سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ghorbani (4)

امام جمعه و جمعی از روحانیون شهرستان سیاهکل به دیدار آیت الله زین العابدین قربانی نماینده ولی فقیه در استان گیلان رفتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از درسیاهکل، امام جمعه و جمعی از روحانیون شهرستان سیاهکل به دیدار آیت الله زین العابدین قربانی نماینده ولی فقیه در استان گیلان رفتند.

نماینده ولی فقیه درگیلان در این دیدار با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر حضور فعالروحانیان در مناطق مختلف و کمک به حل مشکلات مردم اظهار داشت: امامان جمعه و ائمه جماعات باید برای رفع این مشکلات به مسئولان بیشتر کمک کنند.

آیت الله قربانی بیان اینکه ائمه جمعه و جماعات باید با شناسایی مشکلات و موانع توسعه در مناطق مختلف دست مسئولان را برای حل این مشکلات بگیرند، گفت: روحانیان به عنوان نمایندگان ولی فقیه در نقاط مختلف باید برای اجرای منویات ایشان بیش از پیش تلاش کنند.

وی با بیان اینکه طلاب و روحانیان مروجان دین و پیام آوران فرهنگ تشیع در شهرها و روستاها هستند، تصریح کرد: ائمه جماعات باید با مطالعه و تحقیق بیشتر در رفع شبهات دینی مدم به ویژه جوانان کوشاتر باشند.

در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا شکسته دل امام جمعه سیاهکل با ارائه گزارشی از مشکلات این شهرستان، خواستار اعزام روحانیان مبلغ به مناطق محروم، تعمیر و بازسازی مساجد و ساخت خانه های عالم در روستاهای شهرستان سیاهکل شد.

حجت الاسلام و المسلمین کیایی رئیس اداره تبلیغات اسلامی سیاهکل نیز از فعالیت های این اداره پس از شروع به کار درسیاهکل گزارشی ارائه کرد.

 

***نسیم معرفت***

http://www.dana.ir/News/315258.html




تاریخ : جمعه 94/3/15 | 7:24 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
تاریخ : جمعه 94/3/15 | 7:2 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

مسئولان مساجد از اختلاف پرهیزکنند

رئیس-اوقاف-لاهیجان

رئیس اداره اوقاف لاهیجان گفت: زیاد کردن صدای بلندگوهای مسجد حق الناس است و گناهش بر گردن هیئت امنا است.

به گزارش «لاهیجان» ، حجت الاسلام حسین یوسف زاده رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان لاهیجان در گفتگو با خبرنگار ما ، با بیان اینکه هیئت امنای مسجد به معنای امین مسجد هستند افزود : رفتار و کردار هیئت امناء باید برمبنای قرآن و شرع باشد و نسبت به مسائل شرعی آگاهی کامل داشته باشند.

وی با بیان اینکه مردم را باید مورد احترام قرار داد واعتنا گذاشت افزود : رفتار خوب ما گاهی باعث می شودکه انسان بی نمازی جذب مسجد شود و عکس این اتفاق هم صادق است.

رئیس اداره اوقاف با بیان اینکه یکی از معایب مساجد ما این است که صندوق انتقادات و پیشنهادات ندارد افزود : باید صندوقی برای نظر و سوال مردم برای انتقاد از امام جمعه و هیئت امنا وجود داشته باشد که این کار باعث اعتماد مردم به هیئت امناء خواهد شد.

وی افزود : هیئت امناء مساجد باید روحانی و مبلغ دینی را از گناه و مشکلاتی که در محل و روستا شایع است آگاه کند.

حجت الاسلام یوسف زاده در ادامه با اشاره به اینکه باید خرافه گرایی از بقاع متبرکه زدوده شود افزود : دخیل بستن و تصاویر منتسب به ائمه اطهار واقعیت دینی و مذهبی ندارند.

وی افزود:گاهی افراد بقعه را رها کرده و به درختی متوسل می شوند و گاهی یک خواب ملاک و حجتی برای عده ای می شود.

حجت الاسلام یوسف زاده با اشاره به اینکه نخ بستن و قفل زدن از اخلاق بت پرستان بوده افزود : متاسفانه برخی از خودی ها نیز این رفتارها را انجام می دهند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه آن چیزی که مسجد را آباد می کند اتحاد است افزود : اختلاف بین پدر و مادر باعث تزلزل خانه و فرزندان می شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان لاهیجان و سیاهکل در ادامه با اشاره به اینکه مردم یک روستا و همسایگان مسجد از هیئت امناء خلاف انتظار ندارند افزود: زیاد کردن صدای بلندگوهای مسجد حق الناس است و گناهش بر گردن هیئت امنا است.

وی با اشاره به یکی از مساجد و قبرستان های لاهیجان با بیان اینکه در این قبرستان روی قبر بلندگو می گذارند که کاربسیار ناپسندی است افزود : نوحه خوانی برای این است که درس زندگی بگیریم که دیگران را آزار دهیم./


 

***نسیم معرفت***


دخیل بستن به درخت ،یادگار فرهنگ جاهلیت است | لاهیجان

http://www.lahidjan.com/34861/%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%AC%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81-%D9%BE%D8%B1%D9%87%DB%8C%D8%B2%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF.html




تاریخ : جمعه 94/3/15 | 6:46 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
تاریخ : جمعه 94/3/15 | 6:16 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

همت بلند دار که مردان روزگار

        ازهمت بلند به جایی رسیده اند


**باد با چراغ خاموش کاری ندارد

اگر در سختی هستی بدان که روشنی!

(شکسپیر)

 

***نسیم معرفت***




تاریخ : جمعه 94/3/15 | 6:3 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

«در زندگىِ پیچیده‌ى اجتماعىِ امروز، بدون بصیرت نمیشود حرکت .

بصیرت از زبان مبارک مقام معظم رهبری

.......................................      ..................................

......................................      .......................................

اینى که من در طول چند سال گذشته همیشه بر روى بصیرت تأکید کرده‌ام، به خاطر این است که یک ملتى که بصیرت دارد، مجموعه‌ى جوانان یک کشور وقتى بصیرت دارند، آگاهانه حرکت می‌کنند و قدم برمی‌دارند، همه‌ى تیغهاى دشمن در مقابل آنها کند می‌شود. بصیرت این است.

«در زندگىِ پیچیده‌ى اجتماعىِ امروز، بدون بصیرت نمیشود حرکت کرد. جوانها باید فکر کنند، بیندیشند، بصیرت خودشان را افزایش بدهند. معلمان روحانى، متعهدان موجود در جامعه‌ى ما از اهل سواد و فرهنگ، از دانشگاهى و حوزوى، باید به مسئله‌ى بصیرت اهمیت بدهند؛ بصیرت در هدف، بصیرت در وسیله، بصیرت در شناخت دشمن، بصیرت در شناخت موانع راه، بصیرت در شناخت راه‌هاى جلوگیرى از این موانع و برداشتن این موانع؛ این بصیرتها لازم است.»

«شاید یکی از بزرگترین خدماتی که انقلاب به ملت ایران کرد،این بود که ذهنها را باز کرد،ذهنها را سیاسی کرد،چشمها را باز کرد،و همه را با مسایل کشور آشنا کرد. این آشنایی، این بصیرت،باید روزبه روز بیشتر و زیادتر بشود. اگر این بشود،دشمن هیچ کاری نمی تواند انجام بدهد. و بدانید مسئولین کشور،همه آماده هستند برای این که وظایف خودشان را به بهترین وجهی انجام بدهند.»

http://www.netiran.net/mtk/albums/22666/1005390

*******************************************************************

بصیرت و رهبری

بیانات در دیدار عمومى مردم چالوس و نوشهر1388/07/15

یک مطلب راجع به مسائل کلى کشور و انقلاب عرض کنم. ببینید برادران و خواهران عزیز! خداى متعال به پیغمبرش در آن دوران دشوار مکه میفرماید: اى پیغمبربگو من با  بصیرت  حرکت میکنم؛ «قل هذه سبیلى ادعوا الى اللَّه على بصیرة انا و من اتّبعنى»؛خودِ پیغمبر با  بصیرت  حرکت میکند، تابعان و پیروان و مدافعان فکر پیغمبر هم با  بصیرت . این مال دوران مکه است؛ آن وقتى که هنوز حکومتى وجود نداشت، جامعه‌اى وجود نداشت، مدیریت دشوارى وجود نداشت،  بصیرت  لازم بود؛ در دوران مدینه، به طریق اولى‌. اینى که من در طول چند سال گذشته همیشه بر روى  بصیرت  تأکید کرده‌ام، به خاطر این است که یک ملتى که  بصیرت  دارد، مجموعه‌ى جوانان یک کشور وقتى  بصیرت  دارند، آگاهانه حرکت میکنند و قدم برمیدارند، همه‌ى تیغهاى دشمن در مقابل آنها کند میشود.  بصیرت  این است.  بصیرت  وقتى بود، غبارآلودگى فتنه نمیتواند آنها را گمراه کند، آنها را به اشتباه بیندازد. اگر  بصیرت  نبود، انسان ولو با نیت خوب، گاهى در راه بد قدم میگذارد. شما در جبهه‌ى جنگ اگر راه را بلد نباشید، اگر نقشه‌خوانى بلد نباشید، اگر قطب‌نما در اختیار نداشته باشید، یک وقت نگاه میکنید مى‌بینید در محاصره‌ى دشمن قرار گرفته‌اید؛ راه را عوضى آمده‌اید، دشمن بر شما مسلط میشود. این قطب‌نما همان  بصیرت  است.

