***نسیم معرفت**
وی تحصیلاتش را در لاهیجان گذراند و در کنار آن در سال 1344 به اتفاق دوستانش اقدام به تاسیس «کانون بحث و انتقاد مذهبی جوانان» لاهیجان نمود و از این مرکز به تربیت دینی نسل جوان همت گمارد؛
پایگاه عدالت خواهان گلستان"ابوالحسن کریمی در 9 مرداد 1327ش در شهر لاهیجان به دنیا آمد. پدرش حاج عباسعلی از متدیّنین و معتمدین بازار لاهیجان بود. ابوالحسن دوران کودکی را در خانوادهای متدیّن سپری نمود و با علما و محافل دینی آشنا گشت. او در انجمن قرائت و احکام که به سرپرستی «آیت الله حاج شیخ مهدی مهدوی» رئیس حوزه علمیه لاهیجان در مدرسه جامع تشکیل میشد، شرکت مینمود.
وی تحصیلاتش را در لاهیجان گذراند و در کنار آن در سال 1344 به اتفاق دوستانش اقدام به تاسیس «کانون بحث و انتقاد مذهبی جوانان» لاهیجان نمود و از این مرکز به تربیت دینی نسل جوان همت گمارد؛ جوانانی که در جریان انقلاب اسلامی از فعالترین جوانان منطقه بودند.
او تحصیلات متوسطه خود را در سال 1346 در دبیرستان مهرگان لاهیجان به پایان رساند و در سال 1347 در رشته ریاضی دانشگاه تهران قبول شد و با شرکت در امتحان رشته اقتصاد، تحصیلات خود را در رشته اقتصاد دانشگاه تهران ادامه داد. ایشان در مدتی کوتاه به دلیل فعالیت و تحرک بالای اجتماعی خود در محیط دانشگاه و خوابگاه، به عنوان نماینده دانشجویان از خوابگاه امیرآباد برگزیده شد. صدای اذان او در سحرهای ماه مبارک رمضان هنوز در فضای آنجا طنین انداز است.
کریمی در سال 1347 به علت شرکت در تظاهرات دانشجویان به مناسبت شهادت پهلوان غلامرضا تختی برای اولین بار دستگیر شد. در اواخر سال 1349 بار دیگر به علت فعالیت علیه جشنهای 2500 ساله، دستگیر و در زندان قزل قلعه تهران حبس گردید. زندان برای او فرصت مناسبی بود تا با آشنایی با روحانیون انقلابی و مبارز، توان بیشتری برای ادامه مبارزه بیابد. با آزادی از زندان در جلسات تفسیر قرآن «آیت الله سید محمود طالقانی» در مسجد هدایت تهران شرکت نمود. به دلیل علاقه به بحثهای اقتصادی به مطالعه در این زمینه پرداخت و از جلسات درس شهید مظلوم «آیت الله بهشتی» در این زمینه بهره برد. در همین زمان به درخواست «آیت الله شهید قدوسی» برای تدریس زبان انگلیسی به طلاب حوزه علمیه قم به صورت هفتگی به «مدرسه حقانی قم» میرفت و در کنار تعلیم طلاب، خود نیز به فراگیری علوم حوزوی پرداخت.
از ایشان که به زبانهای عربی و انگلیسی مسلط بود دو جلد کتاب «آموزشی زبان عربی و انگلیسی» و پنج جلد کتاب «فریاد مظلوم» که متن تعدادی از سخنرانیهای ایشان در محافل دینی و سیاسی است منتشر شده است.
وی در سال 1352 بعد از اخذ مدرک کارشناسی اقتصاد به سربازی رفت و در سال 1354 بعد از خاتمه دوره سربازی در شهر مراغه که همراه با تلاش فراوان جهت احیای ظواهر اسلامی در پادگان بود، به زادگاهش بازگشت و در لاهیجان، آستانه اشرفیه و بندرکیاشهر به تدریس کتب دبیرستان مشغول شد و از این فرصت برای آشنایی جوانان و نوجوانان با احکام اسلام و مسائل انقلاب استفاده کرد. ساواک در گزارشی مینویسد: «ابوالحسن کریمی از متعصبین مذهبی و از هواداران [امام] خمینی بوده و در کلاسهای درس ریاضی و همچنین جلسات هفتگی شبهای جمعه آستانه اشرفیه که با حضور تعدادی از دانشجویان تشکیل میگردیده شرکت و بعضاً سمپاشی و اظهارات تحریک آمیز به عمل آورده [است]»
ایشان با کمک شهید بهشتی در سال 1355 «مطبوعاتی فتح» را جنب «مسجد جامع لاهیجان» تاسیس نمود و به محور مبارزات مردم منطقه علیه رژیم و احزاب چپ و مارکسیست و محل رفت و آمد نیروهای انقلابی و پخش جزوات و اعلامیهها و نوارهای امام خمینی تبدیل شد. همچنین ایشان برای بار سوم در خرداد 1357 پس از سخنرانی شدیداللحن علیه شاه در «کانون ولی عصر» مسجد جامع آستانه اشرفیه، توسط مامورین ساواک دستگیر و به زندان عمومی رشت منتقل شد و شکنجهها و آسیبهای بسیاری به او وارد شد و سرانجام بر اثر شدت تحرکات انقلابی مردم در آبان 57 به همراه دیگر مبارزین از زندان آزاد گشت. بعد از آزادی هم در صف اول نهضت اسلامی امام خمینی در منطقه، به راهبری مردم و سخنرانی در تظاهرات و راهپیماییها پرداخت.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان فرماندار لاهیجان جهت سامان دادن به امور انقلاب و مردم انتخاب شد و با مدیریت اسلامی و انقلابی خود توانست نقش برجستهای در خدمت رسانی به محرومان و روستاییان و همچنین مبارزه با عناصر نفاق و منحرف منطقه ایفا کند. این مدیر ساده زیست و فعال به دلیل حضور پررنگ و برخورد قاطع با ضد انقلاب در فرودین 1359 از سوی دادستان کل انقلاب اسلامی آیت الله قدوسی به سمت دادستانی کل انقلاب اسلامی استان گیلان انتخاب گردید و توانست با کمک مهندس شهید محمدعلی انصاری ـ استاندار وقت گیلان ـ و برخی دیگر از مسئولین انقلابی استان و با حمایت نیروهای حزب اللهی، فرصت را از دشمنان نظام جمهوری اسلامی بگیرد و امنیت و آرامش را برای مردم برقرار سازد.
در جریان اغتشاشات و درگیریهای سالهای اول انقلاب و غائله منافقین و بنی صدر و حذف، ترور و انتقامجویی از نیروهای انقلابی و پس از شهادت مهندس انصاری، شهید کریمی در پاییز 1361 با فشار گروههای منحرف از تمامی مسئولیتهایش برکنار شد و البته او که هرگز نمیخواست برای نظام هزینهای ایجاد کند و حتی در دوران مسئولیتش، مبلغی هم از نظام به عنوان حقوق دریافت نکرده بود، از این فرصت استفاده کرد تا جهت تکمیل تحصیلات دینیاش به شهر مقدس قم هجرت کند.
مخالفان که درصدد تصفیه حساب کامل با او بودند، بعد از شهادت آیت الله قدوسی به دلیل واگذاری زمینهای متروکه نواحی اطراف لاهیجان به مردم زحمتکش و ستمدیده منطقه که به دستور شورای عالی قضایی کشور صورت گرفته بود از او شکایت کردند و در سال 1364 با محاکمهای عجیب و بدون سند، به انفصال از شغل و سه سال محرومیت از مشاغل دولتی محکوم گردید. در پی این حکم تاسف برانگیز که بعد از شهادت او برای اجرا ابلاغ شد، رئیس جمهور وقت حضرت آیت الله خامنهای در پیامی فرمودند: «شنیدم دادسرای تهران اخیراً به آموزش و پرورش لاهیجان ابلاغ کرده است که شهید ابوالحسن کریمی دیگر عضو دستگاه قضایی نیست. از جهاتی چند که پوشیده نیست عمیقاً متأسف شدم. البته برای آن شهید عزیز ننگ نیست که حالا دیگر عضو قضایی نباشد، اما اگر دستگاه قضایی میتوانست کسی مثل او را داشته باشد برایش افتخار بزرگی بود.»
سرانجام پس از عمری خدمت و مجاهدت در غروب روز 13 فروردین 1365 منافقان کوردل حاج شیخ ابوالحسن کریمی را که به تنهایی از مطبوعاتی فتح به سوی منزل بازمیگشت در کنار «مسجد گلشاهی» مورد اصابت گلولههای خود قرار دادند و او در حالت سجده به زمین افتاد و به سوی جایگاه ابدی خویش پرواز کرد.
حضرت آیت الله خامنهای در پیام تسلیت شهادت او فرمودند: «دست مجرم ایادی نفاق به خون بیگناهی دیگر آلوده شد و این بار عنصر عزیز و شریفی هدف خیانت منافقین پلید و نابکار قرار گرفته که سوابق روشن انقلابی او در سالهای اختناق رژیم ستمشاهی و نیز فعالیت دلسوزانه و خستگی ناپذیر او پس از پیروزی انقلاب، بر همة مردم آن منطقه آشکار است.»
بدن مطهر این شهید عزیز را برای تدفین به سمت گلزار شهدای لاهیجان تشییع نمودند که این مراسم با حضور چند هزار نفری مردم غیور و ولایتمدار گیلان، به صحنه اعلام انزجار عمومی علیه نفاق و استکبار تبدیل شد و مردم عهدشان را با شهدا تجدید نمودند.
------
مدیریت سایت عدالت خواهان - شهید ابوالحسن کریمی را از سال 59 می شناختم در سال 59 که در جهاد دانشگاهی گیلان مشغول بکار بودم این شهید بزرگوار اکثر به آنجا تشریف می آوردند . و انصافا تنها کسی بود که در آن شهر غریب هوای مرا داشت وگاها ...چون می دانست که فقط ماهیانه مبلغ 300 تومان آنهم بخاطر هزینه های رفت و آمد به محل کار از جهاد دانشگاهی دریافت میکردم ( گرچه خود شهید هم بابت مسئولیتی که در دستگاه قضایی داشت حقوقی دریافت نمی کرد) صداقت و صراحت و شجاعت و ساده زیستی ایشان واقعا ستودنی بودبطوریکه اکثر بچه های حزب الهی ها گیلان را همواره با عملکردش شیفته خود کرده بود ( همیشه لباس ساده به تن داشت و کفش او پلاستیکی که ظاهرا به گالش معروف بود استفاده میکرد . ) - این شهید هرگز عدالت را فدای روابط - خانواده - بستگان و ... نکرده بود و معتقد بود که فقط یک حزب وجود دارد آنهم حزب الله .
از خداوند متعال میخواهم به من توفیق ادامه راه این شهید بزرگوار را عطا فرماید . انشالله
شنیده ها حاکیست سردار نقدی برای سخنرانی در مراسم شهید ابوالحسن کریمی 14 فروردین به رشت سفر می کند
***************************************************************
**شهید حاج ابوالسن کریمی با دلی مالامال و مملوّ از درد و رنج از میان ما رفت . او مظلومانه زیست ومظلومانه رفت. تمام تهمت ها ونسبت های ناروا را فقط به یاد مظلومیت علی ( علیه السلام) تحمل کرد وبه جان خرید. تفکر و اندیشه های ناب او وسخنان و فریاد های روشنگرانه و حق طلبانه اش همیشه سبب بصیرت و بیداری و رشد وسعادت وحیاتِ معنوی وفکری برای رهپویان راه حق و حقیقت خواهد بود. (سیداصغر سعادت میرقدیم)
***نسیم معرفت**
http://www.edalatgolestan.ir/%D8%AA%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AC-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%D8%B4%D9%87%D8%A7%D8%AF%D8%AA/3641-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%A8%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B3%D9%86-%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D9%88-%D8%B9%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%AA-%D8%B7%D9%84%D8%A8-%D8%B1%D8%A7-%D8%AD%D8%AA%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF.html
فعالیتهای اجتماعی-سیاسی
عبدالحسین امینی معروف به علامه امینی(12 تیر 1349هـ. ش، 28 ربیع الثانی 1390ه.ق)، نویسنده کتاب معروف الغدیر و از علمای بزرگ شیعه در قرن 14ق. به شمار میآید. وی فقیه، محدث، متکلم، مورخ، و نسخهشناس بود.
وی علاوه بر نگارش آثار مهم علمی، بنیانگذار کتابخانه امیرالمؤمنین(ع) در نجف اشرف است که حاوی نسخههای خطی ارزشمندی است.
اطلاعات فردی | |
---|---|
نام کامل | عبدالحسین امینی |
تاریخ تولد | 1320ق |
زادگاه | تبریز |
تاریخ وفات | 12 تیر 1349هـ. ش، 28 ربیع الثانی 1390ه.ق |
محل دفن | عراق، نجف |
اطلاعات علمی | |
استادان | سیدابوالحسن اصفهانی، میرزا محمدحسین نائینی، عبدالکریم حائری یزدی، محمد حسین کمپانی |
تالیفات | الغدیر، شهداء الفضیلة (کتاب) و... |
فعالیتهای علمی | بنیانگذار کتابخانه امیرالمؤمنین(ع) |
محتویات
- 1 زندگی نامه
- 2 زندگی علمی
- 3 دیدگاهها و اهداف
- 4 در نظر بزرگان
- 5 ویژگیهای اخلاقی
- 6 آثار تألیف شده در مورد ایشان
- 7 همایشها
- 8 مطالعه بیشتر
- 9 پانویس
- 10 منابع
***نسیم معرفت***
آیة الله دکتر رضا رمضانی گیلانی رشتی
ایشان در تاریخ 16.10.2010 در دومین اجلاسیه اتحادیه سراسری شیعیان آلمان به اتفاق آراء به عنوان رئیس هیات علماء برای نظارت و داوری این اتحادیه انتخاب شدند.
مرحوم حجت الاسلام محمد محققی ، نخستین امام مسجد هامبورگ در سال 1289 ه.ش. درشهرستان لاهیجان چشم به جهان گشود. پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در شهر رشت ،برای ادامه تحصیل عازم تهران شد و ضمن ادامه تحصیل علوم جدید در مدرسه کمال الملک ودارالفنون ، با زبان فرانسه و روسی آشناگردید و در مدسه مروی تهران مقدمات ادبیاتعرب را نیز به پایان برد.
مرحوم محققی برای ادامه تحصیل ، به مشهد عزیمت نمود ودر آنجا به تحصیل علوم دینی پرداخت. وی در همین ایام به عنوان مدرس ریاضیات در مشهدمشغول تدریس گردید و سپس عازم قم شد و سطوح عالی علوم دینی را در قم دنبال کرد وهمزمان در این شهر علم هیئت ، فیزیک و سایر علوم طبیعی را برای طلاب علاقمند تدریسمی نمود.
وی در سال 1330 ه.ش. به تهران منتقل گردید و در سال 1334 بدستور وتایید مرحوم آیت الله بروجردی برای امامت مسجد هامبورگ و انجام فعالیتهای دینی عازمآلمان شد و به مدت نزدیک به ده سال با تلاش و همت فراوان به خدمات دینی در این شهرپرداخت.
در طی این مدت سنگ بنای مسجد امام علی (ع) در شهر هامبورگ نهاده شد ،بخشی از ساختمان مسجد زیر نظر ایشان بنا گردید و فعالیتهای مسجد آغاز شد.
مرحوممحققی پس از فوت آیت الله العظمی بروجردی به قم مراجعت نمود و بار دیگر در حوزهعلمیه این شهر به تدریس پرداخت. وی در سال 1348 ه.ش. در سن 59 سالگی در شهر قم دارفانی را وداع گفت
http://fa.izhamburg.org/Ueber-das-Islamische-Zentrum-Hamburg/Leitung-des-IZH
مرحوم آیت الله دکتر محمّد محققی لاهیجی، یکی از مشاهیر لاهیجان
استادمحققی لاهیجی،مؤسس مسجدامام علی ع درهامبورگ آلمان
***نسیم معرفت**
نام شهید : ابوالحسن
نام خانوادگی : کریمی دردشتی
تاریخ تولد : 1327
محل تولد : لاهیجان
تاریخ شهادت : 13/1/1365
محل شهادت : لاهیجان
وضعیت تاهل : مجرد
مزار شهید : لاهیجان
یا لثارات الحسین ع - زندگی نامه
زندگینامه : شهید حاج ابوالحسن کریمی دردشتی در سال 1327 هجری شمسی در یک خانواده مذهبی از قشر متوسط جامعه در شهرستان لاهیجان چشم به جهان گشود . او ازهمان دوران کودکی و به هنگام تحصیل علم علی رغم محیط فاسدی که رژیم ستمشاهی ساخته بود، راه خود را که همان راه اسلام وقران بود به درستی شناخت و به نیکویی پیمود . در سال 1346 موفق به اخذ دیپلم ریاضی شد و در همان سال با موفقیت در کنکور سراسری به دانشگاه تهران راه یافت و در رشته اقتصاد به تحصیل مشغول شد و جهت آشنایی با مبانی اقتصاد اسلامی نزد اسلام شناسان بر جسته حوزه از جمله شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی فرا می گیرد. شهید کریمی در اواخر سال 1346 به علت شرکت در تظاهرات تشیع جنازه شهید غلامرضا تختی شرکت و چند ماه در زندان قزل قلعه محبوس گردید . ایشان درسال 1350 به علت فعالیت علیه جشنهای2500 ساله شاهنشاهی و پخش اعلامیه های حضرت امام خمینی(رض) بین دانشجویان در خوابگاه امیر آباد تهران دستگیر و بار دیگر زندانی می گردد اما این بار فرصتی برای وی بود که با چهره های برجسته ای همانند حجت الاسلام جعفری گیلانی و حجت السلام هاشمی رفسنجانی و مرحوم آیت الله ربانی شیرازی آشنا شود و توان بیشتری برای ادامه مبارزه کسب نماید .
او در طول دوره تحصیلات دانشگاهی با شرکت در جلسات تفسیر قرآن مرحوم آیت الله سید محمود طالقانی درمسجد هدایت تهران کوشید تا از طریق کسب ره توشه های زنده قرآنی خود را جهت تداوم مبارزه مکتبی مجهز و مهیا سازد. همچنین بعدها مدتی در مدرسه علمیه حقانی قم که دارای جایگاه خاصی در نشر مسایل انقلابی در حوزه بود و بزرگانی چون شهید قدوسی و شهید بهشتی سرپرستی آنجا را بر عهده داشتند به تدریس زبان انگلیسی مشغول بود . در اردیبهشت سال 1357 به جهت رهبری مبارزات مردم مسلمان گیلان دستگیر و در زندان رشت محبوس گردید و در آبان ماه همان سال بر اثر فشار مردم آزاد گردید . او بارها در سخنرانی هایش قبل از انقلاب از حضرت امام به عنوان بزرگ مرجع عالیقدر شیعه یاد می کرد . شهید کریمی مطالعه و قرائت قرآن و نهج البلاغه و روایات و احادیث از برنامه های روز مره اش بود . شهید کریمی در مدت اندکی به پشتوانه آگاهیهای بالایش از علوم عربی ، منطق و ...تا سطح رسایل و مکاسب در نزد اساتید حوزه علمیه قم به حدی رشد نمود که شگفتی آنان را برانگیخت . او نسبت به محرومین و مستمندان با نهایت فروتنی و افتادگی برخورد می کرد اما هیچگاه به متنفذان و قدرتمندان طاغوتی روی خوش نشان نمی داد و حاضر نبود به خاطر تامین رضایت عده ای مصالح انقلاب و مردم را نادیده بگیرد او در مدت بیش از سه سال در مسئولیت، فرماندار لاهیجان و دادستانی دادگاههای انقلاب اسلامی استان انجام وظیفه نمود و در طول این مدت دیناری از حقوق ماهیانه اش چیزی مطالبه نکرد تا صرفاً کمکی به انقلاب اسلامی و مردم آن باشد . شهید بزرگوار با توجه به اندوخته های دینی و علمی و تجارب و تخصص و مسئولیت های اداری ، به مطالعه دقیق و نوشتن نیز انس و الفتی داشت و این علاقمندی باعث گردید تا کتابهای متعددی در زمینه های معارف اسلامی به رشته تحریر در آورد . کتابهای جلوه گاه درد ، هشدارهای امام علی علیه السلام به جامعه انقلابی ، آموزش زبان عربی و اوضاع سیاسی و مذهبی گیلان از نوشته های وی می باشد .
