سفارش تبلیغ
صبا ویژن

http://www.kimiagari.com/uploads/Sher_hafteh11-s_9214.jpg

 

نقل از سایت kimia-مدیریت تحول وتعالی




تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 6:14 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

 

 

 

سرویس: استانها ، تاریخ: 07/اردیبهشت/1393 - 12:46 ، شناسه خبر: 351262

علم الهدی در ستاد احیای امر به معروف خراسان‌رضوی مطرح شد/

انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از توسعه منکرات در هتل‌ها و دانشگاه‌های مشهد‌مقدس

خبرگزاری تسنیم: عضو مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از توسعه منکرات در هتل‌ها و دانشگاه‌های مشهد مقدس گفت: باید از توسعه منکرات در این مکان‌ها جلوگیری شود.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد‌مقدس، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی دقایقی پیش در ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی که در محل دفتر استاندار برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم با راه‌اندازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر مشهد مقدس شاهد فعالیت جدی این ستاد باشیم؛ شایان ذکر است که مهمترین کار در این حوزه توجه به دانشگاه‌ها و مراکزی نظیر هتل‌ها است.

وی افزود: هر اندازه که این ستاد امر به معروف و نهی از منکر بیشتر فعالیت کند به مسئله پیشگیری از توسعه منکرات جدی‌تر نگاه می‌شود و هر اندازه که نگاه کمتری به آن شود به طور حتم بازدهی کمتری را شاهد هستیم و امیدواریم که مسئله ستاد امر به معروف و نهی از منکر مسئله‌ای جدی بوده و جدی‌تر ارزشی بر آن قائل شویم تا شاهد زنده بودن شعائر آن باشیم.

انتقاد از توسعه منکرات در هتل‌ها و دانشگاه‌های مشهد‌مقدس

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در مسئله توسعه منکرات مشکلات زیادی داریم، خاطرنشان کرد: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر باید حرکتی مؤثر و قوی از خود نشان دهد چراکه مشکلات زیادی در توسعه منکرات شاهد هستیم اما 2 فضا در سطح شهر وجود دارد که بیش از دیگر جاها باید نسبت به توسعه منکرات آن برخورد شود که شامل دانشگاه‌ها و هتل‌ها می‌شود.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: در دانشگاه اختلاط دختر و پسر سبب توسعه منکرات می‌شود، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در این حوزه وارد شود و از جوسازی‌های موجود در دانشگاه نهراسد و فضای دیگر نیز هتل‌ها است.

وی با ابراز نارضایتی از وضعیت هتل‌ها در مسیر توسعه منکرات گفت: در برخی از این هتل‌هایی که اخیرا ساخته شده فضای بسیار نامناسبی اعم از مسئله ایاب و ذهاب زوار به ویژه زوار خارجی و یا فضاهای موجود درلابی‌های هتل وجود دارد که همین هتل‌های مجلل نوساخته مشهد خود نمود توسعه منکرات است و واقعا برخی گزارشات و مسائل که به گوش ما می‌رسد.

به گفته امام جمعه مشهد مقدس در مظهر منکرات شرعیه برخورد با این 2 مکان یعنی دانشگاه و هتل‌ها مقدم بوده و باید جدی ورود پیدا کرد.

تابلوهای اطراف حرم رضوی به مسئله امر به معروف اختصاص پیدا کند

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: همچنین در مشهد مقدس باید دستگاه‌های اجرایی در منطقه ثامن بسیج شده و از نظر حضور و برنامه تقویت شوند تا شاهد حل مشکلات آن باشیم، در مشهد جرائمی انجام می‌پذیرد که در کشور اتفاق نمی‌افتد، برای مثال در نوروز با مشکل زن‌های خیابانی مواجهیم که این مشهدالرضا را با مشکلاتی مواجه می‌کند و این مصداق همان بوده که جرایمی در مشهد انجام می‌شود که در هیچ کجا این ابتذال اتفاق نمی‌افتد.

وی تصریح کرد: متأسفانه منطقه ثامن کانون یک سلسه جرایمی شده که در اطراف حرم رخ می‌دهد، پدیده دختران فراری و برخی قراردادها و مسائلی دیگر که واقعا ما را شرمنده امام رضا (ع) می‌کند؛ توجه کنید که در نصب‌العین ایشان چنین معاصی رخ می‌دهد و ما را شرمنده امام رضا (ع) می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: یکی از پیشنهادهای بنده به ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر این بوده که تابلوها و بیلبوردهای اطراف حرم به مسئله امر به معروف و نهی از منکر اختصاص پیدا کند.




تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 3:59 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

فواید جادویی انواع تخمه ها
تخمه‌ها منبع غنی چربی هستند که هنگام رسیدن، مقدار زیادی از نشاسته خود را از دست می‌دهند و به میزان چربی آنها افزوده می‌شود.



تخمه‌ها منبع غنی چربی هستند که هنگام رسیدن، مقدار زیادی از نشاسته خود را از دست می‌دهند و به میزان چربی آنها افزوده می‌شود. از نظر نوع چربی هم دارای اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع هستند که البته مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع (مفید) آنها بیشتر است...

تخمه‌ها مانند ماهی‌ها از نظر امگا -3 غنی‌اند. امگا-3 موجود در تخمه‌ها به کاهش بی‌نظمی‌های ضربان قلب، تری‌گلیسرید خون، خطرات تشکیل لخته، سرعت سخت شدن شرایین، خطر فشارخون بالا و کاهش سرطان و اختلالات رفتاری در جوانان کمک می‌کند و برعکس امگا3 های دارویی، خطر مسمومیت ندارند. در ادامه مطلب به خواص برخی از انواع تخمه‌ها اشاره می‌کنیم.


تخمه آفتابگردان: انرژی ساز

تخمه آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن و حاوی میزان قابل‌توجهی فولات (اسیدفولیک)، ویتامین5 Bو ویتامین‌های دیگر گروه B است که این ویتامین‌ها باعث می‌شوند بدن به خوبی بتواند از کربوهیدرات‌ها (قندها) استفاده کند و پرانرژی باشد.

یک مشت تخمه‌ آفتابگردان 55 درصد تیامین یا همان ویتامین 1 Bموردنیاز روزانه‌ افراد را تامین می‌کند. تخمه‌های آفتابگردان سرشار از اسیدهای چرب اشباع‌نشده چند باندی‌، به‌خصوص اسیدلینولئیک هستند که نوعی اسیدچرب امگا 6 محسوب می‌شود. علاوه بر این، این تخمه‌ حاوی اسیدهای چرب اشباع‌نشده‌ تک‌باندی نیز است که این اسیدهای چرب برای سلامت قلب و عروق بسیار مفیدند.

یک مشت از این تخمه‌ها، 90 درصد نیاز روزانه به ویتامین E را تامین می‌کند. در 100 گرم تخمه آفتابگردان 580 کالری انرژی نهفته است. این تخمه حاوی 24 درصد مواد پروتئینی، 47 درصد روغن،‌ 20 درصد کربوهیدرات و سرشار از فسفر، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و ویتامین A، B و E است.


تخمه هندوانه: دشمن پوکی استخوان

100 گرم تخمه هندوانه، 590 کالری انرژی دارد و در 10 عدد آن، 5 کالری انرژی نهفته است. ترکیب‌های موجود در این تخمه مانند انواع دیگر است و مصرف متعادل آن می‌تواند از کم‌خونی، بی‌اشتهایی، سوءجذب و التهاب جلوگیری کند. این تخمه بیشتر به نام تخمه جابانی (ژاپنی) معروف است و کلسیم آن برای زنان یائسه در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان مفید به نظر می‌رسد.

تخمه جابانی با توجه به گونه‌های مختلف هندوانه اندازه‌های ریز و درشت دارد و می‌توان آن را به صورت بوداده در طعم‌های نمکی (البته کم‌نمک)، گلپر و آبلیمو مصرف کرد.


تخمه خربزه: خون ساز

مغز تخمه خربزه بوداده حاوی چربی، پروتئین، آهن، ویتامین E و فیبر است. تخمه خربزه نیز غنی از مواد معدنی و ویتامین‌هاست، به خونسازی کمک می‌کند و خاصیت آنتی‌اکسیدان دارد.


تخمه کدو: سلامت پروستات

با خوردن 100 گرم تخمه کدو نیمی از نیاز روزانه بدن به منگنز، منیزیم و فسفر تامین می‌شود. تخمه کدو می‌تواند برای سالمندانی که در معرض پوکی استخوان قرار دارند آجیل مناسبی باشد. به علاوه تخمه کدو در حفظ سلامت پروستات نقش ضدالتهابی ایفا می‌کند.

تخمه کدو تنبل بهترین منبع منیزیم است و به گفته دانشمندان، سطح بالای منیزیم در خون تا 40 درصد احتمال مرگ زودرس را کاهش می‌دهد. در پاییز که فصل کدوتنبل است می‌توانید تخمه آن را خشک و این دانه را به برنامه غذایی روزانه‌تان اضافه کنید. در هر 30 گرم دانه برشته شده کدو تنبل، 150 میلی‌گرم منیزیم وجود دارد. برخلاف افکار عمومی تخمه کدو دفع‌کننده کرم است و باعث افزایش و تقویت حافظه می‌شود.

تخمه کدوی کاغذی نیز سرشار از فیتوسترول و ویتامین E و اسیدهای چرب لینولئیک است و برای ورم پروستات و سوزش مجاری ادرار استفاده می‌شود.


مغز تخمه پوست‌کنده بخوریم یا نه؟

از مصرف مغز تخمه‌ها به‌صورت پوست‌کنده و آماده حتی‌الامکان خودداری کنید زیرا در این صورت هم از مصرف تخمه لذت کمتری می‌برید، هم کالری خیلی بالایی دریافت می‌کنید. علاوه بر اینها، احتمال اکسیده شدن این مغز تخمه‌ها بیش از خود تخمه‌هاست. درضمن اگر از هر چند تخمه‌ای که می‌خورید یکی تلخ است معنی آن این است که این تخمه‌ها در حال فساد هستند.

مضرات مصرف بی‌رویه تخمه‌ها

در مصرف انواع تخمه‌ها محتاط باشید چراکه زیاده‌روی در مصرف آنها به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافه‌وزن می‌شود و نمک به کار رفته در آنها برای طعم‌دار شدن باعث افزایش فشارخون و برخی عوارض دیگر در بدن خواهد شد بنابراین بهتر است از آجیل‌هایی استفاده کنید که طعم دیگری به غیر از شوری برای آنها در نظر گرفته شده است.

اگرچه تخمه‌ها از هر نوع فیبر محلول و نامحلول، غنی هستند ولی عمدتا میزان فیبر نامحلول بالاتری دارند. مصرف متعادل این خوراکی برای افرادی که به یبوست، بیماری‌های التهابی، سرطان روده بزرگ، افزایش چربی و فشارخون مبتلا هستند، مناسب خواهد بود. فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می‌شود.

پروتئین و کربوهیدرات‌های آن نیز به علت قهوه‌ای شدن افت تغذیه‌ای پیدا می‌کند. اگر درجه حرارت خیلی بالا باشد، با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد شروع به تجزیه شدن و سوختن می‌کنند بنابراین توصیه می‌شود همیشه از آجیل‌های بو نداده استفاده کنید یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت که دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف هستند، تهیه کنید.

 

گیلان نیوز




تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 3:54 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر
رابطه  خروپف  و سرطان
خروپف یا‌‌ همان آپنه? تنفسی علاوه بر مشکلات قلبی می‌تواند خطرات بسیار جدی برای سلامت افراد ایجاد نماید.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران در جدید‌ترین تحقیقات خود دریافته‌اند افرادی که مبتلا به مشکل آپنه? خواب یا به عبارتی خروپف در طول خواب هستند تا 34 درصد بیشتر از سایر افراد احتمال دارد به بیماری سرطان مبتلا شوند. 

گفتنی است، پژوهشگران علت این امر را کمبود دریافت اکسیژن از سوی بافت‌های بدن در این افراد می‌دانند که می‌تواند منجر به رشد تومورهای سرطانی در آنها شود. 

بررسی‌ها نشان می‌دهند، پزشکان این نتایج را با بررسی بر روی افراد داوطلب مبتلا به سرطان و پیگیری وضعیت خواب آنها و میزان اکسیژن دریافتی در هنگام خواب بدست آورده‌اند. 

بررسی‌ها نشان می‌دهند، آپنه انسدادی خواب یک بیماری است که سبب قطع تنفس در طول خواب می‌شود در این حالت بافت نرم و عضلات در ناحیه گلو تنگ شده، سبب مسدود شدن راه تنفسی به میزان حداقل 10 ثانیه می‌شود. 

آپنه تنفسی می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند سکته قلبی، مغزی، افسردگی، دیابت و اضافه وزن در افراد شود. 

کار‌شناسان به مبتلایان به این مشکل توصیه می‌کنند برای انجام معاینات پزشکی دقیق‌تر هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص برای استفاده از راهکارهای درمانی نوین مراجعه نمایند. 




تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 3:27 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

سوره رعد آیه28

بدترین مصیبتی که می‌توان به آن دچار شد - آکا

پرتال آکاایران سایت دین و اندیشه آکا بخش دین و اندیشه قسمت احادیث و روایات- بدترین مصیبتی که می‌توان به آن دچار شد


 

 

احادیث و روایات-بدترین مصیبتی که می‌توان به آن دچار شد

در فرهنگ قرآن فراموشی (نسیان) به دو قسم مذموم و ممدوح تقسیم شده است. از جمله فراموشی‌های مذمومی که در آیات نورانی کلام الله مجید مورد نکوهش قرار گرفته، فراموش کردن خداوند متعال است!

بدترین مصیبتی که در اثر غرق شدن در آمال و آرزوی های دنیایی بر زندگی و جان انسان عارض می‌شود. خداوند متعال در این خصوص می فرماید:

یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تُلْهِکمْ أَمْوالُکمْ وَ لا أَوْلادُکمْ عَنْ ذِکرِ اللَّهِ وَ مَنْ یفْعَلْ ذلِک فَأُولئِک هُمُ الْخاسِرُونَ؛ ای کسانی که ایمان آورده‏اید! اموال و فرزندانتان شما را از یاد خدا غافل نکند! و کسانی که چنین کنند، زیانکارانند!»[1]

مال و دارایی از جمله نعمت هایی هستند که خداوند متعال آن را در اختیار انسان قرار داده است تا به وسیله آن نعمت ها سعادت دنیا و آخرت خود را مهیّا دارد از این رو اگر این نعمت ها باعث غفلت و فراموشی خداوند متعال و جهان ابدیت شود ، دیگر دارای ارزش نخواهند بود.

 عواقب فراموشی خدا در زندگی


1- بحران هویت (خود فراموشی)
بدترین عواقب خطرناک خدا فراموشی در زندگی بحران هویت است به این معنا که خداوند متعال برای انسان جایگاه والایی مشخص نموده‌ است به طوری که در میان تمام مخلوقات او را شرافت و منزلت بخشیده است، بهشت برین و مقام قرب خود را برای انسان تعیین کرده است ولی این انسان به خاطر فراموش کردن هویت الهی خود، همه این نعمت های ارزشمند را به فراموشی می سپارد، از این رو در این دنیای خاکی با اسیر شدن در آمال و آرزوی های مادی نعمت های ارزشمند اُخروی و هدف نهایی خود را فراموش می کند.

«وَ لا تَکونُوا کالَّذینَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ أُولئِک هُمُ الْفاسِقُونَ؛ و همچون کسانی نباشید که خدا را فراموش کردند و خدا نیز آنها را به «خود فراموشی» گرفتار کرد، آنها فاسقانند.» [2]


2- زندگی سخت
از جمله بدترین عواقب هولناک فراموشی خدا در زندگی، گرفتار شدن در عذاب سخت دنیا و آخرت است. خداوند متعال در این خصوص می فرماید:

«وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَه ضَنْکاً وَ نَحْشُرُهُ یوْمَ الْقِیامَه أَعْمی‏؛ و هر کس از یاد من روی گردان شود، زندگی (سخت و) تنگی خواهد داشت و روز قیامت، او را نابینا محشور می‏کنیم!» [3]

س?الی که در این خصوص به ذهن خطور می کند این است: چرا بعضی از افرادی که هیچ گونه ارتباطی با خداوند متعال ندارند از زندگی خوب و مرفّهی برخوردارند و لذا دارای مَعیشَتا ضَنْکاً نیستند؟

علامه طباطبایی در این خصوص بیان زیبایی دارند که تبیین «مَعیشَتا ضَنْکاً» است:

«کسی که از ذکر من اعراض کند "مَعیشَتا ضَنْکاً" یعنی تنگ دارد، برای این است که کسی که خدا را فراموش کند، و با او قطع رابطه نماید، دیگر چیزی غیر دنیا نمی‏ماند که وی به آن دل ببندد، و آن را مطلوب یگانه خود قرار دهد، در نتیجه همه کوشش‌های خود را منحصر در آن کند، و فقط به اصلاح زندگی دنیایش بپردازد، و روز به روز آن را توسعه بیشتری داده، به تمتّع از آن سرگرم شود، و این معیشت، او را آرام نمی‏‌کند، چه کم باشد و چه زیاد، برای اینکه هر چه از آن به دست آورد به آن حد قانع نگشته و به آن راضی نمی‏‌شود، و دائماً چشم به اضافه‏‌تر از آن می‏‌دوزد، بدون اینکه این حرص و تشنگیش به جایی منتهی شود، پس چنین کسی دائماً در فقر و تنگی بسر می‏برد، و همیشه دلش علاقه‏‌مند به چیزی است که ندارد، صرف‌نظر از غم و اندوه و اضطراب و ترسی که از نزول آفات و روی آوردن ناملایمات و فرا رسیدن مرگ و بیماری دارد، و صرف‌نظر از اضطرابی که از شر حسودان و کید دشمنان دارد، پس او همیشه در میان آرزوهای بر آورده نشده، و ترس از فراق آنچه بر آورده شده به سر می‏‌برد.»[4]

 پی نوشت ها:
[1] سوره منافقون آیه 9
[2] سوره حشر آیه 19
[3] سوره طه آیه 124
[4] ترجمه المیزان ج‏14 ص 315
tebyan.net


گردآوری دین و اندیشه آک




تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 7:59 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

شب اول قبر از چه زمانی است و چقدر طول می کشد؟ - آکا

پرتال آکاایران سایت دین و اندیشه آکا بخش دین و اندیشه قسمت احادیث و روایات- شب اول قبر از چه زمانی است و چقدر طول می کشد؟



 

احادیث و روایات-شب اول قبر از چه زمانی است و چقدر طول می کشد؟

پرسش :
زمانی که مرده را دفن می کنند شب اول قبر از چه زمانی است و چقدر طول می کشد؟ آیا در آن لحظه کسانی که در دنیا برای آن مرده ای دعا می خوانند در آن لحظه به او می رسد و از عذاب او کم می شود؟

پاسخ :
قبل از هر چیز لازم است چند نکته را متذکر شویم.
1. انسان پس از مرگ وارد عالمی می شود به نام«عالم برزخ» حیات برزخ و حقیقت باطن همین عالم دنیاست. دنیا ظاهری دارد و باطنی، ظاهر دنیا که بدان عالم مُلک گفته می شود همین دنیای مادی که ما در آن زندگی می کنیم که خصوصیات خاص خودش را دارد(مکان، زمان، مادی بودن...) همین دنیا باطنی دارد که بعضی خصوصیات عالم دنیا را داراست. مثلاً شکل و اندازه و رنگ و بو در آن عالم هم وجود دارد و لکن ماده در آنجا نیست. صورت مردمان برزخی رنگ و اندازه مشخصی دارد و در آنجا خوشحالی و مسرّت و غضب و نگرانی هست در آ‌نجا نور هست و لکن آنجا ماده نیست[1].


2. در بعضی از روایات از همین حیات برزخی به«عالم قبر» تعییر شده است. در روایتی است که از امام صادق ـ علیه السّلام ـ پرسیدند: برزخ چیست آن حضرت فرمود: قبر از هنگام مرگ آدمی است تا روزی که قیامت می شود[2].


پس مراد از قبر در بعضی روایات این گودال خاکی که بدن میت در آن جا می گیرد، نیست بلکه باطن همین قبر مراد است که همان عالم برزخ است از آنجایی که قبر خاکی جایگاه و محل استقرار بدن جسمانی است و عالم برزخ نیز جایگاه استقرار روح انسان است به عالم برزخ عالم قبر نیز گفته می شود[3].


در روایت مفصّلی است از حضرت امیرالمؤمنین که آن حضرت در وصف مرگ انسان و انتقال او به قبر و شاهدات او در قبر توضیحاتی می فرماید که ما به قسمتی از آن اشاره می کنیم، در بخشی که مربوط به مرگ مؤمنان و مشاهدات آنان است این چنین می فرماید: ... او می شناسد کسی را که او را غسل می دهد و قسم می دهد افرادی را که جنازة او را حمل می کنند که به سرعت ببرند و زودتر به خاک بسپارند و وقتی که او را وارد در قبرش می کنند دو مَلَک به نزد او می آیند و آن دو، دو فرشتة بازپرسی و باز جوئی کننده از عقائد و کردار او هستند ...


با توجه به دو نکته یاد شده و این بخش از روایت حضرت امیرالمؤمنین می توانیم نتیجه می گیریم که شب اول قبری که در روایات ما برای اموات ذکر شده و شرح حال آنها در قبر می باشد مراد شب اولی که ما به حساب دنیایی می سنجیم نیست یعنی این چنین نیست که اگر میتی را صبح دفن کنند حتما 10 یا 12 ساعت باید بگذرد تا شب هنگام شود آنگاه فرشتگان پرس و جو بیایند و از او سؤالاتی بنمایند بلکه به محض دفن شدن فرشتگان بازپرس به سراغ میت می آیند چرا که عالم برزخ شب و روزی چون عالم دنیا ندارد و اگر شبی برای میّت ذکر شده است، شاید شب برای او مشتمل می شود درست شبیه حالت خواب که آدم در خواب می بیند در شبی هولناک را می گذراند و حال آنکه در وسط روز خوابیده است همانگونه که در وسط روز انسان خواب شب تار را می بیند، همین طور است که انسان را در روز دفن می کنند و همان لحظه شب اول قبر او باشد در حقیقت میت در عالم قبر و برزخ شب برای او نمایان می شود در این روایت هم آمده به محض دفن کردن میت فرشتگان بازپرس به سراغ میت می آیند.
البته شب اول قبر تنها برای کسانی نیست که دفن می شوند حتی کسانی هم که بدنشان دفن نمی شود، باز عذاب قبر دارند سؤال قبر دارند شب اول قبر هم خواهند داشت وقتی قبر را به معنی عالم برزخ گرفتیم و شب آنجا را هم، مخصوص به وضع آنجا دانستیم لذا لازم نیست تا حتماً میت دفن شود آنگاه مراسم شب اول قبر برزخ صورت پذیرد[4].


و امّا پرسش نهایی که مربوط به تأثیر دعا و یا خیرات بر آن میت است باید در جواب بگوئیم آنچه که از روایات استفاده می شود این است که هر آنچه برای اموات صورت می پذیرد به گونه ای به آنها می رسد.


از امام صادق منقول است: که بسا باشد که میّت در تنگی و شدّتی بوده باشد و حق تعالی به او وسعت دهد و تنگی را از او بردارد پس به او گویند که این فرح که تو را روی داد به سبب نمازی است که فلان برادر مؤمن برای تو کرد[5].


در روایت دیگری است که حضرت فرمود:
نماز و روزة و حجّ و تصدّق و سایر اعمال خیر و دعا و ثواب آن اعمال برای کسی که آن اعمال را انجام داده و برای مرده هر دو نوشته می شود و وارد قبر او می‌شود[6].


آیا دعا و خیرات از طرف زنده ها موجب کاهش عذاب قبر شخص مرده می شود؟ و اصولاً چه چیزهای موجب افزایش یا کاهش عذاب قبر می شود؟


آنچه به درجة اول مایة نجات و رهایی از عذاب قبر می شود، کارهای نیک و گفتار پسندیده ای است که انسان در طول حیات خود انجام داده است، اما پاسخ پرسش نخست این است که در مواردی شرع مقدس سرنوشت اموات را بوسیله ی کارهای نیک یابد دیگران قابل تغییر معرفی کرده است.


در یک قانون کلی حدیث می فرماید: هر کسی سنت و روش نیکی بنیاد گذارد برای او ثواب هر کسی که به آن عمل کند می رسد و هر کسی سنت و روش بدی بنیاد نهد برای او گناه و عقابی هر کسی که به آن عمل کند می رسد.


پیامبرـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود: روزی حضرت عیسی ـ علیه السّلام ـ از کنار قبری گذشت که صاحب آن در عذاب بود، سال بعد نیز گذر کرد ولی از عذاب صاحب قبر خبری نبود، سبب را از خداوند پرسید، وحی آمد که از این میّت فرزندی صالحی به بلوغ رسید و برای مردم راهی درست کرد و یتمی را پناه داد به برکت آن از پدر گذشتیم[7].


و نیز درباره بهبودی سرنوشت اموات می گوید: هرگاه کسی به نیّت وجه الله نذری کند تا ثوابش برای میتی باشد چنین نذری مفید و وفاء به آن لازم است[8].


بنابر احادیث صحیح و مشهور صدقه دادن بازماندگان برای اموات سودمند است.
در روایتی صحیحة سعد از پیامبرـ صلّی الله علیه و آله ـ می پرسد، آیا صدقه دادنِ من برای روح مادرم سودی دارد؟ پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود: بلی[9].


زیارت اهل قبور مستحب و سفارش شده است همچنین دعا و قرآن خواندن برای میّت مفید است. زیارت اهل قبور در روزهای جمعه موجب می شود امواتی که در تنگی و تنگناه باشند در فراخی قرار گیرند[10]. امام صادق ـ علیه السّلام ـ فرمود: هرگاه شخصی به نیّت میتی صدقه دهد، خداوند جبرئیل را فرمان می دهد که این هدیه را به قبر او برساند[11] و نیز فرمود: بواسطة نمازی که برای میت خوانده می شود تنگی قبر او به فراخی تبدیل می شود[12].


ابن عباس در روایتی از رسول اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ نقل می کند: خواندن سورة«تبارک الملک» بر سر قبر میت مایة نجات از عذاب قبر است.


از کتاب دعوات قطب راوندی نقل شده است که؛ هرگاه میتی دفن شد، بر قبر او سه بار این جمله را بخوانند، خداوند عذاب را از او تا روز دمیده شدن صور برمی دارد، اللهم انی اسئلک بحق محمد و آل محمد ان لا تغذب هذا المیت.


رسول اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ و پس از خاکسپاری دختر گرامی خود(رقیه) با چشم گریان فرمود: از خدای سبحان خواستم عذاب قبر را از او بردارد و خداوند او را بخشید. پس دعا مؤثر است.


مشهور دانشمندان و علماءِ اصلِ بهره مند شدن اموات؛ از فواید اعمال صالحه و خیراتی که بازماندگان برای آن ها می فرستد را تایید و پذیرفته اند هم چنین رهایی و یا تخفیف عذاب قبر بواسطة کارهای نیک بازماندگان.


برای مطالعه بیشتر به کتابهای ذیل مراجعه فرمایند:
1. معاد، شهید دستغیب
2. معاد، قرائتی
3. منازل الآخره، محدث قمی
در آخر به عنوان حسن ختام حدیثی از امام صادق ـ علیه السّلام ـ نقل می کنیم:
«القلبُ حَرَمُ الله فلا تُسکِن فی حَرَم الله غیرَ الله»
«مکتب حرم الهی است و غیر خدا را در حرم خدا جای مده»

«بحارالانوار، ج 67، ص 25»

 

===========================

 

[1] . ر.ک طهرانی، سید محمد حسین، معاد شناسی، ج 2، ص 185، جوادی آملی عبدالله، معاد و قرآن، ج 4، ص 218.
[2] . نورالثقلین، ج 3، ص 554.
[3] . ر.ک طهرانی، سید محمد حسین، معاد شناسی، ج 2، ص 194، 195، سبحانی، جنب الدحیات، ج 4، ص 238.
[4] . ر.ک، جوادی آملی، عبدالله، معاد شناسی، ج 21، ص222.
[5] . ر.ک، منازل الآخره، شیخ عباس قمی، ص 50، به نقل از زاد المعنی.
[6] . همان، ص 50.
[7] . محمد باقر مجلسی، بحارالانوار، ج 6، ص 220، حدیث 15، بحق الیقین مجلسی، ص 489.
[8] . الوهابیه فی المیزان، جعفر سبحانی، ص 133، به نقل از صلح الاخوان، ص102.
[9] . همان، ص 133 به نقل از فرقان القرآن، ص 133.
[10] . شیخ عباس قمی، منازل الآخره، ص 28 به نقل از قطب راوندی، و نیز در روایتی از امام باقر ـ علیه السّلام ـ به نقل از کلینی .
[11] . همان، ص 29.
[12] . محمد بن یعقوب کلینی، الفروع من الکافی، 3، 236، کتاب الجنائز، باب المسأله فی القبر حدیث6.
andisheqom.com


گردآوری دین و اندیشه آکاایران




تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 7:49 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

 7  اشتباه والدین در حرف زدن با کودکان

 

 

نسیم معرفت

 


پدر یا مادر بودن، یکی از سخت‌ترین کارهای دنیا است. این شغل، 24 ساعته است و می‌تواند بسیار خسته کننده باشد. اما مهم است با همه خستگی ها، مسایلی را رعایت کنید تا به روح، جسم و اعتمادبه‌نفس فرزندتان لطمه ای وارد نشود.

 


پدر و کودک

باید طوری کودک را تربیت و با او رفتار کنید تا در بزرگ‌سالی علاوه بر این که مایه افتخار شما شود، خودش نیز در سلامت روحی کامل زندگی کند. یکی از روش‌های ارتباطی با کودکان، حرف زدن است. اگر بتوانید روش‌های صحیح حرف زدن با کودکان را یاد بگیرید، به طور غیرمستقیم درست حرف زدن را نیز به او می‌آموزید.

 

1. غر زدن:

بسیاری از والدین برای این که فرزندشان تکالیفش را درست انجام دهد یا غذایش را کامل بخورد، مدام سر او غر می‌زنند و اعتراض می‌کنند. این رفتار به هیچ عنوان مناسب و پاسخ گو نیست. بر اساس مجله تایم، این کار باعث می‌شود تا کودک لج کند و درست برعکس آن را انجام دهد. این مسئله همچنین باعث می‌شود تا فرزند از زمان‌هایی همچون غذا خوردن فرار و سعی کند خودش را به کاری دیگر مشغول کند.

 

2. کوتاه پاسخ دادن:

والدینی که با پاسخ کوتاه، فرزند را مجبور می‌کنند از آن‌ها اطاعت کند، به هیچ عنوان روش درستی برای تربیت کودک خود انتخاب نکرده‌اند. با گفتن عبارت: «برای اینکه من میگم!» باعث می‌شوید تا کودک هرگز به چرایی مسایل فکر نکند. قدرت تحلیل و پرسش گرایی را از او می‌گیرید. یا گفتن عبارتی همچون: «هر چه من می‌گویم را باید انجام دهی» به این مفهوم است که هیچ احترامی برای فرزند خود قائل نیستید و او نیز در مقابل، به شما احترام نخواهد گذاشت. برای تربیت صحیح فرزندان، برای پاسخ به سوالات او زمان بگذارید و با صبر کامل و مرتبط به او پاسخ بدهید.

بسیار مهم است که واقعاً برای کودکان ارزش قائل شوید. هنگام صحبت با فرزند خود، گوشی موبایل را کنار بگذارید و با همه حواس به حرف‌های او گوش فرا دهید. این باعث می‌شود تا اعتمادبه‌نفس پیدا کنند.

 

3. کودکانه رفتار کردن:

کودکان بسیار باهوش تر از آن هستند که تصور می‌کنید. لازم نیست صدای خود را کودکانه کنید یا با کلمات خیلی بچه‌گانه با او حرف بزنید تا به حرف‌هایتان گوش کنند. کودکان مکالمات مردم با یکدیگر را می‌شنوند و کودکانه حرف زدن را نوعی اهانت به خود می‌دانند.

 

4. مشغول بودن:

کودکان دوست دارند برای آن‌ها ارزش قائل شوید. به همین دلیل بسیار مهم است که واقعاً برای آن‌ها ارزش قائل شوید. هنگام صحبت با فرزند خود، گوشی موبایل را کنار بگذارید و با همه حواس به حرف‌های او گوش فرا دهید. این باعث می‌شود تا اعتمادبه‌نفس پیدا کنند و آن حس ارزشمندی که دنبالش هستند را از شما بگیرند.

 

پدر و کودک

5. زیاد حرف زدن:

تحقیقات کارشناسان ثابت کرده است که مغز هر انسانی می‌تواند در هر مرتبه، به طور متوسط 5 تا 9 موضوع را به خاطر بسپارد. به همین دلیل است که کودکان وقتی بیشتر از ظرفیت خود می‌شنوند، دیگر تمایلی به گوش کردن ادامه حرف‌ها ندارند. اگر می‌خواهید مسایل زیادی به فرزند خود بیاموزید، آن را به چندین بخش کوتاه تقسیم کنید تا نتیجه بهتری داشته باشد.

 

6. استفاده از واژه های محکوم یا سرزنش کننده:

هرگز از واژه‌هایی که باعث ایجاد حس گناه در کودک می‌شود، استفاده نکنید. کودکان از همان ابتدا حس همدردی ندارند و بسیاری از چیزها را نمی‌توانند درک کنند. نباید برای اشتباهاتی که انجام می‌دهند، خیلی آن‌ها را مواخذه و سرزنش کنید.

 

7. تهدید کردن:

هدف از بزرگ کردن کودک، این نیست که او را مطیع و فرمان‌بردار خود تربیت کنیم. باید به کودکان فرصت فکر و خطا کردن بدهید. تهدید کردن کودک باعث می‌شود تا اعتمادبه‌نفس او از بین برود و در بزرگ‌سالی دچار مشکل بشود.

 

نقل از سایت تبیان

**********************************************************************

 

چهل حدیث تربیتی کودک - آکاایران

پرتال آکاایران سایت دین و اندیشه آکا بخش دین و اندیشه قسمت احادیث و روایات- چهل حدیث تربیتی کودک

چهل حدیث تربیتی کودک

1.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
بَیْتٌ لا صِبْیانَ فیهِ لا بَرَکَةَ فیهِ
خانه‏اى که کودک در آن نباشد ، برکت ندارد.
کنز العمّال ، ح 44425...

چهل حدیث تربیتی کودک

چهل حدیث تربیتی کودک

احادیث و روایات-چهل حدیث تربیتی کودک

2. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
اِنَّ الْوَلَدَ الصّالِحَ رَیْحانَةٌ مِنْ رَیاحینِ الْجَنَّةِ
فرزند شایسته ، گُلى از گل‏هاى بهشت است .
کافى ، ج 6، ص 3، ح 10.
3. امام باقر علیه السلام:
اِذا اَرَدْتَ الْوَلَدَ فَقُلْ عِنْدَ الْجِماعِ : اَللّهُمَّ ارْزُقْنى وَلَدا وَ اجْعَلَهُ تَقیّا لَیسَ فى خَلْقِهِ زِیادَةٌ وَ لا نُقْصانٌ وَ اجْعَلْ عاقِبَتَهُ اِلى خَیْرٍ؛(1)
هرگاه فرزند خواستى ، هنگام آمیزش بگو : بار الها! به من فرزندى عطا کن و او را با تقوا قرار ده و در آفرینش او، کم و زیادى نباشد و او را عاقبت به خیر گردان .
کافى، ج 6 ، ص 10، ح 12.
4. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
اَدِّبُوا اَوْلادَکُمْ فى بُطونِ اُمَّهاتِهِمْ. قیلَ: وَکَیْفَ ذلِکَ یا رَسُولَ اللّه‏ِ؟ فَقالَ: بِاِطْعامِهِمُ الْحَلالَ؛(1)
فرزندانتان را در رحم مادرانشان تربیت کنید. سئوال شد: این چطور ممکن است، اى رسول خدا؟ فرمودند: با خوراندن غذاى حلال (به مادرانشان).
جُنگ مهدوى، ص .132
5. امام صادق علیه ‏السلام :
مِیرَاثُ اللّهِ مِن عَبدِهِ المُؤمِنِ الوَلَدُ الصَّالِحِ ...؛
میراث خداوند به بنده مؤمنش فرزند صالح است
وسائل الشیعة، ج15، ص97.
6.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
اَلْبَناتُ هُنَّ الْمُشْفِقاتُ الْمُجَهِّزاتُ الْمُبارَکاتُ، مَنْ کانَتْ لَهُ ابْنَةٌ واحِدَةٌ جَعَلَهَا اللّه‏ُ لَهُ سِتْرا مِنَ النّارِ، و مَنْ کانَتْ عِنْدَهُ ابْنَتانِ اُدْخِلَ الْجَنَّةَ بِهِما، وَ مَنْ کانَتْ عِنْدَهُ ثَلاثُ بَناتٍ أوْ مِثْلُهُنَّ مِنَ الاَْخَواتِ وُضِعَ عَنْهُ الْجِهادُ وَ الصَّدَقَةُ ؛(1)
دختران ، دلسوز ، مددکار و بابرکت‏اند . هر کس یک دختر داشته باشد ، خداوند ، او را پوششى از دوزخ قرار مى‏دهد و هر کس دو دختر داشته باشد ، به خاطر آن وارد بهشت مى‏شود و هر کس سه دختر یا مانند آن خواهر داشته باشد ، جهاد و صدقه از او برداشته مى‏شود .
کنز العمّال ، ح 45399 .
7.امام باقر علیه السلام:
شَرُّ الابَاءِ مَن دَعَاهُ البِرُّ اِلَى الاِفرَاطِ وَ شَرُّ الاَبنَاءِ مَن دَعَاه التَّقصِیرِ اِلَى العُقُوقِ"؛
بدترین پدران کسى است که [در نیکى از حد اعتدال خارج شود و] به زیاده‏روى بگراید و بدترین فرزندان فرزندى است که در اثر کوتاهى، به عاق والدین دچار شود.
تاریخ یعقوبى، ج 2، ص 486.
8.امام رضا علیه السلام:
لا تَقْرَبِ النِّساءَ فی اَوَّلِ اللَّیْلِ لا شِتاءً وَ لا صَیْفا وَ ذلِکَ اَنَّ الْمَعِدَةَ وَ الْعُروقَ تَـکونُ مُمْتَلِئَةً وَ هُوَ غَیْرُ مَحْمودٍ ، یُتَخَوَّفُ مِنْهُ الْقولَنْجُ وَ الفالِجُ ، وَ الْلَّقْوَةُ وَ النِّقرِسُ ، وَ الْحَصاةُ وَ التَّقْطیرُ ، وَ الْفَتْقُ وَ ضَعْفُ الْبَصَرِ وَ الدِّماغِ. فَاِذا اُریدَ ذلِکَ فَلْیَکُنْ فى آخِرِ اللَّیْلِ؛ فَاِنَّهُ اَصَحُّ لِلْبَدَنِ ، وَ اَرْجى لِلْوَلَدِ ، وَ اَذْکى لِلْعَقْلِ فِى الْوَلَدِ الَّذى یُقْضى بَیْنَهُما؛(1) آغاز شب ، چه در زمستان و چه در تابستان ، با زنان آمیزش مکن ، این بدان جهت است که معده و رگ‏ها پُرند و این وضعیت مناسبى [براى آمیزش] نیست و بیم قولنج و فلج و لقوه چانه و نِقرس و سنگ [کلیه [و تقطیر (چکایش) بول وفتق و ضعف در بینایى و ذهن مى‏رود . پس اگر قصد آمیزش دارد ، باید در پایان شب انجام دهد، که براى بدن ، صحت‏افزاتر و براى فرزنددار شدن امیدبخش‏تر و براى باهوش شدن فرزندى که در این میان پدید مى‏آید ، بهتر است .
طب الامام الرضا علیه السلام، ص 64.
9. امام على علیه ‏السلام :
 لا أدَبَ مَعَ غَضَبٍ
با خشم، تربیت [ممکن [نیست
غرر الحکم ، ح 10529.
10.امام صادق علیه ‏السلام :
بَادِرُوا اَحدَاثَکُم بِالحَدِیثِ قَبلَ اَن تَسبِقَکُم اِلَیهِم المُرجِئَة
 فرزندانتان را با کلام [ما] آشنا کنید پیش از آن که مرجئه (و دیگر فرقه‏هاى منحرف عقیدتى) بر شما سبقت بگیرند [ و آنان را منحرف سازند].
فروع کافى، ج2، ص94.
11.امام صادق علیه ‏السلام :
مَنْ اَکَلَ سَفَرجَلَةً عَلَى الرِّیقِ طابَ ماؤُهُ وَ حَسُنَ وَلَدُهُ
هر کس ناشتا یک بِهْ بخورد ، نطفه‏اش پاکیزه مى‏شود و فرزندش نیکو مى‏گردد
کافى ، ج 6، ص 357، ح 3 .
12.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
ما مِن اِمْرَاَةٍ حامِلَةٍ اَکَلَتِ الْبِطِّیخَ اِلاّ یَکونُ مَولودُها حَسَنَ الْوَجْهِ وَ الْخُلُقِ
هیچ زن باردارى نیست که خربزه بخورد ، مگر این که فرزندش زیبا و خوش اخلاق مى‏گردد .
طب النبی صلی الله علیه و آله و سلم، ص 10.
13.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
اَطْعِمُوا الْمَرأَةَ فى شَهْرِها الَّذى تَلِدُ فیهِ التَّمْرَ فَاِنَّ وَلَدَها یَکونُ حَلیما نَقیّا
به زن، در ماهى که زایمان کرده ، خرما بدهید ، چرا که فرزند او بردبار و پاک مى‏شود .
مکارم الأخلاق ، ص 169 .
14.پیامبر صلى‏الله‏علیه ‏و ‏آله :
مَنْ وُ لِدَ لَهُ مَولودٌ فَلْیُؤَذِّنْ فى اُذُنِهِ الْیُمْنى بِاَذانِ الصَّلاةِ وَلْیُقِمْ فِى الْیُسْرى فَاِنَّها عِصْمَةٌ مِنَ الشَّیْطانِ الرَّجیمِ ؛(1)به هر کس فرزندى داده شود ، باید در گوش راست او اذان نماز و در گوش چپ او اقامه بگوید ؛ چرا که مایه ایمنى از شیطانِ رانده شده است .
کافى ، ج 6، ص 24، ح 6.
 15.پیامبر صلى‏الله‏علیه ‏ و‏آله :
لَیْسَ لِلصَّبىِّ لَبَنٌ خَیْرٌ مِنْ لَبَنِ اُمِّهِ ؛(1)
براى کودک ، هیچ شیرى بهتر از شیر مادرش نیست
عیون اخبار الرضا ، ج 1، ص 38، ح 69 .
16.امام صادق علیه السلام:
اَلرَّضاعُ واحِدٌ وَ عِشْرونَ شَهْرا، فَما نَقَصَ فَهُوَ جَورٌ عَلَى الصَّبىِّ ؛(1)
شیرخوارى ، 21 ماه است . پس هر چه کم شود ، ظلم بر کودک است .
کافى ، ج 6، ص 40، ح 3 .
17.امام صادق علیه السلام:
عَلِّمُوا صِبیَانَکُم مِن عِلمِنَا مَا یَنفَعُهُم اللّهُ بِهِ لا تَغلِبَ عَلَیهِمُ المُرجِئَةُ بِرَأیِهَا
کودکانتان را به دانش ما آموزش دهید که براى آنان سودمند است تا مرجئه [و منحرفین] با دیدگاه‏هاى خود آنان را مغلوب خود نسازند.
الخصال، ج2، ص157..
18.امام صادق علیه السلام:
اَ لْبَنونَ نَعیمٌ وَ الْبَناتُ حَسَناتٌ وَ اللّه‏ُ یَسْألُ عَنِ النَّعیمِ ، وَ یُثیبُ عَلَى الحَسَناتِ
پسران، نعمت‏اند و دختران خوبى. خداوند ، از نعمت‏ها سؤال مى‏کند و به خوبى‏ها پاداش مى‏دهد .
کافى ، ج 6، ص 7، ح 12 .
19.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
طَهِّروا اَولادَکُمْ یَوْمَ السّابِـعِ فَاِنَّهُ اَطْیَبُ وَ اَطْهَرُ و اَسْرَعُ لِنَباتِ اللَّحْمِ، وَ اِنَّ الأَْرْضَ تَنْجُسُ مِنْ بَولِ الاَْغْلَفِ اَرْبَعینَ صَباحا
روز هفتم [تولّد] ، فرزندتان را [با ختنه] پاک کنید ، چرا که مایه تمیزى و پاکیزگى بیشتر و رویِش شتابنده‏ترِ گوشت است و زمین ، چهل روز از بول شخص ختنه نشده ، آلوده مى‏ماند .
کافى ، ج6، ص35، ح2.
20.امام على علیه السلام:
تَخَیـَّروا لِلرَّضاعِ کَما تَتَخَیَّرونَ لِلنِّـکاحِ، فَاِنَّ الرَّضاعَ یُغَیِّرُ الطِّباعَ
براى شیردادن ، [دایه‏هاى شایسته [انتخاب کنید، همان‏گونه که براى ازدواج انتخاب مى‏کنید ، چرا که شیر ، طبیعت‏ها را تغییر مى‏دهد .
قرب الاسناد ، ص 93، ح 312.
21.عمرو بن شعیب عن أبیه عن جدّه:
اِنَّ النَّبىَّ صلی الله علیه و آله و سلماَمَرَ بِتَسمَیةِ الْمَولودِ یَوْمَ سابِعِهِ وَ وَضْعِ الاَْذى عَنهُ وَ العَقِّ
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلمبه نام‏گذارى کودک در روز هفتمِ تولّد و کوتاه کردن موى او و عقیقه کردن ، فرمان داد .
سنن الترمذى ، ج 5، ص 132، ح 2832.
22.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
مَنْ کانَ عِنْدَهُ صَبِىٌّ فَلْیَتَصابَ لَهُ
هر کس با کودک سروکار دارد ، با او کودکانه رفتار کند .
من لا یحضره الفقیه ، ج 3، ص 483، ح 4707.
23.امام على علیه السلام:
وَ حَقُّ الوَلَدِ عَلَى الوالِدِ أنْ یُحَسِّنَ اِسمَهُ وَ یُحَسِّنَ اَدَبَهُ، و یُعَلِّمَهُ القُرآنَ
حقّ فرزند بر پدر ، آن است که نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربیت کند و قرآن به او بیاموزد .
نهج البلاغة ، حکمت 399.
24.امام صادق علیه السلام:
اِنَّ اللّه‏َ لَیَرْحَمُ الْعَبْدَ لِشِدَّةِ حُبِّهِ لِوَلَدِهِ
بدون تردید ، خداوند بر بنده خود به خاطر شدّت محبّت به فرزندش ، رحم مى‏کند .
کافى ، ج 6، ص 50، ح 5.
25.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
حَقُّ الْوَلَدِ عَلى والِدِهِ... اَنْ یَسْتَفْرِهَ اُمَّهُ
حق فرزند بر پدر این است که مادر او را گرامى بدارد.
کافى ، ج 6، ص 48، ح 6.
26.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
مَنْ بَکى صَبىٌّ لَهُ فَاَرْضاهُ حَتّى یُسَکِّنَهُ ، اَعْطاهُ اللّه‏ُ عَزَّوَجَلَّ مِنَ الْجَنَّةِ حَتّى یَرْضى
هر کس کودک گریان خود را راضى کند تا آرام شود ، خداوند از بهشت آن‏قدر به او مى‏دهد تا راضى شود .
الفردوس ، ج 3، ص 549، ح 5715 .
27.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
کانَ النَّبىُّ صلی الله علیه و آله و سلماِذا اَصْبَحَ مَسَحَ عَلى رُؤُوسِ وُلْدِهِ وَ وُلْدِ وُلْدِهِ
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلمهر روز صبح بر سر فرزندان و نوه‏هایشان دست [نوازش] مى‏کشیدند.
بحارالأنوار، ج 104، ص 99، ح 75.
28.امام کاظم علیه السلام:
قالَ بَعْضُهُم : شَکْوَتُ اِلى ابِى الْحَسَنِ موسى علیه السلامابنا لى ، فَقالَ : لا تَضْرِبْهُ، وَاهْجُرْهُ وَ لا تُطِلْ
کسى گفت : از فرزندم به امام کاظم علیه السلامشکایت کردم . ایشان فرمودند : «او را نزن بلکه با او قهر کن ولى نه به مدّت طولانى .
عدّة الداعى ، ص 79.
29.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
اَ لْوَلَدُ سَیِّدٌ سَبْعَ سِنینَ، وَ عَبْدٌ سَبْعَ سِنینَ، وَ وَزیرٌ سَبْعَ سِنینَ
فرزند هفت سال سروَر، هفت فرمانبردار، و هفت سال وزیر است .
مکارم الاخلاق، ص 222 .
30.امام على علیه السلام:
مَنْ سَاَلَ فى صِغَرِهِ اَجابَ فى کِبَرِهِ
هر کس در خردسالى سئوال کند، در بزرگ‏سالى‏اش پاسخ مى‏دهد .
غرر الحکم ، ح 8273.
31.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
اَحِبُّوا الصِّبْیانَ وَ ارْحَمُوهُمْ ، وَ اِذا وَ عَدتُموهُمْ شَیْئا فَفُوا لَهُمْ ، فَاِنَّهُمْ لا یَدْرونَ اِلاّ اَ نَّـکُمْ تَرْزُقونَهُمْ
کودکان را دوست بدارید و با آنان مهربان باشید و هرگاه به آنان وعده دادید ، به آن وفا کنید ، زیرا آنان ، روزى دهنده خود را کسى غیر از شما نمى‏دانند .
کافى ، ج 6، ص 49، ح 3.
32.امام کاظم علیه السلام:
تُسْتَحَبُّ عَرامَةُ الصَّبىِّ فى صِغَرِهِ لِیَکونَ حَلیما فى کِـبَرِهِ، ما یَنْبَغى اَنْ یَکونَ اِلاّ هکَذا
خوب است بچّه در کودکى بازى‏گوش باشد تا در بزرگ‏سالى بردبار گردد و شایسته نیست که جز این باشد .
کافى ، ج 6، ص 51، ح 2 .
33.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
اُحِبُّ الصِّبْیانَ لِخَمْسٍ : اَلاَْوَّلُ : اَنـَّهُمْ هُمُ الْبَکّاؤونَ ، وَالثّانى : یَتَمَرَّغونَ بِالتُّرابِ وَ الثّالِثُ : یَخْتَصِمونَ مِنْ غَیْرِ حِقْدٍ وَ الرّابِـعُ : لا یَدَّخِرونَ لِغَدٍ شَیئا وَ الْخامِسُ : یُعَمِّرونَ ثُمَّ یُخَرِّبونَ
کودکان را به خاطر پنج چیز دوست مى‏دارم : اول آن‏که بسیار مى‏گِریند ، دوم آن‏که با خاک بازى مى‏کنند، سوم آن‏که دعوا کردن آنان همراه با کینه نیست؛ چهارم آن‏که چیزى براى فردا ذخیره نمى‏کنند، پنجم آن‏که مى‏سازند و سپس، خراب مى‏کنند (دل‏بستگى ندارند) .
مواعظ العددیّه ، ص 259.
 34.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
 اِنَّ التُّرابَ رَبیعُ الصِّبْیانِ
 خاک، بهارِ (تفریحگاهِ) کودکان است .
معجم الکبیر ، ج 6، ص 140، ح 5775.
35.امام باقر علیه السلام:
اِنّا نَاْمُرُ صِبْیانَنا بِالصَّلاةِ اِذا کانوا بَنى خَمْسِ سِنینَ ، فَمُروا صِبْیانَـکُمْ بِالصَّلاةِ اِذا کانوا بَنى سَبْعِ سِنینَ، وَ نَحْـنُ نَأمُرُ صِبْیانَنـا بِالصَّـوْمِ اِذا کانوا بَنى سَبْعِ سِنینَ بِما اَطاقوا مِن صیامِ الْیَومِ اِن کانَ اِلى نِصْفِ النَّهارِ اَوْ اَکْثَرَ مِنْ ذلِکَ اَوْ اَقَلَّ، فَاِذا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ وَ الْغَرَثُ اَفْطَروا، حَتّى یَتَعَوَّدُوا الصَّومَ وَ یُطیقوهُ، فَمُروا صِبیانَـکُم اِذا کانوا بَنى تِسْعِ سِنینَ بِالصَّومِ مَا اسْتَطاعوا مِن صیامِ الْیَوْمِ، فَاِذا غَلَبَهُمُ الْعَـطَشُ اَفْطَروا
ما کودکان خود را وقتى پنج ساله‏اند ، به نماز امر مى‏کنیم ؛ ولى شما کودکانتان را وقتى هفت ساله شدند ، به نماز امر کنید . ما کودکان خود را وقتى هفت ساله‏اند ، به روزه وامى‏داریم ، به اندازه‏اى که توان دارند ، چه نصف روز باشد یا بیشتر یا کمتر . وقتى تشنگى و گرسنگى بر آنان چیره شد ، افطار مى‏کنند تا این‏که به روزه ، عادت کنند و توان آن را بیابند ، ولى شما کودکانتان را وقتى نُه ساله شدند ، به اندازه‏اى که توان دارند ، به روزه وا دارید و وقتى تشنگى بر آنان چیره شد ، افطار کنند .
کافى ، ج 3، ص 409، ح 1.
36.امام صادق علیه السلام:
اِذا بَلَغَتِ الجاریَةُ سِتَّ سِنینَ فَلا تُقَبِّلها وَالْغُلامُ لا یُقَـبِّلُ الْمَرْاَ ةَ اِذا جاوَزَ سَبْعَ سِنینَ
چون دختر [نامحرم] شش ساله شد ، او را مبوس و پسر نیز چون از هفت سالگى گذشت ، زن [نامحرم] را نبوسد .
مکارم الأخلاق ، ج 1، ص 479، ح 1659 .
37.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
مَنْ قَـبَّلَ وَلَدَهُ کَـتَبَ اللّه‏ُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ حَسَنَةً وَمَنْ فَرَّحَهُ فَرَّحَهُ اللّه‏ُ یَوْمَ الْقیامَةِ، وَمَنْ عَلَّمُهُ الْقُرآنَ دُعىَ بِالاَْبـَوَیْنِ فَیُکْسَیانِ حُلَّتَیْنِ یُضى‏ءُ مِنْ نورِهِما وُجوهُ اَهْلِ الْجَنَّةِ ؛(1)
هر کس فرزندش را ببوسد ، خداوند عزّوجلّ براى او ثواب مى‏نویسد و هر کسى که او را شاد کند ، خداوند روز قیامت او را شاد خواهد کرد و هر کس قرآن به او بیاموزد ، پدر و مادرش دعوت مى‏شوند و دو لباس بر آنان پوشیده مى‏شود که از نور آنها ، چهره‏هاى بهشتیان نورانى مى‏گردد .
کافى ، ج 6، ص 49، ح 1.
38.امام على علیه السلام:
اِنَّ النَّبىَّ صلی الله علیه و آله و سلماَبْصَرَ رَجُلاً لَهُ وَلَدانِ فَقَـبَّلَ اَحَدَهُما وَتَرَکَ الآْخَرَ . فَقالَ رَسولُ اللّه‏ِ صلی الله علیه و آله و سلم: فَهَلاّ واسَیْتَ بَیْنَهُما ؛
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلمکسى را دیدند که دو فرزند داشت . یکى را بوسید و دیگرى را رها کرد . پیامبر خدا به او فرمودند : چرا میان آنان یکسان عمل نکردى؟
جعفریّات ، ص 55 .
39.امام على علیه السلام:
اَلاِْفْراطُ فِى الْمَلامَةِ یَشُبُّ نیرانَ اللَّجاجِ
زیاده‏روى در سرزنش کردن ، آتش لجاجت را شعله‏ور مى‏سازد .
تحف العقول ، ص 84 .
40.پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم:
اِذا بَلَغَ اَوْلادُکُمْ سَبْعَ سِنینَ فَفَرِّقوا بَیْنَ فُرُشِهِمْ
هرگاه کودکانتان به هفت‏سالگى رسیدند، رخت‏خواب‏هایشان را جدا کنید.
مستدرک على الصحیحین ، ج 1، ص 317، ح 721 .
احادیث و روایات - تبیان
ویرایش و تلخیص:آکاایران







تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 7:32 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

 تربیت 20 هزار حافظ کل قرآن در 15 سالمدیر عامل جامعة القرآن الکریم خبر داد؛

  تربیت 20 هزار حافظ کل قرآن در 15 سال 


  صدالبته شهرت این موسسه را کماکان باید به نام "سید محمد حسین طباطبایی ( علم الهدی)"، خردسال ترین حافظ قرآن کریم در آن زمان دانست.  

 

اشاره؛

جامعة القرآن الکریم، مؤسسه ای است با حدود 700 شعبه در سراسر کشور که بنابر گفته مدیرعامل آن، تنها در سال گذشته، آموزش قرآنی 260 هزار نفر در گروه های سنی و مقاطع مختلف تحصیلی را در دستور کار خود دارد. 

بیش از یک دهه است که بخش قابل توجهی از مردم به ویژه قشر متدین و مذهبی جامعه، با نام "موسسه جامعة ‌القرآن‌الکریم و اهل‌بیت (ع)" آشنا هستند. البته سابقه تاسیس چنین موسسه فراگیری به سال 1377 بازمی گردد. چه آن که در خردادماه آن سال که مصادف با عید سعید قربان نیز بود، این موسسه در شهر مقدس قم پایه گذاری شد و بدین سان فعالیت قرآنی خود را از آغاز سال تحصیلی 78-1377 با پذیرش و گزینش 120 نفر آغاز کرد.

بهانه ای که علم الهدی جور کرد!   

صدالبته شهرت این موسسه را کماکان باید به نام "سید محمد حسین طباطبایی ( علم الهدی)"، خردسال ترین حافظ قرآن کریم در آن زمان دانست. او که به یاری خدای متعال و البته همت والدین تلاشگرش، با حفظ کل آیات وحی در سنین خردسالی توانست عناوین و مدارکی را از بزرگان حوزه و برخی دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور به دست آورد و از سوی بسیاری از مردم و رسانه ها در همان سال های میانی دهه 70 به عنوان " معجزه قرن" لقب بگیرد.

تربیت 20 هزار حافظ کل و 14 هزار مربی قرآن 

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی طباطبایی، پدر حجت الاسلام سید محمد حسین طباطبایی که از آغاز تاسیس تاکنون، مدیر عاملی موسسه بزرگ قرآنی جامعه القرآن الکریم را عهده دار است، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که به لطف الهی در این سال ها حدود 20 هزار نفر در این موسسه موفق به حفظ کل قرآن کریم شده اند، اظهار داشت: در مدت 15 سال از آغاز فعالیت جامعه القرآن الکریم، در پرتو توفیقات الهی و عنایات حضرت ولی عصر(عج)، ما موفق به آموزش حدود 14 هزار مربی قرآن شده ایم که در حال حاضر بالغ بر 5 هزار نفر از آنان مشغول به فعالیت مقدس قرآنی هستند.

وی همچنین با اشاره به بهره گیری از شیوه های نوین و کارآمد آموزش قرآنی در این موسسه، افزود: در مرکز تربیت مربی  وابسته به جامعة القرآن الکریم، ماهیانه بین 100 تا 200 مربی برای آموزش قرآن تربیت می‌شوند و برخی از این افراد که گواهینامه دریافت می‌کنند برای تبلیغ به شهرستان‌ها اعزام شده و خود منشأ بسیاری از خدمات و برکات قرآنی می گردند.

موسسه ای فراگیر با 700 شعبه  

مدیر عامل جامعة القرآن الکریم همچنین با اشاره به فعالیت حدود 700 شعبه این موسسه در سراسر کشور، گفت: از این تعداد 400 شعبه مربوط به خردسالان و مابقی در زمینه بزرگسالان اعم از خواهران و برادران فعالیت می کنند، ضمن آن که 70 مرکز پیش دبستانی، ابتدایی و راهنمایی تحت پوشش این موسسه قرار دارند.

آموزش قرآنی 260 هزار نفر در سال 92

وی با بیان این که به لطف الهی شاهد استقبال و گرایش قابل توجه مردم برای ثبت نام فرزندانشان در موسسات قرآنی کشور از جمله این موسسه هستیم، افزود: تنها در سال گذشته بیش از 260 هزار نفر در شعبات سراسر کشور این موسسه، تحت آموزش و تعالیم قرآنی همچون روخوانی، روان خوانی، حفظ، تجوید، مفاهیم، تفسیر، احکام و روایت و ... قرار گرفتند.

برنامه هایی برای هر سن و علاقه ای

حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی ادامه داد: گرچه گرایش ویژه فعالیت‌های جامعة القرآن الکریم، حفظ قرآن مجید و جهت عمومی آن، فعالیت برای خردسالان سراسر کشور می‌باشد، اما با این حال موسسه به گونه‌ای برنامه ریزی کرده که هیچ فرد علاقه‌مند به قرآن آموزی، با هر سن و وقت برای حضور، از قرآن آموزی محروم نشده و به قدر همت و حوصله و وقتی که دارد از اقیانوس بی پایان معارف کلام وحی، بهره مند گردد.

الگوی بسیاری از موسسات قرآنی

وی با اشاره به این که طی این سال ها، موسسه از حیث چارت سازمانی و فعالیت های متنوع، به الگوی بسیاری از موسسات و مراکز مشابه تبدیل شده است، بیان داشت: تاکنون به همت این موسسه بیش از300 عنوان کتاب قرآنی به چاپ رسیده و در اختیار علاقه‌مندان قرآن قرار گرفته است؛ همچنین یکی دیگر از فعالیت های فرهنگی موسسه چاپ و توزیع نشریه ماهنامه سروش و نسیم وحی با 20 هزار تیراژ است که با توزیع در کل شعبات موسسه در سراسر کشور در اختیار مخاطبین قرار می‌گیرد.

یک درخواست قرآنی از خانواده های ایرانی

این فعال قرآنی در ادامه سخنان خود از خانواده ها خواست که نسبت به تربیت قرآنی فرزندانشان، رویکرد فعالانه ای را در پیش بگیرند، گفت: اگر از سنین خردسالی کودکان خود را در مسیر اهداف و برنامه های قرآنی قرار دهیم، انشاالله این امید است که آن ها در نوجوانی و جوانی در خدمت قرآن و مکتب اهل بیت(ع) باشند و به ویژه سبک زندگی آن ها در همه لحظات و مراحل عمر، متأثر از قرآن و اهل بیت(ع) باشد.

نسخه نجات از مفاسد و گمراهی ها

مدیر عامل جامعة القرآن الکریم با تاکید بر این که قرآن وعترت، درمان همه دردهای بشریت می باشند، تصریح کرد: بی شک امروز تنها در پناه قرآن و عترت است که می توان نسل جدید را با وجود انواع و اقسام وسایل و مراکز فساد و شبهه های گوناگون ، بیمه کرد و آن ها را در مسیر تربیت و آموزش صحیح ، هدایت کرد.

حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی افزود: توسعه و تحکیم فرهنگ قرآنی و نشر معارف حقه ائمه اطهار(ع)، امر بسیار مهم و بایسته ای در جامعه جوان ماست و امیدوار هستیم که در پرتو برنامه ریزی صحیح و البته حمایت های مسئولان نهادها و ارگان های فرهنگی و اجرایی شاهد ترویج و نهادینه سازی معارف قرآنی در تمام شهرها و روستاهای کشور باشیم.

ارتقاء کمی و کیفی فعالیت های موسسه

وی با اشاره به این که ارتقای کیفی و کمی فعالیت های قرآنی و نیز تجهیز سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شعبات قرآنی موسسه در سراسر کشور، از اولویت‌های مهم کاری ماست، تاکید کرد: از آغاز شروع به کار این موسسه هدف اصلی ما کسب رضای خدا  و امام زمان(عج) و حرکت در مسیر خواسته ها و دغدغه های والای مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید بوده و امیدواریم که با عنایات الهی در همین مسیر مقدس گام های استوار بهتری در آینده برداریم.

پاسخ به یک انتقاد

مدیر عامل جامعة القرآن الکریم همچنین در پاسخ به انتقادی که بعضاً مطرح می شود، مبنی بر این که روش مربیان این موسسه با عنوان" ایما و اشاره" برای خردسالان، دارای عیوب و آسیب هایی است، تصریح کرد: عموماً در مؤسسات قرآنی ویژه خردسالان جهت آموزش عبارات و آیات منتخب جزء سی‌ام از روش «اقرأ» یعنی خواندن استاد، استماع شاگرد و تکرار کردن او استفاده می‌شود، حال آن که در این موسسه با توجه به سن کودکان، برای جذابیت و تنوع کار آموزش و تثبیت مفاهیم مختلف در ذهن آنها، از شیوه‌هایی همچون شعر، قصه، انواع بازی‌ها، نمایش، نقاشی و رنگ‌آمیزی نیز استفاده می‌شود.

وی با طرح این مساله که غالباً روش آموزش در مؤسسات قرآنی ویژه کودکان و خردسالان یکسان است، گفت: آنچه که باعث تفاوت در سطح کیفی و کمی آموزش در برخی از مؤسسات شده آن است که آنها برای آسان شدن یادگیری الفاظ یا بالا بردن فهم نونهالان نسبت به مفاهیم آیات، کتب آموزشی، وسائل کمک آموزشی و یا روش‌های بدیع و جذابی را تألیف و ابداع کرده‌اند.

روش "اشاره" ؛ بهترین شیوه آموزش قرآن به خردسالان

حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی که خود مبدع روش آموزش قرآنی «اشاره» می باشد، ادامه داد: البته وجود کتاب‌های آموزشی، وسایل کمک ‌آموزشی و سایر لوازم ابداعی که با خلاقیت‌های فردی یا جمعی پدید آمده سبب شده تا این مراکز توفیق بیشتری در عرصه آموزش قرآن به خردسالان داشته باشند.

مدیر عامل جامعة القرآن الکریم در خاتمه خاطرنشان کرد: گرچه به اعتقاد بسیاری، بهترین روش حفظ آیات منتخب و سوره‌های کوچک قرآن همان روش «اقرأ» بوده، اما به اعتقاد ما که به تجربه نیز ثابت شده، بهترین روش جهت درک و یادگیری معانی و مفاهیم آیات قرآن برای کودکان همان روش «اشاره» می باشد که هم اکنون در جامعه القرآن در حال پیاده سازی می باشد که خوشبختانه نتایج بسیار خوبی نیز از این طریق حاصل شده است.

برپایه این گزارش، علاقمندان می توانند برای آشنایی بیشتر به موسسه جامعة القرآن الکریم به پایگاه اطلاع رسانی این موسسه قرآنی به نشانی http://www.jameatulquran.com  مراجعه نمایند.




تاریخ : یکشنبه 93/2/7 | 7:3 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

 

امضای الکترونیک
     

 

 

دوست من سید اصغر سعادت میرقدیم لاهیجی :

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/30003207/53167f923433a0cd110084aba02aff9a.jpg

 

http://asratv.com

 

 




تاریخ : شنبه 93/2/6 | 10:17 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

بیستم فروردین 1372 یادآور عروج سید شهیدان اهل قلم و هنرمند فرزانه حاج سید مرتضی آوینی نویسنده ی توانا، راوی با صفای روایت فتح، سردبیر مجله ی ادبی و هنری سوره و مسؤول واحد تلویزیونی حوزه ی هنری می باشد.

شهید آوینی که همراه یک گروه فیلمبردار جهت ساخت مجموعه ی جدیدی از روایت فتح به یکی از مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس عزیمت کرده بود، در حین بررسی منطقه و تحقیق پیرامون هشت سال دفاع مقدس به همراه مهندس محمد سعید یزدان پرست با مین برخورد کرد و به شهادت رسید.

شهید آوینی دو روز قبل از عزیمت به منطقه ی فکه، در پاسخ به این سؤال که به کدام منطقه می روی گفته بود:

«می دانی به کجا می روم، به فکه، همان جایی که رزمندگان ما با چشم خود تحویل نفوس شهدا توسط فرشتگان را مشاهده می کردند.»

پس از شهادت این بزرگوار، مقام معظم رهبری از ایشان به عنوان «سید شهیدان اهل قلم» تجلیل کردند.

سال روز شهادت هنرمند متعهد انقلاب اسلامی و دل سوخته ی جبهه های حق علیه باطل و بیانگر حقایق و رشادت ها و شجاعت های رزمندگان اسلام، بنا به پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شد .

زندگی نامه و فعالیت های شهید

شهید بزرگوار سید مرتضی آوینی در سال 1326 شمسی در شهر ری دیده به جهان گشود. بعد از گذراندن تحصیلات مقدماتی و اخذ دیپلم، موفق به گرفتن فوق لیسانس معماری از دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران شده و قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی، در زمینه ی ادبیات مطالعاتی انجام داد.

بعد از پیروزی انقلاب و تشکیل جهاد سازندگی به فرمان امام خمینی قدس سره، در سال 1358 به فعالیت در جهاد سازندگی مشغول شد و جهت مرتفع ساختن مشکلات روستاییان به روستاها عزیمت کرد؛ اما از مشاهده ی ظلم و ستمی که به این قشر از جامعه از طرف رژیم سابق وارد شده بود، بنا به ضرورت به سوی فیلم سازی برای جهاد سازندگی کشانده شد و اولین کار خود را در مجموعه ی تلویزیونیِ «خان گَزیده ها» که در ارتباط با غائله خسرو قشقایی بود، به تصویر کشاند. سال بعد به عنوان نماینده ی جهاد سازندگی به گروه تلویزیونی جهاد پیوست و مجموعه ی فیلم های «روایت فتح» را که خلقتی زیبا از هنر به یاد ماندنی رزمندگان اسلام بود، به یادگار گذاشت. شهید هنرمند بیش از صد فیلم مستند را تدوین و کارگردانی کرد. (یک قسمت از سیل خوزستان، قسمتی از مزد جهاد شهادت، یک قسمت از فراق یار، یک قسمت از دیار فراموش شده ی بشاگرد و هفتاد قسمت روایت فتح.)

شهید آوینی از سال 1367 تا پایان جنگ به فعالیت در حوزه ی هنری پرداخت و تا سال 1370 علاوه بر سر دبیری ماهنامه ی سوره و نشریات وابسته ی به آن، مسؤولیت واحد تلویزیونی را نیز به عهده داشت.

کتاب آیینه ی جادوی او (حاوی مجموعه مقالات سینمایی) نشان داد که بر خلاف بسیاری از مدعیان، حرف های اساسی و جهان بینی و نگرشی قوام یافته و سامان مند نسبت به سینما دارد.

شهید آوینی از سال 1371 با تأکید مقام معظم رهبری فعالیت دوباره ای را در جهت ساختِ سری جدید روایت فتح آغاز کرد و همزمان با فعالیت گروه های تفحص جهت کشف و شناسایی پیکرهای شهیدان، تصاویر جدید «روایت فتح» را جهت بازگویی حقانیت این شهیدان و بیان مظلومیت آن ها ضبط کرد و سرانجام نیز در 20 فروردین 1372 در همین مسیر به شهادت نایل شد و در جوار شهیدانی که سال ها در فراقشان، برایشان مرثیه می خواند و در وصلشان لحظه شماری می کرد، آرمید. شهید آوینی به جوار مولایش حسین« علیه السلام» و ولی امرش امام خمینی« قدس سره» پیوست تا راه و رسم شهادت را بسته نپنداریم. پیکر پاک شهید در 22 فروردین با حضور مقام معظم رهبری و گروهی از مسؤولان کشور و هنرمندان متعهد تشییع شد و در گلزار شهدای بهشت زهرا علیه السلام به خاک سپرده شد.

آثار شهید

از آثار شهید آوینی مجموعه ی مقالات سینمایی با نام آیینه ی جادو، کتاب آغازی بر یک پایان، کتاب فتح خون و کتاب مجموعه ی مقالات فرهنگ و هنر، مقاله ی شرح نور در تفسیر غزلیات امام خمینی قدس سره را می توان نام برد.

دیدگاه های شهیدشهید آوینی، غرب را به عنوان یک کلّیت، تجسم ظهور تاریخی شیطان می دانست و به ویژه درباره ی غربِ پس از رنسانس، معتقد بود که با غلبه ی اومانیسم و خود بنیادی، جهالت و طغیان بشر غربی به نهایت رسیده و همین به نهایت رسیدن طغیان و خود بنیادی، زمان توبه را نزدیک کرده است.

شهید آوینی عصر کنونی را عصر توبه بشریت می نامید و ظهور انقلاب دینی را تجسم این توبه تاریخی و معنوی می دانست. شهید آوینی مسیر تقدیر تاریخی بشر را متشکل از مراحل زیر می شمرد:

1- هبوط (در مصداق جمعی و تاریخی) 2- طغیان و خودبنیادی 3- توبه (در مصداق جمعی و تاریخی) 4- طلوع عصر معنویت و نجات از خود بنیادی.

شهید آوینی تنها صورت مشروع از حکومت را نظام مبتنی بر ولایت فقیه می دانست:

«ولایت فقیه تنها صورتی است که می تواند به حکومت اسلام فضیلت بخشد. فقیه انسانی است که حقیقت دین در وجود او تبین یافته است و قدرت استنباط احکام عملی دین را از سرچشمه های حقیقت که کتاب و سنت است داراست.»

وی آزادی را برای انسان حق نمی دانست بلکه آزادی را یک تکلیف می دانست:

«آزادی حق انسان نیست بلکه تکلیف اوست در برابر حقیقت و عدالت.

و البته در این گفتار نیز مسامحه ای وجود دارد که آزادی در حقیقت خویش، مقابله ای با حقیقت و عدالت یا تعهد ندارد و اگر حقیقت آزادی ظهور می یافت، همه ی دعواها از میان بر می خاست. این دعواها از سر جهل نسبت به حقیقت آزادی است که «حریت» است.»

شهید حضور را برتر از حصول می دانست و تقوا را یگانه راه حقیقی کسب معرفت می خواند و حضور دل آگاهانه و متذکرانه را از لوازم تفکر حقیقی می دانست؛ زیرا که او تفکر را جز به معنای تقرب نمی دانست:

«تفکر حقیقی، همان تفکر حضوری است که ذکر است و ذکر نیز نه آن چنان است که به کوشش خود حاصل آید. حضور عین ذکر است و تقرب است و غفلت عین بُعد است.»

آوینی یکی از منتقدان جدی و پیگیر روشنفکری بود. وی پیوسته ابتذال سطحیت و غربزدگی روشنفکری ایرانی را مورد نقادی تند و تیزی قرار می داد. او روشنفکر را کسی می دانست که تلاش می کند تا احکام و اعتبارات نظری و عملی، تجربی و حسی را که در چهارچوب عقل، جزوی منقطع از وحی به دست آمده، مبنای تغییر هستی و زندگی آدمیان قرار دهد.

«روشنفکر مخالف سنّت ها و دین، و متکی بر بینش فردی خویش از جهان می باشد و احکام عملی زندگی خویش را از علوم تجربی کسب می کند. جامعه ی روشنفکر اصولاً غربگراست و با تفکر غربزده می ا ندیشد و حتی اگر روی به دینداری بیاورد به شدت در معرض التقاط قرار دارد. او به مفهوم ولایت اعتقادی ندارد چرا که به دموکراسی غربی ایمان آورده است.»

شهید آوینی ترویج التقاط فرهنگی را یکی از اهداف تهاجم فرهنگی می دانست: «تهاجم فرهنگی دشمنان انقلاب متوجه همه ی آن نقاطی است که انقلاب اسلامی را هویت مستقل بخشیده و آن را به مبارزه با غرب می کشاند. فرهنگ اسلامی انقلاب، ولایت فقیه و عدم رابطه با آمریکا»  

سید شهیدان اهل قلم، عاشق پاکباخته ی مقام عظمای ولایت و پیرو راه پیر و مراد خویش حضرت امام خمینی «قدس سره» و مطیع و فرمانبردار مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای بود.

روحش شاد راهش پر رهرو باد

 

تبیان




تاریخ : شنبه 93/2/6 | 10:16 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی