مشروح/ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی تشریح کرد
دادستان کل کشور گفت: متهم پرونده 3000 میلیاردی که برادرش اعدام شد، غیابا محاکمه شده و در حال حاضر مسیر پرونده وی مسیر قانونی را طی می‌کند که توصیه می‌کنم به کشور بازگردد.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، دقایقی پیش شصت و سومین نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا با خبرنگاران رسانه‌های مختلف آغاز شد.

**برخورد جدی با مظاهر ابتذال و بد حجابی

حجت‌الاسلام والمسلمین"غلامحسین محسنی اژه‌ای" دادستان کل کشور در شصت و سومین نشست خبری خود با خبرنگاران، گفت: در خصوص کسانی که فرهنگ ابتذال را ترویج می‌دهند و در کشور اسلامی برخلاف قانون، شرع و خواست ملت مسلمان بی عفتی را ترویج می‌کنند، متذکر می‌شویم که این کشور اسلامی است؛ مردم مسلمان هستند و قانون اجازه چنین کاری را به آنها نمی‌دهد.
 
وی ادامه داد: اگر آنها به اقدامات مجرمانه خود ادامه دهند، دستگاه‌های ذیربط با آنها برخورد می‌کنند.
 
دادستان کل کشور در ادامه تصریح کرد: از نیروی انتظامی که در این خصوص با جرایم مشهود برخورد می‌کند تشکر می‌کنم و از آنها می‌خواهم اجازه ندهند کسانی فضای جامعه را بر هم بزنند به ویژه کسانی که به صورت باندی اقدام به اینگونه کارها می‌کنند برخورد شود.

وی همچنین اظهار داشت: دستگاه قضایی از اقدامات نیروی انتظامی قطعا حمایت می‌کند و به دادستانی‌های کشور هم سفارش شده که در صورت لزوم به عنوان مدعی العموم وارد شوند.

**برای افراد بدپوشش مجازات در نظر گرفته می‌شود

دادستان کل کشور در خصوص سوالی که قانون چه مجازاتی برای افراد بدپوشش و بدحجاب در نظر گرفته است و برای گروه‌هایی که به صورت باندی عمل می‌کنند عملکرد قانون به چه صورت است؟ گفت: وقتی که یک فرد صرفا بدحجاب است و از ناآگاهی به این عمل دست می‌زند و کارش نه باندی و نه گروهی است، احیانا بی مبالات است که در این مورد قاضی می‌تواند حکم صادر کند.
 
سخنگوی دستگاه قضا گفت: افرادی هستند که در این زمینه تذکر دریافت کرده‌اند اما جرم خود را تکرار می‌کنند یا در برخی موارد که حتی حکم صادر شده و مجازات شده‌اند، این افراد دوباره جرمشان را تکرار می‌کنند که در پاره‌ای از این موارد مجازات حبس و شلاق دارد.

وی در پاسخ به سوالی در این خصوص که آیا در زمینه جرایم سازمان یافته در مورد نوع پوشش قوه قضائیه حکم خاصی صادر کرده است، گفت: جرایم سازمان یافته پوشش بعضا در گزارش نیروی انتظامی قید می‌شود که جرم به صورت باندی بوده است، اما در مواردی که حکمی صادر شده باشد، حضور ذهن ندارم.
 
**به مشکلات سیل زدگان شمال کشور رسیدگی می‌شود
 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با اشاره به سیل اخیر استان‌های شمالی کشور گفت: این حادثه خساراتی را به استانها وارد کرد، ما با همه آسیب دیدگان همدردی می‌کنیم و به بازماندگان متوفیان تسلیت می‌گوییم و امیدواریم تابحال همانگونه که مسئولین ذیربط سعی در کمک داشته‌اند، حتی‌الامکان بتوانند سریعتر نسبت به حل مشکلات اقدام کنند.

دادستان کل کشور در ادامه شصت و سومین نشست خبری با خبرنگاران گفت: این موضوع قابل توجه است که سیل جزء بلایای طبیعی محسوب می‌شود، اما نمی‌توان به صورت قاطع گفت که جلوی آن را نمی‌شود گرفت، به طور حتم اگر چنانچه اقداماتی صورت گیرد، ما می‌توانیم در مقابله با بلایای طبیعی از جمله سیل وارد عمل شویم.

 
وی افزود: باید اقداماتی صورت گیرد تا مسیر سیل به باغات و خانه مردم ضرری نرساند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: اگر چنانچه در مسیر رودها و نهرها به صورت مجاز و غیرمجاز سازمانی سبب می‌شود که مسیر رودخانه‌ها تغییر کند و سیل خسارت بیشتری را وارد کند، دستگاه‌های اجرایی باید جلوی این خسارت را بگیرند، از این رو قوه قضائیه بر همین اساس با توجه به اینکه در حوزه صیانت از مردم نقش دارد، ریاست قوه قضائیه دستور داده است هیئتی به مناطق آسیب دیده اعزام شود که این هیات امروز عازم این مناطق خواهد شد.
 
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه هماهنگی با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه صورت می‌گیرد، اظهار داشت: در این بازدید به طور حتم هیئت اعزامی از اماکنی که خسارت دیده‌اند بازدید خواهند کرد و با دولت و دستگاه‌های محلی هماهنگی می‌شود که اگر حادثه‌ای از جمله سیل رخ داد، خسارت چندانی درپی نداشته باشیم.
 
**محاکمه غیابی برادر مه آفرید


وی با اشاره به کسانی که جرمی را در ایران انجام می‌دهند و به خارج می‌روند گفت: برای این افراد احضاریه صادر می‌شود و بنده به صراحت به این افراد می‌گویم که حتما به نفعشان است که به ایران برگردند.
 
دادستان کل کشور افزود: با توجه به اینکه این افراد در خارج از کشور بسر می‌برند، خیلی حرف‌ها علیه آنها زده می‌شود، لذا توصیه می‌کنم همه کسانی که در مسائل مختلف تحت تحقیب‌ هستند بهتر است به ایران بازگردند.
 
وی تاکید کرد: متهم پرونده 3000 میلیاردی که برادرش اعدام شد، غیابا محاکمه شده و در حال حاضر مسیر پرونده وی مسیر قانونی را طی می‌کند که توصیه می‌کنم وی به کشور بازگردد.

**اقدامات درباره خاوری اطلاع رسانی خواهد شد

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص متهمان پرونده‌ فساد 3000 میلیاردی گفت: تعدادی هستند که پرونده‌هایشان در دادگاه مطرح است و برخی موارد پرونده‌ها به دادگاه رفته و در حال بررسی است، در مورد "خاوری" اقدامات لازم قضایی و وزارت خارجه و پلیس بین‌الملل انجام شده است که در صورت حصول نتیجه اطلاع رسانی می‌شود.

**صدور کیفرخواست برای 27 نفر از متهمین فتنه 88

سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه حدود 27 نفر از کسانی که در جریان فتنه 88 تحت تعقیب بودند برایشان کیفرخواست صادر شد، گفت: از این 27 نفر 14 نفر کسانی هستند که حکم به صورت غیابی برای آنها صادر شده است.

وی افزود: حکم این افراد از طریق رسانه‌ها و روزنامه رسمی اعلام شده و آنها حق اعتراض دارند.

**رسیدگی به پرونده بابک زنجانی ادامه دارد

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که وضعیت پرونده بابک زنجانی که با ترفندهای مختلف بدهی خود را پرداخت نکرده است، گفت: بابک زنجانی قرار بازداشت موقت داشته اکه تمدید شده و اقداماتی صورت گرفته با وزارتخانه‌های ذیربط و دولت در مورد شناسایی و چگونگی اموال وی که در این زمینه همکاری کنند، وزارت امور خارجه و غیره در این خصوص وارد عمل شده‌اند، بخشی از اموال وی به مزایده گذاشته شده که مبلغ آن 1500 میلیارد ریال بوده است.

وی افزود: در مرحله بعد با نظارت دادستانی اموال بابک زنجانی در داخل و خارج مورد شناسایی قرار می‌گیرد، افرادی در این زمینه بازداشت ‌شده‌اند و رسیدگی به این پرونده ادامه دارد.

دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی درباره وضعیت "باشگاه پرسپولیس" و "ستاد سوخت"، گفت: به جایی نرسیده است و فرد بازداشتی همچنان در بازداشت است، اما به دادگاه نرفته است.
 
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت خبرنگار اصلاح طلبی که دو هفته قبل بازداشت شده است، گفت: امکان ندارد خانواده فرد بازداشتی بعد از دو هفته از مکان نگهداری وی خبردار نشده باشند، گاهی اوقات خانواده فرد بازداشتی می‌گویند؛ مثلا در زندان اوین است، اما اینکه در کدام بند است اطلاع نداریم که این امر امکان دارد، اما اینکه اصلا نمی‌دانیم فرد بازداشتی در کدام زندان است، صحت ندارد.

سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از خبرهایی که در برخی از رسانه‌ها منتشر می‌شود سبب افزایش بی اعتمادی مردم به رسانه‌ها می‌شود لذا انتظار است که با دقت بیشتری رسانه‌ها نسبت به انتشار اخبار خود وارد عمل شود.
 
وی افزود: چنانچه رسانه‌ای در راستای تشویش افکار عمومی مطلبی را مطرح کند تحت تعقیب قرار می‌گیرد و دادستان می‌تواند در این راستا وارد عمل شود و چنانچه این مطلب را به فرد و نهادی نسبت دهد، آنها نیز می‌توانند شاکی شوند و دستگاه قضایی می‌تواند پیگیر این موضوع باشد.
 
دادستان کل کشور درباره جزئیات 27 نفر متهم فتنه 88 اظهار داشت: 4 الی 5 نفر از این متهمین حکم غیابی برای‌ آنها صادر شده است و 8 نفر نیز به دادگاه فرستاده شده‌اند و مراحل اجرایی را طی می‌کنند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: 14 نفر دیگر نیز کیفرخواست برایشان صادر شده ولی هنوز به دادگاه نرفته‌اند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه فرزند یکی از مسئولین فرهنگی لیستی از بدهکاران بانکی را منتشر کرده است، اظهار داشت: نامه‌ای که بانک مرکزی درباره لیست بدهکاران بانکی به قوه قضائیه ارائه داده است، لذا اگر لیست از بانک مرکزی گرفته شود قابل تعقیب است و اگر از جای دیگری آن لیست را آورده باشد، افرادی که اسم آنها جزء بدهکاران بانکی نباشد، حق شکایت دارند.
 
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: اگر انتشار این موضوع موجب تشویش افکار عمومی شود، قوه قضائیه و دادستانی نیز می‌توانند در این راستا اقدام کنند.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه یکی از مجریان سابق صدا و سیما در یکی از شبکه‌های اجتماعی در صفحه شخصی خود به یکی از خبرنگاران زن خارج از کشور توهین کرده است گفت: هم وجدان انسان و هم شخص و جامعه انسانی می‌گوید که خودمان را باید جای طرف مقابل بگذاریم و این درست نیست که ما درباره کسی حرفی را بزنیم که خودش حضور ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر اینکه حداقل دستمزد کارگران با نرخ تورم نمی‌خورد، افزود: ماده 18 درباره این موضوع پیش بینی شده است و اگر قابل اعتراض باشد، می‌تواند به این ماده و فرجام‌خواهی استناد کند.
 
وی درباره پیگیری روند رسیدگی به پرونده تامین اجتماعی اظهار داشت: در حال حاضر این پرونده در دادسرا قرار دارد.
 
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه آیا قصوری از سوی مسئولین شمال کشور در قضیه سیل رخ داده است که قوه قضائیه تیمی را به این استان‌ها اعزام می‌کند، اظهار داشت: از طرف منابع رسمی موضوعی به قوه قضائیه ارجاع داده نشده، ولی از طرف برخی از افراد سلسله گزارشاتی ارسال شده که قوه قضائیه بنابر صیانت از حقوق عمومی می‌تواند در این راستا وارد عمل شود.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای درپاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه آیا اظهارات شما مبنی بر پخش علنی دادگاه‌ها در مجلس مغایرت با قانون ندارد، تاکید کرد: من در مجلس شورای اسلامی نیز توضیح دادم که در حال حاضر با توجه به قانون ما نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم و امکان پخش علنی وجود ندارد، اما این اشکال باید رفع شود.
 
وی افزود: تا زمانی که قانون در این باره اصلاح نشود، ما حق پخش علنی دادگاه‌ها را نداریم، اما نظر شخصی بنده بر این است که اگر دادگاه‌ها را علنی پخش کنیم این موضوع سبب بازدارندگی بسیاری از افراد از ارتکاب جرم می‌شود.
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اظهارات وزیر ارشاد پیرامون قوه قضائیه گفت: این قوه در چارچوب اختیاراتی که مجلس داده اقدامات لازم را انجام می‌دهد.
 
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات خود در 15 خرداد گفت: بنده عرض می‌کنم که این صحبت‌ها ناظر بر صحبت‌های رئیس جمهور نبوده است.
 
وی با اشاره به اینکه من در مقام سخنگوی قوه قضائیه نیز این اظهارات را اعلام نکردم افزود: زمانی بنده می‌توانم در چارچوب محسنی اژه‌ای به عنوان یک طلبه، شهروند چیزهایی را که به ذهنم می‌رسد مطرح کنم، البته عرض من ناظر به فرد خاصی نبوده و بنده به آنچه گفته‌ام اعتقاد دارم.

**توضیحات دادستان درباره اعدام"مه آفرید"
 

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره اعدام مه آفرید خسروی، افزود: باید صراحتا بگویم که اجرای دادگاه با اجرای حکم متفاوت است و تشریفاتی که در برگزاری یک دادگاه وجود دارد در اجرای حکم وجود ندارد.
 
وی افزود: بنده همانطور که از دادستان سوال کردم خانواده مه آفرید با وی ملاقات داشته‌اند.
 
وی افزود: ما زمانی که اجازه ملاقات می‌دهیم و جزای نقدی را نیز دریافت می‌کنیم این موضوع به معنای اجرای حکم است و ما بر این اساس اجازه دادیم که خانواده های وی با وی ملاقات کنند و به آنها فهماندیم که می‌خواهیم حکم را اجرا کنیم.
 
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: جامعه و رسانه به دلیل اینکه به قضیه پرونده 3000 میلیارد تومان حساسیت داشت، انتظار از دستگاه این بود که برای اجرای حکم نیز حضور داشته باشند ولی هیچ الزامی در قانون برای اینکه رسانه‌ها در اجرای حکم حضور پیدا کنند وجود ندارد.
 
وی با اشاره به اینکه ما اعتقاد داریم آنچه توقع و انتقاد است را باید بپذیریم، تاکید کرد: قانون الزامی را برای دستگاه قضایی در جهت حضور رسانه‌ها در اجرای حکم متهمان قید نکرده است.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه وکیل مه آفرید خسروی اعلام کرده که اعدام وی اعلام نشده بود و اینکه در تشریفات اعدام چقدر قوانین رعایت می‌شود زیرا بعضا شنیده می‌شود که اطلاع داده نشده پاسخ داد: در بعضی موارد محکوم‌علیه می‌گوید که نمی‌خواهم به خانواده یا وکیلم اطلاع دهید موارد متفاوت است در بعضی موارد نیز به وکیل اطلاع داده شده و وکیل در اطلاع‌رسانی به خانواده متهم کوتاهی کرده است. 

وی همچنین در مورد مه آفرید خسروی گفت: ما به نوعی در این زمینه اطلاع‌رسانی کردیم خارج از وقت ملاقات به هر دو خانواده وی ملاقات دادیم حتی بیش از زمان تعیین شده برای ملاقات و در روزهایی  که زمان ملاقات وی نبود این کار را انجام دادیم که این مسئله اطلاع رسانی در مورد اعدام وی بود. 


حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در مورد موضوع رانت 650 ملیون یورویی گفت: تاکنون گزارش رسمی در مورد این مسئله به قوه قضاییه ارجاع نشده و دستگاه  قضایی هم به عنوان رانت به این مسئله ور ود پیدا نمی‌کند. 

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا قوه قضاییه در مورد توفان اخیر و متولیان این حادثه ورود پیدا خواهد کرد یا خیر  بیان کرد: قوه قضاییه هنوز به این مسلئه ورود پیدا نکرده است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین در مورد آخرین وضعیت پرونده "باقری درمنی" گفت: حکم وی قطعی شده اما همچنان پرونده‌ای دارد که در دست رسیدگی است. 

وی همچنین در پاسخ به این سوال  که اخیرا 50 تن از خواهران دانشجو به عنوان افراد حقیقی از خانم "لیلا حاتمی" شکایت کرده‌اند و این که آیا به دستگاه قضا ورود پیدا می‌کنند یا خیر تصریح کرد: از این شکایت خبر ندارم و در جریان این مسئله هم نیستم. 

وی در پاسخ به این سوال که در عکس‌العمل قوه قضاییه بیان شده از زندانی کردن معتادین جلوگیری شود برای این افراد چه تمهیداتی اندیشیده شده و وضعیت ساختمان مشترک نیروی انتظامی با قوه قضاییه در زمینه اسکان این افراد چگونه است؟ پاسخ داد: براساس اصلاحیه قانون مواد مخدر سال 89 معتاد به صرف معتاد بودن قابل مجازات نیست اما قابل بازپروری است. 

**تانگوی تخم مرغ داغ به شکایت دادستانی توقیف شد

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر علت توقیف تئاتر تانگوی تخم مرغ داغ و اینکه آیا این تئاتر شاکی خصوصی داشته یا خیر گفت: اینکه این پرونده شاکی خصوصی داشته یا خیر نمی‌دانم اما خود دادستان شاکی این پرونده بوده و به بازپرس ارجاع داده شده و از طریق ضابطین شخصی داده شده که باید توقیف شود دادستان براساس ضابطین اقدام کرده است. 

**تشریح پرونده باند پنجک

وی همچنین در رابطه با باند توزیع کوکائین و اخیرا دستگیر شده است و اینکه طی 2 سال چندین بار دستگیر و آزاد شده است گفت: نیروی انتظامی همیشه فعال بوده و تمرکز خود را بر روی باندهای اصلی و بزرگ گذاشته است اما اینکه دستگیر و دوباره آزاد شده‌اند چنین نیست و باید محاکمه شوند. 

دادستان کل کشور تصریح کرد: شخصی که عنوان کرده این افراد 17 بار دستگیر و آزاد شده‌اند این گونه نیست اول اینکه کمتر بوده و حدود 3 یا 4 مرتبه این کار صورت گرفته که مواردی از قبیل صرف داشتن 25 گرم تریاک بوده که در این رابطه هم شلاق خورده و هم جزای نقدی پرداخت شده، بار دیگر 182 گرم تریاک بوده که مجازات صورت گرفته بود در مورد دیگر به صرف عدم اثبات جرم تبرئه شده بود و مورد دیگر مجرم برادر این شخص بوده و محکومیتی متوجه وی نبوده است. 

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری که خاوری قصد فروش ساختمان خود در کانادار را دارد آیا این موضوع صحت دارد و قوه قضاییه آن را پیگیری می‌کند یا خیر تصرح کرد: مدت‌هاست که پلیس بین‌الملل و دستگاه قضایی و وزارت امورخارجه پیگیر این مسئله هستند و امیدواریم که خارج از کشور پلیس کانادا نیز همکاری کند. 

سخنگوی قوه قضاییه در پایان به آخرین سوال مبنی بر اینکه آیا قوه قضاییه پیگیر مسئله اتوبوس‌های اسکانیاست یا خیر و اینکه آیا عیوب این اتوبوس‌ها مشخص شده است اظهار داشت: نیروی انتظامی در این رابطه قداماتی را انجام داده است و از مسئولین ذی ‌ربط خوسته شده که نهایت همکاری را  داشته باشند.  




تاریخ : دوشنبه 93/3/19 | 4:30 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

حضرت علی اکبر ع  زیباترین وبهترین الگو برای جوانان از نظر علم

وشجاعت ومعنویت وپرهیزکاری وپاکدامنی وعشق به خداوند   و جود

و اخلاق و ایثار وشهادت و......

 

 




تاریخ : دوشنبه 93/3/19 | 5:52 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 


علی ابن الحسین در «اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ و ...» کیست؟
پرسش
«اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ» علی ابن الحسین کیست؟ علی اکبر یا امام سجاد؟ لطفا دلیل خود را بگویید. آیا قرائنی وجود دارد که نشان دهد منظور کیست؟
پاسخ اجمالی

اگرچه از زیارت نامه ها، دعای توسل، صلوات بر حجج طاهره، روایات و رجز نامه ای که از امام زین العابدین و علی اکبر، علیهما السلام، برجای است استفاده می شود که علی ابن الحسین نام مشترکی برای آن دو حضرت بوده است، امّا از شأن زمانی و مکانی زیارت عاشورا، که اشاره به روز عاشورا و سرزمین کربلا  و کشته شدگان در آن روز دارد، و همین طور از زیارت عاشورای غیر معروفه، زیارت وارث و زیارت مطلقه امام حسین(ع) که لقب شهید، پس از علی ابن الحسین دارد، می شود اطمینان حاصل کرد که مراد از علی ابن الحسین، در السلام علی الحسین و علی ابن الحسین، همان علی اکبر است که در روز عاشورا در سرزمین کربلا به شهادت رسیده است.

پاسخ تفصیلی

توجه به نکاتی می تواند ما را در دستیابی به جواب یاری رساند:

الف: در روایات، زیارت نامه ها، صلوات بر حجج طاهره(ع)، دعای توسل به ائمه(ع) از امام زین العابدین با نام علی بن الحسین یاد شده است مثلا:

السلام علی علیّ بن الحسین (زیارت امام حسین در روز عرفه)؛ اللهم صلّ علی علیّ بن الحسین (صلوات بر حجج طاهره(ع))؛ السلام علیک یا مولای یا ابا محمد علی بن الحسین (زیارت جامعه)؛ یا اباالحسن یا علی بن الحسین (دعای توسل به ائمه).

ب: در زیارت نامه ها و رجز نامه ای که از حضرت علی اکبر برجای است از آن حضرت این گونه یاد شده است: السلام علی علیّ بن الحسین الشهید (زیارت وارث) السلام علی علیّ بن الحسین الشهید (زیارت عاشورای غیر معروفه)؛ السلام علیک یابن الحسین الشهید (زیارت مطلقه امام حسین)[1] و در رجز نامه آن حضرت آمده است: انا علیّ بن الحسین بن علی                نحن و بیت الله اولی بالنبی[2].

ج: اگرچه "علی بن الحسین" در زیارت نامه ها، توسلات، صلوات، رجز نامه و روایات، نام مشترکی برای امام زین العابدین و علی اکبر علیهما السلام است، امّا به دلایل زیر مراد از علی بن الحسین در زیارت عاشورا، علی اکبر است:

1. از امام محمد باقر(ع) روایت شده است:

کسانی که در روز دهم محرم در سرزمین کربلا هستند، و کسانی که در آن روز مقدور نیست در سرزمین کربلا باشند، در صحرا یا بالای منزل، با اشاره به سرزمین کربلا، زیارت عاشورا را بخوانند[3].

2. همانگونه که ملاحظه شد، در زیارت عاشورای غیر معروفه و زیارت وارث و زیارت مطلقه امام حسین(ع)، پس از علی ابن الحسین لقب شهید آمده است، و این لقب برای زین العابدین (ع) در زیارت نامه ها و توسّلات و ....... نیامده است.

3. این زیارت اختصاص به کشتگان دارد. لذا کسی احتمال نداده است که على بن الحسین مذکور در این زیارت، امام زین العابدین علیه السّلام باشد و قرینه بر این مدعا عبارت جابر بن عبد اللّه در زیارت اربعین است که در خطاب به اصحاب گفته است: " السلام على الارواح المنیخة بقبر أبی عبد اللّه"[4] لذا با این سه دلیل می توان اطمینان حاصل کرد که مراد از علی ابن الحسین، همان "علی اکبر" شهید در کربلا باشد.



[1] برای آگاهی از زیارت نامه ها، نک: مفاتیح الجنان.

[2] الإقبال، ص574.

[3] نک: شیخ طوسی ، مصباح المتهجّد ص 543 – 536.

[4] بحارالأنوار، ج 98 ، ص 329 ؛ نک: طهرانی، ابوالفضل، شفاء الصدور،ص 170.

پرسش های مرتبط


{نقل از اسلام کوئیست نت}

http://islamquest.net/fa/archive/question/fa3264

 




تاریخ : دوشنبه 93/3/19 | 5:51 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 





تا تزکیه نشدید مقام برای شما خطرناک است


امام خمینی: تا تزکیه در رده های بالا حاصل نشود این مملکت اصلاح نخواهد شد. همه اختلافاتی که در بشر هست برای این است که تزکیه نشده است. تا تزکیه نشده اید مقام برای شما خطرناک است و شما را به هلاکت دنیایی و اخروی میکشاند.

 

نقل از بی باک




تاریخ : دوشنبه 93/3/19 | 5:49 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

تکرار ماجرای احمدی‌نژاد و مادر چاوز برای نوه امام(ره)

سرویس فرهنگی بی باک: ماجرای عکس دلداری احمدی نژاد به مادر چاوز را که یادتان نرفته است، ماجرایی که جنجالی ترین بحث آن ایام بود. عکسی که بعضی داخلی ها مدعی بودند مونتاژ است و خبرگزاری های خارجی می گفتند از کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا دریافت کرده اند و نهایتا مشخص شد که که عکس واقعی است و تفسیرها ...

به گزارش بی باک، انتشار عکس و فیلمی که احمدی نژاد را در حال دلداری به مادر هوگوچاوز نشان می دهد، آن روزها  از پرحاشیه ترین خبرهای روز بود. تصویری که به عکس روز سایت Euronews  تبدیل شد و در داخل کشور هم با واکنشهای متفاوتی روبه رو شد.

 وقتی احمدی نژاد گیر افتاد
 
اولین واکنش به انتشار این تصاویر همان طور که انتظار می رفت از رسانه های دولتی بود. سایت «شبکه ایران» که سایت اینترنتی روزنامه دولتی «ایران» هم محسوب می شد، با انتشار گزارش تصویری از روبه رو شدن احمدی نژاد با زنان در کشورهای مختلف، عکس جنجالی را حاصل از جواب ندادن «شگرد همیشگی احمدی نژاد» دانست:«دکتر احمدی نژاد همواره برای اعراض از دست دادن با زنان خارجی که با آداب اسلامی و ملی ایرانیان آشنا نیستند؛ از شگردی شناخته شده استفاده می کند که همان بالا آوردن دو دست به نشانه احترام است.در تصویر منتشر شده از برخورد رئیس جمهور با مادر هوگوچاوز نیز روشن است که رئیس جمهور همچون گذشته دستان خود را به نشانه احترام بالا آورده است اما این بار شگرد همیشگی دکتر احمدی نژاد با موفقیت روبرو نبوده و مادر داغدار چاوز در حالی که اشک از چشمانش سرازیر است، ناگهان دستان خود را بر روی دستان رئیس جمهور می گذارد ...»
 
 وقتی معاون رئیس جمهور تکذیب کرد
 
با بازگشت رئیس جمهور و هیئت همراه از ونزوئلا، خبرنگاران سراغ همراهان رئیس جمهور رفتند تا از آنان راجع به عکس جنجالی بپرسند. بهترین گزینه مصاحبه در این میان البته معاون رئیس جمهور بود که در فیلم موردنظر در کنار احمدی نژاد دیده می شد. روایت حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی از عکس جنجالی را به روایت خبرنگار سایت روزنامه ایران بخوانید:«تمامی روسای جمهور به مادر چاوز تسلیت گفتند، اما مادر پیر چاوز وقتی احمدی نژاد را دید بسیار متاثر شد و بارها گفت: پسرم شما را خیلی دوست داشت و چند بار تاکید کرد شما همانند پسرم هستید. احمدی نژاد به مادر چاوز تسلیت گفت. از آنجایی که بنده و دکتر صالحی شاهد ماجرا بودیم، هنگامیکه مادر چاوز احمدی نژاد را دید به گریه افتاد و رئیس جمهور طبق معمول دست های خود را در مقابل هم فشرد و به عرض تسلیت به مادر چاوز پرداخت، اما به دلیل اینکه حال مادر چاوز دگرگون شده بود، با ابراز تأثر شدید ناگهان دستان رئیس جمهور ایران را در دست گرفت و بر صورت خود نهاد.»
یک جست و جوی ساده در اینترنت، شما را به عکس جنجالی می رساند. عکسی که سایت یاهو به نقل از خبرگزاری رویترز در شرح آن چنین نوشته است:«محمود احمدی‌نژاد(سمت راست) مراتب تسلیت خود را به النا فریاس به مادر هوگو چاوز،رئیس جمهور ونزوئلا در جریان مراسم ترحیم در آکادمی نظامی کاراکاس ابراز می‌دارد. این عکس توسط کاخ میرافلورس(کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا) منتشر شده است. »
 
 
 
به این ترتیب، خبرگزاری رویترز به عنوان منبع اولیه این عکس، آن را دریافتی از  کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا می داند. عکسی که خبرگزاری «شینهوا» نیز آن را متعلق به همین منبع می داند.
 
انتشار این عکس کافی بود که رئیس جمهور و دلتمردان تا مدتها با حواشی آن در فشار باشند و رسانه های منتقد دولت نیز فرصتی مناسب برای حمله به دولت پیدا کرده باشند.
حال "جشن بخشِش"به منظور تجلیل از فعالان حوزه عفو و بخشش با سخنرانی حجت‌الاسلام سید حسن خمینی به همت وزارت ورزش و جوانان در تالار وحدت برگزار شد.
 در این مراسم از شماری از اولیاء دم که از حق قصاص خود گذشت کرده‌اند، هنرمندان، مدیران و قضاتِ فعال در زمینه عفو و بخشش تقدیر و تجلیل به‌عمل آمد. همچنین در این مراسم خانواده جنگل‌بان کازرونی که در جریان درگیری با فرد متخلف به قتل رسیده بود، از حق قصاص خود گذشت کردند.
اما در میان کسانی که بالای سن رفتند، پیرزنی بیش از دیگران جلب توجه کرد و او با دست کشیدن بر صورت نوه امام(ره) توجه عکاسان را بخود جلب نمود.
 
نحوه مواجه این پیرزن و نوه امام(ره) و عدم اجتناب حجت الاسلام سید حسن خمینی از ممانعت از دست کشیدن وی، یادآور نحوه برخورد دکتر احمدی نژاد با مادر سالخورده چاوز بود.
پر واضح و بدیهی است که نوه امام(ره) هرگز تمایل به این رفتار پیرزن نداشت اما از طرفی راه فراری هم از این نحوه مواجهه نداشت، اما چرا کسانی که آن روزها به نحوه برخورد رئیس جمهور قبلی با مادر چاوز - که بی شک احمدی نژاد نیز در آن شرایط گیر افتاده بود و دستهای خود را مثل همیشه بسته بوده تا کسی با او دست ندهد اما شگردش نگرفت - انتقاد می کردند و هیاهو برپا کردند امروز بدون جنجال سازی از کنار این موضوع گذشتند؟!
اگر این رفتار رسانه ها در قبال حواشی این مراسم بخاطر رشد اخلاقمداری و انصاف آنها باشد، جای تقدیر دارد اما اگر آنروز از روی سیاست بازی هیاهو می کردند و امروز از روی همان سیاست زدگی سکوت می کنند، جای بسی تاسف دارد.
به هر حال نمی توان قائل بود که در شرایطی که مرد مسلمان در مواجهه با یک زن غیرمسلمان که در بسیاری موارد حکم زن مسلمان را ندارد و دین نسبت به مواجه با آن در برخی موارد راحتتر گرفته است، دست آن زن با بدن مرد مسلمان تماس گیرد، حرام است ولی این موضوع در قبال زن مسلمان حلال باشد!
 




تاریخ : دوشنبه 93/3/19 | 5:40 صبح | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

 

فضایل حضرت علی اکبر(ع)

بعضی افرادبرروی بیوگرافی شخصیتهابسیارمانور می دهند. مابه این مسائل چندان اهمیت نمی دهیم. مثلا در مورد امام سجاد(ع) می گویند زن ایشان ایرانی بوده؛ اما اولا اختلاف روایت است. شهید مطهری این مسئله راتایید نمی کنند ودکترجعفرشهیدی درکتاب زندگانی امام سجاد(ع) دلایلی بررداین مسئله راآورده است.

درموردزندگانی حضرت علی اکبر(ع) نیزاختلاف است مثلا سن ایشان را برخی زیر20سال وبرخی 25 یا 27 یا 29 سال نوشته اندوبرخی گفته اند نام مادر ایشان آمنه است وبرخی گفته اند شهربانو و برخی گفته اند لیلا

است.

مهم فضایل اخلاقی و روحی ایشان است

شمایل حضرت علی اکبر:

ایشان چهره ای نورانی وپیشانی پهن داشتند که موهای ایشان ازروی نرمه ای گوش بیشترنبوده این خصوصیات ظاهری ایشان است که خصوصیات ظاهری برای ما نسبت به خصوصیات اخلاقی ازدرجه اهمیت کمتری برخورداراست

فضایل حضرت علی اکبر(ع):

نمود حضرت علی اکبر(ع)وحضرت اباالفضل(ع) درصحنه ی کربلاست مورخین نقل کرده اندزمانی که لشکرعمر سعد چهره ی بابرکت حضرت رادیدندگفتند(فتبارک الله احسن الخالقین) این قدر حضرت علی اکبرشبیه پیامبر(ص)بودندکه لشکرعمرسعدگمان کردند پیامبر(ص)است که حضرت علی اکبر(ع)فرمود:اناعلی بن الحسین بن علی(ع)وبعدبحث ولایت وتوحید راعنوان کردوفضایل امام حسین(ع)راتوصیف فرمود فضایل حضرت علی اکبر(ع)به قدری بودکه درزیارت عاشورابه ایشان سلام داده شده السلام علی الحسین وعلی علی بن الحسین لفظ علی بن الحسین اشاره به وجود بابرکت حضرت علی اکبر(ع)دارد و قبرحضرت نیز پایین قبرامام حسین(ع) است. برای روشن فضایل حضرت به معرفی  جعفرکذاب می پردازیم جعفرکذاب فرزند امام هادی(ع) بود که به دروغ ادعای نبوت کردوخودرابه جای امام زمان(عج)معرفی کردپس می رساندکه درست است که پدرجعفر معصوم بودامام جعفر کذاب شدوادعای امامت کردپس اگربگوییم فضایل حضرت علی اکبر(ع)فقط به خاطراین بوده که فرزندامام حسین(ع)بوده درست نیست لذاحضرت علی اکبر(ع) خودشان خودسازی داشته اندوشرایط مساعدبوده ولقمه حلال خورده اند ولی مهم اختیار انسان است حضرت به اختیارخود اینگونه شده بودند وبه همین دلیل امام حسین در وصف ایشان فرمودند:

« اللهم اشهدعلی هولاءالقوم فقدبرزعلیهم غلام اشبه الناس خلقاوخلقاومنطقابرسولک » خدایا شاهد باش بر این قوم به سوی آنها آشکار می شود پسری که شبیه ترین فرد از نظر ظاهر واخلاق وگفتار به پیامبر(ص) است.

درنظربگیریم که خلقت پیامبرهیچ نقصی نداشته وحضرت علی اکبر(ع)شبیه ترین فردبه پیامبر(ص)بوده پیغمبری که قرآن درمورداخلاق ایشان فرموده:

انک لعلی خلق عظیم حضرت علی اکبر(ع) ازنظراخلاق هم شبیه ترین فردبه پیامبر(ص)بوده است ازنظرمنطق هم شبیه ترین فردبه پیامبر(ص) بوده گفتارپیامبربه فرموده ی قرآن ازروی هوای نفس نبوده امام حسین دروصف علی اکبرفرمود:علی اکبرشبیه ترین فرد از نظر گفتار به پیامبراست یعنی ماینطق علی الهوی (بدون هوای نفس)است ودرادامه فرمود:وکنااذاشفقناالی بنیک نظرناالی وجهه خدا این پسررابا این ویژگی به میدان می فرستم هرگاه دلمان برای پیامبرتنگ می شدبه جمال اونگاه می کردیم.

علی رغم اینکه برامام حسین(ع)بسیار سخت گذشت امام حتی یک کلمه نمی گوید که عدم رضایت بر خداوند را برساند طبق آیه قرآن معصوم هم احساس دارد چرا که می فرماید:

انابشر مثلکم یوحی الی پیامبرفرمودمن هم بشری مثل شما هستم پس امام حسین(ع)نیز احساس داردولی چون  می داند رضای خدادراین بوده ناراضی نیست.

حضرت علی اکبر(ع)اولین شهید بنی هاشم درصحنه ی کربلا بود. حضرت علی اکبر(ع)چنان مقام ویژه ای نزد امام حسین (ع) داشت که هیچ گاه نفرین نکرده بودبعدازشهادت حضرت علی اکبر(ع)برلشکریان یزید نفرین کرد وفرمود:

قطع الله رحمک ونفرین کرد که خداعمرسعدرامقطوع النسل کند که مقطوع النسل هم شد از حضرت علی اکبر(ع)الگو بگیریم جوان باید گفتار و رفتار و اخلاقی شبیه حضرت علی اکبر(ع)داشته باشدحضرت علی اکبر(ع)ازنظرشجاعت بی نظیربودوشهادت راسعادت می دانست و از مرگ هراسی نداشت و امام حسین(ع)فرمود:لااری الموت الا سعاده والحیاه مع الظالمین الابرما(من مرگ راجزسعادت نمی بینم وحیاه باظالمین راجزذلت نمی بینم )

روزی معاویه درجمعی نشسته بودو پرسیدچه کسی به خلافت برازنده تراست گفتند معاویه بن ابوسفیان معاویه گفت:ای دغل بازان چاپلوس خودتان می دانید که دروغ می گویید بما اولی الناس بهذا الامر علی بن الحسین بن علی جده رسول الله (شایسته ترین فردبرای خلافت علی بن الحسین بن علی (علی اکبر)که جد اورسول الله است می باشد)در ادامه سخنش معاویه گفت:

و فیه شجاعه بنی هاشم و سخاه بنی امیه و... ثقیف (شجاعت بنی هاشم و سخاوت بنی امیه و خوش رویی قبیله ثقیف را دارد).

در وصف فضایل حضرت علی اکبر(ع)همین بس که دشمنان مدحش کردند چه رسد به دوستان.

  على بن الحسین (على اکبر)


کنیه اش ابوالحسن ، مادرش لیلى دختر ابى مرة بن مسعود ثقفى ، و مادر لیلى میمونه دختر ابوسفیان بود، و مادر میمونه دختر ابى العاص بن امیه بوده است . على اکبر نخستین کسى بود که از بنى هاشم در معرکه کربلا به شهادت رسید.
محمد بن محمد بن سلیمان به سندش از مغیره براى من حدیث کرد که روزى معاویه به اطرافیان خود گفت : چه کسى در این زمان سزاوارتر به خلافت است ؟ گفتند، تو معاویه گفت : نه سزاوارترین مردم به خلافت على بن الحسین است که جدش رسول خدا صلى الله علیه و آله است و در او گرد آمده شجاعت بنى هاشم ، سخاوت بنى امیه ، زیبائى قبیله ثقیف .


یحیى بن حسن علوى و دیگر از طالبین گفته اند: آن على بن الحسین که در کربلا کشته شد مادرش کنیزى بود. ام ولد و آنکه مادرش لیلى بود فرزند دیگر حضرت بود و او جد یحیى بن الحسن و سایر کسانى است که نسبشان به حسین بن على علیه السلام مى رسد.
در مدح على بن الحسین اشعار زیر را گفته اند:

لم تر عین نظرت مثله

من محتف یمشى و من ناعل

یغلى بنى ء اللحم حتى اذا

انضج لم یغل على الاکل

کان اذا شبت له ناره

یوقدها بالشرف القابل

کمیما یراها بائس مرمل

او فرد حى لیس بالاهل

اعنى ابن لیلى ذا السدى و الندى

اعنى ابن بنت احسب الفاضل

لا یوثر الدنیا على دینه

و لا یبیع الحق بالباطل

 

1. هیچ دیده اى مانند او را در میان پابرهنگان و کسانى که کفش به پا دارند ندیده اند.
2. گوشت نیم پخته را قبل از حضور میهمان نیک مى پزد تا پخته گردد و براى خوردن گران و گلوگیر نباشد و نیز در حضور میهمان نجوشد تا وى به انتظار بنشیند.
3. هر گاه براى راهنمایى گذر کنندگان آتشى برافرزود در مرتفعترین نقاط یا آشکارا مى افروزد و روشن مى کند ( عرب را رسم بود که در بیابان در اطراف خیمه خویش ‍ براى راهنمایى مهمانان آتشى بر مى افروختند و مهمانان را از دور راهنمایى مى شدند.)
4. تا هر مستمند بینوایى و یا در از عشیره و درمانده اى آن را ببیند ( و خود را بدو برساند و در سایه کرم و خانه جودش ‍ به آسایش زندگى کند).
5. مقصود من از همه اینها فرزند لیلى آن صاحب جود و کرم است ، یعنى فرزند زنى پاک نهاد و گرانمایه و که حسب او برترین حسب هاست .
6. آن کس که دنیا را بر دین خویش مقدم ندارد و حق را به باطل نفروشد.
على بن الحسین در زمان خلافت عثمان به دنیا آمد، و او از جدش على بن ابیطالب علیه السلام و عایشه نقل کرده که چون ذکر آنها از وضع تدوین این کتاب خارج بود، صرف نظر کردیم .

شبیه‏ترین افراد به پیامبر (ص)


على اکبر نخستین نفر از بنى هشام بود که به میدان جنگ رفت، او 19 سال یا 18 سال یا 25 یا 27 سال داشت، نزد پدر آمد و اجازه طلبید، امام حسین علیه السلام به او اجازه داد، سپس نگاه مایوسانه به اکبرش کرد و دو انگشت اشاره را به طرف آسمان کرد و گفت:

«اللهم کن انت الشهید علیهم، فقد برز الیهم غلام اشبه الناس خلقا و خلقا و منطقا برسولک و کنا اذا اشفقنا الى نبیک نظرنا الیه‏». (1)

على اکبر به میدان آمد و با دشمن مى‏جنگید رجز مى‏خواند:

انا على بن الحسین بن على نحن و بیت الله اولى بالنبى تالله لا یحکم فینا ابن الدعى اضرب بالسیف احامى عن ابى

ضرب غلام هاشمى علوى

ضربات خورد کننده‏اى بر دشمن وارد ساخت، و 120 نفر از سوران دشمن را کشت، تشنگى بر آنحضرت چیره شد، نزد پدر برگشت و عرض کرد:

«یا ابه! العطش قتلنى و ثقل الحدید اجهدنى‏».

امام حسین علیه السلام گریه کرد و فرمود: «محبوب دلم صبر کن بزودى رسولخدا صلى الله علیه و اله و سلم تو را سیراب خواهد کرد که بعد از آن هرگز تشنه نخواهى شد».

امام زبان جوانش را در دهان مبارک گذاشت و مکید و انگشتر خود را به او داد و فرمود: آن را در دهان خود بگذار به سوى دشمن برگرد.

على اکبر در حالى که دست از جان شسته و دل به خدا بسته به سوى میدان رفت، و از هر سو بر دشمن حمله کرد، و از چپ و راست بر آنها یورش برد و جماعتى را کشت در این هنگام تیرى به گلویش رسید که گلویش را پاره کرد، آنحضرت در خون خود مى‏غلطید، همچنان تحمل مى‏کرد تا اینکه روحش به گلوگاه نزدیک شد صدا بلند کرد:

یا ابتاه علیک منى السلام هذا جدى رسول الله یقرئک السلام و یقول عجل القدوم الینا.

: «اى پدر! سلام بر تو باد، هم اکنون این جد من رسول خدا صلى الله علیه و اله و سلم به تو سلام مى‏رساند و مى‏فرماید: به سوى ما شتاب کن‏».

«قد سقانى بکاسه الا وفى شربة لا ظما بعدها ابدا».

:«مرا از جام خود سیراب کرد که هرگز بعد از آن تشنه نخواهم شد». (2)

در روایت دیگر آمد: وقتى که ضربات على اکبر، دشمن را تار و مار کرد، مره بن منقذ عبدى گفت: گناه عرب بر گردن من باشد که اگر این جوان با این وصف بر من بگذرد و من داغ او را بر دل پدرش ننهم، مره بن منقذ با نیزه خود در کمین آنحضرت قرار گرفت و او که گرماگرم جنگ بود، مره چنان نیزه بر او زد که آن بزرگوار به زمین افتاد، دشمنان گرد آنحضرت را گرفتند، فقطعوه باسیافهم: «با شمشیرهاى خود، بدن او را پاره پاره کردند».

در روایت دیگر آمده: هنگامى که مره بن منقذ بر سر مقدس آنحضرت ضربه زد، آنحضرت نتوانست بر مرکب بنشیند، خم شد و سرش را روى یال اسب نهاد، اسب او وحشت زده به سوى لشگر دشمن روانه شد.

«فقطعوه بسیوفهم اربا اربا».

«دشمنان با شمشیرهاى خود بدن نازنینش را پاره پاره کردند»

آنگاه وقتى که روحش به گلوگاه رسید صدا زد:

«یا ابتاه هذا جدى رسول الله قد سقانى بکاسه الاوفى ...».

و سپس صدائى از گلویش برخاست و جان سپرد. (3)

امام حسین علیه السلام با شتاب به بالین جوانش آمد و ایستاد و فرمود:

«قتل الله قوما قتلوک، یا بنى ما اجراهم على الرحمان و انتهاک حرمه الرسول‏».

: «خداوند آن قوم را بکشد که تو را کشتند، اى پسرم چه بسیار این مردم بر خدا و دریدن حرمت رسول خدا، گستاخ و بى‏باک گشته‏اند؟».

اشک از دیدگان امام سرازیر شد، سپس فرمود:

در این حال زینب علیها السلام از خیمه بیرون دویده، فریاد مى‏زد: اى برادرم، و اى فرزند برادرم، با شتاب آمد و خود را به روى پیکر به خون طپیده آن جوان افکند.

حسین علیه السلام سر خواهر را بلند کرد و او را به خیمه بازگردانید. (4)

و در نقل دیگر آمده: امام خون پاک اکبر را مى‏گرفت و به طرف آسمان مى‏ریخت و از آن هیچ قطره‏اى به زمین نمى‏ریخت و فرمود:

یعز على جدک و ابیک ان تدعوهم فلا یجیبونک و تستغیث بهم فلا یغیثونک‏».

: «بر جد و پدر تو سخت است که آنها را صدا بزنى و به تو پاسخ ندهند و از آنها دادرسى کنى، ولى به داد تو نرسند».

امام صورت اشک آلود خود را روى چهره خون آلود على اکبرش گذاشت، و بقدرى بلند گریه کرد که تا آن روز کسى این گونه صداى گریه بلند را از او نشینده بود. (5)

سپس امام، پیکر خون آلود اکبرش را در آغوش گرفت و فرمود:

یا بنى لقد استرحت من هم الدنیا و غمها و بقى ابوک فریدا وحیدا».

:«پسرم، از غم و اندوه دنیا راحت‏شدى ولى پدرت غریب و تنها باقى ماند». (6)

آنگاه امام حسین علیه السلام جوانان بنى هاشم را صدا زد و فرمود:

«تعالوا احملوا اخاکم‏».

: «جوانان بنى هاشم! بیائید و برادرتان را به سوى خیمه‏ها ببرید».

جوانان آمدند و جنازه على اکبر را برداشته تا جلو خیمه که پیش روى آن جنگ مى‏کردند بر زمین نهادند.

حمید بن مسلم نقل مى‏کند زنى از خیمه‏هاى حسین علیه السلام بیرون آمد صدا مى‏زد: واى بچه‏ام، واى کشته‏ام، واى از کمى یاور، واى از غریبى ...

امام حسین علیه السلام به سرعت نزد او رفت و او را به خیمه‏اش بازگردانید، پرسیدم: این زن چه کسى بود؟ گفتند: این زن زینب علیها السلام دختر امیر مؤمنان على علیه السلام بود، امام حسین علیه السلام از گریه او به گریه افتاد و فرمود:

«انا لله و انا الیه راجعون‏» (7)

بیتابى پدر

پدر از دیده جارى اشک غم بهر پسر مى‏کرد ولى زینب در آنجا گریه بر حال پدر مى‏کرد پدر فریاد مى‏کرد و پسر خاموش بود اما سکوت او به قلب باب کار کار نیشتر میکرد پدر عمرى دلش مى‏خواست رخسار پسر بوسد ولى چون شرم مانع بود از آن صرف نظر مى‏کرد از آن رو تا که لب را بر لبش بگذاشت دیدن داشت یکى ایکاش بود آنجا و زینب را خبر میکرد پدر را از پسر زینب جدا کرد ار مکن منعش که از بهر برادر زینب احساس خطر میکرد

کرده بیتاب مرا آه دل با اثرت ز اشتیاق رخت از خیمه دویدم به برت اى ذبیح من و اى شبه رسول مدنى ز چه آلوده به خون صورت قرص قمرت نوجوان دیده گشا دیده گریانم بین اى پسر یک نظرى کن تو بحال پدرت من که خود خضر رهم پیر شدم از غم تو واى بر حال دل مادر خونین جگرت

پى‏نوشتها:

1- و در بعضى از عبارات در آغاز این فراز آمده: «اللهم اشهد على هؤلاء ...».

2- اعیان الشیعه ج 1 / ص 607، مقتل الحسین مقرم: ص 312، منتهى الآمال ج 1 / ص 272، مثیر الاحزان ابن نما: ص 69.

3- کبریت الاحمر ط اسلامیه: ص 185.

4- ترجمه ارشاد مفید ج 2 ص 110، مثیر الاحزان ابن نما: ص 69.

5- نفس المهموم: ص 62،محدث قمى مى‏گوید:اما اینکه مادر على اکبر در کربلا بود یا نبود، چیزى در این باره نیافتم (همان مدرک: ص 165).


6- ترجمه مقتل ابى مخنف: ص 129.

7- تاریخ طبرى ج 6 / ص 256، ترجمه مقتل ابى مخنف: ص 129.

راهنماى تبلیغ 6 ویژه امر به معروف و نهى از منکر صفحه 138

نمایندگى ولى فقیه در سپاه

سایت شهیدآوینی





تاریخ : یکشنبه 93/3/18 | 10:38 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

افشاگری آیت الله سید محمد علی شیرازی از ماهیت بیتِ صادق شیرازی

گزیده ای از مصاحبه ای خواندنی با آیت الله سید محمد علی شیرازی در افشای ماهیت بیتِ بزرگ احیا گر تکفیر شیعه !!!
…………….
آیت الله حاج سید محمد علی شیرازی فرزند مرحوم آیت الله حاج سید عبدالله شیرازی در سال 1326 هجری شمسی در نجف اشرف دیده به جهان گشود و تحصیلات حوزوی خود را در همان دیار پی گرفت.

وی پس از یک مقطع طولانی اشتغال به درس و تدریس در حوزه علمیه کهنسال نجف و انجام خدمات فرهنگی و اجتماعی و مبارزه سخت و شدید با رژیم بعث حاکم بر عراق و به وجود آمدن شرایط سخت و دشوار برای حوزه علمیه نجف اشرف که منجر به تبعید بیشتر روحانیون آن حوزه و عموم ایرانیان شد همراه با پدر بزرگوارش به ایران مهاجرت کرد در مشهد مقدس سکنی گزید.

روحیه مبارزه و استکبارستیزی باعث شد تا در جریان انقلاب اسلامی بیت آیت الله سید محمد علی شیرازی به یکی از پایگاه های مبارزه تبدیل شود. یکی از ویژگی های این عالم بزرگ رصد تحولات جهان اسلام و رسیدگی به وضعیت مسلمانان به ویژه در منطقه است از این رو دوستان، آشنایان، مریدان و مقلدانی از بیشتر کشورهای همسایه دارد.

Clip_62
در مورد شجره طیبه شیرازی‌ها برای ما توضیح بدهید.
-بله شجره طیبه است. اولا شاعر می‌گوید:
هرگز از شیراز مردی برنخاست/ یا معلم بود یا گوهرشناس
شیراز از شهرهایی است که برازنده و عالم زیاد داشته است. من مقدمه ابن خلدون را مطالعه می‌کردم نکته‌ای راجع به شیراز خواندم. ایشان وقتی وارد شیراز و ایالت فارس می‌شود در مقدمه کتابش می‌نویسد «و کانت تسمی فی الحَقبه طویله من الزمن بدارالعلم لکثره الوجود العلماء فیها» یعنی تاریخ از گذشته، شیراز را دارالعلم می‌داند. سپس ادامه می‌دهد در یک زمان، در شیراز سیصد عالم وجود داشت. شیراز همیشه اینگونه بوده است.
ما در نجف که بودیم در یک مقطع، هفت یا هشت مرجع به نام شیرازی بودند. مرحوم والد ما، مرحوم آقامیرزا عبدالهادی شیرازی که واقعا از مراجع منزه بودند و خیلی‌ها ایشان را با آقاسیدعبدالهادیِ ما اشتباه می‌گیرند و مراجع بزرگوار دیگر.
آیا خاندان محمد شیرازی با خانواده حضرت‌عالی نسبتی دارند؟
ما “نسبت نَسبی” نداریم. آن‌ها حسینی هستند و ما موسوی هستیم؛ اما آن‌ها هم شیرازی هستند. البته برخی ارتباطات سببی و خانوادگی میان ما هست. آن‌ها در کربلا بودند. مرحوم آقامیرزامهدی شیرازی کربلا بودند. نجف نبودند. از اصحاب و حواریین مرحوم حاج آقاحسین قمی به شمار می‌آمدند و از تلامیذه ایشان بود. مرحوم آقامیرزامهدی، به عنوان یک نیروی علمی قوی “در حد فقاهت مطرح نبود”. شاخصه ایشان تقوا بود؛ یعنی جنبه تقوای ایشان بیش از جنبه عِلمیت‌شان بود. او چهار پسر داشت. پسر بزرگ “محمدشیرازی” بود که از عراق به کویت رفت و مدتی در آنجا بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به قم آمد و در اینجا فراز و نشیب‌هایی داشت.
چه شد که ایشان در ایران مهجور واقع شدند؟
اجازه بدهید وارد این مباحث نشویم. چون یک سری مسائل هست که آسوده دلی می‌خواهد و شب مهتابی!
ما دوست داریم یک شب مهتابی خدمت شما برسیم! الان از آن خانواده میرزامهدی شیرازی چه افراد شاخصی مانده‌اند؟؟؟
از آن خاندان “محمد” که فوت شد. تشکیلات محمد شیرازی، یک “تشکیلات سازمان یافته” بود. با همه کربلایی‌ها و… در ارتباط بود و فعالیت داشت. یک حالت – شاید تعبیرم درست نباشد- “حزبی” داشتند و هماهنگ و یک‌نواخت حرکت می‌کردند. پیروان و دوستان ایشان یک‌نواخت حرکت می‌کردند و برنامه می‌ریختند برای اینکه آقاصادق را به جای اخوی‌شان به عنوان مرجع مطرح کنند !!!
می گویند مرحوم محمد شیرازی در سی و پنج سالگی اعلام مرجعیت می‌کند و البته آقای “خویی” در مورد ادّعای مرجعیت ایشان موضع می‌گیرند.
بله ایشان(آقای خویی ) و مرحوم آقای “شاهرودی” موضع گرفتند. البته محمد شیرازی در برخی درس‌ها قوی بودند و چون “استحکام سازمانی “قوی‌ای داشتند توانستند بر اوضاعشان مسلط شوند. آن استحکام سازمانی را الان بیشتر دارند!!!
یک برادر هم آقاسیدحسن شیرازی بود که در سوریه ترور شد. در عراق زندان شد و بعد از آزادی به سوریه رفت و توسط ایادی بعثی‌ها در آنجا ترور شد.
یک برادر هم مجتبی است که در “انگلستان” از سخنان ایشان بهره‌مند می شوید! (خنده و تأسف حضار) از حرکت‌های ایشان خیلی متأسفیم… حرکات نامطلوبی است.

+به نظر شما خانواده شیرازی با سیدمجتبی و هتاکی‌های او ، علیهِ علمای ایران موافقند؟
-اظهار برائت نمی‌کنند! من به بعضی هایشان می‌گویم. می‌گویند نظر خودش است و ما کاری نداریم. هیچ وقت در جایی شنیده و مشاهده نشد که اظهار تأسف و تألّمی شده باشد و از او تبرّی کنند. داماد ایشان “یاسر الحبیب” است. آن روحانی کویتی که الان لندن نشین شده است. یاسر الحبیب در سخنانش، موضع خودش را به صادق شیرازی با عنوان “مرجعیت اعلای شیعه” مستند می‌کند؛. متأسفانه این یاسر الحبیب مواضع تندی دارد. خود آقامجتبی هم که از مرز خارج است.
+ ظاهرا در فعالیت بین المللی موفق هستند؟
- بله، خیلی !. عرض کردم فعالیت بین المللی و سازماندهی‌شان خیلی قوی است. همین یکی دو روز قبل صحبت این بود که مدتی است کویت و کشورهای عربیِ خلیج فارس، به ایرانی‌ها ویزا نمی‌دهند. یک آقایی گفت جز به تشکیلات آقاسیدصادق شیرازی، به دیگران ویزا نمی‌دهند!!!!!!. آنها نفوذ فوق العاده‌ای دارند و فعالیت‌هایشان خیلی وسیع است. از دستگاه صادق ویزاگرفتن و به آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی رفتن، خیلی طبیعی است.!!!
ممکن است افرادی، بستگانی در آمریکا داشته باشند و چندین سال بخواهند به جهاتی سفری به آمریکا داشته باشند و موفق نمی‌شوند؛ ولی مجموعه ایشان بحمدلله موفقند!!! (خنده حضار)
مطالب دیگر چیزهایی است که اسرار ناگوست و ما هم نباید بگوییم و شما هم نباید بشنوید! . خلاصه آنها یک خاندان‌اند که بعضی از اقوامشان در کربلا و در مکه بودند و هستند !!!
منبع : رسا

متن کامل مصاحبه در اینجا …

http://www.fetan.ir/home/?p=837




تاریخ : یکشنبه 93/3/18 | 8:4 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

  

  چشمم را برای قرآن خواندن می‌خواهم

   «فرزندم! با قرآن این کتاب معرفت آشنا شو؛ اگرچه با قرائت آن، و راهی از آن به‌سوی محبوب باز کن. ... پسرم! دعاها و مناجات‌هایی که از ائمه معصومین به ما رسیده است، بزرگ‌ترین راهنماهای آشنایی با او - جلّ‌وعلا- است و والاترین راه‌گشای عبودیت و رابطه بین حق و خلق است و مشتمل بر معارف الهی و وسیله انس با اوست و...



«فرزندم! با قرآن این کتاب معرفت آشنا شو؛ اگرچه با قرائت آن، و راهی از آن بهسوی محبوب باز کن. ... پسرم! دعاها و مناجاتهایی که از ائمه معصومین به ما رسیده است، بزرگترین راهنماهای آشنایی با او - جلّوعلا- است و والاترین راهگشای عبودیت و رابطه بین حق و خلق است و مشتمل بر معارف الهی و وسیله انس با اوست و... وسوسههای بیخبران تو را از تمسک به آنها و اگر توانی از انس با آنها غافل نکند» [وعده دیدار/1/83 و 84]

? روزی هفت‌بار قرآن می‌خواندند

اوقات قرائت ایشان که حاج احمدآقا میفرمودند روزانه چهار جزء قرآن را شامل میشود به ترتیب عبارت بودند از:

1- قبل از نماز صبح 2- بعداز نماز صبح 3- ساعت نه صبح 4- قبل از نماز ظهر 5- بعداز ظهر (بعداز قدم زدن روزانه) 6- قبل از نماز مغرب 7- بعد از نماز عشاء

گفتگو با  سیدرحیم میریان

?بخوان جانم

وقتی هلیکوپتر به زمین نشست افراد انتظامات یک دالان انسانی تا نزدیکی جایگاه درست کردند و امام همراه حاج احمدآقا و چندتن از روحانیون روی جایگاه قرار گرفتند. نخست یک نوجوان با صدایی بسیار خوش و دلنشین چند آیه از قرآنمجید همراه با ترجمه قرائت کرد. هربار که او میخواست ختم کند، امام به او میگفت: "بخوان جانم".

منبع : خبرنگار کیهان - 14/11/57

? هر کس می‌خواهد آدم بشود، باید قرآن بخواند

وقتی غذای امام را داخل اتاق میبردم وارد اتاق که میشدم میدیدم قرآن را بازکردهاند و مشغول قرائت قرآن هستند مدتی این مسئله (کثرت قرائت قرآن) ذهنم را مشغول کرده بود تا اینکه روزی به امام عرض کردم: حاجآقا شما سراپای وجودتان قرآن عملی است دیگر چرا اینقدر قرآن میخوانید؟ امام مکثی کردند و فرمودند: «هرکس بخواهد از آدمیت سر در بیاورد و آدم بشود باید دائم قرآن بخواند.»

پابهپای آفتاب/2/157 (چاپ جدید)

? یکی از خدام حرم ملکوتی امیرالمؤمنین می‌گفت: چون قرآن می‌خواندی به تو علاقه‌مند شدم

من در حرم حضرت علی قرآن میخواندم و دایماً آنجا بودم. امام مرا در آنجا دیدند و علاقهمند بودند که مرا بپذیرند. پیش از آن یکنفر را به سراغ بنده فرستادند. ابتداً نرفتم چون تصور میکردم امام از من دلگیر هستند و قصد شکایت دارند. بار دوم همان شخص به سراغم آمد و گفت: امام با تو کار دارند. گفتم: شما را به خدا بگویید چهکار دارند. گفت: به خدا نمیدانم. گفتم: نکند از دست من ناراحت هستند. گفت: نه فقط به من گفتهاند که برو آن مردی را که در حرم است به اینجا بیاور. به او گفتم: شما بروید من خواهم آمد. او هم رفت. وقتی خدمت امام رسیدم از بنده پرسیدند. اسمت چیست؟ گفتم: حاج ابراهیم خادمنجفی. فرمودند: دوست داری در این خانه بمانی و به ما کمک کنی؟ گفتم: آقا من چهکاری از دستم ساخته است؟ فرمودند: در کارها وارد میشوی. مطمئن باش که در اینجا راحت هستی. ضمناً من به خودت علاقهمند شدهام و مهم نیست که چهقدر در انجام کارها توانا باشی. چون تو آدم مؤمنی هستی و من هر موقع که به حرم میآمدم تو را مشغول قرآن و دعا میدیدم.

پابهپای آفتاب/2/9

? چشمم را برای قرآن خواندن میخواهم

یکی از بستگان نزدیک امام نقل میکند:

نجف که بودیم، آقا مبتلا به بیماری چشم شدند. دکتر آمد و چشم ایشان را دید و گفت: شما چند روز قرآن نخوانید و استراحت کنید. امام یک دفعه خندیدند و گفتند: دکتر! من چشمم را برای قرآن خواندن میخواهم. چه فایدهای دارد اگر چشم داشته باشم و قرآن نخوانم؟ شما یک کاری بکنید که من بتوانم قرآن را بخوانم!

پابهپای آفتاب/181

افق حوزه


به نقل از آدینه امید





تاریخ : یکشنبه 93/3/18 | 7:18 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


آیت‌الله محمدی گیلانی در بیمارستان بستری شد

آیت‌الله محمد محمدی گیلانی به دلیل مشکل ریوی در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شد.

به گزارش فارس، آیت‌الله محمد محمدی گیلانی به دلیل مشکل ریوی در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شد.
 
گفتنی است آیت‌الله محمد محمدی گیلانی در سال 1307 در روستای دعوی سرا از توابع شهرستان رودسر در استان گیلان به دنیا آمد و در سال 1323 همزمان با تاسیس حوزه علمیه رودسر توسط سید محمد هادی روحانی به حوزه علمیه رودسر رفت و جامع المقدمات را فرا گرفت. در سال 1325 به حوزه علمیه قم رفت و به تکمیل دروس ادبیات و فراگیری دروس دوره سطح پرداخت.
 
با پایان یافتن دوره سطح، به درس خارج آیت‌الله بروجردی راه یافت و در مدت 12سال کتاب صلوه را به اتمام رساند، به موازات آن در درس اصول امام خمینی (ره) نیز حضور پیدا کرد.
 
آیت‌الله بروجردی، علامه سید محمدحسین طباطبایی و حضرت امام خمینی(ره) از استادان آیت الله محمدی گیلانی بودند و کتاب های قضا و قضاوت در اسلام، امامت و خلافت در کتاب و سنت، قرآن و سنن الهی در اجتماع بشر و ترجمه کتاب شفا ابوعلی سینا از آثار این استاد برجسته حوزه علمیه است.
 
وی از مبارزان انقلاب اسلامی و از یاران نزدیک امام خمینی(ره) بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ریاست دادگاه انقلاب، دیوان عالی کشور، نماینده مردم تهران در سه دوره مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیری و عضویت در فقهای شورای نگهبان را بر عهده داشته است.
 
همچنین در سال 1388 به پاس سال‌ها تلاش و مجاهدت ایشان در عرصه‌های مختلف قضا نشان درجه یک عدالت از سوی رئیس دولت دهم به وی اهدا شد.
 
رجانیوز
 



تاریخ : یکشنبه 93/3/18 | 7:6 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر

زندگی نامه علی اکبر (ع)

حضرت علی اکبر (ع) فرزند ابی عبدالله الحسین(ع) بنا به روایتی در یازدهم شعبان،(1)سال43 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود.

پدر گرامی اش امام حسین بن علی بن ابی طالب (ع) و مادر محترمه اش لیلی بنت ابی مرّه بن عروه بن مسعود ثقفی است.(2)

او از طایفه خوش نام و شریف بنی هاشم بود . و به بزرگانی چون پیامبر اسلام(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س)، امیر مؤمنان علی بن ابی طالب(ع) و امام حسین (ع) نسبت دارد .

ابوالفرج اصفهانی از مغیره روایت کرد: روزی معاویه بن ابی سفیان به اطرافیان و هم نشینان خود گفت: به نظر شما سزاوارترین و شایسته ترین فرد امت به امر خلافت کیست؟ اطرافیان گفتند: جز تو کسی را سزاوارتر به امر خلافت نمی شناسیم! معاویه گفت: این چنین نیست.

بلکه سزاوارترین فرد برای خلافت، علی بن الحسین(ع)است که جدّش رسول خدا(ص) می باشد و در وی شجاعت و دلیری بنی هاشم، سخاوت بنی امیه و فخر و فخامت ثفیف تبلور یافته   است. (3)

نقل است روزی علی اکبر(ع) به نزد والی مدینه رفته  و از طرف پدر بزرگوارشان پیغامی را خطاب به او میبرد، در آخر والی مدینه از علی اکبرسئوال کرد نام تو چیست؟ فرمود: علی سئوال نمود نام برادرت؟ فرمود: علی آن شخص عصبانی شد، و چند بار گفت: علی، علی، علی، « ما یُریدُ اَبُوک؟ » پدرت چه می خواهد، همه اش نام فرزندان را علی می گذارد، این پیغام را علی اکبر(ع) نزد اباعبدالله الحسین (ع) برد، ایشان فرمود : والله اگر پروردگار دهها فرزند پسر به  من عنایت کند نام همه ی آنها را علی می گذارم و اگر دهها فرزند دختر به من عطا، نماید نام همه ی آنها را نیز فاطمه می گذارم.

 درباره شخصیت علی اکبر(ع) گفته شد، که وی جوانی خوش چهره، زیبا، خوش زبان و دلیر بود و از جهت سیرت و خلق و خوی و صباحت رخسار، شبیه ترین مردم به پیامبر اکرم(ص) بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی ابن ابی طالب (ع) به ارث برده و جامع کمالات، محامد و محاسن بود. (4)

در روایتی به نقل از شیخ جعفر شوشتری در کتاب خصائص الحسینیه آمده است: اباعبدالله الحسین هنگامی که علی اکبر را به میدان می فرستاد، به لشگر خطاب کرد و فرمود:

« یا قوم، هولاءِ  قد برز علیهم غلام، اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله....... ای قوم، شما شاهد باشید، پسری را به میدان می فرستم، که شبیه ترین مردم از نظر خلق و خوی و منطق به رسول الله (ص) است بدانید هر زمان ما دلمان برای رسول الله(ص) تنگ می شد نگاه به وجه این پسر می کردیم.

بنا به نقل ابوالفرج اصفهانی، آن حضرت درعصر خلافت عثمان بن عفان (سومین خلیفه راشدین) دیده به جهان گشود.(5)    

این قول مبتنی بر این است که وی به هنگام شهادت بیست و پنج ساله بود. در برخی روایات هم سن ایشان را 28 ساله ذکر کرده اند، وی در مکتب جدش امام علی بن ابی طالب (ع) و در دامن مهرانگیز  پدرش امام حسین(ع) در مدینه و کوفه تربیت و رشد و کمال یافت.

امام حسین (ع) در تربیت وی و آموزش  قرآن ومعارف اسلامی و اطلاعات سیاسی و اجتماعی به آن جناب تلاش بلیغی به عمل آورد و از وی یک انسان کامل و نمونه ساخت و شگفتی همگان، از جمله دشمنانشان را بر انگیخت.

به هر روی علی اکبر(ع) در ماجرای عاشورا حضور فعال داشت و در تمام حالات در کنار پدرش امام حسین(ع)بود و با دشمنانش به سختی مبارزه می کرد. شیخ جعفر شوشتری در خصائص نقل می کند: هنگامی که اباعبد الله الحسین علیه السلام در کاروان خود حرکت به سمت کربلا می کرد، حالتی به حضرت(ع) دست داد بنام نومیه و در آن حالت مکاشفه ای برای حضرت(ع) رخ داد، از آن حالت که خارج شد استرجاع کرد: و فرمود: «انا لله و انا الیه راجعون » علی اکبر(ع) در کنار پدر بود، و می دانست امام بیهوده کلامی را به زبان نمی راند، سئوال نمود، پدرجان چرا استرجاع فرمودی؟: حضرت بلادرنگ فرمود: الان دیدم این کاروان می رود به سمت قتلگاه و مرگ درانتظار ماست، علی اکبر(ع) سئوال نمود: پدر جان مگر ما بر حق نیستیم؟ حضرت فرمود: آری ما بر حق هستیم. علی اکبر (ع) عرضه داشت: پس از مرگ باکی نداریم،

گفتنی است، با این که حضرت علی اکبر(ع) به سه طایفه معروف عرب پیوند و خویشاوندی داشته است، با این حال در روز عاشورا و به هنگام نبرد با سپاهیان یزید، هیچ اشاره ای به انتسابش به بنی امیه و ثفیف نکرد، بلکه هاشمی بودن و انتساب به اهل بیت(ع) را افتخار خویش دانست و در رجزی چنین سرود:

أنا عَلی بن الحسین بن عَلی نحن  بیت الله آولی یا لنبیّ

أضربکَم با لسّیف حتّی یَنثنی ضَربَ غُلامٍ هاشمیّ عَلَویّ

وَ لا یَزالُ الْیَومَ اَحْمی عَن أبی تَاللهِ لا یَحکُمُ فینا ابنُ الدّعی

وی نخستین شهید بنی هاشم در روز عاشورا بود و در زیارت شهدای معروفه نیز آمده است:السَّلامُ علیکَ یا اوّل قتیل مِن نَسل خَیْر سلیل. (7)    

علی اکبر(ع) درنبرد روز عاشورا دویست تن از سپاه عمر سعد را در دو مرحله به هلاکت رسانید و سرانجام مرّه بن منقذ عبدی بر فرق مبارکش ضربتی زد و او را به شدت زخمی نمود. آن گاه سایر دشمنان، جرأت و جسارت پیدا کرده  و به آن حضرت هجوم آوردند و وی را آماج تیغ شمشیر و نوک نیزه ها نمودند و مظلومانه به شهادتش رسانیدند.

 

امام حسین(ع) در شهادتش بسیار اندوهناک و متأثر گردید و در فراقش فراوان گریست و هنگامی که سر خونین اش را در بغل گرفت، فرمود:
ولدی علی عَلَی الدّنیا بعدک العفا.(8)
(فرزندم علی ،دیگر بعد از تف بر این دنیا)

در مورد سنّ شریف وی به هنگام شهادت، اختلاف است. برخی می گویند هجده ساله، برخی می گویند نوزده ساله  و عده ای هم می گویند بیست و پنج ساله بود.(9)

اما از این که وی از امام زین العابدین(ع)، فرزند دیگر امام حسین(ع) بزرگتر یا کوچک تر بود، اتفاقی میان مورخان و سیره نگاران نیست. روایتی از امام زین العابدین(ع) نقل شده که دلالت دارد بر این که وی از جهت سن کوچک تر از علی اکبر(ع) بود. آن حضرت فرمود: کان لی اخ یقال له علیّ اکبر منّی قتله الناس ...(10)

مقبره حضرت علی اکبر علیه السلام  در کربلای معلی پایین پای اباعبدالله الحسین علیه السلام است و در سلام زیارت عاشورا منظور از وعلی علی ابن الحسین ، آقا علی اکبر علیه السلام می باشد.


پی نوشت ها:

1.    مستدرک سفینه البحار (علی نمازی)، ج 5، ص 388.

2.    أعلام النّساء المؤمنات (محمد حسون و امّ علی مشکور)، ص 126؛ مقاتل الطالبین (ابوالفرج اصفهانی)، ص 52.

3.    مقاتل الطالبین، ص 52؛ منتهی الآمال (شیخ عباس قمی)، ج 1، ص 373 و ص 464.

4.    منتهی الامال ، ج 1، ص.

5.    مقاتل الطالبین، ص 53.

6.    منتهی الآمال، ج 1، ص 375؛ الارشاد (شیخ مفید)، ص 459.

7.    منتهی الآمال، ج 1، ص 375.

8.    همان.

9.    همان و الارشاد، ص 458.

10. نسب قریش (مصعب عبن عبدالله زبیری)، ص 85، الطبقات الکبری (محمد بن سعد زهری)، ج 5، ص 211.

 

نقل از سایت شهیدآوینی

 




تاریخ : یکشنبه 93/3/18 | 6:20 عصر | نویسنده : سیداصغرسعادت میرقدیم لاهیجی | نظر


  • paper | رپورتاژآگهی | فال تاروت چهار کارتی
  • فروش رپورتاژ | بک لینک دائمی