مسجد محمود آباد رودبارتان رشت سال 1360 اوج فعالیت گروهک منافقین و ترور امت حزب الله
سخنران مراسم: شهید ابوالحسن کریمی
مجری:حسن کربلایی
نشسته از چپ:شهید کریمی - حسن کربلایی
ابوالحسن کریمی دردشتی سرانجام در غروب روز سیزدهم فروردین سال 1365 در نزدیکی مسجد ( تکیه بر) لاهیجان مورد تهاجم مسلحانه شب پرستان منافقین کور دل قرار گرفت و با اصابت چند گلوله به ایشان و با حالت سجده ای خونین به ملاقات حق شتافت .
(( روحش شاد و یادش گرامی باد))
http://ya-lesarrat.blogfa.com/category/4
دانلود کتاب فریاد مظلوم 1- متن سخنرانی مهمی از شهیدابوالحسن کریمی سردار گیلان
میثم عبدالهی
بعد از شهادت شهید حاج ابوالحسن کریمی، سلسله کتاب های کوچکی با عنوان «فریاد مظلوم» از سخنرانی ها و نامه های ایشان منتشر شد. این سخنرانی ها ویژگی های مهمی داشت که صراحت و موقع شناسی از مهم ترین آنها بود. امروزه این سخنان به عنوان یکی از اسناد ارزشمند تاریخ انقلاب اسلامی گیلان شمرده می شود و به خاطر نایاب بودن آنها که حدود 30 سال از انتشار آنها می گذرد، بازنشر آنها کاملا ضروری است. اولین کتابچه فریاد مظلوم در قالب فایل پی دی اف به روی سایت رنگ ایمان منتشر می شود.
بعد از شهادت شهید مظلوم حاج ابوالحسن کریمی، سلسله کتاب های کوچکی با عنوان «فریاد مظلوم» از سخنرانی های و نامه های ایشان منتشر شد. این سخنرانی ها ویژگی های مهمی داشت که صراحت و موقع شناسی از مهم ترین آنها بود. امروزه این سخنان به عنوان یکی از اسناد ارزشمند تاریخ انقلاب اسلامی گیلان شمرده می شود و به خاطر نایاب بودن آنها که حدود 30 سال از انتشار آنها می گذرد، بازنشر آنها کاملا ضروری است.
با کسب اجازه از برادر شهید کریمی آقای محمدجواد کریمی که حقوق انتشار این کتابچه ها با ایشان است، اولین کتابچه فریاد مظلوم به صورت عکس از روی نسخه اصلی و در قالب فایل پی دی اف در اختیار علاقمندان به انقلاب اسلامی قرار می گیرد. تضمینی برای انتشار مجازی 4 «فریاد مظلوم» دیگر وجود ندارد و در صورتی که انتشار مجازی این کتابچه با استقبال مواجه شود، می توان امید داشت که سایر جلدها هم به زودی روی رنگ ایمان منتشر گردد. نظرات تان را درباره این جزوه و چند و چون انتشار مجازی اش برایمان بنویسید تا تجربه ای برای انتشار کتابهای احتمالی بعدی باشد.
اولین جزوه به سخنرانی شهید کریمی در سالگرد شهادت شهید بهشتی و 72 یارش در حزب جمهوری اسلامی در سال 63 مربوط می شود به همین خاطر در سالروز همین سخنرانی روی سایت رنگ ایمان منتشر می شود.
شهید کریمی در این سخنرانی به گوشه هایی از تاریخ انقلاب اسلامی گیلان اشاره هایی کرده است و قسمت هایی از تاریخ انقلاب اسلامی را بازگو کرده است هرچند بعد از گذشت حدود 30 سال از این سخنرانی، قسمت هایی از سخنرانی برای نسل سوم انقلاب نامفهوم است اما سرنخ های مهمی را به دستش می دهد تا به جاهای خوبی برسد. او به کسانی اشاره کرده است که بعضا امروز در مسئولیت های مهمی قرار دارند و راهشان کماکان بر همان رویه غلطشان ادامه دارد.
این جزوه در اردیبهشت 1365 توسط آقای حسن ایدرم از طلبه های لاهیجانی مقیم قم پیاده سازی و چاپ شد و تنها یک بار در قم با تیراژ 2000 نسخه منتشر و در گیلان توزیع شد و اکنون نایاب است.
این جزوه با این مشخصات منتشر شده است: فریاد مظلوم1- حدیثی از مظلومان تاریخ؛ سخنرانی در هفتم تیرماه 63، [به کوشش: حسن ایدرم،] سلسله انتشارات ستاد مردمی بزرگداشت شهادت مظلومانه سردار حزب الله حاج ابوالحسن کریمی، [اردیبهشت 1365،] 63 صفحه، اندازه 11.5 در 16.5 سانتیمتر، مقدمه 37 سطر در یک صفحه و باقی صفحات 12 سطر در هر صفحه، قیمت پشت جلد 70 ریال.
در ارائه این جزوه تغییری صورت داده نشد جز اینکه:
1- صفحه 7 و 8 که در نسخه اصلی، جابجا چاپ شده بود در نسخه پی دی اف اصلاح شد.
2- غلط های چاپی زیادی در این نسخه وجود داشت و ما برای حفظ اصالت سند، ناچار شدیم اصل نسخه را با تمام غلط هایش منتشر کنیم ولی برای رفع آن کاستی، آقای محمدجواد کریمی با قلم قرمز، غلط ها را اصلاح کرده و علائم ویرایشی و توضیحاتی جزئی را به متن اضافه کرد و برای مطالبی که نیاز به توضیحات بیشتری داشت، شماره های پاورقی ها را در خلال مطالب اضافه کرد و توضیحات را در صفحه ای جداگانه نوشت که به خط ایشان در پایان کتاب با عنوان پاورقی، ضمیمه شده است.
دانلود نسخه پی دی اف کتاب فریاد مظلوم 1 با حجم: 7.84 مگابایت
***سردار گیلان شهیدابوالحسن کریمی لاهیجانی
***نسیم معرفت**
شهید حاج ابوالسن کریمی با دلی مالامال و مملوّ از درد و رنج از میان ما رفت . او مظلومانه زیست ومظلومانه رفت. تمام تهمت ها ونسبت های ناروا را فقط به یاد مظلومیت علی ( علیه السلام) تحمل کرد وبه جان خرید. تفکر و اندیشه های ناب او وسخنان و فریاد های روشنگرانه و حق طلبانه اش همیشه سبب بصیرت و بیداری و رشد وسعادت وحیاتِ معنوی وفکری برای رهپویان راه حق و حقیقت خواهد بود. (سیداصغر سعادت میرقدیم)
***او مظلومانه زیست ومظلومانه رفت(سردارگیلان شهیدابوالحسن کریمی)
زیر بار مذاکرات ذلت بار نخواهیم رفت
هیهات مِنَّا الذِّلَّة
مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای با یادآوری سخنانشان در ابتدای سال 1393 فرموده بودند: (تصور برخی دولتمردان دولت قبلی(دولت نهم ودهم) و همچنین برخی دولتمردان دولت فعلی (دولت یازدهم) این است که اگر ما در قضیه هستهای با امریکا مذاکره کنیم، موضوع حل می شود. من هم به دلیل اصرار آنها بر مذاکره درخصوص موضوع هستهای، گفتم مخالفتی ندارم اما همان موقع هم تاکید کردم که خوشبین نیستم . )
عجیب است که از طرف جمهوری اسلامی ایران مدام شفاف سازی و حسن نیت ورفع موانع سر راه مذاکرات هسته ای انجام می گیرد ولی از طرف مقابل زیاده خواهی وتمرد ومانع تراشی وسوء ظن و ادعاهای جدید مطرح می شود . مذاکراتی که طرف مقابل اصل را بر پیچیده تر کردن مسئله کرده ودر حقیقت به دنبال حل شدن قضیه نیست
هیچگاه از یاد نبریم که غرب وآمریکا با اساس واصل نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند وبرای مهار ویا سقوط آن اهرم های زیادی داشته ودارند یکی از اهرم های آنها جهت مقابله با نظام اسلامی ایران حفظ ودفاع از موجودیت منحوس وپلید رژیم اشغالگر اسرائل است . تا این غده سرطانی وجود دارد ما با غرب وآمریکا مشکل خواهیم داشت
ملت انقلابی ایران هرگز مذاکراتی را که ثمره اش ذلت و پایمال شدن اصول وارزش های انقلابی ودینی اش باشد قبول نخواهد کرد ودربرابر آن ساکت نمی ماند. آیا تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی وتحریم ها ، مذاکره با سران جنایتکار اروپایی وآمریکایی (که ازحامیان جنایتکاران بخصوص رژیم پلید صهیونیستی هستند) است؟ !!! چراباید همه مسائل کشور به مذاکرات هسته ای پیوند زده شود؟!!!
مقام معظم رهبری در 16 اردیبهشت 1394 با اشاره به تهدیدهای مکرر مقامات رسمی آمریکا فرمودند: من موافق مذاکره زیر شبحِ تهدید نیستم
چند توصیه به متولیان مذاکرات هسته ای :
1- 1- آمریکا گاو وحشی است . به گاو وحشی اعتماد نکنید.
2- 2-کشور های مستکبرغربی و آمریکا خیر خواه جمهوری اسلامی ایران نیستند لذا خیری را نباید از آنها انتظار داشت.
3- 3- کشور های مستکبرغربی و آمریکا از دشمنان درجه اول نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می باشند ، روی این جهت از دشمنی وخباثت آنها نباید غفلت کرد.
4- 4- مذاکرات هسته ای با کشورهای 1+5 ( که عمق دشمنی وخباثت شان با اسلام ونظام اسلامی وملت مسلمان ایران دیرینه و احراز شده است) باید با اقتدار وعزت و هوشیاری همراه باشد وکوچکترین انفعال وکرنش ونرمش از طرف تیم مذاکره کننده سبب گستاخی وزیاده خواهی آنها وموجب تحقیر وآسیب به حیثیت ملی ونظام مقدس جمهوری اسلامی خواهد شد
5- 5-تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی ،اقتصاد مقاومتی است که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است لذا تنها راه برای جلوگیری از آسیب های تحریم های ناجوانمردانه عمل به مساله اقتصاد مقاومتی است.
6- 6-باتوجه به تهدیدات آمریکا در حین مذاکرات هسته ای که مکررا انجام می گیرد ونیز با توجه به اینکه کشور های مستکبر غربی تابع آمریکا می باشند شایسته است که تیم مذاکره کننده ما از حضور در مذاکرات هسته ای با 1+5 خود داری کرده و طی بیانیه ای جامع وقاطع وروشنگرانه دلایل عدم حضور در مذاکرات هسته ای را به اطلاع جهانیان برساند.
7- 7- جهت حفظ عزت ملی و نشان دادن اقتدار جمهوری اسلامی وحفظ دستاورد های هسته ای که با مجاهدت های خالصانه دانشمندان هسته ای بویژه شهدای هسته ای انجام گرفت ، تمام تأسیسات هسته ای ایران اسلامی در همه ابعاد و جوانب آن با قدرت وقوت بیشتری پیگیری گردد وکوچکترین خللی در هیچ بخشی از آن ایجاد نشود.
8- 8- ادامه مذاکرات در شرایط فعلی(که شبح تهدید برآن حاکم است و...) مساوی با تحقیر جمهوری اسلامی ایران خواهد بود لذا ملت باشرافت وعاشورایی ایران اسلامی هرگز زیر بار ظلم وتحقیر وذلت نخواهد رفت وبه کسی هم اجازه نخواهد داد که شرافت وعزت آنها را مخدوش نماید.
سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجانی
شنبه دوم خرداد 1394
روز جانباز
**طرح 3 فوریتی مجلس: توقف مذاکرات تا پایان تهدیدها
**آیا مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 عزتمندانه است؟!!!
9-
***نسیم معرفت***
زشت ترین خنده توسط یکی از نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی
تمسخر یک روحانی توسط نماینده مردم لاهیجان(ابوذر ندیمی)/ تصاویر
تمسخر .... توسط نماینده مردم لاهیجان(ابوذرندیمی)/ تصاویر
اما متاسفانه یکی از نمایندگان استان گیلان به نام ایرج ندیمی در اقدامی بسیار زشت تصاویر آقای بزرگواری را برداشته و با حالت مشمئز کننده ای آن را به دیگران نشان داده و موجبات تمسخر ایشان را فراهم می آورند و باید پرسید اگر نمایندگان مجلس که عصاره مردم هستند چنین رفتاری را در قبال یک نماینده دیگر و همکار و روحانی داشته اند چه انتظاری از افراد عامی جامعه می رود و بخصوص در جامعه اسلامی که تمسخر دیگران جزو گناهان کبیره به شمار می رود...........................................................
http://k-b.ir/59472
***نسیم معرفت***
http://www.598.ir/fa/news/157029/%D8%A8%D8%AF-%D8%A7%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%82%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%85%D8%B3%D8%AE%D8%B1-%DB%8C%DA%A9-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1
از سمت چپ ، نفر دوم حضرت آیت الله حاج شیخ قنبر مشفق لاهیجانی می باشد که از اوائل انقلاب تا سال 1386_87 سال های طولانی مدیریت حوزه علمیه لاهیجان را برعهده داشت و سال های طولانی با تدریس کتاب های درسی حوزوی از قبیل جامع المقدمات و کل کتاب مغنی اللبیب وسیوطی وحاشیه ملاعبدالله وکتاب مختصر المعانی از ملاّ سعد تفتازانی و دوجلد قدیمی کتاب لمعه وبخشی از رسائل ومکاسب و...، شاگردان زیادی پرورش داد که برخی از آنها اکنون در شهر های مختلف و مراکز علمی حوزوی ودانشگاهی می درخشند ومشغول خدمات علمی وفرهنگی و...می باشند. ایشان تنها کسی بود که درشهر لاهیجان در مسجد کوشالی به مناسبت های تبلیغی روی منبر قبل از پرداختن به سخنرانی از روی متن عربی کتاب تحریرالوسیله از امام خمینی ره برای مردم احکام می گفت ودر تبیین احکام شرعی واقعا مسلط بود. ایشان از وعاظ شهیر لاهیجان بوده و سخنرانی های دلنشین او که غالبا همراه با آیات وروایات بوده بسیار در دل ها ی مردم می نشست وتأثیرگذار بود. وچندین سال نیز امام جمعه موقت شهر لاهیجان بود. بنده سال ها از محضر علمی ایشان ( یعنی در کتب حوزوی آن زمان از قبیل جامع المقدمات و مغنی اللبیب وسیوطی وحاشیه ملاعبدالله وکتاب مختصر المعانی و دوجلد قدیمی کتاب لمعه وبخشی از رسائل ومکاسب) ونیز از منبر های عالمانه اش بهره بردم واز این جهت حق بزرگی بر اینجانب دارد. خداوند در دنیا وآخرت به حضرت ایشان، عزت وسعادت وسربلندی عنایت فرماید.
تذکر: اگر یکی از عزیزان بتواند مصاحبه ای جامع وکامل از این استاد بزرگوار به عمل آورد بسیار بسیار مایه خرسندی است
روز جمعه
15خرداد 1394
برابر با هفدهم شعبان المعظم 1435 هق
شهر مقدس قم
سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجانی
********************************************************************
*مصاحبه(نشست دوره ای اساتید )بااستادسیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی
*********************************************************
ازسمت چپ نفر اول حضرت آیت الله حاج شیخ قنبر مشفق لاهیجانی می باشد
ازسمت چپ نفر اول حضرت آیت الله حاج شیخ قنبر مشفق لاهیجانی می باشد
از سمت چپ ، نفر دوم حضرت آیت الله حاج شیخ قنبر مشفق لاهیجانی می باشد
از سمت چپ ، نفر دوم حضرت آیت الله حاج شیخ قنبر مشفق لاهیجانی می باشد
لاهیجان یکی از زیباترین و دلپذیرترین مناطق شمالی ایران است. مردم آن گیلک و زبان ساکنانش نیز گیلکی است. مردم این خطه در اواسط قرن سوم به دست «ناصرالحق اطروش » مسلمان و شیعه اثنی عشری شدند. لاهیجان مرکز حکومت «بیه پیش » بوده که از سفیدرود تا چالوس امتداد داشته است. سبقت تاریخی و فرهنگی آن، از دیلمان آغاز و به دارالحکومه لاهیجان زمان «سادات کیائیه » و پس از آن می انجامد. این خطه وسیع که از یک سو، مزایای کوه و جنگل و از سوی دیگر ویژگی های جلگه و نعمت های فراوان آن و دریای خزر را داراست، از لحاظ طبیعی و مادی، یکی از مصادیق، فرموده خداست:
وَضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً قَرْیَةً کَانَتْ آمِنَةً مُّطْمَئِنَّةً یَأْتِیهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِّن کُلِّ مَکَانٍ فَکَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللّهِ فَأَذَاقَهَا اللّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا کَانُواْ یَصْنَعُونَ
سوره نحل آیه 112
: منطقه آبادی که امن و آرام و مطمئن بوده و همواره روزیش به طور وافر از هر سو فرا می رسد.
لاهیجان از لحاظ معنوی و فرهنگی و سیاسی، شخصیت هایی را در دامن خود پرورانده وحرکتی را در جهان پدید آورده که برای همیشه، دنیای بشریت و اسلام و تشیع را وامدار خود ساخته است:
یوحنای دیلمی، یکی از حواریون حضرت عیسی(ع) و صاحب یکی از اناجیل اربعه مسیحیت از همین دیار است.
یحیی بن زیاد دیلمی معروف به «فراء»، امام کوفیان در علم نحو متوفی به سال 207 قمری نیز از فرزندان این آب و خاک است.
آل بویه یا دیالمه که از سال 325 تا447 ق در فارس و کرمان و عراق عجم و عراق عرب حکمروایی داشتند و فقیهانی همچون شیخ مفید و سید رضی و سید مرتضی و شیخ طوسی و سلار و غیر ایشان در کنف حمایت آنان، به نشر معارف و فرهنگ و فقه علوی پرداختند، از فرزندان این سرزمین علم پرورند.
صاحب بن عباد دیلمی (326 385 ق)، وزیر موید الدوله دیلمی که شیخ المحدثین «صدوق » کتاب «عیون اخبار الرضا» را به نام وی تالیف کرده و دیباچه آن رابه ذکر قصیده غرای او که در باره حضرت رضا(ع) سروده، مزین ساخته است، از فرزندان این خطه شیعه پرور است.
سلار دیلمی متوفی سال 463 ق، شاگرد شیخ مفید که مرجع تقلید جهان اسلام در قرن پنجم بوده است. از این دیار عالم پرور است.
هنگامی که علویان، که بوی عدالت علی(ع) را داشتند، به این سامان آمدند، مردم گیل و دیلم یک باره به آن ها پیوستند و با آغوش باز آن ها را پذیرفتند و کم کم خلافت عباسیان را، فرزندان بویه در اختیار گرفتند و عدالت و فرهنگ علوی را دراین دیار و در قلمرو خود گسترش دادند و تشیع را به عنوان مذهب رسمی خودپذیرفتند و شیخ طوسی ها، صدوق ها، مفیدها، سید رضی و سید مرتضی ها، سلارها و امثال آنان را در کنف حمایت خود قرار داده و آن همه افتخارها را در جهان اسلام پدیدآوردند.
تاریخچه حوزه علمیه لاهیجان
چنانکه اشاره شد لاهیجان در تمام اعصار گذشته مهدپرورش فقیهان عالی قدر، متکلمان بلندآوازه و دانشمندان نامدار بوده است وشخصیت های مهمی در همه رشته های علوم اسلامی همانند فقه، فلسفه، تفسیر، رجال،حدیث، هیئت و نجوم و...
از این شهر برخاسته اند به طوری که استاد علی دوانی، نویسنده معاصر، جلد هفتم کتاب مفاخر اسلام را به دانشمندان و شخصیت های معروف علمی و اسلامی لاهیجان اختصاص داده است. علاوه بر آن بیش از صد نفر از شخصیت های مشهوری که شرح حال آنان درمفاخر اسلام نیامده بود، در کتابی به نام پیشنیه تاریخی فرهنگی لاهیجان و بزرگان آن توسط حجه الاسلام محمد علی قربانی تدوین گردیده است.
تاریخ اولیه بنای حوزه علمیه لاهیجان به درستی روشن نیست که در چه زمانی بوده و بانیان آنها چه کسانی بوده اند. زیرا در طول قرون گذشته لاهیجان چندین بار براثر حوادث طبیعی همانند زلزله و آتش سوزی و طاعون و... به کلی از بین رفته است.
اما از وجود عالمان بسیار در لاهیجان می توان حدس زد که حوزه های علمیه پر رونقی پیوسته در این خطه دایره بوده و طلاب از اقصی نقاط منطقه همانند اشکورات وتنکابن برای تحصیل علوم اسلامی وارد این شهر می شده اند.
مدارس علوم دینی لاهیجان در طی دو قرن گذشته دارای پنج حوزه و مدرسه دینی بوده است که عبارتند از:
1- مدرسه جامع، جنب مسجد جامع;
2- مدرسه علمیه شعربافان یا کوهستانکی واقع در شعرباف محله;
3- مدرسه صادقیه جنب بقعه آقا میرشمس الدین بن موسی الکاظم(ع);
4-مدرسه سلیمانیه واقع در محله خمیر کلایه;
5- مدرسه اکبریه جنب مسجد اکبریه واقع در محله گابنه.
در حال حاضر جز دو مدرسه اولی از سایر مدارس اثری باقی نمانده است.
اما عالمانی که در این دو مدرسه تحصیل می کردند و بعدا از مراجع و بزرگان علمی و دینی گردیدند، بسیارند که به معرفی چند شخصیت نامدار بسنده می کنیم:
1- مرحوم آیه الله حاج میرزا حبیب الله املشی مشهور به میرزای رشتی (م 1312ق)، از شاگردان برجسته شیخ انصاری قدس سره و از مراجع تقلید که پس از مرحوم شیخ انصاری کرسی تدریس حوزه علمیه نجف به وی منتقل گردید.
گرچه ایشان از زعامت و مرجعیت اعراض کرد، ولی برخی او را بر معاصرانش ترجیح می دادند.
2- آیه الله سید عبدالکریم لاهیجی (م 1323 ق) که جامع معقول ومنقول بود.علامه حاج ملا علی کَنی وقتی که از موقعیت علمی و عملی وی اطلاع یافت، دخترش رابه عقد وی درآورد و او را به منصب تدریس در مدرسه مروی تهران گماشت. وی صاحب کرامات بسیاری بوده است که جریان آمدن حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه برسر قبر او مشهور است و علامه تهرانی مولف کتاب الذریعه یکی از شاگردان اوست.
3- آیه الله شیخ عبدالله لاهیجی (م 1330 ق) از شاگردان میرزای رشتی، معروف به حاج شیخ عبدالله مازندرانی. چون مُعَظّم لَه مدتی دربار فروش (بابل) مازندران درمحضر حاج اشرفی مازندرانی که از اوتاد زمانه بود، تحصیل نموده، به همین جهت به حاج شیخ عبدالله مازندرانی شهرت یافت. ایشان در سال های 1324-1329 یکی از سه چهره نامدار ایرانی مقیم عراق بود که انقلاب مشروطیت را به همراه آخوند خراسانی و حاج میرزا حسین خلیلی با صدور اعلامیه و فتواهای شرعی خود رهبری می کرد.
4-حکیم میرزا هاشم اشکوری (م 1232 ق) که از استادان بنام فلسفه و عرفان دراواخر سده سیزدهم در تهران بود و جمع زیادی از دانشمندان آن زمان از جمله میرزامهدی آشتیانی، آقا میرزا محمد علی شاه آبادی شاگردان وی بودند.
5- آیه الله حاج شیخ شعبان دیوشلی معروف به آیة الله گیلانی (م 1348 ق) که ازاعلام مراجع تقلید در عصر خود بود. وی معروف به فقاهت و زهد و صلاح بود و همین امر باعث شد که هزاران نفر در تقلید به وی مراجعه کنند.
6- مرحوم آیه الله حاج شیخ مهدی مهدوی لاهیجی (م 1413 ق)، که از شاگردان مبرز آقاضیاءالدین عراقی وآیة الله اصفهانی بود. او در دوران اختناق رضاخانی از نجف اشرف به لاهیجان آمده وبه کمک مردم خیر و مؤمن این دیار مدارس متروک جامع و شعربافان را بازسازی کرد.اکنون مسوولیت این دو مدرسه را جناب حجه الاسلام والمسلمین حاج شیخ قنبر مشفق به عهده دارند{ تقریبا از اول انقلاب تا حدود سال 1386_87 جناب حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای مشفق مدیریت حوزه علمیه لاهیجان را در سال های طولانی به عهده داشتند. وبعد از آن حدود یک سال واندی به عهده حجت السلام قربان تقوایی بود وبعد از آن مدیریت مدرسه علمیه لاهیجان در سال 1388 از طرف مرکزمدیریت حوزه علمیه قم به عهده حجت الاسلام محمدرضا نایب واگذار گردید.( مطالب اضافه شده توسط: سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجانی) } و به کمک امام جمعه لاهیجان توانستند صدها نفر از طلاب و فضلا را تربیت کنند که بیش تر آنان امروز در مشاغل مختلف جمعه و جماعات و منصب قضاء و غیره درنظام مقدس اسلامی خدمت می کنند. هم چنین حوزه علمیه لاهیجان در طول دفاع مقدس پنج شهید و چند جانباز تقدیم انقلاب و اسلام کرده است.
حوزه علمیه جامع
مدرسه علمیه جامع از مهم ترین مدارس علمی در لاهیجان بوده است.
دکتر منوچهر ستوده، تاسیس این مدرسه دینی را به سال 1331 ق می داند.
درزمان رضا خان که مبارزه جدی با مذهب و روحانیت به اوج رسیده بود و نیز مدارس دینی و مساجد و آثار معنویت و تمدن اسلامی به دنبال اهداف شوم استعمار تعطیل وتخریب شد و روحانیت منزوی شده و اقدام های ضد دینی علیه اسلام و قرآن و روحانیت گسترش یافت و برای محو کلی این آثار اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نمی شد، حوزه لاهیجان نیز همانند سایر مدارس علمی کشور دست خوش حوادث شوم رضا خانی شده و تعطیل ومتروک گردید.
پس از رفتن رضا خان و کاهش فشار علیه روحانیت، دوباره علما و روحانیان عالی قدر آستین همت بالا زده و برای احیا و زنده ساختن دین و آثار دینی مهیاگردیدند و دوباره مدارس یکی پس از دیگری باز شده و طلاب و روحانیان برای فراگیری علم و دانش جان تازه ای گرفتند. در لاهیجان نیز مرحوم آیه الله حاج شیخ مهدی مهدوی لاهیجانی (1312-1413 ق) مدرسه علمیه جامع را، که به صورت مخروبه و متروکه درآمده بود، به کمک و همیاری مردم متدین منطقه بازسازی کردند و طلاب با برنامه منظمی شروع به تحصیل نمودند.
مدرسه علمیه جامع دارای 21 حجره است. پس از ارتحال آیه الله مهدوی، آیه الله قربانی، امام جمعه محترم کنونی لاهیجان { درزمان نگارش این متن حضرت آیت الله قربانی امام جمعه لاهیجان بود و اکنون سال هاست که ایشان نماینده ولی فقیه در استان گیلان است و مدرس علمیه امیرالمؤمنین ع را در رشت تأسیس نمودند که از جهاتی در کشور بی نظیر است. ( اضافه شده توسط: سیداصغرسعادت میرقدیم) }، مدرسه علمیه جامع را به سبک جدید و باامکانات زیر بازسازی کردند:
1- تاسیس کتابخانه مدرسه: در این باره مُعَظّم لَه می فرماید: در حوزه علمیه لاهیجان، کتابخانه ای برای طلاب وجود نداشت و اتاقی را برای انباشتن کتاب ها قرارداده بودند که به علت فضای نامناسب آن و عدم نورکافی و رطوبت شدید، کتاب های آن از بین رفته بود. ما کتابخانه ای را به طرز امروزی برای طلاب مدرسه احداث کردیم والان بیش از چهار هزار کتاب در مخزن آن وجود دارد که بعضی از آن کتاب ها در نوع خود بسیار نفیس و ارزشمند است و در کنار آن یک قرائت خانه بزرگ و زیبا برای طلاب جهت مطالعه احداث کردیم.
2- جداسازی و تفکیک مدرسه و حیاط مسجد جامع، موقعیت مدرسه علمیه جامع طوری است که در پشت مسجد جامع قرار گرفته است و در حقیقت حیاط مدرسه و مسجد یکی محسوب می شد و عبور و مرور افراد متفرقه خصوصا در مواقع برگزاری مراسم مذهبی،برای طلاب باعث سلب آرامش می گردید بدین جهت حیاط مدرسه و مسجد از همدیگر تفکیک گردید.
3- مدرسه فاقد حمام و لوله کشی گاز بود. حمام بهداشتی مجهزی با آب گرم کن های گازی احداث شده و نیز تاسیسات لوله کشی گاز ایجاد شده به طوری که هر حجره ای به یک بخاری گازی مجهز است و اکنون (این مطلب مربوط به زمان نگارش این متن است)شاید حوزه علمیه لاهیجان از لحاظ امکانات رفاهی در سطح حوزه های استان گیلان بی نظیر باشد و طلاب با فراغت بال و آرامش خاطر مشغول تحصیل هستند.
مدرسه علمیه شعربافان
این مدرسه نیز دارای قدمت طولانی است و سابقه 150 ساله دارد به طوری که حضرت آیه الله قربانی می فرماید:
در کتابخانه شخصی من کتابی خطی وجود دارد که نویسنده آن آیه الله آقا سید مهدی کیسمی است. ایشان در ابتدای کتاب در باره ایام ورود پدرش آیه الله سید احمدکیسمی به حوزه علمیه شعربافان می نویسد: «هنگامی که پدرم آیه الله آقا سید احمدکیسمی که قبرش در لاهیجان زیارتگاه مردم است وارد مدرسه علمیه شعربافان گردید، جمعی از افاضل متقی در آن مدرسه مشغول تحصیل بودند که از آن جمله مرحوم آقا میرزا حبیب الله املشی (میرزای رشتی) که بعدا جزو مراجع تقلید عالم تشیع گردید، بوده است » و این نشان می دهد که مرحوم میرزای رشتی در اوان نوجوانی خویش بوده که در لاهیجان مشغول تحصیل و از فضلای نامی مدرسه بوده است. مدرسه شعربافان نیز بر اثر خیابان کشی عملا از بین رفته بود و قسمت باقی مانده آن نیز جزوساختمان اداری درآمده بود که با همت امام جمعه محترم و کمک مومنان شهر، این مدرسه در سال 1368 احیاء گردید و بخشی نیز به ساختمان اضافه شد.اکنون ساختمان حوزه علمیه با تجهیزات کامل از قبیل آب، برق، گاز، تلفن و کتابخانه و حمام وسایر امکانات رفاهی با چهارده حجره مجهز در اختیار طلاب محترم است. مجموع طلاب محترمی که در دو مدرسه جامع و شعربافان مشغول تحصیل هستند، 51 نفر هستند و جمعا شش نفر استاد تدریس می کنند.
برنامه های تحصیلی حوزه علمیه لاهیجان و مشکلات آن
حضرت حجه الاسلام والمسلمین مشفق به پیشنهاد آیه الله مهدوی جهت تدریس مقدمات و سطح به لاهیجان اعزام گردیده وتاکنون در طول سالیان متمادی طلاب و فضلای گرانقدری را تربیت کرده است. ایشان باهمکاری امام جمعه محترم، برای رفع مشکلات درسی طلاب ارجمند کوشا هستند. چنانکه گفته شد حوزه علمیه لاهیجان در مجموع شش نفر استاد دارد که همگی، مقدمات و سطح را تدریس می کنند. طلاب در حوزه علمیه لاهیجان بعد از اتمام رسائل و مکاسب برای ادامه تحصیل به قم یا سایر شهرهای بزرگ مهاجرت می کنند. هم چنین در کناربرنامه های تحصیلی، برنامه های جنبی همانند درس اخلاق، قرائت و تجوید قرآن، درس عقاید نیز وجود دارد و نیز مردم و تمام مساجد و ادارات لاهیجان و حومه از حضورمعنوی طلاب مدرسه از قبیل اقامه نماز جماعت، سخنرانی، کلاس های آموزشی و...بهره مند هستند.
آیه الله زین العابدین قربانی در باره مشکلات حوزه لاهیجان می گویند: «حوزه علمیه لاهیجان با دارا بودن همه محاسن مادی و معنوی کمبودهایی نیز دارد که عبارتند از:
1- کمبود استاد متخصص خصوصا در دروس جنبی;
2- دومین مشکل طلاب مدرسه شهریه است. در لاهیجان تنها بعضی از مراجع عظام شهریه پرداخت می کنند و وضع اقتصادی طلاب با توجه به تورم موجود و پرداخت اجاره مسکن و... نامطلوب است. از سایر آیات بزرگوار خواهشمندیم که به طلاب شهرستانی هم اِلتفاتی بفرمایند;
3- از عمده ترین مشکلات طلاب این حوزه نداشتن بیمه درمانی است که از مسوولان محترم بیمه طلاب،خواستار بیمه کردن طلاب محترم این حوزه هستیم;
4- نبودن کتاب های درسی طلاب خصوصاکتاب های دروس جنبی.
مجله:پیام حوزه-تابستان 1376، شماره 14
لاهیجان یکی از زیباترین و دلپذیرترین مناطق شمالی ایران است. مردم آن گیلک و زبان ساکنانش نیز گیلکی است. مردم این خطه در اواسط قرن سوم به دست «ناصرالحق اطروش » مسلمان و شیعه اثنی عشری شدند. لاهیجان مرکز حکومت «بیه پیش » بوده که از سفیدرود تا چالوس امتداد داشته است. سبقت تاریخی و فرهنگی آن، از دیلمان آغاز و به دارالحکومه لاهیجان زمان «سادات کیائیه » و پس از آن می انجامد. این خطه وسیع که از یک سو، مزایای کوه و جنگل و از سوی دیگر ویژگی های جلگه و نعمت های فراوان آن و دریای خزر را داراست، از لحاظ طبیعی و مادی، یکی از مصادیق، فرموده خداست:
وَضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً قَرْیَةً کَانَتْ آمِنَةً مُّطْمَئِنَّةً یَأْتِیهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِّن کُلِّ مَکَانٍ فَکَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللّهِ فَأَذَاقَهَا اللّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا کَانُواْ یَصْنَعُونَ
سوره نحل آیه 112
: منطقه آبادی که امن و آرام و مطمئن بوده و همواره روزیش به طور وافر از هر سو فرا می رسد.
لاهیجان از لحاظ معنوی و فرهنگی و سیاسی، شخصیت هایی را در دامن خود پرورانده وحرکتی را در جهان پدید آورده که برای همیشه، دنیای بشریت و اسلام و تشیع را وامدار خود ساخته است:
یوحنای دیلمی، یکی از حواریون حضرت عیسی(ع) و صاحب یکی از اناجیل اربعه مسیحیت از همین دیار است.
یحیی بن زیاد دیلمی معروف به «فراء»، امام کوفیان در علم نحو متوفی به سال 207 قمری نیز از فرزندان این آب و خاک است.
آل بویه یا دیالمه که از سال 325 تا447 ق در فارس و کرمان و عراق عجم و عراق عرب حکمروایی داشتند و فقیهانی همچون شیخ مفید و سید رضی و سید مرتضی و شیخ طوسی و سلار و غیر ایشان در کنف حمایت آنان، به نشر معارف و فرهنگ و فقه علوی پرداختند، از فرزندان این سرزمین علم پرورند.
صاحب بن عباد دیلمی (326 385 ق)، وزیر موید الدوله دیلمی که شیخ المحدثین «صدوق » کتاب «عیون اخبار الرضا» را به نام وی تالیف کرده و دیباچه آن رابه ذکر قصیده غرای او که در باره حضرت رضا(ع) سروده، مزین ساخته است، از فرزندان این خطه شیعه پرور است.
سلار دیلمی متوفی سال 463 ق، شاگرد شیخ مفید که مرجع تقلید جهان اسلام در قرن پنجم بوده است. از این دیار عالم پرور است.
هنگامی که علویان، که بوی عدالت علی(ع) را داشتند، به این سامان آمدند، مردم گیل و دیلم یک باره به آن ها پیوستند و با آغوش باز آن ها را پذیرفتند و کم کم خلافت عباسیان را، فرزندان بویه در اختیار گرفتند و عدالت و فرهنگ علوی را دراین دیار و در قلمرو خود گسترش دادند و تشیع را به عنوان مذهب رسمی خودپذیرفتند و شیخ طوسی ها، صدوق ها، مفیدها، سید رضی و سید مرتضی ها، سلارها و امثال آنان را در کنف حمایت خود قرار داده و آن همه افتخارها را در جهان اسلام پدیدآوردند.
تاریخچه حوزه علمیه لاهیجان
چنانکه اشاره شد لاهیجان در تمام اعصار گذشته مهدپرورش فقیهان عالی قدر، متکلمان بلندآوازه و دانشمندان نامدار بوده است وشخصیت های مهمی در همه رشته های علوم اسلامی همانند فقه، فلسفه، تفسیر، رجال،حدیث، هیئت و نجوم و...
از این شهر برخاسته اند به طوری که استاد علی دوانی، نویسنده معاصر، جلد هفتم کتاب مفاخر اسلام را به دانشمندان و شخصیت های معروف علمی و اسلامی لاهیجان اختصاص داده است. علاوه بر آن بیش از صد نفر از شخصیت های مشهوری که شرح حال آنان درمفاخر اسلام نیامده بود، در کتابی به نام پیشنیه تاریخی فرهنگی لاهیجان و بزرگان آن توسط حجه الاسلام محمد علی قربانی تدوین گردیده است.
تاریخ اولیه بنای حوزه علمیه لاهیجان به درستی روشن نیست که در چه زمانی بوده و بانیان آنها چه کسانی بوده اند. زیرا در طول قرون گذشته لاهیجان چندین بار براثر حوادث طبیعی همانند زلزله و آتش سوزی و طاعون و... به کلی از بین رفته است.
اما از وجود عالمان بسیار در لاهیجان می توان حدس زد که حوزه های علمیه پر رونقی پیوسته در این خطه دایره بوده و طلاب از اقصی نقاط منطقه همانند اشکورات وتنکابن برای تحصیل علوم اسلامی وارد این شهر می شده اند.
مدارس علوم دینی لاهیجان در طی دو قرن گذشته دارای پنج حوزه و مدرسه دینی بوده است که عبارتند از:
1- مدرسه جامع، جنب مسجد جامع;
2- مدرسه علمیه شعربافان یا کوهستانکی واقع در شعرباف محله;
3- مدرسه صادقیه جنب بقعه آقا میرشمس الدین بن موسی الکاظم(ع);
4-مدرسه سلیمانیه واقع در محله خمیر کلایه;
5- مدرسه اکبریه جنب مسجد اکبریه واقع در محله گابنه.
در حال حاضر جز دو مدرسه اولی از سایر مدارس اثری باقی نمانده است.
اما عالمانی که در این دو مدرسه تحصیل می کردند و بعدا از مراجع و بزرگان علمی و دینی گردیدند، بسیارند که به معرفی چند شخصیت نامدار بسنده می کنیم:
1- مرحوم آیه الله حاج میرزا حبیب الله املشی مشهور به میرزای رشتی (م 1312ق)، از شاگردان برجسته شیخ انصاری قدس سره و از مراجع تقلید که پس از مرحوم شیخ انصاری کرسی تدریس حوزه علمیه نجف به وی منتقل گردید.
گرچه ایشان از زعامت و مرجعیت اعراض کرد، ولی برخی او را بر معاصرانش ترجیح می دادند.
2- آیه الله سید عبدالکریم لاهیجی (م 1323 ق) که جامع معقول ومنقول بود.علامه حاج ملا علی کَنی وقتی که از موقعیت علمی و عملی وی اطلاع یافت، دخترش رابه عقد وی درآورد و او را به منصب تدریس در مدرسه مروی تهران گماشت. وی صاحب کرامات بسیاری بوده است که جریان آمدن حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه برسر قبر او مشهور است و علامه تهرانی مولف کتاب الذریعه یکی از شاگردان اوست.
3- آیه الله شیخ عبدالله لاهیجی (م 1330 ق) از شاگردان میرزای رشتی، معروف به حاج شیخ عبدالله مازندرانی. چون مُعَظّم لَه مدتی دربار فروش (بابل) مازندران درمحضر حاج اشرفی مازندرانی که از اوتاد زمانه بود، تحصیل نموده، به همین جهت به حاج شیخ عبدالله مازندرانی شهرت یافت. ایشان در سال های 1324-1329 یکی از سه چهره نامدار ایرانی مقیم عراق بود که انقلاب مشروطیت را به همراه آخوند خراسانی و حاج میرزا حسین خلیلی با صدور اعلامیه و فتواهای شرعی خود رهبری می کرد.
4-حکیم میرزا هاشم اشکوری (م 1232 ق) که از استادان بنام فلسفه و عرفان دراواخر سده سیزدهم در تهران بود و جمع زیادی از دانشمندان آن زمان از جمله میرزامهدی آشتیانی، آقا میرزا محمد علی شاه آبادی شاگردان وی بودند.
5- آیه الله حاج شیخ شعبان دیوشلی معروف به آیة الله گیلانی (م 1348 ق) که ازاعلام مراجع تقلید در عصر خود بود. وی معروف به فقاهت و زهد و صلاح بود و همین امر باعث شد که هزاران نفر در تقلید به وی مراجعه کنند.
6- مرحوم آیه الله حاج شیخ مهدی مهدوی لاهیجی (م 1413 ق)، که از شاگردان مبرز آقاضیاءالدین عراقی وآیة الله اصفهانی بود. او در دوران اختناق رضاخانی از نجف اشرف به لاهیجان آمده وبه کمک مردم خیر و مؤمن این دیار مدارس متروک جامع و شعربافان را بازسازی کرد.اکنون مسوولیت این دو مدرسه را جناب حجه الاسلام والمسلمین حاج شیخ قنبر مشفق به عهده دارند{ تقریبا از اول انقلاب تا حدود سال 1386_87 جناب حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای مشفق مدیریت حوزه علمیه لاهیجان را در سال های طولانی به عهده داشتند. وبعد از آن حدود یک سال واندی به عهده حجت السلام قربان تقوایی بود وبعد از آن مدیریت مدرسه علمیه لاهیجان در سال 1388 از طرف مرکزمدیریت حوزه علمیه قم به عهده حجت الاسلام محمدرضا نایب واگذار گردید.( مطالب اضافه شده توسط: سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجانی) } و به کمک امام جمعه لاهیجان توانستند صدها نفر از طلاب و فضلا را تربیت کنند که بیش تر آنان امروز در مشاغل مختلف جمعه و جماعات و منصب قضاء و غیره درنظام مقدس اسلامی خدمت می کنند. هم چنین حوزه علمیه لاهیجان در طول دفاع مقدس پنج شهید و چند جانباز تقدیم انقلاب و اسلام کرده است.
حوزه علمیه جامع
مدرسه علمیه جامع از مهم ترین مدارس علمی در لاهیجان بوده است.
دکتر منوچهر ستوده، تاسیس این مدرسه دینی را به سال 1331 ق می داند.
درزمان رضا خان که مبارزه جدی با مذهب و روحانیت به اوج رسیده بود و نیز مدارس دینی و مساجد و آثار معنویت و تمدن اسلامی به دنبال اهداف شوم استعمار تعطیل وتخریب شد و روحانیت منزوی شده و اقدام های ضد دینی علیه اسلام و قرآن و روحانیت گسترش یافت و برای محو کلی این آثار اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نمی شد، حوزه لاهیجان نیز همانند سایر مدارس علمی کشور دست خوش حوادث شوم رضا خانی شده و تعطیل ومتروک گردید.
پس از رفتن رضا خان و کاهش فشار علیه روحانیت، دوباره علما و روحانیان عالی قدر آستین همت بالا زده و برای احیا و زنده ساختن دین و آثار دینی مهیاگردیدند و دوباره مدارس یکی پس از دیگری باز شده و طلاب و روحانیان برای فراگیری علم و دانش جان تازه ای گرفتند. در لاهیجان نیز مرحوم آیه الله حاج شیخ مهدی مهدوی لاهیجانی (1312-1413 ق) مدرسه علمیه جامع را، که به صورت مخروبه و متروکه درآمده بود، به کمک و همیاری مردم متدین منطقه بازسازی کردند و طلاب با برنامه منظمی شروع به تحصیل نمودند.
مدرسه علمیه جامع دارای 21 حجره است. پس از ارتحال آیه الله مهدوی، آیه الله قربانی، امام جمعه محترم کنونی لاهیجان { درزمان نگارش این متن حضرت آیت الله قربانی امام جمعه لاهیجان بود و اکنون سال هاست که ایشان نماینده ولی فقیه در استان گیلان است و مدرس علمیه امیرالمؤمنین ع را در رشت تأسیس نمودند که از جهاتی در کشور بی نظیر است. ( اضافه شده توسط: سیداصغرسعادت میرقدیم) }، مدرسه علمیه جامع را به سبک جدید و باامکانات زیر بازسازی کردند:
1- تاسیس کتابخانه مدرسه: در این باره مُعَظّم لَه می فرماید: در حوزه علمیه لاهیجان، کتابخانه ای برای طلاب وجود نداشت و اتاقی را برای انباشتن کتاب ها قرارداده بودند که به علت فضای نامناسب آن و عدم نورکافی و رطوبت شدید، کتاب های آن از بین رفته بود. ما کتابخانه ای را به طرز امروزی برای طلاب مدرسه احداث کردیم والان بیش از چهار هزار کتاب در مخزن آن وجود دارد که بعضی از آن کتاب ها در نوع خود بسیار نفیس و ارزشمند است و در کنار آن یک قرائت خانه بزرگ و زیبا برای طلاب جهت مطالعه احداث کردیم.
2- جداسازی و تفکیک مدرسه و حیاط مسجد جامع، موقعیت مدرسه علمیه جامع طوری است که در پشت مسجد جامع قرار گرفته است و در حقیقت حیاط مدرسه و مسجد یکی محسوب می شد و عبور و مرور افراد متفرقه خصوصا در مواقع برگزاری مراسم مذهبی،برای طلاب باعث سلب آرامش می گردید بدین جهت حیاط مدرسه و مسجد از همدیگر تفکیک گردید.
3- مدرسه فاقد حمام و لوله کشی گاز بود. حمام بهداشتی مجهزی با آب گرم کن های گازی احداث شده و نیز تاسیسات لوله کشی گاز ایجاد شده به طوری که هر حجره ای به یک بخاری گازی مجهز است و اکنون (این مطلب مربوط به زمان نگارش این متن است)شاید حوزه علمیه لاهیجان از لحاظ امکانات رفاهی در سطح حوزه های استان گیلان بی نظیر باشد و طلاب با فراغت بال و آرامش خاطر مشغول تحصیل هستند.
مدرسه علمیه شعربافان
این مدرسه نیز دارای قدمت طولانی است و سابقه 150 ساله دارد به طوری که حضرت آیه الله قربانی می فرماید:
در کتابخانه شخصی من کتابی خطی وجود دارد که نویسنده آن آیه الله آقا سید مهدی کیسمی است. ایشان در ابتدای کتاب در باره ایام ورود پدرش آیه الله سید احمدکیسمی به حوزه علمیه شعربافان می نویسد: «هنگامی که پدرم آیه الله آقا سید احمدکیسمی که قبرش در لاهیجان زیارتگاه مردم است وارد مدرسه علمیه شعربافان گردید، جمعی از افاضل متقی در آن مدرسه مشغول تحصیل بودند که از آن جمله مرحوم آقا میرزا حبیب الله املشی (میرزای رشتی) که بعدا جزو مراجع تقلید عالم تشیع گردید، بوده است » و این نشان می دهد که مرحوم میرزای رشتی در اوان نوجوانی خویش بوده که در لاهیجان مشغول تحصیل و از فضلای نامی مدرسه بوده است. مدرسه شعربافان نیز بر اثر خیابان کشی عملا از بین رفته بود و قسمت باقی مانده آن نیز جزوساختمان اداری درآمده بود که با همت امام جمعه محترم و کمک مومنان شهر، این مدرسه در سال 1368 احیاء گردید و بخشی نیز به ساختمان اضافه شد.اکنون ساختمان حوزه علمیه با تجهیزات کامل از قبیل آب، برق، گاز، تلفن و کتابخانه و حمام وسایر امکانات رفاهی با چهارده حجره مجهز در اختیار طلاب محترم است. مجموع طلاب محترمی که در دو مدرسه جامع و شعربافان مشغول تحصیل هستند، 51 نفر هستند و جمعا شش نفر استاد تدریس می کنند.
برنامه های تحصیلی حوزه علمیه لاهیجان و مشکلات آن
حضرت حجه الاسلام والمسلمین مشفق به پیشنهاد آیه الله مهدوی جهت تدریس مقدمات و سطح به لاهیجان اعزام گردیده وتاکنون در طول سالیان متمادی طلاب و فضلای گرانقدری را تربیت کرده است. ایشان باهمکاری امام جمعه محترم، برای رفع مشکلات درسی طلاب ارجمند کوشا هستند. چنانکه گفته شد حوزه علمیه لاهیجان در مجموع شش نفر استاد دارد که همگی، مقدمات و سطح را تدریس می کنند. طلاب در حوزه علمیه لاهیجان بعد از اتمام رسائل و مکاسب برای ادامه تحصیل به قم یا سایر شهرهای بزرگ مهاجرت می کنند. هم چنین در کناربرنامه های تحصیلی، برنامه های جنبی همانند درس اخلاق، قرائت و تجوید قرآن، درس عقاید نیز وجود دارد و نیز مردم و تمام مساجد و ادارات لاهیجان و حومه از حضورمعنوی طلاب مدرسه از قبیل اقامه نماز جماعت، سخنرانی، کلاس های آموزشی و...بهره مند هستند.
آیه الله زین العابدین قربانی در باره مشکلات حوزه لاهیجان می گویند: «حوزه علمیه لاهیجان با دارا بودن همه محاسن مادی و معنوی کمبودهایی نیز دارد که عبارتند از:
1- کمبود استاد متخصص خصوصا در دروس جنبی;
2- دومین مشکل طلاب مدرسه شهریه است. در لاهیجان تنها بعضی از مراجع عظام شهریه پرداخت می کنند و وضع اقتصادی طلاب با توجه به تورم موجود و پرداخت اجاره مسکن و... نامطلوب است. از سایر آیات بزرگوار خواهشمندیم که به طلاب شهرستانی هم اِلتفاتی بفرمایند;
3- از عمده ترین مشکلات طلاب این حوزه نداشتن بیمه درمانی است که از مسوولان محترم بیمه طلاب،خواستار بیمه کردن طلاب محترم این حوزه هستیم;
4- نبودن کتاب های درسی طلاب خصوصاکتاب های دروس جنبی.
مجله:پیام حوزه-تابستان 1376، شماره 14
*برخی اضافات در نوشتار فوق که داخل آکولاد است توسط حجت الاسلام سیداصغرسعادت میرقدیم انجام گرفته است
تذکر: متاسفانه تا این تاریخ یعنی 15 خرداد 1394 در صفحات اینترنتی ، عکس وتصویری از مدرسه یا حوزه علمیه شهر لاهیجان بدست نیاوردم .
**حوزه علمیه لاهیجان | لاهیجان**
***نسیم معرفت***
تصویر از سمت چپ به راست:حجت الاسلام سیداصغر سعادت میرقدیم_ حجت الاسلام سیدرحمت الله کیایی_.....
سخنران: حجت الاسلام محمد تقی صرفی پور امام جمعه سابق شهر لاهیجان
نشست صمیمی با طلاب وفضلاء لاهیجانی مقیم قم 1392
به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان ، در این نشست که حجج اسلام صرفی پور، امام جمعه و نائبی، رئیس حوزه علمیه لاهیجان نیز حضور داشتند ، حجت الاسلام سید رحمت کیائی در جمع طلاب لاهیجانی مقیم قم اظهار داشت : امروز جامعه ما از هر سو مورد تهاجم نرم از قبیل ماهواره و اینترنت و همچنین ابتذال و اعتیاد و نحله های انحرافی قرار گرفته و حضور شما علماء و روحانیون در منطقه لاهیجان ضروری و لازم است .
وی اضافه کرد : سازمان تبلیغات اسلامی نیز با فراهم کردن امکاناتی از قبیل خانه عالم و روحانی مستقر می تواند مقدمات حضور شما عزیزان را در آن منطقه فراهم کند.
در ادامه حجت الاسلام صرفی پور، امام جمعه لاهیجان نیز به معرفی روحانیون و علمای شهرستان پرداخت و بعضی از برنامه های خود را در شهرستان بیان کرد و اذعان داشت: امروز با ترویج فرهنگ اسلام به خصوص فرهنگ تشیع و تبلیغ صحیح آن می توان جلوی بسیاری از هجمعه فرهنگی دشمن را گرفت .
سپس حجت الاسلام میرزایی ، نماینده طلاب شهرستان های لاهیجان ، سیاهکل ، آستانه اشرفیه و کیاشهر نیز گزارشی از وضعیت جلسه ماهیانه طلاب و همچنین صندوق قرض الحسنه طلاب لاهیجان را ارائه داد.
***نسیم معرفت***
http://old.ido.ir/n.aspx?n=13920227483
.: Weblog Themes By Pichak :.
01:51 - 1394/03/16
باسلام وادب به مدیر محترم سایت در سیاهکل وهمکاران ارجمندش.
به محضر شریف حضرتعالی عرض می شود اگر ممکن است درباره شخصیت علمی ومعنوی حضرت آیت الله قنبر مشفق لاهیجانی که سال های طولانی خدمات ارزنده علمی ومعنوی فراوان در لاهیجان وحومه داشته مصاحبه ای با حضرت ایشان به عمل آوریدتا مورد استفاده همگانی قرارگیرد. .خداوند پاداش جزیل وخیر وبرکت در دنیا وآخرت به شما عطا فرماید.
بنده به همین مناسبت مختصری درباره حضرت آیت الله قنبرمشفق لاهیجانی تقدیم می دارم:
حضرت آیت الله حاج شیخ قنبر مشفق لاهیجانی یکی از شخصیت های علمی ومعنوی در شهر لاهیجان می باشد که از اوائل انقلاب تا سال 1386_87 سال های طولانی مدیریت حوزه علمیه لاهیجان را برعهده داشت و سال های طولانی با تدریس کتاب های درسی حوزوی از قبیل جامع المقدمات و کل کتاب مغنی اللبیب وسیوطی وحاشیه ملاعبدالله وکتاب مختصر المعانی از ملاّ سعد تفتازانی و دوجلد قدیمی کتاب لمعه وبخشی از رسائل ومکاسب و…، شاگردان زیادی پرورش داد که برخی از آنها اکنون در شهر های مختلف و مراکز علمی حوزوی ودانشگاهی می درخشند ومشغول خدمات علمی وفرهنگی و…می باشند. ایشان تنها کسی بود که درشهر لاهیجان در مسجد کوشالی به مناسبت های تبلیغی روی منبر قبل از پرداختن به سخنرانی از روی متن عربی کتاب تحریرالوسیله از امام خمینی ره برای مردم احکام می گفت ودر تبیین احکام شرعی واقعا مسلط بود. ایشان از وعاظ شهیر لاهیجان بوده و سخنرانی های دلنشین او که غالبا همراه با آیات وروایات بوده بسیار در دل ها ی مردم می نشست وتأثیرگذار بود. وچندین سال نیز امام جمعه موقت شهر لاهیجان بود. بنده سال ها از محضر علمی ایشان ( یعنی در کتب حوزوی آن زمان از قبیل جامع المقدمات و مغنی اللبیب وسیوطی وحاشیه ملاعبدالله وکتاب مختصر المعانی و دوجلد قدیمی کتاب لمعه وبخشی از رسائل ومکاسب) ونیز از منبر های عالمانه اش بهره بردم واز این جهت حق بزرگی بر اینجانب دارد. خداوند در دنیا وآخرت به حضرت ایشان، عزت وسعادت وسربلندی عنایت فرماید.
تذکر: اگر یکی از عزیزان بتواند مصاحبه ای جامع وکامل از این استاد بزرگوار به عمل آورد بسیار بسیار مایه خرسندی است
روز جمعه
15خرداد 1394
برابر با هفدهم شعبان المعظم 1435 هق
شهر مقدس قم
سیداصغر سعادت میرقدیم لاهیجانی
***نسیم معرفت***
http://nasimemarefat.parsiblog.com/