حجتالاسلام والمسلمین قرائتی
شهریه های طلاب با ملاک فهم قرآن پرداخت شود
به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، روز دوشنبه در جمع طلاب مدارس علمیه استان آذربایجان شرقی تصریح کرد: تعطیلات حوزه های علمیه باید کاهش پیدا کند، تعطیلی برخی از مدارس علمیه در روزهای پنجشنبه بی معناست.
وی تاکید کرد: اگر حوزه علمیه اصلاح شود دنیا اصلاح می شود و اصلاح حوزه با تربیت طلاب جوان است، بیشترین سخنرانی دانشگاه های کشور در اختیار بنده است، اگر چک سفید امضا به من بدهند در برخی مجالس سخنرانی نمی کنم اما به صورت رایگان در این مدرسه علمیه حضور پیدا کردم چرا که تحول در حوزه های علمیه دارای اهمیت است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اینکه باید انقلابی در حوزه های علمیه صورت بگیرد، ادامه داد: باید تحولی در درس خواندن طلاب ایجاد شود، اولین تحول این است که از خداوند بخواهیم به ما اخلاص دهد.
آفت مدرک گرایی درحوزه
این مفسر قرآن کریم عنوان کرد: طلاب برای مدرک و شهریه و استخدام درس نخوانند، از وقتی مدرک گرایی در حوزه علمیه صورت گرفت وضع علم به عقب رفت.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی بر ضرورت استفاده از وقت تاکید کرد و اظهار داشت: طلبه باید همیشه یک قلم و کاغذ همراه خود داشته باشد تا با دیدن و شنیدن مطالب مفید آن را یادداشت کند.
وی با بیان اینکه برخی پژوهش های غیرمفید در جامعه صورت می گیرد که وقت و عمر طلاب و پژوهشگران را هدر می دهد ابراز داشت: طلبه های جوان باید مراقب باشند هر چه می خوانند یا واجب باشد، یا مستحب و یا مشکل فرد و یا جامعه ای را حل کند.
اهل منبر به تفسیر قرآن اهمیت دهند
این مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: هنوز مفاهیم قرآن را به طور کامل نفهمیده ایم، قرآن در جایی می فرماید آب شعله می کشد و این نشان می دهد که می شود از آب بنزین ساخت.
وی همچنین تاکید کرد: قرآن باید به عنوان محور قرار بگیرد، شب قدر شب نزول قرآن کریم است، اما در این ایام در چند تا از مساجد تفسیر قرآن صورت می گیرد؟درحالی که اهل منبر و خطابه باید بخشی از منبر خود را به تفسیر قرآن اختصاص دهند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه قرآن باید جدی گرفته شود، تصریح کرد: شهریه های طلاب باید براساس فهم قرآن پرداخت شود نه براساس پایه، پیامبر اکرم(ص) ابتدا بر شهیدی نماز خواند که بیشتر قرآن بلد بود و حضرت علی(ع) در میدان جنگ، پرچم و علم را به کسی سپرد که بیشتر قرآن می خواند.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی تاکید کرد: باید مزه قرآن را بچشیم و این مشکل ما ست که نه مزه قرآن را چشیدیم و نه آن را به نسل نو چشاندیم.
نهج الفصاحه دایرةالمعارف حکمت و اخلاق نبوی
خبرگزاری حوزه/ در میان مجموعه کتابهای دینی که به نوعی به مبانی فکری و یادآوری حقایق هستی و راهکارهای دین و آیین برای هرچه بهتر زیستن و پاک تر زندگی کردن می پردازند، آن ها که به متن کلام حضرت معصومین و گلگفته های آن بزرگواران مربوط می شوند جایگاهی بس والا و بی بدیل در میان مسلمانان و بلکه همه شیفتگان راستی و درستی و زیبایی و حکمت دارند.
کتابهایی که در آن می توان متن کلام معصومین(ع) را یافت که از هر خطا و اشتباهی مبرایند و گفته هایشان می تواند بی کم و کاست، سرمشقی باشد برای یافتن راه زندگی و برحذر ماندن از چاه گناه و غفلت و گمراهی.
در میان این کتب ارجمند و سترگ، کتاب «نهج الفصاحه» را می توان یکی از نمونه های ارزشمند این جرگه دانست که متن آن مشتمل است بر روایات و کلمات حضرت پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و با تلاش مرحوم ابوالقاسم پاینده گردآوری شده است.
نهج الفصاحه در واقع در دو فصل گردآوری و تدوین و تصنیف گشته است.
بخشی از آن به احادیث و بخش دیگری به خطبه ها، اختصاص یافته است.
بازگشت این نامگذاری هم به بیانی است از خود شخص پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ که در حدیثی در باب خویشتن، فرموده اند:
«انا افصح العرب». «من فصیح ترین فرد عرب هستم».
مصنف این کتاب تلاش کرده است تا سخنان گرانسنگ پیامبر اکرم را در مضامین و موضوعاتی همچون فضیلت و اخلاق گردآورد و از آوردن احادیث فقهی و ... اجتناب ورزیده است.
یکی از نکات قابل توجه در باب متن کتاب «نهج الفصاحه» این است که در این کتاب برخی از کلمات قصار و جملات این اثر ارجمند، در ردیف کلمات قصار علی بن ابی طالب ـ علیه السلام ـ نقل شده و نیز اینکه در تعدادی از موارد حتی در مفهوم معنی و گاه حتی لفظ هم مشابهت های قابل توجهی دارد.
این مشابهت را می توان به دلالیل مختلفی توجیه کرد و نکات تاریخی و روایت راویان و میزان دقت و صحت عمل آنها را در آن مدخیلت داد اما نکته ای که مصنف و مولف کتاب بدان توجه داده و تنبه ورزیده خالی از لطف نیست و چه بسا بتواند نکته اصلی و نقطه طلایی در شناخت این مسئله و عقبه و زمینه و علت العلل آن به شمار آید.
گردآورنده «نهج الفصاحه» در مورد این توارد و مشابهتهای معنوی و لفظی میان مطالب این اثر و بیانات حضرت امیرالمومنین(ع) می گوید: «توارد بسیاری از کلمات و اخبار منتسب به علی ـ علیه السلام ـ با احادیث و کلمات پیامبر دیده می شود، که در گمان بعضی ها این نتیجه اشتباه راویان است، ولی حقیقت این است که تقارب و تشابه معنوی که میان محمد و علی ـ علیهما السلام ـ وجود دارد، این تشابه را به وجود آورده است».
آری؛ علی جان پیغمبر است و آنچنان که شاعر در این باره به زیبایی و نیکی سروده است:
علی را قدر پیغمبر شناسد
که هرکس خویش را بهتر شناسد
در کتاب سترگ و شریف «نهج الفصاحه» تعداد 3227 حدیث و 16 خطبه از پیامبر اکرم -صلی الله علیه و اله و سلم- گردآمده است که با مقدمه ای از مصنف و گردآورنده آن که در طی آن به مباحث مختلفی در باب متن و پیرامون این کتاب همچون انگیزه نگارش نهج الفصاحه، علت نام گذاری، فصاحت پیامبر، تاریخ پیامبر و موضوعات دیگر پرداخته است عرضه شده است.
همانطور که اشاره رفت در مقدمه کتاب نکات متنوعی از طفولیت پیامبر(ص) گرفته تا زمان بعثت و رسالت مورد توجه نویسنده قرارگرفته است.
و نیز به مواردی همچون شخصیت حضرت رسول الله(ص) و نیز ویژگی های سخنان آن حضرت، و همچنین نکات دیگری نظیر جنگها و ویژگیهای اخلاقی آن رسول اعظم، بانوان ایشان، و در ادامه موضوع پیشرفت اسلام در مکه مکرمه و تاریخ و چگونگی مهاجرت مسلمانان به مدینه اشاره شده است.
در ادامه مقدمه این کتاب به قرآن کریم و فضایل و ویژگی های منحصر بفرد و معجزه گونه آن، عبادتهای رسول اکرم(ص)، آیاتی از قرآن که در ارتباط با موضوع اطاعت از پیامبر اسلام(ص) آمده، موقعیت زن در اسلام، فرهنگ اعراب قبل از ظهور اسلام و جریانات سیاسی و اجتماعی که در زمان رسول گرامی و پس از رحلت ایشان در اجتماع مسلمین و حکومت اسلامی آن دوران به وجود آمد همچون موقعیت علی بن ابی طالب علیه السلام پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، و نیز فتنه های دوران بنی امیه و بنی عباس اشاراتی رفته است.
تاریخچه تدوین حدیث در زمان پیامبر و پس از رحلت آن حضرت، وضعیت دوران بنی امیه و بنی عباس در مورد نقل احادیث و اینکه چه مصایبی بر این گنجینه های عظیم و عزیز اسلامی و نبوی رفت و همچنین موضوع تدوین حدیث نزد شیعه و تألیف کتب معتبر چهارگانه «اصول کافی، تألیف: شیخ کلینی، من لایحضره الفقیه تألیف: شیخ صدوق، و دو کتاب التهذیب و الاستبصار تألیف: شیخ طوسی» نکاتی مورد اشاره قرارگرفته است.
در ادامه نیز به تدوین حدیث نزد اهل سنت و چگونگی تألیف صحاح و کتب معتبر آنان همچون؛ صحیح بخاری و مسلم و ترمذی، و نیز سنن ابی داوود، نسایی، ابن ماجه، دارمی، و مسند احمدبن حنبل اشاره شده است.
در پایان این مجال، من باب تمین و تبرک به نقل یکی از احادیث گهربار پیامبر اکرم(ص) از کتاب شریف «نهج الفصاحه» پرداخته و شما خوانندگان عزیز را به جرعه نوشی از خوان پرکرامت و دریای مواج این آیات رحمانی و بیانات ربانی دعوت می کنیم:
آفَةُ الشَّجاعَةِ البَغىُ وَ آفَةُ الحَسَبِ الاِفتِخارُ وَ آفَةُ السَّماحَةِ المَنُّ وَ آفَةُ الجَمالِ الخَیلاءُ وَ آفَةُ الحَدیثِ الکَذِبُ وَ آفَةُ العِلمِ النِّسیانُ وَ آفَةُ الحِلمِ السَّفَهُ وَ آفَةُ الجُودِ السَّرفُ وَ آفَةُ الدِّینِ الهَوَى؛
سرکشى آفت شجاعت است، تفاخر آفت شرافت است، منت آفت سماحت است، خود پسندى آفت جمال است، دروغ آفت سخن است فراموشى آفت دانش است، سفاهت آفت بردبارى است، اسراف آفت بخشش است، هوس آفت دین است.

مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ تَراهُمْ رُکَّعاً سُجَّداً یَبْتَغُونَ فَضْلاً مِنَ اللَّهِ وَ رِضْواناً سیماهُمْ فی وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذلِکَ مَثَلُهُمْ فِی التَّوْراةِ وَ مَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجیلِ کَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوى عَلى سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِیَغیظَ بِهِمُ الْکُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَ أَجْراً عَظیماً. الفتح / 29.
محمّد (ص) فرستاده خداست و افرادى که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند پیوسته آنها را در حال رکوع و سجود مىبینى در حالى که همواره فضل خدا و رضاى او را مىطلبند نشانه آنها در صورتشان از اثر سجده نمایان است این وصف آنان در تورات و وصف آنان در انجیل است، همانند زراعتى که جوانههاى خود را خارج ساخته، سپس به تقویت آن پرداخته تا محکم شده و بر پاى خود ایستاده است و بقدرى نموّ و رشد کرده که زارعان را به شگفتى وامىدارد این براى آن است که کافران را به خشم آورد (ولى) کسانى از آنها را که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام دادهاند، خداوند وعده آمرزش و اجر عظیمى داده است.
-
سوره : التوبة آیه : 128
گوناگون، سرمقاله امروز روزنامه ایران به اظهار نگرانی و "دلواپسی" علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص یافته بود.
به گزارش بولتن نیوز، علی جنتی در سرمقاله امروز روزنامه ایران نوشت: چندی پیش جمعی از کسانی که اخیراً دچار نگرانی شده اند با تجمع در لانه جاسوسی آمریکا، مراتب دلواپسی خود را نسبت به مذاکرات ژنو درخصوص برنامه هسته ای ایران ابراز داشتند بدون توجه به این واقعیت که تمامی این مذاکرات با رخصت و هماهنگی مقامات عالی نظام صورت گرفته و هیات مذاکره کننده نیز بارها بر ایستادگی بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه مقاله ای که امروز درروزنامه ایران از وی منتشر شد ، تصریح کرده است: همچنانکه مقام معظم رهبری نیز در مناسبت های مختلف مراتب اعتماد خود را به تیم مذاکره کننده هسته ای ابراز داشته اند.
جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، روز گذشته نیز با فراخوان طلاب و مردم قم در مدرسه فیضیه تجمع نموده و نگرانی خود را از وضعیت فرهنگی کشور ابراز نمودند.
از آنجا که اینجانب برخی از شرکت کنندگان در این فراخوان ها را از نزدیک می شناسم به خوبی میدانم که از سر احساس مسئولیت و ادای تکلیف ابراز نگرانی می کنندو به اصلاح امور میاندیشند. اکنون که کاروان جماعت های نگران و دلواپس به راه افتاده است من نیز لازم دیدم به این کاروان بپیوندم و به عنوان یکی از خادمان فرهنگ کشور نگرانی های خود را بیان کنم. اما نگرانی من و بسیاری از دولتمردان و دلسوزان نظام با جماعتی که در لانه جاسوسی و فیضیه تجمع کرده اند متفاوت است.
ما نیز نگران وضعیت فرهنگی کشور هستیم که علیرغم بیش از سه دهه پای فشردن بر ارزش های اسلامی شاهد دروغ پردازی، اتهامات ناروا و جریان سازی افراد و گروه های سیاسی علیه یکدیگر نه به عنوان یک منکر و گناه کبیره بلکه به عنوان یک عمل معروف و پسندیده در جامعه هستیم.
ما نیز نگرانیم که برخی از رسانه ها و مطبوعات و پایگاه های خبری که احیاناً از بودجه عمومی کشور نیز استفاده می کنند و خود را وابسته به نهادهای ارزشی می دانند با دست زدن به جعل، تحریف و گزینش اخبار و گزارش ها اذهان عمومی را نسبت به روند فعالیت های فرهنگی در کشور دچار تشویش کرده اند. ما نیز نگرانیم که برخی از بزرگان و اهل نظر بدون تحقیق و بررسی در مورد اخبار و گزارش هایی که توسط برخی از جریانات سیاسی به منظور بیرون راندن رقبای خود از صحنه ساخته و پرداخته می شود آن را مورد پذیرش قرار داده و براساس آن قضاوت می کنند.
ما نگران سقوط اخلاقی جامعه بویژه از سوی کسانی هستیم که بیش از دیگران باید پاسدار ارزش های اخلاقی و اسلامی باشند. ما نگران هتک حرمت و کرامت انسان هایی هستیم که دل در گرو اسلام و نظام جمهوری اسلامی دارند و شخصیت آنان بطور مداوم مورد هجوم قرار می گیرد و سرمایه های اجتماعی کشور به حراج گذاشته میشود.
البته ما نگران مسایل دیگری نیز هستیم. نگران میلیون ها جوان فاقد شغل که با داشتن تحصیلات عالیه میدان کار و فعالیت سازنده برای امرار معاش خود نمی یابند و در معرض انواع آسیب های اجتماعی قرار دارند. ما نگران رکود فعالیت های تولیدی در کشور و کاهش بهره وری در حوزه اقتصاد هستیم آن هم در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال اقتصاد و فرهنگ نامیده اند.
ما نگران گسترش اعتیاد و فروپاشی هزاران خانواده ای هستیم که به این بلای خانمان سوز دچار شده اند و نگران میلیون ها کودک معصوم هستیم که چشم به آینده دوخته اند و خانواده های آنان در حاشیه شهرها با انواع مشکلات اقتصادی و معیشتی، بهداشتی و درمانی و فساد اخلاقی دست و پنجه نرم می کنند.
ما هم نگران وضعیت حجاب و عفاف در جامعه هستیم که علیرغم تمامی تلاش های دستگاه ها و نهادهای فرهنگی، شاهد گسترش بدحجابی و جریحه دار شدن عفت عمومی و دور شدن از معیارهای اسلامی هستیم.
ما نگران افزایش تکان دهنده آمار طلاق در جامعه و فروپاشی خانواده ها هستیم. ما نگران هزار میلیارد تومان اموال غارت شده ملت هستیم که امثال مه آفرید امیر خسروی و بابک زنجانی ها با استفاده از عناصر فاسد در سیستم اداری و بانکی کشور به یغما برده اند و امکان بازپس گیری بخش عظیمی از آن وجود ندارد.
ما نگران تلاش دشمن برای مسخ هویت فرهنگی ملی و اسلامی خود هستیم که میکوشد با بهره گیری از همه ابزارهای فرهنگی و رسانه ای و ترویج الگوهای غربی، سبک زندگی ایرانیان را از هویت بومی و اسلامی آن خارج سازد.
ما نگران ادامه تحریم های ظالمانه غرب بر ملت ایران هستیم که توسعه اقتصادی کشور و معیشت میلیون ها خانواده ایرانی را تحت تاثیر قرار داده و هزینه های سرسام آوری را بر کشور تحمیل کرده است.
ما نگران تخریب سازمان یافته دولت خدمتگزار و برخاسته از آراء مردم هستیم که در هرگام مثبت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با مخالفت سیاست بازان مواجه می شود.

پس اکنون که همه نگرانیم بیایید به جای راه انداختن کمپین ها و فراخوان هواداران و ایراد سخنرانی های آتشن، دست به دست یکدیگر بدهیم، مشکلات اساسی کشور را بشناسیم و با وحدت و همدلی و بدون متهم ساختن یکدیگر با پیروی از رهنمودها و ارشادات حکیمانه مقام معظم رهبری و حمایت از دولت خدمتگزار در این برهه خطیر و حساس کشور را بسازیم و به سمت آرمان های بلند جمهوری اسلامی ایران حرکت کنیم. همگان یکپارچه با نفوذ بیگانه مقابله کنیم. مراقب رخنه های فرهنگی باشیم. از فضائل اخلاقی و میراث گرانقدر ارزش های اسلامی پاسداری کنیم. راستگویی و صداقت را سرلوحه کار خود قرار دهیم. آنچه را بر زبان یا قلم جاری می کنیم تنها و تنها برای جلب رضایت خداوند و اصلاح امور کشور باشد. در مورد اخبار و شایعات و شنیده های خود پیش از هرگونه داوری تحقیق کنیم که «ان جاءکم فاسق بنبا فتبینوا» تا دچار اشتباه یا جهالت نشویم. رهنمودهای مقام معظم رهبری را آویزه گوش خود قرار دهیم و در سال اقتصاد و فرهنگ بکوشیم با عزم ملی و مدیریت جهادی در جهت رشد و توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور گام های مثبتی برداریم و سیاست های کلان و اقتصاد مقاومتی را با تمام توان اجرا کنیم و اطمینان داشته باشیم که تاییدات خداوند متعال و عنایات خاصه ولی عصر اواحنا فداه همواره پشتیبان ملت بزرگ ایران خواهد بودو باهمت بلند وعزم ملی نگرانی ها مرتفع خواهد شد.
********************************************************
وزیر محترم ارشاد جناب آقای جنتی:سلام علیکم. نگرانی های جنابعالی رادیدیم وبخش عمده آن نیز مورد قبول است ولی فرق نگرانی شما با نگرانی دلسوزان انقلاب ونظام اسلامی وارزش های الهی وحوزویان دراین است که رفتارشما وامثالتان برخلاف نگرانی هایتان می باشد. اقدامات عملی شما در طول این مدت خلاف نگرانی های جنابعالی را نشان می دهد.وزیر فرهنگ وارشادی که نتواند خودرا همراه خیل عظیم حوزویان ومراجع عظام و...نماید چگونه می تواند رسالت ووظیفه خویش را انجام دهد؟!!! آیا نگرانی های مقام معظم رهبری وحوزویان آگاه ومراجع عظام وسایردلسوزان در باب فرهنگ وارزش های دینی را نمی بینید؟!! آیا شایسته است که این عزیزان را متهم کنیم که بدون تحقیق وبررسی اخبار وگزارشات رامورد پذیرش قرار می دهند؟!!! جناب آقای جنتی باید بدانید که حرکت های اصیل اسلامی ونهضت عظیم انقلاب اسلامی و... از حوزه های علمیه بویژه حوزه علمیه قم وازناحیه علماء وطلاب وفضلاء و....نشات گرفته است .هرحرکت عظیم دینی وانقلابی که پشتوانه اش علماء وبزرگان ومراجع عظام وحوزه های علمیه نباشد موفق نبوده ونخواهد بود.آقای جنتی ،بخشی از نگرانی هایی که بیان کردید خارج از حیطه رسالت ووظیفه شماست. اگرمی خواهید در منصب وزارت فرهنگ وارشاد که رسالتی بس خطیر وعظیم می باشد، موفق وسربلند باشید باید همراه حوزویان آگاه ودلسوز وهمراه علماء ومراجع بزرگوار و... وتابع محض ولی امر مسلمین باشید ونسبت به این عزیزان اصالت حسن ظن جاری نمایید. اگر خدای ناکرده از نصایح وتذکرات آگاهانه مردم متدین وانقلابی ونصایح بزرگان وحوزویان و تذکرات واخطارهای مقام معظم رهبری سرپیچی کنید خوف آن است که به سرنوشت امثال عطاءالله مهاجرانی و...گرفتار شویدو...!!! دوستدارتان سید اصغر سعادت میر قدیم
دو یار و رفیق قدیمی
شهید فلاحت پور و شهید سعید جانبزرگی
سال 1343 بود که بهروز (مهدی) چشم به جهان گشود. از کودکی حال و هوای خاصی داشت. انقلاب که به پیروزی رسید، در چشمان مهدی چیزی درخشید. چندی بعد حمله نیروهای بعثی او را به جبهههای حق علیه باطل کشاند. نبرد با متجاوزین روحیه مهدی را هر روز مقاومتر میکرد. سال 1362 وارد گروه تبلیغات جنگ لشگر 27 محمدرسولالله شد، سودائی عجیب در سر داشت، چیزهائی دیده بود که باید برای مردم به تصویر میکشید، به همین علت در سال هزار و سیصد و شصت و پنج به جمع گروه روایت فتح پیوست.حضور در حماسه کربلای 5 برای فلاحتپور افتخاری باورنکردنی محسوب میشد، بعد از اتمام جنگ به ادامه تحصیل روی آورد و در رشته سینما در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد و فعالیتهای خودش را در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، روایت فتح، گروه تلویزیونی جهاد، صدا و سیما ادامه داد. اردیبهشت سال هزار و سیصد و هفتاد و یک برای مهدی بوی خوش سفر را به همراه آورد. او برای فیلمبرداری جنایات اسرائیل در لبنان و انعکاس وضعیت آوارگان فلسطینی به لبنان سفر کرد. اردیبهشت ماه ماه بهشتی در آخرین روزهای خود عزیزی را به آسمان فرستاد، و یکبار دیگر امت حزبالله فریاد برآوردند:«اللهم تقبل منا هذالقربان» صبح پنجشنبه بیست و نهم اردیبهشت سال هزار و سیصد و هفتاد و یک در منطقه بقاع غربی راکتی اسرائیلی بر پیکر خسته مهدی اصابت کرد و جسم و روح او را راهی آسمان نمود. منبع : بروشور راهیان نور
اشعار حاشیه ساز جشنواره شعر فجر چه بود؟
خبرگزاری تسنیم: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره جشنواره شعر فجر امسال میگوید: اتفاقاتی که در جشنواره شعر فجر افتاده است قابل چشمپوشی نیست.
به گزارش گروه "رسانههای دیگر" خبرگزاری تسنیم، روزنامه جوان نوشت حجت الاسلام احمد پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره جشنواره شعر فجر امسال میگوید: اتفاقاتی که در جشنواره شعر فجر افتاده است قابل چشمپوشی نیست. در جشنوارهای که با نام انقلاب گره خورده است، شعرهایی خوانده میشود که اصل نظام یا خطوط قرمز نظام را زیر سؤال میبرد، این مسئله قابل قبول نیست. پژمانفر با اعلام اینکه در جلسه هفته آینده این کمیسیون مطمئناً به این موضوع خواهیم پرداخت، گفت: تصمیمگیری را در قالب تذکر جدی یا سؤال از وزیر اعلام خواهیم کرد.
شعار چند صدایی که امسال توسط دبیر جشنواره شعر فجر پیگیری میشد و سخنگوی جشنواره نیز بر آن تأکید میورزید در بخش ترانهها بازنمایی بیشتری داشت و میتوان در انتخابهای هیئت داوران جشنواره نمونههای متعدد چندصدایی را مشاهده کرد. با آنکه این چندصدایی کار را به زیر سؤال بردن حجاب و دفاع مقدس کشاند!
گره روسریات را شل کن.../ از روسریتم چشمپوشی کن!
آنچه در ادامه میآید، مروری است بر شعر راهیافتگان به مرحله نهایی و به ویژه دو شاعر برگزیده این بخش.
احسانالدین رشیدی مهرآبادی یکی از شاعرانی است که به عنوان یکی از نامزدهای نهایی بخش شعر محاوره معرفی شد. سایت جشنواره از او 9 شعر را روی خروجی خودش قرار داده است. شعرهای او معمولاً عاشقانه است؛ عاشقانهای مثل این شعر که این گونه آغاز میشود: یه سیب زیر بالشم دیشب/ پای تو رو به خواب من وا کرد/ امشب یه سیب دیگه میذارم/باید تو رو بهتر تماشا کرد... جدای از ضعفی که این ترانه از نظر ساختار و محتوا دارد شعر با همین روند به این نقطه میرسد: کاش از سکوتت دست برداری/ امشب دیگه وقت خجالت نیست/ از روسریتم چشمپوشی کن/ این جوری آدم با تو راحت نیست. . .
او در شعر دیگری با نام دریا دوباره از عشقش میخواهد که روسریاش را بردارد!. . . ما باید خاطره رو زنده کنیم/ هر جوری شد به عقب برگردیم/ گره ی روسری شلتر کن/ تا سرِ ظهری به شب برگردیم/ بیا تا دوباره با نگاهمون/ یه کمی حرف خصوصی بزنیم. . .
قربانیان جنگ
یکی دیگر از ترانههای منتخب جشنواره شعر فجر که میتواند نشانهای از چندصدایی مد نظر دبیر جشنواره باشد، شعری است که به ظاهر برای دفاع مقدس سروده شده است.
احمد امیر خلیلی در شعری خطاب به پدرش میگوید: ما هردومون قربانیه جنگیم/ بوی جنازه، بوی خون میدی/ بوی زمین، بوی جنون میدی/ بیس ساله که از جنگ برگشتی.
بعد او از گرفتاریهای امروز خودش و پدرش میگوید و میسراید: دارم تقاصِ جنگو پس میدم/ جنگی که میگفتی مقدس بود/ ما هردومون قربانی جنگیم/ بسه، برا هف پشتمون بس بود.
یا این شاعر در شعر دیگری درباره پدر و جنگ میگوید که او به راه پدرش نخواهد رفت. مثل او نخواهد بود و او مثل پدرش نخواهد جنگید. به این پشیمانیها و به این ابیات توجه کنید: واسم غریبه س مردِ توو تابوت/ میگن ببین این استخوناشه/ میگن تو باید مثلِ اون باشی/ باید پسر مثلِ پدر باشه.../ باید بشم مردی که میگن هست/ باید بشم مردی که اصلن نیست/ باید بشم اسمی که رو من هست/ باید بشم حسی که با من نیست.
نص قرآن خدا انکار شد / خواهرم از روسری بیزار شد
عبدالمحمد مقتدایی راد، در شعر شهید جنگ نرم خطاب به پدری شهید میسراید:چشم وا کردیم توو روزای داغ/ راه افتادیم توو شبهای درد/بعد تو، تا فصل ما آغاز شد/ زخم جنگ هشت ساله چرک کرد!/ سالها از روزگار تو گذشت/ آرمانهای شما تکذیب شد/ جنگ تو با مرگ بود؛ اما پدر !/ طرح منع زندگی تصویب شد. . . / فهم «لا اکراه فیالدین» سخت بود/ نص قرآن خدا انکار شد/ بس که بیتو، توو سری خورد از همه/ خواهرم از روسری بیزار شد!
اینها فقط چند نمونه از اشعار خوانده شده و جایزه گرفته از جشنواره شعر فجر است؛ ترانههایی که احتمالاً بعد از این شاهد خوانده شدن آن توسط خوانندگان مجاز یا غیرمجاز نیز خواهیم بود، آیا مضامین این اشعار میتواند مورد تأیید وزیر ارشاد باشد که در اختتامیه جشنواره گفت: ما مفتخریم که شعر، هنر ملی ما ایرانیان است و این هنر با پرورش یافتن در مهد پر برکت کوثر، چشم و چراغ فرهنگ و ادبیات غنی ما ایرانیان است زیرا شعر ما تربیتیافته در مهد اندیشههای ناب اسلامی است.
حاشیه های اشعار فاطمه راکعی؛ هی پاک میکند سبز را از درخت.../ سهم ما از انقلاب آسمان بود نه زندان
خبرآنلاین هم پیرامون حواشی اشعار فاطمه راکهی نوشت یکی از شعرهایی که باعث شکلگیری حاشیه برای فاطمه راکعی شده است این شعر بود: «شب سمج/ درها بسته/ پنجرهها شکسته/ راه پرسنگلاخ/ آخ هم نمیگوید حتی/ رهنورد خسته.»
فاطمه راکعی، شاعر میگوید که حاشیههای ایجاد شده برای شعرهایش در جشنواره شعر فجر، بیشتر زاییده تخیل و غرضورزیست تا واقعیت.
راکعی درباره این شعر میگوید: «این شعر یکی از شعرهای قدیمی من است که در آن از رهنورد به عنوان یک واژه عام استفاده کردهام و به هیچوجه منظور از این کلمه شخص خاصی نیست. من این شعر را بارها و بارها در جاهای مختلف خواندهام و تاریخ سرایش آن به قبل از مسائل حصر بازمیگردد.»
او ادامه میدهد: «پرسش من این است که آیا صرف بردن نام رهنورد جرم است؟ حتی اگر منظور خود او هم باشد، مگر او جزو سران فتنه است؟ من بارها در مورد این که چرا ایشان آزاد نمیشوند پرسیدهام و به من گفته شده که ما مشکلی با بیرون آمدن و آزادی ایشان نداریم و گفتهایم مثل خانم کروبی شما هم آزادید که بیرون بیایید، اما خودش موافقت نمیکند و میگوید میخواهم کنار مهندس بمانم.»
او درباره شعر دیگری که در آن مراسم خوانده است توضیح داد. شعری با این مضمون: «در سکوت فاضلان/ فضله میفروشند فاضل نمایان/ در سکوت شاعران/ شعر میفروشند شاعرنمایان/ خبره نیستند خریداران ...»
راکعی پیرامون این شعر میگوید: «این شعر در مورد شاعرانی است که اصلا از نظر شاعران جدی، شاعر محسوب نمیشود ولی برای آن که شاعری خود را ثابت کنند مدام شاعران واقعی را نفی میکنند.»
این شاعر همچنین درباره شعر « پاککن را برداشته/ هی پاک میکند/ سبز را از درخت/ سرخ زا از خون/ اندیشه را از انسان/ نادان....» میگوید: «این شعر هم برای تاکید روی این نکته است که اندیشه را نمیشود از انسان گرفت و کلا در مورد شهدای انقلاب اسلامی سروده شده است.»
آخرین شعری که راکعی در روز گذشته خواند شعری است با این مضمون: «عشق/ شور/ التهاب/ شعر/ شور/ انتخاب/ سهم ما از انقلاب آسمان بود نه زندان ...»
شعری که او دربارهاش میگوید: «این شعر را من در جمعهای بسیاری خواندهام و در مورد دستگیری خواهر ارزشمند و بسیار باتقوایم خانم آذر منصوری بود که ایشان را مدتی دستگیر کردند و بعد هم متوجه بیگناهیاش شده و آزادش کردند. من این شعر را سرودم چون مطمئن بودم که ایشان بسیار با ایمان، با تقوا و انقلابیست و این که با او چنین برخوردی کردند خیلی برایم شگفتانگیز بود. علاوه بر این شعر من یک شعر دیگر در قالب کلاسیک باز برای این خواهر خوبم دارم با این مطلع که « به آذری که تویی رشک میبرد زرتشت» که آن را هم برای او و اتفاقی که برایش افتاد سرودهام.»
-
نظر رهبر انقلاب درباره بهترین شعرای معاصر
-
شعری از حمیدرضا برقعی در رثای حضرت معصومه (س)
-
روایت میثم مطیعی از یک کتاب شعر
*****************************************************************************
بازیگران و همسرانشان در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92 + تصاویر


اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

جواد عزتی و همسرش در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

فرامرز قریبیان و همسرش در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

هنگامه قاضیانی در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

بهروز افخمی و همسرش به همراه بازیگران فیلم «آذر، شهدخت...» در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

آزیتا حاجیان و دخترش در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

بابک حمیدیان در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

علی جنتی در اختتامیه جشنواره فیلم فجر 92

به گزارش جهان نیوز به نقل از تسنیم، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دیدار با آیت الله العظمی وحید خراسانی از مراجع و علمای قم، از شناسایی و ایجاد تشکل سادات شیعه و اهلسنت خبر داد.
در ابتدای این دیدار آیتالله اراکی با ارائه گزارشی از فعالیت های این مجمع، گفت: سیاست ما در تقریب تمرکز روی مسائلی است که میتوان با مشارکت اهلتسنن انجام داد، بهطور مثال برگزاری جشن میلاد پیامبر اعظم(ص) و دخت گرامیشان از این دست برنامههاست، چون اهلسنت بهخلاف افراطیون این جشنها را بدعت نمیدانند.
مراسم مذهبی و ضدتکفیری مشترک بین شیعه و سنی را ترویج دهیم
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: ترویج و تقویت مراسم عاشورایی میان اهلسنت، ترویج عاشورا بهنحوی که با اعتقادات اهلسنت منافات نداشته باشد، برپایی مراسم شعرخوانی در رثای اباعبدالله(ع)، ترویج شعر و مصیبت خوانی و برگزاری مراسم مصیبت حضرت سیدالشهداء(ع) در ایام عاشورا، شناسایی و ایجاد تشکل سادات شیعه و اهلسنت از دیگر برنامههایی است که در پیشِرو داریم.
وی با اشاره به فعالیت شبکههای ماهوارهای در توهین به مقدسات بعضی از مذاهب اسلامی، گفت: باید مراسم مذهبی و ضدتکفیری مشترک بین شیعه و سنی را ترویج دهیم. بعضی از شبکههای بین المللی در جهت تفرقه افکنی، ایجاد کینه و دشمنی بین شیعه و سنی تلاش میکنند که به نظر میرسد جز سبّ خلفا و توهین به مقدسات بعضی از مذاهب اسلامی هدفی ندارند.
آیتالله وحید خراسانی: سبّ و لعن بزرگان مذاهب دیگر جایز نیست
آیت الله العظمی وحید خراسانی نیز در این دیدار گفت: دین اسلام، دین رحمت و رسول اسلام، رسول رحمت است. این دین، آن رفتار پیغمبر و امیرالمؤمنین(ع) جایی برای حرکتهای تکفیری و این تندروها باقی نمیگذارد. فقاهت در این گونه جریانها از بین رفته است، سبّ و لعن علنی جایز نیست و دستور خود ائمه بهخلاف این است.
وی افزود: در روایات دو مطلب آمده یکی نفی و دیگری اثبات، نفی اینکه نباید با اتباع مذاهب دیگر دشمنی کرد و به مقدسات آنها توهین نمود و لعن و سبّ بزرگان آنها جایز نیست، زیرا موجب دور کردن آنها از اهلبیت(ع) و معارف آنها میشود، دیگر اینکه فرمودند: "در نمازهای جماعت آنها شرکت و به آنها محبت کنید، از مرضای آنها عیادت و سخنان و معارف ما را برای آنها بیان کنید".
این مرجع تقلید ضمن استقبال از هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در خصوص شناسایی و ایجاد تشکل سادات شیعه و اهلسنت، گفت: این قضیه بسیار حائز اهمیت است. سیادت اگر فهمیده شود از اسباب تقویت و ترویج دین است. هم سادات و هم اولادی که از سوی مادر منتسب هستند بلااشکال بهحکم کتاب و سنت هم اولادند، منتهی در رسیدن خمس بین سید مرتضی و بقیه اختلاف هست که موضوع در خمس، هاشمی است و این در اولاد منتسب از مادر صدق نمیکند.
معاون تبلیغ حوزه
مسجد مطب روحانی است
به گزارش خبرگزاری حوزه ،حجت الاسلام والمسلمین نبوی معاون تبلیغ حوزه های علمیه امروز در مراسم افتتاحیه همایش و نمایشگاه دستاوردهای معاونت تبلیغ استان ها که در مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزارشد، به تبیین اهمیت تبلیغ دین و وظایف معاونت های شهرستان ها در انجام هرچه بهتر امور تبلیغی مبلغین و روحانیون مستقر پرداخت.
وی گفت: امروز دشمنان اسلام و انقلاب با تمام قوا به صحنه آمده اند تا جوانان و مردم کشور اسلامی ایران را از دین و اعتقادات اسلامی جدا نمایند و در این شرایط حساس نباید حواس خود را به چیز های کم اهمیت و جزئی پرت کرد
معاون تبلیغ حوزه با بیان این که نباید از امور دینی و شبهات غافل شد بیان داشت: در این راه باید هم خود مقاوم باشیم و هم مردم را دعوت به مقاومت کنیم، چرا که دشمن از طریق ماهواره، اینترنت،شبکه های اجتماعی و سایر تجهیزات روز، برای نابودی اسلام به میدان آمده است.
وی با اشاره به روایتی که بهترین همت ها، همت بلند است و ارزش یک انسان به مقدار همت اوست خاطرنشان کرد:
درس خواندن ها ، نشریات علمی ، پژوهش و دیگر کارها برای این است که یک مبلغ آن را بخواند و به مردم بگوید و اگر تبلیغ نباشد، هیچ فایده خاصی ندارد و تنهامثل این می ماند که یک سری مهمات و ابزاراآلات جنگی داشته باشیم، اما کسی نباشد که این ابزارها و گلوله های جنگی را به کار گیرد.
*نسبت به بیتالمال بیمبالات نباشیم
معاون تبلیغ حوزه های علمیه افزود: در روایات اهل بیت(ع)آمده است دست و دلبازی والیان، با بیت المال مسلمین، ظلم و جور است و باید در امضا کردن حقوق کارمندان و مبلغین دقت کافی شود؛ مبادا تنها در امور شخصی و اموالی که متعلق به خود ماست دقت کنیم و در بیت المال بی دقتی و بی مبالاتی شود که بسیار خطرناک و عقوبت سختی به همراه خواهد داشت.
*مبلغان همیشه معمم باشند
حجت الاسلام و المسلمین نبوی، یکی از شرایط مهم مبلغین را معمم بودن به طور دائمی دانست و گفت: معاونت های تبلیغ شهرستان ها که به نام حوزه علمیه شناخته می شوند و به جهت اتصال به حوزه دارای وجهه هستند، باید از این وجهه در راه تبلیغ دین استفاده نمایند، این اعتبار و عنوان نیز یکی دیگر از امانت هایی است که در نزد ما گذاشته شده است و تنها باید درراه اعتلای دین از آن استفاده کرد.
وی گفت:معاونان تبلیغ در شهرستان ها می توانند با طلاب و مدارس علمیه ملاقاتی داشته باشند و طلاب آن مدرسه را در مساجد و مدارس آموزش و پرورش فعال نمایند و برکات حوزه را تا شعاع زیادی از خود به جاهای مختلف برساند که این کاری بسیار ارزنده و موجب پاداش الهی است.
*هر مدرسه 50 پایگاه فرهنگی داشته باشد
معاون تبلیغ حوزه های علمیه خاطر نشان ساخت:باید مدرسه علمیه را به گونه ای فعال کنیم که تا شعاع زیادی از اطراف خود درراه اعتلای دین به کار گیرد که این طرح" بینات "نام دارد و هرمدرسه علمیه باید حداقل 50پایگاه فرهنگی داشته باشدو نیاز های معنوی و دینی آن منطقه را برآورده کند.
وی با ابراز خرسندی از حضور مبلغین در استادیوم های ورزشی گفت:حضور مبلغین در میان تماشاگران فوتبال، اثرات بسیار خوبی داشته و در این ملاقات ها جوان های زیادی که دچار گناهان زیادی بودند با راهنمایی های مبلغین دست از معصیت برداشتند و اقامه نماز در استادیوم ها باعث می شد بسیاری از کسانی که نمازشان قضا می شد نماز های خود را اول وقت به جماعت بخوانند .
*انتقاد از بسته شدن مساجد در غیر اوقات نماز
حجت الاسلام والمسلمین نبوی خاطر نشان ساخت: مسجد باید مطب روحانی برای درمان بیماری های روحی و معنوی مردم باشد، نباید از مسجد تنها برای نمازجماعت استفاده کرد بلکه مبلغ باید در مسجد بنشیند تا مردم به او رجوع نمایند و مشکلات دینی خود را با روحانی در میان بگذارند و اینکه مسجد بسته شود کاری خلاف و مغایر وقف نامه مساجد است.

اسلام با پول و یا با زور پیش نرفته است، بلکه با منطق و استدلال گسترش یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله استادی، پیش از ظهر امروز در گردهمایی معاونین تبلیغ استانها، در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران، با تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت امام کاظم(ع)، اسلام را دین منطق و عقلانیت دانسته و گفت: اسلام با پول و یا با زور پیش نرفته است، بلکه با منطق و استدلال گسترش یافته است.
*ماموریت اصلی حوزه دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در ادامه با اشاره به جایگاه حوزه و روحانیت، گفت: ماموریت اصلی حوزه و روحانیت تبلیغ دین و معارف اهل بیت(ع) است و مبلغان باید در این راه سختی ها را تحمل کنند. وی، بر ضرورت اهتمام ویژه روحانیون به امر تبلیغ تاکید کرد و ابراز داشت: روحانی نباید بلافاصله بعد از نماز مسجد را ترک کند بلکه باید با مردم صحبت کند تا بتواند اثرگذاری لازم را داشته باشد. آیت الله استادی با تاکید بر لزوم آسیب شناسی تبلیغی، خاطرنشان کرد: در کنار برنامههای تبلیغی، آسیبهای نیز وجود دارد، که باید بصورت جدی موردتوجه قرار گیرد. عضو جامعه مدرسین حوزه با انتقاد از منبرهای مداح محور، بیان داشت: در برخی محافل و مجالس حرفهایی زده میشود که استناد تاریخی ندارد، به طور مثال در مورد ائمه(ع) چیزهای گفته میشود که اصلاً درست نیست و شأن اهلبیت(ع) پایین آورده میشود. همچنین بعضاً برخی از برنامههای رادیو و تلویزیون نیز به افرادی اختصاص مییابد که حرف های را می زنند، حتی اگر صحیح هم باشد، نباید گفته شود. *ویژگی منبر تاثیرگذار آیت الله استادی با اشاره به منبر مفید و اثرگذار، تصریح کرد: مبلغین نباید دنبال جمعکردن مشتری باشند، بلکه باید مردم را با مسائل فقهی، اعتقادی و اخلاق آشنا کنند. امام جمعه قم با اشاره به تأثیرگذاری مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی، بیان داشت: بسیاری از بزرگان اخلاق، برای تربیت مردم نیاز به جمعیت زیاد نداشته و ندارند؛ بلکه برای تعداد کم جمعیت هم مسائل اعتقادی و اخلاقی را بیان میکردند. آیتالله استادی با بیان این که نقشه راهی که ائمه(ع) پیش روی ما قرار داده اند مبتنی بر اخلاق، اعتقادات و احکام است، یادآور شد: اگر به این نقشه راه عمل کنیم، جامعه رو به سعادت حرکت خواهد کرد. آیت الله استادی با اشاره به این که نبود اخلاق، منشاء بسیاری از مشکلات جامعه است، گفت: جامعه اخلاق محور در مسیرتکامل و سعادت قرار خواهد گرفت. وی با توصیه مبلغین به مطالعه علمی، تاکید کرد: مبلغین باید با اطلاعات علمی کامل، شبهات مردم را برطرف و آنها را نسبت به دین تشویق کنند و با توجه به نیازهای روز مردم سخن بگویند. *تریبون یکطرفه منتفی شده است دبیر شورای عالی حوزههای علمیه با بیان این که شهید مطهری همه کتابهای خود را با توجه به نیازهای روز نوشته است، تاکید کرد: مبلغین باید مطالب و موضوعات محکم، قوی و دارای پشتوانه علمی را بیان کنند. امام جمعه قم با اشاره به این که تریبون یک طرفه منتفی شده است، تصریح کرد: باید با توجه به سطح علمی مردم سخن گفت تا تاثیرگذاری مطلوب را به همراه داشته باشد. آیت الله استادی با بیان خاطره ای از مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(ره) خاطرنشان کرد: ایشان هنگام اعزام مبلغین به آنان توصیه می کردند که در عرصه تبلیغ تأثیرگذار باشید. *مبلغان نوآور معرفی شوند دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر لزوم معرفی مبلغان برتر و نوآور، ابراز داشت: باید مبلغین نوآور و طرحهای تبلیغی موفقی که توسط برخی مبلغین در شهرهای مختلف اجراء و با استقبال روبرو میشود را معرفی کرد. وی با توصیه مبلغین به اخلاص در تبلیغ، تصریح کرد: مبلغین نباید برای پول و مادیات به تبلیغ بروند، چون منبری که به پول وابسته باشد، تأثیر گذارنخواهد بود. عضو جامعه مدرسین حوزه خطاب به مبلغین گفت: خداوند نعمت تبلیغ را در اختیار شما گذاشته که باید قدر آن را بدانید و این کار را با اخلاص و برای خدا انجام دهید و با انحرافات مقابله کنید.
ازدواج موقت راهکار مبارزه با فساد اخلاقی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه؛ حجتالاسلام والمسلمین نبوی پیش از ظهر امروز در اختتامیه «گردهمایی معاونین تبلیغ و آموزشهای کاربردی استان ها و شهرستان ها که در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد ،اظهارداشت:مهمترین کار مبلغین ؛ ترویج اخلاق و امربه معروف در جامعه است .
وی افزود: اگر روحانیون در امر تبلیغ کوتاهی کنند؛ جامعه گرفتار بداخلاقی های شدید خواهد شد .
معاون تبلیغ حوزه های علمیه گفت:ما نوکران امام زمان (عج) هستیم، وجود مقدس امام زمان (ع) هیچگاه سربازانش را رها نمی کند.
حجت الاسلام والمسلمین نبوی با بیان این که باید برای توفیق خدمت به دین سجده شکر کردافزود: اگر می خواهیم این نعمت را از ما نگیرند خیلی باید شکر گذار بود .
معاون تبلیغ حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به اثرگذاری حوزه علمیه سفیران در عرصه فرهنگی هدایت اشاره کرد ویادآور شد: سفیران هدایت، می تواند نیازهای تبلیغی مناطق مختلف را تامین کند .
حجت الاسلام والمسلمین نبوی خاطرنشان کرد: تبلیغ باید نسبت به وضعیت جمعیت در کشور صورت گیرد.
*تاکید بر ترویج ازدواج موقت
وی در پایان با بیان این که یکی از راه های مبارزه با فساد در جامعه ترویج سنت ازدواج موقت«متعه»است گفت: این راه می تواند، جلوی خیلی از فسادهای موجود در جامعه را بگیرد؛ زیرا بسیاری از احکام در جامعه بصورت منافقانه اجرا شده است .
حجتالاسلام والمسلمین نبوی گفت: اگر این راه باز شود دیگر در جامعه شاهد گناه نخواهیم بود .
انتهای پیام
.: Weblog Themes By Pichak :.