 

در زندگىِ پیچیده‌ى اجتماعىِ امروز، بدون  بصیرت  نمیشود حرکت کرد. جوانها باید فکر کنند، بیندیشند،  بصیرت  خودشان را افزایش بدهند. معلمان روحانى، متعهدان موجود در جامعه‌ى ما از اهل سواد و فرهنگ، از دانشگاهى و حوزوى، باید به مسئله‌ى  بصیرت  اهمیت بدهند؛  بصیرت  در هدف،  بصیرت  در وسیله،  بصیرت  در شناخت دشمن،  بصیرت  در شناخت موانع راه،  بصیرت  در شناخت راه‌هاى جلوگیرى از این موانع و برداشتن این موانع؛ این  بصیرت ها لازم است. وقتى  بصیرت  بود، آنوقت شما میدانید با کِى طرفید، ابزار لازم را با خودتان برمیدارید. یک روز شما میخواهید تو خیابان قدم بزنید، خوب، با لباس معمولى، با یک دمپائى هم میشود رفت تو خیابان قدم زد؛ اما یک روز میخواهید بروید قله‌ى دماوند را فتح کنید، او دیگر تجهیزات خودش را میخواهد.  بصیرت  یعنى اینکه بدانید چه میخواهید، تا بدانید چه باید با خودتان داشته باشید.

 

در عمق بخشیدن به  بصیرت  خود، تلاش کنید

بیانات در دیدار عمومى مردم چالوس و نوشهر1388/07/15

مخاطب من عموم مردمند، بخصوص جوانان؛ همه‌ى مردم کشورند، بخصوص این مناطق حساس. جوانان عزیز! هر چه میتوانید در افزایش  بصیرت  خود، در عمق بخشیدن به  بصیرت  خود، تلاش کنید و نگذارید، نگذارید دشمنان از بى‌ بصیرت ى ما استفاده کنند؛ دشمن به شکل دوست جلوه کند، حقیقت به شکل باطل و باطل در لباس حقیقت. امیرالمؤمنین در یک خطبه‌اى از جمله‌ى مهمترین مشکلات جامعه همین را میشمارد: «انّما بدء الوقوع الفتن اهواء تتّبع و احکام تبتدع یخالف فیها کتاب اللَّه». در همین خطبه، امیرالمؤمنین میفرماید: اگر حق به طور واضح در مقابل مردم آشکار و ظاهر بشود، کسى نمیتواند زبان علیه حق باز کند. اگر باطل هم خودش را به طور آشکار نشان بدهد، مردم به سمت باطل نخواهند رفت. «و لکن یؤخذ من هذا ضغث و من هذا ضغث فیمزجان». آن کسانى که مردم را میخواهند گمراه بکنند، باطل را به صورت خالص نمى‌آورند؛ باطل و حق را آمیخته میکنند، ممزوج میکنند، آن وقت نتیجه این میشود که «فهنالک یستولى الشّیطان على اولیائه»؛ حق، براى طرفداران حق هم مشتبه میشود. این است که  بصیرت  میشود اولین وظیفه‌ى ما. نگذاریم حق و باطل مشتبه بشود.

 

امروز در مقابل نظام جمهورى اسلامى که فعلاً قله‌ى اسلام‌طلبى در دنیاى اسلام است، صفوفى قرار گرفته‌اند؛ استکبار جهانى در قلب آن صفوف است؛ صهیونیست در قلب آن صفوف است. اینها به طور صریح، دشمنان خونى اسلامند، پس دشمنان خونى جمهورى اسلامى‌اند. این شد یک معیار. اگر حرکتى کردیم، کارى کردیم که به نفع این دشمن انجام گرفت، باید بدانیم اگر غافلیم، هوشیار بشویم، بدانیم که داریم راه غلط میرویم. اگر حرکتى کردیم که دیدیم این دشمن را خشمگین میکند، بدانیم که راهمان راهِ درست است. دشمن از پیشرفت ملت ایران خشمگین میشود، از موفقیتهاى شما خشمگین میشود، از استحکام نظام اسلامى خشمگین میشود. شما ببینید از کدامیک از کارهاى ما دشمن خشمگین میشود؛ آن چیزى که دشمن را خشمگین میکند، این همان خط درست است. آن چیزى که دشمن را مشعوف میکند، ذوق‌زده میکند، سعى میکند بر روى او هى تکیه کند؛ در تبلیغات، در سیاست‌ورزى، این آن خط کج است؛ این همان زاویه‌دارى است. این معیارها را در نظر داشته باشید. این معیارها حقایق را روشن خواهد کرد. در بسیارى از موارد آن جائى که اشتباهى پیش مى‌آید، با این معیارها میشود آن اشتباه را برطرف کرد.

 

به خداى متعال باید توکل کرد، به خدا باید اعتماد کرد، به خداى متعال باید حسن ظن داشت. خداى متعال وعده کرده است: «و لینصرنّ اللَّه من ینصره»؛ آن کسانى که در راه نصرت دینِ خدا حرکت میکنند، وقتى حرکت کنند، خدا آنها را نصرت میدهد. بله، طرفدار دین خدا باشیم، کارى هم انجام ندهیم، گوشه‌ى خانه بخوابیم، نصرتى وجود ندارد؛ اما وقتى که حرکت میکنیم براى نصرت دین خدا، ممکن است هزینه هم داشته باشد، اما نصرت قطعى است؛ همچنانى که از اول انقلاب تا امروز، در چالشهاى گوناگون، ملت ایران پیروز شده است؛ این نصرت الهى است. در جنگ تحمیلى، هشت سال، تقریباً همه‌ى دنیاى مطرح آن روز، پشت سر دشمن ما قرار گرفتند و با ما جنگیدند؛ آمریکا به آنها کمک کرد، شوروى به آنها کمک کرد، ناتو به آنها کمک کرد، همسایگان بى‌انصاف به آنها کمک کردند؛ پول دادند، امکانات دادند و همه‌ى اینها در مقابل جمهورى اسلامى قرار گرفتند و قصدشان تجزیه‌ى ایران بود، قصدشان جدا کردن خوزستان بود، قصدشان تصرف سرزمین بود، که بتوانند جمهورى اسلامى را به بى‌کفایتى متهم کنند و ساقط کنند؛ اما خداى متعال تو دهن آنها زد و ملت ایران با صبر خود، با ایستادگى خود، با  بصیرت  خود، به دشمنان آنچنان ضربه‌اى وارد کرد که عقب‌نشینى کردند. این امکان همیشه در اختیار شماست.

 بعضى از کارها از روى بى ‌‌ بصیرتى است

...................................       ............................ادامه دارد

 

پایگاه مقاومت امام جواد الائمّه (ع) رشت
 
رشت.شهرک شهید محمد منتظری. مسجد امام علی ع

http://javadalaemeh-rasht.blogfa.com/tag/%D8%A8%D8%B5%DB%8C%D8%B1%D8%AA

 




تاریخ : جمعه 94/3/15 | 5:31 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

رئیس سابق اداره تبلیغات اسلامی لاهیجان :

نگاه به مباحث فرهنگی و تبلیغی باید عمیق و عالمانه باشد

رئیس سابق اداره تبلیغات اسلامی لاهیجان در دیدار با طلاب و ائمه جماعات مساجد این شهرستان گفت : نگاه به مباحث فرهنگی و تبلیغی باید نگاهی فراگیر ، هوشمندانه عمیق و عالمانه باشد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان : حجت الاسلام سید رحمت الله  کیایی با اشاره به جایگاه و نقش مسایل فرهنگی در جامعه افزود : مباحث فرهنگی بسیار پیچیده است و نیازمند توجه و اهتمام ویژه از سوی متولیان امر است .

وی با بیان لزوم انتقال مفاهیم دینی به جامعه یادآور شد ، طلاب و روحانیون باید مهارت های ارتباط با جامعه را فرا گیرند ، زیرا برخورد شایسته با مخاطب موجب اطمینان قلبی آنان می گردد.

 

***نسیم معرفت***

http://old.ido.ir/n.aspx?n=13880813240





تاریخ : جمعه 94/3/15 | 1:38 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 مدیر سابق مدرسه علمیه لاهیجان تأکید کردمدیر مدرسه علمیه لاهیجان تأکید کرد

ضرورت آشنایى طلاب با جامعه‌شناسى و روان‌شناسى

 آگاهى از علم روز براى طلاب لازم است و باید آنان را با مسایل روان‌شناسى و جامعه‌شناسى آشنا کنیم، تا در مسایل سیاسى، اجتماعى و تقویت جایگاه علمى، تلاش و فعالیت داشته باشند. 

  


 

حجة‌‌الاسلام والمسلمین محمد رضا نایبى مدیر  سابق مدرسه علمیه لاهیجان با بیان این مطلب در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه گفت: کسانى مى‌‌توانند در حوزه علمیه مشغول تحصیل شوند که خود را با محیط حوزه وفق دهند.

 .................................      .......................................

وى حضور اساتید در سطح مدارس را براى تقویت روحیه طلاب و تأثیرگذارى در تحصیل، مهم ارزیابى کرد.

حجة‌‌الاسلام والمسلمین نایبى، درس اخلاق را از مسایل مهم در تقویت روحیه طلاب دانست

..................................            


 http://www.ofoghhawzah.com/news/hawzahqom_22653/111774/%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA+%D8%A2%D8%B4

*******************************************************************


دیدارآیت الله قربانی از لاهیجان (12)

    ازسمت چپ نفر اول جناب حجت الاسلام آقای محمدرضانایب لاهیجانی می باشد

 

***نسیم معرفت***




تاریخ : جمعه 94/3/15 | 1:33 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

**قیام 15 خرداد1345**

قیام تاریخی 15 خرداد 1342

قیام 15 خرداد، نقطه آغازی برای توفان عظیم انقلاب اسلامی

» سرویس: استان ها - گیلان

قیام 15 خرداد، نقطه‌ی عطفی در تاریخ مبارزات ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) و نقطه‌ی آغازی برای توفان عظیم انقلاب اسلامی است.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی گیلان، قیام 15 خرداد، نقطه‌ی عطفی در تاریخ مبارزات ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) است. در سحرگاه 15 خرداد 1342، عوامل رژیم شاه به خانه‌ی ساده و بی‌آلایش حضرت امام در قم یورش بردند و امام خمینی(ره) که روز پیش از آن در روز عاشورای حسینی در مدرسه فیضیه قم، طی سخنان کوبنده‌ای پرده از جنایات شاه و اربابان آمریکایی و اسرائیلی او برداشته بودند، ‌دستگیر و به زندانی در تهران منتقل شدند.

 

هنوز چند ساعتی از این حادثه نگذشته بود که خیابان‌های شهر قم زیر پای مردان و زنان مسلمان و انقلابی که به قصد اعتراض از خانه‌هایشان بیرون آمده و به حمایت از رهبرشان فریاد برآورده بودند، به لرزه درآمد. همین صحنه در تهران و چند شهر دیگر به وجود آمد تظاهرات مردم رژیم را سخت به وحشت افکند و برای سرکوب این قیام تاریخی به اسلحه رو آورد. در این روز حدود 15 هزار مسلمان انقلابی به خاک و خون کشیده شدند و بدین ترتیب تاریخ ایران اسلامی در روز 15 خرداد ورق خورد و فصل جدیدی در رویارویی مستضعفان با مستکبران گشوده شد.

 

پس از این واقعه در تهران و قم و سایر شهرها دولت به دستگیری و محاکمه روحانیون و مردم ادامه داد. زندان‌ها از روحانیون و بازاری‌ها و کسبه پر شد و عده‌ای نیز محاکمه و اعدام شدند. جریان 15 خرداد هر چند ظاهراً با سرکوب خونین به نفع شاه تمام شد اما در حقیقت ماهیت رژیم ستم‌شاهی را بیش از پیش برای همگان آشکار کرد و نقطه‌ی آغازی برای توفان عظیم انقلاب اسلامی شد که ظرف 15 سال با مجاهدت و ایثار و جانبازی عده‌ی زیادی از حق طلبان و مجاهدان راه خدا به پیروزی رسید و تاروپود رژیمی که اقتدار خود را در وابستگی به ابرقدرت‌ها و نیروی نظامی می‌دانست مانند تار عنکبوت از هم گسست.

 

 

تلاش رژیم برای تغییر واقعیت

 

قیام پانزدهم خرداد، جوششی از طرف مردم بود برای درهم کوبیدن رژیم سلطنت و گرچه به سرعت نتیجه قطعی نداد، آثار بسیار باقی گذاشت. از این‌رو، عوامل رژیم حاکم، به روش‌های گوناگون کوشیدند با استفاده از همه امکانات و از جمله رسانه‌های گروهی، جنبه‌ی اسلامی و مردمی را از آن بگیرند و جهت خارجی به آن داده، افکار عمومی را فریب دهند. بنابراین رژیم مدعی شد که عده‌ای از مردم، برای به‌دست آوردن پول، به تهاجم بر ضد دولت دست زده‌اند و گفتند که این پول‌ها را شخصی به نام «جمال عبدالناصر» فرستاده تا در ایران، توطئه‌هایی صورت گیرد. البته با همه این تلاش‌ها و ادعاهای پوچ و بی‌اساس، شعله‌ی قیام پانزدهم خرداد 1342، روز به روز روشن‌تر می‌شد.

 

 

پانزدهم خرداد در مطبوعات جهان

 

پس از قیام پانزدهم خرداد 1342، مطبوعات خارجی به صورت‌های مختلف و با تیترهایی درشت، از این روز نام بردند. برای مثال روزنامه «دی ولت» در شماره‌ی 129 خود نوشت: «در تهران، صدها نفر کشته شده‌اند. دولت عَلَم، حکومت نظامی اعلام کرد. ارتش با تانک و مسلسل، بر ضد طرفداران رهبر مسلمانان، امام خمینی که علیه اصلاحات شاه دست به اعتراض زده‌اند، وارد عمل شد». یا روزنامه‌ی «الاهرام» در 16 خرداد نوشت: «دیروز تهران در آتش خشم شعله‌ور شد... این، شدیدترین تظاهرات ضد شاه بود و هنگامی آغاز شد که رهبر دینی، روح‌الله خمینی و یاوران او دستگیر شدند».

 

 

مردمی بودن نهضت پانزده خرداد

 

قیام پانزدهم خرداد 1342 ، قیامی کاملاً مردمی بود و تکیه‌گاهی جز مردم رنج‌دیده و مظلوم ایران نداشت. اصالت این قیام، در خروش عاشقانی بود که عارفانه در راه رضای معبود خویش، به ندای رهبر دل سوزشان پاسخ مثبت دادند و برای حمایت از آرمان‌های او، آماده شهادت و جانفشانی شدند. اینان، نه چهره‌های سیاسی محض بودند و نه مردمی که برای هواهای نفسانی و مادٌی قیام کرده باشند، بلکه همین مردم پاک دل کوچه و بازار بودند که یک صدا و یک نوا بر ضد ظلم و خیانت رژیم ستم‌شاهی پهلوی به پا خاستند. از همین‌رو، رژیم شاه سخت به وحشت افتاد و چاره‌ای جز گلوله باران مردم ندید.

 

در پایان می‌توان گفت که قیام 15 خرداد 1342، علاوه‌برافزایش آگاهی سیاسی مردم و تعیین و تثبیت رهبری آن، گروه‌های سیاسی غیرمذهبی و ملی را به‌تدریج به حاشیه راند.

 

***نسیم معرفت***

http://www.isna.ir/fa/news/94031508089/%D9%82%DB%8C%D8%A7%D9%85-15-%D8%AE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AF-

 

 




تاریخ : جمعه 94/3/15 | 12:53 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

تصاویر کمتر دیده شده از آیت‌الله اراکی

دیدار آیت الله العظمی محمدتقی بهجت با آیت الله العظمی اراکی (تصویر سمت چپ:آیت الله سیدمحمدباقر خوانساری )


تصاویر کمتر دیده شده از آیت‌الله اراکی

دیدارمقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای با حضرت آیت الله العظمی اراکی در قم در سال 1371

 

کارکردهای بصیرت  کارکردهای بصیرت در ابعاد فردی و جمعی و د.

«این تجربه بایستى براى ما - همه‏ى ما، همه‏ى آحاد مردم - تجر.

 

مردان خدا پرده پندار دریدند


مردان خدا پرده  پندار دریدند

 یعنی همه جا غیر خدا یار ندیدند


هردست که دادند ازآن دست گرفتند

 هرنکته که گفتند همان نکته شنیدند


یک طایفه را بهر مکافات سرشتند 

یک سلسله را بهر ملاقات گزیدند


یک فرقه به عشرت در ِ کاشانه گشادند

یک زمره به حسرت سر ِ انگشت گزیدند


جمعی به در ِ پیر خرابات خرابند 

قومی به بر شیخ مناجات مُریدند


یک جمع نکوشیده رسیدند به مقصد

یک قوم دویدند و به مقصد نرسیدند


فریاد که در رهگذر آدم و خاکی

بس دانه فشاندند و بسی دام تنیدند


همت طلب از باطن پیران سحرخیز

زیرا که یکی را ز دو عالم طلبیدند


زنهار مزن دست به دامان گروهی

کز حق ببُریدند و به باطل گرویدند


چون خلق در آیینه به بازار حقیقت 

ترسم نفروشند متاعی که خریدند


کوتاه نظر غافل از آن سرو بلند است 

کاین جامه به اندازه ی هرکس نبریدند


مرغان نظر باز ِ سبک سیر فروغی 

از دامگه خاک بر افلاک پریدند


شعر از فروغی بسطامی



** راجع به  مصرع دوم از بیت اول در کتاب های قدیمی مثلاً در کتابی که مرحوم درویش با ویراستاری مرحوم سعید نفیسی در سال 1342 منتشر کرده: ( همه جا غیرخداهیچ ندیدند) آمده که بیان محتوی را غنی تر و قوی تر می گرداند.

*******************************************************

 

فروغی بسطامی
زادروز 1213 ه. ق. کربلا
درگذشت 25 محرم 1274 ه. ق. تهران
نام‌های دیگر میرزا عباس بسطامی
سبک غزلسرا
لقب فروغی

 

فُروغی بَسطامی (زاده? 1213 در کربلا – درگذشته? 25 محرم 1274 در تهران) از غزل‌سرایان دوره قاجار بود. او شاعر معاصر سه تن از پادشاهان قاجار بود: از زمان فتحعلی شاه نامور گشت، و در دوره‌های محمد شاه و ناصرالدین شاه به کار خویش ادامه داد.

زندگینامه

میرزا عباس فرزند آقا موسی بسطامی فرزند حسنعلی‌بیگ بسطامی، معروف به میرزا عباس بسطامی با تخلص فروغی، در سال 1213هجری قمری، حین سفر خانواده‌اش به عتبات عالیات، در کربلا زاده شد. پس از چندی به همراه خانواده‌اش در ساری مازندران اقامت گزید. او پس از مدتی به تهران آمد. او در نوجوانی در زمان فتحعلی شاه، مدتی را در شهر بسطام به سر برد؛ وزهمان‌روی به بسطامی منتسب گشت. او چندی را نیز در شهر کرمان، در خدمت حسنعلی میرزا شجاع‌السلطنه گذراند که در همان دوران، بنا به درخواست شجاع‌السلطنه، تخلص خود را به نام فرزند او «فروغ‌الدوله»، فروغی نهاد. فروغی بسطامی تا پیش از آن در شعرهایش، تخلص مسکین را به‌کارمی‌برد.

عموی او، دوست‌علی‌خان معیرالممالک، خزانه‌دار فتحعلی شاه قاجار بود. فروغی بسطامی پس از یک سال کسالت شدید . در روز 25 محرم 1274 قمری در تهران درگذشت.

 

 بیشترین و برجسته‌ترین شعرهایش در قالب غزل است. فروغی بسطامی از جرگه? شاعران صوفی‌منش بود. او در بهترین غزل‌های عارفانه‌اش لطافت و شیرینی را با رسایی و سادگی واژگان، به‌هم می‌سرشت.

هرچند گفته می‌شود که فروغی بسطامی، حدود بیست‌هزار بیت شعر داشته‌است، اما آنچه از او برجا مانده‌است و در زمان خود او هم به صورت پیوست دیوان قاآنی به چاپ رسید، چیزی در حدود پنج‌هزار بیت است.

 

***نسیم معرفت***

http://www.biography20.com/%D8%A8%DB%8C%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%BA%DB%8C-%D8%A8%D8%B3%D8%B7%D8%A7%D9%85%DB%8C.html

 




تاریخ : پنج شنبه 94/3/14 | 8:15 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی