن زمان خواجه اباصلت را ندیده بودم، پذیرفتم.

آفا یک ماشین (اپل 9 داشتند وخودشان رانندگی می‌کردند. بعد از ظهر آمدند وبه اتفاق به خواجه اباصلت رفتیم واز ما پذیرایی کردند ونهار روز بعد را نیز در منزل ایشان دعوت بودیم. بعد از نهار آقا به من پیشنهاد کردند چون ممنوع المنبر ونماز هستند، در مشهد بمانید تا با هم کارهای علمی وفرهنگی را دنبال کنیم.

اجازه خواستم با همسرم بعنوان شریک زندگی مشورت کنم که خانم گفتند: حاج آقا، شما تهران رفتید، سه ماه نگذشتند بمانید وشمارا از آنجا بیرون کردند، در اینجا هم نمی‌گذارند که بمانی. اگر تورا در لاهیجان بگیرند سایه پدرم کوشالی بر سرم هست وبچه‌هایم را نگهداری می‌کند اما اگر اینجا شمارا دستگیر کنند چه کسی را دارم تا از بچه‌هایم نگهداری کند؟ آقا این نظر را پسندیدند وفرمودند: شمابرویدولی ماباهم ارتباط تنگاتنگی خواهیم داشت که چنان هم شد.

فعالیت‌های بعد از انقلاب:
حضرت آیت الله قربانی بعد از انقلاب با مسوولیت کمیته شرق گیلان شروع به فعالیت نمود، سپس به سمت قاضی شرع دادگاههای انقلاب اسلامی استان برگزیده وآنگاه به امامت جمعه لاهیجان منسوب شدند. یک دور در سمت نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی انجام وظیفه کردند که در تمام این دوره ریاست کمیسیون ارشاد مجلس رابعهده داشتندودو دوره نیز نمایند مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری هستندواخیرأهم از سوی مقام معظم رهبری مکلف به پذیرفتن نماینده معظو له در گیلان شدند.

حضرت آیت الله قربانی در طول سال‌های بعد از انقلاب در کنار سمت‌هایش منشأ خدمات رفاهی وآموزشی وفرهنگی بسیاری شدندکه بعنوان نمونه می‌توان از: تأسیس سرای سالمندان لاهیجان، احیای موقوفات، بازسازی وتوسعه مساجد از جمله مسجد جامع لاهیجان، بزرگداشت مشاهیر گیلا وتأسیس دانشگاه اسلامی در لاهیجان وآستانه اشرفیه وموسسه حکیم فیاض لاهیجی در قالب دبیرستان بدریه ومهیار واحیای آثارشان نام برد، نماینده ولی فقیه در گیلان وامام جمعه رشت درباره مسوولیت نماینده ولی فقیه در استان چنین می‌گوید:
 (مسئولیت نماینده ولی فقیه اشرف برهمه امور دینی، اجتماعی وسیاسی استان است. از لحاظ رتبه‌‌ همان طوری که رهبر اولین شخصیت ورئیس جمهور دومین شخصیت کشور است، نماینده رهبر در استان‌ها هم در حقیقت اولین مسوولیت را دارند وطبعاً هم باید مثل رهبر باشند واشرف کامل به کارهای دینی دنیایی مردم، مدیریت جامعه، اقتصاد جامعه داشته باشد.

از روزی که به این سمت منسوب شدیم سعی کردیم تنش به وجود نیاوریم. وحدت را حفظ کنیم. به همه مسئولان، روحانیون، بازاریان وبه طور کلی به تمام اقشار حرمت بگذاریم. بی‌جهت دست به اقداماتی نزنیم که موجب ناراحتی مردم شود بلکه مشکل گشای مردم باشیم. در رفع گرفتاری‌ها، بیکاری کارخانه‌ها و رونق کشاورزی اقدام کنیم که الحمدالله فکر می‌کنم تا حدودی موفق بودم.

حالا هم در تلاش هستیم دور از تنش‌ها، حفظ حرمت‌ها، دریغ نکردن از ارشاد و هدایت مسئولان و مدیران وظیفه خود را به انجام برسانم البته اگر خلافی راهم در جایی مشاهده کنیم سعی می‌کنیم با تذکرات خصوصی نسبت به رفع آن اقدام کنیم ولی اگر موفق نشویم گاهی مسئله را به نماز جمعه می‌کشانیم.
گاهی به خدمت آقا می‌رویم و کاستی‌ها را گزارش می‌کنیم زمانی هم به مسئولان رده بالای کشور نامه می‌نویسیم، تلفن می‌کنیم. بالاخره سعی می‌کنیم با انجام وظیفه پدرانه، نه انتقام جویانه! جامعه را به سمت و سوی انقلاب، رهبر، ولایت فقیه، صلاح و سداد پیش ببریم.

تلاش می‌کنیم با اخلاق کریمانه، پدرانه و اسلامی با مردم رفتار کنیم به فرموده اکرم اسلام: اگر پول ندارید تا کشور دلهای مردم را فتح کنید با اخلاق حسنه با مردم حشر ونشر کنید و از تفرعن و خودبرتربینی پرهیز نمایم. زیرا همه مردم را با بحث‌های علمی نمی‌توان هدایت کرد ولی با ادب، اخلاق و انسانیت کاملاً می‌توان در دل‌ها نفوذ کرد.

همیشه به وابستگان بیت سفارش می‌کنم که در تمام امور با عمل خود مردم را به قانونمندی دعوت کنند و در حد توان و وقت به دیدن انواده‌های شهدا می‌رویم و ازعلمای بیمار و بستری عیادت می‌کنیم و به خانواده‌های روحانیون بی‌سرپرست سرکشی می‌کنیم سعی می‌کنیم حتی المقدور در مجامع دینی و انقلابی شرکت کنم. به فرزندان معنوی خودم سفاارش می‌کنم که زیاد از من کار نگیرند تا از کارهای اصلی خود بازنمانم و انتظار نداشته باشند در همه جلساتشان شرکت کنم و یا همه وقت به خانه‌هایشان بروم.
دفتر مراجعات مردمی من تقریباً همه روزه ملاقات عمومی دارد و تعداد مراجعین گاهی از 200 نفر در روز تجاوز می‌کند. رئیس دفتر و مدیر اجرائی پاسخگوی مراجعین هستند و در صورت نیاز به من مراجعه می‌کنند و بدون استثناء هر شب نیز گزارش کار می‌آورند.

علاوه بر این شخصاًهرروز از ساعت 11 صبح در دفتر بیت ملاقات عمومی دارم و این ملاقات عمومی‌ها به استثای جلساتی است که با مدیران، روسای ادارات و سازمان‌ها، مدیران صنایع و کشاورزی، صنعتگران، صاحبان صنایع، نمایندگان تشکل‌ها و فرماندهان نظامی و انتظامی استانی و کشوری در بیت برگزار می‌شود.

از حضرت آیت الله قربانی سئوال شد: یکی از موضوعات مهم خطبه‌های نماز جمعه جنابعالی طرح مشکلات به روز استان است که در جای خود طرفداران زیادی پیدا کرده است، با توجه به اینکه بسیاری از رخداد‌ها در خبر گزاری‌ها یا جراید منعکس نمی‌شود حضرت عالی چگونه وبه چه وسیله‌ای از مسائل ومشکلات نا‌گفته استان اطلاع پیدا می‌کنید؟ فرمودند:
اولاً بند فرزند این استان هستم. 40 سال است که در متن اینجامعه زندگی می‌کنم. جای جای این استان را می‌شناسم ودوستانی در نقاط مختلف این استان دارم که عیون من هستند ومسایل را ب من خبر می‌دهن هر از گاهی به دوستان ونقاط مختلف استان سر می‌زنم تا از نزدیک شاهد مسایل، مصایب ومشکلات باشم ودر بعضی از ادارات مشاورینی دارم که این مشاورین دخالت در امور اداره نمی‌کنند فقط ب من گزارش می‌دهند که به این طیق از اوضاع جاری ادارات مطلع می‌شوم با مطبوعات وخبر گزاری‌ها ارتباط دارم.

از سوی دیگر چون ما در رأس تصمیم گیری نظام هستیم بعناوین مختلف از نظرات دیگران مطلع می‌شویم وخبر نامه‌های ویژه‌ای داریم از مجموع این‌ها اطلاعات راجمع آوری وبه آن عمل می‌کنیم.

حضرت آیت الله قربانی هم اکنون در هفته دوشب درس خارج فقه برای جمعی از روحانیون وفضلاء دارند ویک روز در دانشگاه مبانی فقه وحقوق اسلامی کار‌شناسی ارشد را تدریس می‌کنند واز هر فراغتی که بدست بیاورند در صدد تکمیل تألیفات نیمه تمام وتهیه مقالات جهت دانشنامه‌ها ودایرت المعارف‌هایی مثل: دانشنامه امام علی (ع)، دانشنامه فاطمی (ع)، دانشنامه قرآن وغیره که در قم تدوین می‌شود، استفاده می‌نمایند.

حضرت آیت الله قربانی در مورد برنامه‌های آینده علمی خود می‌گویند: اگر توفیق رفیق شود تصمیم دارم یک درس تفسیر برای جمعی از فضلا ویک جلسه هفتگی یا دو هفته یکبار برای مسوولان استان برگزارنمایند.
آمین یا رب العالمین وآخر دعوانا ان الحمدلله
والسلام

مقالات:

* عنوان مقاله: آیا از پس امروز فردائی است
زبان: فارسی
نقش ایشان: نویسنده
تهیه شده به صورت: فردی
چاپ شده در: معارف جعفری» اردیبهشت 1344 – شماره 5» (22 صفحه – از 81 تا 102)

* عنوان مقاله: اسلام و عدالت
زبان: فارسی
نقش ایشان: نویسنده
تهیه شده به صورت: فردی
چاپ شده در: معارف جعفری» اسفند 1343 – شماره 3» (11 صفحه – از 55 تا 65)

* عنوان مقاله: چگونه باید خدا را عبادت کنیم
زبان: فارسی
نقش ایشان: نویسنده
تهیه شده به صورت: فردی
چاپ شده در: معارف جعفری» اسفند 1346 – شماره 8» (14 صفحه – از 248 تا 261)

...........................................................................                    ................................... ادامه دارد......................

**کلیک کنید:(مطالب مفید)

 http://www.astankhabar.com/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA-%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%B2%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%A8%D8%AF/




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 8:11 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی